💢 اگر میخواهی دانستههایت را فراموش نکنی...
💠 امام علی (علیهالسلام) میفرماید:
«مَنْ أَكْثَرَ مُدَارَسَةَ الْعِلْمِ، لَمْ يَنْسَ مَا عَلِمَ وَ اسْتَفَادَ مَا لَمْ يَعْلَمْ.»
✍️ هر کس زیاد بحث علمى كند، آموختههايش را از ياد نمىبرد و آنچه كه نمىدانسته را فرا گيرد.
📚 غررالحکم و دررالکلم / ص 647 / ح
🔰#اعلام_جلسه
🔶مراسم دهه اول فاطمیه
شنبه و یکشنبه ۲۷ و ۲۸ آذرماه ۱۴۰۰/به مدت ۲ شب
شروع جلسه رأس ساعت ۱۸:۳۰/ بصرف شام
شهرک امام حسین(ع)،مسجد امام حسین(ع)،حسینیه مسجد
🔴جلسه راس ساعت شروع خواهد شد🔴
🆔@heyat_moheban_333
⭕️ مناظره زیبای هشام بن حکم با عالم سنی جهت اثبات امامت
🔰 روزی «هشام بن حکم» از یاران خاص امام صادق(علیهالسلام) خدمت حضرت رسید، حضرت از او درباره مناظرهاش با «عمر بن عبید» عالم بزرگ اهل سنت در آن زمان، سوال کرد، هشام در پاسخ گفت: داستان «عمرو بن عبيد» و سخنرانی او در مسجد بصره را بارها شنیده بودم، براى ملاقات و مناظره با او حركت کردم. روز جمعه بود که به مسجد بصره رسیدم، ديدم بسیاری از مردم به دور او حلقه زدهاند و «عمرو بن عبيد» در میان آنان مشغول سخن گفتن است.
✅ جلو رفته و گفتم: اى مرد دانشمند، اجازه مىدهى سوالى بپرسم؟ گفت: آری؛ گفتم آيا چشم دارى؟ گفت: اى فرزند اين چه سوالى است؟ تو که مىبينى من چشم دارم، گفتم: سوال من اینگونه است، گفت: سوال كن، اگر چه سوال تو احمقانه است؛ گفتم: با چشمت چه مىكنى؟ گفت با آن رنگها و اشخاص را مىبينم.
🔶 گفتم: آيا بينى دارى؟ گفت: بلى، گفتم: با بينىات چه مىكنى؟ گفت: بوها را استشمام میكنم.
گفتم آيا دهان دارى؟ گفت: بلى، گفتم: با دهانت چه مىكنى؟ گفت: طعم و مزه غذاها را مىچشم.
گفتم: آيا گوش دارى؟ گفت: بلى، با آن صداها را مىشنوم.
گفتم: آيا قوه ادراك و مغز مفكر دارى؟ گفت: بلى، گفتم: با آن چه مىكنى؟ گفت: با آن، هر چه را كه از راه حواس درک کنم، صحیح را از نادرست آن تشخیص مىدهم.
❇️ گفتم: آيا اين حواس و اعضا بىنياز از مغز و عقل نيستند؟ گفت: نه؛ گفتم: چگونه؟ گفت: اى فرزند، اين جوارح و حواس چون چيزى را ببينند يا بو كنند يا بچشند يا بشنوند و شك کنند که آیا واقعیت دارد یا خیر، اینجاست به عقل و قوه مفکره نیاز پیدا میکنند و عقل است كه صحيح را تشخيص مىدهد و بر آن تكيه مىكند و مشكوك را باطل نموده طرد مىکند.
🔺 به او گفتم: بنابراين خداوند، قلب و مغز را براى رفع اشتباه حواس آفريده است؟ گفت: آرى؛ گفتم: اى «ابا مروان»(کنیه عمرو بود) خداوند تبارك و تعالى جوارح و حواس انسان را مهمل نگذاشته است و براى آنان امامى قرار داده، چگونه ممکن است اين خلق را در حيرت و ضلالت باقى گذارده، تمامى افراد انسان را در شك و اختلاف نگاه داشته و براى آنان امامى كه رافع شبهه و شك آنان باشد و آنان را از حيرت و سرگردانى خارج كند، معيّن نکرده باشد؟
✳️ در این هنگام عمر بن عبيد گفت: تو هشام بن حكم هستى؟ گفتم: نه، گفت: آيا از همنشينان او هستى؟ گفتم: نه، گفت: پس از كجا آمدهاى و اهل كجا هستى؟ گفتم: من اهل كوفه هستم؛ گفت: پس يقينا «هشام» هستى، سپس برخاست و منرا در آغوش خود گرفت و بر جاى خود نشانيد.
💠 در این هنگام هشام گفت: امام صادق(عليهالسلام) از بيان اين مناظره من بسيار خشنود شده و خنديدند و گفتند: «اى هشام، چه كسى به تو یاد داده اينطور مناظره کنى؟» عرض كردم: اينطريق را از وجود مبارك شما ياد گرفته ام.
_____________
📎 #اعتقادات
📎 #راهنما_شناسی
📎 #امامت
💢 علّت وجوب نماز
🔻 حضرت فاطمه زهرا (سلاماللهعلیها) میفرماید:
«فَجَعَلَ اللَّهُ الإِيمَانَ تَطهِيراً لَكُم مِنَ الشِّركِ؛ وَ الصَّلاةَ تَنزِيهاً لَكُم عَنِ الكِبرِ.»
✍️ خداوند ایمان را برای پاکیزگی از شرک قرار داد و نماز را برای دور شدن از کبر و غرور قرار داد.
📚 عوالم العلوم / ج 11 / ص 652 / ح 63320
📎 #گرافیک_ثابت
📎 #استوری
📎 #حدیث
📎 #شهادت_حضرت_فاطمه_زهرا
📎 #حضرت_فاطمه_سلام_الله_علیها
📎 #فاطمیه
📎 #ایام_فاطمیه
مقام حضرت فاطمه زهراء سلام الله علیها
💠 «فَاطِمَةُ بَضْعَةٌ مِنِّی فَمَنْ آذَاهَا فَقَدْ آذَانِی»
🔸فاطمه پاره تن من است؛
هرکس او را بیازارد، مرا آزرده است.
📚 ارشاد القلوب، ج 2، ص 231، ح 293173
◾️ شهادت حضرت فاطمه زهراء سلام الله علیها
📎 #گرافیک_ثابت
📎 #حدیث
📎 #شهادت_حضرت_فاطمه_زهرا
📎 #حضرت_فاطمه_سلام_الله_علیها
📎 #فاطمیه
📎 #ایام_فاطمیه
📎 #استوری
💢 دوستی حضرت زهرا (سلاماللهعلیها) صد فایده دارد
🔻 رسول خدا (صلوات الله علیه):
«حُبُّ فَاطِمَةَ ینْفَعُ فِی مِائَةٍ مِنَ الْمَوَاطِنِ أَیسَرُ تِلْكَ الْمَوَاطِنِ الْمَوْتُ وَ الْقَبْرُ وَ الْمِیزَانُ وَ الْحَشْرُ وَ الصِّرَاطُ وَ الْمُحَاسَبَةُ.»
💠 حضرت محمد (صلّیاللّهعلیهوآله) فرمودند:
«دوستی فاطمه (علیهاالسّلام) در صد جا فایده دارد که آسانترین آن مکانها، هنگام مردن، قبر، میزان، از قبر بیرون شدن، صراط و حساب است.»
◾️ ایام سوگواری حضرت فاطمه زهرا (سلاماللهعلیها) بر شما تسلیت باد
📚 ارشاد القلوب / ج 2 / ص 294 /
📎 #گرافیک_ثابت
📎 #حدیث
📎 #شهادت_حضرت_فاطمه_زهرا
📎 #حضرت_فاطمه_سلام_الله_علیها
📎 #فاطمیه
📎 #ایام_فاطمیه
⭕️ سوال
⁉️ ایام فاطمیه از چه تاریخی شروع و در چه تاریخی تمام میشود؟
🔰 درباره تاریخ شهادت حضرت زهرا(سلاماللهعلیها) روایات مختلفی وجود دارد و از چهل روز تا شش ماه بعد از رحلت پیامبر(صلیاللهعلیهوآله) بیان شده است؛ اما میان علمای شیعه، دو احتمال معتبر است: هفتاد و پنج روز بعد از رحلت پیامبر(صلیاللهعلیهوآله) یا نود و پنج روز بعد از رحلت ایشان؛ بنابراین با توجه به رحلت پیامبر اسلام(صلیاللهعلیهوآله) در بیست و هشتم صفر، بنا به روایت هفتاد و پنج روز، در مورخه سیزدهم تا پانزدهم جمادی الأوّل، شهادت حضرت زهرا(سلاماللهعلیها) اتفاق افتاده است و این ایام را فاطمیّه اوّل میخوانند؛ اما بنا به روایت نود و پنج روز، شهادت حضرت(سلاماللهعلیها) در سوم تا پنجم جمادی الثانی اتفاق افتاده و این ایام را فاطمیّه دوم میخوانند.
👈 بنابراین؛ ایام فاطمیه جمعا 6 روز است، 3 روز در ماه جمادی الاول و 3 روز در ماه جمادی الثانی؛ فاطمیه اول از 13 تا 15 جمادی الاول و فاطمیه دوم از سوم تا پنجم جمادی الثانی میباشد.
❇️ شاید علت اینکه سه روز در هر ماه بعنوان ایام شهادت آن حضرت(سلاماللهعلیها) معرفی شده به این دلیل باشد که این احتمال وجود دارد ماههای قمری از رحلت پیامبر(صلیاللهعلیهوآله) تا شهادت حضرت زهرا(سلاماللهعلیها) 29 روزه بوده باشند، حال آنکه در صورت کامل بودن ماههای قبل، روز شهادت 13جمادی الاول و یا سوم جمادی الثانی خواهد بود؛ چرا که طبق تقویم، حداکثر سه ماه قمری 29 روزه و حداکثر 4 ماه قمری 30 روزه می توانند پشت سر هم قرار گیرند.
🔶 اما در عرف، به دهه دوم جمادی الاول، از دهم تا بیستم جمادی الاول که بنا بر قول 75 روز، شهادت آن بانوی بزرگوار در آن واقع شده دهه فاطمیه اول و به دهه اول جمادی الثانی از اول تا دهم جمادی الثانی، که طبق قول 95 روز، شهادت حضرت زهرا سلاماللهعلیها در آن واقع شده است، دهه فاطمیّه دوم گفته میشود.
📎 #اعتقادات
📎 #راهنما_شناسی
📎 #امامت
📎 #شهادت_حضرت_فاطمه_زهرا
📎 #حضرت_فاطمه_سلام_الله_علیها
📎 #فاطمیه
📎 #ایام_فاطمیه
.:
🏴 درسهای حضرت زهرا(س) به بشریت
رهبر انقلاب: در فضیلت حضرت صدّیقهی کبرا (سلاماللهعلیها) همهی مسلمین متّفقند، شیعه و سنّی ندارد. در کتب اهل سنّت و شیعه این حدیث آمده است: فَاطِمَةُ سَیِّدَةُ نِسَاءِ اَهلِ الجَنَّة؛ این بالاتر از «سَیِّدَةِ نِساءِ العالَمین» است؛ [یعنی] سرور زنان بهشت. در بهشت چه کسانی هستند؟
برترین زنان، برجستهترین زنان، مؤمنترین زنان، مجاهدترین زنان، زنان شهید، آنهایی که خدای متعال در قرآن از آنها با عظمت یاد کرده است، همهی اینها در بهشت جمعند؛ آنوقت فاطمهی زهرا (سلاماللهعلیها) «سَیِّدَةُ نِسَاءِ اَهلِ الجَنَّة» است.
خیلی مقام والا و بالایی است. درس شجاعت، درس فداکاری، درس زهد در دنیا، درس معرفتآموزی و معرفت را انتقال دادن به اذهان مخاطبین و دیگران، در مقام معلّم دانشور بشر قرار گرفتن، درسهای فاطمهی زهرا (سلاماللهعلیها) است به همهی بشر.
💠 #حدیث_روز
🔸امام علی علیه السلام: إنَّ فاطِمَةَ بِنتَ رَسولِ اللّهِ (ص) لَم تَزَل مَظلومَةً مِن حَقِّها مَمنوعَةً، وعَن ميراثِها مَدفوعَةً، لَم تُحفَظ فيها وَصِيَّةُ رَسولِ اللّهِ (ص)، ولا رُعِيَ فيها حَقُّهُ ولا حَقُّ اللّهِ عز و جل، وكَفى بِاللّهِ حاكِماً ومِنَ الظّالِمينَ مُنتَقِماً..
🔹فاطمه دختر رسول خدا صلىالله عليه وآله همواره مورد ستم قرار گرفت واز حقش محروم، و از ميراثش جلوگيرى شد. وصيت رسول خدا (ص) در حقش پاسداشته نشد، و حق رسول خدا (ص) و حق خداى عز و جل درباره وى رعايت نشد. حاكميت خداوند و انتقامگيرى او از ستمگران [ما را] بس است.
📚الأمالي للطوسي : ص ١٥٥ ح ٢٥٨
💢 زهد واقعی
💠 امام علی علیه السلام فرمودند:
🍃 برترين زهد، پنهان داشتن زهد است.
✍️ هر گاه زاهد به زهدش افتخار کند و آن را اظهار نماید در واقع زاهد نیست، چرا که دلبستگى به زهد و افتخار به آن و جلب نظر مردم از این طریق، خود عین رغبت در دنیا و بر ضد زهد است.
📚 نهج البلاغه حکمت 28
📎 #اعتقادات
📎 #اخلاق
📎 #امامت
📎 #نهجالبلاغه
احکام شب نشینی
حضرت صادق علیه السلام در روایتی می فرمایند: لَا یَنْبَغِی لِلْمُؤْمِنِ أَنْ یَجْلِسَ مَجْلِساً یُعْصَى اللَّهُ فِیهِ وَ لَا یَقْدِرُ عَلَى تَغْیِیرِه
مومن نباید در مجلسی بنشیند که خداوند متعال در آن نافرمانی می شود و او هم نمی تواند آن را تغییر دهد. (وسائل الشیعه، ج 16 ص:260)
مشابه این حدیث دستوراتی در دین نسبت به مجالس و میهمانی ها در دین ما مطرح است؛ خوب البته این شبها هم که شبهای طولانی تری است اقتضای میهمانی ها بیشتر است لذا چند نکته خدمتتان ذکر می شود:
1. نشستهای فامیلی یا دوستانه نباید همراه با گناهانی همچون موسیقی های لهوی و رقص آور و حرام باشد و همچنین نباید در آن عدم رعایت پوشش شرعی یا غیبت و دیگر گناهان باشد و چنانچه انسان بداند یا ترس وقوع در گناه را بدهد نباید در این برنامه ها شرکت کند.
2. در این محافل و دورهمی ها نباید افراد برای خنده و شاد بودن یکدیگر را مسخره یا اهانت یا اذیت کنند و شاد بودن با اذیت دیگران علاوه بر اینکه معصیت است، فعل غیر انسانی می باشد.
3. اگر در مجلسی و یا مکانی گناهی صورت می گیرد بر افرادی که گناه را مشاهده می کنند با رعایت شرایط، باید نهی از منکر کنند و در برابر گناه ساکت نباشند.
#احکام
#شب_نشینی
🌙🍉🌙
پسر ماه بیا در #شب_یلدا بدرخش
ایمسیحای دلخستهی زهرا بدرخش
شب 🍉یلدایی این هجر ندارد پایان؟!
سرتان سبز به آیینه فردا بدرخش
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
#ایام_فاطمیه
#یلدا