💢حقیقتاً فقه میتواند جامعه اسلامی را اداره کند ولی کم کاری کردیم/ چرا تا پیش از انقلاب اسلامی نظام سیاسی شیعه نتوانست حکومت تشکیل دهد؟
📌حجتالاسلام سید محمدرضا شریعتمدار معاون پژوهشی موسسه آموزش عالی امام رضا(ع): اسلام دستورات خاص و جرئی در امر حکومت دارد و این در طول تاریخ مشخص است. در زمان حکومت ائمه معصومین شاهد چنین دستوراتی به شکل مشخص هستیم. بعد از ائمه هم مسئله حکومت به فقها تفویض شده و این مسئله ثابت است.
🔹نیازهای امروز ما و جامعه اسلامی زیاد است و فقهای متخصص در حوزههای مختلف را میطلبد؛ متخصص در رسانه، در اقتصاد، در سیاست، در فرهنگ و … . لذا باید فقه وارد عرصه شده و اداره جامعه اسلامی را برعهده بگیرد.
📖 متن کامل در:
🌐 https://goo.gl/gUGuuJ
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_رشته_سیاست
#حجت_الاسلام_سید_محمدرضا_شریعتمدار
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
📷 goo.gl/yQcEJM
💢در زمان غیبت کبری ولایت کدام فقیه را میتوان پذیرفت؟
📌آیت الله اراکی در درس ولایتفقیه خود گفت: احاطه بر تمام روایات و اجتهاد در تمام روایات، در صحتِ استنباط در فهم احکام ائمه اطهار در همان بخش که اجتهاد متجزی در آن بخش مجتهد است دخیل است.
🔹در موارد عدم دسترسی به مجتهد مطلق و دَوَران امر بین مجتهد متجزی و غیرمجتهد متجزی، امر دایر است بین مُخَیر بودن بین این دو؛ یا تَعَیُّن خصوص مجتهد متجزی و در موارد دوران امر بین تخییر و تعیین، اصالة التعیین، حکم میکند به تَعَیُّن مجتهد متجزی.
📖 متن کامل در:
🌐 https://goo.gl/ijU8zb
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_رشته_مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#آیت_الله_اراکی
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
📷 goo.gl/B7XuWh
💢راه تمدنسازی عبور از اجتهاد متعارف حوزه و رسیدن به اجتهاد تمدنی است/ اسلامیسازی علوم انسانی مهمترین نماد همافزایی حوزه و دانشگاه
📌آیت الله اعرافی: اجتهاد زمانی تمدنی میشود که از ساختن منظومههای حکمی به سمت نظامات برود، منظور از نظامسازی این است که از درون احکام فقهی به قواعد بنیادی برسیم.
🔹اسلام دین جامع و به تعبیر امروزی دین تمدنی است و شعاع آن تمام زندگی بشر را در بر میگیرد و تفاوت اسلام با ادیان دیگر حتی ادیان الهی نیز بر سر همین موضوع است.
🔹دین تمدنی، دینی است که دارای نظریههای عقلانی، بنیادی، فراگیر و با ظرفیت جهتدهی به همه ساحتهای زندگی بشر است و در این دین امکان انطباق شرایط با حفظ خطوط اصلی وجود دارد و نظامات اجرایی زندگی بشر را هدایت میکند.
📖 متن کامل در:
🌐 https://goo.gl/ZpQB9p
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_رشته_مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#آیت_الله_اعرافی
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
📷 goo.gl/564fWf
💢هدف اصلی اقتصاد اسلامی برپایی عدالت است/ تفاوت اقتصاد اسلامی با اقتصاد غربی چیست؟
📌حجت الاسلام والمسلمین میرمعزی، معاون پژوهشی حوزههای علمیه: اگر فرد ماهیت و مبانی را مشخص کند ولی روش را بیان نکند، دانشی تولید نمیشود. دلیل ابتر ماندن مطالعات اقتصاد اسلامی نیز این است که روش مبتنی بر مبانی معرفت شناسی و هستی شناسی اسلامی را بیان نکردهایم. مبانی و موضوع را میگوییم ولی درباره روش یا سکوت میکنیم و یا حرفهای بیفایده کلی را میگوییم.
🔹براساس دیدگاه اسلام، اقتصاد زمانی سامان مییابد که خداوند را رب العالمین بدانیم، به نظام علت و معلوم توجه داشته باشیم، به جامعه اصالت بدهیم نه فرد و از عقل و نقل استفاده کنیم. در حالی که در اقتصاد غرب اصالت فرد مهمتر از اصالت جامعه است، تنها به علتهای مادی توجه میکند و روشش منحصر در روش تجربه است.
📖 متن کامل در:
🌐 https://goo.gl/1dR4re
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_رشته_اقتصاد
#حجت_الاسلام_میرمعزی
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
📷 goo.gl/efJgNw
💢در بررسی و نقد اسلام رحمانی و نظرات دکتر کدیور منتشر شد؛
📌«قرائت رحمانی؛ اسلام رحمانی از نگاه دکتر محسن کدیور»
📖تعداد صفحات: 368
💠قیمت: 23 هزار تومان
🌐اطلاعات بیشتر: goo.gl/2bMJbV
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_رشته_مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#معرفی_کتاب
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
💢در مقالهای بررسی شد؛
📌اسلام چه طنزی را میپسندد؟/ مهمترین رویکردهای طنز در جامعه
🔹هر طنزی در شریعت اسلام مطلوب نیست بلکه طنزی مقبول است که هدف عقلایی داشته باشد، همراه با دروغ و خلاف واقع نباشد، عیب یا گناه پنهانی کسی را افشا نکند، موجب اهانت، هتک حرمت و استهزای کسی نشود و در آن حدود الهی مراعات شود.
🔹طنز در مقابله با رذایل و توسعه و نهادینه سازی فضایل اخلاقی به ویژه برای جوانان نقش بی بدیلی دارد چراکه میتواند با محتوای غنی و استادانه و اجرای زیبا و هنرمندانه زشتیهای رذایل اخلاقی را به صورت ملموس برای مخاطب مجسم کند، به گونهای که شخص ناخودآگاه از آن دوری کند.
📖 متن کامل در:
🌐 https://goo.gl/SYMLky
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_رشته_جامعه_و_فرهنگ
#مقاله
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
📷 goo.gl/PahsXr
💢مسألهمندی، لازمه بینش تمدنی
📌فرزاد جهانبین، عضو هیأت علمی دانشگاه شاهد: تحول بنیادین در علوم انسانی به نقطه کانونی توجه تبدیل شود. این موضوع با سرنوشت انقلاب گره خورده است. این گفتمان به مدد قوت گفتمانی و طی یک فرآیند و به تدریج، انحصار و تکصدایی روشنفکری سکولار را شکسته و باب جدیدی را باز کرده است.
🔹هدف نهایی انقلاب اسلامی نه تغییر یک نظام سیاسی به نظام سیاسی دیگر بلکه درانداختن طرحی نو و رقمزدن عالمی جدید بر پایه دین، اخلاق، علم و عقلانیت بود. انقلاب اسلامی نقطه عطفی برای بازگشت دین به عرصه حیات سیاسی و اجتماعی و دمیدن روح در جهان بیروح بود.
📖 متن کامل در:
🌐 https://goo.gl/rjYNst
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_رشته_علوم_تمدن_اسلامی
#فرزاد_جهان_بین
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
📷 goo.gl/o8ahEi
💢هیچ مکتبی مثل اسلام حقوق بشر را تبیین نکرده است/ حقوق بشر اسلامی میگوید با دشمنت نیز به عدالت رفتار کن
📌آیت الله نوری همدانی: اسلام رعایت عدالت را حتی برای دشمنان مورد تاکید قرار میدهد، حال آیا این مکتب حقوق بشر را رعایت میکند یا دولت آمریکا و دول غربی که هر روز برای فروش جنگ افزارهایشان در نقطهای فتنه و جنگ برپا میکنند؟
🔹در اسلام آزادی عقیده و مذهب، آزادی اندیشه، آزادی بیان، آزادی فعالیتهای اقتصادی و مالکیت خصوصی، آزادی اختیار وطن و محل زندگی و امثالهم کاملاً وجود دارد ولی همگی دارای حدود و شرایطی است که باید برای رعایت حقوق دیگران و رعایت مصالح جامعه در نظر گرفته شود.
📖 متن کامل در:
🌐 https://goo.gl/UQYLao
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_رشته_حقوق
#آیت_الله_نوری_همدانی
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
📷 goo.gl/Jt7je8
💢در کرسی علمی ترویجی «مدیریت بحران در جمهوری اسلامی» مطرح شد:
📌سه عنصر مکتب، رهبری و مردم عناصر مهم تداوم انقلاب
🔹منوچهر محمدی (ارائه دهنده): از ابتدای انقلاب تا سی و پنج سالگی آن هجده بحران رخ داده است که این تعداد از بحرانها در پنج گروه منازعات قومی، کودتاها، ترورها، جنگهای تجاوزکارانه و فتنهها دستهبندی شده است.
🔹سه عنصر مکتب، رهبری و تودههای مردم عناصری مهم در تداوم انقلاب اسلامی بودند که این عناصر در همه بحرانها کارآمد بوده است. البته در آینده هم بحرانهایی توسط دشمنان پیگیری خواهد شد تا از این ابزار (ابزار بحران) برای تضعیف نظام استفاده شود.
📖 متن کامل در:
🌐 https://goo.gl/QHdiyz
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_رشته_سیاست
#کرسی_علمی_ترویجی
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
📷 goo.gl/CDFyj5
💢مقالهمداری، مهمترین مانع تولید علم
📌دکتر مهدی گلشنی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی: بر خلاف کسانی که میگویند علم دینی فقط در علوم انسانی معنا دارد بنده معتقدم موضوع علم دینی هم در علوم انسانی صادق است و هم در علوم تجربی.
🔹دانشگاههای بزرگ ما پُز تعداد مقالاتشان را میدهند اما چند تا از این مقالات نوآوری علمی است؟ اگر در جهت رفع نیازها بود که واردات ما اینقدر زیاد نبود. ما همه چیز را وارد میکنیم و علم داخلی مشکل تولید را حل نکرده است. اینجا دعوا بر سر دینی بودن و غیر دینی بودن نیست. علاوه بر اینکه دینی بودن علم ما را مکلف میکند که با علم به رفع نیازهای کشور بپردازیم تا یک جامعه اسلامی برتر داشته باشیم.
📖 متن کامل در:
🌐 https://goo.gl/zqZyb9
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_رشته_مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#دکتر_مهدی_گلشنی
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
📷 goo.gl/DDEK33
💢تعلیم و تربیت امروز نگرانکننده و خلاف آبروی تشکل اسلامی است
📌حجتالاسلام سید حسین خادمیان، چهره ماندگار تبلیغ و خطیب برتر کشور با بیان اینکه متأسفانه آنچه که امروز برای تعلیم و تربیت کودکان صورت گرفته است نه تنها نگرانکننده بلکه خلاف آبروی تشکل اسلامی است، گفت: شاهد آن هستیم که روز به روز عمق دریافت، ادراک و آگاهیهای کودکان ما نسبت به اصل زندگی و اصل دینی زندگی کم شده و این نه از مرز بحران بلکه از مرز بیآبرویی برای ما گذشته است.
🔹قرآن کریم نگرش چند ضلعی به زندگی دارد که میتوان آنها را وارد زندگی کودک، جوان و نوجوان کرد؛ ما باید از انوار الهی برای تربیت و رشد سرمایههای آینده کشور استفاده کنیم تا بتوانیم به آن اهداف مقدس برسیم.
🔹مرحوم پروفسور حسابی میگفت: «مادرم در دوران کودکی من را با قرآن آشنا کرد و من هر چه که دارم امروز از قرآن دارم» و خود ایشان هم به همسرشان گفته بود که «از فرصتهای بازی، خوردن و تفریح استفاده کنید و به بچهها قرآن آموزش دهید».
📖 متن کامل در:
🌐 https://goo.gl/EcxF9c
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_رشته_علوم_تربیتی
#حجت_الاسلام_خادمیان
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
📷 goo.gl/NPzdeS
💢جذب سرمایه خارجی اشکال شرعی دارد یا خیر؟/ قاعده نفی سبیل بر منع سرمایهگذاری خارجی و حمایت از کالای داخلی دلالت دارد
📌حجتالاسلام والمسلمین ذبیح الله نعیمیان، عضو هیأت علمی پژوهشگاه اندیشه سیاسی اسلام با اشاره به منع سرمایهگذاری خارجی در جهت حمایت از کالای داخلی گفت: چه بسا وظایف و حدود این تکلیف برای کارگزاران تفاوت کند؛ یک فرد مادامی که ریاست جمهوری یا وزارت خارجه را به دست دارد، اگر از تطبیق قاعده لاسبیل و امتثال آیه شریفه لا سبیل دور شود، در برابر خدا باید پاسخگو باشد.
🔹در دنیای سرمایهداری اصل بر رقابت مقتدرانه در اقتصاد است؛ یعنی کسی که سرمایهدار است تلاش میکند برای حفظ سرمایه خود و برای توسعه و ارتقای سرمایه خود دست به انحصارگرایی بزند.
🔹تجربه تحریم تنباکو یک تجربه تاریخی به یاد ماندنی و قابل تأمل در تاریخ فقه سیاسی ما است، اگر فقیه بخواهد به استنباط حکم و ارائه آن در قالب فتوا بپردازد، هم باید موضوع و موضوعات کلان را لحاظ کند و هم در مقام اصدار حکم ولایی به واقعیت موضوعات خارجی بپردازد.
📖 متن کامل در:
🌐 https://goo.gl/kMxztM
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_رشته_اقتصاد
#حجت_الاسلام_نعیمیان
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
📷 goo.gl/tQ7dps
💢درآمدی بر قرآنشناسی امام موسی صدر/ نظرات تفسیری امام موسی صدر مبتنی بر فهم عصری قرآن است
📌حجتالاسلام والمسلمین مهریزی، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم حدیث در نشست «درآمدی بر قرآنشناسی امام موسی صدر»، با اشاره به اندیشههای امام موسی صدر در مواجهه با قرآن بیان کرد: تحقق وعد و وعیدهایی که در قرآن بدان اشاره شده است تنها منحصر به عالم آخرت نیست و در دنیا نیز ظهور و بروز دارد.
🔹امام موسی صدر در تفسیر آیه ۱۹۵ سوره بقره «وَ أَنْفِقُوا فِی سَبِیلِ اللَّهِ وَلَا تُلْقُوا بِأَیْدِیکُمْ إِلَى التَّهْلُکَةِ وَأَحْسِنُوا إِنَّ اللَّهَ یُحِبُّ الْمُحْسِنِینَ» بر خلاف سایر مفسران که معتقد هستند آخرت کسی که انفاق نمیکند هلاکت است و خراب خواهد شد، می گوید این مورد در دنیا نیز بروز و ظهور دارد و در جامعهای که اغنیا انفاق نکنند و به فقرا رسیدگی نداشته باشند آثار هلاکت همه جامعه را فرامیگیرد.
📖 متن کامل در:
🌐 https://goo.gl/DcNiSK
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ
#حوزه_رشته_مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#حجت_الاسلام_مهریزی
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
📷 goo.gl/QyrpWc
💢در مقالهای بررسی شد؛
📌تأثير دينداری بر کاهش انحرافات اجتماعی/ چرا دینداران گرفتار انحرافات اجتماعی میشوند؟
🔹محمدباقر آخوندی، استادیار گروه جامعه شناسی دانشگاه بیرجند: با ارتقای مرتبه دينداری، احتمال بروز انحراف کاهش میيابد. ولی اگر میبينيم دينداری، اکثر دينداران را از انحراف و کجی باز نمیدارد بايد اقرار کنيم که احتمالاً اکثر مردم دارای دینداری ظاهری و بیثبات هستند.
🔹آن جايی که علاقهمندی به دين باعث افزايش گرايش به آن میشود، زمينه افزايش انعطاف نسبت به دين و در نتيجه حفظ، تقويت و پويايی دينداری را نيز فراهم میکند. لذا يکی از راهبردهای اساسی حفظ، تقويت و پويايی دينداری افزايش علاقهمندی به دين و کارگزاران آن است. از طرفی کاهش علاقه به آن دو، دينداری را در معرض تضعيف و به تدريج نابودی قرار میدهد.
📖 متن کامل در:
🌐 https://goo.gl/26Zn6h
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_رشته_جامعه_و_فرهنگ
#محمد_باقر_آخوندی
#مقاله
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
📷 goo.gl/X3kYdb
💢چرا مقام معظم رهبری نسبت به فلسفه اسلامی دغدغه دارند؟/ تضعیف فلسفه اسلامی جولانگاه فلسفه غربی را فراهم می کند
📌حجت الاسلام محمد جعفری، مدیر گروه فلسفه دین مجمع عالی حکمت اسلامی: نگرانی رهبر معظم انقلاب درباره فلسفه معطوف به بنیان فکری جامعه اسلامی است که با حذف و تضعیف فلسفه اسلامی، قطعا جولانگاه مناسبی برای دلدادگان فلسفههای غربی در فضای فکری و معرفتی کشور باز میشود و دیگر ابزاری برای مقابله با آنها وجود ندارد.
🔹اگر بخواهیم وضعیت امروز علوم عقلی را بر حسب بایستهها، ضرورتها و نیازها بسنجیم، به هیچ وجه مطلوب نیست و ما تازه وارد میدانی شدهایم که خیلی دامنهدار است و خلأهای بسیاری داریم.
📖 متن کامل در:
🌐 https://goo.gl/MFWnRQ
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ
#حوزه_رشته_مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#حجت_الاسلام_محمد_جعفری
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
📷 goo.gl/h8KEbe
💢نظام مالی اسلام را چگونه میتوان در جامعه نهادینه کرد؟/ چالشهای بانکداری بدون ربا چیست؟
حجت الاسلام سید عباس موسویان در دیدار جمعی از اساتید با رهبر معظم انقلاب گفت: واقعا زیبندهی نظام جمهوری اسلامی ایران نیست که بعد از حدود ۳۴ سال از اجرای قانون عملیات بانکی بدون ربا، همچنان نظام بانکی ما متهم به ربوی و غیر شرعی بوده باشد به گونهای که حتی از طرف بزرگان دین متهم بشود.
اگر ما بخواهیم نظام مالی اسلام را در جامعه نهادینه کنیم، یک نظام مالی باید بتواند از فقیرترین افراد جامعه گرفته تا اقشار آسیب پذیر جامعه، طبقه متوسط ، فعالان اقتصادی و سرمایهگذاریهای کلان اقتصادی را تحت پوشش قرار دهد.
📖 متن کامل در:
🌐 https://goo.gl/bggd5w
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_رشته_اقتصاد
#حجت_الاسلام_موسویان
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
📷 goo.gl/CEStEs