#در_محضر_قرآن
چگونه اهل فرار شویم؟
آيات انفسی و آفاقی را یادتان هست؟ همان نشانههایی که یا در خودمان هستند یا در نظام کیهانی آسمان و زمین که میتوانند ما را به خدا برسانند. ما این نشانهها را دست کم میگیریم و اهمیت نمیدهیم. غیر از این دو، باید به نظام زوجیت هم که شاید جزء آیات انفسی باشد توجه ویژه بکنیم.
اگر اینگونه شد، آن وقت «اهل فرار» میشویم؛ فرار از همه چیز به سوی خدای همه چیز:
وَ السَّماءَ بَنَيْناها بِأَيْدٍ وَ إِنَّا لَمُوسِعُونَ (٤۷) وَ الْأَرْضَ فَرَشْناها فَنِعْمَ الْماهِدُونَ (٤٨)
وَ مِنْ کُلِّ شَيْءٍ خَلَقْنا زَوْجَيْنِ لَعَلَّکُمْ تَذَکَّرُونَ (٤٩)
فَفِرُّوا إِلَي اللَّهِ إِنِّي لَکُمْ مِنْهُ نَذيرٌ مُبينٌ (٥٠)
ما آسمان را با قدرتی [وصفناپذیر] بنا کردیم و قطعاً ما را قدرتی گسترده است. (۴۷) و زمین را گستراندیم و ما خوب گسترانندهای هستیم. (۴۸) و از هر چیزی دو صنف آفریدیم، باشد که شما دریابید [که خدا منزه است.] (۴۹) [پس با این همه دلایل روشن]، با شتاب به سوی خدا حرکت کنید، همانا من از جانب او پیامبری هشداردهندهام. (۵۰)
@masjednama | masjednama.ir
#روزنوشت
سوریه رو رها کن فکری به حال ما کن!
شاید اگر شبهه «نه غزه نه لبنان، جانم فدای ایران» را درست جواب داده بودیم، امروز نمیشنیدیم بگویند: «سوریه رو رها کن فکری به حال ما کن!»
اولاً آنها که این را میگویند، باید بدانند که اگر سوریه را رها میکردیم، باید هزینه دوچندانش را در داخل کشور میپرداختیم.
ثانیاً همهمان میدانیم که انرژی کشور در این پنج ساله صرف مذاکره با ابرقدرتها شده؛ چرا اینها که درد اقتصادی دارند، نمیگویند برجام و مذاکره را رها کن و به فکر کار و اشتغال مردم باش؟
@masjednama | masjednama.ir
#در_محضر_اهل_بیت
ازدواج کودکان؛ ظلم یا محبت؟
اسلام ازدواج کودکان را حرام و غیرقانونی نمیداند ولی عوارضش را گوشزد میکند. مثلا از امام صادق یا امام کاظم (علیهماالسلام) پرسیدند: ما پسران و دختران خود را در كودكى با هم تزويج مىكنيم. حضرت فرمود:
إِذَا زُوِّجُوا وَ هُمْ صِغَارٌ لَمْ يَكَادُوا أَنْ يَأْتَلِفُوا
اگر در کودکی به زوجیت هم درآیند، نزدیک نیست که با هم انس و الفت پیدا کنند. (کمتر با هم مأنوس میشوند.)
و این نگاه خیلی فرق دارد با آنچه که غربیها میگویند!
@masjednama | masjednama.ir
#احکام
صیغهای برای پرهیز از معصیت
خانوادهها به ازدواج رضایت دادهاند، اما خانواده دخترخانم با ازدواج موقت تا زمان عروسی مخالفت دارند و میگویند تا آن زمان با هم دوست باشید!
با توجه به اینکه پدر دخترخانم با اصل ازدواج موافق هستند، برای صیغه موقت نیازی به اذن جدید نیست، بنابراین برای پرهیز از گناه میتوانند خودشان صیغه موقت بخوانند.
@masjednama | masjednama.ir
#پوستر
۲۵ شوال، شهادت حضرت امام جعفر صادق علبهالسلام پیشوای ششم شیعیان (۱۴۸ ق)
• فرزندزاده من در زمین خراسان شهید خواهد شد در شهرى كه آن را طوس میگویند. هركس براى زیارت او به آنجا رود و بهحق او عارف باشد، قیامت به دست خود دستگیرى او كرده به بهشتش برم. (مولا امام صادق علیهالسلام؛ وسایل الشیعه، ج ۱۴، ص ۵۵۴)
@masjednama | masjednama.ir
#پوستر
۱۸ تیر، درگذشت آیتاللّٰه محمدمهدی گیلانی، رئیس سابق دیوان عالی کشور و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام (۱۳۹۳ ش)
@masjednama | masjednama.ir
مسجدانه
#پوستر ۱۸ تیر، درگذشت آیتاللّٰه محمدمهدی گیلانی، رئیس سابق دیوان عالی کشور و عضو مجمع تشخیص مصلحت
• شهرت اصلی آیتالله گیلانی به دلیل ماجرای اعدام دو تن از فرزندانش است؛ دو فرزند ایشان از هواداران سازمان منافقین بودند و شخصاً توسط ایشان محاکمه و به اعدام محکوم شدند. «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ كُونُواْ قَوَّامِينَ بِالْقِسْطِ شُهَدَاء لِلَّهِ وَلَوْ عَلَى أَنفُسِكُمْ أَوِ الْوَالِدَيْنِ وَالأَقْرَبِينَ... ای کسانی که ایمان آوردهاید، پیوسته به عدالت قیام کنید و برای خدا گواهی دهید، هرچند به زیان خودتان یا [به زیان] پدر و مادر و خویشاوندان [شما] باشد. نساء/۱۳۵»
@masjednama | masjednama.ir
#پوستر
۱۸ تیر، درگذشت مهدی آذر یزدی نویسندهٔ داستانهای کودک و نوجوان (۱۳۸۸ ش)
@masjednama | masjednama.ir
مسجدانه
#پوستر ۱۸ تیر، درگذشت مهدی آذر یزدی نویسندهٔ داستانهای کودک و نوجوان (۱۳۸۸ ش) @masjednama | masje
• من خودم را از جهت رسیدگی به فرزندانم، بخشی مدیون این مرد و کتاب این مرد میدانم... نهفقط فرزندان، بلکه در سطح شعاع ارتباطات فامیلی و دوستانه، هر جا دستم رسید و فرزندی داشتند که مناسب بود با این قضیه، این کتاب ایشان را معرفی کردم... ایشان یک خلائی را در یک برههای از زمان برای زنجیره طولانی فرهنگی این کشور پر کردند. این کار، باارزش است. (امام خامنهای، ۱۳۸۶/۱۰/۱۵)
روز ادبیات کودکان و نوجوانان
@masjednama | masjednama.ir
#امام_خمینی
آیندهنگری امام صادق (علیهالسلام)
حضرت امام صادق (ع) در شرایطى که تحتفشار حکام ستمکار قرار دارد و در حال تقیه به سر میبرد و قدرت اجرایى ندارد و بسیارى اوقات تحت مراقبت و محاصره به سر میبرد، براى مسلمانان تکلیف معین میکند و حاکم و قاضى نصب میفرماید. این کار آن حضرت چه معنا دارد؟ ...مردان بزرگ که داراى سطح فکر وسیعى میباشند، هیچگاه مأیوس نگردیده و به وضع فعلى خود نمیاندیشند؛ و براى پیشبرد هدف خویش در هر شرایطى که باشند طرح نقشه میکنند تا بعداً اگر توانستند شخصاً آن طرح را به مرحله اجرا درآورند؛ و اگر خودشان فرصت نیافتند، دیگران- هرچند بعد از دویست یا سیصد سال- دنبال این طرح بروند و اجرا نمایند. اساس بسیارى از نهضتهای بزرگ به همین صورتها بوده است.
(کتاب ولایتفقیه (حکومت اسلامى)، ص ۱۳۵ و ۱۳۶)
@masjednama | masjednama.ir
#در_مسیر_بهشت
صداقت در گفتار و کردار
السَّلاَمُ عَلَيْكَ يَا صَادِقاً مُصَدَّقاً فِي الْقَوْلِ وَ الْفِعْلِ
درود بر تو اى صادق مصدق در گفتار و كردار
فراز بالا، قسمتی از دعای روز سهشنبه است که امام صادق علیهالسلام را با صفت صداقت در گفتار و کردار توصیف میکند. صداقت در گفتار سخت است. کسی که صادق در گفتار است با ایمان و اعتماد به خدا سخن راست و حق را میگوید بدون اینکه از کسی بترسد؛ اما صداقت در عمل سختتر است. کسی که در گفتار سخن حقی را برای خدا میگوید، باید در مقام عمل هم آن را صادقانه برای خدا انجام دهد. البته اگر کسی زبان راستگویی داشته باشد این راستگویی در کلام به صداقت و پاکی در عمل میانجامد. امام صادق (ع) میفرمایند:
من صدق لسانه زکي عمله
کسي که زبان راستگویی داشته باشد عملش پاک میشود.¹
۱)ميزان الحکمه، ج ۵، ص ۲۸۶
قسمتی از زیارت روز سهشنبه، مفاتیحالجنان
@masjednama | masjednama.ir
#کار_تشکیلاتی
همتِ بلند
کودکان و همچنین جوانان را از آغاز عادت بدهیم که با همتِ بلند نگاه کنند. مسائل گوناگونی وجود دارد که اینها را باید در سطح دنیا دید، در سطح جهانی باید مشاهده کرد، نه در سطح منطقهای، چه برسد به اینکه انسان بخواهد آنها را در سطح کشوری یا در سطح ولایتی و استانی ببیند... این دانشآموز یا این دانشجویی که شما امروز دارید تربیت میکنید، چند صباح دیگر یک استاد است، یک مدیر فعال است، یک کارشناس برجسته است، یک عنصر مؤثر در حرکت سیاسی جامعه است؛ چند صباح دیگر این وجود مؤثری در جامعه خواهد بود. این را آنجوری تربیت کنید که با این همتِ بلند بار بیاید.
امام خامنهای، ۱۳۹۱/۰۷/۲۰
@masjednama | masjednama.ir
#ایام_ویژه
شهدای وحدت
ملا مسلم قبل از انقلاب همگام با دانشجویان و قشرهای مختلف با حکومت پهلوی مبارزه میکرد. بعد از انقلاب نیز به همراه تعدادی از جوانان کمیته انقلاب اسلامی سنندج را پیگیری کرد؛ اما کار او به اینجا ختم نشده و در صداوسیمای مركز كردستان نیز به تفسير قرآن و ارشاد مردم مشغول بود. وقتي گروهكها و افراد ضدانقلاب در منطقه كردستان دست به آشوب و فتنهگری زدند، ملا مسلم و پدرش به مقابله با آنان برخاستند و دسيسه آنان را براي ايجاد تفرقه ميان مسلمانان و برهم زدن وحدت ملي کمرنگ ساختند. منافقان که تحمل سخنان منطقي و مستدل مسلم جلاليزاده و پدرش را نداشتند به فکر شهادت آنها افتادند. سرانجام ملا مسلم و پدرش زمانی که مسجد راهی خانه بودند، به خانه نرسیده و به بهشت رفتند.
۱۹ تیر، شهادت روحانی مبارز اهل تسنن «ملاعلی جلالیزاده و پسرش، مسلم» توسط منافقین (۱۳۶۰ ش)
@masjednama | masjednama.ir
#پوستر
۲۰ تیر، حملهٔ تاریخی آزادیخواهان و مشروطهطلبان برای تصرف تهران (۱۲۸۸ ش)
• نخستین جنبشی كه برای فتح تهران و بركناری محمدعلی شاه قاجار به عمل آمد از ناحیه محمدولی خان تنكابنی، سپهدار اعظم و یاران او بود. سردار اسعد بختیاری معروف به صمصام السلطنه نیز پس از چندی به او ملحق شده و پس از مقداری درگیری با قوای دولتی، وارد تهران شدند.
@masjednama | masjednama.ir
#اقتصاد_مقاومتی
کشاورزی، سوراخ منابع آبی!
کشور ما دچار بحران شدید کمبود آب است. آن وقت مصرف سرانه آب در همین کشور، چند برابر کشورهای پرآب جهان است! از آن طرف طبیعت هم با ما سر ناسازگاری گذاشته و هر سال بارانش کمتر میشود. با این اوصاف، حفظ منابع آبی برای ما اهمیت فوقالعادهای دارد. اما ظاهراً این منابع در بخش کشاورزی، سوراخ بسیار بزرگی دارد که باید برای آن تدبیر کرد.
کل مصارف خانگی و صنعتی آب کشور کمتر از ۸ درصد است و بالای ۹۲ درصد آب شیرین کشور در بخش کشاورزی مصرف میشود! بیش از ۸۰ درصد اتلاف منابع آب، به دلیل عدم استفاده از فنآوریهای پیشرفته آبیاری در این بخش به هدر میرود! پس اهمیت درست مصرف کردن آب در کشاورزی، چند برابر است.
علاوه بر اصلاح روش آبیاری، کنترل جدی بر نحوه مصرف آب، جلوگیری از حفر چاههای غیرمجاز و تغییر الگوی کشت برای ترمیم این سوراخ جدی منابع آبی کاملاً ضروری است.
@masjednama | masjednama.ir