💢 معرفی کتاب اقتصاد مقاومتی در قرآن
📝 کتاب «اقتصاد مقاومتی در قرآن» به قلم حجتالاسلام والمسلمین علی بیرانوند از سوی دفتر نشر معارف اسلامی منتشر شده است.
🔹 این اثر، مجموعهای تحلیلی است که به بررسی مفاهیم اقتصادی در گفتمان اقتصاد مقاومتی از نگاه قرآن میپردازد.
📝 نویسنده در این کتاب تأکید میکند: «مفاهیم اقتصاد مقاومتی، در قرآن با نگاه قوی و عمیق تبیین شدهاند و آندستهای را هم که قرآن به آنها اشارهای ندارد، روایات معصومین ما تکمیل کردهاند.»
🔻 فصول کتاب شامل؛
1️⃣کلیات ومفهومشناسی
2️⃣مبانی هستیشناسی در اقتصادمقاومتی
3️⃣ارکان و ضوابط قرآنی اقتصادمقاومتی
4️⃣اصول و الزامات قرآنی اقتصادمقاومتی
5️⃣موانع و آسیبهای فرهنگ اقتصادمقاومتی هستند.
🔻 از ویژگیهای ممتاز این کتاب:
🔹تبیین تکتک اصول با استفاده از آیات قرآن کریم که کمتر بیان شده است.
🔹 ارائه فهم بسیار عمیق از ایات قرآن
🔹 مفهومشناسی روان، جذاب و بدون پیچیدگی
🔹 مطالب بروز، مثالهای جذاب و کاربردی
🔹 تحلیل اقتصادی-سیاسی داستانهای قرآن کریم
🔹 تبیین اقتصادمقاومتی به مثابه تعدیلگر مدلهای شرقی و غربی
🔹 همهفهمبودن و جذابیت
🔹 تبیین کاربردیِ پانزده اصل از الزامات قرآنی اقتصاد مقاومتی
🔹 پرداخت متعادل به مباحث خرد و کلان
🔹 کاربردیبودن مطالب هم برای زندگی شخصی(اقتصاد خردو هم برای زیست جمعی و ملی (اقتصاد کلان)
💻 تهیه کتاب: yun.ir/2sljza
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#نشر
#قم
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ حجتالاسلام والمسلمین دکتر محمدجواد ارسطا در گفتوگو با نشریه رویش اندیشه بایستههای قانونگذاری اسلامی را بررسی کرد
🔹 اگر قرار باشد ما به سراغ قانون برویم و دستگاهی برای وضع قانون در جامعۀ اسلامی داشته باشیم و بخواهیم بر اساس فتوایی که فقها صادر کردند قانون وضع کنیم، قطعاً در جامعه دچار هرجومرج و اختلال نظام خواهیم شد.
🔹 فتوا نمیتواند به سه دلیل مشخص جایگزین قانون بشود و ما در حکومت اسلامی به سه دلیل مشخص نیازمند دستگاه قانونگذار هستیم؛ دستگاهی که باید نهایتاً توسط یک مرجع واحدی تمام این مقرراتی که به نام قانون وضع میشود را موردبررسی قرار دهد و عدممغایرتش با شریعت را احراز کند.
🔹 قانونگذاری جزء ضروریات جامعۀ اسلامی است و دستگاه قانونگذار هم به همین دلیل جزء ضروریات یک جامعۀ اسلامی است. لذا آنچه که از پارهای از مخالفان مشروطه نقل میشود و به شیخ فضلالله نوری نسبت داده میشود که در بعضی از اظهارنظرهای خودشان چنین گفتند که ما بهمعنای دقیق کلمه در اسلام دستگاه قانونگذار نداریم، بهنظر من سخن ناتمامی است.
🔹 اگر میخواهیم بدانیم که آیا ما در جامعه توانستهایم که ارزشهای دینی را پیاده کنیم یا نه، نمیتوانیم نگاهمان را تنها منحصر به اجرای احکام شرعی کنیم. بلکه باید اهداف را هم در نظر بگیریم و این در نظرگرفتن اهداف باید بهصورت یک کار مستمر انجام شود.
📙 متن کامل: http://meftahandishe.com/?p=24698
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حقوق
#گفتگو
#قم
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💢 برگزاری همایش مردم سالاری دینی و آینده جهان اسلام
📝 همایش بینالمللی مردم سالاری دینی با عنوان «مردم سالاری دینی و آینده جهان اسلام» از سوی دانشگاه شهید بهشتی برگزار میشود.
🔹 مهلت ارسال چکیده: پایان آبان ماه 1400
🔸 مهلت ارسال مقالات: پایان بهمن ماه 1400
☎️ تماس: 021-29905664
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#همایش
#تهران
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💢 یادداشتی از خانم فریبا پروینیان، کارشناس مطالعات زنان درباره تحقیر زن در اندیشه غربی، از دیرباز تاکنون
🔹 «مرد، آغاز و انجام زن است»، این جمله توماس آکونیاس است. او با پیروی از ارسطو تولد دختر را ناشی از ضعف قدرت تولید مثل مرد دانسته و معتقد بود این ضعف موجب میشود که انسانی «ناقص» متولد شود. او زن را پایینتر از بردگان میدانست و بر این باور بود که زن باید طبق قانون طبیعت، مطیع و منقاد باشد.
🔹 در کشورهای اروپایی تا اواسط قرن نوزدهم سایه قوانین قیومیت سنگینی میکرد، قوانین قیومیت زنان را از بهرهمندی از حقوقی نظیر مالکیت داراییها، دستمزدها و ثروت موروثی محروم مینمود و آن را در اختیار شوهر قرار میداد در حقیقت همه دارایی زن، ملک مرد میشد؛ زن محجور بود و با هیچ کس نمیتوانست قرارداد مالی منعقد کند.
🔹 منع هرنوع آموزش روشنگرانه و فقط ارائه آموزشی که مطابق با «وظایف جنسی زن و التذاذ مرد» باشد، فلسفه کلی تعلیم و تربیتی بسیاری از فیلسوفهای غربی از جمله ژان ژاک روسو است. این دیدگاه غالب در دستگاه فکری آنان در دورههای زمانی متفاوت به اشکال مختلف دیده میشود.
🔹 زنان مسیحی و یهودی از کودکی با این دسته از آموزهها رو به رو شده و این طرز تلقی از زن بودن؛ خود خاستگاه بحران زنان در غرب است. زنانی که از خود الهیشان فاصله گرفتند و این دوری از خویشتن الهی خویش موجب فراموشی و نادیده انگاشتن کرامت ذاتی انسانی آنان شد.
📚 متن کامل: http://meftahandishe.com/?p=24645
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#زنان_و_خانواده
#یادداشت
#تهران
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💢 وحدت شیعه و سنی؛ ضرورتی استراتژیک نه تاکتیکی موقت
🔰 آیتالله ابوالقاسم علیدوست در سخنانی با اشاره به هفته وحدت بیان کرد؛
📝 اگر کسی نگاه فرازمانی، فرامکانی و تمدنی به جهان اسلام داشته باشد و معتقد باشد که باید جهان اسلام به یک تمدن برسد، وحدت همه اقشار جامعه به ویژه وحدت شیعه و سنی را یک ضرورت استراتژیک میداند و از دیدگاه وی وحدت یک تاکتیک موقت نیست.
📝 وحدت ضرورتی است که از صدر اسلام پس از رحلت پیامبر اکرم(ص) بوده و تداوم پیدا کرده، به همین دلیل ریشههای وحدت را در رفتار و گفتار ائمه اطهار(ع) مشاهده میکنیم.
📝 دو گروه بزرگ شیعه و سنی نیازمند سیاست، برنامه، راهکار و اجرای خوب هستند و اگر در این فرآیند فکر نشود، وحدت حاصل نمیشود و برخی اوقات مایه اختلاف است.
📝 برای اینکه بتوانیم بین شیعه و سنی وحدت ایجاد کنیم، باید سیاست، برنامه و راهکار وجود داشته باشد و در واقع انسانها را متحول کنیم، به معنای اینکه انسانها سعه صدر و گذشت پیدا کنند.
📝 تلاشهایی در زمینه وحدتبخشی در جریان است و اقداماتی صورت میگیرد، باید این تلاشها، حرکات و اقدامات با برنامه باشد.
📝 خلق فرقهها و افکار منحرف یکی از روشهای دشمنان است، بزرگ کردن برخی کلمات، حرکات و راهاندازی جنگ قبیلهای و گروهی عامل دیگر است و به منظور تفرقه به القای تفکر و تعصب به اهل تسنن و شیعه میپردازند.
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#سیاست
#گزارش
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📚 به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی مفتاح اندیشه؛ هم اکنون نخستین جلسه شورای عالی سیاستگذاری «ستاد راهبری علوم انسانی اسلامی حوزه علمیه» به ریاست حضرت آیت الله اعرافی و با حضور شخصیتهای حقوقی و حقیقی در حال برگزاری است.
🔻شورای عالی سیاستگذاری با حضور حضرات آیات اعرافی و رجبی و حجج اسلام عباسی، حکیمیان، سعدی، خیاط و رجایی همچنین آقایان دکتر طهرانچی و حسنی آهنگر به عنوان اعضای حقوقی و همچنین حجج اسلام پارسانیا و غلامی و آقای دکتر حداد عادل با عنوان اعضای حقیقی این شورا آغاز به کار کرد.
🔹 آیتالله رشاد و حججاسلام والمسلمین لکزایی و مریجی به عنوان اعضای حقوقی از اعضای این شورا هستند، ولی در جلسه حضور ندارند.
📚 متن کامل: http://meftahandishe.com/?p=24723
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#نشست_علمی
#قم
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💢 فراخوان ثبتنام چهارمین دوره تربیت محقق
📝 ثبتنام چهارمین دوره تربیت محقق از سوی معاونت پژوهش جامعه الزهرا(س) فراخوان داده شد.
📆 مهلت ثبتنام تا پایان مهرماه میباشد.
☎️ تماس: 025-32112428
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#زنان_و_خانواده
#فراخوان
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ یادداشتی درباره سیره ائمه معصومین(ع) در مبارزه علیه جریان باطل و وظایف امروز مسلمان
🔹 نبی مکرم اسلام که هدف از بعثت خویش را اتمام مکارم اخلاقی عنوان کردند، برای نیل به اهداف توحیدی، در مقابل کافران و منافقین و جبهه باطل قیام کردند.
🔹 ایستادگی بر مدار حق سیره مستمری است که تمام تاریخ زندگی ائمه معصومین روایتگر آن است؛ البته نقش هدایت، روشنگری و تبیین ائمه معصومین در دورانهای مختلف با یکدیگر متفاوت است و موقعیتهای زمانی متفاوت، رفتارها و تاکتیکهای گوناگونی را رقم زده است.
🔹 در مکتب اسلام، حرکت ائمه معصومین دارای مسیر منسجم و هدف مشترک بوده؛ هویت والای یک «انسان ۲۵۰ ساله» را شکل می دهد و همواره در حال مبارزه با جبهه کفر و باطل است.
🔹 هدف ثابت، استقامت و مبارزه بیتوقف برای تحقق آن، سبب شد تا نقشههای حکام جائر علیه ائمه معصومین شکست بخورد و روزبهروز به جمعیت و اعتقاد پیروان ائمه افزوده شود.
🔹 جهان در گذر از فصل محنت وارد دوره انتظار میشود و با غیبت صغری و با وجود نواب اربعه، شیعه برای غیبت کبری آماده میشود.
📝 متن کامل: http://meftahandishe.com/?p=24704
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#سیاست
#یادداشت
#قم
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💢 حجتالاسلام و المسلمین بهمنی هفت چالش در خصوص امکان سنجی کاربرد سنتهای الهی در شبیه سازی و هوش مصنوعی را تبیین کرد
🔹 چالش اول: اولین گام برای آنکه بر اساس سنتهای الهی بتوان در ایجاد شبیه سازی و تولید سامانههای مبتنی بر هوش مصنوعی بهره مند شد، دسترسی به سنتها است.
🔹 چالش دوم: کمینه بودن مشاهده و تجربه مستقیم سنتها است. وقتی به طور مستقیم از نقل وحیانی استفاده میکنیم برای آنکه به این سنن به شکل عین الیقین برسیم نیاز است شخصا آنها را تجربه کنیم.
🔹 سومین چالش کمینه بودن سنتهای بنا کننده علتهای تام است. به این بیان که اگر این متغیر اتفاق افتد، آنگاه آن متغیر حتمیخواهد بود.
🔹 چالش چهارم چالش تبدیل علت اقتضا به علت تام است. به طور مثال آیه «کَذلِکَ یُبَیِّنُ اللَّهُ لَکُمْ آیَاتِهِ لَعَلَّکُمْ تَشْکُرُونَ» صرفا به وجود رابطه اقتضایی نه رابطه تام میان تبیین و شکر اشاره دارد.
🔹 چالش پنجم، چالش تعیین کمیت موثر در روابط علّی است. خداوند متعال در آیه ۲ سوره مبارکه فرقان میفرماید «وَ خَلَقَ کُلَّ شَیْءٍ فَقَدَّرَهُ تَقْدیراً»، یعنی همه چیز در عالم اندازه پذیر هستند.
🔹 چالش ششم ایجاد نمونه آزمایشگاهی سنتهای الهی است. اما ایجاد نمونههای آزمایشگاهی سنتهای الهی تصورآن، مشکل و دور از ذهن میباشد.
🔹 چالش هفتم، پیشبینی ناپذیری افعال انسانها و بالتبع رویدادهای اجتماعی است.
📚 متن کامل: http://meftahandishe.com/?p=24710
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#گزارش
#قم
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
پایگاه خبری علوم انسانی مفتاح
📚 به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی مفتاح اندیشه؛ هم اکنون نخستین جلسه شورای عالی سیاستگذاری «ستاد
💢 گزارش تفصیلی پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح اندیشه از نخستین جلسه شورای عالی سیاستگذاری ستاد راهبردی علوم انسانی اسلامی حوزه
🔹 آیتالله علیرضا اعرافی: ما به عنوان حوزه، رسالتی داریم و تشکیل این جمع برای این است که راههای مورد اهتمام بیشتری پیدا کنیم تا حوزه با سنجیدگی به بحث علوم انسانی اسلامی ورود کند.
🔹 آیتالله محمود رجبی: ما نباید مسیر کوتاه مدت را صرفا مورد توجه قرار دهیم، بلکه باید نگاهی هم به تربیت نیروی انسانی کارآمد داشته باشیم.
🔹 دکتر غلامعلی حدادعادل: اسلامی شدن علوم انسانی یکی از چالشهای انقلاب اسلامی بوده و اسلامی شدن علوم انسانی یکی از لوازم و ارکان تمدن نوین اسلامی است.
🔹 دکتر محمدمهدی طهرانچی: ما باید برای علوم انسانی اسلامی رشتههای نو بنیان بگذاریم و باید منابع موردنیاز برای تولید محتوا را مشخص کنیم.
🔹 حجتالاسلام والمسلمین علی عباسی: ما باید برای علوم انسانی اسلامی نیرو تربیت کنیم؛ اگر این اتفاق رخ دهد، به مرور بخشهای علمی وارد این مسیر میشوند.
🔹 حجتالاسلام والمسلمین حسینعلی سعدی: لازم است چالشها و همچنین ظرفیتها در زمینه علوم انسانی اسلامی شناسایی شود.
🔹 حجتالاسلام والمسلمین حمید پارسانیا: تا حوزه انسجام حوزههای معرفتی را برای نظام و جهان اسلام تعیین نکند، حرکت تمدنی شکل نمیگیرد.
🔹دکتر محمدرضا حسنی آهنگر: توجه به بیانات رهبر معظم انقلاب میتواند مسیر جامع و متقنی را برای ستاد طراحی کند.
📚 متن کامل: http://meftahandishe.com/?p=24734
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#گزارش
#قم
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💢 روش شناسی فقه تمدنی
🎙استاد: حجتالاسلام والمسلمین شیخ عبدالحمید واسطی
📆 زمان: پنجشنبهها ساعت 10 صبح
📝 شروع دوره: 29 مهر 1400
📌 مکان: مشهد مقدس، شهید کاشانی25، موسسه مطالعات راهبردی علوم و معارف اسلام
🖥وبینار:https://nhr.lms2.hozehkh.com/ws/m-c-j
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_علمیه
#نشست_علمی
#مشهد
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💢 نخستین شماره از دوفصلنامه تخصصی «فقه نظام» از سوی پژوهشگاه فقه نظام ویژه بهار و تابستان 1400 منتشر شد.
📚 نخستین شماره این نشریه به سردبیری حجتالاسلام والمسلمین ابوالقاسم مقیمیحاجی، معاون پژوهش حوزههای علمیه کشور با هفت عنوان مقاله در حوزه فقه نظام منتشر شده است.
🔻 عناوین مقالات؛
1️⃣ مفهوم شناسی فقه نظام و نسبت سنجی آن با نظام سازی در دیدگاه آیتالله اراکی/ مجید رجبی
2️⃣ رابطه فقه و حقوق در الگوی کلان نظام اسلامی از منظر فقه نظام/ محمود حکمت نیا و نصیرالله حسنلو
3️⃣ آسیبشناسی روش عدم مغایرت در اسلامی سازی بانک/ محمد مادرشاهی و احمدعلی یوسفی
4️⃣ بررسی فقهی شرط عدالت در صلاحیت نامزدهای نمایندگی مجلس شورای اسلامی/ محمدسهیل بهرام نسب و مسیح الله آصفی
5️⃣ بررسی فقهی سطح معیشت کارگزاران حکومت اسلامی/ محمدرضا عبداللهی
6️⃣ ثمرات سیاسی قاعده الزام(تعامل حکومت اسلامی با ادیان، مذاهب و دیگر حکومتها)/ علی صالحی منش، سید سجاد ایزدهی
7️⃣ وحدت یا تعدد رهبری و استلزامات آن در فقه سیاسی شیعه/ رضا انصاری
📙 گفتنی است؛ نشریه تخصصی فقه نظام، درصدد اخذ مجوزهای علمی و پژوهشی است و بر آن است تا آوردگاه آرا و اندیشههای فرهیختگان نواندیش و نظریهپرداز باشد و در همین راستا، پذیرای آثار پژوهشگران و اساتید حوزوی و دانشگاهی است.
💻 سایت و ایمیل ارسال مقاله به ترتیب بدین شرح است؛http://jiiss.ir/fa/article/list و feghenezam@gmail.com
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فقه_نظام
#نشر
#قم
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✳️ فراخوان مقاله همایش بین المللی علوم انسانی اسلامی در اندیشه علامه محمدتقی مصباح یزدی(ره)
✅ محورهای همایش:
🔶 دیدگاههای علامه مصباح یزدی(ره) درباره:
🔷 چیستی، امکان و اعتبار علوم انسانی؛
🔷 مبانی علوم انسانی؛
🔷 روش و فرآیند تولید علوم انسانی اسلامی؛
🔷 مسایل علوم انسانی.
🔶 مطالعه تطبیقی اندیشههای علامه مصباح یزدی(ره) با دیگر متفکران در حوزه علوم انسانی؛
🔶 منظومه فکری علامه مصباح یزدی(ره) در علوم انسانی اسلامی؛
🔶 انعکاس و تأثیرگذاری اندیشه علامه مصباح یزدی(ره) در آثار اندیشمندان علوم انسانی.
🗓 آخرین مهلت ارسال چکیده 1400/8/30
🗓 آخرین مهلت ارسال مقالات 1400/12/29
🗓 زمان برگزاري 8 و 9 دي ماه 1401
🏢 دبیرخانه همایش: قم، خیابان جمهوری اسلامی، مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)
🔷 سایت همایش
🌐 www.ihsam.iki.ac.ir
☎️ 02532113429
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#علوم_انسانی_اسلامی
#همایش
#قم
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💢 سخنرانی دکتر احمد پاکتچی در نشست «بازخوانی تجربه کشورهای پیشرو در بینالمللیسازی آموزش عالی در استفاده از زبان واسط؛ درسهایی برای ایران»
📚 در بحث علم، دانشگاه و آموزش عالی، یک محور بسیار مهم و اساسی خود علم است. مؤلفه مهم دیگر موضوع آموزش است. به تعبیری مسئله حفاظت و نگهبانی از دانش مطرح است.
📚 از ما به عنوان ملت ایران دو انتظار وجود دارد؛ انتظار نخست این است که سهم خودمان را در مدیریت جهانی ایفا کنیم و امکان ندارد که ما فاقد سهم باشیم؛ به خصوص در یک حوزهای مانند علم که هم سابقه بسیار طولانی داریم و هم در زمان حاضر کشور ما عالمان و دانشمندان بسیاری دارد.
📚 دیگر اینکه باید علم و توسعه علم در کشور ما به صورت واقعی و فراتر از شعار، به عنوان یک اولویت مطرح باشد و سرمایهگذاریهای لازم انجام شود.
📚 وارد شدن در فضای بینالمللیسازی دانشگاههای کشورمان میتواند تضمین بسیار مناسبی برای این باشد که بتوانیم جایگاه خودمان را در این فضا به دست بیاوریم.
📚 بینالمللیسازی آموزش عالی در ایران گامی بسیار مهم در راستای دیپلماسی علمی و دیپلماسی فرهنگی و نیز در مسیر کادرسازی است. البته اهداف غیرعلمی و غیرفرهنگی مانند اهداف اقتصادی که وارد آنها نمیشوم نیز مطرح است.
📝 متن کامل: http://meftahandishe.com/?p=24715
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#گزارش
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ علوم انسانی - اسلامی، پژوهش و فناوری
📝 دومین همایش مجازی علوم انسانی - اسلامی، پژوهش و فناوری برگزار میشود.
🔻 محورها؛
🔹 چگونگی کاربست وحی در نظریه پردازی در علوم انسانی - اسلامی
🔹علوم انسانی - اسلامی و حکمرانی در جمهوری اسلامی ایران
🔹 فرآیند کاربردی سازی علوم انسانی - اسلامی
🔹 نقش فلسفههای مضاف در تولید علوم انسانی
🔹 اثربخشی علوم انسانی - اسلامی
🔹 علوم انسانی - اسلامی دیجیتال
🔹 وحدت حوزه و دانشگاه
🔹 دانشگاه اسلامی
📆 زمان برگزاری همایش: 20 تا 25 آذرماه سال 1400
☎️ تماس: 09373209646 و 02531156869
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#همایش
#قم
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💢 یادداشتی از علی امیری درباره تحول در حوزه و نقش آیتالله اعرافی در این عرصه
📚 در نهاد علمی حوزه کسی میتواند تولید نهایی علم کند و نسخه بپیچد که مقدمات لازم را طی کرده باشد و به درجه اجتهاد رسیده باشد تا بتواند با کار علمی با ضابطه به تولید نظامات علم اسلامی بپردازد و یکی از معانی بیان رهبری معظم انقلاب که فرمودند «تحول در حوزه از بالا باید اتفاق بیفتد» بخاطر همین بافت هویتی حوزه است.
📚 آیتالله اعرافی با فهم درست از مقدمات مذکور و با درک عمیق از فضای مدیریتِ دانش، آن هم دانش حوزوی با آن ملاحظات هویتی دست به اقدامی زدند که دقیقا سبب فعال شدن قلب تحول در حوزه علمیه شده است و آن راه اندازی دروس خارج فقه معاصر در مسائل مختلف فردی، حکومتی و اجتماعی... است. و ایشان با تسلط کامل بر مولفههای میدان، در تنگه احد تولید علم ایستادند.
📚 اگر این کار که به سطح اجرا هم رسیده است، بیش از پیش تقویت شود و همه نخبگان حوزوی و اساتید دغدغه مند به کمک این کار بشتابند، زمینهای فراهم شده و خواهد شد که چشمههای جوشان تولید علم و اندیشه و حل مسائل اسلام اجتماعی به طور سیستماتیک و گسترده از گوشه و کنار حوزه علمیه فواره بزند و در مدت نهچندان دوری شاهد حوزه علمیه غنی، پاسخگو، مولد و تحولی خواهیم بود.
📝 متن کامل: http://meftahandishe.com/?p=24741
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه
#یادداشت
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📸 گزارش تصویری نخستین نشست شورای عالی سیاستگذاری ستاد راهبری علوم انسانی اسلامی حوزه علمیه
💢 به گزارش خبرنگار پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح اندیشه؛ نخستین نشست شورای عالی سیاستگذاری «ستاد راهبری علوم انسانی اسلامی» با حضور حضرات آیات اعرافی و رجبی و حججاسلام والمسلمین عباسی، حکیمیان، سعدی، خیاط و رجایی همچنین آقایان دکتر طهرانچی و حسنی آهنگر به عنوان اعضای حقوقی و همچنین حججاسلام پارسانیا و غلامی و آقای دکتر حداد عادل با عنوان اعضای حقیقی برگزار شد.
✅ گزارش کامل: http://meftahandishe.com/?p=24766
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#گزارش_تصویری
#قم
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
پایگاه خبری علوم انسانی مفتاح
✳️ فراخوان مقاله همایش بین المللی علوم انسانی اسلامی در اندیشه علامه محمدتقی مصباح یزدی(ره) ✅ محوره
✅ گزارش خبرنگار پایگاه خبری - تحلیلی مفتاح اندیشه از برنامههای همایش بینالمللی علوم انسانی اسلامی در اندیشه علامه مصباح یزدی(ره)
🔻 حجتالاسلام والمسلمین علی مصباح یزدی، دبیر علمی همایش؛
🔹 مؤسسه امام خمینی(ره) تصمیم به برگزاری سلسله همایشهایی با عنوان علوم انسانی اسلامی در اندیشه معاصر گرفته که نخستین همایش بینالمللی آن در تراز علمی و پژوهشی با عنوان علوم انسانی اسلامی در اندیشه علامه مصباح یزدی برگزار میشود.
🔹 آشناسازی جامعه علمی و نخبگانی داخل و خارج از کشور با آرا و اندیشههای علامه مصباح در زمینه علوم انسانی اسلامی، بررسی و تبیین آرا و اندیشههای علامه مصباح در زمینه علوم انسانی اسلامی، بهره گیری از ظرفیتهای منظومه فکری علامه مصباح برای تولید علوم انسانی اسلامی و اسلامی سازی علوم انسانی و گسترش و غنی سازی کمی و کیفی متون و منابع در زمینه علوم انسانی اسلامی از اهداف همایش است.
🔻 حجتالاسلام والمسلمین محیطی، دبیر اجرایی همایش:
🔸 همایش بینالمللی علوم انسانی اسلامی در اندیشه علامه مصباح یزدی(ره) در تاریخ 8 و 9 دی ماه 1401 به ریأست آیتالله محمود رجبی برگزار میشود.
🔸 نویسندگان باید در مرحله نخست چکیده مقالات خود را حداکثر تا تاریخ 30 آبان ماه 1400 ارسال کنند. پس از ارزیابی چکیدهها و دریافت پذیرش چکیده، اصل و متن کامل مقالات را حداکثر تا 29 اسفند ماه 1400 از طریق سایت همایش برای دبیرخانه ارسال کنند.
📚 متن کامل: http://meftahandishe.com/?p=24746
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#گزارش
#قم
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ مجموعه ۱۷ جلدی نقش شیعه در پیدایش و گسترش علوم اسلامی رونمایی میشود
📕 آیین رونمایی از مجموعه۱۷ جلدی «نقش شیعه در پیدایش و گسترش علوم اسلامی» با حضور حضرات آیات مکارم شیرازی و سبحانی برگزار میشود.
📆 زمان: روز پنجشنبه هفته جاری از ساعت 9:30 صبح مدرسه علمیه امام کاظم(ع) واقع در میدان معلم قم.
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#نشر
#قم
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com