💢گزارش اجمالی؛
📌درس خارج فقه نظامهای اسلامی
💠موضوع: الگوی مدیریت خانواده در اسلام
🔻استاد «حسین بُستان»، در درس خارج فقه نظامهای اسلامی که از سوی دبیرخانه مفتاح برگزار گردید، مطرح کرد:
📝 حق طلاق را می توان به عنوان یکی از مصادیق قوامیت به شمار آورد.
📝 هرچند در قرآن هرگاه از طلاق سخن می گوید مرد را خطاب قرار می دهد اما تنها ادله محکم در زمینه دادن حق طلاق به مرد اجماع است و روایت محکمی در این زمینه وجود ندارد.
📝 گرچه حق طلاق با مرد است اما بواسطه قاعده عسر وحرج و قاعده لاضرر امکان انتقال این حق به زن وجود دارد که البته تشخیص و جاری کردن آن با حاکم است.
📝 امتناع مرد از پرداخت نفقه مطابق با شان زن نیز این حق را برای زن ایجاد می کند که درخواست طلاق نماید.
📝 ایجاد عسر وحرج برای زن بواسطه ازدواج دوم دلیل کافی برای دادن حق طلاق به او نیست چرا که شارع باوجود درنظرداشتن ایجاد عسر وحرج برای زن اول، ازدواج دوم را جایز دانسته است.
📝 نتیجه آن که گرچه به لحاظ حکم اولیه طلاق شاخص مهمی برای قوامیت مرد است اما راه برای زن دراین زمینه بسته نشده است.
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
💢«وحدت»؛ مهمترین استراتژی عصر غیبت
📌حجت الاسلام حسن ملایی، مدير گروه اخلاق و تربيت مركز تخصصی مهدویت: وحدت مهمترین استراتژی عصر غیبت امام زمان(عج) است و هر میزان وحدت در این عصر آسیب ببیند، موجودیت جبهه منتظران آسیب میبیند و دشمن امکان آسیب رساندن به آن را پیدا میکند. لذا وحدت یک ضرورت در عصر انتظار است و تک تک منتظران باید به این بلوغ برسند که هر اتفاقی که در جبهه حق رخ میدهد، نباید این وحدت آسیب ببیند و هر امری که بنا داشت به این وحدت آسیب بزند باید با آن مقابله شود.
📖 متن کامل در:
🌐 https://goo.gl/nqM9z7
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ
#حجتالاسلام_ملایی
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
📷 goo.gl/Cgyzri
💢شناخت انسان و معرفت نفس مقدمه خداشناسی است
📌حجتالاسلام حیدر همتی، نویسنده جلد سوم مجموعه «از نگاه نبوی(ص)» درباره اثرش گفت: درنگاه نبوی انسان موجودی است سیال، غیرقابل پیشبینی و تا آخرین لحظه مرگ او نمیتوان گفت سعادتمند یا بدبخت است.
🔹هر نوع برنامهریزی برای نوع انسان اعم از برنامهریزی اقتصادی و خانوادگی، حقوقی و سیاسی، در گرو شناخت ابعاد وجودی او، آغاز و انجامش، هدف از خلقت و موقعیت خاص او در جهان هستی است؛ لذا شناخت انسان امری ضروری مینماید. گزارههای دینی تأکید زیادی بر شناخت نفس انسانی داشتهاند؛ به گونهای که فهم فلسفه بسیاری از احکام مبتنی بر شناخت نفس انسانی است.
📖 متن کامل در:
🌐 https://goo.gl/BrWTX3
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ
#حجتالاسلام_همتی
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
📷 goo.gl/oVjwHP
💢وحدت اسلامی، لازمه تحقق توحید است/ قرآن تفرقه را مایه شرک میداند
📌حجت الاسلام والمسلمین عبدالکریم بیآزار شیرازی: توحید وقتی تحقق پیدا میکند که امت، یک امت واحده باشد. مهمترین اصل اسلام، توحید است که تحقق آن ثمره وحدت امت است.
🔹اگر ما میخواهیم به وحدت برسیم باید به سوی قرآن بازگشت کنیم، که بزرگترین عامل وحدت است. باید به اخلاق والای پیامبر(ص) و اهل بیت(ع) بازگردیم که آنها هستند که ما را به سعادت دنیوی و اخروی میرسانند.
📖 متن کامل در:
🌐 https://goo.gl/R5MuVS
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حجتالاسلام_بیآزار_شیرازی
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
📷 goo.gl/sTGyP3
animation.gif
1.99M
💠 در حال برگزاری است؛
💢درس خارج فقه نظامهای اسلامی
📌موضوع: بررسی اجتهادی مسائل تعلیم و تربیت
👤استاد سید نقی موسوی
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
💢در گفتوگویی مطرح شد؛
📌جهان اسلام را وحدت زنده نگه داشته است/ وحدتی خوب است که در راه حق باشد
🔹حجتالاسلاموالمسلمین جواد سلیمانی، عضو هیئت علمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) در گفتوگو با مفتاح مطرح کرد: وحدت زمانی ارزش است که حول محور حق باشد.
🔹اگر ما بخواهیم نگاهی به سیره اهلبیت(ع) بیندازیم رمز بقا و گسترش تشیع که همان اسلام ناب باشد بیش از آنکه در جنگها با خواص اهل لغزش باشد، مدیون وحدتهای حسابشده و اندیشمندانه و هوشمندانه است.
📖 متن کامل در:
🌐 https://goo.gl/1pu7eT
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حجتالاسلام_سلیمانی
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
📷 goo.gl/7rgSkD
💢گزارش اجمالی؛
📌سلسله دروس خارج فقه و درسگفتارهای نظامهای اسلامی
💠موضوع: بررسی اجتهادی مسائل تعلیم و تربیت
🔹استاد «سید نقی موسوی»، صبح امروز در درس خارج فقه نظامهای اسلامی که از سوی دبیرخانه مفتاح برگزار گردید، به ادلههایی از وجوب وفای وعده به کودکان و اینکه آیا این وعده واجب شرعی است یا نه پرداخت:
📝 تمسک به آیات امر به وفا همچون آیه: "اوفوا بعهد ان العهد کان مسئولا" که کلمه عهد اطلاق بر تمامی عهود داشته و عمومیت دارد؛ لذا مطلق وجوب وفای به عهود را شامل میگردد که وفای به وعده به کودکان جزئی از آن است.
📝 آیاتی که وفای به وعده را تمجید و ستایش میکنند که این آیات نیز مطلق عهود را شامل میگردد که وفای به وعده به کودکان نیز جزئی از آن بوده و استحباب وفای به وعده کودکان را در برمیگیرد
📝 تمسک به روایاتی که وجوب وفاداری به وعده را مطلقا بیان میکند که وفای وعده به کوکان نیز جزئی از آن است.
📝 روایاتی که در مورد وفای وعده به کودکان تخصصا میباشد.
📝 در دسته آخر از روایات آیا تأکید بر وجوب وفای وعده به کودکان از طرق آیات و روایات قبلی است یا اینکه یک حکم تأسیسی مبنی بر وفای وعده به کودکان است؟
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
💢نگاهی به سیره رسول خاتم/ اساس سنت رسول الله (ص) بر محبت است
📌آیت الله جوادی آملی: تاریخ زندگی رسول خدا را ذات اقدس الهی باید تبیین کند و کرد! و کتاب تاریخی آن حضرت باید قرآن کریم باشد، چه اینکه هست! و اهل بیت عصمت و طهارت که مفسّران اصیل و راسخان در علم هستند، باید رسالت رسول گرامی را تبیین کنند که کردند! وظیفه ما دو چیز است؛ یکی فهم و درک شأن نزول رسالت و برنامهٴ آن حضرت است و دوم تطبیق کارهای خودمان بر سیره و سنّت آن حضرت میباشد.
🔹مصطفی دلشاد تهرانی: پیامبر اکرم(ص) جامعه را با قدرتِ رحمت و محبت اداره میکرد و راهبری ایشان بر مبنای رحمت و محبت بود و با همین عامل مردمان را پیش برد و به سوی مقصد کمال سیر داد.
📖 متن کامل در:
🌐 https://goo.gl/ifBRJd
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#پیامبر_اکرم_ص
#آیتالله_جوادی_آملی
#دلشاد_تهرانی
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
📷 goo.gl/vMHTES
💢گشودن باب اجتهاد، مهمترین دستاورد رئیس مذهب جعفری است
📌حجت الاسلام علیرضا بشیری: شاید مهمترین تحرک علمی امام صادق(ع) را بتوان گشودن باب اجتهاد دانست.
🔹گشودن باب اجتهاد به طور رسمی و گسترده و انتشار آن در سطح بلاد اسلامی باعث شد تا دین به طور رسمی چه در اصول و چه در فروع مورد بحث و بررسی علمی قرار گیرد.
🔹ایشان به شاگردان خود میآموخت که شیوه تحقیق علمی و استنباط را به کار گیرند و از قیاس بپرهیزند. فقه و فهم علمی را مد نظر قرار دهند و در این زمینه کاملا شجاعانه عمل کنند و ترس از خطا را مانع بیان نظر علمی خود ندانند.
📖 متن کامل در:
🌐 https://goo.gl/Eo5BFG
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حجتالاسلام_بشیری
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
📷 goo.gl/AN9uaZ
💢طرح وحدت امام راحل زمینه احیای اسلامگرایی را فراهم کرد/ شیعه و سنی میتواند ولایت فقیه را محور وحدت قرار دهد
📌استاد ذبیحالله نعیمیان، پژوهشگر پژوهشگاه مطالعات تقریبی و استاد فقه سیاسی در حوزه علمیه در گفتوگو با مفتاح مطرح کرد: وحدت در جهان اسلام نیازمند یک سازوکار تحققپذیر است تا بتواند بهعنوان یک الگوی واقعی قرار بگیرد.
🔹امام راحل بیداری را تبدیل به شعار نکرد، بلکه تبدیل به شعور میدانی نمود. شعاری بود همراه باشعور حاضر، نه شعور غایب از صحنه؛ شعوری که عملاً ترسیم وحدت دینی و اسلامی شد و در قدم بعد سعی کرد آن را به وحدت اسلامگرایی جهانی پیوند بزند.
🔹بیداری اسلامی که امام راحل راه انداخت نه تنها آن را صادر کرد بلکه زمینه احیای اسلامگرایی در جهان اسلام را فراهم کرد.
📖 متن کامل در:
🌐 https://goo.gl/w2Eixg
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#ذبیحالله_نعیمیان
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
📷 goo.gl/qpvruV
💢گزارش اجمالی؛
📌درس خارج فقه نظامهای اسلامی
💠موضوع: روابط خارجی در نظام سیاسی اسلام
🔻آیت الله محمدحسین ملکزاده، در درس خارج فقه نظامهای اسلامی که از سوی دبیرخانه مفتاح برگزار گردید، مطرح کرد:
📝 وجود سلطه و قدرت سیاسیِ در اختیار مسلمین از اجزاء رکنيه «دار الاسلام» به مفهوم سیاسی-حقوقی آن است که لا یختلف و لایتخلّف؛ نسمه و امور دیگر در مرتبۀ بعد قرار دارند.
📝 به قرینۀ مقابله، «دار الکفر» جایی است که سلطۀ سیاسی و قدرت در اختیار مسلمین نیست، هرچند عدهای از مسلمین در آنجا حضور داشته و یا پارهای از قوانین حقوقی علی سبیل الاتّفاق با شریعت اسلامی همسو باشند.
📝 بنا به آنچه از ادلّه استفاده میشود و از کلمات برخی بزرگان نیز قابل اصطیاد است، «دار الکفر» نسبت به «دار الحرب» اعمّ مطلق است. شرط مقوّم «دار الحرب» این است که بخشی از «دار الکفر» باشد.
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com📌
💢در کرسی ترویجی، عرضه و نقد «چارچوب نظری الگوی اسلامی مصرف مبتنی بر دیدگاه شهید صدر(ره) و اندیشمندان مسلمان» مطرح شد:
📌هدف اصلی اقتصاد اسلامی رسیدن به توازن اجتماعی است
🔹مهدی قاسمی سیانی دانشجوی کارشناسی ارشد معارف اسلامی و اقتصاد دانشگاه امام صادق(ع)، هدف اصلی اقتصاد اسلامی را رسیدن به توازن اجتماعی دانست و گفت: اقتصاد اسلامی به دنبال یکسان شدن درآمدها نیست چون افراد استعدادها و تلاشهای مختلفی دارند بلکه میخواهد شکاف طبقاتی عمیق را از بین ببرد.
🔹نتیجه فردی اقتصاد اسلامی تربیت انسان است چراکه الگوی اسلامی مصرف اخلاقی و واقعگرایانه است. نتیجه اجتماعی برقراری الگوی اسلامیِ مصرف نیز ایجاد توازن اجتماعی است که اگر با دیگر هدف اقتصاد اسلامی یعنی رشد ثروتهای جامعه همراه گردد، رفاه اجتماعی را به وجود می آورد.
📖 متن کامل در:
🌐 https://goo.gl/gevkUj
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_رشته_اقتصاد
#مهدی_قاسمیسیانی
#کرسی_ترویجی
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
📷 goo.gl/eNRVFG
💢در نشستی عنوان شد:
📌جمهوری اسلامی پرونده درخشانی در حوزههای علمی و آموزشی دارد
🔹آیت الله علیرضا اعرافی، مدیر حوزههای علمیه کشور در نشست «40 سال دستاورد در سایه مقاومت» که در سی و دومین کنفرانس بینالمللی وحدت اسلامی، در تهران برگزار شد، بر لزوم تشکیل بازار مشترک علم و فناوری در جهان اسلام تأکید کرد و گفت: ایران تنها کشوری است که درهای مراکز علمی و حوزه علمیه آن به روی مذاهب باز است و همه میتوانند آزادانه براساس مذاهب خود در ایران تحصیل کنند. غلبه بر افراطهای مذهبی و رسیدن به تقریب را باید از همین مراکز علمی آغاز کرد.
📖 متن کامل در:
🌐 https://goo.gl/eBjQRj
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#آیتالله_اعرافی
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
📷 goo.gl/1ZJ4vw
💢در نشست «سبک زندگی بر مدار ولایت» تشریح شد:
📌پایداری تاریخی در گرو رشد فقاهت است/ امام(ره) برای نظامِ کفر حادثهسازی کرد
🔹حجت الاسلام روحالله صدوق، در این نشست درباره نقش فقاهت در ایجاد تمدن اسلامی گفت: ما نیاز به پایداری تاریخی داریم و به همین دلیل فقاهت باید رشد کند. ما تشریع تمدن داشتهایم، اما تحقق تمدن نداشتهایم. ظرفیت بشر در بعثت به حد تشریع تمدن رسید که اگر تمکین میکردند محقق میشد.
🔹ولی فقیه ایجاد کننده حادثه برای نظام کفر است و در سطح بینالمللی موضع میگیرد و تعریف دموکراسی غربی را میشکند. اگر به تمدن هم برسیم مکرر برای دنیا حادثه درست میکنیم. سیاست یعنی ایجاد حساسیتهای اجتماعی برای آن تعلقی که جامعه دارد.
📖 متن کامل در:
🌐 https://goo.gl/r2XKZB
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_رشته_علوم_تمدن_اسلامی
#حجتالاسلام_صدوق
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
📷 goo.gl/Qk5F34
💢مهمترین مانع تولید علم، نشناختن تمدن مدرن و تمدن دینی است
📌دکتر مهدی مشکی، عضو هیئت علمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) در نخستین نشست از سلسله نشستهای مطالعات اسلامی علوم انسانی، بیان کرد: مهمترین موانع تولید علم، نشناختن تمدن مدرن از یک سو و نشناختن یا اعتقاد نداشتن به تمدن دینی، از سوی دیگر است.
🔹سکولاریسم و اومانیسم از ویژگیهای اصلی مدرنیته است. در علم مدرن نه تنها طبیعیات و ریاضیات تحت اشراف الهیات نیست بلکه حاکم بر الهیات است.
📖 متن کامل در:
🌐 https://goo.gl/P7nu2v
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_رشته_مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#مهدی_مشکی
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
📷 goo.gl/X1krBA
💢از سوی مرکز تحقیقات بسیج دانشگاه امام صادق(ع) برگزار میشود؛
📌کرسی ترویجی «چارچوب نظری در باب فرهنگ اسلامی مبتنی بر اندیشه و آثار شهید صدر(ره)»
👤ارائه دهنده: محمدرضا فتحالله بیاتی
👤ناقدین: دکتر محمدهادی همایون و دکتر محمدرضا برزویی
🕑زمان برگزاری: 07 آذر97، ساعت 10
💠مکان برگزاری: دانشگاه امام صادق(ع)
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
💢ارزهای دیجیتال میتواند در عرض چند ثانیه کشوری را ورشکسته کند/ هدف اصلی ارزهای دیجیتال تسلط اقتصادی است
📌استاد محمد کهوند، در جلسه موضوعشناسی فقه فضای مجازی، از سلسله دروس خارج فقه نظامهای اسلامی که از سوی دبیرخانه مفتاح برگزار شد، بیان کرد: هدف اصلی ارزهای دیجیتال تسلط اقتصادی است.
🔹سیستم بیت کوین بسیار ناامن است و نمیتوان بر روی آن حساب باز کرد و سایر ارزهای دیجیتال غیر بومی نیز این گونه هستند چون هیچ پشتوانه قانونی ندارد. از سوی دیگر با توجه به این که هزینه آن بالاست باز هم صاحبان قدرت و ثروت کسانی خواهند بود که دستشان برای کارکردن در بیت کوین باز است.
📖 متن کامل در:
🌐 https://goo.gl/FcEHui
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_رشته_اقتصاد
#محمد_کهوند
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
📷 goo.gl/jdsyq9
💢موضوعات جدید فقهی به خوبی مسألهیابی نشده است
📌حجت الاسلام علی الهی خراسانی در نشست تخصصی با عنوان تأثير انقلاب اسلامی در فقههای مضاف، نبود مسئلهيابی و عدم وجود نگاههای جديد روشی در پردازش مسائل فقهی را از فقدانهای فقه دانست.
🔹وی گفت: در فضای حوزههای علميه نگرش فقه اقتصادی كمرنگ است، علیرغم اينكه هدف انقلاب اسلامی مبارزه با اقتصاد ليبرال بوده است.
📖 متن کامل در:
🌐 https://goo.gl/gZ94mc
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_رشته_مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#حجتالاسلام_الهی_خراسانی
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
📷 goo.gl/DYJ63E
💢خانه و تعریف انواع آن در قرآن
📌دکتر طاهره همیز: آنچه در سه سوره نور، حشر و عنکبوت در توضیح بیت و خانه گفته شده در علم روانشناسی نیز در مورد انواع خانوادهها گفته میشود. خانواده متکامل، همان بیتی است که در سوره نور اشاره شده، و آنچه در سوره حشر و عنکبوت آمده همان خانواده متزلزل است.
📖 متن کامل در:
🌐 https://goo.gl/Yt7rpy
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_رشته_زنان_و_خانواده
#طاهره_همیز
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
📷 goo.gl/PRg8qR
animation.gif
2.71M
💠 در حال برگزاری است؛
💢درس گفتار فقهی نظام های اسلامی
📌موضوع: نظام سیاسی در اسلام
👤استاد ذبیح الله نعیمیان
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
💢در نشست علمی "سلامت معنوی کودک و نوجوان" مطرح شد؛
📌حجت الاسلام والمسلمین ابوالفضل ساجدی، عضو هیأت علمی مؤسسه امام خمینی(ره): نباید ذهن خود را انباری از دانشهای غیر مفید کنیم، بلکه دانشاندوزی بایستی به صورت مدیریت و هدایت شده باشد و از هر دانشی بهترین آن را که مورد نیاز است، مورد بهرهبرداری قرار دهیم.
🔹اندیشمندان متعددی که امروز در باب بهداشت روان سخن میگویند، غالبا بر وجود مؤلفههایی در زمینه سلامت روان تأکید دارند که در صورت داشتن همه این فاکتورها، آن فرد سالم محسوب میشود؛ یکی از مهمترین فاکتورها، برخورداری از تجارب معنوی است.
📖 متن کامل در:
🌐 https://goo.gl/t7Gb4q
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_رشته_علوم_تربیتی
#حجتالاسلام_ساجدی
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
📷 goo.gl/jQ5qhW
💢شعار و اسامی روزهای هفتۀ پژوهش در حوزه علمیه اعلام شد
📌در اولین جلسه ستاد هماهنگی هفتۀ پژوهش در حوزه علمیه، با حضور حجتالاسلام والمسلمین میرمعزی، معاون پژوهش حوزههای علمیه و حجتالاسلام والمسلمین رفیعی، مدیر مراکز امور پژوهشی، شعار هفتۀ پژوهش و اسامی روزهای هفتۀ پژوهش اعلام شد.
📖 متن کامل در:
🌐 https://goo.gl/tduW7t
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#هفته_پژوهش
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
📷 goo.gl/KcPYPx