💠از این نوجوانانِ پهلوان زیاد داریم.
🔺آرین غلامی، دیدار خودش با سردار را در تصویر شرح می دهد...
@mehshekan
💠راه های مبارزه با فساد از نظر امیر المومنین(ع)
با توجه به سيره و اقوالِ حضرت علی عليه السلام می توان گفت ايشان برای اصلاح ساختار اداری حکومت و جلوگیری از فساد، حداقل پنج سطح از عوامل را مورد اهتمام قرار دادهاند.
امروزه توجه به این موارد بسیار ضرورت دارد.
پ. ن: تفصیل و مستندات بیشتر را در آدرس زیر دنبال کنید:
http://modiriyati.nashriyat.ir/node/91
@mehshekan
6.29M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
ای ایران، ای... و هنر اقتباس
بعد از سرود جدیدی که آستان قدس رضوی منتشر کرد و در واقع اقتباس از سرود «ای ایران ای مرز پرگهر» بود، باعث واکنش ها شده است. در این بین، مخالفین چند دسته شده اند. برخی ها این کار را تخریب سرود اصلی دانسته اند! برخی آن را عامل تفرقه! دسته دیگر می گویند تحمیل ایدئولوژی! و عده ای که چون پای آستان قدس در میان است، به هر جهتی ساز مخالف زنده اند!
اما اگر مخالفین گرامی، توجه به هنر اقتباس داشته باشند شاید از این همه قضاوت ها و جنجال ها تجدید نظر کنند.
اقتباس در زمینه های مختلف ادبی ازجمله نمایش نامه ها و اشعار و آهنگ ها در سراسر جهان از گذشته تا به امروز، مرسوم بوده و هست.
به عنوان مثال، وقتی حافظ شعرهایی را از خواجوی کرمانی اقتباس می کند مانند:
خواجو:
خرم آن روز که از خطه ی کرمان بروم
دل و دین داده ز دست از پی جانان بروم
حافظ:
خرم آن روز کزین منزل ویران بروم
راحت جان طلبم و ز پی جانان بروم
آیا این اقتباس به معنای تخریب اشعار خواجو هست؟! هرگز. در حالی که هر دو شاعر و اشعارشان، ماندگاری خود را دارند.
بنابراین با توجه به مرسوم بودن و رواج داشتن هنر اقتباس، سرود جدید «ای ایران، ای مهد عاشقان» با مضامین و محتوای امید بخش درباره ظهور مهدی موعود، اثری خوب و جالب به شمار می آید.
و در آخر می توان گفت هر دو سرود، اثرگذاری و زیبایی خود را دارند نه اینکه القای تقابل و ضدیت بشود. اما چه عرض باید کرد که همیشه یه عده به دنبال جنجال و جوسازی و تخریب هستند!
#سعیدحیدری
@mehshekan
✒مـــــه شکن
💠از این نوجوانانِ پهلوان زیاد داریم. 🔺آرین غلامی، دیدار خودش با سردار را در تصویر شرح می دهد... @m
رهبر انقلاب ظهر امروز در دیدار شطرنجباز نوجوان آقای آرین غلامی چنین فرمود:
آقای آرینِ گل. خوشحالیم که بحمدالله شماها را داریم. برای آیندهی کشور شماها سرمایهاید؛ این سرمایه را نگهدارید. ۹۷/۱۲/۵
@mehshekan
بندگیِ واقعی کجا مشخص می شود؟
نقل شده که یکی از علمایِ وارسته، نیمه شبی در حال مناجات و نماز شب بود، حال خوبی به او دست داد که شاید این حس معنوی، کمتر سراغ آدم بیاید. در همان لحظه بود که ناگاه همسرش جرعه ای آب خواست.
می گوید با خود گفتم اگر بخواهم بروم و یک لیوان آب برای همسرم ببرم دیگر این حالت خوش را از دست خواهم داد. اما گفتم ببین الان رضای خداوند در کدام است؟ هرچند این حال و هوای معنوی ارزشمند است ولی اجابت کردن درخواست همسر و کمک کردن به او ارزشمندتر است و بی شک، خداوند نیز همین را می خواهد. لذا برخاستم و رفتم.
می گوید هرچند آن حالت خوب را از دست دادم اما به جهت اینکه وظیفه اصلی و آنچه خشنودی خدا بود را انجام دادم، از آن شب به بعد، توفیق بیشتری در عبادت داشتم و حالات معنویِ بهتر و زیادتری سراغم آمد.
آری، همه ما در زندگی همیشه سر این دو راهی ها قرار می گیریم، و عبودیت و بندگیِ واقعی آن است که آن راهی که فقط و فقط رضایت خدا در آن است را انتخاب کنیم نه آن چیزی که هوای نفس می خواهد. نکته ی مهم از داستان این است که هوای نفس لزوما مربوط به کار گناه و معصیت نیست بلکه گاهی هوای نفس، نسبت به حال خوش معنوی و انجام کارهای خوب هم هست ولی مهم آن است که خداوند در هر لحظه از ما چه می خواهد و ببینیم تکلیف کدام است هرچند با ترک حالت خوبِ معنوی باشد! بله، سخت است اما عبودیت و بندگی، تمرین می خواهد که هر آن، رضای خدا را بر رضای نفْس و رضای دیگران مقدم کرد.
#سعیدحیدری
@mehshekan
📄 #حق_مادر و #حق_زن از زبان امام زین العابدین علیه السلام
اما حق مادر بر فرزند:
«حق مادرت این است که بدانی او به گونه ای تو را حمل کرده است که هیچ کس چنین لطفی به دیگری نمیکند و او تو را حفظ و نگهبانی کرد و باکی نداشت که خود گرسنه باشد و تو را سیر سازد و خود تشنه بماند و تو را سیراب سازد و خود برهنه باشد و تو را بپوشاند و خود در معرض تابش شدید آفتاب قرار گیرد ولی برای تو سایه ای از محبت ایجاد کند و خود رنج بیداری کشد ولی آسایش تو را فراهم سازد و از سرما و گرما حفظت کرد تا از آنِ او باشی. پس هر آینه توان سپاسگزاری او را نداری مگر به کمک خدا»
.
.
و اما حق زن بر شوهر:
« حق زن اين است كه بدانى خداوند عزّوجلّ او را مايه آرامش و انس تو قرار داده و اين نعمتى از جانب اوست. پس احترامش كن و با او مدارا نما، اين حق اوست كه با او مهربان باشى»
📎رساله حقوق امام سجاد علیه السلام.
روز زن، این مظهر جمال و جلال خداوند گرامی باد
#سعیدحیدری
@mehshekan
💠از جمله سند روایی که ثابت می کند امام و رهبر برای مردم باید یک فرد باشد
الفضل بن شاذان فیما سَمعه من الرضا علیه السلام. فإن قال قائل: فَلم لایَجوز أن لایکون فی الأرض إمامان فی وقت واحد و أکثر من ذلک؟ قیل: لعِلل، منها: أنّ الواحد لایختلف فعله و تدبیره، و الإثنین لایتّفق فعلهما و تدبیرهما ، وذلک إنّا لم نجد اثنین إلّا مختلفی الهمم و الإراده، فإذا کانا اثنین ثمّ اختلفت هممهما و إرادتهما و تدبیرهما و کانا کلاهما مفترضی الطاعه لم یَکُن أحدهما أولی بالطاعه من صاحِبه ، فکان یکون فی ذلک اختلاف الخلق و التشاجر و الفساد... و منها: أنّه لوکانا إمامین لکان لکلّ من الخصمین أن یدعو إلی غیر الّذی یدعو إلیه صاحبه فی أمر الحکومه ، ثمّ لایکون أحدهما أولی بأن یتّبع صاحبه فیبطل الحقوق و الأحکام و الحدود.
فضل بن شاذان در آنچه از امام رضا (ع) شنید مرا چنین حدیث کرد که اگر کسی بگوید: چرا روا نباشد که در زمین و در یک زمان دو امام یا بیشتر باشند؟ گفته شود: به دلایلی، از جمله اینکه هیچ دویی نیافته ایم مگر آن که همّت و اراده ای متفاوت از یکدیگر داشته اند. بنابراین اگر دو تن باشند و تصمیم و تدبیرشان با یکدیگر اختلاف یافت و هر دو نیز واجب الطاعه بوده هیچ یک در اطاعت برتر از دیگری نباشد، این سبب اختلاف مردم، برخورد و فساد فراهم خواهد شد...
و از جمله [جایز نبودن دو امام و رهبر به صورت همزمان] این است که اگر دو امام باشد، بایسته است هر یک از دو رقیب به غیر آنچه رقیب بدان خواند، به ویژه در امر حکومت، دعوت کند. سپس هیچ یک آن دو سزاوارتر به پیروی رقیب خود نیست، و بدین ترتیب حقوق، احکام و حدود باطل [و تعطیل] می شود.
📎عیون أخبار الرضا، ج۲، ص۱۰۱
#سعیدحیدری
@mehshekan
‼️این چند سال، دولت میرحسین موسوی سر کار بود و ما خبر نداشتیم!
🔺قابل توجه افرادی که می گویند اگر گزینه های ما سرکار بودند کارستان می کردند.
بفرمایید این هم گزینه های شما. آیا بهانه ای دیگر هست؟!
#سعیدحیدری
@mehshekan
جناب زائری!
اینکه نمی خواهید خود را سرباز امام زمان علیه السلام بدانید به خودتان ربط دارد.
اما خوب است بدانید، این تعبیر «سرباز امام زمان» در رابطه با طلاب، دارای مفاهیم و معانی مهم و والایی است. و صرفا به معنای پادگان و اینکه بر خلاف نظر شما، جهان را دشمن!!! فرض کنیم، نیست.
سرباز بودن کنایه از مطیع بودن نسبت به صاحب و مولای خود است.
سرباز بودن یعنی در تمام عرصه ها( تربیتی، فرهنگی، سیاسی و...) مجاهدانه و ایثار گونه، برای زمینه سازی امام زمان(عج) تلاش کردن است.
سرباز بودن یعنی آماده بودن و دوری از بی تفاوتی است.
#سعیدحیدری
@mehshekan
💠شهید چمران برای این نقاشی اش می نویسد:
خدایا! وجودم اشک شده است، همه وجودم از اشک میجوشد، میسوزد وخاکستر میشود، اشک شده ام و دیگر هیچ..، اجازه بده که درجوارت قربانی شوم و برخاک ریخته شوم و از وجود اشکم غنچه ای بشکفد...
@mehshekan
هدایت شده از ✒مـــــه شکن
برخی سوال می کنند واقعا این معجزاتی مثل شکاف دریا و زنده کردن مردگان و از دل کوه شتر بیرون آمدن و... واقعیت دارند؟!
که در جواب باید گفت:
بسیاری از پدیده هایی که ما در اطراف خود می بینیم، نوعی معجزه هستند. به عنوان مثال واقعا چه کسی باور می کند که از یک آب گندیده و بدبو وناچیز، یک انسان زیبا و دارای این همه اعضا و جوارح پیچیده و هماهنگ تولد یابد؟!
چون ما بارها این معجزات را با چشم خود دیده ایم به آنها عادت کرده ایم و مانوس شده ایم. اما با برخی معجزات دیگر مانند شکاف دریا یا زنده کردن مرده ها و... چون عادت نداشته ایم و مانوس نبوده ایم، برایمان خارق العاده و عجیب اند. و حال آنکه اینها هم جزیی از همین نظام خلقت و طبیعت هستند.
لذا به قول مرحوم استاد صفایی ره:
« معجزه طبیعت نامانوس است و طبیعت، معجزه ی مانوس »
#سعیدحیدری
@mehshekan
✒مـــــه شکن
#گفت_و_گو #اثر_گناه گفت بابا: چرا میگن بعضی از گناهان طوریه که اگر کسی انجام بده تا ابد تو جهنمه!
#گفت_و_گو
#الگوهای_همیشگی
گفت بابا:
چرا می گویند افرادی مانند حضرت علی یا حضرت زهرا برای ما الگو هستند؟ در حالی که هزار سال پیش بوده اند و در خانه های گِلی زندگی می کردند و بر چهارپا سوار می شدند! آیا می شود برای ما الگو باشند؟
گفتم فرزندم:
به نظرت این قاعده ی « دو به اضافه دو می شود چهار» که از هزاران سال پیش بوده، آیا برای امروز ما هم کاربرد دارد؟
گفت: بله، این یک قاعده ی ثابت و همیشگی است و گذشت زمان در آن تأثیر نداره.
گفتم: آفرین عزیز دلم، الگو بودنِ امامان معصوم و بزرگان از این جهت است که در زندگی و شخصیت آنها، قواعد و اصولی ثابت هست که در همه ی زمان ها مورد توجه و استفاده قرار می گیرد. و برخی از ظواهر زندگی آنها، مانند وسایل و ابزار و شکل و جنس لباس شان مُراد نیست بلکه ملاک هایی چون اخلاق و معنویت و عفت و خیرخواهی و علم و دانش و دوری از ذلّت و... منظور است که در همه ی زمان ها باید آنها را در زندگی خود در نظر گرفت.
پس این بزرگان، بالاترین حد این معیارها را داشته اند تا برای ما ثابت شود که امکان نزدیک شدن به آنها شدنی است.
#سعیدحیدری
@mehshekan