هدایت شده از مجمع عالی حکمت اسلامی
🔵نشست علمی نقد کتاب " انسان متعالی در فلسفه سیاسی متعالیه " دوشنبه 22 خرداد برگزار میشود.
🔸این نشست علمی ساعت 13 روز دوشنبه 22 خرداد 1402 از سوی مدیریت پژوهشی و ارزشیابی «سمت» و با همکاری گروه فلسفه سیاسی مجمع عالی حکمت اسلامی در مجمع عالی حکمت اسلامی به صورت حضوری و مجازی برگزار و حجت الاسلام دکتر مهدی امیدی به عنوان مؤلف کتاب و حجت الاسلام دکتر محمدعلی سوادی، دکتر مجتبی زارعی و دکتر شریف لک زایی به عنوان ناقد و آقای محمدباقر خراسانی به عنوان دبیرعلمی به ارائه بحث خواهند پرداخت.
🔺آدرس ورود به نشست از پایگاه اطلاع رسانی مجمع عالی حکمت اسلامی
🌐www.hekmateislami.com/live
@hekmateislami
محمد باقر خراسانی
🔵نشست علمی نقد کتاب " انسان متعالی در فلسفه سیاسی متعالیه " دوشنبه 22 خرداد برگزار میشود. 🔸این نش
🔵نشست علمی نقد کتاب انسان متعالی در فلسفه سیاسی متعالیه برگزار شد.
🔸این نشست علمی ساعت 13 روز دوشنبه 22 خرداد 1402 از سوی مدیریت پژوهشی و ارزشیابی «سمت» و با همکاری گروه فلسفه سیاسی مجمع عالی حکمت اسلامی در مجمع عالی حکمت اسلامی به صورت حضوری و مجازی برگزار شد و حجت الاسلام دکتر مهدی امیدی به عنوان مؤلف کتاب، حجت الاسلام دکتر محمدعلی سوادی، دکتر مجتبی زارعی و دکتر شریف لک زایی به عنوان ناقد و آقای محمدباقر خراسانی به عنوان دبیرعلمی به ارائه بحث پرداختند.
حجت الاسلام امیدی با بیان اینکه اتمام نگارش این کتاب سال 95 بوده که همان زمان برای چاپ ارسال شده، اما مشکلاتی سبب شده که این اتفاق با تأخیر رخ دهد، اظهار داشت: در طرح مسأله ابتدای کتاب بیان شده است که ترسیم مدینه فاضله و تحقق آن دو فعل ارادی به صورت ذهنی و عینی است که فیلسوف می تواند عهده دار هر دو شود.
وی افزود: قبل از طراحی مدینه فاضله توسط فیلسوف جهان بینی آن در نوع طراحی وی تأثیر مستقیم می گذارد؛ یک فیلسوف باید اندیشه خود را از زمان و مکان فراتر ببرد و به هیچ وجه نباید با زمان محدود شود.
این استاد فلسفه با تشریح روش حِکمی ملاصدرا، اظهار داشت: روش ملاصدرا جامع نگر بوده که در آن به حقیقت به طور جامع نگاه می شود، نظر را بر عمل مقدم می دارد و موجودات را در یک شبکه ارتباطی می بیند و بر تحول در عین ثبات تأکید دارد؛ ظاهر اندیشه صدرا قابل فهم اما به شدت عمیق است.
وی با اشاره به تلاش های صورت گرفته در خصوص شناخت متعالی از انسان در بخش دوم کتاب، اجتماع را دارای بسترهای ثباتی دانست که زمینه برای تعامل انسان را فراهم کرده است.
حجت الاسلام امیدی یکی از نقاط قوت کتاب خود را ذکر 24 نکته از نتایج متعدد سیاسی اجتماعی متشکل از حرکت جوهری دانست و اظهار داشت: سعی کردیم توضیح دهیم که شناخت متعالی از انسان به چه صورت است؛ همانطور که نفس وحدت اتصالی دارد جامعه نیز وحدت اتصالی دارد.
وی با بیان اینکه پیش از نگارش کتابی با عنوان «انسان متعالی در فلسفه سیاسی متعالیه» بر روی انسان شناسی در فلسفه سیاسی مطالعه کره است، اظهار داشت: در تعابیر آیت الله جوادی آملی موضوع انسان متدانی تشریح شد که از همین رو نگارش مباحث انسان شناسی به سمت انسان متعالی رفت.
در ادامه جلسه زارعی با انتقاد از عدم نگاه مسأله محور در متن کتاب، به عنوان اثر اشاره کرد که در آن قیدی ذکر نشده تا بیان کند کدام فلسفه سیاسی دنبال می شود اما در متن، با سیاست و صدرالمتألهین پیش می رود.
وی در ادامه با تقدیر از تلاش های نویسنده از عدم توصیف انسان متدانی به طور منضبط انتقاد کرد و بیان داشت: بحث ارائه شده پیشینه ندارد و دارای یک چهارچوب نظری که کاستی ها را نشان دهد و نقطه افتراق و تعالی بحث را معلوم کند نیست.
استاد دانشگاه تربیت مدرس با قرائت متنی از صفحه 44 کتاب «انسان متعالی در فلسفه سیاسی متعالیه» عدم وجود یک تبارشناسی از حکمت و عدم بیان پیشینه بحث را یکی از نقطه ضعف های کتاب معرفی کرد و همچنین افزود: یکی از مفروضات ادعا شده در کتاب این است که حکمت متعالیه ظرفیتی دارد تا از مفاهیم فلسفی خارج و در مفاهیم سیاسی تجلی پیدا کند اما به سبب غفلت از تبارشناسی این عبارت خود را در کتاب نشان نداده است؛ فلسفه سیاسی متعالیه به حکمت بر می گردد و این حکمت در کتاب تبارشناسی نشده است.
وی با اشاره به تعبیر آیت الله جوادی آملی از امام خمینی به عنوان قهرمان اسفار از سفر هیأت اعزامی امام خمینی به شوروی سابق نام برد و اظهار داشت: نامه امام خمینی به گورباچوف برآمده از حکمت متعالیه است که توسط یک حکیم فلسفی به مسکو برده می شود که نمونه ای عالی برای تلاش یک انسان متعالی در یک فلسفه سیاسی متعالی است.
زارعی با سؤال از نویسنده کتاب در خصوص نوآوری اثر مذکور، اظهار داشت: در کتاب به حرکت جوهری پرداخته شده اما مستندسازی به زمان ما نشده است و نسبت این حرکت با تجدد، تحجر و تجمد عنوان نشده است؛ مثلا در خصوص انسان سیدمحمد خاتمی گفته است که دینداری فرع بر انسان است که این مسأله علمی را می توان با حکمت متعالیه پاسخ داد که انسان دین دار آفریده شده است.
وی با اشاره به ارائه بحث مشابه توسط آیت الله جوادی آملی نکات این کتاب را تحصیل حاصل معرفی کرد و در بخش آخر سخنان خود از سازمان «سمت» درخواست داشت که موضوعات انضمامی را مورد توجه قرار دهند...
ادامه در لینک زیر:
🌐https://hekmateislami.com/?p=14347
@hekmateislami
@mbkho1
محمد باقر خراسانی
🇮🇷 قهرمان جاودان 🔰 قهرمان ملّت و امت مقام معظم رهبری؛ ۲۶ آذر ۹۹: 🔹شهادت سلیمانی در تاریخ ثبت شد به
🌹عظمت جاودان و بزرگی همیشگی شهید حاج قاسم سلیمانی، نه مرهون داد و قال اصولگرایان و اصلاح طلبان در دیروز و امروز، و نه نتیجه وادادگی اصلاح طلبان و اصولگرایان در دیروز و امروز، است.
🇮🇷عظمت، عزت و ماندگاری نام و یاد حاج قاسم عزیز بجهت خدایی بودن، مخلص بودن، ولایی ماندن و مردم داری است، و تمام.🌹
@mbkho1
شهادت نهمین پیشوای شیعیان جهان، ابن الرضا، حضرت محمد بن علی التقی الجواد علیه السلام. تسلیت باد
@mbkho1
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
صلوات خاصه حضرت امام جواد علیه السلام:
اَللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدِ بْنِ عَلِيِّ بْنِ مُوسَى، عَلَمِ التُّقَى، وَ نُورِ الْهُدَى، وَ مَعْدِنِ الْوَفَا وَ فَرْعِ الْأَزْكِيَاءِ، وَ خَلِيفَةِ الْأَوْصِيَاءِ وَ أَمِينِكَ عَلَى وَحْيِكَ، اللَّهُمَّ فَكَمَا هَدَيْتَ بِهِ مِنَ الضَّلاَلَةِ، وَ اسْتَنْقَذْتَ بِهِ مِنَ الْحَيْرَةِ وَ أَرْشَدْتَ بِهِ مَنِ اهْتَدَى، وَ زَكَّيْتَ بِهِ مَنْ تَزَكَّى، فَصَلِّ عَلَيْهِ أَفْضَلَ مَا صَلَّيْتَ عَلَى أَحَدٍ مِنْ أَوْلِيَائِكَ، وَ بَقِيَّةِ أَوْصِيَائِكَ، إِنَّكَ عَزِيزٌ حَكِيمٌ
@mbkho1
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سالروز زیباترین، عاشقانه ترین، با برکت ترین، ماندگارترین و خدایی ترین ازدواج مبارک باد
@mbkho1
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نطق سرکار خانم سارا فلاحی نماینده ایلام در مجلس شورای اسلامی که بسیار قابل تامل و دقت است. واقعیاتی از اتخاذ تصمیمات غیر معقول و تصمیم گیرندگان خانگی!!! که قطعا با سیره حضرت امام و مقام معظم رهبری مدظله العالی همخوانی ندارد.
گویا تاریخ این سخنان یکشنبه ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ می باشد.
@mbkho1
◼️السلام علیک یا محمد بن علی ایهاالباقر یابن رسول الله(ص)
سالروز شهادت پنجمین ستاره تابناک سپهر امامت و ولایت حضرت امام محمد باقر علیه السلام تسلیت باد
@mbkho1
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
صلوات خاصه امام محمد باقر علیه السلام
اَللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدِ بْنِ عَلِيٍّ بَاقِرِ الْعِلْمِ وَ إِمَامِ الْهُدَى وَ قَائِدِ أَهْلِ التَّقْوَى وَ الْمُنْتَجَبِ مِنْ عِبَادِكَ، اللَّهُمَّ وَ كَمَا جَعَلْتَهُ عَلَماً لِعِبَادِكَ وَ مَنَاراً لِبِلاَدِكَ وَ مُسْتَوْدَعاً لِحِكْمَتِكَ وَ مُتَرْجِماً لِوَحْيِكَ وَ أَمَرْتَ بِطَاعَتِهِ وَ حَذَّرْتَ مِنْ مَعْصِيَتِهِ فَصَلِّ عَلَيْهِ يَا رَبِّ أَفْضَلَ مَا صَلَّيْتَ عَلَى أَحَدٍ مِنْ ذُرِّيَّةِ أَنْبِيَائِكَ وَ أَصْفِيَائِكَ وَ رُسُلِكَ وَ أُمَنَائِكَ يَا رَبَّ الْعَالَمِينَ
@mbkho1
✔️ ۶ تیر سالروز ترور نافرجام مقام معظم رهبری "مدظله العالی" در مسجد ابوذر تهران توسط گروهک منحرف فرقان
⏹ خدا به رهبر معظم، عزیز،جانباز، دور اندیش، حکیم، با صلابت و مقتدر نظام اسلامی طول عمر همراه با عزت و سلامتی عطا فرماید.
@mbkho1
عرفه؛ روز از خود گذشتن و به خدا رسیدن بر عارفان و سالکان طریق حق و محبان اهل بیت علیهم السلام مبارک باد
التماس دعا
@mbkho1
🔸🔹اَللّهُمَّ اجْعَلْ غِناىَ فى نَفْسى وَالْيَقينَ فى قَلْبى وَالاِْخْلاصَ فى عَمَلى وَالنُّورَ فى بَصَرى وَالْبَصيرَةَ فى دينى وَ مَتِّعْنى بِجَوارِحى وَاجْعَلْ سَمْعى وَبَصَرى اَلْوارِثَيْنِ مِنّى وَانْصُرْنى عَلى مَنْ ظَلَمَنى وَاَرِنى فيهِ ثارى وَ مَـارِبى وَ اَقِرَّ بِذلِكَ عَيْنى
@mbkho1
انا لله و انا اليه راجعون
◼️روح بلند عالم عامل و اندیشمند فرهیخته، استاد صاحب نام حوزه علمیه دامغان، استاد بزرگوارم؛ حضرت حجت الاسلام والمسلمین حاج شیخ محمد ترابی در جوار قرب الهی آرام گرفت.
این مصیبت را به فرزندان، برادران، شاگردان، علما و طلاب و عموم مردم متدین دامغان تسلیت عرض می کنم.
گرچه فقدان این عالم ربانی ثلمه ای جبران ناپذیر است، اما یقینا خدمات علمی و فرهنگی این عالم عامل ماندگار خواهد بود.
از خدای منان برای این استاد فرزانه و فقید سعید علو درجات، و برای عموم بازماندگان و علاقمندان صبر و اجر مسئلت دارم.
محمد باقر خراسانی
هفتم تیر ۱۴۰۲
@mbkho1
محمد باقر خراسانی
🔸🔹اَللّهُمَّ اجْعَلْ غِناىَ فى نَفْسى وَالْيَقينَ فى قَلْبى وَالاِْخْلاصَ فى عَمَلى وَالنُّورَ فى بَ
🌺 در پایان روز عرفه این دعا را بخوانید:
یا رَبِّ إنَّ ذُنُوبى لا تَضُرُّکَ، وَاِنَّ مَغْفِرَتَکَ لى لا تَنْقُصُکَ، فَاَعْطِنى ما لا یَنْقُصُکَ، وَاغْفِرْ لى ما لایَضُرُّکَ.
پروردگارا! گناهان من زیانى به تو نمی زند و محققاً آمرزش تو نقصانى به تو نمی رساند. پس عطا کن به من آنچه را نقصانت نرساند و بیامرز برایم آنچه را زیانت نزند.
همچنین بخوانید:
اَللّهُمَّ لا تَحْرِمْنى خَیْرَ ما عِنْدَکَ لِشَرِّ ما عِنْدى، فَاِنْ اَنْتَ لَمْ تَرْحَمْنى بِتَعَبى وَنَصَبى، فَلا تَحْرِمْنى اَجْرَ الْمُصابِ عَلى مُصیبَتِهِ.
خدایا محرومم مکن از آن خیرى که نزد توست بخاطر آن شرى که در پیش من است. پس اگر تو به رنج و خستگی ام رحم نمى کنى پس محرومم مدار از پاداش مصیبت دیده اى بر مصیبتش.
@mbkho1
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
عید سعید قربان، روز از خود رستن و به خدا رسیدن مبارک باد
@mbkho1
هدایت شده از مجمع عالی حکمت اسلامی
🔹جلسه شورای سیاست گذاری کنگره بین المللی علامه طباطبایی با حضور حضرت آیت الله اعرافی برگزار شد. شنبه ۱۰ تیر ۱۴۰۲
@hekmateislami
🔔 کنگره بین المللی علامه طباطبایی آبان برگزار می شود/ ارسال ۳۴۴ مقاله به دبیرخانه کنگره
◻️خراسانی، دبیر اجرایی کنگره بین المللی علامه محمد حسین طباطبایی از برگزاری این کنگره در آبان ماه سال جاری در قم،تبریز و تهران خبر داد.
https://hawzahnews.com/xckhW
@mbkho1
🔵شورای سیاستگذاری کنگره بینالمللی علامه طباطبایی برگزار شد.
🔹سومین جلسه شورای سیاستگذاری کنگره بینالمللی علامه طباطبایی شنبه ۱۰ تیر با حضور آیتالله اعرافی در دفتر مدیر محترم حوزههای علمیه برگزار شد.
در این جلسه ابتدا محمدباقر خراسانی دبیر اجرایی کنگره گزارشی از فعالیتها و برنامههای انجام شده ارائه کرد. بر اساس گزارش دبیر اجرایی ۳۴۴ چکیده و ۳۱۸ اصل مقاله به کنگره ارسال شده است که در کمیتههای ششگانه علمی مورد برررسی و ارزیابی قرار گرفته است که بیشترین مقالات مربوط به قرآن و حدیث و حکمت نظری میباشند. تاکنون ۸۱ پیشنشست علمی در ۱۸ استان و ۳۱ شهرستان برگزار شده است. ضمن اینکه ۶ پیشنشست علمی بینالمللی نیز در هند و ۵ شهرعراق برگزار شده است.
دبیر اجرایی کنگره از تهیه سه مستند رسانهای از سوی دبیرخانه کنگره خبر داد و گفت: مستند فیض حضور (ارتباط علامه طباطبایی و شهید مطهری) بهمناسبت سالروز شهادت شهید مطهری، المیزان و زندگینامه علامه طباطبایی که مستند المیزان با زیرنویس عربی آماده شده است که در پیشنشستهای عراق پخش شده است.
مستند زندگینامه علامه در حدود ۹۰ دقیقه که در سه زبان فارسی، عربی و انگلیسی آماده می شود. پس از ارائه گزارش، پیشنهادهای شورای برنامهریزی کنگره برررسی و به شرح زیر مورد تصویب قرار گرفت:
اجلاسیه اصلی کنگره آبان ۱۴۰۲ برگزار شود.
افتتاحیه اجلاسی ۲۴ آبان و همزمان با چهل و دومین سالروز رحلت علامه طباطبایی در قم برگزار شود.
اختتامیه ۳۰ آبان و همزمان با روز جهانی فلسفه در تهران برگزار شود.
۲۷ آبان برنامه اجلاسیه در تبریز برگزار خواهد شد.
کمیسیونهای تخصصی کنگره از ۲۴ لغایت ۲۹ آبان برگزار میشود که مقالات برگزیده مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
در افتتاحیه و اختتامیه از سخنرانی جمعی از مراجع عظام، اساطین حکمت و فلسفه و شخصیتهای کشوری استفاده خواهد شد.
با توجه به رویکرد ادبی و هنری (خوشنویسی) علامه طباطبایی، برخی برنامههای ادبی و هنری در زمان اجلاسیه اصلی برنامهریزیی شود.
برخی از شخصیتهای بینالمللی که با اندیشه و آراء علامه آشنایی دارند، از سوی کمیته بینالمللی کنگره دعوت خواهند شد.
از ۲۴ آبان لغایت ۳۰ آبان هفته حکمت و فلسفه اسلامی نامگذاری و طرح آن جهت بررسی و تصویب در شورای عالی انقلاب فرهنگی و شورای عالی حوزههای علمیه آماده شود.
🌐https://hekmateislami.com/?p=14373
@hekmateislami
@mbkho
🌺ولادت فرخنده و با سعادت دهمین پیشوای شیعیان و آزادی خواهان جهان، حضرت امام هادی علیه السلام مبارک باد 🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
@mbkho1
🔸🔹مَن تَواضَعَ فِِی الدُّنیا لِاخوانِهِ فَهُوَ عِندَ اللهِ مِنَ الصِّدّیقینَ وَ مِن شیعَةِ عَلِیِّ بنِ أَبِی طالبٍ حَقّاً.
🔹کسی که در معاشرت با برادران دینی خود، تواضع کند، به راستی چنین کسی نزد خدا از صدّیقین و از شیعیان علی بن ابی طالب(علیه السلام) خواهد بود.
@mbkho1