مسجود
موسسه نوآوری آینده روشن برگزار میکند: اولین دوره مدرسه روایت اندیشه با موضوع 💡"بررسی زمینه های ا
ان شاء الله با دو موضوع؛ «خوانشِ سهروردی از تفکیک انسانِ شرقی و غربی با توجّه به رسالۀِ غربة الغربیّة» و « انقلاب اسلامی و مدرنیته» خدمت عزیزان دانشگاه تهران هستم.
https://www.instagram.com/reel/DCmS2vuNDD5/?igsh=bmdlcGE4eHNidWht
نقد این مطلب از دکتر ورزدارِ عزیز؛
۱. من کاری به جملۀِ نُخستین دکتر ورزدار؛ «در دنیا هیچْ چیزی خطرناکْتر از عرفانْ نیست.» ندارم. مسألۀِ من این است؛ مناطِ خطرناکْ بودنِ امرِ عرفانی، عدمِ امکانِ سَنجِش و یا عدمِ دستیابی به نظامِ اعتبارْسَنجی است. نکته در این است که؛ این حُكم بهخاطرِ وجودِ حیثیّتِ امرِ معنوی در درونِ عرفانْ است. لذا هر آنچه امرِ معنوی باشد امکان خطرناک بودن دارد.
امّا قرآن، سود و زیان امرِ معنوی را نه به نفسِ امرِ معنوی، بلکه به فاعلِ مُواجِهْ با آن نسبت میدهد؛ «وَنُنَزِّلُ مِنَ الْقُرْآنِ مَا هُوَ شِفَاءٌ وَرَحْمَةٌ لِلْمُؤْمِنِينَ وَلَا يَزِيدُ الظَّالِمِينَ إِلَّا خَسَارًا»
۲. اگر فرضْ شود؛ سود و زیان (خطرناکی) یک امرِ معنوی -نه به خود آن- بلکه به فاعلِ انجامْدهندۀِ یا بهطورِ دقیقْتر به فاعلِ مُواجِهْ آن بستگی دارد. آیا میتوان معنویّت و عرفان را در نظامِ منطقیِ صدق و کذب، سنجید؟!
آیا اساساً قائلانِ به معنویّت، مُعتقِد به امکان استفاده از منطق در سنجشِ معنویّت هستند؟! و آیا منطق امکانِ سنجش یک امرِ معنوی را دارد؟!
۳. ابنْعربی در باب تجلیّات مینویسد؛
«با نورِ خُورشید، فردِ سرد مزاج از حرارت لذّت میبرد، در حالی که فردِ گرمْ مزاج از حرارت خورشید آزُرده میشود، نور ذاتاً یکی است؛ اما یکی از دو نفر از چیزی که دیگری لذت میبرد آزُرده میشود. اگر اثر فقط مربوط به نور میبود؛ بایستی نتیجه یکسان میشد. پس خورشید با تمامِ قوت عطا میکند؛ در حالی که قابل یک بخش از آن را دریافت میکند.
در این نوشتار لذّت و آزُردگی وصفِ حالتِ شخص بیان شده است. گویی امر معنوی فقط خورشید نیست، بلکه مُواجِهۀِ فرد با خورشید است.
۴. اگر پایِ فرد به تجلّی که نوعی یافت/ساختِ معرفت است، گشوده شد؛ داستانِ معرفتشناسیِ معنویّات تغییر میکند.
با گُشوده شُدنِ پایِ فرد و سپس تجربۀِ زیستۀِ آن به معرفتشناسی، معرفت از بُعد عمومی به نگرشِ فردی تغییر میکند. یعنی معرفت و شناخت امریْ فردیْ میگردد. حال امّا منطق و روشهایِ اعتبارسنجی با عمومیْسازیِ حقیقت شکل میگیرند. به گفتارِ نیچه هیچ علمی به اندازۀِ منطق خواستار دِمُوکراسیسون حقیقت نیست. و این دقیقاً مخالفِ مشیِ اهلِ عرفان در نسبت دادنِ معرفت به فرد است.
مسعودرحمانی
🔸️موسسه نوآوری آینده روشن برگزار میکند:
🔹️سلسه نشست های روایت اندیشه
(جلسه اول)
با موضوع:
"جدال نور و ظلمت"
(تعریف سهروردی از شرق نورانی و غرب ظلمانی)
مدرس:
حجت الاسلام مسعود رحمانی
زمان: چهارشنبه ۲۱ آذر
⏰️ از ساعت ۱۶/۳۰
📍مکان: خیابان قدس، خیابان اسلامی ندوشن، ساختمان شاهد، پلاک ۱۷ واحد ۲(باشگاه نوآوری آینده روشن)
لینک ثبت نام رایگان:
https://survey.porsline.ir/s/R3pJIHwe
@aianderoshan_ut
در این نشست به لُطفِ الهی به وارسیِ مفاهیمِ بُنیادینِ شرق و غرب در متافیزیکِ نوری پرداخته و گریزهایی به مسألهیِ سلوکْانگاریِ امرِ سیاسی در فکر شیخِ سهروردی زده شد.
سخت دشوار است؛ قطعِ راهِ اقلیمِ عدم...
پ ن؛
استاد احد فرامرز #قراملکی
در واپسین روز تدریسِشان..
#بازنشستگی
#دانشگاه_تهران
مسجود
در این نشست به لُطفِ الهی به وارسیِ مفاهیمِ بُنیادینِ شرق و غرب در متافیزیکِ نوری پرداخته و گریزهایی
30.82M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#گزارش_ویدویی
.
.
.
🔸️آنچه در جلسه اول "روایت اندیشه" گذشت..
@revayat_andisheh