فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔶 نمایی زیبا از تبریز | تبریزیم
#ایران_نگین_زمین
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
7.83M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️ تخلف آشکار شهرداری تهران/ باغ گیاهشناسی تهران در سراشیبی نابودی به دست بسازبفروشها و آقای زاکانی بهدنبال فرار از مسئولیت
🔻 باغ گیاهشناسی ملی ایران واقع در منطقه ۲۲ تهران به مساحت حدود ۱۴۵ هکتار میباشد. ضلع شمال این باغ که حریم این باغ است در حال ساخت چندین برج توسط تعاونی مسکن ارتش (بتاجا) در حال انجام است.
🔻 رئیسجمهور دستور به توقف این ساختوساز را داده اما شهردار تهران بدون توجه نسبت به توقف پروژه اقدام نمیکند. باغ گیاهشناسی ایران میراثی است که در جهان چند نمونه بیشتر ندارد. عملاً تهران در حال بزرگترشدن است که تبعات غیرقابل جبرانی در بر خواهد داشت.
✍️ پیمانکارانی که مسئول شدهاند و مسئولانی که پیمانکار شدهاند فقط به دنبال سود و ساخت و ساز به هر قیمتی هستند.
پ.ن. ویدئو مربوط به برنامه فرامتن شبکه افق است که عملکرد زاکانی را مورد نقد قرار داده است.
#شهرسازی_پایدار
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
🔶 فضاسازی با استفاده از نور
🔸 همان طور كه نور به لحاظ ديداری در تغيير ساختار ظاهری اشيا موثر است، در تغيير شرايط ظاهری محيط و ويژگیهای معماری آن نيز میتواند نقش به سزایی داشته باشد، به چند مورد از آنها اشاره میکنیم:
⬅️ الف- تغيير وسعت محيط: میتوان به وسيله نور، فضایی را وسيعتر و يا كوچکتر نمايش داد. برای اين منظور، كافی است نورپردازیها را بر روی ديوارها و كنجهای محيط انجام داد. به اين ترتيب اطراف محيط روشنتر از مركز شده و بزرگتر جلوه میكند.
⬅️ ب- تغيير مسير ديد: گاهی ممكن است برای پنهان ساختن مشكلی ساختاری در بخشی از فضا و يا هر هدف ديگر دكوراسيونی تصميم بگيريم قسمتی از فضا در همان وهله اول ورود مورد توجه مراجعه كننده قرار نگيرد. برای اين منظور دو ابزار مهم وجود دارد: 1- كاربرد نور 2- كاربرد رنگ؛ اگرچه در ميان اين دو ابزار، كاربرد رنگ پايدارتر است ولی ممكن است با توجه به هدف مورد نظر عدم جلب توجه و تغيير مسير ديداری مقطعی باشد و تنها مدتی اين شرايط در محيط ايجاد شود.
⬅️ ج- تأثير نور بر رنگ محيط: نور يكی از عوامل هويت دهنده رنگ است. يک رنگ در معرض نورهای رنگی مختلف جلوههای گوناگونی را دارد.
⬅️ د- نور عامل تفكيک كننده فضا: البته اين جداسازی به لحاظ ظاهری بوده و تركيب ساختاری واقعی برای منفک كردن فضاها از هم وجود ندارد ولی با انتخاب يک تركيب نورپردازی مناسب يک فضای بزرگ را میتوان به فضاهایی با كاراییهای مختلف تقسيم كرد.
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔶️ ایستگاه مترو نیویورک vs ایستگاه مترو اصفهان
#ایران_قوی
#ایران_نگین_زمین
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
🎬 کلیپ: تعریف فلسفه غرب از انسان چیست؟
انسان عاقل یا حیوان ناطق؟
⁉️مشاهده کلیپ در صفحه یوتیوب واحد معماری و شهرسازی مصاف👇
https://youtu.be/pJLRwFhA8MU
🔸 برای حمایت از ما و مشاهده کلیپهای جذاب و دیدنی حتما صفحه یوتیوب ما رو سابسکرایب کنید🙏🌹
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
📌 تلگرام | ایتا | اینستاگرام | توییتر | یوتیوب | کتابخانه معماری
✅️ توییت واحد معماری و شهرسازی مصاف
🔺️ آقای وزیر محترم راهوشهرسازی لطف میکنید یک آمار دقیق از میزان ساخت مسکن در این دو سال را ارائه دهید؟
🔺️ قضاوت را میگذاریم به عهده مردم، لطفا شما آمار دهید
چند خانه تا به الآن ساختهاید؟
✍️ پ.ن. لطفا با جزئیات بفرمایید چند خانه سفتکاری آن تمام شده، چند خانه نازککاری و چندتا تحویل داده شده.
طبق دریافتهایی که ما از مردم داریم و اسناد آن هم موجود هست، کار آنچنانی در بخش ساخت مسکن تا به الآن صورت نگرفته و فقط در حد وعده بوده است.
📎 لینک توییت
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
🔶 آیت الله اراکی: تاثیر ساختار شهر اسلامی و شهر غربی در معنویت
🔹یکی از اشتباهاتی که در شهرسازی رخ میدهد این است که از شهر غربی و شهر اروپایی تقلید شود. روحی که در آنجا در شهرسازی است کاملاً با روح شهر ما متفاوت است.
🔸انسانی را که آنها تعریف میکنند با انسانی که ما تعریف میکنیم کاملاً متفاوت است. در اسلام انسان با آسمان در ارتباط است و همیشه نگاهش به آسمان است اما انسان آنها نگاهش به زمین است و نگاه به آسمان ندارد. لذا انسان باید در شهر با آیات الهی در ارتباط باشد.
🔹این نگاه به آیات الهی حیات ذکر برای انسان درست میکند. لذا معمولاً انسانهای روستایی زلالتر و پاکترند. گاهی آثار سلامت نفس آنقدر در آنها مشخص است که آدم کاملاً تفاوت یک انسان روستایی را با یک انسان شهری احساس میکند.
🔸دلیل این است که انسان روستایی با آیات الهی در ارتباط است. همین که میرود سر زمین کشاورزی همه جا خدا را میبیند، آسمان خدا را میبیند به یاد خدا میافتد، به ستارهها نگاه میکند، افق را نگاه میکند، طلوع خورشید و غروب آن را، مهتاب و غیره را میبیند به یاد خدا میافتد.
🔹حال اگر شهری ساختیم که این شهر اصلاً آرامش شبانه نداشته باشد این غلط است. به شهر تهران نمیتوان شهر گفت؛ تا ساعت یک بعد از نیمه شب در این شهر هیاهو به پاست، آرامش در این شهر نیست. «جَعَلَ اللَّيْلَ سَکَناً»، «وَ جَعَلْنَا اللَّيْلَ لِبَاساً» و «وَ جَعَلْنَا نَوْمَکُمْ سُبَاتاً». شب باید آرامش داشته باشد.
🔸خداوند روز را برای فعالیت و شب را برای آرامش قرار داده است. شبزندهداری مکروه است مگر برای عبادت و طلب علم.
#معماری_اسلامی_ایرانی
#شهرسازی_اسلامی_ایرانی
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔶 ایده جالب برای خشک کردن لباس
#خلاقیت_در_طراحی
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
🔶️ آشفتگی شهری مساوی آشفتگی ذهنی
🔸️ هر کدام از ما با نگاهی گذرا به کوچه خیابانهای شهر متوجه ناهماهنگی میان بناها و خلاء شهرسازی امروزمان شدهایم. این ناهماهنگی به صورتهای مختلفی خودش را نشان میدهد که در ادامه به انواع آن اشاره میکنیم.
🔹️ نخست پراکندگی یا به عبارت دقیقتر (سردرگمی) در سبکها و شیوههای ساخت بناها مهمترین مشکل شهرسازی امروز ماست. شاهدیم که در یک کوچه ساختمانی آپارتمانی با نمای رومی در کنار خانهای ویلایی با نمای آجری قرار دارد، یا نمای کامپوزیت در کنار نمای سنگی منظرهای ناخوشایند را برایمان به وجود میآورد.
🔸️ یکی از مهمترین علل این ناهماهنگی، تک انگاری هر بناست، معمار و طراح هنگام طراحی بنا، آن را کاملا منفرد و جدا از محله و همسایگی در نظر میگیرند و سعی در تمایز بنا با سایر ساختمانهای مجاور دارند. کارفرما و معماران به پیروی از مد و معماران غربی و بین المللی، خانههایی طراحی میکنند که از هر در سخنی است و باطن آن نامتناسب با فرهنگ و نیاز ساکنانش است.
🔹️ اما به اصطلاح روی بورس است و خرید و فروشش راحتتر، در حالی که ایجاد هماهنگی و هارمونی با ساختمانهای مجاور در پلان و نما و شکل و ابعاد بهترین روش برای پیوند بهتر ساختمان با زمینه موجود است.
🔸️ از سویی دیگر به موازات رشد ناهمگون شهرها ، بخش های سنتی و قدیمی شهرها با طرح هایی مانند نوسازی بافتهای فرسوده در حال از هم گسیختگی هستند.ساخت یک آپارتمان بدون اصول که از نظر شما پلان ابعاد، مصالح و نوع ساکنانش، شباهتی به محله و بناهایش ندارد، کاری نامعقول است، که چهره بافتهای کهن شهری را میخراشد.
🔹️ با ادامه این روند بدون اصول و ناهماهنگی معماری و شهرسازی در شهرهای حاضر شاهد تاثیرات نامطلوب این روند بر ساکنان خانهها و شهروندان مثل آشفتگی روحی، کثرتگرایی، بینظمی و... خواهیم بود.
#معماری_اسلامی
#معماری_اسلامی_ایرانی
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari