سلام «واحد سلامت مصاف»
⭕️ طریقت منفرد: وزیر بهداشت نباید پزشک باشد 🔹وزیر اسبق بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تمامی مشکلا
⭕️ متاسفانه، دکتر طریقت منفرد وزیر بهداشت دولت دهم درگذشت
🔸 دکترمحمدحسن طریقتمنفرد، وزیر بهداشت دولت دهم که بر اثر سقوط از ارتفاع دچار حادثه و در یکی از بیمارستانهای تهران بستری شده بود، درگذشت.
🔹 ایشان از مدافعان جدی اصلاح نظام سلامت بودند و در این مسیر فعالیتهای گسترده و قابل تحسینی را دنبال میکردند.
🔰 روحشان قرین رحمت و یادشان گرامی باد.
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ چگونه بخاطر یک دستمال،قیصریهای را به آتش کشیدیم؟
👤 رشته توییت داریوش چیوایی کارشناس سلامت در خصوص کمبود پزشک؛
۱- مردم از سیستان و بلوچستان برای ویزیت میروند پاکستان، یا در تهران چادرخواب و کارتنخواب میشوند. رزیدنت در اثر فشار کاری سکته میکند. سرانه پزشک در ایران نصف قرقیزستان است! اینها همه هست، ولی میگویند کمبود پزشک نداریم!
۲- کرور کرور جوان مملکت با معدل بالا خواستند پزشکی بخوانند، پشت سد انحصارطلبان کنکور "تلف" شدند؛ اما "دکتر" نه. برخی هم که برای تحصیل طب مهاجرت کردن پشت سد بعدی یعنی "آزمون ملی پزشکی" نگه داشتن تا مبادا پزشک و دندانپزشک زیاد شود.
۳- با عدم صدور اجازه طبابت دانشجویان خارجی تحصیل کرده درایران، نشان دادند دانشگاه ایرانی و خارجی برایشان فرقی ندارد، مسئله "محدود کردن دسترسی مردم به پزشک" است. راهی برای توسعه انحصار.
۴- اخیرا یک مهاجر افغان دکتر وحید آرین، به عنوان پزشک سال بریتانیا انتخاب شد. خدا میداند چندهزار وحید آرین پشت سد انحصارگرایان وطنی در کنکور تباه شدند و صدایی از کسی بلند نشد. چرا باید برای تضمین انحصار عدهای قلیل، جلوی رشد مردم را بگیریم؟
۵- گردشگری سلامت در دنیا حدود ۲۰۰۰ میلیارد دلار درآمد دارد و برای ما که ۱ درصد جمعیت و خاک دنیا را داریم ۲۰ میلیارد دلار سهم درآمد خواهیم داشت. لکن کمبود پزشک در ترکیب با اصرار پدرخواندهها بر حفظ انحصار، برخی پزشکان جوان را از این درآمد محروم کرده.
۶- تاسفبار است که خیرین سلامت را تشویق به "تامین هزینه تردد مردم شهرستان به تهران برای درمان" میکنند، ولی راضی به افزایش پزشک در شهرستانها نیستند. به قول رئیس کمیسیون اصل ۹۰، " با کمبود پزشک تولید انبوه محرومیت می کنیم و این معضل تولید انبوه شده را موردی حل میکنیم."
۷- وقتی میگوییم انحصارگرایان شما پزشکان طرحی و عمومی و دانشجویان پزشکی به خودتان نگیرید. نگاه کنید به بیانیه اخیر ۴۴ رئیس دانشکده که در اقدامی بیسابقه، یکصدا به دولت برای افزایش ظرفیت پزشکی تاختهاند. آن هم یکجا در مملکتی که سرانه پزشک به جمعیتش از سوریه و فلسطین نیز کمتر است.
#بحران_کمبود_پزشک
#نظام_سلامت
کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ مافیای دارو زمینهساز ترویج سقط جنین جنایی شده است
👤 کبری خزعلی، رییس شورای فرهنگی و اجتماعی زنان و خانواده شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت:
🔸️ مشکلی که تعارض جدی با منافع دارد موضوع مافیای دارو و تجهیزات پزشکی است و یکی از نمادهای مهم آن در موضوع غربالگری مشهود است که زمینهسازی ترویج سقط جنین جنایی شده است و منافع برخی بر حیات و نجات جان انسانها ترجیح یافته است.
#تحدید_نسل
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ شرایط جدید عرضه انسولین قلمی به بیماران دیابتی
👤 حیدر محمدی، مدیر کل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو، در برنامه زنده تلویزیونی گفت:
🔸️ وزارت بهداشت تصمیم گرفت برای تکمیل زنجیره دارو در سامانه تیتک با همکاری معاونت درمان، بیماران مبتلا به دیابت هم ثبت شوند. از بیماران دعوت شد در این سامانه ثبت نام کنند. در واقع حدود ۵۷۰ هزار بیمار در سامانه ثبت اطلاعات خود را انجام دادهاند. افرادی که دیابت داشتهاند و ثبت نام کردند، اطلاعات آنها در داروخانه ثبت است و بدون اقدام خاص و با وارد کردن کد ملی توسط داروخانه، بیماری دیابت فرد همچنین تعداد قلم انسولین مورد نیاز برای هر فرد بیمار هم مشخص میشود.
🔹️ بیماران دیابتی که در این چند ماه برای ثبت نام اقدام نکردهاند، طی چند ساعت مراجعه به نزدیکترین مرکز بهداشتی اطلاعات خود را ثبت کنند؛ همچنین در صورت سابقه بیماران دیابتی، میتوانند با مراجعه به سامانه بیماریهای نادر اطلاعات خود را ثبت کنند تا بتوانند داروهای خود را به راحتی و فقط بیماران واقعی دریافت کنند.
#نظام_سلامت
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ دلهرههای مادران باردار و دهن کجی بیمهها!
🔹️ هزینههای بالای غربالگری و به دنبال آن بیتوجهی و دهن کجی شرکتهای بیمه باعث شده است که سهماهه اول و دوم بارداری برای برخی از مادران باردار به یک غول بزرگی از استرس ناشی از به وجود آوردن یک موجود ناقص تبدیل شود.
متن کامل گزارش خبرگزاری فارس:
http://fna.ir/3qdzi
#تحدید_نسل
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 مصاحبه اختصاصی واحد سلامت مصاف با استاد رائفیپور در مرکز کارآزمایی بالینی واکسن فخرا
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ عبور سهم جمعیت سالمندی کشور از ۱۰ درصد در سال جاری!
🔹️ بر اساس آمارهای رسمی سال گذشته جمعیت سالمند بالای ۶۰ سال کشورمان با رقم ۸ میلیون و ۲۳۱ هزار نفر، حدود ۹.۹ درصد جمعیت کشور را دربر میگرفت و آمار جمعیت بالای ۶۵ سال نیز ۶.۴ درصد از مجموع جمعیت کشور اعلام شده است.
🔸️ کارشناسان فعال در حوزه سالمندی بر این عقیده هستند که در سال ۱۴۰۰ سهم جمعیت سالمندی از مرز ۱۰ درصد عبور میکند و این آمار در سال ۱۴۲۰ از ۱۹.۴ درصد هم عبور خواهد کرد.
🔹️ بر اساس آمارها جمعیت سالمندان در ۳۰ سال آینده، بیش از یک چهارم جمعیت کشور را شامل شده و بر این اساس تعداد سالمندان کشور ظرف ۳۰ سال آینده از مرز ۲۶.۱ درصد خواهد کرد و آمار فوق نشانگر ضرورت ایجاد تغییرات اساسی و فوری در عملکرد دستگاههای مرتبط در حوزه جمعیت را بیان میکند.
🔸️ آمارهای فوق از روند افزایشی یک گروه جمعیتی خاص با نیازهای ویژه حکایت دارد که باید خدمات مراقبتی و درمانی ویژهای را به عنوان مثال در درمان آلزایمر، افسردگی و ... در آن زمان دریافت کنند و در صورت رسیدن نرخ جمعیت کشور به وضعیت پیش بینی شده، بحران رشد نرخ سالمندی از بحرانهای سخت کشور خواهد شد.
#تحدید_نسل
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ ریشه کمبود پزشک در وزارت بهداشت است
👤 میثم مهدیار، پژوهشگر مسائل اجتماعی، در گفتگو با خبرنگار مهر گفت:
🔸️ برای حل مشکلات باید تعارض منافع در وزارت بهداشت را کنترل کرد. به عنوان مثال در ستاد وزارت بهداشت و دانشگاههای علوم پزشکی، اغلب افرادی صاحب مقام هستند که بیشترین نفع را میبرند؛ بنابراین برای حل این مشکل باید کسانی وارد حیطه سیاست گذاری و مدیریت سلامت شوند که خودشان از کمترین منافع در این حوزه برخوردارند.
🔹️ باید تخصصگرایی در مدیریت سلامت جدی گرفته شود و این قانون نانوشتهای که وزیر بهداشت یا معاونان آن حتماً باید پزشک باشند، شکسته شود. به طور کلی، اگر مسئله تعارض منافع حل شود و کسانی که در حیطه مدیریت و سیاستگذاری سلامت تخصص دارند، فعال شوند؛ میتوانند در حل این مشکلات بسیار کمک کننده باشند.
🔸️ به نظر بنده با توجه به رویکرد وزیر که معاون آموزشی نیز بودهاند، بعید میدانم که افزایش ظرفیت اتفاق بیافتد. اگر وضع به همین صورت پیش برود، متأسفانه میتوان پیش بینی کرد که در دهه آینده باید به فکر استفاده از پزشکان خارجی بود.
#بحران_کمبود_پزشک
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ بررسی ابعاد مختلف درمان ناباروری زنان در وبینار جایگاه و کاربرد پزشکی بازساختی، ششم آبان ۱۴۰۰
👤 سهیلا عارفی جراح دبیر علمی وبینار گفت: یکی از حوزههای مهم در این زمینه، افزایش باروری زنانی است که به دلایل گوناگون، از جمله افزایش سن یا آسیب به تخمدان با ناباروری مواجه میشوند.
🔸 وی افزود: تمرکز اصلی ما در این وبینار بر ناباروری زنان است و به بررسی ابعاد مختلف کاربرد پزشکی بازساختی، مهندسی بافت و سلولدرمانی در درمان ناباروری ناشی از نارسایی تخمدان میپردازیم.
🔹 عارفی با اشاره به حضور اساتید برجسته در این وبینار بیان کرد: امیدواریم این وبینار بتواند اطلاعات به روز، ارزشمند و کاربردی در این حوزه در اختیار مخاطبان خود قرار دهد.
💡وبینار «جایگاه و کاربرد پزشکی بازساختی در درمان ناباروری زنان» ششم آبان ۱۴۰۰ از ساعت ۱۵ تا ۱۷ برگزار میشود.
#فرزندآوری
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ پیری جعمیت و زنگ خطر کمبود پزشک درآینده نهچندان دور
👤 بهروز محبی نجم آبادی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس:
🔸 با شیوع ویروس کرونا، بر همگان عیان شد که کمبود پزشک جدی است. البته قبل از اینکه شیوع ویروس کرونا به این شدت برسد، به برآوردهایی رسیدیم که نشان میداد متوسط تعداد پزشک، دندانپزشک و متخصص در کشورمان نسبت به کشورهایی که هم سطح ما هستند، بسیار پایینتر است.
🔹 افراد بسیاری وجود دارند که خواهان ورود به رشته پزشکی هستند. این موضوع سبب شده افرادی از رشته خود انصراف دهند و به پزشکی روی آورند اما بهواسطه ظرفیت کم در پذیرش پزشکان، دانشجویان از هر دو سو، رشته سابق و رشته جدید، متحمل ضرر شوند.
🔸 این که یک فرد از یارانه تحصیلی بهره مند شود و بعد تعهدات خود که خدمت در مناطق محروم است را رها کرده و به جای دیگری مهاجرت کند، زیبنده کشور ما نیست. مسئولان مربوطه موظفند که میزان تعهدات این افراد را افزایش دهند تا دیگر شاهد چنین مسائلی نباشیم.
🔻 ما در کشور نیاز به پزشک داریم و امکان افزایش ظرفیت نیز وجود دارد؛ اما متاسفانه کمبود پزشک و ایجاد انحصار در آن سبب شده که مردم نتوانند از خدمات پزشکی بهره کافی را ببرند.
💡 جمعیت کشور در حال پیر شدن است و ممکن است در آینده نزدیک، نیاز به پزشکان متخصص تبدیل به بحرانی شود که حل آن، هزینههای هنگفتی را به کشور و سیاستگذاران تحمیل میکند. به همین منظور باید به زودی برای رفع این معضل، چارهای اندیشید./خبرگزاری فارس
#بحران_کمبود_پزشک
#نظام_سلامت
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 کشتار نامحسوس (قسمت دوم)
🔹 فدراسیون ippf بازوی اجرای سیاستهای ضد خانواده دولتهای غربی در کشورهای مختلف است.
🔸 از جمله سیاستها و اهداف این فدراسیون میتوان به حمایت از همجنسبازی، آزاد شدن سقط جنین، ارائه آموزشهای جامع جنسی به کودکان و نوجوانان، کنترل جمعیت و... اشاره کرد.
🔺 انجمن تنظیم(سلامت)خانواده ایران، نماینده رسمی این فدراسیون در جمهوری اسلامی ایران است.
⁉️چرا...؟
#انجمن_تخریب_خانواده
#ippf
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
4_5967551032782228002.mp3
1.97M
صوت مصاحبه اختصاصی واحد سلامت مؤسسه مصاف با استاد #رائفی_پور در مرکز کارآزمایی بالینی #واکسن_فخرا
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
⭕️ یادداشت واحد سلامت مؤسسه مصاف برای این حدیث درد/ یک قاضی در ایالت شیکاگو، زنی را از مادری برای فرزندش به دلیل واکسن نزدن محروم کرد
✍ شما اگر با سیاستهای گلوبالیستها همراه نشوید و واکسن نزنید از تمام حقوق شهروندی محروم خواهید شد. همچنان که با واکسیناسیون اجباری و عجولانه مخالفیم، بر این باوریم که ایران اسلامی شیعه و جامعه شیعی در کنار سایر ظرفیتهای بومی، باید در حفظ جان مردم خویش در بازیهای بین المللی توانمند باشد.
🔹 در این راستا به حمایت واکسن فخراوک، تولید شده توسط متخصصان دفاعی و امنیت زیستی پرداختیم، هدف از این امر، رسیدن واکسنی امنتر و بیعارضه به هموطنان است تا در روزهای نه چندان دور پیش رو، حداقل ایرانیان کمتری دچار عوارض واکسنهای ژنتیکی یا
ناامن خارجی شوند.
🔸 رسیدن واکسن امن به سبد تامین فراوردههای بیولوژیکی ایران، دغدغه شهید فخریزاده، دانشمند دفاعی کشورمان بود که در هفتم آذر ماه سال گذشته به دست تیم ترور رژیم صهیونیستی در ایران به شهادت رسیدند.
دو روز پس از شهادت ایشان، یعنی در نهم آذرماه واکسن تیم تحقیقاتی سازمان پژوهش و نوآوریهای دفاعی(سپند) که شهید فخریزاده ریاست آن را بر عهده داشت به مرحله کارآزمایی بالینی رسید.
❗️ واحد سلامت مؤسسه مصاف ضمن مخالفت با واکسیناسیون اجباری و عجولانه و محکوم کردن این اقدام غیر اخلاقی و غیر علمی، از کارآزمایی بالینی فاز سوم واکسن شهید فخریزاده حمایت میکند با این امید که ایرانیان کمتری در خلال پروژه واکسیناسیون اجباری دچار عوارض واکسنهای ناامن و غیرقابل اعتماد شوند، انگیزه تولید واکسن فخرا را مقابله با اهداف صهیونیزم جهانی و سازمانهای بین المللی میدانیم.
🔰 پذیرای انتقادات و نقدهای شما همراهان خواهیم بود
https://www.zerohedge.com/covid-19/chicago-judge-strips-mother-parental-rights-being-unvaccinated
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
هدایت شده از موسسه مصاف
👤 توییت استاد #رائفی_پور
✍️ یکی از شاخصهای مهم تحقق عدالت در نظام سلامت یک کشور، سطح دسترسی مردم به پزشک در آن جامعه است. این دسترسی را با یک شاخص دقیق به نام سرانه پزشک محاسبه میکنند.
🔸در ایران به ازای هر ۱۰ هزار نفر، ۱۱.۷ پزشک وجود دارد که حتی در مقایسه با کشورهای ضعیف و متوسط منطقه نیز وضع تاسفباری است.
🔹اوضاع وقتی نگرانکنندهتر میشود که بدانید جمعیت کشور در حال پیر شدن است و طی ۲۰ سال آینده جمعیت افراد مسن سه برابر خواهد شد.
🔸این یعنی نیاز به پزشکان بیشتر برای مراقب از آنهاست. حالا با وجود کاهش شدید رشد جمعیت و نیاز به نیروی کار در آینده، کمبود پزشک بحران آینده را ترسناکتر میکند.
🔹آش، آنقدر شور شده است که قاضیزاده هاشمی نماد تمام عیار پزشک -سرمایهدار و پزشک- سیاستمدار و مجسمه تعارض منافع در پزشکی و وزیر بهداشت دولت اول حسن روحانی نیز طی یادداشتی در روزنامه ایران در دی ماه سال ۹۵، به کمبود پزشک متخصص در ایران اعتراف میکند.
🔸به دلیل وجود انحصار و کمبود پزشک، امکان برخورد با تخلفاتی از قبیل اشتباهات پزشکی، فرارهای مالیاتی، زیرمیزی و … توسط برخی پزشکان متخلف از سوی متولیان سلامت عملا سلب شده و این یعنی قدرت چانهزنی با کسانی است که هیچ رقیب شغلی در کنار خود ندیده و تا بتوانند یکه تازی میکنند.
🔹بنا بر اطلاعات موثق در برخی تخصصهای کلیدی تنها یک متخصص در کل یک استان وجود دارد. در برخی استانها نیز مردم باید برای مراجعه به پزشک، کیلومترها (حتی به خارج از کشور) سفر کنند و یا به دلیل کمبود پزشک ساعتها و بعضا ماهها منتظر بمانند حتی در این شرایط سخت کرونایی!
🔸عجیبتر آنکه در سالهای گذشته با وجود افزایش امکانات آموزشی و تشدید نیاز به پزشک همچنین رشد جمعیت، پذیرش دانشجوی پزشکی حتی در مقاطعی روند نزولی داشته است!
🔹برای نمونه ظرفیت پذیرش سه دانشگاه علوم پزشکی تهران، شهید بهشتی و ایران از ۱۵۰۰ نفر در سال ۶۶ به ۷۰۰ نفر در سال ۹۹ رسیده است.
🔸کمبود پزشک در حالیست که استعداد هزاران نفر از نخبگان جوان در رشته تجربی پشت سد کنکور تلف میشود. امسال، بیش از نیم میلیون نفر در کنکور تجربی شرکت کردهاند اما بر اساس ظرفیت اعلامی فقط یک درصد میتوانند در رشته پزشکی تحصیل کنند! داوطلبانی که بیش از ۲۵ هزار نفر از آنها معدل بالای ۱۹ دارند!
🔹با وجود بحران کمبود پزشک، اخیرا ۴۴ نفر از روسای دانشکده پزشکی در یک اقدام عجیب و بی سابقه با افزایش ظرفیت پزشکی مخالفت کردهاند!
🔸عجیبتر اینکه این اقدام انحصارگرایانه بلافاصله مورد حمایت رسانهای بی.بی.سی قرار میگیرد.
#پیوند_انحصار_و_استعمار
🔹کنکور سراسری و آزمون رزیدنتی ۱۴۰۰ در واقع آزمونی برای سنجش وعده دولت انقلابی در خصوص شکستن انحصار پزشکی و افزایش دسترسی مردم به پزشک است.
🔸ما منتظریم ببینیم وزارت بهداشت بین "منافع مردم و جوانان مستعد" و "منافع انحصارطلبان" کدام یک را انتخاب خواهد کرد.
🔹البته بررسی موشکافانه ساختار معیوب درمانی کشورمان فرصتی مجزا و مفصل میطلبد که در شرایط کرونا فعلا به مصلحت نیست.
🔸چراکه مشتی جاهل و مغرض مترصد این هستند که انتقادات خیرخواهانه را به حساب مخالفت با زحمات کادر درمان برای مردم جا بیاندازند.
مابقی موکول به پساکرونا!
🌐 twitter.com/A_raefipur/status/1444707319397462016?s=19
☑️ @Masaf
♨️ روند رشد جمعیت کشور مناسب نیست
👤 دکتر بهرام عیناللهی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت:
🔸️ متاسفانه رشد جمعیت در کشور، روند مناسبی نداشته که علامت خطر برای کشور است. کشوری که به سمت سالمندی میرود، با مشکلات زیادی روبرو خواهد شد. بخشی از اقدامات مربوط به رشد جمعیت مانند درمان زوجین نابارور، مربوط به وزارت بهداشت است اما با همکاری همه ارگانهای موثر و نمایندگان مجلس، امیدواریم با طرحهای تشویقی که ارائه میشود بتوانیم شاهد رشد مناسب جمعیت در کشور باشیم.
#تحدید_نسل
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ تجمع فارغالتحصیلان «داروسازی» مقابل وزارت بهداشت
🔹️ جمعی ازفارغالتحصیلان و دانشجویان داروسازی امروز در حمایت ازآئیننامه جدید تاسیس داروخانه و تأکید بر تسریع اجرای آن و همچنین مبارزه با انحصار گرایی در ایجاد داروخانه ،مقابل وزارت بهداشت تجمع کردند.
🔸️ تجمع کنندگان در نامهای خطاب به وزیر بهداشت در خواست کردند تا وزیر بهداشت دستورات لازم را جهت برقراری برخی از مهمترین خواستههای حداقلی داروسازان کشور در ارتقای نظام سلامت کشور از جمله تسریع در اجرایی شدن آییننامه جدید، حذف قوانین انحصارگرایانه و... صادر کند./فارس
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ آیا بدنه وزارت بهداشت همچنان "مخالف افزایش جمعیت" است؟!
🔹️ اخیراً مصاحبهای با "اشرف سماوات" رئیس اداره ژنتیک وزارت بهداشت در خروجی یکی از خبرگزاریهای دولتی قرار گرفت که در آن حملات جدیدی به "طرح جوانی جمعیت" انجام شده است.
🔸️ از این رو، دکترعاطفه سمایی؛ متخصص زنان و زایمان در قالب یادداشتی به نقد اظهارات رئیس اداره ژنتیک وزارت بهداشت پرداخته است.
🔹️ دکتر سمایی در یادداشت خود شبهات و ایرادات به طرح جمعیت را در زمینه غربالگری، پیشگیری از بارداری و... پاسخ داده اند.
متن کامل این یادداشت را در خبرگزاری تسنیم بخوانید.
https://tn.ai/2583306
#تحدید_نسل
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
⭕️ اطلاعیه همکاری/ نیازمندی بخش پژوهشی واحد سلامت مؤسسه مصاف
✍ واحد سلامت مؤسسه مصاف در راستای انجام برخی تحقیقات واحد سلامت به یک همکار جهادی دارای تحصیلات تکمیلی در رشته اپیدمیولوژی [ترجیحاً با پایه تحصیلی مرتبط با علوم زیستی] نیازمند است.
💡 همراهان میتوانند جهت ارسال رزومه و مشخصات با آی دی زیر در پیام رسان تلگرام ارتباط بگیرند:
@salam_res
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ افزایش ظرفیت پزشکی، شرط رئیس کمیسیون اصل ۹۰ در جریان رای اعتماد وزیر بهداشت؛ وفای عهد نکوست ار بیاموزیم.
👤 معاون آموزشی وزیر بهداشت گفت: اینکه گفته میشود در ایران به ازای هر ۱۰ هزار نفر ۱۱.۱ پزشک وجود دارد، کاملا اشتباه است و اکنون به ازای هر ۱۰ هزار نفر ۱۷.۱ پزشک در کشور داریم.
۱. احتمالا ادعای ایشان مبنی بر ۱۷.۱ پزشک به ازای هر۱۰ هزارنفر در حال حاضر، با احتساب تمام پزشکانی است که تغییر شغل دادهاند یا چند هزار پزشکی که کلینیکهای ترک اعتیاد دارند و شایدهم با مجموع پزشکانی که مهاجرت کردند یا در قید حیات نیستند!
۲. سرانه پزشک ایران تقریباً ۱۱.۷ پزشک(فعال) به ازای ۱۰ هزار نفر هست اما عمدهی کشورهای پیشرو بالای ۳۰ پزشک به ازای هر ۱۰ هزار نفر دارند. ایران از بین ۲۷ کشور منطقه رتبه بیستم را دارد. یعنی پایینتر از کشورهای مثل تاجیکستان و قرقیزستان و ترکمنستان.
۳. لازم به ذکر است آمار ۱۵.۹ پزشک به ازای هر ۱۰ هزارنفر از آماری است که سایت بانک جهانی ارائه دادهاست که مربوط به سال ۲۰۱۸ و بر اساس تعداد کدهای صادر شده است! یعنی در این آمار حتی پزشکهایی که در قید حیات نیستند هم جزو پزشکان فعال به شمار آمدهاند.
۴. سرانه پزشک مختصص به ازای هر ۱۰۰۰۰ هزارنفر ۶ می باشد که فاجعه را به وضوح نشان میدهد.
۵. توجه به نمودار سنی پزشکان فعلی، که بالاترین درصد سنی مربوط به گروه سنی ۵۰-۵۵ میباشد، نزدیک ۴۰ هزار پزشک طی پانزده سال آینده بازنشسته میشوند و کشور طی ۲۰ سال آینده بهشدت دچار کمبود پزشک میشود و ممکن است دوباره محتاج ورود پزشک از کشورهای دیگر باشیم!
۶. پراکندگی پزشکان اصلا عادلانه نیست به طوری که مردم در مناطق غیرشهری مجبور هستند برای یک سری خدمات بهداشتی و درمانی صدها کیلومتر و در بعضی مواقع بیش از هزار کیلومتر پیمایش داشته باشند و سکونت داشته باشند تا بتوانند بیمارشان را به یک بیمارستانی برسانند که آن خدمت را ارائه میدهد. تازه اگر در خوشبینانهترین حالت جایی برای اسکان در آن شهر داشته باشند و توانایی مالی داشته باشند تا کنار خیابان و پارک در چادر و ماشین نخوابند!
۷. در سال ۹۰ تعداد دانشجوی پزشکی با سال ۶۷ در کنکور سراسری پذیرششدهاند، یکسان است. درصورتیکه در سال ۹۰، ۵۰ دانشکده پزشکی و ۱۳۰ هزار تخت بیمارستانی در کشور وجود داشت؛ یعنی زیرساختها و جمعیت بیشتر اما پذیرش همان تعداد پذیرش دانشجوی پزشکی بودهاست! و در سال بعد از آن هم افزایش بسیار کمی داشته.
‼️ آمارهای موجود نیاز شدید کشور به افزایش تعداد پزشکان را نشان میدهد. کمبود پزشک بحرانی است که سلامت توده مردم را تهدید میکند. با این وجود هشدارها جدی گرفته نمیشود یا شاید نمیخواهند جدی گرفته شود!
#یادداشت✍🏼
#بحران_کمبود_پزشک
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ پیشنهاد کمک انجمن سلامت خانواده درمورد مسئله جمعیت!!!
🔹️ انجمن سلامت خانواده ایران در نامهای به ریاست جمهوری، جهت کمک در راستای سیاستهای جمعیتی آمادگی خود را اعلام کرد.
✍ چنین پیشنهاد متناقض با اهداف این انجمن، مانند آن است که دزد به پلیس پیشنهاد همکاری جهت تأمین امنیت دهد! انجمنی که عضو و تحت حمایت فدراسیونهای جهانی و نهادهای ضد خانواده صهیونیستی است، چطور میتواند برخلاف اهداف و سیاستهای حامیانش به اجرای سیاستهای افزایش جمعیت ایران و حمایت از خانواده کمک کند؟!
#تحدید_نسل
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ جمعیت چین در ۴۵ سال آینده به نصف خواهد رسید
🔹️ جمعیت سالمندان چین برای اولینبار از جمعیت کودکان پیشی گرفته است. این مسئله کاهش جمعیتی شدید کشور چین در سالهای نزدیک را نشان میدهد.
🔸️ دادههای سرشماری جدید نشان میدهد سال گذشته نرخ زاد و ولد در چین ۱/۳ کودک بهازای هر زن بوده که بسیار کمتر از سطح موردنیاز برای توقف سقوط جمعیت است.
🔹️ مطالعه جدید هشدار داده است که کاهش جمعیت چین احتمال دارد بسیار سریعتر از حد موردانتظار باشد و جمعیت این کشور در ۴۵ سال آینده به نصف خواهد رسید.
🔸️ این پیشبینی مبتنیبر نرخ زاد و ولد ۱/۳ کودک بهازای هر زن در سال گذشته بود. نرخ مذکور بسیار کمتر از عدد ۲ است که برای ثابت نگهداشتن تعداد افراد جمعیت نیاز است و درمقایسهبا برآوردهای گذشته، کاهش چشمگیرتری را پیشبینی میکند.
🔹️ جمعیت فعلی چین بیش از ۱/۴ میلیارد نفر است و سازمان ملل در سال ۲۰۱۹ پیشبینی کرد جمعیت چین تا سال ۲۰۶۵، همچنان درحدود ۱/۳ میلیارد نفر باقی خواهد ماند.
✍ با سیاستهای کنترل جمعیت که از دهه هفتاد در کشور دنبال میشد، سرنوشتی جز این در انتظار ایران نخواهد بود. بنابراین لازم است با اصلاح قوانین و سیاستهای جمعیتی از اینگونه بحرانها جلوگیری شود!
#تحدید_نسل
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ ماجرای ارز رانتی دارو
🔸 یکی از پربحثترین مسائل حوزه سلامت تخصیص ارز دولتی جهت تأمین داروی مورد نیاز کشور است که از سال ۱۳۹۷ اجرا شد.
🔹 هرچند هدف از اجرای این سیاست، حمایت از معیشت مردم بود اما اختلاف قیمت دارو به دلیل اختلاف قیمت ارز دولتی و ارز آزاد بستر رانتخواری و فساد را فراهم کرد و نهتنها قیمت دارو کاهش پیدا نکرد که حتی بیماران را با کمبود دارو نیز روبرو کرد.
🔸 موضوعی که به موجب اختصاص ارز دولتی برای داروها اتفاق افتاد، قاچاق معکوس بود.
باتوجه به اینکه در گذشته اختلاف نرخ ارز دولتی و آزاد پایین بوده و یا اینکه قیمت آن تکنرخی بوده، تاکنون قیمتگذاری مواد اولیه دارویی توسط سازمان غذا و دارو صورت نگرفته است.
🔹 با اوج گرفتن قیمت ارز و افزایش اختلاف میان دو نرخ ارز دولتی و آزاد این امر موضوعیت پیدا کرده است، زیرا سوابق واردات مواد اولیه موجود در سازمان غذا و دارو و گمرک حاکی از آن است که بعضی از شرکتهای تولید کننده مواد اولیه دارویی، ارز دولتی میگیرند ولی محصولات خود را با قیمت آزاد میفروشند!
🔸 به گفته مدیر کل امور دارویی سازمان غذا و دارو، مخالفان قیمتگذاری دولتی به پنج گروه تقسیم میشوند.گروه اول کسانی که ارز دولتی را دریافت میکنند و به قیمت آزاد میفروشند و اعمال این سیاست به نفع انها نخواهد بود.گروه دوم که معتقدند سازمان غذا و دارو صلاحیت قیمتگذاری ندارد و گروهی دیگرکه به صورت غیر منطقی مرتب اعتراض میکنند. گروه چهارم بعضی از شرکتهای دارویی هستند که به گفته آنها سازمان اصلاً نباید قیمتگذاری کند و گروه آخر نیز با استناد به عدم قیمتگذاری در چهل سال پیش استنباط میکنند که هماکنون نیز نباید قیمت گذاری انجام شود!
🔹 دو نرخی بودن ارز در کشور زمینه رانت و فساد فزاینده را فراهم میکند و همچنین سامانهای که عملا توسط حاکمیت و برای شفافسازی فرایند واردات دارو راهاندازی شده به دست ناظرانی افتاده که خود ذیالنفع به حساب میآیند و نظام دارویی را همواره در معرض چالشی به نام تعارض منافع قرار میدهد.
🔸 راهکار به حداقل رساندن چنین پدیدههایی در بازار دارو واقعیکردن قیمت آن است. جایگزینی هر چه بیشتر حمایت ریالی به جای دلاری راهکار تأمین نیاز دارویی کشور است. ارز ۴۲۰۰ تومانی دارو باید حذف شود. البته باید ارز ۴۲۰۰ تومانی را به صورت مرحله به مرحله حذف کرد.
🔹 اما نکته اصلی این است که با حذف یارانهای که دولت به صورت ارز ۴۲۰۰ تومانی به تأمینکنندگان دارو میدهد، این یارانه نباید به طور کلی قطع شود، بلکه باید به مصرف کننده نهایی انتقال پیدا کند و دولت باید تدبیری بیاندیشد که با حذف ارز دولتی دارو، پرداختی بیماران بابت دارو افزایش پیدا نکند.
💡 یکی از مهمترین راهها برای انتقال این یارانه به بیماران، بیمهها هستند. اما پیش از حذف ارز ترجیحی و انتقال ان به بیمهها لازم است توان بیمههای درمانی برای مدیریت بار مالی تعهدات پس از حذف ارز دارویی سنجیده شود.
#یادداشت✍🏼
#اقتصاد_دارو
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ سیاستهای جمعیتی در سایر کشورها
🔹️ دولت مجارستان جهت ساخت خانههای سبز(با امکانات و تکنولوژیهای کممصرف و مناسب محیط زیست)، وام و امکاناتی را برای خانوادههای پرجمعیت در نظر گرفتهاست.
🔸️ سیاستهای جمعیتی این دولت باعث شدهاست که تعداد افراد خانوار در این طرح در نظر گرفته شود. به طوری که به خانوادهای که فرزند سوم داشته باشد تا ۳۲۲ هزار یورو وام بلند مدت بدون بهره داده میشود، در حالی که خانوادههای با تعداد فرزند کمتر، وام و امکانات کمتری دریافت میکنند.
✍ در طرح جدید مجلس شورای اسلامی نیز چنین سیاستهایی مانند وام مسکن به خانوادههای با بیش از سه فرزند، اجبار سازمانها به تأمین مسکن خانوادهها، در نظر گرفتن تعداد فرزندان در قوانین مختلف و... دیده میشود. امیدواریم چنین سیاستهایی بیش از این دنبال و اجرایی شوند تا با حمایت از خانوادهها و تأمین رفاه و آسایش آنها، بتوانیم بحرانهای جمعیتی را کنترل و مدیریت کنیم.
منبع:
https://dailynewshungary.com/hungarian-government-to-give-even-322-thousand-eur-for-families-to-build-greener-homes/
#فرزندآوری
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ لزوم همکاری نظام پزشکی برای اجرای نظام ارجاع / کمبود پزشک عمدهترین مشکل اجرای طرح
👤 دکتر محمدرضا میرزایی، مدیرکل دفتر خدمات عمومی سازمان بیمه سلامت ایران کمبود پزشک را عمدهترین مشکل اجرای طرح نظام ارجاع دانست و گفت:
🔸️ انتظار داریم سازمان نظام پزشکی کل کشور در این زمینه با ما همکاری کند تا در گام اول از ظرفیت پزشکان بخش خصوصی مطبدار، در گام دوم از درمانگاههای خصوصی و در گام سوم از درمانگاههای دولتی استفاده و کمبود پزشک را جبران کنیم.
🔹️ طرح نظام ارجاع در صندوق بیمه همگانی از حدود ۱۰ ماه قبل در ۴ استان کردستان، کرمان، یزد و چهار محال و بختیاری شروع و بعد از مقدمات کار مراحل ویزیت بیماران آغاز شد. در حال حاضر در ۴ استان کشور جمعیتی بالغ بر ۴۵۰ هزار نفر به ۴۰۰ پزشک انتصاب داده شدهاند و ویزیت پایه در این استانها از حدود هشت ماه پیش آغاز شده است؛ به طوری که تاکنون بیش از ۶۵ درصد از جمعیت چهار استان ویزیت پایه شدهاند.
🔸️ از سه ماه گذشته در ۶ استان دیگر از جمله استان همدان، لرستان، کرمانشاه، گلستان، کهگیلویه و بویراحمد و ایلام این اقدام آغاز شد؛ به نحوی که در این استانها برای حدود ۴۰۰ هزار نفر انتصاب به پزشک صورت گرفت و نزدیک به ۴۰۰ پزشک به عنوان پزشک خانواده طرف قرارداد شدند. در حال حاضر در ۱۰ استان نظام ارجاع اجرا میشود که حدود ۹۰۰ هزار نفر از جمعیت به حدود ۸۲۰ پزشک انتصاب پیدا کردهاند. /فارس
#نظام_سلامت
#بحران_کمبود_پزشک
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ تمرکز بر فرزند سوم و چهارم مهمترین اولویت سیاستهای جمعیتی
🔸️ چالش پیری جمعیت و کاهش فرزندآوری یکی از مسائل راهبردی و کلان بسیاری از کشورهای جهان است که برای مدیریت و برون رفت از آن سیاستها و راهبردهای مختلفی را اتخاذ میکنند.
🔹️ بر اساس اعلام مرکز آمار ایران میزان باروری کل ایران در سالهای ۹۰ تا ۹۹ فراز و فرودهای مختلفی را تجربه کرده است. چنانچه این شاخص در نیمهی اول دههی ۹۰ با شیب ملایمی رو به افزایش بوده و از ۱.۷۵ فرزند در سال ۹۰ به حدود ۲.۰۷ فرزند در سال ۹۶ رسیده است؛ اما این شاخص پس از سال ۹۶ رو به کاهش گذاشت و در سال ۹۹ به میزان ۱.۶ فرزند کاهش یافت.
🔸️ این کاهش شدید در نرخ باروری کل ایران که در جهان بینظیر بوده است، موجب شکلگیری یکی از مخربترین بحرانهای آینده کشور به نام بحران سالمندی است. چراکه وجود نیروی جوان و پویا برای هر کشوری تضمینکننده رشد و توسعه، شکوفایی اقتصادی و امنیت آن کشور است. اما متاسفانه این ظرفیت در ایران در حال نابودی است و برای جلوگیری از این اتفاق میبایست اقدامات حمایتی و همهجانبهای از مردم صورت بگیرد.
🔹️ برای بررسی اینکه در خصوص افزایش جمعیت کشور و همچنین عبور از بحران سالمندی، چه راهبردی را باید پیش گرفت و مهمترین اولویت ما چیست، باید وضعیت موجود را به خوبی شناسایی و تحلیل کرد. کشور ما با پشت سر گذاشتن بخش مهمی از بازه پنجره جمعیتی خود و افزایش تعداد سالمندان فرصت بسیار کمی برای استفاده از ظرفیت نیروی جوان خود در جهت فرزندآوری دارد. از طرف دیگر بسیاری از جوانان ما که متولدین دهه شصتی هستند در اواخر سن باروری و فرزندآوری قرار دارند و خیلی قبلتر از بسته شدن پنجره جمعیتی از سن باروری خارج میشوند. این یعنی ما کمتر از پنج سال برای استفاده از ظرفیت این بخش مهم از نیروی جوان کشور فرصت داریم.
🔸️ باتوجه به موارد ذکر شده مهمترین راهبردی که برای حمایت از متولدین دهه شصتی میتوان درپیش گرفت میبایست تشویق در جهت به دنیا آوردن فرزند سوم و چهارم باشد. چراکه بسیاری از جمعیت این قشر اکنون ازدواج کرده و صاحب یک تا دو فرزند هستند ولی برای فرزندان سوم و چهارم تمایل و توان لازم را ندارند. از طرف دیگر باتوجه به اینکه به زودی از سن باروری خارج میشوند، عملا امکان تعویق در تغییر وضع موجود وجود ندارد و اولویت و هدف سیاستهای کشور باید حمایت از این قشر باشد.
🔺 البته پرواضح است که برای عبور از بحران جمعیت باید از همه اقشار جامعه حمایت کرد و نیازمند به استفاده از ظرفیت تمام افراد جامعه هستیم، اما باتوجه به فرصتهایی که در صورت هدر رفتن دیگر قابل برگشت نیست، لازم است با اولویتبندی و تمرکز بر مسائل مهم از هدر رفت این فرصتها جلوگیری کرد.
🔸️ در این راستا بسیاری از مواد مربوط به طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده مجلس شورای اسلامی برای پیاده سازی این راهبرد مهم درنظر گرفته شده و دولت جدید نیز باید هرچه سریعتر پس از ابلاغ قانون مربوطه، اقدامات لازم را آغاز کند.
#فرزندآوری
#یادداشت
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam