✅ پارک علم و فناوری استان قم با همکاری خانه خلاق و نوآوری اشراق برگزار میکند:
🔹"آیین اختتامیه نخستین رویداد تانا در استان قم" با محوریت علوم انسانی و اسلامی و صنایع خلاق؛
🔸 به همراه آیین تبادل تفاهمنامه اجرای طرح فناورانه بین فناوران و نهادهای اجرایی استان
🗓 سه شنبه 1402/3/30
⏰ 8:30 تا 11:30
🏢 پردیسان، بلوار دانشگاه، ابتدای بلوار مولوی، پارک علم و فناوری استان قم، سالن اجتماعات شهید فخریزاده
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#علوم_انسانی_اسلامی
#رویداد
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
❇️ رونمایی از چند اثر جدید در همایش بین المللی علوم انسانی اسلامی
🔻در همایش بین المللی علوم انسانی اسلامی در اندیشه علامه مصباح یزدی ازچند اثر رونمایی شد:
📚 کتاب «فازهای پرواز» یکی از آثار اخلاقی مرحوم علامه مصباح که در خصوص فضیلت اخلاقی صبر و ارائه راهکار برای تقویت این ارزش والای اخلاقی نوشته شده است رونمایی شد.
📚کتاب «هم اندیشی معرفت شناسی» حاوی نشست علمی در موضوعات معرفت شناسی با حضور علامه آیت الله مصباح آیت الله فیاضی و دکتر لگنهاوزن منتشر شد که مرحوم علامه مصباح مباحث آن را جمع بندی کرده اند.
📚 از دیگر آثار رونمایی شده در این همایش نیز آثار علمی همایش علوم انسانی اسلامی با 44 مصاحبه به تفکیک رشته و گرایش های تخصصی از اساتید در 4 جلد است.
📚 یادنامه علمی مصباح حکمت توسط مجمع عالی حکمت اسلامی به چاپ رسید که در فهرست آثار رونمایی شده قرار داشت.
📚 مرکز پژوهشی دایرة المعارف علوم عقلی نیز آثار برجسته ای دارد که در این مراسم 2 اصطلاح نامه جدید از 14 اصطلاح نامه در دو رشته فلسفه حقوق و فلسفه دین معرفی شد.
📚در پایان نیز از کتاب مقالات همایش که حاوی چکیده مقاله های پذیرفته شده است، رونمایی صورت گرفت.
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#علوم_انسانی_اسلامی
#رونمایی
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📌 پایگاه تحلیلی عصر زنان با همکاری موسسه شناخت برگزار میکند:
♨️ جریان
سلسلهنشستهای تخصصی عصر زنان
♨️ موضوع:
هویت زن در جمهوری اسلامی؛ از گفتمان تا میدان
♨️ نشست پنجم
▫️دکتر فریبا علاسوند
🗓 زمان: یکشنبه ، ۲۸ خردادماه
🕰 ساعت ۱۰
✅ پخش زنده نشست در کانال ایتای عصر زنان و بستر اسکای روم
https://www.skyroom.online/ch/shenakht/jariyan
✅ امکان حضور ویژه مخاطبین تخصصی، به تعداد محدود فراهم خواهد بود. برای ثبتنام و اعلام حضور به آیدی زیر مراجعه فرمایید:
🔹 @Asrezanan_admin
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#زن
#سلسله_نشست
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ نظام آموزشی کشور به جای متفکرپروری تکنوکرات تولید می کند
🔻 پرویز داودی، عضو هیأت علمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی:
🔹 عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با تقدیر از آیت الله مصباح جهت تأسیس دفتر همکاری حوزه و دانشگاه و مؤسسه امام خمینی با هدف فراگیری علوم رایج در حوزه علمیه، خاطرنشان کرد: فراگیری علوم انسانی با تأکید بر ارتقاء دانش حوزوی طلاب را قادر میکند خطوط پنهان رایج علوم انسانی را کشف کرده و مبانی غیر الهی این علوم را به خوبی موشکافی کنند و راهکاری ارائه کنند.
🔹 وی ادامه داد: مرحوم علامه مصباح مباحث راهگشا و تعیین کنندهای برای ورود اساتید به این معرکه جنگ نرم فراهم کرد و زمینه مهمی را برای ارائه علم اقتصاد اسلامی ایجاد نمود.
🔹 معاون اول دولت نهم با اشاره به تلاشهای صندوق بین المللی پول برای عقب نگه داشتن کشور در قالب ارائه برنامههای علمی اظهار دشت: وقتی در حوزه جنگ تفکر دست بالا را نداشته باشیم دشمن میتواند با ترکیب این جنگ با هر نوع جنگ دیگر موقعیت دشواری را برای نظام رقم بزند.
🔹 وی با اشاره به برنامه تفاهم نامه صندوق بین المللی پول با دولت وقت در سال ۷۴ و امضا نشدن آن تصریح کرد: با اینکه آن تفاهم نامه امضا نشد، اما بسیاری از بندهای آن در برنامه سوم توسعه پیاده شد.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=33495
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#علوم_انسانی_اسلامی
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ سومین نشست نخبگانی «بررسی لایحه حمایت از فرهنگ عفاف و حجاب» برگزار شد
💢 سومین نشست نخبگانی با عنوان «بررسی لایحه حمایت از فرهنگ عفاف و حجاب»، از سوی اداره پژوهش دفتر امور خواهران حوزه علمیه خراسان با همکاری مجمع همافزایی بانوان انقلاب اسلامی «مه با» و امور بانوان آستان قدس رضوی برگزار شد.
🔹 در این نشست نخبگانی که با حضور جمعی از مدیران و مسئولان مدارس علمیه خواهران و پژوهشگران حوزه علمیه خراسان در محل تالار نوآوری، واقع در اردوگاه خاتون برگزار شد، حجتالاسلام علی غلامی درگاه، رئیس کارگروه زن و خانواده مرکز تحقیقات مجلس، به تببین لایحه حمایت از فرهنگ عفاف و حجاب پرداخت.
🔹 رئیس مؤسسه معصومیه گفت: با توجه به اندیشه های امام خمینی(ره) مرز تاریخی جمهوری اسلامی با نظام شاهنشاهی، مسئله عفاف و حجاب تعیین گردیده و انقلاب ما با مسئله عفاف و حجاب تبلور یافته است؛ بنابراین حجاب مرز هویتی ما بوده و بدون آن فرهنگ ما متزلزل شده و به آرمان تمدن هویتی دست نخواهیم یافت.
🔹 وی با اشاره به اینکه امروزه زن مسلمان از دیدگاه بیگانگان با حجابش معرفی می گردد، گفت: بسیاری از دختران و زنان بی حجاب امروز اهل مناجات و دعای شب های قدر هستند ولی قربانی افکار پوچ و بی تمدنی و بی هویتی جوامع غرب شده اند، جوامعی که خانواده گرایی ایرانیان را جزو جذابیت های بی بدیل گردشگری یافته اند.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=33502
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#زنان_و_خانواده
#گزارش_خبری
#مشهد
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
13.37M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎬 فیلم | تشریح برنامهها و سیاستهای انجمن علمی مطالعات اجتماعی حوزه
🔰راهبرد انجمن مطالعات اجتماعی حوزه؛
💢 «هـویـت اجـتـمـاعـی تـراز انقـلاب اسـلامـی»
💢از طرح ها و برنامههای علمی پژوهشگران محترم در این عرصه و در ذیل ۸ محور اعلام شده استقبال میشود.
💢راه ارتباطی:
@adminssoq
ssoq89@gmail.com
💢فیلم کامل گفتگوی خبرگزاری حوزه با حجتالاسلام والمسلمین حسن خیری، رئیس انجمن علمی مطالعات اجتماعی حوزههای علمیه👇
https://hawzahnews.com/xcg2F
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فرهنگ
#ویدیو
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
❇️ ثبت نام پذیرش دکتری ۱۴۰۲ پژوهشگاه حوزه و دانشگاه آغاز شد.
▪️پژوهشگاه حوزه و دانشگاه با مجوز دفتر گسترش آموزش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در رشته روان شناسی فقط دانشجوی خانم، و در رشته های جامعه شناسی، مدیریت ، فلسفه تعلیم و تربیت و علوم اقتصادی فقط دانشجوی آقا می پذیرد.
🔰مشروح #خبر:
https://rihu.ac.ir/fa/news/38055
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#پذیرش_دانشجو
#فراخوان
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ نقدی بر لایحۀ «نحوۀ برگزاری تجمعات و راهپیماییها»
🔻 مصطفی سمیعی برای اندیشکده رهیافت نوشت؛
🔹 علیرغم تمام انتقاداتی که میتوان به لایحۀ مذکور داشت، با این حال به عنوان گام اولی که برای ضابطهمند کردن اعتراضات صورت گرفته است، اقدام مثبتی است. به این معنا که قانونگذار به این درک رسیده است که اعتراض نیز نوعی از مشارکت سیاسی است که به صورت سلبی رقم میخورد.
🔹 بنابراین مهمترین شاخص برای بررسی عملکرد یک سیستم حکمرانی، میزان انعطافی است که در برابر معترضین از خود نشان میدهند. این انعطاف به منزله کوتاه آمدن از اصول یا قرارداد اجتماعی اولیه نیست بلکه به این معناست که ساختار حکمرانی، توانایی قرار دادن یک مسئله در دستور کار را خود را داشته باشد و به نحو مطلوبی به آن پاسخ دهد.
🔹 نباید از اعتراض ترسید بلکه به آن به مثابه یکی از سازوکارهای بازخوردگیری ساختار حکمرانی نگریست؛ البته از شمول این گزاره، اعتراضات ساختارشکنانهای که اصول اساسی حاکمیت را خدشهدار میکنند را باید خارج کرد. همانطور که هیچ کشوری اجازه هرجومرج و برهم نظم نظم و آرامش عمومی را برنمیتابد.
🔹 به عنوان یک پیشنهاد میتوان به سازوکارهایی اندیشید که هاضمۀ نظام سیاسی را برای دربرگیرندگی هرچه بیشتر صداهای مختلف در جامعه افزایش دهد. اگر گروههای مشروع و قانونی متنوع در جامعه از سوی حاکمیت برسمیت شناخته شوند، میتوان به نحو مطلوبتری به اجرای این قانون امید داشت.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=33512
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#جامعه
#یادداشت
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
13.65M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
اگر اینچنین باشد، علوم انسانی ارزشمند است
💠 ضرورت ارتباط نظام عقیدتی منطقی با نظام ارزشی و علوم انسانی پایه
🔺بیانات علامه مصباح یزدی(قدس سره) ۱۳۹۲/۱۲/۰۱
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#علوم_انسانی_اسلامی
#ویدیو
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💠 ویژهنامه یکصد سالگی حوزه علمیه قم منتشر شد
✅دو فصلنامه کتاب شیعه، پیاپی 21 و 22
🔹مؤسسه کتاب شناسی شیعه ویژه نامه یکصد سالگی حوزه علمیه قم با محوریت پاسداشت مقام علمی، معنوی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی مؤسس حوزه علمیه قم مرحوم آیت الله العظمی حاج شیخ عبدالکریم حائری یزدی را در دوفصلنامه کتاب شیعه منتشر کرد.
🔹در این ویژهنامه پانصد و نود صفحه ای مقالات، یادداشت ها، اسناد و نیز گوشه ای از رخدادهای یکصد سال گذشته حوزه علمیه قم از بدو تاسیس تاکنون گزارش شده است.
🔹نویسندگان، مورخان، و پژوهشگران درهیئت تحریریه تلاش کرده اند، سیمای معنوی، عرفانی و نیز فعالیت های مؤسس حوزه علیمه قم را به تصویر کشیده، سپس نقش سکانداران حوزه علمیه قم پس از ارتحال حاج شیخ عدالکریم را تبیین و تشریح نمایند.
🔹علاقمندان برای دست یابی به مطالب ارزنده این فصلنامه به پایگاه مجلات تخصصی نور مگز مراجعه نموده و یا برای کسب اطلاعات بیشتر با تلفن ۳۸۸۰۲۲۱۲ ۰۲۵ تماس بگیرند.
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_علمیه_قم
#ویژه_نامه
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ گزارشی از همایش «علوم انسانی و منطق جذب دانشجو»
🔹 دکتر رضا مهدی، عضو هیئت علمی پژوهشگاه مطالعات فرهنگی، اجتماعی و تمدنی: یک الگوی تحلیل برای ذینفعان آموزش عالی وجود دارد که در آن دانشگاه از یک سو، جامعه و بازار از سوی دیگر و دولت و خانواده از سوی دیگر حضور دارند. یعنی دانشگاه، حاکمیت یا خانواده به تنهایی کارهای نیستند و جمع آنها را به عنوان ظرفیت اشتغالپذیری دانشجویان لحاظ میکنیم .
🔸 دکتر ابوالحسن ریاضی، مدرس دانشگاه: در سطح کلان، اساسا علوم انسانی زیانبار است و هیچ سودی ندارد و در واقع نبود آن بهتر از بود است. به عبارت دیگر علوم انسانی در ساختار کلان، نغمهای ناساز است. در سطح میانی، مجموعهای بیاثر و دردسرساز است چراکه حکومت و حاکمیت و ساختار اجرایی ما در طی این چهل سال، حاکمیت مهندسین بوده است.
🔹 دکتر مهدی حسین زاده فرمی: تجربه نشان داده که اصولا هیچ چیزی در ایران کارشناسی نمی شود و همه ما مدارک مختلفی را بدون طی کردن مراتب کسب کردیم. من پژوهشی در حوزه علوم انسانی به ویژه در میان دانشجویان انجام دادم که در سخنرانی خود روی این موضوع متمرکز میشوم. اوضاع دانشگاه فاجعه است و جدا از بازار کار حتی جامعه پذیری دانشگاه نیز با مشکل مواجه شده است.
🔸 دکتر آمنه صدیقیان: بزرگترین گروه تحصیلی در کشور ما علوم انسانی است در نتیجه بزرگترین گروههای در جستجوی کار و اعضای هیئت علمی در علوم انسانی هستند.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=33456
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#علوم_انسانی_اسلامی
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ «بررسی مالیت در فضای مجازی» در یک نشست
🔹 حجتالاسلام محمد فائزی در نود و سومین جلسه شنبههای فقهی که با موضوع «بررسی مالیت در فضای مجازی» برگزار شد، با بیان اینکه برخی از احکام در فقه بر موضوع مالیت بار شده است که از این جهت شناختن این موضوع حائز اهمیت میباشد، اظهار کرد: فقهاء موضوع ضمان را مالیت دانستهاند و صرف ملکیت را برای ترتب ضمان بر متلف کافی نمیدانند.
🔹 وی گفت: آنچه مهم است بحث از خصوصیات مالیت برای شناخت بهتر ابعاد آن است مخصوصا اینکه در زمان حاضر مبتلا به برخی مالیتهای مجازی هستیم که نمود زیادی دارند و مورد بحث و سوال بسیاری از مکلفین واقع شده است مثل بازیهای رایانهای و رمز ارزها و متاورس.
🔹 این مدرس سطوح عالی حوزه علمیه قم ضمن بیان روش بحث، بیان داشت: باید مالیت ماهیت شناسی شود و شرائط آن به دقت بحث شود تا بتوان گفت که این شرائطی که فقهاء در مالیت فقهی مطرح کردند آیا در موضوعات مجازی وجود دارند یا خیر؟
🔹 وی افزود: مال در لغت اجوف واوی (مول) است گرچه برخی ریشه آن را از (میل) گفتهاند و در عرف چیزهایی به مال تفسیر شده که فقهاء در صدد تبیین آن بودهاند لذا فقهاء برای تشخیص مال، اموری را از ارکان مالیت دانستهاند.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=33521
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فضای_مجازی
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com