#پیام_مردمی
این خیابان حاج آقا سید تقی صفوی است. ببینید بتن را کجا ریختن که رکاب ماشینم را خط کشیده. رئیس اداره برق دو بار خدمتشان رفتم میگوید ماسال بن بست است پیمانکار نمیاد آیا اگر من خسارتی به تیر برق وارد میکردم بیتفاوت میگذشتند. خسارت از من نمیگرفتند؟ حالا اینجانب سید صفوی خسارتم را از اداره برق خواستم اما هنوز جواب صحیح ندادند. به فرمانداری هم مراجعه کردم به نظرم جز شکایت فایدهای ندارد. ب اتشکر سید صفوی
♦️ @MasalNews
http://telegram.me/joinchat/BkkqKzu8XTZf57qD6kJl5A
🔺در همایش "کلاهی برای زندگی"
از موتورسیکلت سواران قانونمند،با اهدا کلاه ایمنی از طرف پلیس راهور،تجلیل شد.
♦️ @MasalNews
http://eitaa.com/joinchat/1111818240Cf721c801d4
🔺با تلاش عملیاتی نیروهای سپاه پاسداران و نیروی انتظامی شهرستان تالش، باند پرورش و توزیع گیاه مخدر #ماریجوانا منهدم شد.
🔹این باند که در مناطق ییلاقی ویزنه به پرورش حدود ۱۰۰ اصله درخت #ماریجوانا پرداخته بود، توسط سربازان گمنام امام زمان شناسایی شد.
♦️ @MasalNews
http://eitaa.com/joinchat/1111818240Cf721c801d4
#پیام_مردمی
با سلام!
آقای رئیس اداره برق ماسال یکسال و اندی هست که به ما وعده سر خرمن میدهید. دو عدد ترانس برق روستای سیاهمرد شاندرمن که به دست پیمانکار نیز واگذار شده بود هنوز بلاتکلیف مانده است. یکبار هم که شده برای وعده خود ارزش قائل شوید.
با دروغ مشکل مردم حل نمیشود!
سید سجاد رستگار
رییس شواری اسلامی روستای #سیاهمرد
♦️ @MasalNews
http://telegram.me/joinchat/BkkqKzu8XTZf57qD6kJl5A
🔺سلام. صبح به خیر
🔹صحرای مرنجاب🔹آران و بیدگل🔹 اصفهان 🔹 ایران
🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼
♦️ @MasalNews
http://eitaa.com/joinchat/1111818240Cf721c801d4
❇️چهارشنبه #بیست_و_ششم_ذيحجه 1440 هجری قمری
👈23 ه.ق : عمر بن خطاب دومین خلیفه از خلفای راشدین، توسط اسیری ایرانی به نام پیروز نهاوندی به قتل رسید
👈559 ه.ق : تولد علی بن یوسف آمِدی فقیه وادیب برجسته
👈953 ه.ق : ولادت دانشمند برجسته "بهاءالدین عاملی" معروف به "شیخ بهایی دانشمند عصر صفوی
👈1242 ه.ق : پایان جنگ دوم ایران و روس با شکست عباس میرزا، ولیعهد فتحعلی شاه قاجار
1378 ه.ق : وفات عالم جلیل غلامرضا یزدی کوچه بیوکی
👈1394 ه.ق : رحلت حکیم و فیلسوف شهیر سیدمحمدکاظم لواسانی معروف به عصّار
♦️ @MasalNews
http://eitaa.com/joinchat/1111818240Cf721c801d4
🔺قاتل امام جمعه کازرون اعدام شد
🔹بعد از تایید حکم قصاص حمید درخشنده قاتل امام جمعه شهید کازرون در دیوان عالی کشور، سحرگاه امروز این حکم در مقابل هتل بیشاپور شهر کازرون به اجرا درآمد.
🔹حجتالاسلام محمد خرسند امام جمعه کازرون ساعت ۳ و نیم بامداد چهارشنبه هشتم خرداد ۹۸ که در حال بازگشت از مراسم احیا بود، مقابل منزلش توسط حمید درخشنده مورد ضربات چاقو قرار گرفت و به دلیل شدت جراحات وارده به لقاءالله پیوست.
♦️ @MasalNews
http://eitaa.com/joinchat/1111818240Cf721c801d4
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺صفحه اول مطبوعات امروز کشور را با ماسال نیوز در یک دقیقه مرور کنید
♦️ @MasalNews
http://eitaa.com/joinchat/1111818240Cf721c801d4
#یادداشت_خانواده
🔺غذاهای ایرانی ؛از گذشته ها تا قاجار
⭕️اطلاعات غذایی ما درباره غذا های باستانی و سنتی که در ایران زمین پخته می شد، به واسطه گزارشهای یونانیان و رساله های آشپزی است که توسط آشپزهای سلطنتی تنظیم شده است.
غذای سلطنتی تنوع چندانی نداشت و در عوض مملو از گوشت و شکار بود.
در این یادداشت چندین دستور غذایی را از غذاهای باستانی و سنتی انتخاب کرده ایم که برخی از آنها از جمله غذای ساسانی و صفوی جزء خوشمزه ترین غذاهای دربار آن زمان بودند.
البته در گزارش یونانیها به یکی از اشرافی ترین غذا های هخامنشی به نام گاو بریان اشاره شده ولی چون هیچ دستور غذایی از آن یافت نشد،به آن اشاره نکرده ام.
🔹غذای پارتی:
/جوجه پارتی/: مرغی را تکه تکه کرده و به آن فلفل بپاشید و سپس سرکه، آنغوزه، سس ماهی، زیره سفید و سیاه روی مرغ پاشیده و یک ساعت در حرارت بالا بپزید. این غذا بعد ها به امپراتوری روم رفت و به یکی از غذاهای محبوب این امپراطوری بدل شد.
🔹غذای ساسانی:
/مرغ ساسانی/: مرغ خانگی جوانی پیدا میکردند که شاهدانه،روغن زیتون، آرد و جو خورده باشد. قبل از آنکه مرغ را بکشند جانور را حسابی می دواندندو بعد به او غذا داده و می کشتند. بعد از کشتن پرجانور را می کندند و آن را از پا و روز بعد از گردن آویزان نموده و سپس مرغ را با آب نمک پر کرده و برشته می نمودند.
🔹غذای ایلخانی
/نوشیدن مغولی/: یکی از یادگاری های مغول در ایران نوعی نوشیدنی به نام کومیس است که از شیر مادیان درست می شود که از لحاظ مزه شبیه به کفیر است. شیر اسب در قیاس با شیر بز و گاو شیرینی دارد که به تخمیر بیشتر کومیس کمک می کند.
کومیس عطری ترش دارد که هم به صورت گرم و هم سرد مصرف می شود. البته این نوشیدنی با اضمحلال تیموریان در ایران از رواج افتاد. شیر را با کمی آب در مشک ریخته و آنقدر تکان می دهیم تا کره شیر از آن جدا شود. برای تخمیر شیر کمی کومیس به شیر اضافه می کنیم و دوباره آن را تکان می دهیم. هنگام مصرف کومیس نیز باید آن را تکان داد و خورد.
🔹دوره ی صفوی
/سنجری پلو/: برای پختن سنجری پلو لازم است شکم مرغ را با دانه انار پیاز کشمش و فلفل بسیار پر کنند و پلوی ساده را هم جداگانه بپزند و ادویه زیاد که حاوی فلفل زنجبیل دارچین جز سنبله و دوباره باشد با هم مخلوط کرده روی پلو باشد البته نباید ادویه را به هم ریخت که رنگ پلو سیاه و مزایای آن طرف شود گذاشته میبندند آتش زیر دیگ باید زیاد نباشد و دیگ باید از زیر و از بالا حرارت ببیند تا مرغ سرخ شود.
🔹دوره صفوی
/قبولی مرصع/: قبولی مرصع از غذاهایی است که در روزهای جشن پادشاهان صفوی از واجبات بود. دستورالعمل آن این است که گوشت نازک درجه یک را ریز کرده بعد از پختن تنگ آب کنند و سپس در روغن تف دهند و کمی از شوربای گوشت را روی آن بریزند و به اندازه دلخواه پیاز حلقه شده در آن بیاندازند. به همراه ادویه بسیار .سپس به اندازه یک چانه رشته باریک سرخ کرده در یک طرف و قوشدلی یا آلوچه در یک طرف بگذارند، به طوری که در بین آنها فاصله باشد.سپس خرما،انجیر، کشمش سبز، مغزبادام، شاهبلوط،عدس و نخود پخته،کوفته ریزه و مغز پسته را جدا جدا بچینند و کمی از آن شوربا روی آنها بریزند تا نرم و پخته شوند. این غذا بسیار لذیذ و مورد علاقه شاهان بوده است.
🔹دوره قاجار
/ته چین اسفناج/: اسفناج را در آب جوشانده وقتی نیم پز شد، از آب بیرون بیاورید و آن را با پیاز،زعفران و زیره کرمان و آبلیمو در روغن تفت می دهند و آن را به زیر پلو پهن می کنند.
🔹دوره قاجار
/پلو مرغ به روایت نادر میرزا/: ابتدا مرغ فربه را با آب پخته اندرونش را با زرشک پر می کنند که قبلاً آن را خیسانده اند. آنگاه برنج را پخته به آن زعفران سابیده به همراه هل می زنند. سپس مرغ را میان دیگ گذاشته، زیر و روی آن را با برنج می پوشانند و سر دیگ را گذاشته تا خوب بپزد. موقع کشیدن برنج در قاب روی آن را روغن پاکیزه ای می ریزند و سپس غذا را در قاب می ریزند و آن را با برانی،آب نارنج، آبلیمو، ترشی یا قلیه مصرف می کنند. بس نیکو است که به جای مرغ خانگی تیهو یا دراج را بپزند. می توان درون مرغ را به جای زرشک با کشمش یا غوره پر کرد. البته میتوان به جای زرشک از قرهقات (نام میوه ای) استفاده کرد که به زرشک ماند اما ترشی آن از زرشک کمتر است. در تبریز آن را نیم کوب کرده، با پیاز خرد کرده و در روغن می تابند. سپس اندکی آب ریخته تا به روغن بیفتد و در شکم مرغ و ماکیان می گذارند یا زیر پلو می ریزند که مزه نیکویی به پلو می دهد.
♦️ @MasalNews
http://eitaa.com/joinchat/1111818240Cf721c801d4
🔺 ارسلان زارع استاندار گیلان شد
🔹با تصویب هیأت وزیران در جلسه امروز (چهارشنبه) دولت، ارسلان زارع که پیش از این سرپرست استانداری گیلان و معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار بود، به عنوان استاندار گیلان منصوب شد.
♦️ @MasalNews
http://telegram.me/joinchat/BkkqKzu8XTZf57qD6kJl5A