✍ توصیههای کاربردی در سفر #اربعین
قسمت هشتم
♦️سفر جمع خانوادگی در مراسم اربعین
بخش پایانی
♦️اربعین؛ بهترین فرصت برای آموزش بیکلام
بازار آموزش بیکلام در سفر اربعین داغ داغ است. مفاهیم و رفتارهای درست انسانی مثل صبر، گذشت، بخشش که در طول سالها همه تلاشتان را میکنید تا آنها را به روشهای مستقیم و غیر مستقیم به بچهها آموزش دهید در این سفر چندروزه، میتوانید بیکلام و بدون حرف در بچههایتان نهادینه کنید. میپرسید چطور؟ استاد الهیمنش؛ پژوهشگر حوزه تربیت راهکارهایی را به شما ارائه میدهد؛
«به اربعین به چشم یک پیادهروی به عشق امام حسین (علیهالسلام) نگاه نکنید. پیادهروی اربعین فرصتی است برای انسانسازی.
محبت کنید، سلام کنید، ارتباط بگیرید، رفیق شوید، خدا قوت بگویید. هر جا که شد بخوابید، هر چه که بود بخورید و سخت نگیرید. چه اتفاقی میافتد؟ بچهها از این رفتار شما ساده گرفتن زندگی را یاد میگیرند.
در طول سفر با وجود سختیهایی که ممکن است متحمل شوید صبور باشید، عصبانی نشوید، تندی نکنید، غر نزنید حتی اگر خیلی خسته بودید. در این صورت است که بچهها از شما صبر و تحمل را یاد میگیرند.
جای خوب را به بقیه بدهید، غذای خوب را تعارف کنید، در صفها هوای بقیه را داشته باشید تا بچهها گذشت را از شما یاد بگیرند.
ادامه دارد...
➖➖➖
✅ کانال رسمی مصاف رضوی
✅ @Masaf_Razavi
📲 #توئیتریسم
🔻آلتپلاز (آلتلایز) داروی انحلالکننده لختهخون، برای بیماران سکته مغزی و قلبی
قبلاً انحصار تولیدش در اختیار آمریکاییها بود،
اما الان دومین تولیدکنندش در جهان ایران خودمونه سالانه ۱۰ میلیون دلار صرفهجویی ارزی داره به ایرانی بودنت افتخار کن هموطن.
✍ MhrnRjbiFan
➖➖➖
✅ کانال رسمی مصاف رضوی
✅ @Masaf_Razavi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سخنان اخیر پزشیکان: نمیدونیم چیکار کنیم
⭕️ مروری کنیم بر صحبتهای علیرضا زاکانی در مناظرات خطاب به پزشکیان
➖➖➖
✅ کانال رسمی مصاف رضوی
✅ @Masaf_Razavi
6.04M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
👤 جواد قارایی ایرانگرد با انتشار این فیلم در صفحه اینستاگرام خود نوشت:
⭕️ تا زمانی که از شهر ماکوی آذربایجانغربی در ایران جانمان به این چشمانداز نگاه نکنیم، نمیتوانیم باور کنیم که رضاشاه با وجود خدماتی که به ایران داشت، چه حماقت بزرگی انجام داد.
🔻آنچه تماشا میکنید بخشی بسیار با ارزش از ایران جان است که توسط رضاشاه به ترکیه بخشیده شد.
آرارات بسیار باارزشِ بزرگ و آرارات کوچک.
🔻بزرگترین ننگ تاریخی دوران حکومت رضاخان و جداییِ بخش اعظمی از ایران و دادن مناطق استراتژیک به همسایههای ایران در پیمان سعد آباد.
🔻رضاشاه پهلوی ارتفاعات آرارات در غرب ایران را به ترکیه، قسمتهایی از شرق ایران را به افغانستان و منطقه سوقالجیشی اروند رود (شطالعرب) را به عراق بخشید.
🔻او به سرلشگر ارفع که با توضیحات و دلایل فراوان میخواست رضاشاه را از این اشتباه بزرگ منع کند گفت: این کوه با آن کوه و این تپه و آن تپه با هم چه فرق دارند؟
مهم نیست این کوهها مال کدام کشور باشد.
مهم دوستی بین ما و ترکیه است. بدهید برود.
افسوس.
سرفراز ایران و ایرانی.
➖➖➖
✅ کانال رسمی مصاف رضوی
✅ @Masaf_Razavi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فرق امام مهدی (علیهالسلام) با بقیه ائمه (علیهمالسلام)
💢 فرق وظایف مردم عصر امام مهدی (علیهالسلام) با دیگر اعصار!
👤 استاد محمد شجاعی
#مهدویت
➖➖➖
✅ کانال رسمی مصاف رضوی
✅ @Masaf_Razavi
9.72M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💢 برای رسیدن به هر خوبی نیازمند صبر هستیم.
اما مفهوم حقیقی صبر چیست؟
👤 استاد محمدعلی انصاری
مفسر قرآن و نهجالبلاغه
➖➖➖
✅ کانال رسمی مصاف رضوی
✅ @Masaf_Razavi
40.89M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 بالآخره صف پاکان و ناپاکان جدا خواهد شد.
انقلاب اسلامی ایران، غربال آخرالزمانی...
👤 آیتالله حائریشیرازی
#نکات_ناب
➖➖➖
✅ کانال رسمی مصاف رضوی
✅ @Masaf_Razavi
#آیه_روز
🔹️شرکت در ختم قرآن برای فرج
➖➖➖
✅ کانال رسمی مصاف رضوی
✅ @Masaf_Razavi
📜 کلام ائمه در مورد اهمیت زیارت عاشورا
💠 فرمایش امام صادق (علیهالسلام) به صفوان:
هرگاه حاجتی برای تو به سوی خداوند متعال روی داد، پس به وسیله زیارت عاشورا به سوی آن حضرت توجه کن از هر جا و مکانی که هستی و این زیارت را بخوان و حاجتت را از پروردگار خود بخواه که بر آورده میشود.
💠 امام مهدی (عجلاللهتعالیفرجهالشریف):
من دعاگوی هر مومنی هستم که مصیبت جد شهیدم را یاد کند و پس از آن برای تعجیل و تایید من دعا کند.
◇ روز دهم چله، هدیه به حضرت نرجس خاتون (سلاماللهعلیها) ◇
➖➖➖
✅ کانال رسمی مصاف رضوی
✅ @Masaf_Razavi
✍ توصیههای کاربردی در سفر #اربعین
قسمت نهم
♦️خاطرات پیادهروی اربعین و فهم عصری از قیام اباعبدالله
بخش اول
حضور در راهپیمایی اربعین بسیاری از شیعیان مخلص را به فهم عصری از عاشورا کشانده است. شهدای مدافع حرم از پایههای ثابت این سنت بودهاند. بنابراین مطالعه سفرنامههای این رویداد ضرورت دارد.
اربعین روزی است که جابر بن عبدالله انصاری صحابی جلیل القدر رسول خدا (صلیاللهعلیهوآله) به زیارت قبر امام حسین (علیهالسلام) نائل شد و در همانجا بود که او اهل بیت (علیهالسلام) را که هنگام بازگشت از شام به زیارت مزار حضرت سیدالشهدا آمده بودند، ملاقات کرد. عموم علمای تاریخ نقل کردهاند که در این روز سر مبارک امام به بدن ملحق و دفن شد. شیعه اعتقاد دارد که قول و فعل امام معصوم محل رجوع و استناد است. بنابراین حضور حضرت سجاد (علیهالسلام) در روز اربعین در کربلا به عنوان فعل معصوم اهمیت و ضرورت زیارت بارگاه حضرت اباعبدالله (علیهالسلام) در این روز خاص را میرساند.
درباره منشا سنت شدن پیادهروی اربعین که نشان از اقتدار و اتحاد شیعیان دارد، روایتهای متعددی نقل شده است. یک روایت این است که این سنت از زمان ائمه وجود داشته و روایت دیگر در این است که این سنت حسنه را علما و طلاب نجف راهاندازی کردهاند. در قرون جدید نیز احیا کننده این سنت را علامه محدث نوری دانستهاند. اما منشا این سنت هرچه باشد، مهم این است که اکنون ما را به فهم عصری از «مساله» قیام حضرت اباعبدالله (علیهالسلام) نزدیک کرده است.
در نظریههای علوم انسانی معاصر از «فهم عصری متن» صحبت شده است. فهم عصری در مقابل غیرقابل فهم بودن متون (رخداد عاشورا را نیز بر اساس دستاوردهای جدید علوم انسانی میتوان به مثابه یک متن تلقی کرد) مقاومت میکند و همچنین نمیگذارد که آنها را بر اساس ظواهرشان بفهمیم. عنصر اصلی در فهم عصری مواجهه مساله محور با متون است. به عبارتی ما یک دغدغه اصلی داریم و بر اساس این مساله و دغدغه به سراغ رخداد کربلا در سال ۶۱ هجری میرویم. همچنین در فهم عصری باید به وجود لایههای معنایی در متن نیز باور داشت. یعنی نباید صرفاً به ظاهر اکتفا کرد. در نهایت مولفه دیگر فهم عصری این است که این فهم آگاه به زمان حاضر و اصطلاحاً «در زمان» است و در معاصریت اتفاق میافتد.
فهم عصری از رخداد عظیم کربلا و قیام حضرت اباعبدالله (علیهالسلام) به عنوان وجه مهمی از سنت شیعی، ما را به عقلانیت و غور در محتوای آن میکشاند و همین باعث شکوفایی است. رخداد عاشورا در طول تاریخ همیشه شیعه را به عنوان یک جماعت معترض به ظلم و پیگیر حقوق مظلوم معرفی کرده است و این اعتراض و پیگیری در چارچوبهای عقلانی صورت میگیرد.
حضور در راهپیمایی اربعین بسیاری از شیعیان مخلص را به فهم عصری از عاشورا کشانده و میکشاند. به عنوان مثال تا جایی که راقم این سطور اطلاع دارد، عموم شهدای مدافع حرم، همگی از پایههای ثابت در راهپیمایی اربعین بودهاند و منابع مهمی نیز از خاطرات آنها در دورههای متعدد این راهپیمایی منتشر شده است. از این سفرهای زیارتی خاطرات و سفرنامههای بسیاری منتشر شده است که از چند باب مفیدند. نخست اینکه نگارش سفرنامه و مکتوب کردن خاطرات نشان از فرهیختگی ملتها و امتها دارد. مکتوب کردن خاطرات سفر اربعین نیز درجه والای فرهنگ ایران و ایرانی را میرساند. دیگر اینکه این مکتوب کردن در فهم مخاطبان از این آیین، بویژه آنهایی که موفق به حضور در این سنت و آیین هستی بخش نشدهاند، تاثیر دارد.
➖➖➖
✅ کانال رسمی مصاف رضوی
✅ @Masaf_Razavi
✍ توصیههای کاربردی در سفر #اربعین
قسمت دهم
♦️خاطرات پیادهروی اربعین و فهم عصری از قیام اباعبدالله
بخش دوم
«عمود آخر: روایت سفر اربعین از ۴۰ شهید مدافع حرم» نوشته محدثه سادات نبییان است که برای نخستین بار در پاییز ۱۳۹۷ توسط انتشارات تقدیر در دسترس مخاطبان قرار گرفت.
درباره منشا سنت شدن پیاده روی اربعین که نشان از اقتدار و اتحاد شیعیان دارد، روایتهای متعددی نقل شده است. یک روایت این است که این سنت از زمان ائمه وجود داشته و روایت دیگر در این است که این سنت حسنه را علما و طلاب نجف راه اندازی کردهاندروایتهای نخست تا دهم منتشر شده در این کتاب به ترتیب از این قرار است: «همسفر زمینی، همراه آسمانی: شهید مصطفی نبیلو»، «یک تیر و دو نشان، هم انفاق و هم پیادهروی اربعین: شهید حسین امیدواری»، «فقط یک پیاده روی اربعین تا رسیدن به شهادت: شهید شعبانعلی امیری»، «سفری عاشقانه به یاد آقا سید: شهید سیداسماعیل سیرتنیا»، «سردار ایرانی مسئول تامین امنیت مسیر پیادهروی: شهید حمید تقویفر»، «رفیق خوش سفر: شهید امیر سیاوشی»، «مدیر انقلابی تمام عیار و خادم زائران ارباب: شهید علی محمد قربانی»، «دو هفته پیادهروی عاشقانه تا رسیدن به کربلا: شهید صالح حسنزاده»، «بازگشت از کربلا با دست پر: شهید محمد کیهانی» و «و جعلنا؛ رمز عبور از گیتهای عراق: شهید علی تمامزاده».
همچنین «شهادت؛ با توسل به قمر بنیهاشم: شهید داوود نریمیسا»، «تنهایی و خلوت، توفیق اجباری در مسیر پیادهروی: شهید حسینعلی پورابراهیمی»، «نگاه متفاوت عباس به پیاده روی اربعین: شهید عباس دانشگر»، «همسفر با اهل و عیال، درست شبیه ارباب: شهید سعید سیاح طاهری»، «استراحت بماند برای بعد از شهادت: شهید علی جمشیدی»، «سردار کارتن خواب: شهید حسین همدانی»، «از اردوی جهادی تا کنگره جهانی لقا الحسین: شهید حمیدرضا اسداللهی»، «مقابله با جریانهای انحرافی شیعه در مسیر پیاده روی: شهید رضا الوانی»، «شهید تاسوعا در پیاده روی اربعین: شهید سجاد طاهرنیا» و «همراه با شیخ خوش مشرب و مردمدار: شهید جابر حسین پور» نیز روایتهای یازدهم تا بیستم کتاب است.
عناوین روایتهای ۲۱ تا ۳۰ کتاب نیز به این شرح است: «آقا سجاد زیارتت قبول: شهید سجاد عفتی»، «به آب و آتش زدن برای زیارت شب جمعه کربلا: شهید حسین بادپا»، «سفر اربعین با سید محبوب ایرانی: شهید محمدجواد حسن زاده»، «خادم موکب آستان مقدس حضرت معصومه: شهید مهدی ایمانی»، «فقط از آقا خاتم آدمم کند: شهید مجید قربانخانی»، «از تردید تا رسیدن به یقین در پیاده روی اربعین: شهید حبیب جنت مکان»، «درسی از غلامعباس در مسیر پیاده روی: شهید محمد اسدی»، «ابوسجاد، واکسی زائران امام حسین: شهید هادی کجباف»، «ابالفضل علمدار، خامنهای نگهدار: شهید حامد کوچک زاده» و «تشنه زیارت امیرالمومنین: شهید رضا رستمی مقدم».
و در نهایت عناوین روایتهای ۳۱ تا ۴۰ کتاب نیز به ترتیب به این شرح است: «شهادت، سوغات اولین و آخرین سفر کربلا: شهید حسن قاسمی دانا»، «دعوت غیرمنتظره به اولین سفر کربلا: شهید سجاد زبرجدی»، «غرق در حال و هوای پیاده روی اربعین: شهید حسین معزغلامی»، «من به کربلا معتادم: شهید محمد پورهنگ»، «دستِ یاریِ امام زمان (عجلاللهتعالیفرجهالشریف) بر سر زائر سامرا: شهید حسین محرابی»، «پیاده روی اربعین به نیابت از شهدای دفاع مقدس: شهید جواد محمدیمفرد»، «از روضههای تاسوعا تا لرزیدنهای در نجف: شهید رضا سنجرانی»، «همسفر از خود گذشته و فداکار: شهید مرتضی عبداللهی»، «گرفتن برات شهادت از سیدالشهدا (علیهالسلام): شهید محمد آژند» و «چطور در این مسیر غذاهای لذیذ بخورم؟: شهید حسین هریری».
این شهدا از جای جای ایران بودند و هرکدام فرهنگ، شغل و موقعیت اجتماعی خاص خود را داشتند. شهدایی چون سرداران حسین همدانی و سعید سیاح طاهری هم که مشهور هستند؛ اما ۱۷ تن از این شهدا از جوانان دهه شصتی و دو تن از آنان دهه هفتادی هستند. روایتها که از زبان نزدیکان این شهدا نقل شده، همگی نشان از دغدغه آنها نسبت به معارف کربلا دارد و اگر جز این بود که هیچگاه گوش آنان برای شنیدن ندای «هل من ناصر ینصرنی» حضرت سیدالشهدا در عصر جدید که از سرزمین شام بلند شد، باز نمیشد.
➖➖➖
✅ کانال رسمی مصاف رضوی
✅ @Masaf_Razavi