#نقشه_راه_طلاب_مدرسه_علمیه_معصومیه
#رشد_جامع_بینشی_علمی_تربیتی_بصیرتی
💠خاطره ای خوش و جاوید از دوران طلبگی💠
🔶یادم هست، در زمانی كه در قم تحصیل می كردم، یك روز خودم و تحصیلاتم و راهی را كه در زندگی انتخاب كرده ام ارزیابی می كردم؛ با خود اندیشیدم كه آیا اگر بجای این تحصیلات، رشته ای از تحصیلات جدید را پیش می گرفتم بهتر بود یا نه؟ طبعا با روحیّه ای كه داشتم و ارزشی كه برای ایمان و معارف معنوی قائل بودم اولین چیزی كه به ذهنم رسید این بود كه در آن صورت وضع روحی و معنوی من چه می شد؟
🔶فكر كردم كه الان به اصول توحید و نبوّت و معاد و امامت و غیره ایمان و اعتقاد دارم و فوق العاده اینها را عزیز می دارم؛ آیا اگر یك رشته از علوم طبیعی و یا ریاضی یا ادبی را پیش گرفته بودم چه وضعی داشتم؟ به خودم جواب دادم كه اعتقاد به این اصول و بلكه اساساً روحانی واقعی بودن وابسته به این نیست كه انسان در رشته های علوم قدیمه تحصیل كند. بسیارند كسانی كه از این تحصیلات محرومند و در رشته های دیگر تخصص دارند، اما دارای ایمانی قوی و نیرومند هستند و عملاً متّقی و پرهیزكار و احیاناً حامی و مبلّغ اسلام اند و كم و بیش مطالعات اسلامی هم دارند؛ احیاناً ممكن بود من در آن رشته ها بر زمینه هایی علمی برای ایمان خود دست می یافتم بهتر از آنچه اكنون دست یافته ام.
🔶آن ایّام، تازه با حكمت الهی اسلامی آشنا شده بودم و آن را نزد استادی- كه بر خلاف اكثریّت قریب به اتفاق مدّعیان و مدرّسان این رشته صرفاً دارای یك سلسله محفوظات نبود، بلكه الهیّات اسلامی را واقعا چشیده و عمیق ترین اندیشه های آن را دریافته بود و با شیرین ترین بیان آنها را بازگو می كرد - می آموختم. لذّت آن روزها و مخصوصاً بیانات عمیق و لطیف و شیرین استاد از خاطره های فراموش ناشدنی عمر من است.
🔶در آن روزها با همین مسأله كه آن ایّام با مقدّمات كامل آموخته بودم آشنا شده بودم، قاعده ی معروف «الواحد لا یصدر منه الاّ الواحد» را آن طور كه یك حكیم درك می كند درك كرده بودم (لااقل به خیال خودم) ، نظام قطعی و لا یتخلّف جهان را با دیده ی عقل می دیدم، فكر می كردم كه چگونه سؤالاتم و چون و چراهایم یك مرتبه نقش بر آب شد؟ و چگونه می فهمم كه میان این قاعده ی قطعی كه اشیاء را در یك نظام قطعی قرار می دهد، و میان اصل «لا مؤثّر فی الوجود الاّ اللّه» منافاتی ندیده آنها را در كنار هم و در آغوش هم جا می دهم، معنی این جمله را می فهمیدم كه «الفعل فعل اللّه و هو فعلنا» و میان دو قسمت این جمله تناقضی نمی دیدم، «امر بین الامرین» برایم حل شده بود، بیان خاصّ صدر المتألّهین در نحوه ی ارتباط معلول با علت و مخصوصاً استفاده از همین مطلب برای اثبات قاعده ی «الواحد لا یصدر منه الاّ الواحد» فوق العاده مرا تحت تأثیر قرار داده و به وجد آورده بود؛ خلاصه یك طرح اساسی در فكرم ریخته شده بود كه زمینه ی حلّ مشكلاتم در یك جهان بینی گسترده بود؛ در اثر درك این مطلب و یك سلسله مطالب دیگر از این قبیل، به اصالت معارف اسلامی اعتقاد پیدا كرده بودم، معارف توحیدی قرآن و نهج البلاغه و پاره ای از احادیث و ادعیّه ی پیغمبر اكرم و اهل بیت اطهار را در یك اوج عالی احساس می كردم.
🔶در این وقت فكر كردم دیدم اگر در این رشته نبودم و فیض محضر این استاد را درك نمی كردم همه چیز دیگر چه از لحاظ مادّی و چه از لحاظ معنوی، ممكن بود بهتر از این باشد كه هست، همه ی آن چیزهایی كه اكنون دارم داشتم و لااقل مثل و جانشین و احیاناً بهتر از آن را داشتم، اما تنها چیزی كه واقعاً نه خود آن را و نه جانشین آن را داشتم همین طرح فكری بود با نتایجش؛ الآن هم بر همان عقیده ام.
منبع:کتاب عدل الهی
#طلبه_جامع
#شهید_مطهری
#بینش_طلبگی
کانال اطلاع رسانی مدرسه علمیه معصومیه:
@masoumieh_ir
#نقشه_راه_طلاب_مدرسه_علمیه_معصومیه
#رشد_جامع_بینشی_علمی_تربیتی_بصیرتی
✅ دستخط استاد مطهری در توصیه به انس و تلاوت روزانه قرآن کریم:
🔸حتی الامکان از تلاوت روزی یک حزب قرآن که فقط پنج دقیقه طول میکشد، مضایقه نکن و ثوابش را هدیه روح مبارک حضرت رسول اکرم(ص) بنما که موجب برکت عمر و موفقیت است ان شاء الله.
📗شیخ شهید، ص۳۵
#عهدنامه_خدا
#با_قرآن_مانوس_باشیم
کانال اطلاع رسانی مدرسه علمیه معصومیه:
@masoumieh_ir
#نقشه_راه_طلاب_مدرسه_علمیه_معصومیه
#رشد_جامع_بینشی_علمی_تربیتی_بصیرتی
💠روحانی درسخوان،تاثیرگذار است💠
🔰درس خواندن را دست کم نگیرید.اگر میخواهید افکارتان،پیشنهادهایتان و خصوصیاتبرجسته ای که دارید،درجامعه تاثیر بگذارد،باید باسواد باشید...
باید درس بخوانید تا بتوانید به عنوان یک روحانی اثرگذار باشید.
#طلبه_جامع
#طلبه_درسخوان
#طلبه_اثرگذار
کانال اطلاع رسانی مدرسه علمیه معصومیه:
@masoumieh_ir
💎 منبع آرامش
🔻امام على عليهالسلام:
مَن تَسَلّى بِالكُتبُ لَم تَفُتهُ سَلوَةٌ
❇️ كسى كه با كتاب آرامش يابد، هيچ آرامشى را از دست نداده است.
📚 غررالحکم و دررالحکم، ح ۸۱۲۶
کانال اطلاع رسانی مدرسه علمیه معصومیه:
@masoumieh_ir
🔴 درست می شود‼️
هستند افرادی که امام زمان علیه السلام نزد آنها می آید. مثل آسیّد کریم پینه دوز. صاحبخانه آسیّد کریم او را جواب کرد،جا گیرش نیامد،به همین خاطر صاحبخانه اثاثیۀاو را توی کوچه ریخت . آن موقع گل و برف و باران هم بود .
⭕️یکی از مواردی که امام زمان علیه السلام پیش آسیّد کریم می آید همین جا بود. امام زمان تشریف می آورند و می پرسند : «آسید کریم چیه؟چرا ناراحتی؟»آسید کریم عرض می کند:«آقا خودتان که می دانید، احتیاج به گفتن ندارد. صاحبخانه جواب کرده و شما خودتان می دانید.»
🌺حضرت علیه السلام می فرمایند: « اگر طالب ماهستی، باید این #گرفتاری ها را تحمّل کنی . به خودت فشار نیاور، اعصابت را ناراحت نکن. این ناراحتی ها را تحمل کن. خانه نداشتن مصیبتی است. » وقتی حضرت این سخنان را می گویند، آسید کریم یک چیزی می گوید که ایشان تبسّم می کنند.
🔵👈 آسیّد کریم می گوید: « درست است ،ولی این مصیبت #مستأجری یک مصیبتی است که شما خانواده هم آن را نداشتید.» یعنی ائمه ما علیهم السلام هیچ کدام مستأجر نبودند. تمام ائمه خانۀ ملکی داشتند. تا آسیّد کریم این حرف را به #امام_زمان علیه السلام می گوید، آقا یک لبخندی می زنند و می فرمایند: « درست می شود.» بعد هم رفقا همان خانه ای که از آن بیرونش کرده بودند را برای او می خرند.
[ بررسی گناهان کبیره در مواعظ آیت الله مجتهدی تهرانی، بوستان قرآن ،چاپ ششم ،1395 ،ص78 و 79]
کانال اطلاع رسانی مدرسه علمیه معصومیه:
@masoumieh_ir
عالمان بزرگوار شیعه در طول تاریخ همواره پیشگامان عرصه تحقیق، نوآوری و تولید علم بودهاند.
لذا ما نیز باید در پژوهش های به سوی نوآوری و ایجاد فکر برویم، باید این نوآوری و ایجاد تفکر را به طلبه ها آموزش داد.
گسترش وسائل ارتباط جمعی و تکنولوژی های جدید، سبب سهولت کار محققان و پژوهشگران شده و فرصت بسیار خوبی برای تحقیق و پژوهش فراهم شده تا با توجه به شرایط کنونی نسبت به تولید علم و فکر اقدام کنند.
بیانات حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی در دیدار اعضای ستاد برگزاری همایش کتاب سال حوزه، 1388/8/11
کانال اطلاع رسانی مدرسه علمیه معصومیه:
@masoumieh_ir
💠 مجموعه کامل صوت دوره تربیت فرزند و دانش افزایی مادران؛ استاد تراشیون
❇️ مباحث تربیتی در حوزه کودک و نوجوان و دانش افزایی مادران توسط حجت الاسلام و المسلمین سید علیرضا تراشیون از اساتید برجسته در حوزه مباحث تربیتی کودک و نوجوان و خانواده در مدرسه علمیه معصومیه برگزارشده است.
🔰 از مهمترین مباحث این دوره:
🔶 کودکان بد غذا
🔶 نقش تشویق و تنبیه در تربیت
🔶 کودک و تلویزیون
🔶 نقش مادر در آرامش محیط خانه
🔶 هوش و راه های افزایش آن
🔶 دانش افزایی مادران
🔶 راه های همسرداری
🔶 و ...
✳️ مجموعه کامل صوت این دوره جهت استفاده طلاب بارگذاری شده است. امیدوارم این مباحث قابل استفاده طلاب و خانواده محترمشان قرار گیرد.
🔵 دانلود این مجموعه هزینه حجم مصرفی اینترنت ندارد و رایگان است.
📥 جهت دریافت از طریق لینک زیر اقدام کنید:
http://masoumieh.ir/10732
کانال اطلاع رسانی مدرسه علمیه معصومیه:
@masoumieh_ir
#امام_خامنه_ای:
طلبه باید دستش از کتاب رها نشود؛ کتاب بخواند، همه جورش را بخواند، در دورهی جوانی بخواند. این ذخیرهی حافظه را که بینهایت دارای ظرفیت است، هرچه میتوانید، در دورهی جوانی پر کنید.۱۳۹۱/۰۷/۱۹
#هفته_کتاب_و_کتاب_خوانی
کانال اطلاع رسانی مدرسه علمیه معصومیه:
@masoumieh_ir
💎 ثمره عفو و گذشت
🔻رسول خدا صلياللهعليهوآله:
تَعافَوْا تَسْقُطِ الضَّغائِنُ بَيْنَكُمْ
🌸 از يكديگر درگذريد تا كينهها از ميانتان رخت بربندد.
📚 ميزان الحكمه، ج ۶، ص ۳۶۷
کانال اطلاع رسانی مدرسه علمیه معصومیه:
@masoumieh_ir
💢 طرح تحقیقات کلاسی ویژه طلاب مدرسه علمیه معصومیه
🔷 در طرح تحقیقات کلاسی با بهره گیری از فضای مجازی، امکان ارتباط آسان طلّاب با اساتید و معاونت پژوهش فراهم شده است و تلاش شده تا نیازمندی های مختلف پژوهشی طلّاب در حدّ امکان مرتفع گردد.
🔰 در آئین نامه طرح تحقیقات کلاسی:
🔵 نیم سال اوّل: شرکت در کارگاه آنلاین روش تدوین طرح نامه پژوهشی + تدوین طرح نامه با مشاوره استاد راهنما؛ لذا ۵ نمره نیم سال اوّل، بر اساس ارزیابی طرح نامه پژوهشی و انطباق آن با شیوه ذکر شده در کارگاه خواهد بود.
🔵 نیم سال دوم: نگارش مقاله بر اساس طرح نامه؛ بنابراین ۵ نمره نیم سال دوم، بر اساس ارزیابی مقاله ارائه شده خواهد بود.
🔶 با توجّه به آئین نامه ابلاغی از معاونت پژوهشی مرکز مدیریت حوزه های علمیه، امسال دروس: نحو ۹ و ۱۰، عقائد ۵ و ۶، فقه ۷ و ۸، اصول ۵ و ۶ پژوهشی خواهد بود.
📥 آیین نامه و اطلاعات بیشتر در پایگاه اطلاع رسانی مدرسه علمیه معصومیه:
http://masoumieh.ir/10745
کانال اطلاع رسانی مدرسه علمیه معصومیه:
@masoumieh_ir
حضرت آیت الله جوادی آملی:
◻️طلاب باید در واقع ریشه های علمی خود مانند شیخ طوسی ها را بشناسند و بدانند که علم نیز وقف شخص خاصی نشده است لذا تا عمر داریم باید به دنبال علم و عالم شدن باشیم.
◻️وقتی به قرآن کریم رجوع می کنیم سه اصل را به ما تفهیم می کند؛ هدف چیست؟ صراط چیست؟ و سراج چیست؟؛ ما تا فرق «صراط» و «سراج» را نفهمیم کاری از پیش نمی بریم، تا تشخیص ندهیم که عقل سراج است و تنها باید بفهمد که صاحب و مهندس این صراط چه می گوید! در ابتدای راه هستیم.
◻️ عقل مهندس نیست، عقل چراغ است و تنها راه را تشخیص می دهد، ما باید بین صراط و سراج فرق بگذاریم، عقل اساسا منبع دین نیست، آنها که با فلسفه مخالف هستند فکر میکنند که فلسفه در صراط راه دارد! حال آنکه فلسفه می فهماند که عقل نمی فهمد و تنها یک چراغ خوبی است که راه را برای انسان روشن میکند.
اما همین عقل را قرآن مقام والا میدهد، در سوره مبارکه نساء می فرماید من اگر پیامبران را نمیفرستادم همین عقل با من خدا احتجاج می کرد و علیه من حجت اقامه می کرد که چرا برای من راهنما نفرستادی؟! تو که می دانستی من چیزی نمی دانم!، مقام عقل اینچنین است، این عقل نباید در حوزه ها مغفول بماند، این سراج باید در حوزه ها تقویت شود.
(دیدار با علماء حوزه علمیه خراسان؛ ۴ مرداد ۱۳۹۸)
کانال اطلاع رسانی مدرسه علمیه معصومیه:
@masoumieh_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
به مناسبت روز بزرگداشت #علامه_طباطبائی (قدس الله نفسه الزکیه)
🎬 شهید مطهری: #علامه_طباطبایی(ره) مردی که صد سال بعد به ارزش او پی میبرند.
#مجتهد_جامع_مدافع_اسلام_و_انقلاب
کانال اطلاع رسانی مدرسه علمیه معصومیه:
@masoumieh_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬 فیلم/ علامه طباطبایی و صدور انقلاب فرهنگی از زبان آیتالله جوادی آملی
علامه نه تنها نگذاشت مکتب های وارداتی مادی گری از دو بلوک شرق و غرب به ایران بیاید، بلکه کوشید با مصاحبهها، با نامه، با جوابِ سؤال، با اعزام شاگردهای تربیت شده مکتبی، فلسفه اسلامی را به دو بلوک، مخصوصاً غرب برساند. قبل از اینکه مساله صدور انقلاب فرهنگی مطرح شود، این پیرِ خِرد کوشید با نوشتن شیعه در اسلام، دانشکده شیعه شناسی غرب را تغذیه کند.
سخنرانی پیش از خطبه های نماز جمعه تهران _ ۱۳۶۰/۰۸/۲۹
#مجتهد_جامع_مدافع_اسلام_و_انقلاب
کانال اطلاع رسانی مدرسه علمیه معصومیه:
@masoumieh_ir
💎 قال على عليه السلام :
كُلُّ وِعاءٍ يَضيقُ بِما جُعِلَ فيهِ إِلاّ وِعاءُ العِلمِ فَإِنَّهُ يَتَّسِعُ بِهِ؛
فضاى هر ظرفى در اثر محتواى خود تنگتر مىشود مگر ظرف دانش كه با تحصيل علوم، فضاى آن بازتر مىگردد.
(نهج البلاغه،ص505)
کانال اطلاع رسانی مدرسه علمیه معصومیه:
@masoumieh_ir
❇️ سبد خرید خانوار!
مقام معظم رهبری:
باید خرید کتاب، یکی از مخارج اصلی خانواده محسوب شود. مردم باید بیش از خریدن بعضی از وسایل تزییناتی و تجملاتی- مثل لوسترها، میزهای گوناگون، مبلهای مختلف و پرده و...- به کتاب اهمیت بدهند. اول کتاب را مثل نان و خوراکی و وسایل معیشتی لازم بخرند؛ بعد که این تأمین شد به زواید بپردازند. خلاصه، باید با کتاب انس پیدا کنند. در غیر این صورت، جامعهی ایرانی به هدف و آرزویی که دارد که حق او هم هست، نخواهد رسید.
(مصاحبه در جریان بازدید از نمایشگاه کتاب،1374/2/26)
کانال اطلاع رسانی مدرسه علمیه معصومیه:
@masoumieh_ir
💎فاسدکننده قلب
🔻امام باقر (علیه السلام):
مَا مِنْ شَیْءٍ أَفْسَدَ لِلْقَلْبِ مِنْ خَطِیئَةٍ إِنَّ الْقَلْبَ لَیُوَاقِعُ الْخَطِیئَةَ فَمَا تَزَالُ بِهِ حَتَّی تَغْلِبَ عَلَیْهِ فَیُصَیِّرَ أَعْلَاهُ أَسْفَلَهُ.
🌸 چیزی بیشتر از گناه، قلب را فاسد نمیکند؛ قلب گناه میکند و بر آن اصرار میورزد و در نتیجه سرنگون و وارونه می شود.
📚 الکافی، ج ۲، ص ۲۶۸
کانال اطلاع رسانی مدرسه علمیه معصومیه:
@masoumieh_ir
✍️ بیانیه مدیر حوزه های علمیه به مناسبت هفته کتاب
غُربت کتاب وکتابخوانی و پایین بودن سرانه مطالعه در جامعه ما، از کاستیهایی است که جامعه امروز ما با آن دست به گریبان است. بنابراین، اگر اهمیت فرهنگ کتاب و کتابخوانی برای همگان، چونان نیازی ضروری و حیاتی تعریف شود، کمتر کسی را میتوان یافت که با مطالعه و فرهنگ کتاب ناآشنا و بیگانه باشد. بدین منظور، باید سیاستها و برنامهها را به گونهای طراحی و اجرا کرد که احساس نیاز به کتاب و مطالعه را در جامعه احیا کند و با تسری و انتشار این فرهنگ در لایههای گوناگون جامعه، کتاب را از غربت و تنهایی برهاند.
متنکامل:
hawzahnews.com/news/928143
کانال اطلاع رسانی مدرسه علمیه معصومیه:
@masoumieh_ir
حواست به کتاب هست؟ - ناشناس.mp3
2.26M
📘 حواست به کتاب هست!!!
💬 چه کارگر باشید، چه کاسب؛ چه معلّم باشید، چه دانشجو؛ چه مشاغل تولیدی داشته باشید، چه مشاغل خدماتی؛ چه مرد باشید و چه زن؛ هرکه و درهر سنّی هستید، باید در حال تعلّم و یاد گرفتن باشید. الیماشاءالله کتاب هست.
پس، برای کتاب خواندن وقت بگذارید.
📚 ۱۳۷۱/۲/۹ - رهبر معظم انقلاب
کانال اطلاع رسانی مدرسه علمیه معصومیه:
@masoumieh_ir