افق
❇️ایدئولوژی داروینیسم (قسمت سیزدهم)
✍ این تفاوت اصلی خرده فرگشت و کلان فرگشت است. این یکی از بزرگترین مغالطههایی است که داروینیستها در برابر چشم ما انجام دادهاند. آنها خرده فرگشت و کلانفرگشت را یکی دانستهاند. به عبارت دیگر چنین قلمداد کردهاند که کلان فرگشت، تکرار چندباره خردهفرگشت است. اما حقیقت کاملاً برخلاف این گزاره است.
💠کلان فرگشت چیزی فراتر از تکرار چندباره خردهفرگشت است. جوهر کلان فرگشت با خرده فرگشت تفاوت دارد. ماهیت آن چیز دیگری است. خرده فرگشت این است که ساز طبیعت خود را با حال و هوای محیط کوک کند، در حالیکه کلان فرگشت مشابه تصنیف یک ملودی جدید است. بله ما در مقابل افق های جدیدی که داروین و دانشمندان زیستشناسی پیش روی ما گشودهاند سرفرود میآوریم. طبیعی است که اگر کاوشهای این دانشمندان نبود، برداشت ما از طبیعت به اندازه خانههای قرون وسطایی محقر میماند، اما این دانشمندان باید اذعان کنند که همچنان در بیان دلیل بسیاری از این مشاهدات عاجز ماندهاند.
🔸آنها صرفاً مشاهده کردهاند و مشاهدات آنها به سادگی با روش علمی قابل اثبات است، اما اثبات اینکه استدلال شان در توضیح دلیل این مشاهدات درست باشد، به این سادگی نیست.
شاید یک مثال دیگر بتواند بحث ما را یک پله بالاتر ببرد. فرض کنیم در کنار گونههای زیستی مثل گیاهان و خزندگان و ماهیها و پرندگان و سایر موارد یک گونه جانوری تحت عنوان مثلثها داشتیم. مثلثهایی که حرکت میکنند، رفت و آمد میکنند، برای خوابیدن روی قاعده بزرگتر خود ثابت میشوند، وقتی خسته یا گرسنه میشوند خطوط آنها کمرنگتر میشود و در چنین حالتی باید کمی جوهر بخورند تا تغذیه شده و خطوط آنها پررنگتر شود و بتوانند به زندگی خود ادامه دهند. شاید حتی این مثلثها بتوانند تولید مثل کرده و بدین ترتیب نسل خود را ماندگار کنند. تولید مثل آنها میتواند مثلاً اینگونه باشد که هر یک به عنوان مثال خط توپر ترسیم کننده خود را به دو خط موازی تغییر داده و طی فرآیند خاصی این دو خط از هم فاصله گرفته و یک مثلث واحد به دو مثلث جدید تبدیل شود.
💢حتی این حالت قابل تصور است که برخی از ما انسانها این مثلثها را به عنوان حیوانات خانگی نگهداری کنیم. یکی از مثلث متساوی الاضلاع خوشش میآید در حالیکه دیگری عاشق مثلث قائمالزاویهاش است. در این مورد خرده فرگشت به معنی تبدیل نسبت اضلاع مثلث است. نظریه انتخاب طبیعی میتواند این را توضیح دهد که چگونه مثلثها برای انطباق محیط نسبت اضلاع خود را تغییر میدهند، متساویالساقین میشوند، قائمالزاویه میشوند. بزرگ میشوند، کوچک میشوند و این دست تغییرات. در حالیکه در این مثال کلان فرگشت به منزله تبدیل مثلث به مربع است. مربع شدن این مثلثها، تغییری است که به کلی طرحواره مثلث را به هم میزند و جز با نظارت و طراحی ذهن صاحب شعوری که این تغییر طرح را تجسم و پیادهسازی کند، امکانپذیر نخواهد بود. در این مثال خرده فرگشت به معنای قائمالزاویه شدن مثلث متساوی الاضلاع است در حالیکه کلان فرگشت به معنای مربع شدن مثلث است.
#داروینیسم
🔆 کانال ادیان، فرق و قومیتهای مؤسسه مصاف (افق)
🔆 @masaf_ofogh
💠 «دین، در ادبیاتی نو»
💢فصل اول : ضرورت تولید ادبیاتی تازه در معرفی دین
▪️قسمت چهارم: ادبیات قرآن، ادبیاتی منفعت گرایانه(4)
3. «به مؤمنان بگو چشمهاى خود را (از نگاه به نامحرمان) نگه دارند و پاک دامن باشند که این براى آنان پاکیزهتر است؛ خداوند به آنچه انجام مى دهندآگاه است، قُلْ لِلْمُؤْمِنِینَ یَغُضُّوا مِنْ أَبْصارِهِمْ وَ یَحْفَظُوا فُرُوجَهُمْ ذلِکَ أَزْکى لَهُمْ إِنَّ اللّهَ خَبِیرٌ بِما یَصْنَعُونَ.»
🔹خدای متعال نمیگوید: «اگر نگاه حرام به نامحرم کنید، این خلاف ایمان و ارزشهای دینی است!» اصلاً بحث از حرام و حلال یا ارزشهای دینی و ایمان نمیکند. بلکه با عبارت «أزْکى» از «بهداشت روانی» سخن میگوید. از نفع و زیان انسان صحبت میکند. میگوید نگاهتان را کنترل کنید که بهداشت روانی پیدا کنید.
🔹منطق سخن خدا این است که اگر بر چشمان خود «کنترلگری» داشته باشید؛ روان سالمتری خواهید داشت؛ چرا که عدم مراقبت از نگاه، تحریک متعدد و متنوع گرایش جنسی را به دنبال دارد. ذهن و اندیشه انسان نیز تابع گرایشهای قلبی انسان است. لذا هم قلب انسان و هم ذهن او دچار تشویش خواهد بود. در این صورت فرد دچار انواع تنشهای روانی می شود و در نتیجه قدرت فعالیتهای ذهنی، علمی، اقتصادی و حتی آرامش در محیط خانوادگی و زناشویی او از بین خواهد رفت.
📚برای مطالعه بیشتر به کتبی که درباره «بهداشت روان از دیدگاه اسلام» تألیف شده است مراجعه بفرمایید.
#دین_در_ادبیاتی_نو
🔆 کانال ادیان، فرق و قومیتهای مؤسسه مصاف (افق)
تلگرام| اینستاگرام | ایتا
✳️ اولین زیارت اربعین چه زمانی و توسط چه کسانی رخ داده است؟
#زیارت_اربعین
🔆 کانال ادیان، فرق و قومیتهای مؤسسه مصاف (افق)
تلگرام| اینستاگرام | ایتا
ظهر اربعین چکار کنیم؟!
▪️عنْ صَفْوَانَ بْنِ مِهْرَانَ قَالَ: قَالَ لِی مَوْلَای الصَّادِقُ سلام الله علیه فِی زِیارَةِ الْأَرْبَعِینَ تَزُورُ عِنْدَ ارْتِفَاعِ النَّهَارِ وَتَقُولُ: السَّلَامُ عَلَى وَلِی اللَّهِ وَحَبِیبِهِ السَّلَامُ عَلَى خَلِیلِ اللَّهِ وَنَجِیبِهِ، السَّلَامُ عَلَى صَفِی اللَّهِ وَابْنِ صَفِیه السَّلاَمُ عَلَى الْحُسَيْنِ الْمَظْلُومِ الشَّهِيدِ، السَّلاَمُ عَلَى أَسِيرِ الْكُرُبَاتِ وَ قَتِيلِ الْعَبَرَاتِ، اللَّهُمَّ إِنِّي أَشْهَدُ أَنَّهُ وَلِيُّكَ وَ ابْنُ وَلِيِّكَ وَ صَفِيُّكَ وَ ابْنُ صَفِيِّكَ الْفَائِزُ بِكَرَامَتِكَ أَكْرَمْتَهُ بِالشَّهَادَةِ وَ حَبَوْتَهُ بِالسَّعَادَةِ وَ اجْتَبَيْتَهُ بِطِيبِ الْوِلاَدَةِ... .
📚 شیخ طوسی، مصباح المتهجد، ص ۵۴۸.
🏴 فرارسیدن اربعین حسینی را محضر امام زمان عجلاللهتعالیفرجهالشریف و دوستداران آن حضرت تسلیت عرض میکنیم🏴
🔆 کانال ادیان، فرق و قومیتهای مؤسسه مصاف (افق)
🔆 @masaf_ofogh
زیارت اربعین .pdf
625.7K
◀️ زیارتنامه #اربعین با ترجمه آسان و خط درشت
✅ منتشر کنید تا در ثواب خواندن زیارت شریک باشید.
🔆 کانال ادیان، فرق و قومیتهای مؤسسه مصاف (افق)
🔆 @masaf_ofogh
🔸شفای عالم اهل سنت با تربت امام حسین علیه السلام
✍ سمعت أحمد یقول: سمعت أبا بکر یقول: سمعت الخلدی یقول:کَانَ فِیَّ جَرَبٌ عَظِیمٌ کَثِیرٌ، قَالَ: فَمَسَحْتُ بِتُرَابِ قَبْرِ الْحُسَیْنِ، قَالَ: فَغَفَوْتُ فَانْتَبَهْتُ، وَلَیْسَ عَلَیَّ مِنْهُ شَیْءٌ
📚 الطیوریات، ج۳، ص۹۱۲، ح۸۴۷
💢 باید توجه داشت رجال سند این سخن در کتاب الطیوریات هم مورد اعتماد هستند.
🔆 کانال ادیان، فرق و قومیتهای مؤسسه مصاف (افق)
🔆 @masaf_ofogh