📌 پیام نجوا
🔹امام جعفرصادق عليهالسلام: هركه جوياى رياست باشد، نابود شود.
✍️ميزانالحكمه؛ جلد۴، صفحه۳۱۰
💠eitaa.com/masaf_najva
📌انقلابیها نباید با هردلیل کوچکی سنگر صداوسیما را خالی کنند
🔹در موضوع رفت و آمد اخیر مجریان در صداوسیما علیالظاهر رأفت اسلامی قرار است به میان بیاید لکن این عمل جایگاه خاص خودش را دارد.
🔹در حکومت امیرالمومنین هم اگر کسی دست از پا درازتر قصد گِرا دادن و هممستی با دشمن را داشت، به سادگی مورد بخشش قرار نمیگرفت.
🔹بله اگر فرد مذکور اموراتی که نیاز هست تا لایق رأفت قرار گیرد را نظیر اظهار ندامت، پذیرش خطای خود، جبران مافات (نه صرفا در کلام) انجام دهد، مسیر ماجرا تغییر خواهد کرد؛ لکن در غیر این صورت برخورد ساختارشکنانه به یقین معایب خاص خودش را خواهد داشت.
🔹در مورد کنارهگیری برخی مجریان هم نکتهای که هست اگر اشکال و ایرادی پدیدار میشود یقینا خالی کردن فضا راه درست نخواهد بود. اگر هر صداسیماییِ انقلابی این راه را مبنا قرار دهند و کنارهگیری کنند تکلیف چیست؟! اگر از بالاتر به ماجرا نگاه کنیم قابل درکتر خواهد بود زمانی که مشکلات مملکت باعث شود تمام انقلابیها بروند و جبهه را خالی کنند. باز هم تکلیف همین خواهد بود؟!
✍️محسن میرزمانی
💠eitaa.com/masaf_najva
نجوا (واحد سیاسی موسسه مصاف)
📰 حمایت آمریکا از بلندپروازی ترکیه در آسیای مرکزی
اشاره به یادداشت علی محمداف، کارشناس ارشد روابط بین الملل از دانشگاه جان هاپکینز آمریکا و از فعالان سفارت آذربایجان در واشنگتن؛ منتشر شده در وب سایت شورای آتلانتیک.
⬅️ محمداف نوشت: علیرغم تلاش های زیاد، آمریکا نتوانسته است حضور چشمگیری در منطقه پیدا کند. اما راه هایی وجود دارد که واشنگتن تعامل مستقیم خود با منطقه را تا حدی افزایش دهد؛ به عنوان مثال، تقویت پلتفرم C5+1 و گسترش همکاری های دیپلماتیک با پنج کشور آسیای مرکزی، بمنظور ایجاد یکپارچگی در منطقه. همچنین، افزایش تعامل و همکاری با شرکایی که منافع مشترکی در آسیای مرکزی دارند.
یکی از این شرکا ترکیه است. ایالات متحده باید حمایت ها از ترکیه را بمنظور تبدیل شدن آن به شریک اصلی منطقه در زمینه های اقتصادی، انرژی و امنیت، افزایش دهد. تعمیق روابط ترکیه و آسیای مرکزی می تواند به ایالات متحده کمک کند تا در منطقه به برتری استراتژیک نسبت به چین، ایران و روسیه دست یابد و مشارکت اقتصادی جمهوری های آسیای مرکزی را متنوع کند تا از وابستگی بیش از حد آنها به رقبای ایالات متحده جلوگیری شود.
وی افزود: ترکیه متحد ایالات متحده و بهترین گزینه برای جبران نفوذ رقبای واشنگتن در کشورهای آسیای مرکزی است. ترکیه پیوندهای تاریخی و فرهنگی، اشتراکات قومی و مذهبی را با آسیای مرکزی بویژه در کشورهای ترک تبار آن پررنگ کرده و بدنبال تقویت نقش سازمان کشورهای ترک در این منطقه است. آنکارا، همچنین منافع مشترکی نیز در حوزه امنیت و مبارزه با تروریسم با واشنگتن دارد. کشورهای منطقه، پس از آغاز جنگ اوکراین، سعی بر افزایش همکاری های نظامی و امنيتی خود با کشورهایی جز روسیه داشتند و از طرفی ترکیه نیز علاقهمند به فروش تسلیحات خود به این منطقه است. به عنوان مثال، قرقیزستان تبدیل به یکی از مشتریان پهپادهای ترکیه شده و قرارداد هایی را نیز در این زمینه منعقد کرده است. قزاقستان نیز فراتر رفته و به دنبال تولید مشترک پهپاد با ترکیه است. از این رو، می توان گفت علاقه کشورهای منطقه به تقویت روزافزون همکاری با ترکیه، به این روند سرعت بخشیده و این عامل ها در کنار هم، ترکیه را تبدیل به گزینه آمریکا برای حمایت در آسیای مرکزی کرده است.
تحرک از طریق سازمان کشورهای ترک به ترکیه اجازه می دهد تا روابط خود را با کشورهای مهم منطقه تقویت کند. هدف اصلی این مشارکت توسعه کریدور میانه است؛ یک مسیر تجاری که آسیای مرکزی را از طریق دریای خزر به اروپا متصل می کند. جنگ جاری در اوکراین، اهمیت کریدور میانی را در این منطقه افزایش داده است؛ ترکیه نیز تلاش هایی را برای گسترش همکاری های تجاری با ازبکستان و قزاقستان از طریق کریدور میانی انجام دادند. به عنوان مثال، در سال 2022، ازبکستان و ترکیه مجموعه ای از توافقنامه هایی را امضا کردند که شامل افزایش تجارت دوجانبه بود. به همین ترتیب، قزاقستان و ترکیه نیز توافق کردند که حجم تجارت خود را به 10 میلیارد دلار افزایش دهند.
آمریکا و متحدانش، از بهبود هرچه سریعتر روابط انرژی بین آسیای مرکزی و ترکیه سود زیادی خواهند برد. با توجه به تحریم ها علیه روسیه و تلاش برای دور زدن او در مسیرهای ترانزیتی، نقش کریدور میانی روز به روز پررنگ تر و اهمیت آن برای غرب بیشتر می شود. تقویت زیرساخت ها در این کریدور از سوی خود کشورهای منطقه، مسیر را برای آمریکا هموار و به اهدافش نزدیکتر می کند که این امر با حمايت از ترکیه که در پی این اقدامات است، محقق می شود.
#آسیای_مرکزی
#آمریکا #ترکیه
#نفوذ
#اوکراین #روسیه
#چین
#کریدور_میانی
💠eitaa.com/masaf_najva
نجوا (واحد سیاسی موسسه مصاف)
#ویژه_برنامه_انتخابات_مجلس_۱۴۰۲
📌شفافیت به صورت باور و نه به صورت شعار، یک سرمایه ارزشمند اجتماعی است
🔹علی آذری نماینده قوچان و فاروج در گفتگو با نجوا درباره عملکرد مجلس یازدهم گفت: نمایندگان این دوره مجلس فارغ از هر بحث یا اغراقی بیش از ۸۰ درصد تلاشگر بودند و سعی میکردند اتفاقات خوبی را برای مردم رقم زنند که منتهی به خشنودی و رضایت جامعه شود.
🔹وی ادامه داد: در بعد عملکرد فردی باتوجه به سمتهایی که در حوزه قضاییِ شهرستان داشتم، و آسیبهایی که مطلع بودم منشأ و منبعشان کجاست، تلاش کردم به دور از شعار تنها به دنبال فعالیتهای عملگرا با آمادهسازی زیرساختها باشم.
🔹وی افزود: شهرستان قوچان و فاروج نه تنها برای مردم خود بلکه برای استان و کشور نیز حوزه ارزشمندی است. این را از این باب میگویم که ما مرز ارزشمندی به نام "باجگیران" داریم که من آن را به نام "باب ورودی پیمان شانگهای" نام گذاری کردم و در ادبیات سیاسی نیز به عنوان "باب ورودی پیمان شانگهای" ثبت شد.
این مرز بسته بود؛ ما جلساتی با نمایندگان مجلس و ریاستجمهوری ترکمنستان و ایران و همچنین وزیرامور خارجه کشورمان داشتیم که در نهایت با دوندگی یکساله و شبانه روزی، به لطف حق مرز باز شد.
🔹️آذری درباره این مرز توضیح داد: کشور ما حدود ۱۵ مرز زمینی و آبی دارد که از این ظرفیتها به خوبی استفاده نکردیم. بعد از باز شدن مرز باجگیران، بازارچه مرزی رونق خوبی گرفت. شهر باجگیران در گذشته سه الی چهار هزار نفر جمعیت داشت که اخیرا به حدود ۵۰۰ نفر رسیده بود اما طی چند ماه اخیر که مرز باز شده، حدود ۳۰۰ تا ۵۰۰ نفر تنها در آنجا مشغول به کار شدند.
🔹نماینده قوچان در مجلس افزود: بحث دوم اینکه ما تلاش کردیم تا جذابیتی برای ترکمنها ایجاد کنیم و آنها نیز به دنبال همین موضوع بودند و میگفتند کشوری با عظمت ایران نباید مرزش به نام باجگیران در توسعه ضعیف باشد.
در همین شهر گاز نداشتیم و پروژه گاز رسانی به شهر باجگیران باتوجه به کوهستانی بودنش، پروژه سنگینی است اما به لطف خدا این پروژه سنگین و با ارزش حدود سه سال پیش آغاز شد و ما از دولت تشکر میکنیم که چنین اتفاق خوبی را رقم زد.
وی ادامه داد: این پروژه با سرعت در حال طی شدن از روستاهاست و باجگیران هم به عنوان باب ورود پیمان شانگهای برای ترکمنها جذابیت ایجاد میکند. علاوهبراین، در حوزه گردشگری دره زیبای شمخال را داریم که ارزشمند است. این موارد ظرفیتهایی است که ما به دنبال استفاده از آن هستیم.
#ویژه_برنامه_انتخابات_مجلس_۱۴۰۲
💠eitaa.com/masaf_najva
نجوا (واحد سیاسی موسسه مصاف)
📌شفافیت به صورت باور و نه به صورت شعار، یک سرمایه ارزشمند اجتماعی است 🔹علی آذری نماینده قوچان و فار
🔹نماینده قوچان در مجلس در خصوص سایر اقداماتش در دوره نمایندگی بیان کرد: شهرستان قوچان آب و هوای خوب دارد، زمینهای خوب و نیز باب ورودی امام مهربانیهاست. اما باز هم ضعیف بودیم؛ شهرک صنعتی دو قوچان زیرساخت نداشت. درخصوص اشتغال، فقر و بیکاری بارها مشکل داشتیم. آن زمان مسئول شهرستان بودیم و تلاش میکردیم فایدهای نداشت اما امروز به لطف خدا پست برق فوق سنگین یک شهرک آمده و ۱۵ سال است که گذاشته شده اما کارخانهدار نمیآید.
🔹وی ادامه داد: یک زمینی افتتاح کردهایم اما زیرساختهایش نیست! همه میگویند چرا صنعت نیست؟ چرا زیرساختهایش نیست؟ باتوجه به این موارد، این پست برق فوق سنگین از کارهای ارزشمندی بود که در حوزه انرژی در شهرک دو صنعتی شهرستان قوچان انجام شد. همزمان، مصوبه منطقه ویژه اقتصادی قوچان را گرفتیم و متولی آن شرکتِ شهرکها معرفی شد.
یکی از کارهایی که آغاز شده و نامهنگاری هایش انجام شده و اگر انشاءالله اتفاق بیفتد میتوان شاهد یک توسعه و زیرساخت خیلی ارزشمند برای کشور باشیم این بود که در جلسهای که با سفیر ترکمنستان داشتم، پیشنهاد منطقه آزاد تجاری-صنعتی مشترک را دادم. این مناطق آزاد یکی از اعتباراتی است که ما باید از این ظرفیتها به نفع توسعه و معیشت مردم استفاده کنیم. این پیشنهاد را میتوانیم در سایر مرزها نیز عملی و از ظرفیت هر دو کشور استفاده کنیم.
این را میگویم که سرمایهگذاران هوشمند بدانند که در قوچان این اتفاق افتاده و بیایند این جوانان عزیز ما را مشغول کنند.
مقام معظم رهبری بیش از ده سال است که سالها را با نام اقتصادی نامگذاری میکنند، ادارات اینقدر این شعار را به در و دیوار نزنند و خودشان مانع مردم نشوند این یک باور است و اگر از روز اول کلید واژه اقتصاد را به باور میگرفتیم و عمل میکردیم شاید امروز این ضعفها را در اقتصاد نداشتیم.
#ویژه_برنامه_انتخابات_مجلس_۱۴۰۲
💠eitaa.com/masaf_najva
نجوا (واحد سیاسی موسسه مصاف)
🔹نماینده قوچان در مجلس در خصوص سایر اقداماتش در دوره نمایندگی بیان کرد: شهرستان قوچان آب و هوای خوب
🔹علی آذری در تشریح سایر اقدامات خود گفت: با اجرای طرحهای آبخیرداری، امروز سد تبارک آباد قوچان مشکل خاصی ندارد. پروژه دیگری که تا یک ماه آینده به بهرهبرداری خواهد رسید، تمام تنشهای آبی شهرستان قوچان را تا ۱۰ سال آینده حل خواهد کرد و ما در خصوص آب نگرانی نخواهیم داشت و حتی احتمال دارد بتوانیم قسمتی از روستاها را نیز پوشش دهیم.
🔹این نماینده مجلس ادامه داد: ساخت یک بیمارستان ۳۲۰ تخت خوابی به کمک خیرین با نام شهید کلاهدوز را آغاز کردیم. در مجموع به شکل فردی تلاشمان این بود که بر زیرساختها تمرکز کنیم.
🔹این نماینده مجلس به موضوع قانونگذاری اشاره کرد و توضیح داد: سعی کردیم آنچه مشکل مردم است و آن را بهطور محسوس احساس میکنند را حل کنیم. توجه به جوانی جمعیت، معیشت، مسکن، خودرو و قوانین متعددی که تا حالا تصویب شده نشاندهنده همین موضوع است. اگر این قوانین توسط دولت و سایر مجریان به درستی اجرا شود، بسیاری از مشکلات معیشتی ما حل میشود.
نماینده فاروج تاکید کرد: یادمان نرود بسیاری از این قوانین را مقام معظم رهبری بارها تأکید کرده بودند و در هیچ مجلسی تصویب نشد، امروز در این مجلس، این قوانین پایهای به تصویب رسید. دولت نیز نباید اجازه دهد این قوانین متروک، منزوی یا با اجرای سخت در بین مردم مشاهده شود.
علی آذری درباره ارتباط دولت و مجلس بیان کرد: در سه قوه قضاییه، مقننه و مجریه، خاصه در همکاری و وحدت بین سه قوا اتفاقات خوبی را در این دوره شاهد بودیم. نسبت به دورههای گذشته این سه قوه وحدت بیشتری داشتند اما باز هم ایراداتی هست که خروجی خوبی برای مردم ندارد. در بحث مدیریت برخی مشکلات من احساس میکنم رؤسای سه قوا باید شجاعتر از این باشند و مشکلات کلیدی را شناسایی کنند و در ثانیه رفع کنند. به عنوان مثال برای کشوری مانند ایران که هم صنعت فولاد دارد و هم انرژی، زیبنده نیست در صنعت خودرو مردمش از کیفیت بد خودرو ناراضی باشند و به خاطر این نارضایتی به اصل نظام بدبین باشند.
#ویژه_برنامه_انتخابات_مجلس_۱۴۰۲
💠eitaa.com/masaf_najva
نجوا (واحد سیاسی موسسه مصاف)
🔹علی آذری در تشریح سایر اقدامات خود گفت: با اجرای طرحهای آبخیرداری، امروز سد تبارک آباد قوچان مشکل
🔹نماینده قوچان در مجلس درخصوص انتقادات به دخالت نمایندگان در کار اجرایی توضیح داد: ما کشوری داریم با وسعت عظیم جغرافیایی و جمعیت بیش از ۸۵ یا به روایتی ۹۰ میلیونی، اگر رئیس جمهوری و یا رئیس مجلس و یا رئیس سه قوه طی طریق هم کنند، در ۴ سال نخواهند توانست نه تمام کشور را و نه تک تک مردم را ببینند اما نماینده به لحاظ سیستم انتخاباتی شناسنامه آن منطقه است. اگر کشور را یک پازل فرض کنیم، شهرستان قوچان چهار یا پنج مسئله اصلی دارد که موجب نارضایتی شده؛ امروز نماینده این مسائل را به دولت منتقل میکند و این چنین است که این پازل مشکلات حل میشود. بنابراین دولت و مجلس باید مشکلاتشان را با وحدت حل کنند. هراتفاقی منتهی به این تفرقه شود؛ محکوم به بدی است.
🔹وی ادامه داد: مقام معظم رهبری در یک مطلبی اشاره کردند که نماینده رابط بین مردم و دولت است و این رابط بودن باید حفظ شود. امروز بسیاری از مردمی که به دفتر من میآیند،تماس میگیرند، نمیتوانند مسئولین شهر را ببینند.
یکی از دلایل عدم ارتباط مسئولان اجرایی با مردم که من بارها به رئیس جمهوری محترم نیز گفتم، عدم چابک سازی دولت چه در حوزه انسانی و چه درحوزه اداری است. قوه مجریه کلی فرماندار و استاندار دارد. از بیت المال هزینه گرفته میشود؛ سوال من این است که این فرماندار و استاندار چرا در شهرستانی مانند قوچان یک پروژه مانند آب را اجرا نکردند؟
#ویژه_برنامه_انتخابات_مجلس_۱۴۰۲
💠eitaa.com/masaf_najva
نجوا (واحد سیاسی موسسه مصاف)
🔹نماینده قوچان در مجلس درخصوص انتقادات به دخالت نمایندگان در کار اجرایی توضیح داد: ما کشوری داریم با
🔹من نمیگویم استاندار این دولت یا آن دولت، استانداری که ۴۰ سال است در خراسان رضوی است؛ یک قدم جلوتر از نمایندگان در بحث تسلط بر منطقه و مشکلات است اما مشکلات ۱۰ قدم از آنها جلوتر هستند. میدانید چرا؟ چون در سیستم استانی تمرکز در تصمیمگیری در تمام دولتها در تهران است. این کلید واژه را بُلدش کنیم تا دولتیها بدانند، تا زمانی که هزار شهرستان و شهر و بیش از ۳۰ استان کشور گرفتار و زندانی تهران باشد، راهی به توسعه نخواهیم داشت.علاوه براین تمرکز در تصمیمگیری باعث شده استاندارها شجاعت لازم را نداشته باشند.
۴۰ سال استاندار خراسان رضوی یک قدم جلوتر از همه است اما ۴۰ سال است آب شرب قوچان موجب نارضایتی مردم شده تا اینکه امسال وارد شدیم.
نماینده فاروج تاکید کرد: تمرکز تصمیمگیری را به استاندارها بدهند و دست از سر نمایندهها بردارند ما به خدا راضی هستیم؛ راحت تر است.
علی آذری درباره میزان بالای پیشثبتنامها گفت:بنده پیشثبتنام را انجام دادم. انتخابات و مجلس یک حوزه ارزشمندی است.صرف نظر از حجمی که اشاره کردید انشاءالله انسان های توانمندی آمده باشند؛ منتهی به مشارکت خوب مردم شود و مردم بهترینها را انتخاب کنند. معتقدم چیزی که به نام "ستاد" شکل گرفته یعنی فساد! انشاءالله مردم ما بدانند انتخابات نیاز به این موضوعات ندارد. چه در انتخابات ریاست جمهوری و چه در انتخابات نمایندگی مجلس نباید همچین چیزی باشد.
🔹این نماینده مجلس درباره تصور مردم از مسئولیت بیان کرد: بنده در حوزه جامعهشناسی مطالعاتی دارم؛ زمانی که از جمعیت ۹۰-۸۵ میلیونی ، ۱۰ میلیون کارمند فعال و بازنشسته دارید، اولا آن جمعیت کهنه اجازه نمیدهد این جمعیت به روز فعالیت کند. از نظر صنعتی نیز این جمعیت کهنه و تفکراتشان در نظام اداری مخرب است و من معتقدم بعضی از اینها واقعا سم هستند یعنی وجودشان مضر است. اگر دولت به اینها حقوق دهد و بگوید صرفا در منزل بنشینید و پستها را خالی کنید، یکی از مسائل کلیدی کشور حل میشود. جوانها امروز به این وضعیت و تصور رسیدهاند چون تنها این موضوع نیست؛ در موضوعات دیگر مانند استخدامها هم روال اینگونه است زیرا ما القا کردیم تنها نظام اداری در این کشور مهم است.
نماینده قوچان درباره شفافیت گفت: من عضو سامانه شدم و ثبت نام کردم. بحث شفافیت به خودی خود یک سرمایه اجتماعی است و ارزشمند است.
وی افزود: شفافیت ارکان و پایههای مختلفی دارد، یکی از دلایل مخالفت برخی، همین ایراد اولیه شما است که گفتید آقای آذری بالاخره در صف قانونگذاری هستید یا در صف ستاد؟ بعضی از دوستان که با آنها صحبت میکردیم نگران فشارهای محلی هستند.در هر حال اگر نگران همینها باشند، شفافیت میتواند این مشکلات را به مرور حل کند و مجبور بشویم که بگوییم شوراها جمع شود و مجلس ملی و منطقهای شود. به مردم گفته شود این نماینده ملی باید قانونگذار باشد و آن نماینده منطقهای باید رابط بین دولت و مردم شود.
#ویژه_برنامه_انتخابات_مجلس_۱۴۰۲
💠eitaa.com/masaf_najva