💢مبانی سبک زندگی از دیدگاه قرآن؛
📌چگونه میتوان به سبک زندگی قرآنی رسید/ تکلیف محوری و وظیفه شناسی، مهمترین مؤلفه سبک زندگی اسلامی
🔹انسان و ارتباط او با هستی و شناخت حقیقت وجودی انسان از مهمترین محورهای سبک زندگی است و شناخت واقعیت هستی و ابعاد وجودی انسان و ارتباطهای او چارچوب سبک زندگی او را مشخص میکند، یعنی از واکاوی مبانی هستی شناختی و انسان شناختی، جهانبینی به دست میآید و از بررسی مبانی ارزششناختی نیز ایدئولوژی، بایدها و نبایدها و چارچوب نظام ارزشی سبک زندگی مؤمنانه کشف میشود.
🔹هر چه شناخت از انسان جامعتر، عمیقتر و دقیقتر باشد، برنامهریزی و طراحی سبک زندگی از بنمایههای استوارتری برخوردار و به حقیقت انسانی نزدیکتر خواهد بود.
📖 متن کامل در:
🌐 https://goo.gl/Xc7pUy
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_رشته_مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#مقاله
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
📷 goo.gl/1RXanf
💢معاون پژوهشی پژوهشگاه فقه نظام در گفت وگو با مفتاح:
📌دفاع از قدس تکلیف دینی یا سیاسی؟/ صهیونیستهای امروز مصداق بارز یهودیان نفرین شده قرآن هستند
🔹حجت الاسلام رجبی گفت: تمام تکالیفی که پیامبر(ص) و اصحابش در مورد یهود داشتند ما هم امروز داریم. این دشمنی یک دشمنی هویتی، آرمانی و تاریخی است که در واقع «طائفه من اهل الکتاب» که قرآن فرموده به طور خاص بر صهیونیست و دولت آمریکا و اسرائیل صدق پیدا میکند.
🔹اگر به دنبال ساخت تمدن اسلامی هستیم نیاز به اتحاد امت اسلامی داریم. صدور انقلاب و اسلام سیاسی به نقاط مختلف جهان یکی از این آثار است که ایستادگی ملت بر اساس یک ایدئولوژی را نشان میدهد. لذا اگر سمت تسامح با دشمن رفته و مذاکره کنیم همین سبب تضعیف اسلام سیاسی در جامعه میشود.
📖 متن کامل در:
🌐 https://goo.gl/mdmcCX
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_رشته_سیاست
#حجت_الاسلام_رجبی
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
📷 goo.gl/613FRW
💢نگاهی به تربیت دینی؛
📌در تربیت فرزندان باید اصل مساوات رعایت شود یا اصل عدالت؟/ در تربیت عدالت جایز است ولی به سبب عوارض وضعی نباید رعایت کرد
🔹سیدعلی حسینی زاده، عضو هیئت علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه: مساوات یک اصل تربیتی است نه عدالت، اگر عدالت اصل نبود به این معنا نیست که بین متربیان و یا بین فرزندان رعایت عدالت جایز نیست بلکه به این معناست که واجب نیست، اگر به عدالت رفتار کردید باید عوارض وضعی آن را نیز بپذیرید. چنان که یعقوب پیامبر چنین کرد و عوارضش را نیز به جان خرید.
🔹اصل در تربیت و به ویژه در ارتباط با فرزندان رعایت مساوات است، تفاوت گذاشتن، مادامی که به ظلم منجر نشود با حفظ مصالح متربی جایز خواهد بود، ولی آثار و پیامدهای تربیتی منفی خواهد داشت که دامنگیر مربی و متربی خواهد شد.
🔹رعایت مساوات بین فرزندان ممکن است گاه موجب تضییع حق برخی از آنان شود، اما این از قبیل هزینه کردن برخی از سرمایه در جهت حفظ مابقی آن و یا کسب درآمد است.
📖 متن کامل در:
🌐 https://goo.gl/L2Gbu8
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_رشته_علوم_تربیتی
#سید_علی_حسینی_زاده
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
📷 goo.gl/RZcAFL
💢حقیقتاً فقه میتواند جامعه اسلامی را اداره کند ولی کم کاری کردیم/ چرا تا پیش از انقلاب اسلامی نظام سیاسی شیعه نتوانست حکومت تشکیل دهد؟
📌حجتالاسلام سید محمدرضا شریعتمدار معاون پژوهشی موسسه آموزش عالی امام رضا(ع): اسلام دستورات خاص و جرئی در امر حکومت دارد و این در طول تاریخ مشخص است. در زمان حکومت ائمه معصومین شاهد چنین دستوراتی به شکل مشخص هستیم. بعد از ائمه هم مسئله حکومت به فقها تفویض شده و این مسئله ثابت است.
🔹نیازهای امروز ما و جامعه اسلامی زیاد است و فقهای متخصص در حوزههای مختلف را میطلبد؛ متخصص در رسانه، در اقتصاد، در سیاست، در فرهنگ و … . لذا باید فقه وارد عرصه شده و اداره جامعه اسلامی را برعهده بگیرد.
📖 متن کامل در:
🌐 https://goo.gl/gUGuuJ
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_رشته_سیاست
#حجت_الاسلام_سید_محمدرضا_شریعتمدار
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
📷 goo.gl/yQcEJM
💢در زمان غیبت کبری ولایت کدام فقیه را میتوان پذیرفت؟
📌آیت الله اراکی در درس ولایتفقیه خود گفت: احاطه بر تمام روایات و اجتهاد در تمام روایات، در صحتِ استنباط در فهم احکام ائمه اطهار در همان بخش که اجتهاد متجزی در آن بخش مجتهد است دخیل است.
🔹در موارد عدم دسترسی به مجتهد مطلق و دَوَران امر بین مجتهد متجزی و غیرمجتهد متجزی، امر دایر است بین مُخَیر بودن بین این دو؛ یا تَعَیُّن خصوص مجتهد متجزی و در موارد دوران امر بین تخییر و تعیین، اصالة التعیین، حکم میکند به تَعَیُّن مجتهد متجزی.
📖 متن کامل در:
🌐 https://goo.gl/ijU8zb
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_رشته_مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#آیت_الله_اراکی
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
📷 goo.gl/B7XuWh
💢راه تمدنسازی عبور از اجتهاد متعارف حوزه و رسیدن به اجتهاد تمدنی است/ اسلامیسازی علوم انسانی مهمترین نماد همافزایی حوزه و دانشگاه
📌آیت الله اعرافی: اجتهاد زمانی تمدنی میشود که از ساختن منظومههای حکمی به سمت نظامات برود، منظور از نظامسازی این است که از درون احکام فقهی به قواعد بنیادی برسیم.
🔹اسلام دین جامع و به تعبیر امروزی دین تمدنی است و شعاع آن تمام زندگی بشر را در بر میگیرد و تفاوت اسلام با ادیان دیگر حتی ادیان الهی نیز بر سر همین موضوع است.
🔹دین تمدنی، دینی است که دارای نظریههای عقلانی، بنیادی، فراگیر و با ظرفیت جهتدهی به همه ساحتهای زندگی بشر است و در این دین امکان انطباق شرایط با حفظ خطوط اصلی وجود دارد و نظامات اجرایی زندگی بشر را هدایت میکند.
📖 متن کامل در:
🌐 https://goo.gl/ZpQB9p
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_رشته_مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#آیت_الله_اعرافی
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
📷 goo.gl/564fWf