واحد معماری و شهرسازی مصاف
🔶 توسعه فرهنگی یا فرهنگ توسعه، مسئله این است!
👤 شهید آوینی در کتاب رستاخیز جان اینچنین مینویسد:
از تعبیر «توسعه فرهنگی» چنین نتیجه میشود که قرار است فرهنگ، توسعه پیدا کند، اما از تعبیر «فرهنگ توسعه» این نتیجه کاملاً متضاد بهدست میآید که باید برای وصول به توسعه که همان توسعه اقتصادی و صنعتی است، فرهنگِ آن را ایجاد کرد. و خب! غایات و آفاق این دو تعبیر نهتنها یکی نیست که منافی یکدیگر هستند.
🔸 غایت فرهنگِ توسعه، رسیدن به همان آفاق متعارفی است که جهان امروز متوجه آن است و به این غایات جز با حفظ وضع موجود، نمیتوان رسید و اما آن دیگری را جز با نفی وضع موجود، نمیتوان حاصل کرد. اگر از بحث درباره مفهوم «توسعه» هم صرفنظر کنیم و کاملاً خوشبینانه بپذیریم راهی که اکنون در پیش گرفتهایم به توسعه مطلوب با همان مختصاتی که در افق دید ما قرار دارد منتهی خواهد شد، باز هم «فرهنگ» در ذیل «توسعه» معنا خواهد شد و استقلال خود را از دست خواهد داد و این همان مفهومی نیست که منظور نظر ماست.
🔸 فرهنگ توسعه یعنی فرهنگی که میتواند در خدمت توسعه اقتصادی واقع شود و به آن مدد برساند و این همان مفهومی است که از فرهنگ در سراسر جهان امروز وجود دارد. شیوههای ارتقای این فرهنگ همان است که جهان صنعتی در پیش گرفته است.
✍️ پینوشت: امروز ما بهجای اینکه معماری و شهرسازی را طبق فرهنگ ایرانی-اسلامی خود پیدا کنیم، فرهنگ و سبک زندگیمان را بر اساس آنها تغییر میدهیم، یعنی یک فرم و چینش شهری و معماری را وارد میکنیم و آن فرم، ما را مجبور به مدلی که میخواهد میکند و ما هرچقدر هم مقید باشیم، در زمین بازی کسی هستیم که فرهنگمان را بر اساس آن میچینیم.
🗓 ۲۰ فروردین سالروز شهادت مرتضی آوینی، سید شهیدان اهل قلم
#تاثیر_معماری_بر_سبک_زندگی
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف در:
توییتر | ایتا | تلگرام | اینستاگرام
🔶 متقاضیان نهضت ملی مسکن که پیامک دریافت کردند، چه کنند؟ / ۲٫۳ میلیون نفر تأیید شدند.
🔸 معاون وزیر راه: کسانی که پیامک دریافت کردهاند، مدارک خود را بهصورت حضوری برای تشکیل پرونده به آدرس اعلام شده در پیامک تحویل دهند تا برای واریز آورده ۴۰ میلیونی به بانک معرفی شوند.
🔸 از بیش از ۵ میلیون ثبتنامی در این طرح، حدود ۲ میلیون و ۳۰۰ نفر تأیید شدند و بعد از بررسی در استانها باز هم ممکن است این عدد کاهش یابد./ ایرنا
#خبر
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
🔶 حسینیه امینیها - قزوین
🔸 این خانهی تاریخی زیبا و اعیانی در سال ۱۲۷۵ ه.ق توسط حاج محمدرضا امینی از تجار بنام قزوینی در غرب رودخانه دزج ساخته شده و در ابتدا کاربری مسکونی داشته و سپس در سال ۱۳۰۳ بخشی از آن وقف حسینیه شده است. این عمارت زیبا به صورت یک طبقه و یک زیرزمین ساخته شده و زیباترین بخش آن سه تالار است که به موازات یکدیگر قرار دارند و توسط اُرسیهای زیبا و شیشههای رنگارنگ از یکدیگر جدا میشوند که در زمان روضهخوانی ارسیها را بلند کرده و تالارها یکی میشوند.
🔸 در ضلع شرقی و غربی تالارها چندین اتاق قرار دارد که از تزئینات کمتری برخوردار هستند. در زیر تالار سردابه، زیرزمین و شربت خانه قرار دارد.
#ایران_نگین_زمین
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari