#پرسش_شبهه
#اصلاحیه
⁉️نقش مردم در تشکیل و تداوم حکومت اسلامی چیست؟ آیا این حکومت با از دست دادن آراء اکتریت، از مشروعیت ساقط شده و حاکم باید آنرا واگذار کند؟!
✅ پاسخ استاد چرمچیان (دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران)
◀️دو موضوعی که از خَلط های ایدئولوژیکِ مستند به تاریخ و کلام اسلامی است و تفکیک آن دو ضروری به نظر می رسد، بحث «نقش مردم در تأسیس حکومت اسلامی» و «نقش مردم در تداوم حکومت اسلامی» است.
در موضوع اول، یعنی «نقش مردم در تأسیس حکومت اسلامی» زیاد کار شده و علما و فقها و متکلمین نکات مهمی را مطرح کرده اند که چکیده و نتیجه آنها این است:
مشروعیت ولی معصوم و ولی فقیه به نصب الهی است و مردم تأثیری در اصل این مشروعیت ندارند. اما در بروز و ظهور و تحقق خارجی آن، دأب(روش) اسلام همراهی مردم است. سنت پیامبر اکرم و امیرالمؤمنین علی و معصومین علیهم صلوات الله همین بوده و تا مردم حمایت و همراهی نمی کردند، اقدام به تأسیس حکومت اسلامی نفرمودند.
ترديدی نيست كه تا مردم به صحنه نيايند و با امام و ولی امر بيعت و اعلام وفاداری نكنند، حكومت و رهبری او، تحقق خارجی نخواهد يافت. بر اين اساس است كه امير مؤمنان علی(ع) "حضور الحاضر و قيامُ الحجة بوجود الناصر"
را از زمينههای پذيرش حكومت خود اعلام می كند.
معنای اين سخن، اين است كه وقتی مردم كنار بنشينند و از امام حق حمايت نكنند، گرچه مشروعيتش باقی است، اما تكليف در جهت حضور در صحنه ندارد. به همين دليل، امير مؤمنان علي(ع) پس از چند ماه تلاش، برای به دست گرفتن خلافت، كنار نشست، چرا كه ديد ياران، وفادار و همراه نيستند.
چنانکه حضرت میفرمایند:
فنظرتُ فإذا ليس لي معين إلّا أهل بيتي فَضَنِنْتُ بهم عن الموت و أغْضَيْتُ علي القَذي و شربْتُ علي الشَجي و صَبَرْتُ علي أخذ الكَظْم ِو علي أمَّرَ من طعمِ العَلْقَمِ.
به هر جا نگريستم، برای خود ياوری جز اهل بيتم، نيافتم، لذا نخواستم كه آنان، به كام مرگ روند. ناچار خار ِغم در ديده شكسته، نفس در سينه و گلو بسته، از حقِّ خود چشم پوشيدم و شربت ِتلخ شكيبايی نوشيدم.
نهجالبلاغه، خطبهی سوم
اما آنچه کمتر در همین موضوع اول مورد بررسی قرار گرفته، آن است که منظور از «مردم» در این بحث، چیست؟ آیا همهی مردم باید حمایت کنند؟ یا اکثریت مردم؟ یا عدهای که به حد کفاف برسند؟
طبعاً نظر اول (حمایت همه مردم) اگر نگوییم غیر ممکن، حد اقل باید بگوییم در طول تاریخ سابقه نداشته و همهی انبیاء و اولیای الهی و حتی طواغیت مخالفینی داشته و دارند. حتی طبق اخبار، حکومت عدل مهدوی (عج) نیز مخالفین زیادی خواهد داشت.
کلام، بیشتر بین نظر دوم (اکثریت) و نظر سوم (عدهای که به حد کفاف برسند) است.
نگاهی به کلام و سیرهی پیامبر اکرم و امامان (صلوات الله علیهم اجمعین) گویای این است که حمایت اکثریت مردم در تأسیس حکومت مطرح نبوده و همان «حد کفاف» مطرح بوده است. در تأسیس حکومت اسلامی توسط پیامبر اکرم (ص) فقط تعدادی از مسلمانان مدینه که طی یک سال قبل با تبلیغات نماینده پیامبر اکرم (ص) مسلمان شده بودند، از تأسیس حکومت اسلامی توسط پیامبر اکرم (ص) حمایت می کردند. هنوز بقیه شهرها مسلمان نشده بودند که پیامبر اکرم (ص) داعیهی تأسیس حکومت اسلامی را حتی برای امیران و حاکمان آن نواحی ارسال فرمود.
بماند که در خود یثرب هم همه مسلمان نشده بودند.
در مورد حکومت امام علی علیه السلام که وضعیت واضحتر است. سرزمین گستردهی اسلامی کجا و معدود افرادی که در مدینه از به حکومت رساندن امیرالمؤمنین علی علیه السلام حمایت کردند کجا؟! بماند که در خود مدینه نیز هیچ معلوم نیست اکثریت مردم از به حکومت رساندن حضرت حمایت کرده باشند. بههرحال قطعاً کسی نمیتواند مدعی شود در تأسیس حکومت ایشان، اکثریت مردم حمایت میکردند. بلکه حد کفاف مطرح بوده است.
در فرمایشات نورانی ائمه نیز سخنی از اکثریت مردم مطرح نیست. بلکه همان حد کفاف مطرح است. به طور مثال امام صادق علیه السلام با اشاره به آن اصطبل فرمودند به همین تعداد یاری کننده داشتیم، بر علیه حکومت طاغوت قیام می کردیم. که راوی میگوید شمردم ۴۰ رأس بیشتر نبود. البته اشکال نشود که این برای قیام امر به معروف و نهی از منکر است. چون طبعاً همان هم مقدمه برای حکومت می شود.
یا امام باقر علیه السلام فرمودند اگر امام به اندازه اصحاب بدر (۳۱۳ نفر) یاور داشته باشد، بر او لازم میشود قیام کند.
پس در موضوع اول یعنی «نقش مردم در تأسیس حکومت اسلامی» چه برای ولی معصوم و چه برای ولی فقیه باید گفت:
اولاً نقش مقبولیت مردمی، مشروعیت زا نیست و مشروعیت به نصب الهی است. چه مردم بخواهند و چه نخواهند.
ثانیاً در تحقق خارجی و تأسیس ظاهری حکومت اسلامی نیز نه «همه مردم» و نه «اکثریت مردم» مطرح نبوده، بلکه «حد کفاف از مردم» مطرح بوده است.
🌹🌹🌹
اما در رابطه با بحث دوم (نقش مردم در تداوم حکومت ا
سلامی) مستندات بهتری از سنت و کلام معصومین علیهم السلام وجود دارد.
خداوند متعال در آیه ۳۶ سوره مبارکه احزاب می فرماید:
و ما كان لمؤمن و لا مؤمنة إذا قضي الله و رسوله أمراً أنْ يكون لهم الخيرة من أمرهم و مَنْ يعص الله و رسولَه فقد ضلّ ضلالاً مبيناً
هيچ مرد و زن باايمانی را نرسد آن هنگامی كه خدا و رسولش، امری را لازم بدانند، اختياری از خود در برابر فرمان خدا داشته باشند و هر كس نافرمانی خدا و رسولش را كند، به گمراهی آشكار افتاده است.
همانطور که در اصل تأسیس حکومت اسلامی در زمان معصومین علیهم السلام مستندی در رابطه با اکثریت مردم نداریم و «حد کفاف از مردم» مطرح است، به طریق اولی در رابطه با تداوم حکومت اسلامی نیز حد کفاف را مشاهده می کنیم.
طبعاً همان کسانی هم که در تأسیس حکومت اسلامی از امام و ولی حق حمایت میکردند، ریزشهایی دارند. طلحه و زبیر و بسیاری از حامیان حکومت امیرالمؤمنین علی علیه السلام نمونههای بارز این مدعیٰ هستند. بعد از آغاز حکومت نیز به دلیل تصمیمهایی که با منافع و یا ذائقهی عدهای منافات دارد، مخالفین بیشتر هم میشوند. خروج امیرالمؤمنین علی علیه السلام از مدینه برای جنگ جمل تنها با حدود ۷۰۰ نفر، گواه روشن این ادعا است. با تبلیغات و تلاش ایشان و امثال عمار و امام حسن و امام حسین علیهما السلام بود که تعداد به ۱۲ هزار نفر رسید و جریان جمل خنثی شد. وظیفهی ولی امر این نیست که به محض مشاهدهی ریزش در حامیان، دست از حکومت اسلامی، این امانت و تکلیف الهی، بشوید و کنار برود. امام علی و امام حسن مجتبی علیهما السلام نیز با مشاهدهی ریزشها دست از تلاش برای حفظ حکومت اسلامی برنداشته و تا حد توان مقاومت فرمودند. در اینجا میبینیم که علیرغم ریزش حامیان حکومت، الگوهای اسلامی تا سر حد توان ایستادگی دارند و گروههای مقابل «باغی» بوده و احکام «بغی» بر آنها جاری میشود.
پس اینکه هرگاه بیعت یا حمایت یا -به اصطلاح امروزی- میزان مشارکت در انتخابات خبرگان رهبری کاهش پیدا کرد، تداوم حکومت اسلامی نامشروع میشود، دارای حد اقل سه اشکال اساسی است:
۱. اصل مقابلهی نظر مردم، چه همهی مردم، چه اکثریت مردم و چه تعدادی از مردم با نظر و اراده خدا و رسول و جانشینان رسول، نامشروع است. (طبق آیهی ۳۶ سوره مبارکهی احزاب)
۲. مشارکت «اکثریت» مردم در تأسیس حکومت اسلامی، مستند به روایت یا متکی به سنت معصوم نیست، چه رسد به تداوم حکومت.
۳. حضرات معصومین علیهم السلام در مواجهه با حالت کاهش حمایت مردمی، تا حد ممکن از بقای حکومت اسلامی دفاع فرمودهاند.
🛑نشر حداکثری
⭕کانال در تلگرام :
T.me/dar_masire_agahi
⭕کانال در ایتا :
Eitaa.com/masir_agahi
⭕کانال در واتساپ :
https://chat.whatsapp.com/DlzqWiTGy7jEseSACmdWEP
⭕پیج اینستاگرام :
@masir_agahii
#تاریخ_اسلام
🌸ولادت پیامبر مهربانی در بهار 🌸
✅ولادت پیغمبر اکرم به اتفاق شیعه و سنی در ماه #ربیع_الاول است، گو اینکه اهل تسنن بیشتر روز دوازدهم را گفتهاند و شیعه بیشتر روز هفدهم را، به استثنای شیخ کلینی صاحب کتاب کافی که ایشان هم روز دوازدهم را روز ولادت میدانند. رسول خدا در چه فصلی از سال متولد شده است؟ در فصل بهار. در السیرة الحلبیة مینویسد: «وُلِدَ فی فَصْلِ الرَّبیعِ» در فصل ربیع به دنیا آمد. بعضی از دانشمندان امروز حساب کردهاند تا ببینند روز ولادت رسول اکرم با چه روزی از ایام ماههای شمسی منطبق میشود، به این نتیجه رسیدهاند که دوازدهم ربیع آن سال مطابق میشود با بیستم آوریل، و بیستم آوریل مطابق است با سی و یکم فروردین. و قهراً هفدهم ربیع مطابق میشود با پنجم اردیبهشت. پس قدر مسلّم این است که رسول اکرم در فصل بهار به دنیا آمده است حال یا سی و یکم فروردین یا پنجم اردیبهشت.
📕سیری در سیره نبوی، ص۲۳۳، مرتضی مطهری
🍀اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم
◀️منبع: کانال ترویج آثار شهید مطهری به زبان روز
✅eitaa.com/joinchat/928120837C5fba8cd9be
🛑نشر حداکثری
⭕کانال در تلگرام :
T.me/dar_masire_agahi
⭕کانال در ایتا :
Eitaa.com/masir_agahi
⭕کانال در واتساپ :
https://chat.whatsapp.com/DlzqWiTGy7jEseSACmdWEP
⭕پیج اینستاگرام :
@masir_agahii
#تاریخ_اسلام
🔻علت سپردن پیامبر به دایه در سن طفولیت چه بوده است؟
✅ اینکه مورخان علت این عمل را، نامساعد بودن آب و هوای مکه، وبکر بودن آب و هوای خارج مکه، فصاحت و بلاغت اهل بادیه، یا کمبود شیر آمنه، مادر پیامبر(ص) و یا وجود برخی بیماری ها از قبیل طاعون، وبا و دلایلی دیگر ذکر کرده اند، کمی دور از ذهن است!
چون اگر سنت اهل مکه این بوده که فرزندان خود را به خاطر آب و هوای مکه به دایه ی بیرون از شهر بسپارند، باید امام علی(ع)، عقیل، جعفر و حمزه را نیز به دایه می سپردند، در حالی این گونه نبود. یا اگر علت به دایه سپردن پیامبر(ص) بی شیری آمنه بود، پس چرا بیش از مدت دوران شیر خوارگی حضرت(ص) یعنی تا پنج سالگی پیامبر(ص) نزد حلیمه ماند؟
و وجود بیماری هم در مکه به اثبات نرسیده، و درمنابع معتبر نیامده است. واینکه بادیه نشین ها فصیح تر باشند هم، مسلم نیست.
بلکه امر بر عکس بوده و معمولا مردم شهر فصیح تر از بادیه نشین ها هستند. پس علت؛ خطری بود که از جانب یهود، وجود مطهر رسول اکرم(ص) را تهدید می کرد!
یهودیان بنی اسرائیل گزارش دقیق از علایم پیامبر آخرالزمان را از پیامبران بنی اسرائیل مخصوصا از حضرت موسی(ع) پرس و جو کرده بودند......
ادامه 👇🏼👇🏼
https://hawzah.net/fa/Question/View/65763/%D8%B9%D9%84%D8%AA-%D8%B3%D9%BE%D8%B1%D8%AF%D9%86-%D9%BE%DB%8C%D8%A7%D9%85%D8%A8%D8%B1-%D8%A8%D9%87-%D8%AF%D8%A7%DB%8C%D9%87-%D8%AF%D8%B1-%D8%B3%D9%86-%DA%A9%D9%88%D8%AF%DA%A9%DB%8C-%D9%88-%D8%AA%D9%87%D8%AF%DB%8C%D8%AF-%D8%AC%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D8%A7%DB%8C%D8%B4%D8%A7%D9%86-%D8%A7%D8%B2-%D8%B7%D8%B1%D9%81-%DB%8C%D9%87%D9%88%D8%AF
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#تاریخ_اسلام
🔻ویژگی های اخلاقی و رفتاری خاتم الانبیاء محمد مصطفی صلی الله علیه و آله که لازم است رهروان آن حضرت بدانند و بدان عمل کنند
🎥 3 دقیقه و 51 ثانیه ویدئو 👆🏻
🌸اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم 🌸
🛑نشر حداکثری
⭕کانال در تلگرام :
T.me/dar_masire_agahi
⭕کانال در ایتا :
Eitaa.com/masir_agahi
⭕کانال در واتساپ :
https://chat.whatsapp.com/DlzqWiTGy7jEseSACmdWEP
⭕پیج اینستاگرام :
@masir_agahii
💢 هیئت اندیشه ورز اسلام، ادیان و ارتباطات میان فرهنگی معاونت پژوهش حوزه علمیه خراسان برگزار میکند.
💢 صد و یکمین نشست از سلسله نشستهای «کلمه سواء»
🔶 موضوع : ضرورت آشنایی با یهودیت
🎤 ارائه دهنده : استاد آرش آبایی پژوهشگر یهودی
🗓 زمان : سه شنبه 4 آبان ماه
⏰ ساعت 18
📍 نشست به صورت زنده برگزار میگردد.
🌐 ورود به نشست زنده 🌐
https://online.lmskaran.com/ch/826-9775
برای ورود، گزینه میهمان را انتخاب نمایید.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#تاریخ_ایران
#پهلوی
🔻 می گویند در دوران پهلوی تورم، گرانی و بیکاری نبود. همه چیز گل و بلبل !!
◀️ تورم 35 درصدی!! به اذعان مسؤولین در کنفرانس خبری در ویدئو بالا
🎥 51 ثانیه ویدئو 👆🏻
◀️آن روزها روابط با آمریکا حسنه بود، تحریم هم نبودیم
✅تورم از زبان شاه 👇🏼👇🏼
https://www.aparat.com/v/aMAT3/
✅گرانی، بیکاری، فقر، فساد، واردات بیرویه، مشکلات اصلی اقتصاد ایران در دوره پهلوی بود. با وجود فروش بیسابقه نفت در دهه پنجاه، از اوایل سال ۱۳۵۴ شاهد افزایش بیرویه و بیسابقه قیمتها بودیم.
2️⃣ درحالیکه نرخ بیکاری در سال ۱۳۵۵ به عدد 2.9 درصد بود و نرخ تورم با وجود درآمد سرشار نفت به حدود 25 درصد رسیده بود. در نیمه دوم سال 1356 تورم به 40 درصد رسید.
3️⃣ این درحالی بود که ایران در دهه 50 روزانه 6 میلیون بشکه نفت میفروخت. عددی که هرگز در دوران پس از انقلاب سابقه نداشته است.
🌐 آمار تورم بانک جهانی
https://plink.ir/oLLoP
🛑نشر حداکثری
⭕کانال در تلگرام :
T.me/dar_masire_agahi
⭕کانال در ایتا :
Eitaa.com/masir_agahi
⭕کانال در واتساپ :
https://chat.whatsapp.com/DlzqWiTGy7jEseSACmdWEP
⭕پیج اینستاگرام :
@masir_agahii
#تاریخ_اسلام
#شبهه
‼️عایشه میفرماید :روزی پیغمبر به خانه ما آمد ،من در ننوی نشسته بودم و باد می خوردم مادرم مرا از ننو پایین آورد و صورتم را با آب شست آنگاه (مادرم ) مرا کشید و برد و چون به نزدیک در رسیدم مرا نگاه داشت تا کمی آرام شدم (دلهره و اضطراب ) آنگاه بدرون رفتم و پیغمبر خدا در اطاق ما بر تختی نشسته بود مردم و زنان برفتند و پیغمبر در خانه ام با من زفاف کرد من در آن وقت ٩سال داشتم .
برداشت از تاریخ طبری جلد ٤ ص ١٢٩١و ١٢٩٢.
❇️ پاسخ
♦️بررسی و اثبات سن عایشه هنگام ازدواج با پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله )
علمای اهل سنت و اکثر علمای شیعه بر این اعتقادند که عائشه هنگام ازدواج با پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله ) 6 یا 7 ساله بود. ولی طبق اسناد به دست آمده از کتب خود علمای اهل سنت به این نتیجه می رسیم که عائشه هنگام ازدواج با پیامبر حداقل 18 یا 19 ساله بوده و باکره هم نبوده است.
مشهور این است که پیامبرصلی الله علیه و آله عایشه را در سن شش یا هفت سالگی به عقد خود درآورده و پس از هجرت به مدینه در نه سالگی به خانه اش درآورد و با او زفاف کرد این خبر از خود عایشه نقل شده است.
(طبقات، ج8، ص39 / طبری، ج2، ص413)
امّا این مطلب به دلایل زیر صحیح نیست و سن او بیش از این می باشد.
1) بیشتر احادیثی که سن عایشه را هنگام ازدواج 9 سال گفته اند یا از طرف هشام بن عروه روایت شده است و یا از سوی راویان عراقی و شگفت اینکه اهل مدینه ؛ آنهایی که هشام بن عروه بیشتر از هفتاد سال نخست زندگی خویش را در میان شان گذارنده بود این مساله را روایت نکرده اند.
2) بخاری در کتاب تفسیر خویش حدیثی را از عائشه نقل نموده که در آن می گوید:هنگام نزول آیه «بل الساعه موعدهم و الساعه ادهی و امر» که جز سوره قمر به حساب می آید، من جاریه ای بودم و در بازی می کردم.
(فتح الباری، شرح صحیح البخاری، ج8، ص486)
لفظ جاریه در زبان عرب به معنی دوشیزه آمده است.
کتاب های تفسیر و حدیث می گویند که این آیه هشت سال قبل از هجرت پیامبر به مدینه نازل شده است. اگر سن عایشه را هنگام نزول این آیات اقلاً 10 سال فرض کنیم، سن وی هنگام ازدواج باید در حدود 20 بوده باشد.
3) طبری می گوید که ابوبکر دارای چهار فرزند بود که همه آنها در دوره جاهلیت بدنیا آمده بود.(تاریخ طبری، ج4، ص50)
اگر این سخن طبری درست باشد که عائشه قبل از بعثت پیامبر به دنیا آمده باشد، پس او به هیچ صورتی نمی تواند که هنگام ازدواج نه ساله بوده باشد.
4)براساس روایت های معتبر تاریخی، «اسماء» خواهر بزرگ عائشه ده سال از او بزرگتر بوده است.
(سیر اعلام النبلاء / ج2 / ص289 و البدایه و النهایه / ج8 / ص371)
و کتابهای بسیار معتبر تاریخ گزارش می دهند که اسماء در سال هفتاد و سوم هجری به عمر صد سالگی بدرود حیات گفت.(البدایه و النهایه / ج8 / ص372)
اگر اسما در سال هفتاد و سوم هجری صد ساله بوده باشد پس عمر او هنگام هجرت باید بیست و هفت یا بیست و هشت بوده باشد. بر اساس این روایت تاریخی اگر عمر اسماء در اثنای هجرت بیست و هفت و یا بیست وهشت بوده باشد، عائشه در آن زمان باید هفده ساله یا هجده ساله بوده باشد. اگر عائشه در سال اول یا دوم هجری ازدواج نموده باشند، باید عمر وی در اثنای ازدواج هیجده یا بیست بوده باشد.
5) ابن هشام از اولین نگارندگان سیره پیامبر معتقد است که عائشه از ایمان آورندگان به حضرت محمد(صلی الله علیه و آله ) در سالهای نخست، است ،.(السیره النبویه / ج1 / ص227 - 234)
برای پذیرش دینی باید کودکی حداقل بتواند راه رود و حرف زدند. پس اگر عائشه در سال اول بعثت پیامبر سه ساله و یا پنج ساله بوده باشد، پس هنگام ازدواج باید حداقل 16 یا 18 ساله بوده باشد. ابن هشام می گوید که عایشه بعد از هیجده نفر ایمان آورده است(ابن هشام / ج1 / ص271) بر مبنای این سخن ابن هشام، سن عائشه هنگام ازدواج باید در حدود 16 تا 20 سال بوده باشد.
6) عائشه قبل از خواستگاری پیامبر صلی الله علیه و آله، نه تنها که نامزد مرد دیگری بود که حتی آماده ازدواج بوده است. این شخص«جبیربن مطعم» نام داشت.(طبقات الکبری / ابن سعد / ص529، الاصابه / ج4 / ص356)به این معنی که هشت سال قبل از هجرت، در آن زمانی که ابوبکر می خواست به حبشه هجرت نماید، نزد مطعم رفت و گفت که او می خواهد عائشه را از قید نامزدی فرزندش جبیر می باشد با فرزندش تزویج نماید، ولی مطعم به خاطر آنکه ابوبکر مسلمان شده بود، عقد نامزدی فرزندش را با عائشه فسخ نمود. از این روایت بر می آید که حتی هشت سال قبل از نامزدی عائشه با پیامبر، وی آماده ازدواج بوده است.
اگر فرض کنیم عائشه هنگام ازدواج با جبیر حداقل نه ساله بود و این ازدواج طبق روایات، قبل از بعثت بود می توان نتیجه گرفت عائشه هنگام تزویج با پیامبرصلی الله علیه و آله حداقل 17 یا 19 ساله خواهد بود!!
باکره بودن عائشه
روایات باکره بودن عائشه را تنها از خود او نقل کرده
اند و با روایت های دیگر در تناقض است.از جمله
«یروی ابو داود:لما تزوج بها اقام عندها ثلاثا ثم قال : لیس بک علی اهلک هو ان إن شئت سبعت... و کان روسل الله اذا تزوج البکر أقام عندها سبعا و اذا تزوج الثیب أقام عندها ثلاثا»
(سنن ابن داود / کتاب النکاح / باب فی المقام عند البکر / رقم2124)
این روایت دقیقا بیان می دارد که آنچه عائشه خود روایت می کند او بکر نبوده است ؛ زیرا چنانکه روایت بیان دارد پیامبر نزد زن باکره خود هفت روز و نزد غیر باکره ها سه روز اقامت داشت اند. و چون نزد عائشه سه روز اقامت داشت، بیان کننده آن است که عائشه آن چنان که خود ادعا دارد بکر نبوده است!!؟
و ازدواج عایشه با جبیر بن مطعم نیز این مساله (باکره بودن) او را زیر سوال می برد.
پس بنابر این سن عائشه در هنگامی که به عقد پیامبر درآمد، بیشتر از آن چیزی بوده است که امروز سر زبانها است.
اساس همه روایاتی که سن عائشه را هنگام ازدواج نه سال بیان نموده است، سخن خود او می باشد و علت ذکر این سن برخاسته از خصوصیتهای زنانگی او است که در اینجا کوشیده است تا سن خویش را کمتر گفته و بدان مباهات نماید.
این ویژگی در زنان عصر ما هم تا سر حد جنون دیده می شود. اگر زنی را از عمرش بپرسی، یا پاسخ نخواهد داد یا سن خود را خرد تر از سن حقیقی اش خواهد گفت.
شاید برخی از اهل سنت استدلال نمایند که همچو امری بعید است از بانویی چون عائشه؟!.
ولی تاریخ زندگی اجتماعی و زناشوئی او پر از همچو مسایل است. به عنوان مثال، او روزی صفیه همسر دیگر پیامبر غیبت نمود: پیامبر از این مساله بر افروخته شده و فرمود:
لقد قلت کلمه لو مزجت بماء البحر لمزجته (ترمذی)
یعنی:«آنچه تو گفتی اگر با بحر بیامیزد آن را آلوده خواهد ساخت» نمونه های دیگری هم در این رابطه وجود دارد به هر حال عائشه از نظر هیچ مسلمانی معصوم گفته نمی شود.
بدینگونه ام المومنینِ اهل سنت (عائشه) که افتخار آنها از جهت اینکه عائشه اولین زن باکره بود که با پیامبر ازدواج کرده، نابود می شود.
🇮🇷 کانال ویکی شبهه 🇮🇷
https://telegram.me/Wiki_Shobhe
🛑نشر حداکثری
⭕کانال در تلگرام :
T.me/dar_masire_agahi
⭕کانال در ایتا :
Eitaa.com/masir_agahi
⭕کانال در واتساپ :
https://chat.whatsapp.com/DlzqWiTGy7jEseSACmdWEP
#تاریخ_اسلام
🔻 لیست شبهات پیرامون #پیامبر_اسلام صلی الله علیه و آله
📛 داستان اقدام به خودكشی محمد بعد از قطع شدن وحی برای مدتی
✅ پاسخ👇
https://t.me/Wiki_Shobhe/95
📛 عایشه میگوید :روزی پیغمبر به خانه ما آمد، من در ننوی نشسته بودم مادرم مرا پایین آورد و صورتم را با آب شست آنگاه (مادرم ) مرا کشید و برد و در اتاق محمد با من زفاف کرد انموقع۹سال داشتم
✅ پاسخ👇
https://t.me/Wiki_Shobhe/1241
📛 آیا پیامبر (ص) آغاز کننده جنگ بدر بودند...
✅ پاسخ👇
https://t.me/Wiki_Shobhe/1398
📛 در سوره فتح آمده است که خدا گناهان گذشته و آینده پیامبر(ص) را بخشید. آیا این آیه، مخالف عصمت پیامبر نیست
✅ پاسخ👇
https://t.me/Wiki_Shobhe/1472
📛چرا پیامبر اسلام(ص) چندین همسر داشته؟ و آیا ازدواج های پیامبر برای هوسرانی بوده؟
✅ پاسخ👇
https://t.me/Wiki_Shobhe/1888
📛 سرنوشت تاريك زنان پيامبراسلام و رازى كه محمدبه گور برددرآيه ٥٣ سوره احزاب، محمدازقول الله میگويدكه كسى حق نداردبعد ازمرگ محمدباهمسران فراوانش ازدواج كند
✅ پاسخ اول👇
https://t.me/Wiki_Shobhe/2386
✅ پاسخ دوم👇
https://t.me/Wiki_Shobhe/2388
📛میگن پیامبر مسلمین می گه از دنیا شما چندین چیز محبوب من است ؛ بوی خوش و نماز و زنان و این یعنی پیامبر مسلمین نعوذ بالله زن باز بوده است
✅ پاسخ👇
https://t.me/Wiki_Shobhe/2518
📛اگر قرآن برای هدایت تمام بشر آمده است چرا در آن نکاتی خصوصی زندگی پیامبر بازگو شده است مانند این که پیامبر میتواند بیشتر از چهار زن بگیرد یا پس از مدتی این حکم منقضی شد و ازدواج های پیامبر محدود شد یا پیامبر موظف به رعایت عدالت بین همسرانش نیست
✅ پاسخ👇
https://t.me/Wiki_Shobhe/2548
📛حضرت محمد میتواند هریک اززنان مومنه ای که خودرا بدون مهریه وشهود به محمدعرضه کند بعنوان همسربپذیرد (قرآن.سوره احزاب.آیه50)
✅ پاسخ👇
https://t.me/Wiki_Shobhe/2700
📛لیست کامل زنان محمد ص
1- خدیجه دختر خویلد 2-سوده دختر زمعه 3-عایشه دختر ابوبکر 4-ام سلمه دختر امیه 5-حفصه دختر عمر بن الخطاب 6-زینب دختر جحش الاسدیه 7-جویریه دختر حارث 9...8...(خلاصه شده)
✅ پاسخ👇
https://t.me/Wiki_Shobhe/3334
📛اسلام را به دو علت در تبلیغات سایبری و برخی محیط دانشجویی نقد میکنند : یکی ازدواجهای پیامبر اکرم (ص) و دیگری جنگهای ایشان.
✅ پاسخ👇
https://t.me/Wiki_Shobhe/3392
📛در فضای مجازی، کانالهایی سند و مدرک میآورند که پیامبر اسلام 46 مرتبه ازدواج کرده است!
✅ پاسخ👇
https://t.me/Wiki_Shobhe/3709
📛یه پاسخ اجمالی در مورد تعدد همسران پیامبر ص میخواستم
✅ پاسخ👇
https://eitaa.com/Wiki_Shobhe/4548
📛آیا پیامبر اسلام (ص) شروع کننده جنگی بودهاند یا خیر ؟
✅ پاسخ👇
https://t.me/Wiki_Shobhe/5311
📛 پیغمبر با کنیزش(برده) همبستر شد در خانه حفصه (زنش)
پیامبری که یک ساعت شهوتش را کنترل نکرد
✅ پاسخ👇
https://t.me/Wiki_Shobhe/5393
📛سکس و عدالت در اسلام
پس از مرگ محمد خداوند او را احضار کرد و پرسید: میل جنسی مرد و زن باهم برابر است؟ محمد پاسخ داد: بلی
خداوند پرسید:همانطور که تو هر شب نیاز به هم بستر شدن داشتی، زنان تو هم نیاز داشتند؟
محمد : بله...
خدا: وقتی تو زنان بسیار در اختیار داشتی و به آنها تاکید میکردی که حق هم بستر شدن با غیر را ندارند، و پس از مرگ تو نیز نباید با هیچ مردی ازدواج کنند، آیا به آنها ظلم نکردی؟
محمد: بله، ظلم کردم.(خلاصه)
✅ پاسخ👇
https://t.me/Wiki_Shobhe/7422
📛قران اگر کتاب خدای بینهایت داناو توانابود چرا ایات زیادی از قران به عنوان کار گزار امور جنسی محمد بوده؟ ؟؟؟
✅ پاسخ👇
https://t.me/Wiki_Shobhe/1504
🇮🇷 کانال "ویکےشبهہ" کانال جامع شبهات و شایعات فضاے مجازے🇮🇷
🆔 @wiki_shobhe
☆○═════════┅
کانال 🇮🇷 ویکےشبهہ 🇮🇷 در تلگرام:📲
https://telegram.me/Wiki_Shobhe
📡 کانال ✅ ویکےشبهہ ✅ در ایتا📲
https://eitaa.com/Wiki_Shobhe
🛑نشر حداکثری
⭕کانال در تلگرام :
T.me/dar_masire_agahi
⭕کانال در ایتا :
Eitaa.com/masir_agahi
⭕کانال در واتساپ :
https://chat.whatsapp.com/DlzqWiTGy7jEseSACmdWEP
⭕پیج اینستاگرام :
@masir_agahii
هدایت شده از باستان نامه
51.72M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔻
این بنا، مقبره کوروش نیست - 1
بنایی که امروز به عنوان مقبره کوروش مشهور شده، حقیقتاً نه مقبره کوروش است. نه ربطی به هخامنشیان دارد. آنچه مشاهده میکنید بخش نخست از سلسله ویدیوهایی در بیان این قضیه است.
#پاسارگاد #هفتم_آبان #مقبره_کوروش #هخامنشیان #کورش_کبیر
@ir_bastan
هدایت شده از باستان نامه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻
این بنا، مقبره کوروش نیست - 2
🔶 ارزش حافظه تاریخی ایرانیان
#پاسارگاد #هفتم_آبان #مقبره_کوروش #هخامنشیان #کورش_کبیر
@ir_bastan
#تاریخ_ایران_باستان
#بازنشر
🔻 کوروشی که معرفی کرده اند با کوروش واقعی چقدر فاصله دارد؟
✅مصاحبه خبرگزاری مهر با حسن شایگان، مورخ و پژوهشگر تاریخ : پژوهشها و منابع تاریخی جدید آنقدر رونویسی است که میتوان گفت که تاریخ ایران باستان مرحوم پیرنیا هم از نظر ارجاعات و هم از نظر اشراف و اجماع از دیگر منابع بهتر و غنیتر است
〽️در تاریخنگاری سه عامل عمده دانش، روش و بینش وجود دارد. بینش هدف است ولی دانش و روش وسیله برای رسیدن به بینش هستند. دانش و روش را ما داریم اما بینش در بین ما غایب است.
〽️ امروزه در تاریخ نگاری یکسری روایتهای نقلی شایع و رایج را داریم که روند ضدبینشی ما را تشدید کردهاند. به عنوان مثال استاد فقید دکتر زرینکوب در مورد روزگار باستان کتابی دو جلدی دارد به نام «تاریخ مردم ایران» که منبع محکمی است، اما او در این کتاب در مورد استوانه و منشور کورش صحبت کرده و آن را به عنوان اعلامیه حقوقبشر معرفی میکند. این در صورتی است که کورش به کشوری تجاوز و آنجا را اشغال کرده و خراجهای سنگین انسانی، مالی و جنسی به آنها بسته است. این خراج تا ۲۰۴ سال یعنی تا زمان سقوط هخامنشیان پرداخت میشد. این نه اعلامیه حقوق بشر که اعلامیه ضد حقوق بشر است. چنین انحرافات فاحشی در تاریخ ما رخ داده و بعد ما القاب کبیر و فاتح را به شخصیت کورش میدهیم.
〽️به عنوان مثال بخشی از خراج جنسی و انسانی بابل سالیانه ۵۰۰ پسر و نوجوان زیبا بود که باید به پارس تحویل داده میشدند. از روزی که بابل تسخیر شد تا زمان ورود اسکندر به ایران ۲۰۸ سال زمان است. ۵۰۰ را در ۲۰۸ ضرب کنید تقریباً ۱۰۴ هزار نفر میشود. این بجز پسرانی است که از حبشه و از مناطق دیگر به عنوان خراج به منطقه پارس آورده میشدند.....
مصاحبه کامل 👇🏻
https://www.google.com/amp/s/www.mehrnews.com/amp/4479540/
🛑نشر حداکثری
⭕کانال در تلگرام :
T.me/dar_masire_agahi
⭕کانال در ایتا :
Eitaa.com/masir_agahi
⭕کانال در واتساپ :
https://chat.whatsapp.com/DlzqWiTGy7jEseSACmdWEP
⭕پیج اینستاگرام :
@masir_agahii
#تاریخ_ایران_باستان
#کوروش
🔻 سخنان بسیار مهم و علمی دکتر زادبر (دکتری علوم سیاسی)، بمناسبت 7 آبان ماه در اینستاگرام
⏰ 57 دقیقه ویدئو 👇🏼👇🏼
https://www.instagram.com/tv/CVnokikIyPC/?utm_medium=copy_link
🛑نشر حداکثری👌🏻👌🏻
⭕کانال در تلگرام :
T.me/dar_masire_agahi
⭕کانال در ایتا :
Eitaa.com/masir_agahi
⭕کانال در واتساپ :
https://chat.whatsapp.com/DlzqWiTGy7jEseSACmdWEP
⭕پیج اینستاگرام :
@masir_agahii
#تاریخ_اسلام
#سوال
⁉️ آیا نسب نامه فوق که در کتاب دوم دبیرستان درج شده صحت دارد؟ خلیفه اول و دوم( ابوبکر و عمر) از نسب پیامبر صلی الله علیه و آله هستند؟
🎤 پاسخ دکتر محمد جواد یاوری سرتختی (دکتری تاریخ اسلام) در ادامه همین پست
🛑نشر حداکثری
⭕کانال در تلگرام :
T.me/dar_masire_agahi
⭕کانال در ایتا :
Eitaa.com/masir_agahi
⭕کانال در واتساپ :
https://chat.whatsapp.com/DlzqWiTGy7jEseSACmdWEP
⭕پیج اینستاگرام :
@masir_agahii
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#تاریخ_ایران_باستان
#سلسله_بحث
#کوروش
🔻این بنا، مقبره کوروش نیست (قسمت سوم و چهارم)
🔶
🎥 1 دقیقه و 47 ثانیه ویدئو 👆🏻
🎥 5 دقیقه و 30 ثانیه ویدئو 👆🏻
◀️مهدی رستمی کارشناس تاریخ ایران باستان
✅ادامه دارد....
🛑نشر حداکثری
⭕کانال در تلگرام :
T.me/dar_masire_agahi
⭕کانال در ایتا :
Eitaa.com/masir_agahi
⭕کانال در واتساپ :
https://chat.whatsapp.com/DlzqWiTGy7jEseSACmdWEP
⭕پیج اینستاگرام :
@masir_agahii
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#تاریخ_ایران_باستان
#سلسله_بحث
#کوروش
🔻این بنا، مقبره کوروش نیست (قسمت پنجم و ششم)
🔶
🎥 2 دقیقه و 8 ثانیه ویدئو 👆🏻
🎥 2 دقیقه و 10 ثانیه ویدئو 👆🏻
◀️مهدی رستمی کارشناس تاریخ ایران باستان
✅ادامه دارد....
🛑نشر حداکثری
⭕کانال در تلگرام :
T.me/dar_masire_agahi
⭕کانال در ایتا :
Eitaa.com/masir_agahi
⭕کانال در واتساپ :
https://chat.whatsapp.com/DlzqWiTGy7jEseSACmdWEP
⭕پیج اینستاگرام :
@masir_agahii
#اطلاعیه
🔶 موضوع : ضرورت آشنایی با یهودیت (جلسه دوم)
🎤 ارائه دهنده : حجت الاسلام دکتر مهراب صادق نیا، مدیر گروه ادیان ابراهیمی دانشگاه ادیان و مذاهب قم
🗓 زمان : چهارشنبه 12 آبان ماه
⏰ ساعت 18
📍 نشست به صورت زنده برگزار میگردد.
🌐 ورود به نشست زنده 🌐
https://online.lmskaran.com/ch/826-9775
برای ورود، گزینه میهمان را انتخاب نمایید.