✅ اعوجاج و لکنت نظریههای غربی در فهم انقلاب اسلامی
🔻 دکتر طهرانچی در مراسم تقدیر از برگزیدگان جشنواره کتاب سال مطرح کرد؛
🔹 انقلاب اسلامی در عالم واقع مسیرش را به جلو ادامه میدهد و نظریهپردازان غربی برای اینکه آن را از کار بیندازند، تمام راهنماییها را به دنیای استکبار انجام میدهند، آنها مرتباً هزینه میکنند اما جواب نمیگیرند، این موضوع در نظریه کوهن یعنی در شناخت پدیده انقلاب اسلامی دچار اعوجاجات مکرری شده است و انقلاب اسلامی برای آن پیشبینیپذیر نیست. وقتی پیشبینیپذیر نیست، پارادایم اشتباه است.
🔹 الان وقت ظهور و بروز یک نظام جدید علمی است که در این نظام جدید علمی باید سنتهای الهی و ربوبیت خداوند را دید.
🔹 یکی از مشکلات اصلی ما این است که نمیتوانیم گزارههای امامین انقلاب اسلامی را در چارچوب نظریههای اجتماعی تبیین کنیم، بااینکه شکست در چارچوب social sciences را نسبت به پدیده انقلاب اسلامی میبینیم، اما هنوز به همان قاعده پایبندیم. لازم است که از این نظریه عبور کنیم و طرحی نو دراندازیم.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=31909
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#دانشگاه
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
🔰 پژوهشگاه فقه نظام و مرکز فقهی ائمه اطهار علیهم السلام برگزار می کنند:
💠 نشست «بررسی بازنمایی معصومین علیهم السلام و مقدسین در سینما و تلویزیون بر اساس اضلال و هتک حرمت محترمات»
👤 ارائه دهنده: حجة الاسلام و المسلمین استاد محمد علی حیدری؛ عضو گروه علمی فقه فرهنگ مدرسه عالی حوزوی ولی امر علیه السلام
👤 ناقد: جناب آقای دکتر عبدالکریم خیامی؛ عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق علیه السلام
👤 دبیر علمی: حجة الاسلام و المسلمین دکتر نهاوندی؛ مدیر گروه فقه ارتباطات، هنر و رسانه مرکز فقهی ائمه اطهار علیهم السلام
🗓 پنجشنبه، 11 اسفند
⏰ 9:45 صبح
📌 میدان معلم، مرکز فقهی ائمه اطهار علیهم السلام
📽 لینک وبینار:
Www.markazfeqhi.com/live
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#سینما
#نشست
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ معرفی کتاب درآمدی بر ایده علوم انسانی اسلامی
💢 کتاب «درآمدی بر ایده علوم انسانی اسلامی» نوشتهی دکتر سید محمدتقی موحد ابطحی استادیار پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی مدتی است که به همت انتشارات پژوهشگاه حوزه و دانشگاه و با همکاری مرکز پژوهشهای علوم انسانی اسلامی صدرا منتشر شده است.
1️⃣ در بخش اول پس از تعریف اجمالی مفاهیم کلیدی مورد استفاده در این کتاب، برای مثال علم، دین، علوم انسانی، مناسبات علم و دین، تحول علوم انسانی، پارادایم و … تاریخچه مختصری از شکلگیری علوم طبیعی و انسانی پوزیتیویستی بیان میگردد و در نهایت جریانهای تحول خواهی که در غرب در مواجهه با علوم انسانی پوزیتیویستی شکل گرفتهاند در چارچوب پارادایمی معرفی میشود.
2️⃣ در بخش دوم پس از اشاره تاریخی به پیدایش ایده علم اسلامی در جهان اسلام و فعالیتهایی که در این زمینه انجام شده است، ادله مربوط به امکان، ضرورت، مطلوبیت و اخلاقی بودن علوم انسانی اسلامی بررسی شده است.
3️⃣ در بخش سوم رویکردهای کلان در زمینه علوم انسانی اسلامی معرفی شدهاند و به این نکته اشاره شده است که نظریه پردازن این عرصه معمولا از ترکیبی از این رویکردهای کلان بهره گرفتهاند.
📚 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=31913
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#علوم_انسانی_اسلامی
#نشر
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ پروژه های هوش مصنوعی حوزه با همکاری طلاب و دانشجویان پیگیری میشود
🔻 دکتر بهروز مینایی، مدیر عامل موسسه همتا تاکید کرد؛
🔹 100 نفر از طلاب و گروه های متعددی از دانشجویان دکتری و کارشناسی ارشد در زمینه پروژه هوش مصنوعی فعالیت می کنند و یکی از این پروژه ها هوش مصنوعی همتا است که به دستور آیت الله اعرافی هویت مستقلی به خود گرفت و براساس منویات رهبر انقلاب در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی برنامه های خود را پیش می بریم.
🔹 سال ۹۹ نخستین همایش هوش مصنوعی را با همکاری دفتر تبلیغات اسلامی، موسسه کامپیوتری نور و همچنین موسسه اشراق برگزار کردیم و ۷۰ مقاله به دبیرخانه همایش ارسال و مشخص شد چه افرادی در زمینه هوش مصنوعی و علوم انسانی مشغول فعالیت هستند.
🔹 فعالیت هایی که در موسسه همتا انجام می شود به صورت خصوصی نیست و در اختیار همه افرادی که در زمینه هوش مصنوعی فعالیت می کنند قرار می گیرد، پروژه “جُهد ۲”موتور جستجویی است که تحت وب می تواند پاسخگوی جستجوهایی باشد که نیازمند متفکران دینی انجام می دهند.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=31917
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#علوم_انسانی_اسلامی
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💢🔰
کرسی علمی ترویجی
محدودة نفقه همسر و دلالت آن برای حکم اشتغال زنان
ارائه کننده:
🔸 دکتر حسین بستان، دانشیار جامعه شناسی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه؛
ناقدان:
🔹آیت الله جواد حبیبی تبار، مدیر گروه فقه و حقوق قضایی جامعه المصطفی؛
🔹 دکتر مریم برقعی مدیرگروه پژوهشی فقه و حقوق جامعه الزهرا (س) ؛
دبیر :
🔹 دکتر زهراسادات سرکشیکیان، پژوهشگر جامعه الزهرا؛
🗓دوشنبه 8 اسفند 1401 ساعت 13 الی 15
📍جامعه الزهرا، معاونت پژوهشی
---------------
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#زنان_و_خانواده
#کرسی_علمی_ترویجی
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ گزارشی از آئین تجلیل از برترین آثار موضوع شناسی فقهی
🔹 آیت الله حسینی بوشهری: افتخار میکنم در حوزهای زندگی میکنم که شخصیتهای اهلقلم، اهل تحقیق و اهل پژوهش حضور دارند. امروز مجلات مختلف، مجموعهها، مؤسسات و… مشغول به انجام کارهای بزرگی هستند؛ زمانی که بنده به حوزه علمیه قم آمدم فقط یک نشریه مکتب اسلام وجود داشت اما امروز صدها نشریه و مجله علمی مشغول به کار هستند.
🔸 استاد فلاح زاده: در طول ۱۰ سال تأسیس مؤسسه موضوع شناسی فقهی کارهای فراوانی صورت گرفته اما موضوع شناسی با شروع این مؤسسه آغاز نشده بلکه این مقوله پیشینهای طولانی دارد؛ یکی از راههای پدید آوردن بانک اطلاعاتی همایشها و فراخوان مقالات است ازاینرو این همایش ترتیب داده شد.
🔹 استاد بیات: بحث فقه یک استنباط حکم دارد که فقه ما عموماً به آن میپردازد، اما بهصورت مستقل به موضوعشناسی نپرداخته است. خلاء جدی که رهبر معظم انقلاب اسلامی، فقیهان و مراجع تقلید میگویند، برای این است که ما نسبت به موضوعشناسی در فقه، به شکل مستقل توجه نکردهایم و اتفاقاً نقطه تلاقی دین و علم و نقطه تعامل دانشگاه و حوزه نیز در موضوعات است.
💢 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=31954
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ سلسله نشستهای جوانی جمعیت
🔷 با حضور:
1️⃣ جناب آقای دکتر محمود حکمتنیا
🗓 سهشنبه 1401/12/9
2️⃣ حجت الاسلام و المسلمین چراغی
🗓 چهارشنبه 1401/12/10
🗓 جمعه 1401/12/12
🗓 شنبه 1401/12/13
3️⃣ جناب آقای دکتر هادی عرب
🗓 پنجشنبه 1401/12/11
4️⃣ حجت الاسلام و المسلمین ساطوریان
🗓 یکشنبه 1401/12/14
5️⃣ حجت الاسلام و المسلمین دکتر علی ابوترابی
🗓 دوشنبه 1401/12/15
🔶 حضور مجازی
🌐 heyatonline.ir/pasokh.tv
ارتباط با ادمین نشست
🔰 @Admin_spasokh
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#جمعیت
#سلسله_نشست
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
❇️ ایجاد تعامل میان دو زیست بوم علم و فناوری نواوری و حکمرانی، نقش مرکز پژوهش های مجلس/ مردمی سازی و اصول دانش بنیان، دو رکن اصلی حکمرانی
🔻بابک نگاهداری رییس مرکز پژوهش های مجلس در افتتاح آزمایشگاه خط مشی و حکمرانی مشترک مرکز پژوهش های مجلس و دانشگاه تهران مطرح کرد؛
🔹در حکمرانی هیچ مسئلهای برای همیشه حل نمی شود و مسایل مدام بازتولید میشود، بنابراین نیاز به زیست بومی دایمی برای حکمرانی داریم چراکه نظام میتواند از این نوآوریهای خلاقانه به صورت دایمی بهره ببرد.
🔹در مرکز پژوهشهای مجلس بر مبنای شناسایی مسائل، شبیه سازی سیاستی و تقیینی راه اندازی کردهایم که بر مبنای آن هر طرح و لایحه ابتدا شبیه سازی میشود و قبل از تصویب نظر کارشناسی درباره آن اعلام میشود.
🔹نباید به مسائل حکمرانی به دید پروژهای نگاه کرد بلکه این موارد فرآیندی هستند و نیازمند به یک اکوسیستم دائمی دارند از همین رو افتتاح آزمایشگاه سیاستی در خلق این اکوسیستم دائمی بسیار میتواند کمک کننده باشد.
🔹برای موفقیت آزمایشگاه حکمرانی حتما باید دو بال نظر و عمل نوآورانه کنار هم دیده شوند. و برای این مدل مشارکتی در مرکز پژوهشها ما مرکز نوآوری داریم که در این امر مشارکت کرده و مثل دیگر مراکز نوآوری بخش عمومی با شبیهسازی تصمیمات و طرحها و لوایح عملا در کنار نهاد علم میتواند در بال عمل به صورت مثمر ثمر عمل کند.
🌐 ادامه خبر: http://ihkn.ir/?p=31900
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حکمرانی
#گزارش_خبری
#دانشگاه
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ بررسی تخصصی «طرح بانکداری مرکزی» و انطباق آن با سیاست های کلی
🔻 به گزارش مرکز رسانه و روابط عمومی مجمع تشخیص مصلحت نظام، کمیسیون اقتصادی، اداری و بازرگانی مجمع پیش از ظهر شنبه 6 اسفندماه 1401 طرح «بانکداری مرکزی» را بررسی کرد.
💢در این جلسه، اعضای کمیسیون، نظرات تخصصی خود را در خصوص طرح بانکداری مرکزی از جمله مفاهیم «استقلال و اقتدار بانک مرکزی»، «بانکداری اسلامی» و «عدم انسجام بین وظایف، اهداف و احکام بانک مرکزی» بیان کردند.
💢 محسن رضایی، رئیس کمیسیون اقتصادی، اداری و بازرگانی مجمع، ضمن تشکر از طراحان طرح، با اشاره به نواقص متعدد این طرح و ایرادات فراوان شورای نگهبان و هیئت عالی نظارت مجمع به آن گفت: این طرح با واقعیت های اقتصاد کشور انطباق ندارد و نیاز به اصلاحات جدی دارد.
💢 بنابر این گزارش، با توجه به اینکه این مصوبه پیشتر در هیئت عالی نظارت مجمع مورد بررسی قرار گرفته و برخی از ابهامات و ایرادات 19 گانه هیئت در مجلس شورای اسلامی برطرف شده و برخی موارد مغایرت با سیاست های کلی همچنان باقی مانده است، مقرر شد گزارش کمیسیون اقتصادی درباره این طرح در هیئت عالی نظارت مجمع، ارائه شود.
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#بانکداری
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
❇️ پژوهشکده اخلاق و تربیت (گروه مطالعات فکرپروری کودک و نوجوان) پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، همایش ملی با شرح و عنوان زیر برگزار میکند:
همایش ملی «آموزش تفکرمحور زمینهساز تمدن نوین اسلامی»
🔻سخنرانان:
مهدی گشنی
یحیی فوزی
تقی پورنامداریان
محمود مهرمحمدی
محمد حسنی
منصوره حاجحسینی
فرشته ابوالحسنی نیارکی
میثم سفیدخوش
سیدنورالدین محمودی
مالک شجاعی جشوقانی
سیدمحمدتقی موحد ابطحی
هادی وکیلی
سعید ناجی
روحالله کریمی
🔹ثبتنام: ساعت 8 روز همایش
🔸زمان: 10 اسفند 401 ساعت: 8 تا 17
🔹 مکان: تهران، بزرگراه کردستان، خیابان دکتر آیینه وند،پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، تالار تمدن
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#تمدن_نوین_اسلام
#همایش_ملی
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ انقلاب اسلامی رسالت تولید علوم انسانی اسلامی را بر عهده دارد
🔻 حجت الاسلام والمسلمین پارسانیا:
🔹 یک تفکیکی که مورد توجه ما نیست تفکیک حوزههای معرفت انسانی است که در تقسیمبندی علوم، آنها را علم نمینامند بلکه انسانیات نامیده میشوند. این حوزههای معرفتی به معرفتهای علمی سرویس میدهند همانطور که علوم پایه به علوم کاربردی سرویس میدهد.
🔹 در واقع انسانیات آشنایی با موضوع تحقیق علوم اجتماعی و علوم انسانی را تامین میکند چراکه موضوع علوم انسانی و اجتماعی کنش و رفتار انسان است. این موضوع فهمیدنی است، نه دیدنی. مثلا میان انسانها روابطی برقرار است که از آن به حقوق یاد میکنیم ولی حقوق علم نیست، انسانیات است.
🔹 اینها برساختهایی هستند که انسان با آن زندگی میکند ولی علم، مفهوم دیگری دارد و با تجربه و آزمون سروکار دارد. پس قلمرو علوم اجتماعی و انسانی و انسانیات تفاوت دارد ولی ما به این تفاوت توجه نداریم. در عین حال به تفاوت علوم پایه و علوم کاربردی توجه داریم و برای آن هم لفظ وضع کردیم و هم دانشکده جدا تاسیس کردیم.
📚 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=31940
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#علوم_انسانی_اسلامی
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
#رویداد_ایدهپردازی_حجاب
💠 اندیشکده فکر فردا و دفتر مطالعات گفتمان انقلاب اسلامی برگزار میکنند:
💥سلسله نشستهای حجاب، ملاحظات و الزامات حکمرانی💥
🔻نشست هجدهم🔻
🔸ارائه: خانم دکتر مرضیه دارابی (استاد حوزه و دانشگاه)
⏱ زمان: چهارشنبه، ۱۰ تا ۱۲ صبح.
🏢مکان: میدان ارتش، بلوار الغدیر، کوچه ۱، جنب آتش نشانی، مرکز مدیریت حوزه علمیه استان قم. سالن شماره ۷.
🌐 لینک پخش آنلاین:
https://vcm.whc.ir/b/fat-dxz-hul-lzj
✅لینک عضویت:
https://eitaa.com/joinchat/1819803948Cabfe3ec831
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حجاب
#نشست
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com