✍️ #اخلاقی
👈 نتیجه برخی ضد ارزشها
🌸 قالَ علی علیه السلام:
🔹 منْ أَصْبَحَ عَلَى الدُّنْيَا حَزِيناً، فَقَدْ أَصْبَحَ لِقَضَاءِ اللَّهِ سَاخِطاً؛ وَ مَنْ أَصْبَحَ يَشْكُو مُصِيبَةً نَزَلَتْ بِهِ، فَقَدْ أَصْبَحَ يَشْكُو رَبَّهُ؛ وَ مَنْ أَتَى غَنِيّاً فَتَوَاضَعَ لَهُ لِغِنَاهُ، ذَهَبَ ثُلُثَا دِينِهِ؛ وَ مَنْ قَرَأَ الْقُرْآنَ فَمَاتَ فَدَخَلَ النَّارَ، فَهُوَ مِمَّنْ كَانَ يَتَّخِذُ آيَاتِ اللَّهِ هُزُواً؛ وَ مَنْ لَهِجَ قَلْبُهُ بِحُبِّ الدُّنْيَا، الْتَاطَ قَلْبُهُ مِنْهَا بِثَلَاثٍ: هَمٍّ لَا يُغِبُّهُ، وَ حِرْصٍ لَا يَتْرُكُهُ، وَ أَمَلٍ لَا يُدْرِكُهُ.
🌸امام امیرالمومنین عليه السلام فرمود:
🔸كسى كه براى دنيا غمگين باشد (درواقع) از قضاى الهى ناخشنود است
🔹و آن كس كه از مصيبتى كه به او رسيده شكايت كند از پروردگارش شكايت كرده است
🔸و كسى كه در برابر ثروتمندى به علّت ثروتش تواضع كند، دو سوم دين خود را از دست داده است!
🔹و كسى كه قرآن بخواند و پس از مرگ وارد آتش دوزخ گردد از كسانى بوده است كه آيات خدا را استهزاء مىكرده
🔸و آن كس كه قلبش با محبت دنيا پيوند خورده سه چيز او را رها نخواهد كرد:
▪️اندوه دائم،
▪️حرصى كه هرگز او را ترك نمىكند
▪️و آرزويى كه هيچ گاه به آن نخواهد رسيد!
منبرهای کوتاه 🔻
https://eitaa.com/joinchat/1482096640C5117b771d9
https://eitaa.com/menbar_kotah
هدایت شده از کانال #داستان و #طنز حال خوش
💚سلام علیکم 💚
🌸وقت همه بزرگواران بخیر 🌸
✅کانال #اشعار_و_مناجات_امام_زمانی در پیام رسان #ایتا راه اندازی شد
💠شامل
✅#فیلم
✅#صوت
✅#متن_اشعار و #سرودها در رابطه با حضرت #مهدی موعود عجل الله تعالی فرجه
🔸لطفا تشریف بیاورید 🔻
https://eitaa.com/joinchat/2107310290C3a6462568c
✍️#فقهی
👈#مضاربه
🌸قال الرضا علیه السلام : إِنَّ الَّذِي يَطْلُبُ مِنْ فَضْلٍ يَكُفُّ بِهِ عِيَالَهُ أَعْظَمُ أَجْراً مِنَ الْمُجَاهِدِ فِي سَبِيلِ اللَّه.
▫️حضرت رضا علیه السلام در باب ثواب تلاش و کوشش نان آور خانه، برای فراهم کردن اسباب آسایش خانواده اینطور نقل شده که حضرت فرموده اند: کسی که (با کار و تلاش) دنبال روزی می رود تا آبروی خود و خانواده اش را حفظ کند، پاداشی بزرگ تر از مجاهدان راه خدا دارد. (1)
💠چند نکته درباره مضاربه:
1️⃣دین مقدس اسلام همانگونه که به عبادات و مسائل آن عنایت و توجه دارد به اقتصاد و معاش عباد نیز عنایت و توجه دارد، یکی از قراردادهای شرعی مضاربه است و هدف از مضاربه رونق بخشیدن به اقتصاد و به جریان انداختن ثروتها، رونق کسب و کار و جلوگیری از رکود در بازار مسلمین است.
2️⃣مضاربه عبارت است از قراردادی که شخصی پول را به دیگری بدهد تا با آن برای صاحب پول، تجارت و خرید و فروش صورت بگیرد و سود حاصله بین هر دو به نسبتی که یکدیگر توافق می کنند تقسیم گردد.
3️⃣با پول مضاربه فقط باید خرید و فروش صورت بگیرد؛ مثلا ماشین یا خانه خرید و فروش کند. اما با پول مضاربه نمی تواند خانه بسازد و یا تولیدی راه بیندازد. (2)
4️⃣تقسیم سود باید به صورت درصدی باشد مثلا قرار بگذارند نصف سود مال سرمایه گذار و نصف دیگر مال کسی که کار می کند، باشد. (3)
5️⃣کسی که سرمایه را می گیرد در حکم امین و امانت دار مالک است، لذا اگر در حفظ امانت تلاش خود را نماید چنانچه به مال خسارت وارد شود خسارت بر عهده صاحبِ مال است،
مگر اینکه در موقع بستن قرارداد شرط بگذارند که اگر اصل سرمایه از بین رفت یا خسارت دید، عامل و همان کسی که با پول کار می کند از اموال خودش جبران نماید. (4)
*********
⭕️پی نوشت
1-تحف العقول ؛ النص ؛ ص445
2-مشهور. مخالف: حضرت آیت الله مکارم
3-مشهور. مخالف= حضرت آیت الله مکارم مکارم،
مرحوم آیت الله فاضل: اگر مقدار معینی سود برای یک طرف معامله قرار دهند، صحیح است ولی باید اطمینان داشته باشند مقدار سودی که حاصل می شود از مقدار سود معین بیشتر باشد.
4-تحریر کتاب مضاربه، رساله مراجع ج2ص300؛ اجوبه س1933، منهاج الصالحین ج2 م 631 ، سایت مکارم احکام مضاربه،فاضل توضیح المسائل م2423
منبرهای کوتاه 🔻
https://eitaa.com/joinchat/1482096640C5117b771d9
https://eitaa.com/menbar_kotah