📌 پیام نجوا
🔹امام خامنهای مدظلهالعالی: دشمن با بنبست نمایی، به دنبال تضعیف امید و ایمان دینی مردم است.
✍️در دیدار دستاندرکاران جامعه عشایری ۱۴۰۱/۰۳/۲۲
💠eitaa.com/masaf_najva
📌دستاورد مهم آموزش ایناست که دانشپذیر بداند که نمیداند
🔹دستاورد مهم آموزش ایناست که دانشپذیر بداند که نمیداند. اگر با نادانستههای خود مواجه شد، خودبخود در مسیر دانش افزایی قرار میگیرد. شاید به جرات بتوان گفت بیش از ۹۰ درصد موفقیت یک سیستم اموزشی همین درک درست از بودن و سطح فهم خود دانشپذیر است.
🔹در دین هم نباید کسی را وادار به پیروی کرد. فقط باید راه را نشان داد. تفاوت زیادی بین اجبار و انذار هست. این کسی را وادار به حرکت کنی و یا راه را نشان دهی خیلی متفاوت است. در هر حالت عدهایی همراهی نخواهند کرد ولو با اجبار.
🔹راهنمایی و هدایت دین را زیبا میکند و مشتاقان دین سمت دین میآیند. اما سر سوزنی اجبار، جایگاه دین را به مخاطره میاندازد. نه مردم دیندار میشوند و نه دین سالم میماند.
🔹برای دیندار شدن مردم کافیست:
روی خلقت انسان دست بگذاریم.
روی حیرانی بشر در دنیا.
روی نادانسته های بیشمار و محدودیتهای فراوان او.
اینکه از کجا آمده و به کجا میرود. خیلی زود بقول قرآن به «لا ادری»(نمیدانم) میرسد.
✅ انسان حتی قادر نیست خودش را بشناسد. وقتی با اطمینان کامل از مالکیت خود بر اعضای بدنش صحبت میکند، کافیست از او بپرسید من او کجاست؟ و چه شکلی است؟ وقتی میگویید چشم من، دست من ، پای من و... این من کجای شماست؟ چه شکلی است؟
او قطعا هیچ پاسخی ندارد. یک حیرانی بی انتها. یک درماندگی دائمی.
👈کافیست به انسان بفهمانیم که کیست و چیست. او خود دنبال حقیقت خواهد رفت. وقتی به حقیقت وجودی خود پی ببرد گریه کنان بدنبال شما خواهد آمد. این همان کاری است که شمس با مولانا کرد.
✍مجید گودرزی
💠eitaa.com/masaf_najva
🔴 تحلیلی بر حملات هوایی رژیم صهیونیستی در شب گذشته به غزه و شهر صور
در مجموع واکنش کابینه نتانیاهو را بشدت ضعیف ارزیابی می کنم، به نحوی که حتی صدای خود صهیونیستها را هم درآورده.
کاملا مشخص است که نتانیاهو و کابینه امنیتی وی نگران تشدید و گسترش درگیری هستند به نحوی که قابل کنترل نباشد. در این صورت شاهد مرگ زودرس کابینه وی خواهیم بود.
همانطور که در بالا نوشتم پاسخ رژیم صهیونیستی دو مولفه کلیدی داشت:
۱. فاقد هرگونه ارزش نظامی بود و فقط برای این انجام شد تا از فشار افکار عمومی و اپوزیسیون در داخل سرزمینهای اشغالی فلسطین کاسته شود.
۲. پاسخ به گونه ای باشد تا طبق اخطار حزب الله لبنان تلفات انسانی نداشته باشد و آنقدر شدید نباشد تا منجر به پاسخ مجدد حزب الله و حماس نینجامد.
چرا که پاسخ مجدد عملا موجب به حرکت درآمدن چرخه جنگی دیگر خواهد شد که در آنصورت بازنده اصلی این جنگ نتانیاهو و کابینه وی خواهند بود. به بیانی دیگر، آغاز جنگی دیگر به معنای پایان کابینه جدید نتانیاهو خواهد بود. و نتانیاهو این را به خوبی می داند.
مقاومت اسلامی در فلسطین و لبنان نیز با علم و اشراف به وضعیت داخلی رژیم صهیونیستی و وضعیت بغرنج و بحرانی کابینه نتانیاهو به هیچ وجه حاضر نیست تا فرصتی استثنایی به نتانیاهو و کابینه وی برای فرافکنی و فرار از بحرانهایش اعطا کند. از این رو پاسخی به تصمیم و کنش کنترل شده کابینه امنیتی نتانیاهو نخواهد داد.
اقدام نظامی اسرائیل نه چیزی به مزیتهای تاکتیکی و استراتژیک این رژیم افزوده است و نه از هیچ یک از مزیت های تاکتیکی و استراتژیک مقاومت فلسطین و لبنان کاسته است.
#علی_عبدی
🆔 @kriyaasses
هدایت شده از مرکز مطالعات پاکستان
🔹سازمان اطلاعات پاکستان از دستگیری تروریست مشهور در بلوچستان خبر داد.
🔻سخنگوی ارتش پاکستان اعلام کرد: سازمان اطلاعات پاکستان موفق به دستگیری سرکرده گروه تروریستی ارتش ملی بلوچستان شده است.
🔻این مقام ارشد نظامی بدون اشاره به محل دستگیری " گلزار امام" تاکید کرد او در حملات تروریستی بزرگی نقش داشته و دستگیری او یک اقدام بزرگ به حساب می آید.
🔻آی اس آی مدعی شده این تروریست که گذرنامه افغانستانی هم در اختیار دارد، بارها به هند مراجعه کرده و حمایت مالی دریافت کرده است.
🔹مرکز مطالعات پاکستان؛ صفحه تخصصی حوادث و رخدادهای پاکستان
▪️-----------------🇵🇰
@pakstudy ---▪️
هدایت شده از مرکز مطالعات پاکستان
🔹#دو_بند_تحلیل
🔻گروههای تروریستی پاکستان به دو نوع تقسیم می شوند:
۱- افراط گرایان مذهبی: مانند سپاه صحابه یا تحریک طالبان پاکستان که از عملیاتهای جنایتکارانه خود انگیزه های مذهبی را دنبال می کنند. آنها بیش از همه سعی دارند شیعیان یا اهل سنت معتقد به زیارت و عزاداری را هدف قرار دهند.
۲-افراط گرایان قومی و زبانی: برخی گروههای تروریستی نظیر ارتش آزاد بلوچستان از عملیات های تروریستی خود انگیزه های مذهبی ندارند آنها تجزیه طلب هستند و در تلاشند بلوچستان یا پشتونستان(جایی که پشتو زبان ها در آن زندگی می کنند) را از پاکستان جدا کنند.
🔻 این گروهها بیشتر فعالیت های اقتصادی پاکستان را هدف قرار می دهند و آشکارا مورد حمایت "راو" سازمان اطلاعاتی هند قرار دارند.
🔹مرکز مطالعات پاکستان؛ صفحه تخصصی حوادث و رخدادهای پاکستان
▪️-----------------🇵🇰
@pakstudy ---▪️
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌فرمانده گمشده ایران (حاج احمدمتوسلیان)
🔹رهبر انقلاب اسلامی درباره ایشان میفرمایند: حاج احمد متوسلیان عنصر بسیار با اخلاص و فانی در راه خدا بود. من به مریوان که رفتم، ایشان فرمانده بود. ولی مثل یک سپاهی و یک فرد عادی، دوندگی میکرد. هیچ منش فرماندهی به خودش نمیگرفت. بسیار با اخلاص و مومن بود.
👈#ویدیو_کامنت
💠eitaa.com/masaf_najva
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰مومنین به برادران خودتان در جمهوری آذربایجان خیلی دعا کنید.
🔹شیعیان در آن طرف مرز گرفتار استبداد و اختناق از یک طرف و صهیونیزم بین الملل از سوی دیگر می باشند.
🔸عزاداریها و محافل مذهبی عملا تعطیل و ممنوع گردیده است. دعا کنید خدا به این عزیزان و مومنین نجات عنایت فرماید.
✅ بیانات حجة الاسلام والمسلمین باقری بنابی امام جمعه پارس آباد مغان
✅ استاد علی اکبر رائفی پور
◽️خطبه های نماز جمعه | اسفند ۱۴۰۱
https://eitaa.com/emamjomeparsabad/1172
روابط عمومی دفتر امام جمعه پارس آباد
💠eitaa.com/masaf_najva
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دقیقاً خلاصه بلایی که رژیم صهیونیستی علیاف بر سر بچه شیعیان آذربایجان آورده را میشود در این فیلم کوتاه دید.
شرکت در مجالس اباعبدالله و مساجد برای کودکان ممنوع است ولی صدای زوزه گرگ خاکستری پانترکیسم آزاد میباشد و حتی در مدارس آذربایجان از طرف معلمان بیهویت کودکان مثل حیوان تشویق به زوزه کشیدن میشوند.
💠eitaa.com/masaf_najva
🚨 وزیر خارجه رژیم صهیونیستی در دیدار با وزیر خارجه آذربایجان:
با وزیر خارجه آذربایجان برای تشکیل جبهه مشترک علیه ایران توافق کردم.
⬆️ بعد گذشت 8 روز از این گستاخی هنوز رژیم علیاف توضیحی در این موضوع ارائه نداده است.
🔸 لابی شکست خورده علیاف در داخل ایران خیلی خوب میدانند که بعد از این هر چه برای تطهیر رژیم منحوس آذربایجان بکوشند فایدهای نخواهد داشت، برای همین به دنبال مقصر میگردند تا اقدامات و گستاخی های علیاف را به گردن انقلابیها و ایراندوستان و مقاومت حسینیون بیاندازند و حتی حاضر نیستند به خاطر منافع جمهوری اسلامی هم شده از تفرقه، چندصدایی و گزارشات نادرست کوتاه آمده و به جای تخریب و پرونده سازی, برای ایجاد بازدارندگی دست رد به سینه نفوذی ها زده مقابل رژیم علیف متحد بشوند و فتنه جنگ در قفقاز را خاموش بنمایند.
🔸 به دنبال مقصر نگردید، اول و آخر در پیشگاه خداوند و مردم خودتان متهم خواهید شد. چونکه گستاخی های رژیم باکو ریشه 30 ساله دارد و برای امروز و دیروز نیست، بلکه ثمره سه دهه همکاری استراتژیک آذربایجان با آل یهود است. زمانی که شما سادهلوحانه و یا عامدانه به روابط باکو و تلآویو چشمپوشی کردید و مانع ایجاد قدرت بازدارندگی و مقاومت در قفقاز و آذربایجان شدید و به تدریج کشور شیعه آذربایجان تبدیل به پیچیدهترین و خطرناکترین پایگاه رژیم صهیونیستی و ناتو در منطقه گشت.
🔸 کاش گزارشات واقعی از آذربایجان را به بهانه تنشزا بودن سانسور نمیکردید تا امروز جمهوری اسلامی و امت اسلامی با چالشی به نام رژیم علیاف روبرو نمیشد.
💠eitaa.com/masaf_najva
🌐 آموزش نیروهای نظامی تاجیکستان توسط آمریکا؛ تبادل اطلاعات در زمینه استراتژی های پیاده نظام و مقابله با پهپادها
⬅️ در تاریخ 7-11 مارس سال جاری، گارد ملی ویرجینیای آمریکا در بخشی از برنامه همکاری دولتی وزارت های دفاع ایالات متحده و تاجیکستان به تبادل اطلاعات پرداخت.
‼️ در این برنامه به ارائه و آموزش استراتژی های نوین جنگ های زمینی و پیاده نظام و روش مقابله با سیستم های هوایی بی سرنشین (پهپاد) تمرکز داشتند و طبق ادعای فرماندهای آمریکایی حاضر در این برنامه، آموزش ها فشرده و کامل در این زمینه به نیروهای تاجیکستان ارائه شد.
📄 قابل ذکر است که این برنامه آموزشی نظامی، سالانه از سوی گارد ملی ویرجینیا در تاجیکستان اجرا می شود.
💠eitaa.com/masaf_najva
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸 فریاد تظلم خواهی مادران محبوسین شیعه در آذربایجان. ماموران رژیم صهیونیستی علیاف فرزندانمان را تهدید به تجاوز کردهاند
💠eitaa.com/masaf_najva
لولا داسیلوا، رئیس جمهور برزیل در مصاحبه با نشریه فرانسوی فیگارو گفت: برای پایان دادن به درگیری در اوکراین، لازم است کریمه به روسیه داده شود.
💠eitaa.com/masaf_najva
📌آینده قدرت نظامی ژاپن
🔹معاهدههای امنیتی ۱۹۵۱ و ۱۹۶۰ میان ایالات متحده و ژاپنِ شکست خورده، تامین امنیت ژاپن را برعهده آمریکا قرار داد. معاهده امنیتی ۱۹۶۰ که اعتراضهای فراوانی در سراسر ژاپن برانگیخت به ایالت متحده اجازه داد در ژاپن پایگاه نظامی بنا کند.
🔹این رویداد که در تاریخ ژاپن به عنوان شروع دکترین یوشیدا شناخته میشود، گرچه استقلال سیاسی ژاپن را زیرسؤال برد اما مسیر بازسازی اقتصادی ژاپن را هموار کرد.
🔹این رویداد که در تاریخ ژاپن به عنوان شروع دکترین یوشیدا شناخته میشود، گرچه استقلال سیاسی ژاپن را زیرسؤال برد اما مسیر بازسازی اقتصادی ژاپن را هموار کرد.
🔹به این ترتیب چتر حمایت امنیتی ایالات متحده موقعیتی فراهم کرد تا رویکردِ «اول اقتصاد» برای ژاپن به شکل ایدهآلی دنبال شده و این کشور به عنوان یکی از توسعهیافتهترین کشورهای دنیا شناخته شود.
🔹به این ترتیب چتر حمایت امنیتی ایالات متحده موقعیتی فراهم کرد تا رویکردِ «اول اقتصاد» برای ژاپن به شکل ایدهآلی دنبال شده و این کشور به عنوان یکی از توسعهیافتهترین کشورهای دنیا شناخته شود.
🔹در سالهای بعد از ۱۹۷۰ یعنی زمانی که آمریکا ویتنام را ترک کرد، تغییرات جزئی در رویکرد ژاپنیها در زمینه دفاعی شروع شد. هنگام تهاجم آمریکا به خاورمیانه، نیروهای دفاع از ژاپن به پشتیبانی لجستیکی از نیروهای آمریکایی در افغانستان پرداخت که نخستین حضور نظامی جدی ژاپن در خارج از مرزها بود.
🔹مهمترین تحول در زمینه استراتژی دفاعی ژاپن به سال ۲۰۱۴ باز میگردد. زمانی که تفسیر جدید دولت «شینزو آبه» از قانون اساسی به دولت این کشور اجازه داد در صورت تهدید علیه متحدان ژاپن مداخله نظامی کند. این رویکرد تفاوتی اساسی در رویه محافظهکارانه ژاپن بود
🔹این تحول با تغییر رویه سنتی میان آمریکا و ژاپن، برای توکیو نقشی پر رنگتر در تامین امنیت خود قائل میشد؛ تا جایی که در سال ۲۰۱۹ آمریکا ژاپن را یکی از قویترین متحدان در دفاع موشکی نامید. با این حال هیچکدام از این تغییرات به اندازه تحولاتی که اواخر سال ۲۰۲۲ اتفاق افتاد اهمیت نداشت.
💠eitaa.com/masaf_najva
📌تغییرات جدید شامل چه مواردی است؟
🔹کیشیدا نخستوزیر ژاپن در اواخر ۲۰۲۲ بلندپروازانهترین و پرسرعتترین استراتژی گسترش نظامی ژاپن را معرفی کرد؛ اقدامی که با واکنش چین، کره شمالی، روسیه و حتی کرهجنوبی مواجه شد.
🔹در مهمترین تصمیم دولت ژاپن در سه سند جدید منتشر شده در دسامبر ۲۰۲۲، قرار است بودجه دفاعی ژاپن که در چند دهه اخیر، به طور سنتی نزدیک به یک درصد از ناخالصی داخلی این کشور بوده، در پنج سال دو برابر شده و به ۲ درصد برسد که در این صورت، بودجه نظامی ژاپن را پس از ایالات متحده و چین به سومین بودجه بزرگ نظامی جهان تبدیل میکند.
🔹مسئله قابل توجه دیگر تمرکز ژاپن بر توسعه توان مقابلهای دوربرد است. این توسعه قرار است شامل خرید تعداد قابل توجهی موشک تاماهاک از ایالات متحده شود که در حال حاضر فقط در اختیار آمریکا و انگلیس است.
🔹به نوشته اندیشکده روابط خارجی، «سهم بودجه مربوط به نوآوری برای نخستینبار شامل فناوریهای دفاعی هم خواهد بود. تمرکز در این رابطه بر توسعه موشکی است.»
🔹این رویه در راستای تامین و گسترش توان ضد حمله بازدارنده برای ارتش ژاپن است. مؤسسه تحقیقات بینالمللی صلح استکهلم در این رابطه مینویسد: «رادیکالترین تغییر در سند امنیتی ژاپن تصمیم این کشور به دستیابی به قابلیتهای ضد حمله جدید است که توانایی این کشور را برای هدف قراردادن نیروهای متخاصم فراتر از مرزهای ژاپن افزایش میدهد.»
🔹این مسئله از این نظر اهمیت دارد که ژاپن بعد از جنگ جهانی، از حرکت به سمت تواناییهای تهاجمی مانند موشکهای دوربرد، ناوهواپیمابر و بمبافکنهای استراتژیک امتناع کرده بود.
💠eitaa.com/masaf_najva
📌چرا ژاپن برنامه توسعه نظامی را دنبال میکند؟
🔹نخستین مسئله تهدید روبه رشد کره شمالی است. آزمایشهای موشکی مکرر کره شمالی بر فراز آسمان ژاپن و دستیابی این کشور به تسلیحات اتمی چنانچه در سند امنیتی ۲۰۲۲ ژاپن هم به آن تاکید شده، تهدیدی جدی برای آینده ژاپن است.
🔹افزایش تحرکات چین و شروع تلاش آشکار این کشور برای دستیابی به هژمونی منطقهای، دیگر عنصر تاثیرگذار در تغییر رویه ژاپن است. استراتژی جدید امنیتی ژاپن، چین را بزرگترین تهدید استراتژیک مینامد.
🔹وابستگی اقتصادی ژاپن به دریای چین و افزایش احتمال درگیری چین در تایوان، هر چه بیشتر ژاپن را نیازمند توسعه نظامی میکند. ژاپن با همسایگان متعارض خود یعنی چین و روسیه، اختلافهای ارضی دارد که تقابل احتمالی میان آنها را افزایش میدهد.
🔹اندیشکده روابط خارجی (cfr) همچنین، رشد فناوری نظامی را دلیل دیگری میداند که ژاپن را به سمت توسعه بیشتر نظامی برده است. این اندیشکده در گزارشی در این رابطه مینویسد: «زرادخانههای موشکی در شرق آسیا اکنون سریعتر، دقیقتر و غیرقابل شناساییترند. این مسئله آسیبپذیری ژاپن را افزایش داده و قابلیتهای نامتقارن چین توانایی ایالات متحده برای کمک به ژاپن را کاهش میدهد.»
🔹با اینحال هیچکدام از این دلایل به اندازه جنگ اوکراین در تغییر نگرش رهبران ژاپن نقش نداشت. این حمله که از طرفی محاسبات مقامهای ژاپن از حمله احتمالی چین به تایوان را تغییر داده و هم از طرفی نقش مهمی در توزیع قدرت جهان دارد اصلیترین عامل تعیینکننده در رویکرد جدید ژاپن است. مشابه همین رویه در مورد آلمان، دیگر کشوری که از جنگ جهانی دوم تاکنون رویکردی محافظهکارانه نسبت به امور نظامی داشته تکرار شده است.
🔹سه روز پس از شروع جنگ اوکراین، صدر اعظم آلمان این رویداد را نقطه عطفی تاریخی برای آلمان دانست که بازنگری در سیاست امنیتی آلمان را ضروری میکند. «نقطه عطف» کلید واژهای است که نخستوزیر ژاپن هم پس از جنگ اوکراین و در مورد اثرگذاری آن گفته بود.
🔹حمایت ۶۰ درصدی مردم ژاپن از توسعه توان ضد حمله ژاپن نشان میدهد، افکار عمومی ژاپن هم تا حد زیادی خطرات محیط امنیتی این کشور را پذیرفتهاند. در واقع مردم این کشور رویه گذشته خود در منع هرگونه توسعه طلبی نظامی را کنار گذاشتهاند.
🔹نشریه فارین پالیسی پس از فوت «شینزوآبه» نخستوزیر سابق ژاپن نوشته بود: «واشنگتن عزادار مردی است که ژاپن را به متحد امنیتی واقعی آمریکا در اقیانوس آرام و اقیانوس هند تبدیل کرده بود.»
🔹این گزاره نشان میدهد استراتژیهای امنیتی جدید ژاپن تا چه اندازه برای آمریکا اهمیت دارد. حمایت کنونی ایالات متحده از رویکرد جدید ژاپن برخلاف دیدگاه آمریکاییها در برابر این کشور بعد از جنگ جهانی بود. با پایان جنگ دوم، ایالات متحده به غیرنظامی ماندن کامل ژاپن تأکید داشت.
🔹در حال حاضر، اگرچه گسترش روحیه نظامیگری ژاپن ممکن است در بلندمدت به قیمت تهدید منافع امنیتی ایالات متحده تمام شود اما واشنگتن ترجیح میدهد برای مقابله با رشد فزاینده چین از قدرت نظامی کشوری در همسایگی چین استفاده کند.
💠eitaa.com/masaf_najva
📌تحلیل فارنپالیسی درباره آینده عراق
نشریه فارنپالیسی درباره آینده عراق نوشته که داستان این کشور هنوز تمام نشده است.به عقیده آکیل عباس، استاد دانشگاه و روزنامهنگار و شایان طالبانی، تحلیلگر موسسه تونی بلر برای تغییرات جهانی به عنوان کارشناسان حوزه عراق این نشریه؛ با این که چشم انداز ایدهآلی که برای عراقیها پس از رویدادهای سال 2003 پیشبینی میشد محقق نشده است، اما نباید تنها از طریق این وجه از منشور شرایط حال حاضر این کشور را قضاوت کرد.
تحلیلهای منتشر شده درباره پیامدهای حمله ایالات متحده آمریکا به عراق در سال 2003 معمولاً یا به شکستهای آمریکا در این کشور میپردازند و یا به این که چگونه «عراق جدید» به بخشی از حوزه نفوذ ایران تبدیل شده است. در نتیجه، غربیها به طور تقلیلگرایانهای عراق را از طریق دو لنز سادهکننده امور مینگرند: توانایی این کشور برای تبدیل به یک شریک قابل اعتماد در مبارزه با تروریسم و تمایل و ارادهای که میتواند برای مقابله با ایران داشته باشد.
چیزی که در تحلیل استاندارد غرب از عراق تا حد زیادی نادیده و ناگفته مانده، جایی است که پتانسیل دموکراتیک این کشور آرمیده است: یک جامعه متنوع که به طور فزایندهای با نگرشی انتقادی و سرکش در قبال حاکمانش، به دنبال راههایی مسالمتآمیز برای اصلاح یک سیستم ویران و داغان است، بدون اینکه الزاماً بداند این راه را چگونه و از کجا باید شروع کند.
بخش زیادی از این جامعه در حال حاضر با بهرهمندی از شماری از دستاوردهای دموکراتیکی که با سقوط رژیم صدام- رهبر سابق عراق- امکانپذیر شده است، در حال تجربه نوعی روند کند بلوغ سیاسی است. در واقع با این که چشمانداز ایدهآلی که برای عراق پس از حمله سال 2003 آمریکا پیشبینی میشد محقق نشده است، اما نباید تنها از طریق این وجه از منشور در مورد عراق امروز قضاوت کرد یا به پیشبینی آینده سیاسی این کشور نشست.
اولین ویژگی دموکراتیک این کشور، آزادی بیان نسبی مردم این کشور- البته بر اساس معیارهای دموکراسیهای تثبیتشده- است که عراقیها آن را تمرین کرده و در برابر مشکلات پرشماری که وجود دارد از آن دفاع کردهاند. آزادی بیانی که آنها را قادر میسازد تا از دولتها و احزاب انتقاد کرده و در عین حال در معرض نظرات و دیدگاههای مختلف قرار گیرند- که خود این هم این امکان را برای مردم عراق فراهم میکند که به نوعی نگاه و احساس مقایسهای درباره واقعیت سیاسی داخل کشورشان نسبت به دیگر نقاط جهان برسند. این امر از سوی دیگر منجر به واقعبینی مفیدی شده که روند سیاسی حاکم بر این کشور را به یک روند آهسته خوداصلاحگرانه تبدیل کرده و شکنندگی وضعیت نامحبوب سیاسی عراق را به معرض نمایش گذاشته است. این یعنی بسیاری از عراقیهایی که در سال 2005 پای صندوقهای دو انتخابات دموکراتیک اول این کشور بیشتر از برنامههای سیاسی، بر اساس هویت قومی و فرقهای رأی دادند، در حال حاضر با نگاهی بدبینانهتر به کاندیداها و احزاب کشورشان مینگرند و به درستی سودمندی سیاست هویتمحوری را که آنها را از فردیتشان محروم میکند، زیر سوال میبرند.
دومین ویژگی دموکراتیک عراق مکانیسم انتخاباتی این کشور است که امکان چرخش دورهای قدرت- هرچند دشوار- را فراهم میکند. مکانیسم درستی که در انتخابات پارلمانی در اکتبر 2021 نشان داد به رغم تمام تلاشهایی که برای خراب کردن این مکانیسم و تبدیل آن به یک تشریفات صرف برای تجدید حضور احزاب حاکم صورت گرفته، این مکانیسم نه تنها همچنان پابرجاست، بلکه به نوعی بهبود نیز یافته است. مکانیسمی که موجب شد احزاب اصلی کشور در انتخابات پارلمانی اکتبر 2021 شکست بخورند- و اگر تحریم گسترده انتخابات در میان نبود، بیشک از قدرت بیرون رانده میشدند.
در این میان البته تلاشهای مشترک دستگاه قضایی عراق، نیروهای قدرتمند نزدیک به ایران، تهدیدات شبهنظامیان و استفاده از زور به احزاب اجازه داد اندکی بیشتر در قدرت بمانند. به تازگی این احزاب توانستهاند قانون انتخابات را که به طور جدی انحصار قدرت را تهدید میکرد، با نسخه اصلاحشده قانون قبلی جایگزین کنند. این یعنی لغو یکی از دستاوردهای عمده جنبش اعتراضی 2019- که بر قانون انتخابات منصفانه اصرار داشت و به احزاب کوچک هم فرصتی برای رقابت انتخاباتی میداد.
با این حال تلاشهای احزاب حاکم ممکن است خنثی شود. به خصوص که سالهای سال حکمرانی ضعیف و سوءمدیریت اقتصادی باعث ظهور و بروز مخالفتهای مشروع زیادی شده است.
💠eitaa.com/masaf_najva
📌اسرائیل تلاش دارد با حزبالله درگیر نشود
سازمان پخش همگانی اسرائیل (مکان) پس از حملات راکتی از جنوب لبنان اعلام کرد که کابینه اسرائیل به زودی در خصوص پاسخ به این حملات بدون آغاز جنگ با حزبالله، تصمیم خواهد گرفت.
در این راستا «یوآو گالانت» وزیر جنگ اسرائیل نیز گفت که از همه نهادهای امنیتی و نظامی خواسته است تا همه طرحهای خود را برای پاسخگویی به حملات راکتی از جنوب لبنان جهت طرح در کابینه ارائه کنند.
دفتر نخستوزیری اسرائیل نیز اعلام کرد که نتانیاهو به زودی نشست امنیتی برای بررسی آخرین تحولات و اتخاذ تصمیمات مهم برگزار خواهد کرد.
در همین حال ارتش اسرائیل نیز در بیانیهای مسئولیت حملات راکتی از جنوب لبنان را متوجه جنبش حماس دانست و اعلام کرد که 34 راکت شلیک شده از اراضی لبنان رصد شده و 25 فروند از آنها از سوی سامانههای ضد موشکی رهگیری شده است، همچنین پنج راکت نیز به اهدافی اصابت کرده است. طبق این بیانیه، ارتش اسرائیل در حال پیدا کردن چهار راکت دیگر است.
بعد از ظهر امروز به دنبال شلیک تعداد بی سابقه ای راکت از جنوب لبنان به سمت غرب منطقه «الجلیل» در شمال سرزمین های اشغالی و پاسخ رژیم صهیونیستی با توپ باران حومه شهرک های «القلیله» و «المعلیه» در منطقه صور در جنوب این کشور، سطح تنش در مرز دو طرف افزایش یافت. رسانههای اسرائیلی میگویند که حدود 100 راکت از شمال لبنان شلیک شده و سه نفر نیز در این حملات زخمی شدهاند.
💠eitaa.com/masaf_najva
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌مصاحبه اختصاصی واحد سیاسی مصاف (نجوا)
👈با حضور: آقای سید جعفر رضوی (کارشناس مسائل فلسطین)
🔹تنشهای داخلی و خارجی رژیم صهیونیستی باعث شده تا آنها راهبرد صدور بحران به خارج را در پیش بگیرند و چهار حمله پی در پی به سوریه در این راستا ارزیابی میشود...
👈 با موضوع: دور جدیدی از تنشها در داخل و خارج رژیم صهیونیستی
💠eitaa.com/masaf_najva