✅ بررسی نقش حوزههای علمیه خواهران در تعمیق باورهای عفاف و حجاب در جامعه توسط خانم جمیله علم الهدی
📚 حتی کسانی که امروزه به خوبی درگیر مسائل همسری، مادری و مسائل خانواده هستند و از عهده آن برآمدهاند نیز در هزارتوی ذهنی شأن، این سوال هست که هویت من و اثرگذاری اجتماعی من چه شده است؟ و در این فضای فکری است که جریان فمینیسم میتواند تأثیرگذار باشد و تأثیراتی هم داشته است.
📚 حوزه خواهران در تربیت حرفهای و تخصصی معلمان اقدامات خوبی انجام دهد و به نظر میرسد برنامه آموزشی حوزه بانوان باید به سمت تربیت استاد دانشگاه، معلم مدرسه، مربی مهدکودک و … پیش رود و این نهاد میتواند زیرساخت خوبی نیز برای شبکه سازی، هم افزایی و تغذیه دانشگاهها و مدارس باشد.
📚 بزرگترین مشکل ما در حوزههای علمیه و در ایران تفکیک و تخصص گرایی علوم دینی از دیگر علوم است، به این صورت که علوم دینی را در یک جا ببینیم و به علوم دیگر همچون پزشکی، مهندسی، پرستاری، مامایی و … بی توجه باشیم و این گونه فکر کنیم که تبلیغ دین فقط به همان شیوه سنتی است که عدهای در جایی جمع شوند و مبلغ دینی برود و به آنها آموزشهایی را بدهد، در حالی که این طور نیست.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=26877
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_علمیه
#گزارش
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📚 جلوگیری از تکراری شدن موضوعات پایاننامههای طلاب
✅ طلابی كه قصد نوشتن پاياننامه سطح ۳ و ۴ را دارند، قبل از انتخاب موضوع رساله خود، با مراجعه به سایت موضوعات أخذ شده از تکراری نبودن موضوع پیشنهادی اطمینان حاصل نمایند.
📝 گفتنی است؛ تاکنون 18130 موضوع اخذ شده در اداره مدارک علمی حوزه علمیه استان قم به ثبت رسیده است.
💻 آدرس سایت: http://hawzahqom.ir/madarek
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_علمیه
#گزارش
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ گزارش پایگاه خبری - تحلیلی مفتاح علوم انسانی اسلامی از قدردانی صمیمانه رهبر معظم انقلاب از آیتالله اعرافی
📚 کسانی که مقام معظم رهبری را میشناسند خوب میدانند که تأیید معظم له نسبت به مدیران ارشد حوزه و یا نظام اسلامی، آنهم در تریبون رسمی به ویژه در صورتی که تکرار شود چقدر معنادار و با اهمیت خواهد بود و لازم است امر مورد توجه و امعان نظر قرار گیرد.
📚 کمتر شنیدهایم که مقام معظم رهبری در تریبون رسمی، یک مدیریتی را کارآمد خطاب کنند، اما این توفیق بزرگ نصیب آیتالله اعرافی شده است که بعد از تمجید علنی در دیدار طلاب در سال ۱۳۹۸، اخیراً نیز در پیام به کنگره حضرت حمزه به این موضوع اشاره کردند.
🔹 رهبر معظم انقلاب در جمع اعضای ستاد برگزاری کنگره بین المللی حضرت حمزه(ع) میفرمایند: ما اکتفا نکنیم به همین که حالا کسانی را تربیت کنیم، یا موعظه کنیم، یا از این کارها، که حالا بالاخره باریبههرجهت، یک چیزی را قبول کنند؛ نه، سعی دستگاهها بر این باشد بحمداللّه جامعةالمصطفی ٰ در این زمینهها میتواند مرکز فعّالی باشد؛ در قم، مراکزی که اخیراً مدیریّت کارآمدِ حوزه بحمداللّه به وجود آورده میتواند یک چنین چیزهایی را تمهید کند.»
📝 همچنین حجتالاسلام والمسلمین محمدی گلپایگانی در نامه ای به آیتالله اعرافی قدردانی صمیمانه معظم له از تاسیس «ستاد حوزوی ترویج و ارتقای سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت» و فعالیتهای صورت گرفته در این ستاد را ابلاغ کرد.
📚 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=26994
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_علمیه
#گزارش
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💬 تشخیص مصلحت نظام از منظر فقه
👤حجه الاسلام و المسلمين دکتر محمدجواد ارسطا
📆 پنجشنبه 21 / 11/ 1400
ساعت 9 الی 11
🏢مکان: حرم مطهر، صحن امام حسن مجتبی علیه السلام، ساختمان شماره یک دانشگاه علوم اسلامی رضوی، مدرسه عالی فقاهت عالم آل محمد عليه السلام، سالن شهید سلیمانی
🌐لینک حضور آنلاین:
https://www.skyroom.online/ch/razavimaharat1400/feghahat
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حقوق
#نشست_علمی
#مشهد
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
فراخوان برگزاری هجدهمین سمینار ملّی نقشه جامع مدیریت اسلامی (نَجما18)
زمان: فردا پنجشنبه 21 بهمن ماه 1400 از ساعت 8 الی 12
این سمینار با موضوع "مبانی هستی شناختی خالق: مدیریت رحمانی و آسیب شناسی امّت واحده در سوره حمد" و با حضور مدیران سطوح مختلف دولتی و عمومی، اساتید، پژوهشگران و دانشجویان رشته های مدیریت حوزه علمیه و دانشگاه های سراسر كشور به صورت مجازی برگزار می گردد.
ریاست این سمینار بر عهده استاد دکتر علی رضاییان (چهره ماندگار مدیریت ایران) بوده که با دبیری دکتر روح اله تولایی (دانشیار دانشگاه جامع امام حسین علیه السلام) و با سخنرانی محوری حجت الاسلام والمسلمین دکتر ولی الله نقی پورفر (رئیس انجمن مدیریت اسلامی حوزه علمیه و عضو هیئت علمی دانشگاه قم) برگزار می شود.
لینک ورود به وبینار:
https://b2n.ir/najma
لینک پخش زنده سمینار در پیام رسان روبیکا:
http://rubika.ir/ihu_ac_ir
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مدیریت
#نشست_علمی
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ تولید علوم انسانی متناسب، مهمترین اصل در تمدنسازی به عنوان غایت انقلاب اسلامی است
🔻 دکتر محمدجواد هراتی در نشست علمی «جهاد تبیین»:
📝 انقلاب اسلامی ایران داعیهدار تمدن اسلامی است و هر تمدنی بر پایه معیارها و ارزشهای خاصی شکل میگیرد و علوم انسانی پایه و مبنای این مباحث است.
📝 اگر انقلاب اسلامی بخواهد تمدنساز باشد، باید علوم انسانی متناسب با ماهیت خود را تولید کند. بنابراین پاسخ به این سوال که چرا نیاز به تحول در علوم انسانی است را باید در غایت تمدنسازی انقلاب اسلامی جستجو کرد.
📝 برخی از حوزههای علوم انسانی موجود بر جنبههای هنجاری بومی تولید و نظریهپردازی نشده است و برای نیل به هدف غایی انقلاب اسلامی، تحول در آنها ضروری است.
📝 حوزه فناوری و تکنولوژی را میتوان وارد کرد و یا شبیه آن را در داخل ساخت و اگر نیاز باشد آن را خریداری کرد و آن را به استخدام درآورد اما مباحث فکری و فرهنگی که به حوزه علوم انسانی مرتبط میشوند، اینگونه نیستند و خطر علوم انسانی وارداتی برای آینده تمدنسازی انقلاب اسلامی امری بدیهی است.
📝 البته رویکرد بومیگرایی، به معنای نفی طرح اندیشههای وارداتی نیست و دانشگاه محل ارائه نظرات و دیدگاههای مختلف است. در صورتی که در فضای علمی اندیشهها به بحث و ارزیابی و نقد گذاشته شود، کلام صحیح از ناصحیح تشخیص داده میشود و تولید فکر جدید متناسب با نیازها و مقتضیات درونی سرعت می پذیرد.
📚 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=26990
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#گزارش
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ برگزاری نشست «نظام مسائل و چالشهای فقه حکمرانی»
🎙 اساتید دوره: حضرات آیات و حججاسلام اراکی، خسروپناه، حاج ابوالقاسم، ملک زاده، قوامی و نقی پورفر.
🔹 ویژه دانشجویان دکتری و طلاب سطح چهار
📆 زمان برگزاری: پنجشنبههای هر هفته
🔻 ثبتنام:
🔸 ایتا: @feghahat_110
🔸 بله: @m_hossein313
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#سیاست
#نشست_علمی
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💢 گزارش پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح علوم انسانی اسلامی به نقل از مدرسه تخصصی فقه نظام از درس خارج فقه سیاسی آیتالله محمدجواد فاضل لنکرانی
📚 امام خمینی(ره) میفرماید: «الاسلام هو الحکومة» نه اینکه حکومت یکی از احکام اولیه اسلام باشد، اصلاً جوهر اسلام حکومت با همه شئون است. یعنی اگر بخواهیم یک تعریف واقعی از دین کنیم نباید بگويیم: اسلام یعنی نماز، روزه، حج. بلکه باید گفت اسلام یعنی حکومت، با تمام شئون مالی، اقتصادی، نظامی، فرهنگی، سیاسی، اخلاقی، تربیتی، که یک حکومت دارد.
📚 اشتباه ما این است که از اول میگويیم اسلام برای اقیموا الصلاة، آتوا الزکوة، آمده است. درحالی که خداوند در آیات مختلف و با بیانی گوناکون میفرماید «وَ لَقَدْ بَعَثْنا في كُلِّ أُمَّةٍ رَسُولاً أَنِ اعْبُدُوا اللَّهَ وَ اجْتَنِبُوا الطَّاغُوتَ»[۶]یعنی با حکومت صالحه است که میشود اعتقاد صالح و صحیح را در جامعه پیاده کرد.
📚 اسلام یعنی حکومت، این حکومت یک اهداف اولیه دارد که توحید و نفی شرک است. احکام فرعی مانند نماز و روزه نسبت به آن اهداف، مطلوب بالعرض هستند. نباید چنین اندیشید که اگر گفتیم این احکام مطلوب بالعرض هستند، پس فضیلت و ثواب کمتری نیز دارند. ما به این بیان اگر بگويیم فقه اصغر آلةٌ للفقه الاکبر حرف صحیحی است.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=26958
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#سیاست
#درس_خارج
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ عضو هیات علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه سرپرست سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی شد.
💢 وزیر آموزش و پرورش در حکمی، «علی لطیفی» را به سمت «معاون وزیر و سرپرست سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی» منصوب کرد.
🔹 حجتالاسلام دکتر علی لطیفی، دکترای فلسفه تعلیم و تربیت دارد و عضو هیئت علمی گروه علوم تربیتی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه است.
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#انتصاب
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
🔔 بررسی نظریه نظام انقلابی
🎙ارائه: استاد عبدالحسین خسروپناه
📅زمان: پنجشنبه، 21 بهمن 1400، ساعت 19
🌐 لینک ورود به وبینار: online.snduonline.ir/ch/hokmrani
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#سیاست
#گزارش
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ گزارش پایگاه خبری-تحلیلی مفتاح انسانی اسلامی از "بررسی بیانات مقام معظم رهبری پیرامون علوم انسانی اسلامی و تولید علم توسط حجتالاسلام والمسلمین محسن عباسی ولدی" به نقل از مرکز علمی نسیم تربیت
🔹 از مباحث پررنگ دو دهه اخیر، موضوع علوم انسانی اسلامی است. با بررسی دغدغههای مقام معظم رهبری در حوزه علوم انسانی و سبک زندگی این نتیجه را در پی دارد که اصلی ترین و کلیدی ترین دغدغه ایشان در ۳۰ سال گذشته، بحث سبک زندگی و به صورت خاص خانواده میباشد.
🔹 ایشان در بحث اصلاح سبک زندگی به شدت بر تولید علوم انسانی حساس بوده و مقوله نفوذ تفکر انحرافی غربی در علوم انسانی و جلوگیری کردن از آن را اکیدا مورد سفارش قرار داده است.
🔹 از مهمترین نکات ایشان این جمله است «پیشرفت بدون خانواده سالم، سرزنده و بانشاط اصلا امکان ندارد». حال با این نوع نگاه، اگر خانواده بخواهد در رأس قرار بگیرد نیازمند اصلاح سبک زندگی میباشد.
🔹 از سوی دیگر برای اصلاح سبک زندگی باید مبانی سبک زندگی تصحیح شود. اگر مبانی مبتنی بر نوع نگاه و اندیشههای غربی باشد خروجی آن نیز سبک زندگی غربی خواهد بود. مقام معظم رهبری بر این باور است که اگر سبک زندگی غربی خوب بود باید در خود غرب مشاهده میشد اما مشاهده میشود که اینگونه نیست.
📚 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=26954
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فرهنگ
#یادداشت
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✳️ برگزاری دوره الگوی زنِ مسلمان
🎙 مدرس: سرکار خانم نیلچیزاده
📆 مهلت ثبت نام تا شنبه ۲۳ بهمن ماه.
🌐لینک: https://eitaa.com/joinchat/1626996803Cf3e1cc8ef9
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#زنان_و_خانواده
#گزارش
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ ضرورت و الزام نظاموارگی در رویکرد فقه حکومتی
📚 کرسی آزاد اندیشی با موضوع «ضرورت و الزام نظاموارگی در رویکرد فقه حکومتی» با ارائه حجتالاسلام و المسلمین سیدسجاد ایزدهی و نقد حججاسلام والمسلمین ذبیح الله نعیمیان و سیدکاظم سیدباقری برگزار شد.
🔹 حجتالاسلام سیدسجاد ایزدهی: ما در مقالهای که پیرامون این موضوع تدوین نمودیم ضمن تبیین نظاموارگی در رویکرد فقه حکومتی، به تعریف و بررسی ضرورتهایی پرداختهایم که نظاموارگی فقهی را در تناسب با نظاموارگی دین و نسبت نظامواره عناصر و ابواب درونی عرصه فقه، در نظر میگیرد. فقه حکومتی مرتبط با اداره کشور و نظام سیاسی است؛ یک نظام سیاسی لوازم و اقتضاءاتی دارد و الزامات نظام وارگی در فقه حکومتی هم باید ناظر به همان اقتضاءات باشد.
🔸 حجتالاسلام ذبیح الله نعیمیان: در نظام وارگی فقه حکومتی، با رویکرد فقه حکومتی، فقه دارای اجزاء و ترابط است اما آیا میتوان گفت که آنچه که دارای اجزاء است فقه است و آنچه که داریم در خصوص آن تلاش میکنیم نظام وارگی آن است و تولید آن به صورت نظام واره است؟ مستنبط من فقه حکومتی است.
🔸 حجتالاسلام سیدکاظم سیدباقری: عنوان نظام وارگی شاید تعبیر رسائی نباشد. شاید نظام مندی مراد باشد (فقه دارای نظام است) در نظام وارگی گویا یک ابهام وجود دارد (گویا نظام مند است) درحالی که نباید عنوان، دارای ابهام باشد.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=26901
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#گزارش
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📚 فرآيند دريافت نمره پژوهشی تقريرات يا مقاله علمی پژوهشی مصاحبه درس خارج
1️⃣ در ابتدای هر سال، طلبه فعال آموزشی موظف است درس خارج خود را مطابق ضوابط در سامانه نجاح انتخاب و مقاله علمی پژوهشی يا تقریر خود را زیر نظر استاد درس یا مشاور علمی درس خارج در طول سال به پایان برساند
2️⃣ بارگزاری تقریرات در سامانه تقریر حوزه (حداقل ۸۰ جلسه تقرير از يك درس برای هر سال تحصيلی)
3️⃣ ارائه فرم ارزیابی به استاد (طراحی شده توسط مديريت پژوهش)
4️⃣ ارزیابی و نمرهدهی مقاله يا تقریر بارگذاری شده در سامانه تقرير حوزه توسط استاد؛
5️⃣ تحویل فرم ارزيابی تکمیل شده از سوی استاد به مديريت پژوهش سطوح عالی توسط طلبه
6️⃣ تأیید نمره مقاله يا تقرير توسط مديريت پژوهش سطوح عالی.
7️⃣ نمره مقاله يا تقرير از ۲۰ در سامانه نجاح ثبت میشود و حداقل نمره قبولی ۱۴ میباشد.
8️⃣ ثبت نمره نهايی در نجاح مطابق جدول زمانبندی ابلاغ شده از سوی مديريت آموزش.
9️⃣ درصد اثرگذاری نمره مقاله يا تقريرات نسبت به مصاحبه درس خارج ۴۰ به ۶۰ درصد میباشد؛
🔟 نمره مقاله علمی پژوهشی يا تقريرات برای همان سال تحصيلی اعمال میگردد و امكان ذخيره سازی برای دورههای بعد نمیباشد.
☎️ در صورت هرگونه سؤال میتوانيد با شماره ۳۳۱۳۱۴۴۵ (مديريت پژوهش) تماس بگيريد.
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_علمیه
#گزارش
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📚 سیاستهای اقتصادی پیشنهادی پروفسور مسعود درخشان به دولت سیزدهم با نگاه اقتصاد اسلامی
🔹 ربا به صورت کامل قابل حذف است به شرط آنکه مدیران ارشد نظام با روحیه و تفکر انقلابی و اقدام جهادی تصمیم بگیرند که در گام نخست همۀ بانکها اعم از خصوصی و دولتی را در یک بانک فراگیر دولتی به نام بانک ملی اسلامی ادغام کنند.
🔹 شایسته است مقامات پولی و مالی کشور و اقتصاددانان جوان و دلسوز ما از این پدیدههای جهانی درس بگیرند بهویژه آنکه کشور عزیزمان بعد از پایان جنگ تحمیلی و روی کار آمدن دولت سازندگی بهسرعت از الگوی بحرانزای پولی و مالی غرب تقلید کورکورانه کرد.
🔹 دولتهای اصلاحات و بهار و تدبیر نیز بدون استثناء از سنت دولت سازندگی پیروی کردند. اقتصاددانان دلباخته به نظام سرمایهداری لیبرال با نظریهپردازیهای نابخردانۀ خویش در تأیید سیاستهای دولتی متأسفانه آثار مخرّب چنین سیاستهایی را تقویت کردند. این همه موجب شد که کار به جایی برسد که امروزه اقتصاد ملی با بحرانهای جدی دست به گریبان شده است.
🔹 بعد از جنگ تحمیلی و روی کار آمدن دولت سازندگی و بر طبق دستورالعملهای صندوق بینالمللی پول که نمایندگانش به تهران آمدند، بانکهای خصوصی نخست به تدریج و سپس به سرعت شکل گرفتند و تا به امروز همچنان رشد کرده و تعدادشان از 20 بانک هم تجاوز کرده است.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=26980
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#گزارش
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ رقابت علمی شبیهسازی انطباق بودجه ۱۴۰۱ با قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران
📆 مهلت ثبتنام تا ۲۷ بهمن ماه ۱۴۰۰
📝 زمان برگزاری رقابت: دهه اول اسفند ماه ۱۴۰۰
💻 ثبتنام: https://gcrc.ac.ir/fa/forms/5
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حقوق
#فراخوان
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ مدیریت در سطح ملی یعنی حکمرانی فضای حقیقی از طریق فضای مجازی
🔻 دکتر رضا تقیپور در جلسه شورای تخصصی حوزوی شورای عالی انقلاب فرهنگی:
📝 رهبری فرمود، اهمیت فضای مجازی به اندازه اهمیت انقلاب اسلامی است و اگر من مشغلههایی نداشتم شخصاً مدیریت این فضا را بر عهده میگرفتم. منظور از کلام رهبری مبنی بر مدیریت فضای مجازی در سطح ملی حکمرانی است و مدیریت در سطح ملی یعنی حکمرانی و آنچه که ما در فضای حقیقی داریم میتوان حکمرانی آن را از طریق فضای مجازی اعمال کنیم.
📝 غرض از اصطلاح حکمرانی فضای مجازی سه وجه حکمرانی از طریق فضای مجازی، حکمرانی در فضای مجازی و حکمرانی بر فضای مجازی است. حکمرانی از طریق فضای مجازی یعنی مسائل مطرح در فضای واقعی را میتوان با گسترش فضای مجازی از طریق فضای مجازی کنترل کرد و در دولت الکترونیک، گسترش فضای مجازی مسیری برای اعمال حاکمیت در همه حوزهها است نه تنها فضای مجازی.
📝 در ابتدا نیاز سیاستگذاری و قانون گذاری داریم؛ دوم تنظیم گری خرد را میخواهیم که در وزارت ارتباطات موجود است ولی در بعضی از کسب و کارها موجود نیست و از جمله این موارد حکمرانی داده است.
📚 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=27009
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#گزارش
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💢 برگزاری دوره اقتصاد مقاومت 1
✅ بررسی ظرفیتهای اقتصادی کشورهای محور مقاومت با تمرکز بر کشورهای عراق، سوریه و لبنان.
📆 تاریخ: ۲۸ و ۲۹ بهمن ماه(حضوری و مجازی)
📆 مهلت ثبتنام: تا ۲۴ بهمن ماه
✍️ جهت ثبت نام در دوره به آیدی @rohollahnr در تلگرام و بله و یا به شماره 09907927108 در واتساپ، بله و تلگرام پیام دهید.
☎️ جهت کسب اطلاعات بیشتر به شماره 09135592437 در بله و واتساپ پیام دهید.
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#گزارش
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📚 برگزاری اختتامیه یازدهمین جشنواره علامه حلی تهران
📝 معرفی و تقدیر آثار برگزیدگان
🎙 با سخنرانی آیتالله علیدوست
📆 زمان: یکشنبه 24 بهمن ماه 1400/ ساعت 8:30
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#گزارش
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ تبیین علم و پژوهش اقتدارآفرین در گام دوم انقلاب توسط دکتر گلشنی
🔹 متأسفانه به دلیل عدم توجه به ظرفیتها، مشغول کپیبرداری از غرب بودیم و هیچ وقت سراغ سرمشق نویسی نرفتیم. غرب تلاش کرد که فرهنگ ما را عوض کند که متأسفانه خیلی هم موفق عمل کرده است و مشکل اصلی ما این است که فرهنگی متعالی اسلام در محیط ما حاکم نبوده است.
🔹 در دانشگاه ها و مدارس ما اصلاً فرهنگ اسلامی حاکم نیست و جوانان به دنبال راهی برای مهاجرت تحصیلی هستند. امروز صحبتهای زیادی از دیپلماسی علمی می شود. من مخالف این اقدامات نیستم، ولی باید دانامنشانه باشد.
🔹 غربی ها به این نتیجه رسیدند که فرهنگ ما را مورد تخریب قرار دهند و فرهنگ خود را جایگزین کنند و دانشگاه ها را برای نفوذ انتخاب کردند. وقتی افراد بی دین در بالاترین سطوح دانشگاهی حاکم باشند الگوهای تقلبی برای پیشرفت علم را بر ما حاکم می کنند.
🔹 منظور من این نیست که از علم غربیها استفاده نکنیم. پیامبر اسلام (ص) فرمودند که برای طلب علم حتی به چین سفر کنیم، ولی ما باید مثل چین یا ژاپن حواس خود را جمع کنیم. ضعف هویت ملی و دینی یکی از مشکلات ماست. به اساتید برجسته خودمان به اندازه اساتید متوسط خارجی بها نمی دهیم.
📚 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=27000
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#گزارش
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📘 چهارمین شماره مجله رویش اندیشه با موضوع «ابعاد تورم در اقتصاد ایران» منتشر شد
📌 برخی مطالب این شماره:
🔖 پروندۀ مسائل نظام بانکی و تورم و گفتوگو با حجتالاسلام والمسلمین دکتر فراهانیفرد، حجتالاسلام والمسلمین دکتر عربی، دکتر مقصودی و دکتر خسروی
🔖 پروندۀ ماهیت تورم و گفتوگو با دکتر صمصامی، دکتر بخشی دستجردی و دکتر درودیان
🔖 پروندۀ جهشهای نرخ ارز و تورم و گفتوگو با دکتر توکلی، دکتر شاکری و دکتر قمری
🔖 پروندۀ نظام عرضۀ کالا و خدمات و تورم و گفتوگو با دکتر شقاقی، دکتر برادراننصیری و محسن محمدزاده
🔖 پروندۀ درآمدهای نفتی و تورم و گفتوگو با دکتر صادقی، دکتر نعمتی و دکتر شهبازی
🔖 تاریخ اندیشه: افشاریه و زندیه؛ توقفی کوتاه در مسئلۀ دین و دولت
✍️ جهت کسب اطلاعات بیشتر به کانال مجله رویش اندیشه مراجعه فرمایید:
🌐 https://eitaa.com/joinchat/1996030070C0cd194be1b
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#نشر
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📚 حوزه باید در همه عرصهها سرباز علمی داشته باشد
🔻 حجتالاسلام والمسلمین مهدی رستمنژاد در جمع مدیران و اساتید مدارس:
📝 موضوع درختواره حوزههای دانشی، ورود به عرصهای بسیار جدید برای پاسخگویی به صدها نیاز نظام و جامعه است. حوزه ۱۰۰۰ ساله از زمان شیخ طوسی (ره) و ۱۴۰۰ ساله از زمان اهلبیت و رسولالله علیهمالسلام به حسب اقتضای خودش، دارای ظهور و بروز در پاسخگویی به نیازها در طول زمان بوده است.
📝 امروزه بسیاری از مسائل عمومی که در همه دورهها مورد نیاز اقشار مردم بوده است دیگر موضوعیت ندارد. امروزه موضوعات جدیدی حادث شده است که نیاز به پاسخگویی دارد. حوزه باید در همه این عرصهها سرباز علمی داشته باشد.
📝 ما باید وارد این عرصهها شویم، امروز نمیشود وارد عرصه هوش مصنوعی یا فضای مجازی نشد و خود را از این امور کنار کشید. فضای مجازی در همه موضوعات و عرصهها ورود پیداکرده حوزه هم باید با تکنیک و مهارتهای لازم، در این عرصهها و موضوعات حضور پیدا کند.
📝 نمیتوان مدعی انقلاب بود و هزاران شهید در راه این انقلاب داد، ولی پاسخگوی نیازهای نظام و انقلاب نبود، عقبنشینی هم معنا ندارد، با این انقلاب همه دنیا متوجه فرهنگ اهلبیت علیهمالسلام شده است، ما معتقد هستیم این فرهنگ ظرفیت پاسخ به مسائل روز را دارد و در این میدان، حوزه باید خود را بازسازی کند، این میدان «سرباز سلیمانیها» لازم دارد.
📚 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=26935
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_علمیه
#گزارش
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💢 برگزاری سلسله نشستهای «بررسی ظرفیت حجیت اصولی در علوم انسانی»
🎙 سخنران: حجتالاسلام والمسلمین وکیلی
⏰ زمان: دوشنبه 25 بهمن، ساعت 13
🌐 کسب اطلاعات بیشتر: @asranehelmi
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#گزارش
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📚 حاکم نمیتواند با توسل به قوه قهریه مردم را به کمال برساند
🔻 آیتالله سید ابوالحسن مهدوی در درس خارج فقه سیاسی:
🔹 از دیدگاه ما بهترین نظام، نظام اسلام است؛ زیرا مجری آن معصوم و قانون آن از سوی خداوند متعال میباشد.آنچه در این بین مهم است پاسخ به این سوال میباشد که آیا در این نظام مردم بالاجبار به سمت کمال میروند؟ در پاسخ باید گفت قطعا اینگونه نیست. این موضوع لغزشگاه افراد زیادی است.
🔹 عدهای میگویند به دلیل اینکه برخی از افعال خلاف و حرام در حکومت اسلامی انجام میشود، حکومت اسلامی نباید به حکومت خود ادامه بدهد و باید طاغوت جایگزین آن شود. پاسخ این افراد این است که باید گفت؛ هدف فاعلی رهبر معظم انقلاب، اجرای همه قوانین اسلام میباشد که در این راه موفق به انجام تعداد زیادی آنها شده اما در اجرای تعداد زیادی نیز موفق نشده است. حتی اگر اهل بیت نیز حاکم باشند، نمیتوانند هدف فاعلی خداوند را به استعانت از زور پیاده کنند بلکه هدف فاعلی باید با اختیار انجام شود.
🔹 دشمنان ما نیز از این تفاوت سو استفاده میکنند و میگویند رهبران آسمانی نتوانستندو عاجز بودند در حالی که خود آنان ناتوان از اجرای قوانین هستند و در مواردی هم اراده خود را به عدم اجریا قانون میگذارند. از سوی دیگر به دلیل اینکه قوانین طاغوت بشری است ناقص میباشد.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=27017
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#سیاست
#درس_خارج
#اصفهان
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📚 پشتیبانی از مستعدان برتر حوزوی کشور
🔹 بنیاد ملّی نخبگان بر اساس «آییننامه شناسایی و پشتیبانی از برگزیدگان حوزوی کشور» و شيوهنامه ذيربط، در سال تحصیلی 1401-1400 تسهیلاتی را به طلاب مستعد برتر حوزههای علميه كشور اعطا مینمايد.
🔹 طيّ فرايند شناسايی طلاب مستعد كه با همكاری مرکز امور نخبگان و استعدادهای برتر حوزههای علمیه و معاونت آيندهسازان بنياد ملّی صورت ميپذيرد، هرساله تعدادی از مستعدان برتر حوزههای علميه سراسر كشور که دارای بالاترین امتیاز از فعالیتهای مورد تأیید باشند و پویایی خود را نیز حفظ کرده باشند، مشمول تسهيلات ذيربط خواهند شد.
🔹 طلاب مستعد برتر هر یک از حوزههای علميه كشور که واجد شرایط مذکور در «شیوهنامه شناسايی و پشتيبانی از مستعدان برتر حوزوي كشور در زمينههای «آموزش»، «پژوهش» و «تبليغ و امور فرهنگي» در سال تحصیلی 1401-1400» هستند، میتوانند درخواست خود را از طریق سامانه اطلاعاتی بنیاد ملّي نخبگان، به نشانی http://sina.bmn.ir(کلیک کنید)، ثبت نمايند.
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_علمیه
#گزارش
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ بررسی منطق حکمرانیِ حمایت در نوشتاری از محسن قنبریان
💢 در بیانات رهبر انقلاب با فعالان اقتصادی دو نکته مهم اما مغفول بود: نارضایتی از یک دستگاه و بیان اینکه حق با مردم است(اینبار مثال خودرو)، سوء استفاده چند دستگاه و سازمان از حمایتهای رهبر انقلاب(اینبار مسئولین لوازم خانگی).
🔰 دو پرسش اساسی:
1️⃣ گاهی حق مردم در دست دستگاه یا مصوبهای است که به تصریح دیده بان دلسوزی مثل رهبری، مردم از آن ناراضیاند و حق با مردم است. بهتر نیست در این تقابل، بهجای حمایت از سازمان یا مصوبه، از مردم حمایت شود؟
2️⃣ آیا موارد دیگری هست که سازمان یا نهادی در مقابل حمایت رهبر انقلاب، خوب عمل نکند و از این حمایت سوء استفاده کند؟ یا مثال منحصر در همان مسئولان لوازم خانگی است؟!
🔹 پاسخهای مطلق مثبت و منفی دادن به این دو پرسش، سطحینگری بهنظر میرسد.
🔻 ادعا این است؛
1️⃣ در دوگانههای «مردم-نهاد حاکمیتی»(که یک طرف رضایت مردم و طرف دیگر دستگاه حاکمیتی) قرار دارد، باید ابتدا دید که آیا اصطلاحاً راه گریزی(مندوحه) هست که بتوان هر دو را با هم جمع کرد یا خیر؟
2️⃣ اما جاییکه چنین راه گریزی نیست، چالش جدی میشود. حکمران باید جانب یکی از طرفین دوگانه را بگیرد. یا جانب رضایت مردم یا نهاد و سازمانی که نوعا تبلور خواست ملی هم هست!
📚 در این موارد کارشناسانِ خلّاق باید طرحی نو در مراحل تصمیمسازی دراندازند؛ یعنی راه سوم یا مندوحه بسازند!
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=26976
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#یادداشت
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💢 محورهای مقالات «یکصدمین سال بازتأسیس حوزه علمیه قم» اعلام شد.
🔻 محورها؛
🔹 دوران زعامت آیتالله العظمی حاج شیخ عبدالکریم حائری.
🔹 حوزه علمیه قم در دوره مراجع ثلاث.
🔹 حوزه علمیه قم در دوران زعامت آیتالله العظمی بروجردی.
🔹 حوزه علمیه قم از رحلت آیتالله العظمی بروجردی تا پیروزی انقلاب اسلامی.
🔹 حوزه علمیه قم پس از پیروزی انقلاب اسلامی.
✅ علاقمندان میتوانند پس از انتخاب موضوع، چکیده آثار خود را در قالب فایل word حداکثر تا اول خردادماه ۱۴۰۱ به رایانامه howzeg100@irdc.ir ارسال کرده و یا در پایگاه اطلاع رسانی این دبیرخانه به آدرس www.howzeh100.ir ثبت نمایند. همچنین مهلت ارسال اصل مقالات، ۱ شهریورماه ۱۴۰۱ خواهد بود.
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه
#گزارش
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📝 اشتغال زنان؛ مزیت ها و آسیبها
📚 سمینار «شناسایی مؤلفهها و شاخصهای الگوی مطلوب اشتغال بانوان از دیدگاه اسلام» برگزار شد.
🔹 عفت رمضانیان، مدیر مؤسسه آموزش عالی فاطمة الزهرا(س) اصفهان: زن به عنوان محور اصلی در خانواده که مهمترین رکن جامعه میباشد باید به وظیفه انسان سازی و تربیت نسل جوان متعهد و موّحد برای ساختن تمدن نوین اسلامی بپردازد، لذا بی شک نیازمند یک الگوی مطلوب برای اشتغال زنان هستیم تا به این رسالت مهم آسیبی وارد نسازد.
🔸 حجتالاسلام قدرت الله خسرو شاهی، عضو هیأت علمی دانشگاه اصفهان: اشتغال زنان به عنوان یک حق انسانی برای آنان پذیرفته شده است. پیش فرضها و اصولی در اشتغال زنان مطرح است که توجه به آن موارد میتواند در رسیدن به الگوی مطلوب راهگشا باشد.
🔹 سمیه حاج اسماعیلی، عضو هیأت علمی پژوهشگاه زن و خانواده: اشتغال زنان از ضرورتهای جامعه مدرن است، ولی یک پدیده چند وجهی است، از این رو باید جواب چند سوال مشخص گردد. چه عواملی باعث میشود زنان به اشتغال روی بیاورند؟ پیامدهای اشتغال چیست؟ و الگوی مطلوب اشتغال زنان چیست؟
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=27004
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#زنان_و_خانواده
#گزارش
#اصفهان
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ آییننامه جذب نخبگان در دستگاههای اجرایی به تصویب دولت رسید
🔻 وزیر علوم در گفتوگوی تلویزیونی اعلام کرد؛
🔹 در راستای اثربخشی نخبگان در جامعه و حفظ آنان در کشور، آیین نامه جذب نخبگان در دستگاههای اجرایی در دولت تصویب شد.
🔹 با راه اندازی سامانه نان میتوانیم بین پژوهشگر، شرکتهای دانشبنیان و پارکهای علم و فناوری یک شبکه ایجاد کنیم.
🔹 هماکنون بیش از ۹۰ هزار دانشجوی خارجی در داخل کشور ما تحصیل میکنند. علاوه بر مرجعیت علمی، دیپلماسی علمی نیز برای ما خیلی مهم است زیرا علم و دانش بشر مانند اقیانوسی است که بایستی هر کشور بتواند از دستاوردهای آن بهرهمند شود و در عمق بخشیدن به این اقیانوس نیز نقش داشته باشد.
🔹 با ایجاد معاونت فناوری و نوآوری در مسیر توسعه پارکهای علم و فناوری و شرکتهای دانش بنیان حرکت میکنیم که این موسسات بهترین مکان برای جذب دانشآموختگان و ایجاد شغلهای دانش پایه است.
🔹 نظام ملی نوآوری و فناوری در حقیقت یک بسترسازی برای ایجاد شغل برای نخبگان است و ایجاد صندوق علوم تحقیقات و فناوری با مجوز ریاست محترم جمهوری که در لایحه بودجه نیز آمده است، میتواند در صورت داشتن اعتبارات مناسب در سال آتی، در کنار سامانه نان به تقویت اکوسیستم نوآوری و اشتغال نخبگان کمک کند.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=27022
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#گفتگو
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com