animation.gif
1.27M
💠در حال برگزاری است؛
💢درس خارج فقه نظامهای اسلامی
📌موضوع: فقه فضای مجازی
👤آیت الله محمدحسین ملک زاده
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
💢در گفتوگو با مفتاح مطرح شد:
📌نقطه اوج وحدت حوزه و دانشگاه خلق یک نظام واحد علمی است
🔹دکتر عطاء الله رفیعی آتانی، استاد دانشگاه و دبیر علمی کنگره علوم انسانی اسلامی: علوم انسانی اسلامی تداوم نظام جامع عقلانیت اسلامی است که با توجه به تجربه غرب تولید میشود.
🔹اگر تولید دانش اقتضاء کند که باید به یک دستگاه و نظام واحد علمی برسیم باید به آن تن دهیم. حال ممکن است آن واحد علمی که اتفاق بیفتد نه دانشگاه امروز باشد و نه حوزه علمیه امروز، بلکه یک نظام یکپارچه علمی واحد شکل بگیرد.
📖 متن کامل در:
🌐 https://goo.gl/7DDwCq
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#دکتر_رفیعی_آتانی
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
📷 goo.gl/Q6Wv9b
💢گزارش اجمالی؛
📌درس خارج فقه نظامهای اسلامی
💠موضوع: نظام جامع خانواده در اسلام
🔻آیت الله سیدمنذر حکیم، در درس خارج فقه نظامهای اسلامی که از سوی دبیرخانه مفتاح برگزار گردید، مطرح کرد:
📝در بحث مبانی نظام جامع خانواده در اسلام، عبادت خداوند به عنوان وظیفه کلان بشر از اصول مهم به شمار میرود.
📝انسان برای عبادت آمده و تمام فعالیتهای زندگی او با واقعیتی به نام عبادت باید گره بخورد و همین هدف، خود نیز مسیر و شاهراه رسیدن انسان به کمال است.
📝نظام خانواده اسلامی نیز با نگاه به خط کلی عبودیت انسان برای خداوند شکل میگیرد و بر این اساس تشکیل خانواده و ازدواج و انجام وظایف خانوادگی هرچند طبیعی و غریزی است عبادت به شمار میرود و رنگ و هویت جدید میگیرد و اگر این چنین شد از لحاظ تأثیرات جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی خیلی پربارتر است.
📝خلقت انسان از نفس واحد و وجود مشترک و عدم تمایز در اصلِ خلقت میان انسانها از دیگر مبانی مهم در باب نظام جامع خانواده است.
📝از نتایج این مبنا برابر بودن همه انسانها در برابر قانون خداوند به شرط احراز شرایط تکلیف است.
📝گرچه دو جنس مذکر و مونث بواسطه بارشدن وظایفی برآنها هر دو حقی را کسب میکنند اما نوع وظایف آنها در خانواده تابع ظرفیت وجودی هریک از دو جنس در کنار اهداف خانواده میباشد. لذا هم وظایف متمایز میشود و هم حقوق، اما در اصلِ این که هر دو هم موظفاند و هم حق دارند مشترکاند.
📝مکمل بودن مبنای مهم دیگری در بحث نظام جامع خانواده و خط حاکم بر قانونگذاری الهی در این زمینه است. زن و مرد نه رقیب یکدیگر بلکه تکمیل کننده هم برای حرکت خانواده در مسیر صحیح خود هستند.
📝در صورت توجه به مبانی ذکر شده خواهید دید قوانین الهی در این زمینه محکم بوده و هیچ خللی در آن وارد نیست و نه در تکوین و نه در تشریع و نه در جزا به هیچ یک از دو جنس ستمی صورت نگرفته است.
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
💢رسالت دین بدون ورود به سبک زندگی در آستانه تهدید است/ توقف مباحث سبک زندگی در سطح
📌سیدحسین شرفالدین، عضو هیئت علمی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) در نشست علمی «سبک زندگی در تفسیر اجتماعی؛ روش استخراج، راهکارها و موانع» با بیان اینکه متأسفانه مباحث سبک زندگی در سطح باقی مانده و وارد لایه ارائه مدل و الگو نشده است، تأکید کرد: در تلقی ما اسلام موقعیت فرانهادی دارد و همه نهادها مانند خانواده و اقتصاد و ... در ذیل اسلام هستند، بنابراین دین لاجرم سبک زندگی را تغییر میدهد.
🔹ما اگر جهانبینی انسانها و نظام ارزشی آنان را اصلاح کنیم، سبک آنان نیز اصلاح خواهد شد، ولی امروز در کشور شاهدیم که اقتصاد و سیاست و خانواده و ... هر کدام ساز خود را میزنند، زیرا جامعه در کلان خود تدبیر و مهندسی نمیشود و اگر دین در سبک زندگی دخالت نکند، رسالتش تهدید خواهد شد، زیرا دین آمده تا رابطه انسان با خدا، با دیگران و با خود را اصلاح کند و دنیا و آخرت او را بسازد.
📖 متن کامل در:
🌐 https://goo.gl/2iau6B
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_رشته_جامعه_و_فرهنگ
#سیدحسین_شرفالدین
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
📷 goo.gl/M4hbAh
💢ابلاغ سند الگوی پیشرفت ایرانی اسلامی بیانگر پویایی و کارآمدی نظام است
📌حجتالاسلام والمسلمین علیرضا پیروزمند، عضو هیأت علمی فرهنگستان علوم اسلامی: تنظیم سند الگوی پیشرفت ایرانی اسلامی به عنوان یک منطق و راهنما برای حرکت عمومی نظام، امری ضروری و مورد نیاز بوده و تدوین این سند نشان دهنده توانایی نظام در برنامهریزی برای افقهای بلندتر است.
🔹ترسیم چشمانداز افق آینده چون غایت حرکت کشور را مشخص میکند و بیانگر مطلوبیتهایی است که جامعه اسلامی میخواهد به سمت آنها حرکت کند؛ بنابراین بیان مطلوبیتها باید متناسب با فرهنگ و آموزههای اسلامی باشد.
📖 متن کامل در:
🌐 https://goo.gl/nsJ6xo
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حجتالاسلام_پیروزمند
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
📷 goo.gl/PrmFvN
💢در درس خارج فقه نظامهای اسلامی مطرح شد؛
📌براساس روایات اطاعت از زن غیرعاقل مذمت شده و اطاعت از زن عاقل مباح است
🔹استاد حسین بستان، عضو هیئت علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه در درس خارج فقه نظامهای اسلامی که از سوی دبیرخانه مفتاح برگزار شد، درباره اطاعت شوهر از زن گفت: بر اساس سیره و روایات و بهرهگیری از مباحث اصولی، اطاعت از زن غیرعاقل نکوهش و مذمت شده و در مقابل اطاعت از زن عاقل مباح میباشد.
📖 متن کامل در:
🌐 https://goo.gl/xNJiJN
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_رشته_زنان_و_خانواده
#استاد_حسین_بستان
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
📷 goo.gl/Dn4dQH
💢اصلاح هنجارهای اجتماعی، وظیفه حاکمیت است
📌آیت الله اراکی، در درس خارج فقه فرهنگ با بیان اینکه اصلاح هنجارها و رفتارهای اجتماعی، وظیفه حاکمیت است، گفت: وقتی رفتارها فایده و ضرورتشان اجتماعی باشد، این وظیفه دولت میشود که کار کند، البته مردم هم باید کار کنند. اما اگر این ضرورت، ضرورت فردی است؛ یعنی رفتار خاصی برای یک فردی ضرورت دارد، باید مردم به این کار کمک کنند و این وظیفه افراد و مردم است که همدیگر را نگهدارند.
📖 متن کامل در:
🌐 https://goo.gl/xdvCpK
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_رشته_جامعه_و_فرهنگ
#آیتالله_اراکی
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
📷 goo.gl/bpemX2
⚫️انا لله و انا الیه راجعون
▪️ارتحال حضرت آیت الله هاشمی شاهرودی فقیه مجاهد، عالم عالیقدر، یار امام(ره) و رهبری معظم انقلاب را تسلیت عرض مینماییم و علو درجات و رحمت واسعه الهی برای آن فقید سعید از درگاه حضرت حق مسئلت داریم.
▪️آیت الله شاهرودی که از شاگردان شاخص شهید آیت الله سید محمد باقر صدر بود توانست مکتب فکری وی را زنده نگه دارد و با تدریس و بررسی مسائل فقهی، بویژه احیای فقه نظام به معنای واقعی کلمه جامع بین علم و عمل بود.
🔹دبیرخانه مفتاح
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽زندگینامه مرحوم آیت الله هاشمی شاهرودی
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
💢در کرسی ترویجی «نظریه دولت در اقتصاد اسلامی از منظر اندیشمندان مسلمان مبتنی بر آراء شهید صدر(ره)» مطرح شد:
📌مشکل اقتصاد از نظر اسلام ستمورزی در توزیع ثروت، ناسپاسی و بهره کامل نبردن از منابع است
🔹جواد کجوری، دانشجوی دکتری اقتصاد دانشگاه امام صادق(ع) در این نشست با تأکید بر این که شهید صدر(ره) مشکل اقتصاد از منظر سرمایهداری را کمبود منابع طبیعی به نسبت تقاضا و از منظر اسلام ستمورزی انسان در توزیع ثروت و ناسپاسی نعمتها و بهره نبردن کامل از همه منابع بر میشمارد، گفت: شهید صدر(ره) راهکار جلوگیری از ستمورزی انسان در توزیع ثروت را توازن اجتماعی و راهکار ناسپاسی نعمتها و بهره نبردن کامل از همه منابع را رشد متوازن تولید و ثروت جامعه میداند.
📖 متن کامل در:
🌐 https://goo.gl/9LueMg
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_رشته_اقتصاد
#جواد_کجوری
#کرسی_ترویجی
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
📷 goo.gl/Cm8mMh
💢همزیستی میان ادیان باید گسترش یابد/ اصول مشترک ادیان
📌علیرضا کاوند، معاون دانشجویی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم: مفهوم همزیستی میان ادیان باید گسترش یابد تا باعث از بین بردن تنشها و ممانعت از پاره شدن ریسمان اتحاد و صلح میان ادیان و ملتها باشد.
🔹مهمترین اهداف همزیستی میان ادیان، ترویج اصول حقیقت مداری و عدالت طلبی و احترام به کرامت انسانی است، زیرا در واقع این اصول میان همه ادیان مشترک است.
📖 متن کامل در:
🌐 https://goo.gl/LVnDNB
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#علیرضا_کاوند
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
📷 goo.gl/yjs5Ye
💢ریشههای تاریخی پدید آمدن دوگانگی در نهاد علم
📌مهدی جمشیدی، عضو هیأت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی: در دورۀ تمدن اسلامی، نهاد علم، واحد بود و علمای این نهاد علمیِ واحد، در درون همین نهاد، به قلمروهای علمی مختلف میپرداختند و نیازهای نظری و عملیِ جامعه را بهخوبی برطرف میکردند و اینطور نبود که در این مراکزِ علمی، تنها علومِ اسلامی تدریس شوند و سایرِ علوم، به حالِ خویش، رها شده باشند.
📖 متن کامل در:
🌐 https://goo.gl/n4AWLi
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مهدی_جمشیدی
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
📷 goo.gl/LmVuPx
💢در درس خارج فقه نظامهای اسلامی مطرح شد؛
📌لازمه رسیدن به حکم واقعی خدا شناخت موضوع است/ موضوعات فقه نظام اقتصادی اسلام در سه سطح قابل بررسی است
🔹استاد احمدعلی یوسفی، در درس خارج فقه نظامهای اسلامی که از سوی دبیرخانه مفتاح برگزار شد، بیان کرد: حکم واقعی نزد خداست و باید کشف گردد. لازمۀ رسیدن به حکم حقیقی شناخت موضوع است و از بررسی موضوع به متعلقات حکم و از متعلقات حکم مسیر دستیابی به حکم فراهم میگردد.
🔹کارکرد فقه به دست آوردن احکام وضعی و تکلیفی در حوزههای مختلف بر اساس منابع و ادلۀ فقهی است. در این حالت موضوع را مستقیماً به دستگاه فقه ورود نمیدهیم بلکه ابتدا آن را به نظام جامع اقتصادی اسلام عرضه میکنیم تا موضوعاتی که اساساً قابلیت بررسی دارند شناسایی شوند.
📖 متن کامل در:
🌐 https://goo.gl/AH9VwL
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_رشته_اقتصاد
#استاد_احمدعلی_یوسفی
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
📷 goo.gl/wpBaSw
💢چشمانداز سلفیگری و سلفیپژوهی
📌حجتالاسلام والمسلمین محمدباقر پورامینی در نشست علمی «سلفیپژوهی، فرازها و فرودها» مطرح کرد: مواجهه با سلفیان امری بدیهی و واضح است و سلفیپژوهی نیاز به بازخوانی و سناریوسازی دقیق و پژوهش با محوریت تفکیک گرایشهای آن دارد.
🔹سلفیگری یک پدیده جاری در جهان اسلام است و علیرغم ناکامیهای وهابیت و جریانهای افراطی آن، ظرفیتهای متعددی برای اثر بخشی در میان نخبگان و توده دارد. از این رو با توجه به کامیابیها و پیشرفتهای موثر انقلاب اسلامی به عنوان نماد عقلانیت شیعی، مواجهه با سلفیان امری بدیهی و واضح است و سلفیپژوهی نیاز به بازخوانی و سناریوسازی دقیق و پژوهش با محوریت تفکیک گرایشهای آن دارد.
📖 متن کامل در:
🌐 https://goo.gl/onYNFz
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حجتالاسلام_پورامینی
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
📷 goo.gl/UawV8D
💢نظاممندی فقه با استنباطات فقیه حاصل میشود/ رودررویی فقه با ساختارهای مدرنیته
🔹حجتالاسلام دکتر احمد رهدار در مناظره علمی «فقه نظام، امکان یا امتناع؟!» گفت: از میان نظرات مختلف در باب فقه النظام این نظریه مورد توجه و تأکید ما است که فقه هم نظام دارد و هم قابل کشف است و این کشف از طریقی جز استنباط احکام حاصل نمیشود؛ مجموعه استنباطات فقیه با خود نظام میآورد.
📖 متن کامل در:
🌐 https://goo.gl/rzw9pk
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_رشته_مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#حجتالاسلام_رهدار
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
📷 goo.gl/UawV8D
💢برگزار میشود؛
📌کرسی ترویجی «تبارشناسی ضعف تمدنی زن مسلمان»
🔹ارائهدهندگان: خانم دکتر علاسوند و خانم دکتر اردبیلی
🔹ناقدین: حجتالاسلام حمیدرضا شریعتمداری و دکتر رضا خراسانی
🕑زمان برگزاری: پنجشنبه ۶ دیماه ۹۷ ساعت ۱۰ الی ۱۲
💠مکان برگزاری: قم، پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
animation.gif
2.59M
💢در حال برگزاری است؛
📌دوره تربیت کودک
👤استاد سید علیرضا تراشیون
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
💢گزارش اجمالی؛
📌دوره تربیت کودک
🔻استاد سیدعلیرضا تراشیون، در دوره تربیت کودک که از سوی دبیرخانه مفتاح برگزار گردید، مطرح کرد:
📝 راهکارهای هوشمندی چیست؟
📝 کودکان روزی 20 دقیقه باید بازی فکری داشته باشند.
📝 جمعآوری مجموعهها(کلکسیون) سبب هوشمندی فرد میشود.
📝 میزان خواب مناسب سبب هوشمندی میشود.
📝 با افراد مثبتاندیش همنشین بودن از جمله راهکارهای هوشمندی است.
📝 آرامش خانواده سبب هوشمندی فرد میشود.
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
animation.gif
1.24M
💢 صبح امروز برگزار شد؛
📌درس گفتار مبانی منطقی استقراء
👤استاد علیرضا قائمی نیا
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
💢سکوت میان زن و شوهر، از نشانههای طلاق عاطفی است/ تلویزیون و فضای مجازی دشمن آرامشاند
📌استاد سید علیرضا تراشیون، کارشناس مسائل خانواده در دوره تربیت کودک که از سوی دبیرخانه مفتاح در دانشگاه الزهرا(س) برگزار شد، حضور در محیط آرامشبخش خانه را از جمله راهکارهای هوشمندی افراد برشمرد و یادآور شد: آرامش مقابل تنش قرار دارد. اگر در خانوادهای آرامش وجود نداشته باشد افراد به هوشمندی دست پیدا نمیکنند.
🔹دشمن آرامش خانواده؛ سکوت، نداشتن برنامه مشترک، حسادت زیاد، بی توجهی به یکدیگر، عدم توجه به وضعیت ظاهری خود و محیط پیرامونی و تلویزیون و فضای مجازی است. زمانی که میان زن و شوهر سکوت حاکم باشد باید بدانیم که آن خانواده به طلاق عاطفی رسیده است.
📖 متن کامل در:
🌐 https://goo.gl/6HMGXF
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_رشته_علوم_تربیتی
#استاد_تراشیون
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
📷 goo.gl/c4b9nV
💢در کرسی ترویجی بررسی شد:
📌چارچوب نظری قانونگذاری از دیدگاه اسلام
🔹روحالله مکارم، دانشجوی کارشناسی معارف اسلامی و حقوق دانشگاه امام صادق (ع) در این نشست تأکید کرد: قانون به عنوان تنها ابزار حقوق برای تحقق اهداف نیست و باید از دیگر ابزارهای حقوقی و تربیت شهروند و فرهنگ حقوقی نیز بهره برد.
🔹قانونگذاری بخش غیرقابل انکار نظامسازی اسلامی است و برای تحقق نظامسازی اسلامی، باید به قانونگذاری توجه شود.
📖 متن کامل در:
🌐 https://goo.gl/95Q1vN
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_رشته_حقوق
#روحالله_مکارم
#کرسی_ترویجی
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
📷 goo.gl/8M2gi3
💢نظام مردمسالاری دینی اسلامی بنبست شکن است
📌آیتالله اعرافی، مدیر حوزههای علمیه کشور در مراسم افتتاحیه هم اندیشی اقتصاد مقاومتی با اشاره به صفبندی جریان استکباری علیه نظام اسلامی، بر لزوم به کارگیری از توان بنیانهای مردمی دینی برای مقابله با بنبستها تأکید کرد.
🔹ذو درجات بودن از ویژگیهای خاص مردم سالاری در نگاه تمدن دینی است. در این نظام، کارها فراتر از نظام اجر و مزد و صرف مادی در این عرصه حضور مییابند؛ در یک نظام ایدهآل کارهای سازمانی نیز برای رضای خدا و بر حسب تکلیف انجام میشود؛ این تئوری، تئوری نظام اداری فراتر از مزدوری است.
🔹بنبست شکنی از ویژگیهای نهادهای مردمی و نظام مردم بنیانی دینی است. این نظام در پوسته نمیگنجد و فراتر از محدودیتها کار میکنند؛ در این نگاه تمدنی انسانهایی در کنار هم جمع میشوند و فراتر از عرصههای مادی راههایی برای پیشرفت پیدا میکنند.
📖 متن کامل در:
🌐 https://goo.gl/BC2fzJ
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#آیتالله_اعرافی
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
📷 goo.gl/TAAVDr
💢در گفتوگو با مفتاح مطرح شد؛
📌کاربردیترین مؤلفه بصیرت، تشخیص مصداق حق است/ اشتباه خواص است که دامن عوام را میگیرد
🔹حجتالاسلام والمسلمین مهدی برهان، عضو هیأت علمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره): اگر چه مهمترین مؤلفۀ بصیرت «شناخت عمیق از حق» است؛ اما به نظر میرسد کاربردیترین مؤلفه بصیرت «تشخیص مصداق حق» باشد؛ زیرا بسیاری از افراد جامعه، اعم از عوام و خواص در این مرحله از بصیرت، مسیر صلاح و مصلحت را تشخیص نمیدهند و به فساد و مفسده منحرف میشوند.
🔹خاستگاه عدم تشخیص مصداق حق، در یک یا دو امر نیست، بلکه در اموری مانند «مشتبه سازی»، «شخصیت زدگی»، «فضای آلوده»، «تأثیر پذیری از نزدیکان»، «جوّ زدگی» و «دوری از واقعیتهای اجتماعی» باید جست و جو کرد.
📖 متن کامل در:
🌐 https://goo.gl/RWbB9T
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حجتالاسلام_برهان
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
📷 goo.gl/RhSiQM
💢طی نشستی بررسی میشود؛
📌کاربست روش نظریهپردازی داده بنیاد در علوم انسانی اسلامی
👤ارائه دهنده: حجتالاسلام احمدحسین شریفی
👥 ناقدین: سیدحسین شرفالدین و حجتالاسلام محمدمهدی نادری
🕑زمان برگزاری: سهشنبه ۱۱ دیماه ۹۷
💠مکان برگزاری: موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)
🌐اطلاعات بیشتر: goo.gl/gR69Y6
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
animation.gif
1.32M
💠 در حال برگزاری است؛
💢درس خارج فقه نظامهای اسلامی
📌موضوع: بررسی اجتهادی مسائل تعلیم و تربیت
👤استاد سید نقی موسوی
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
💢در ۴۰ سالگی انقلاب اسلامی، از بیان اسلامیسازی علوم اِبا دارند!
📌حجتالاسلام و المسلمین علیرضا پیروزمند، قائم مقام فرهنگستان علوم اسلامی: ۴۰ سال بعد از انقلاب اسلامی، هنوز بخشی از دانشگاهیان ما اِبا دارند که بگویند اسلامیسازی علوم انسانی. میگویند بومیسازی علوم انسانی. هنوز اِبا دارند بگویند بومیسازی علوم انسانی، میگویند اعتلای علوم انسانی!
📖 متن کامل در:
🌐 https://goo.gl/HtQdQ9
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_رشته_مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#حجتالاسلام_پیروزمند
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
📷 goo.gl/VMs5wf
💢در درس خارج فقه نظامهای اسلامی مطرح شد؛
📌فقه؛ برنامه سعادت بشر «من المهد الی اللحد»
🔹استاد علی فرحانی، در درس خارج فقه نظامهای اسلامی که از سوی دبیرخانه مفتاح برگزار شد، با بیان اینکه نگاه اسلام به اجتماع درجه دو است و نه درجه یک، تصریح کرد: امام(ره) در اوج این که به دنبال حکومت است و آن را مهمتر از خیلی چیزها میداند، میفرماید که عدالت غرض میانی است و آلیت دارد، زیرا انسان باید به سعادت برسد. با این نگاه است که ما قانون الزامآور داریم ولی نه فقط برای اجتماع. زیرا هدف ما این نبود که صرفا اجتماع را به شرایط پایدار برسانیم. لذا فقه ما من المهد الی اللحد است و تا سلولهای زندگی فردی هم نفوذ میکند. نماز واجب است و حتی اگر تک و تنها و در بیابان هم باشیم، باید بخوانیم.
📖 متن کامل در:
🌐 https://goo.gl/nRJj17
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ
#حوزه_رشته_جامعه_و_فرهنگ
#استاد_علی_فرحانی
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
📷 goo.gl/2rfHQU
📣اطلاعیه
💢فراخوان جذب «خبرنگار» در پایگاه خبری - تحلیلی مفتاح
📌پایگاه خبری - تحلیلی مفتاح در نظر دارد در جهت پوشش اخبار حوزوی و علوم انسانی اسلامی اقدام به جذب خبرنگار نماید.
💠جهت کسب اطلاعات بیشتر و ثبت نام به لینک زیر مراجعه نمایید:
🌐 goo.gl/cywaMU
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
💢گزارش اجمالی؛
📌سلسله دروس خارج فقه و درسگفتارهای نظامهای اسلامی
💠موضوع: بررسی اجتهادی مسائل تعلیم و تربیت
🔻استاد «سید نقی موسوی»، در درس خارج فقه نظامهای اسلامی که از سوی دبیرخانه مفتاح برگزار گردید، در ادامه استدلالات تربیت اعتقادی مطرح کرد:
ب: روایتی از رسالهالحقوق امام سجاد(ع) است که به پدر گفته میشود: در ۳مورد نسبت به آنچه بدان ولایت داده شدهای مسئولی:
📝حسن ادب
📝دلالت و راهنمایی وی به سوی خداوند(تربیت اعتقادی)
📝کمک و همراهی وی در راستای طاعت خداوند.
🔻نکات این استدلال:
🔹دلالت به معنای راهنمایی که تنها آموزش را شامل نمیگردد و یک دلالت ایصالی است که باید فرزند را تا رسیدن به خداوند همراهی کند.
🔹علاوه بر معارف توحیدی، معارف نبوت و معاد را شامل میگردد.
🔹مراد از دلالت بر رب تمامی سنین را شامل میگردد منتها به دلالت لبی و قرینه لفظیه؛ فرزند باید میزانی از شعور را برخوردار باشد تا بتوان وی را به سوی خداوند راهنمایی نمود.
🔹به اقتضای سن و جنسیت باید روشهای دلالت منعطف باشد.
🔹«مکلَّفٌبه» همان دلالت و راهنمایی است، اما تکلیف چیست؟ که در جواب باید بیان نمود تعبیر "حق و مسئول" قرینهای برای وجوب است.
ج) فحوای وجوب تربیت اعتقادی؛
📝در جایی دیگر بیان نمودیم تربیتِ عبادی واجب است؛ با قیاس اولویت به تبع اولی تربیت اعتقادی واجب است.
📝همانطور که تربیت عبادی واجب است، تربیت اعتقادی مقدمه آن است و از باب مقدمه واجب، واجب است.
د) سیره ائمه اطهار علیهم السلام در تربیت اعتقادی فرزندانشان.
ه) تمسک به ادلهای که تعلیم قرآن و حدیث به اولاد را خوب و حسن (راجح یا مستحب یا واجب) میداند. با توجه به این ادله میتوان گفت که از باب فحوا یا از باب مقدمیت یا به طریق اولی تربیت اعتقادی اولاد نیز واجب است.
📝جمعبندی این استدلالات:
📌ظاهر ادله مخصوصاً دلیل اول (آیه وقایه) و دلیل دوم (أَنَّكَ مَسْئُولٌ عَمَّا وُلِّیتَهُ بِهِ مِنْ حُسْنِ الْأَدَبِ وَ الدَّلَالَةِ عَلَی رَبِّهِ: رساله الحقوق امام سجاد علیهالسلام در باب حقوق فرزند بر والدین) در وجوب است. از این وجوب نمیتوان دست کشید مخصوصا که صیغه امر به کار رفته است. در استدلال سوم نیز که مبتنی بر مقدمیت (مقدمیت وجوب تربیت اعتقادی بر وجوب تربیت عبادی) و فحوا یا اولویت بود نیز اگر قائل شویم که مقدمیت صادق است، مقدمهی واجب نیز وجوب دارد. بنابراین حداقل سه دلیلِ محکم بر وجوب، وجود دارد.
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com