سرانه مصرف روغن در ایران ۲۱ کیلوگرم در سال است. حال سرانه مصرف روغنهای گیاهی و حیوانی در اروپا را ببینید. تقریبا همه کشورهای اروپایی از ایران بیشتر مصرف میکنند. اما مدیران ما که در توهم دادهای هستند، تصور میکنند که ایران دو برابر اروپا روغن مصرف میکند.
این توهم در نظام دادهها در میان مدیران ما رایج تر از آن است که تصور کنید.
لینک دادهها:
https://www.helgilibrary.com/sectors/food-and-drink/food-consumption/oil-/
☘️کانال تحلیلهای اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
✨(رانت، فساد، قاچاق)+(بیماری!)= گرانسازی
یک مقام اجرایی گفته است: «ایرانیها ۱.۵ برابر مردم جهان روغن و شکر مصرف میکنند که ضررهای جبرانناپذیر به سلامتی جامعه و اقتصاد کشور وارد میکند».
در اینکه عمده روغن و شکری که ملت ما مصرف می کنند، مضر است، تردیدی نیست. درباره اینکه چرا مضر هستند و میتوان روغن و شکری مصرف کرد که مضر نباشد هم «فعلا» عرضی نیست. لکن سوال اینجاست که هدف از طرح این ادعا که ایرانیها زیاد روغن و شکر مصرف میکنند چیست و راهکاری که پیرو این ادعا مطرح می شود، چیست؟
به تجربه دریافتهایم که آقایان راهکار «کاهش مصرف» را «افزایش قیمت» میدانند. لذا سخنانی نظیر مصرف زیاد است و مضر است را باید مقدمه گران سازی دانست.
همین امسال، ارز 28500 برای شکر حذف شد و قیمت آن 50 درصد افزایش یافت. اما از آنجائیکه ارز نیما از ابتدای فروردین 1403 تاکنون از 40 هزار تومان به 48 هزار تومان افزایش یافته است، قیمت شکر نیز علی القاعده باید متناسب با آن افزایش یابد. این است که به نظر میرسد مصرف زیاد شکر توسط ایرانیان و مضر بودن آن برای بدن، مقدمه گرانسازی است.
روغن نیز فعلا با ارز 28500 وارد میشود و چون مضر است و ایرانیان زیاد مصرف میکنند، یک راهکار عملی می تواند حذف ارز 28500 واردات روغن باشد تا سلامت مردم تامین شود و «بیمار» نشوند.
نتیجه اینکه به عبارات «رانت» و «فساد» و «قاچاق» برای گرانسازی، میتوانید «بیماری» را هم اضافه کنید.
اما آیا واقعا ایرانی ها 1.5 برابر مردم دنیا شکر و روغن مصرف می کنند؟ فرصت بررسی هر دو مورد را نداشتم. شکر را بررسی کردم. مصرف سرانه شکر توسط مردم ما، روزانه حدود 33.5 گرم است. آقای برادر گفته است «ایرانیها 1.5 برابر مردم جهان شکر مصرف می کنند». 1.5 برابر مردم جهان، یعنی در همه جای دنیا مصرف شکر باید حدود 22 گرم در روز باشد. با نیم نگاهی به رنگ بندی نقشه مصرف شکر در جهان می توان دریافت که این ادعا صحیح نیست.
آمار صحیح این است: ایرانیها حدود 1.5 برابر «میانگین جهانی» شکر مصرف میکنند. میانگین جهانی حدود 24 گرم در روز است که این میانگین، شامل کشورهای فقیر جهان نیز هست. سرانه مصرف شکر کشورهای پیشرفته، 35.5 گرم است که می توانید جدول مربوطه را در این گزارش OECD ببینید.
سوال آخر: ذینفع گرانی شکر که نتیجه گرانی ارز است، کیست؟ پاسخ: دلارداران و دلاری فروشان! همانها که پولشان زیادی میآید و هوس خوانندگی به سرشان میزند...
@syjebraily
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
شیری که به گربه تبدیل شد 🥲 و اگر مقاومت نباشد اثری از همین گربه هم نخواهد ماند، و همین گربه را هم به چندین موش تجزیه میکنند.
واقعا فرزندان ما، نوجوانان و جوانان ما باید بدانند! نتیجه سستی، تنبلی، قوی نشدن، سازش، اعتمادهای بیجا به دشمنان، وطن فروشی ها، خیانت ها و شکست ها چی بوده !!
آه ایران...
☘️کانال تحلیلهای اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
شیری که به گربه تبدیل شد 🥲 و اگر مقاومت نباشد اثری از همین گربه هم نخواهد ماند، و همین گربه را هم به چندین موش تجزیه میکنند.
واقعا فرزندان ما، نوجوانان و جوانان ما باید بدانند! نتیجه سستی، تنبلی، قوی نشدن، سازش، اعتمادهای بیجا به دشمنان، وطن فروشی ها، خیانت ها و شکست ها چی بوده !!
آه ایران...
☘️کانال تحلیلهای اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
از #قطعنامه پایان جنگ در سال 67 تا حالا، جریان اصلی دیوان سالار کشور در حال مذاکره با غرب، برای بازگشت به دامن اقتصاد و حتی سیاست و فرهنگ آمریکایی است.
اسم این پروژه #سازش بود و جنگ توسط معتقدین به #مقاومت اداره میشد.
میشود یک گزارش از دستاوردهای این 35 سال را به مردم گزارش بدهند!
یک فقره آن، 5 سال مذاکره بعد جنگ بود که تنها دستاورد آن یک دوربرگردان دلار در امارات بود. در مقابل هم مجبور شدیم کل ترمینال تجارت مان را به دبی واگذار کنیم تا دبی با پول و تجارت ایرانی ساخته شود. امروز که امارات شاخ شده، آنچه مردم به عنوان #بحران_گرانی_دلار میشناسند، در اصل بحران #درهم امارات است!
حالا هم که باید ادعای بی بنیاد امارات بر جزایر سه گانه، اینچنین ایران و ایرانی را در تنگنا قرار دهد!
در این مدت، کی طرفداران سازش، سیاست دان و مذاکره گر کار بلد و اقتصاددان کاردان بوده اند که امروز روز دوم آن باشد؟!
🆔 @social_theory
پیام مخاطبان
سلام جناب دکتر
در پیامرسان ها برای گزارش محتوای مستهجن کافیه به این آی دی
@netreport
آدرس کانال یا گروه را بفرستن.
ظرف چند ساعت مسدود میشه.
این آدرس متعلق به معاونت فضای مجازی دادستانی کل کشور هست.
بسیار پیگیر هستن.
بنده بیش از دو سال هست که محتوای مستهجن را به این آی دی گزارش می دم و خیلی سریع کانال یا گروه مسدود میشه.
☘️کانال تحلیلهای اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
ماجرای تیتری که روزنامه هم میهن برای این قسمت تقطیع شده سخنرانی استاد ما، حاج اقای میرباقری زد و ایشان را #تئوریسین_جنگ معرفی کرد، باعث شد که استاد در حاشیه یکی از گفتگوهاشون جمله ای بگن که آنچه من دنبال آن هستم، #تئوری_مقاومت است نه جنگ، و آنچه گفتم، الهیات و ارزشهای مقاومت است، نه جنگ طلبی. در مقابل و با تاکید فرمودند که تئوریسین جنگ آمریکاست و گویی نفوسی که در این نزاع کشته می شوند و اموالی و سرمایه هایی که در این جنگ از بین می رود، هزینه مقاومت معقولی است که در مقابل یک جنگ طلب باید پرداخت.
این جمله استاد میرباقری، باعث این شد که مساله جنگ طلب بودن آمریکا و تمایزش با مقاومت برای خیلی ها موضوع بازخوانی مطالبی که خوانده اند بشود و با شانه کردن خوانده هایشان، منابعی را رونمایی کنند که به مرور یک وجه جدیدی از #آمریکا_خوانی دوباره اهمیت پیدا کند که مدت ها بود کنار گذاشته شده بود: جنگی بودن هوای تمدن آمریکایی و ملیتاریزه شدن همه چیز
این سوال را از هوش مصنوعی هم پرسیدم و چند کتاب ترجمه شده هم معرفی کرد. به نظرم جا داره که این موضوع که قدرت نرم مدرنیته طبیعی نیست، بلکه با نظامی گری و در حال جنگ نگهداشتن جهان حاصل شده بار دیگر به موضوع مطالعه تبدیل بشه.
#اسرائیل را هم باید ذیل همین نظم و با همین منطق مطالعه کرد. با این خط روایی، #کتاب_متاستاز_اسرائیل اثر کورش علیانی هم از همین نقطه بحث را شروع کرده است.
دعوت: کانالی به اسم امپراطوری جنگ ساختم. هر کس معرفی کتاب یا نوشته یا صوتی در این باره داشت بفرستد به @Akhlaghim تا در کانال به نام خودش منتشر شود.
🆔@USAempireofwar
🆔 @social_theory
✴️نقل قول معروفی از فردریک باستیا، اقتصاددان #لیبرال فرانسوی قرن نوزدهم وجود دارد :
«هرگاه کالاها نتوانند از مرزها عبور کنند ، سربازان عبور میکنند.»
🔺این جمله بیش از هر عبارت دیگری نشان میدهد ماهیت تمدن غربی را در گره خوردن اقتصادش با #جنگ ...
🔺پ ن : #استعمار نظامی خودش را در ساختارها و تئوری ها پنهان کرد و هرگاه ملتی در مقابل این فریب به خودآگاهی و سپس مقاومت می رسد ، امپراطوری جنگ پوستینش میاندازد و بی محابا اسلحه اش را بلند میکند و با چکمه های خون الود وارد آن #سرزمین میشود.
✍️مهدی اخلاقی
🆔@USAempireofwar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥اعترافات یک جنایت کار اقتصادی
🔺جان پرکینز در این سخنرانی اعتراف میکند که چطور تغییر و تثبیت قدرت های منطقه غرب آسیا در راستای منافع آمریکا قرار میگیرد .
🔺موجودیت اسرائیل علاوه بر این که که یک ایده مذهبی است یک استراتژی برای تامین منافع آمریکا در منطقه هم است .
🔺سیاستی که از زمان شکل گیری اروپای مدرن خودش را در کشتی های تجاری کمپانی هند شرقی به نوعی و در سیاست ها و همچنین مداخلات آمریکا در امور کشورها بازنمایی میکند .
[تئوریسین جنگ!]
🎯 چطور آمریکا اقتصاد بینالملل را به #سلاح تبدیل کرد؟
— آمریکا بعد از یازده سپتامبر خط قرمزی را شکست که دنیا را به جای متفاوتی تبدیل کرد
📍در قرن اخیر، هیچ کشوری به اندازۀ آمریکا جنگ برپا نکرده است، طوری که آمریکا را «کشوری همواره در حال جنگ» توصیف میکنند. بااینحال بعد از حمله به برجهای تجارت جهانی و آغاز آنچه «جنگ علیه ترور» خوانده میشود، ماهیت این جنگها تفاوتی اساسی پیدا کرد. آمریکا که در گلوگاه تقریباً تمام مبادلات مالی و اطلاعاتی بزرگ جهان بود، شروع به کنترل و پایش گستردۀ این دادهها با اهداف امنیتی و نظامی کرد. حاصل اختراع سلاح کشتار جمعی جدیدی بود که بعدها علیه کشورهای مختلفی به کار بسته شد: «تحریم».
📌 ادامۀ مطلب را در لینک زیر بخوانید:
B2n.ir/h53899
✍ پ. ن:
• «تئوریسین جنگ» آمریکاست، ما «تئوری مقاومت» داریم و غربگراها «تئوری تسلیم». (آیت الله #میرباقری)
• در این مقاله پل کروگمن می بینید آمریکا چقدر #جنگ_پایه است و بیشتر از جنگ نظامی اقلا از بعد ۱۱سپتامبر از تجارت بمثابه سلاح استفاده می کند. آمریکا بالاتر از تئوریسین، محقِق و برپا کننده همه جنگها در جهان است!
• در مقابل جنگِ #تجارت_بمثابه_سلاح هم دو راه بیشتر نیست: تسلیم و سازش / مقاومت و طرحی نو در انداختن!
مقاله در این حوزه قوی نیست و به اشاراتی بسنده کرده است اما ریشه های #خط_سازش را بهتر برایتان روشن می کند!
☑️ @m_ghanbarian
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸پاسخ کاربر ایرانی از تورات به ادعای صهیونیستها نسبت به مالکیت سرزمین فلسطین به زبان فارسی
➖➖➖
✅ کانال رسمی مصاف رضوی
✅ @Masaf_Razavi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
"🔧🏠 کارگاههای خانگی صنعتی؛ موج جدید تولید در سراسر دنیا!
در این ویدیو، یک نمونه از کارگاههای خانگی رو میبینید که به تولید تجهیزات صنعتی با کیفیت بالا مشغول است. کارگاههای خانگی تنها به صنایع کوچک و مرسوم محدود نیستند؛ بلکه میتونند محصولاتی تولید کنند که از نظر دوام، دقت، و سفارشیسازی مزیت قابل توجهی نسبت به تولیدات کارخانهای داشته باشن.
این مزیتها، در کنار شبکه توزیع متناسب برای تولیدکنندگان خانگی، میتونه مسیر سودآوری رو هموار کنه و کارگاههای خانگی رو به یک فرصت اقتصادی جذاب تبدیل کنه. 🌍🔩
در زیستشهر، با حمایتهای فنی و ابزاری، شما هم میتونید جزئی از این جریان باشید و به تولید صنعتی در خانه بپردازید.
#کارگاه_خانگی
#تولید_صنعتی
#زیست_شهر
#سفارشی_سازی
#تولید_خانگی
زیست شهر نوین مولّد
@zistshahr
سلطه رویکرد بازار آزاد نه نتیجه برتری نظری، بلکه پیامد کمپینی طولانی است که در دهه ۱۹۳۰ و در واکنش به مداخلات دولت روزولت در دوره رکود بزرگ آغاز شد. هایک، میزس و فریدمن، بخشی از این کمپین بودند که کارشان تدارک توجیهات نظری برای اقتصاد لسه فر بود|جان هنری
jstor.org/stable/25511295
@syjebraily
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
همه نظامات سرمایهداری غربی را پذیرفتهایم و در عین حال متعجب هستیم که چرا وضع خیابانهای ما چنین است؛ بعد میگوئیم آقای رادان شما بروید جمعش کنید!
@syjebraily
✨ رویای بر باد رفته
مرکز تحقیقاتی Investopedia در گزارش سال 2024 خود که اخیرا آن را منتشر کرده، محاسبه کرده است که تحقق «رویای آمریکایی» (American Dream) حدود 4.4 میلیون دلار هزینه دارد و این رقم، یک میلیون دلار بیش از کل درآمدی است که یک شهروند عادی آمریکا در تمام عمر خود کسب می کند.
مرکز Investopedia رویای آمریکایی را اینگونه تعریف کرده است: ذخیره پول کافی برای بازنشستگی، خرید یک خودرو، برگزاری مراسم عروسی، داشتن دو فرزند، خرید یک خانه، نگهداری از حیوان خانگی، سالی یک بار سفر تفریحی، تشییع جنازه.
هزینههایی نظیر خوراک و پوشاک و درمان و بیمه و هزینههای خودرو و دیگر ضروریات در این محاسبات گنجانده نشده است.
این فاجعه در بزرگترین اقتصاد جهان و قدرتمندترین کشور دنیا، یک پیام مهم دارد و آن اینکه مکاتب بشری، به وعده بهشت زمینی که برای بشر داده بودند، نتوانستند عمل کنند.
نظام سرمایهداری لیبرال، آزادی و رفاه به ارمغان آورد، اما نه برای همه مردم، بلکه برای یک اقلیت یک درصدی؛ و اکثریت مردم از تامین هزینههای اولیه یک زندگی معمولی نیز عاجزند.
حال سوال اساسی ما این است که چرا ما از سرنوشت نظام سرمایه داری درس عبرت نمیگیریم؟ چرا نظامات اقتصادی و فرهنگی خود را طبق الگوهای غربی چیدهایم که سرنوشت آنها به روشنی پیش چشمان ماست؟
غربزدههای ایرانی همواره مدعی بوده اند که با دین نمیتوان دنیا را آباد کرد. دیدیم که بدون دین، دنیا هم ویران شده است.
باید به ارزش های اصیل انقلاب اسلامی بازگردیم. آرمان انقلاب اسلامی، حیات طیبه انسان است که هم دنیایش را آباد می کند و هم آخرتش را.
@syjebraily
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مبارزه واقعی، مبارزه برای کسب قدرت از طریق انتخابات نیست. مبارزه واقعی یعنی هدایت قدرت، یعنی اعمال فشار به دستگاه های جمهوری اسلامی برای حرکت در ریل انقلاب اسلامی| ۱۶ آذر ۱۳۹۶
@syjebraily
مِن الحیّ القَیّوم الّذی لایموت إلی الحی القیّوم الّذی لایَموت.
أمّا بعد،
فإنّی أقول لِلشیء کُن فیَکون و قدجعلتک تقول لِلشّیء کُن فیَکون...
@syjebraily
✨اندر حکایت کاهش فاصله نیما و آزاد
وقتی یک مقام سیاسی در تربیونهای عمومی سخن میگوید، انتظار افکار عمومی این است که مرتبط با مسائل ملی و منافع عمومی، خبر یا تدبیری از او بشنود؛ چشم اندازی برایش ترسیم شود و در دلش امید جوانه بزند...
از این زاویه، به این فرمایشات یک مقام اجرایی دقت بفرمائید: «کاهش قیمتگذاریهای دستوری و شکاف نرخ ارز نیما و بازار برای حذف رانت و کاهش سوء تخصیص منابع در دستور کار دولت است».
این جملات، آیا اساسا برای افکار عمومی قابل فهم است؟ مردم عادی که صحبت وزیر را از رسانه ها می شنوند، آیا میدانند نرخ ارز نیمایی چیست؟ نرخ ارز بازار چیست؟ کاهش شکاف این دو به چه معنی است؟ در نتیجه کاهش شکاف نرخ ارز نیما و نرخ ارز بازار چه اتفاقی قرار است برای زندگیشان بیفتد؟
پاسخ این سوالات قطعا خیر است! به همین دلیل است که باید گفت وزیر اقتصاد دولت چهاردهم با مردم سخن نمی گوید. برای مردم چشم انداز ترسیم نمی کند، در دل مردم امید ایجاد نمی کند. اما مخاطب این سخنان اگر مردم نیستند، چه کسانی هستند؟ مردم کجای این سیاست اعلامی هستند؟
مخاطب وزیر اقتصاد دولت چهاردهم، «دلارداران و دلاریفروشان» هستند. دلارداران، یعنی کسانی که از طریق صادرات، درآمد ارزی کسب میکنند. دلاریفروشان نیز یعنی کسانی که محصولات خود را در داخل کشور به قیمتهای جهانی ضربدر نرخ دلار می فروشند.
ترجمه سخنان وزیر اقتصاد این است:
1- دلارداران عزیز در جریان باشند میخواهیم شرایطی فراهم کنیم که دلارهای حاصل از صادرات خود را که در حال حاضر به قیمت 47 هزار تومان به واردکنندگان میفروشید، بتوانید با قیمتی نزدیک به 63 هزار تومان (نرخ بازار) بفروشید. یعنی اگر 100 میلیون دلار صادرات کردهاید، میتوانید این 100 میلیون دلار را بجای اینکه به قیمت 4700 میلیارد تومان (هر دلار 47 هزار تومان) بفروشید، حدود 6000 میلیارد تومان بفروشید(هر دلار 60 هزار تومان). اینجاست که ناقابل 1300 میلیارد تومان بدون اینکه چک و چانه ای بزنید، کاسب می شوید.
2- دلاری فروشان عزیز در جریان باشند که به زودی می توانند قیمت جهانی محصولات خود را که اینک در دلار 47 هزار تومان ضرب کرده و به ملت می فروشند، به زودی در دلار 60 هزار تومان ضرب کنند. یعنی اگر، برای نمونه، هر تن مس را که قیمت جهانی اش 9600 دلار است و شما در دلار 47 هزار تومان ضرب می کنید و هر تن را حدود 450 میلیون تومان به ملت ایران می فروشید، به زودی می توانید در دلار 60 هزار تومان ضرب کنید و هر تن را 576 میلیون تومان بفروشید و صفا بفرمائید. اگر مدیرعامل یک شرکت فولادی هستید، می توانید بخشی از این سود را خرج کنسرت کنید و هم مشهور شوید و هم محبوب شوید.
اما اتفاقی که برای مردم می افتد و وزیر اقتصاد آن را توضیح نمی دهد؛
1- تمام اقلام وارداتی کشور که با دلار نیما وارد می شوند (همه چیز بجز بخشی از کالاهای اساسی)، با افزایش نرخ دلار از نیما به نزدیکی! آزاد، متناسب با میزان افزایش نرخ دلار گران میشود.
2- تمام محصولاتی که از مواد پتروشیمی و فلزات داخلی تولید می شوند، به دلیل اینکه به دلار به داخل فروخته می شوند، برای تولیدکنندگان و نهایتا مصرف کنندگان گران خواهد شد.
پیوست رسانهای
این پروژه، یک پیوست رسانهای دو ستونی دارد. در یک ستون، فاصله نرخ ارز نیما با بازار آزاد، عامل رانت و فساد و قاچاق معرفی میشود. در ستون دوم، علت گرانیها، نقدینگی و جنگ و تحریم معرفی میشود.
یک پیوست اجتماعی هم هست و آن، دعوت مردم به کنسرت است که سرگرم شوند و شعر «خر برفت» را هم بخوانند (ماجرای خر برفت را از اینجا بخوانید)...
@syjebraily
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ کارشناسان عرب:
📍برخی در سناریونویسی علیه ایران هنرمند شدهاند، ایران هر کاری انجام دهد میگویند نمایشی بود، باید اعتراف کنیم در دنیا هیچکس جز ایران جلوی اسرائیل نایستاده، باید از همین کسانی که به ایران اتهام میزنند پرسید شما جز محاصره و توطئه برای فلسطین چه کردهاید؟!
#عربی
🆔 @Kavoshmedia
🔻سکه 54 میلیون؟
✍هوا هوای عقد کردن و مهریه اجرا گذاشتن با پسراییه که به پزشکیان رای دادن🙂😂
┄┅═🐦⬛@zaghsiah🐦⬛═┅┄