#ما_و_رسانه
غربت مهاجران
برای فیلم سینمایی «رفتن»
دومین ساخته مشترک برادران محمودی این بار هم نماینده سینمای افغانستان در اسکار و همزمان محصول مشترک ایران و افغانستان است. دغدغههای افغانی محمودیها این بار مهاجری افغان را روایت میکند که از همه رنج میبرد، جز معشوقش؛ عاشقانهای که با تمام جذابیتهایش، با بیتوجهی به شخصیتپردازی و رعایت نکردن منطق تدوینی افت شدیدی نسبت به ساخته اولشان، چند متر مکعب عشق، دارد. علاوه بر اینکه نماها و زوایای بصری ضعیف، به پیشبرندگی فضاسازی فیلم ضربه زده.
از آنجایی که رفتن گونهای تراژدی است و شخصیت مغلوب تقدیر آسمانی، بیشترین توجه باید بر پردازش شخصیتها قرار گیرد تا مخاطب با آنان همسو شود و بهاصطلاح همذاتپنداری کند. حوادث رفتن کاملاً پررنگتر از شخصیتهاست و ما جز هالهای مبهم از جهان نبی و فرشته، چیز دیگری از عالم این زوج مهاجر نمیدانیم.
نماهای سیاهی که فیلم از ایران نشان میدهد، این پرسش را مطرح میکند که فایده این تولید مشترک برای ما چیست؟ قطعاً مسئول فرهنگی باید پاسخگو باشد که از هویت ایرانی چه عنصر مثبتی در رفتن میتوان یافت؛ جز شاعرانگی بینسبتی که با حضور بیکاربرد شمس لنگرودی نبودنش بهتر از بودنش است.
@masjednama | masjednama.ir
#مسجد_بهتر
بندگی و بلندگوها
از صَدای سخن عشق ندیدم خوشتر / یادگاری که در این گنبد دوار بماند
این بازتاب نوای عشق و بندگی انسان و موجودات عالم نسبت به خداوند نیاز به فریاد و هیاهو دارد؟ کسی که اهل شنیدن باشد، این نجوا را در تمام ساعتها و از همه ذرات میشنود و جانش تشنه خلوت و آرامشی است تا خود او نیز با معبودش نجوا کند و این گنبدِ دوار را از پژواک مناجاتش خالی نگذارد. مؤمن به مسجد میآید تا مانند ماهی به آب برسد و با غرق شدن در آب و هوای محبوبش جانی دوباره برای زندگی بگیرد. بعد شما بیایی حال خوب این آرامخانه زمین را با بلندگوها و سروصداهای وقت و بیوقت بر هم بزنی. مسجد بهتر حواسش به زاویه، تعداد و حجم صوت بلندگوها هست و به خاطر هر برنامهای بیدلیل از آنها استفاده نمیکند. راز و نیاز با خداوند تمرکز میخواهد.
@masjednama | masjednama.ir
#یار_مهربان
یادت باشد
عاشقانه شهید مدافع حرم
مؤلف: حمید سیاهکالی مرادی، نشر فحوای دانش، چاپ ۱۳۹۶، قطع رقعی، ۳۹۰ صفحه، ۱۴۰۰۰ تومان
کتاب «یادت باشد» روایتی کاملاً عاشقانه از چهار سال زندگی شهید مدافع حرم «حمید سیاهکالی مرادی» است که از پنجره نگاه همسر بزرگوار ایشان روایت شده و توسط محمدرسول ملاحسنی به رشته تحریر درآمده است. کتابی که در ۱۰ فصل فراز و فرود، یک زندگی عاشقانه را از روز نخست خواستگاری تا روزهای بعد از شهادت به تصویر میکشد. این کتاب با روایتی ساده لب را میخنداند و چشم را میگریاند تا همه یادمان باشد این اشکها و لبخندها و این آرامش امروز را مدیون رشادت شهدای مدافع حرم و صبر زینبی همسرانشان هستیم. این کتاب در ابتدای چاپ با استقبال بیسابقه مواجه شد، به صورتی که چاپ اول آن دو روزه به پایان رسید!
@masjednama | masjednama.ir
#امام_خامنهای
پروازی که بیفرود ماند
چند سال قبل از این، مثل همین روزها بود که یک ناو امریکایی در خلیجفارس، هواپیماى مسافربرى ایران را با قریب سیصد مسافر هدف قرار داد و آن را ساقط کرد و سوزاند و غرق نمود و همهى آنان را از بین برد. بعد هم که اعتراض و جنجال شد و دنیا به حقانیت ملت ایران در این حادثه واقف گردید، عذرى خواستند و گفتند که ببخشید، اشتباه کردیم... غلط کردید اشتباه کردید! اشتباه کردیم یعنى چه؟! اگر فرمانده آن ناو اشتباه کرده بود، پس چرا او را به محاکمه نکشیدید؟! چرا به او مدال دادید؟!... شماها در پیدا کردن هدفهای شوم، هیچوقت اشتباه نمىکنید... امروز استکبار جهانى این است، امروز امریکا این است، اینها از جنایت باکى ندارند. اگر در جایى اقدام نمىکنند، چون براى خودشان مقرونبهصرفه نمىبینند و از چیزهایى ملاحظه مىکنند.
(امام خامنهای، ۱۳۷۰/۰۴/۱۳)
@masjednama | masjednama.ir
#حکایت_خوبان
۲۰ ساعت مطالعه در شبانهروز!
• علامه امینی برای یافتن مدارک معتبر درباره حدیث غدیر و سایر مطالب مربوط به اهل بیت (ع)، بارها به کشورهای مختلف سفر و ده هزار کتاب را مطالعه کرد. این عالمِ محقق همچنین کتابخانهای با ۴۲ هزار کتاب در نجف اشرف با نام کتابخانه امیرالمؤمنین (ع) تأسیس کرد.
@masjednama | masjednama.ir
#حکایت_خوبان
۲۰ ساعت مطالعه در شبانهروز!
علامه امینی در کتابخانه یکی از شهرهای عراق به مطالعه پرداخته بود. چون این کتابخانه در هر شبانهروز تنها چهار ساعت بیشتر باز نبود و جناب امینی هم نمیتوانست بیش از چهار روز در آن شهر بماند، با توافقی كه میان وی و رئیس کتابخانه برقرار شده بود، علامه امینی هر روز به هنگام ظهر، یعنی ساعت تعطیل کتابخانه وارد آنجا میشد، کتابدار در را به روی او میبست تا روز بعد ساعت ۸ صبح که در را به رویش میگشود.
درنتیجه، او روزی بیست ساعت در این کتابخانه کار کرد و با لقمه نانی که همراه داشت و جرعه آبی که کتابدار در اختیارش میگذاشت، توانست از میان چهار هزار نسخه خطی، مأخذ دلخواه خود را بیابد.
بله. علامه امینی با چنین پشتکاری توانست کتاب گرانسنگ الغدیر را که شامل موثقترین و استوارترین مستندات در اثبات حقانیت امامت امیرالمؤمنین (ع) است، گردآوری کند.
منبع: منبرک
مرزبان حریم تشیع، علامه شیخ عبدالحسین امینی
@masjednama | masjednama.ir
#امام_خمینی
وابستگی اقتصادی؛ ریشه بسیاری از وابستگیها
وابستگی اقتصادی، بسیاری از وابستگیها را میآورد دنبال خودش. ما باید کاری بکنیم که زاید بر خودکفا باشیم؛ یعنی کشور ما یک کشوری است که میتواند از درآمد خودش زاید بر خودش داشته باشد، زیاد و صادر کند... اگر مملکت شما در اقتصاد نجات پیدا نکند، وابستگی اقتصادی داشته باشد، همهجور وابستگیها دنبالش میآید. وابستگی سیاسی هم ما پیدا میکنیم. وابستگی نظامی هم پیدا میکنیم. برای اینکه وقتی ما چیزی نداشته باشیم که استفاده ازش بکنیم، دستمان را دراز کنیم طرف امریکا. او میتواند به ما تحمیل کند همهچیز را. ما وقتی میتوانیم که زیر بار او نرویم که در این قضیه قدرتمند باشیم. یکوقت او تشر بزند، میگوییم نه ما احتیاجی نداریم.
(صحیفه امام، ج ۱۱، ص ۴۲۳ - ۴۳۱)
@masjednama | masjednama.ir
#کلام_مطهر
بزرگترین ضربه دشمنان
دشمنان اسلام در هر زمان سعی دارند ولاء منفی¹ را تبدیل به اثباتی² و ولاء اثباتی را تبدیل به منفی نمایند؛ یعنی همه سعیشان این است که روابط مسلمین با غیر مسلمین روابط صمیمانه و روابط خود مسلمانان به بهانههای مختلف – از آن جمله اختلافات فرقهای- روابط خصمانه باشد. در عصر خود ما به وسیله اجانب در این راه فعالیتهای فراوان صورت میگیرد، بودجههای کلان مصرف میگردد و متأسفانه در میان مسلمانان عناصری به وجود آوردهاند که کاری جز این ندارند که ولاء نفیی اسلامی را تبدیل به اثباتی و ولاء اثباتی اسلامی را تبدیل به نفیی نمایند. این بزرگترین ضربتی است که این نابکاران بر پیغمبر اکرم (ص) وارد میسازند.
۱)دوستی و سرپرستی غیرمسلمانان بر مسلمانان
۲)دوستی و سرپرستی مسلمانان با یکدیگر
کتاب ولاء و ولایتها، ص ۳۵ و ۳۶
@masjednama | masjednama.ir
#شهدا
برادر بزرگتر و برادر کوچکتر
برای تهیه مهمات باید حاج احمد متوسلیان رو میدیدم. بهطرف اتاق فرماندهی رفتم. در باز بود، اما حاج احمد نبود. یکی از دوستان گفت: «مطمئن نیستم، اما شاید بدونم کجاست.»
بهطرف دستشوییها راه افتادیم. درست حدس زده بود. حاج احمد درحالیکه سطل آب به دست داشت، مشغول نظافت دستشوییها بود. داغ شدم. رفیقمون رفت تا سطل رو از دستش بگیره. حاج احمد یکقدم عقب کشید و به نظافت مشغول شد.
نگاهی کرد و گفت: «یادت باشه! فرمانده هنگام جنگ برادر بزرگتر همه است و در بقیه مواقع کوچکتر از همه...»
منبع: سایت ابر و باد
جاویدالاثر حاج احمد متوسلیان
@masjednama | masjednama.ir
#اقتصاد_مقاومتی
حمایت از گردشگری ایرانی
اگر برای گشت و گذار به دنبال طبیعت ناب هستید، کشور خودمان همه چیز دارد. از جنگل و بیابان تا دریا و کوهستان. اگر به دنبال مناطق تاریخی هستید، این سرزمین قدیمیترین و ناشناختهترین مناطق تاریخی را در دل خود گنجانده است. وقتی چنین ظرفیتی در داخل کشور وجود دارد، که هم ارزانتر است، هم در دسترستر و بیدردسرتر، چرا باید سفرهای تفریحی به خارج از کشور اینقدر رواج داشته باشد؟
واقعیت آن است که سفرهای غیرضروری خارجی، به اقتصاد کشور فشار زیادی را وارد میکند. حجم ارز خروجی بین ۹ تا ۱۲ میلیون ایرانی که سالانه به خارج از کشور مسافرت میکنند، به چندین میلیارد دلار میرسد که حتی بدون در نظر گرفتن مضرات حذف این پول از چرخه اقتصاد کشور، در شرایط فعلی تأمین این حجم ارز، خود چالشی بزرگ پیش روی مسئولان اقتصادی کشور است.
جایگزینی سفر داخلی به جای خارجی هم میتواند یک نوع حمایت از کالای ایرانی باشد.
@masjednama | masjednama.ir
#پوستر
۱۵ تیر، شهادت مهندس «علی انصاری» استاندار انقلابی گیلان به دست منافقین (۱۳۶۰ ش)
@masjednama | masjednama.ir
#در_مسیر_بهشت
با ظهورش، ناراحتیها را برطرف کن
«در هر حال، باید برای تعجیل در امر فرج و رفع نگرانیها و گرفتاریها و نجات و اصلاح حال مؤمنین، بگوییم:
أَللهُم اکشِفْ هذِهِ الْغُمةَ عَنْ هذِهِ الأُمةِ بِظُهُورِهِ
خداوندا، با ظهور حضرت حجت عجلاللهتعالیفرجهالشریف این ناراحتی را از این امت برطرف نما
زیرا واقعاً از ظلم و ستم و بلا و فشاری که بر سر اسلام و مسلمین بهخصوص اهل ایمان وارد میآید، کارد به استخوان رسیده است.»¹ حال و روز مردم یمن، سوریه، بحرین، کشمیر و تحریمهای ظالمانه علیه خودمان، گویای این واقعیت است.
امام زمان (عج) میفرمایند: «براي زود فرارسيدن فرج (و ظهور ما) زياد دعا کنيد که آن همان فرج و گشايش شماست.»²
۱)در محضر بهجت، ج ۲، ص ۴۰۴
۲)کمالالدين للصدوق، ج ۲، ص ۴۸۵
@masjednama | masjednama.ir
#کار_تشکیلاتی
آدم شدن ما در تحمل جمع است
آدم شدن ما در تحمل جمع است! «عَلَی اجْتِمَاعٍ مِنَ الْقُلُوبِ»¹ که حضرت فرمود، یعنی تجمع ما باید قلبی باشد، نه اینکه در تشکیلات از همدیگر نفرت پیدا کنیم! چرا در یک کار جمعی از کوره دربرویم و جمع را به هم بزنیم؟ چرا تحمل ما در برابر رفیقمان کم است؟ تحملت را بالا ببر و بگذار این جمع درست بماند و تو در این جمع رشد کنی.
۱) همدل میشدند، قسمتی از نامه امام زمان (عج) به شیخ مفید، احتجاج، ج ۲، ص ۴۹۹
حجتالسلام والمسلمین علیرضا پناهیان، دانشگاه امام صادق (ع)، ۱۳۹۵/۰۳/۰۲، به نقل از مضمار
@masjednama | masjednama.ir
#احکام
الکل پاک
بیمار شده و رفته تا آمپول بزند. بعد از پایان کار، یک حمام حسابی میرود تا نجاست الکلی را که قبل از آمپول به بدن میمالند تطهیر کند. در حالی که الکل طبی نجس نیست.
متن دقیق رساله:
س: تماس دست با الکل طبی چه حکمی دارد؟
ج: محکوم به طهارت است.
استفتاء از دفتر مقام معظم رهبری، بخش احکام پرستار سؤال ۵، سایت leader.ir
@masjednama | masjednama.ir