﷽
#حدیث
💠امام حسین(علیه السلام):
🔴اللّهمّ اشهَد عَلَی هَٶُلاءِ القَومِ فَقَد بَرَزَ إلیهِم غُلامٌ اَشبَهُ النّاسِ خَلقاً و خُلقاً و مَنطِقاً برَسولِک و کُنّا إذا اَشتقنا إلی نَبیِّکَ نَظَرنا إلیه.
🔷خدایا گواه باش، بر این قوم، جوانی که در خلقت(ظاهری) و خُلق و خوی و گفتار،شبیهترین مردم به پیامبرت بود، به جنگ این مردم رفت، و ما هرگاه به دیدن پیامبرت مشتاق می شدیم به او نگاه می کردیم🔅
📚سحاب رحمت/ص۴۵۲
#حدیث
«امام محمدباقر(علیهالسلام)»:
خداوند بندگان را در روز قیامت به اندازة عقل و خردی که در دنیا به آنها عطا کرده دقت در حسابرسی آنان مینماید.
(بحار، ج ٧، ص ٢٦٧)
#حدیث
پيامبر اکرم صلی الله علیه و اله:
خداوند جواني را که جواني خويش را در راه اطاعت خداي تعالي بگذراند، دوست دارد.
کنز العمّال
💐💐💐💐💐
*ميلاد سرور جوانان عالم، حضرت علي اکبر و روز جوان مبارک باد*
6.26M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📆 #روز_شمار_شهدایی
🔆امروز #یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۹ مصادف با ۱۱ شعبان المعظم
📖ذکر روز یک شنبه : یا ذَالجَلالِ وَالاِکرم
ذکر این روز موجب فتح و نصرت می شود( صد مرتبه )
💐شادی ارواح طیبه شهدا صلوات
🌹
مسجدالمهدی کن
📚 #درس_اخلاق 3⃣0⃣2⃣ 🔘اعمال مشترکهٔ ماه شعبان المعظم،ماه رسول خدا صلی الله علیه و آله 1⃣هر روز هفتا
📚 #درس_اخلاق 4⃣0⃣2⃣
📍 خداوند بخیل نیست❗️
📌خداوند بخیل نیست و نمی توان بخل را به او نسبت داد، یك بحث عقلی است. علمای اخلاق می گویند: بخل، متفرّع بر یک نوع احتیاج است؛ گرچه در باب رذایل اخلاقی، نسبت به چیزی است که مورد احتیاج نیست، امّا حقیقتش به این بر می گردد که انسان یک احتیاج و نیازی نسبت به آن شیء در خود می بیند که نمی تواند آن را به دیگری بدهد.
خداوند، غنی مطلق است و بی نیاز مطلق، اوست. در باب مسأله ی غنا، بحث شد كه خداوند غنیّ مطلق است و غنای او بالغیر نیست. او غنی ذاتی است؛1️⃣ لذا بخل نسبت به خداوند، معنا ندارد.
در باب دعا، به خصوص این عباراتی را كه در روایات می بینیم، اشاره به همین معنا دارد که خدا بخیل نیست و غنیّ بالذّات است؛ لذا حتماً دعای بندگان را اجابت می کند. روایتی هم خواندیم که از پیغمبراكرم (ص)سؤال کرده بودند که چرا باید مطمئن باشیم که خدا حتماً دعاهایمان را اجابت می کند؟ حضرت استدلال كرده بودند: به خاطر اینکه اذن در دعا داده است؛ یعنی اگر نمی خواست بدهد و بخل داشت، اصلاً نمی گفت که بخواهید.
پیغمبر اکرم(ص) فرمودند: «ما كانَ اللهُ لِیفتِحَ لِعَبدٍ الدُّعاءَ فَیغلِقَ عَنهُ بابَ الإجابَةِ»؛ این طور نیست که خدا در دعا را به روی بنده بگشاید، ولی درِ اجابت را بر او ببندد. «اللهُ أكرَمُ مِن ذلِكَ»؛ 2️⃣چون خدا کریم تر از این است که بخیل باشد و چنین کند. این مطلب، اشاره به این معناست كه چون خودش اذن دعا داده، پس حتماً اجابت می كند.
طلب، زمانی حقیقی است كه بدانم كه مدعوّ من، توان برآوردن حاجات من را دارد. فقط این مطلب می ماند كه با وجود داشتن توان، ممکن است که حاجت من را ندهد؛ لذا پیغمبر(ص) بلافاصله جواب می دهد: «اللهُ أكرَمُ مِن ذلِكَ». این جواب آن سؤال است كه خدا بخیل نیست؛ بزرگوارتر از این است كه عبد از او بخواهد و او هم در توان داشته باشد، امّا به او ندهد. چرا؟ چون این، معنایش بخل است.
1️⃣ حضرت استاد(ره) بحث فقر و غنا را در سال 1361 هـ.ش طی 13 جلسه به طور مفصل و مبسوط از نظر علمای اخلاق و معرفت مورد بررسی قرار داده اند. که انشاءالله در مجموعۀ اخلاق ربّانی پنجمین جلد از مباحث تأدیب شهوت منتشر خواهد شد.
2️⃣نهج الدّعا، ج1، ص56
🕊مرحوم آیت الله العظمی حاج آقا مجتبی تهرانی ره
🌹 🌴 @masjed_kan