پنجشنبه: ۱۴۰۲/۱۲/۱۷
#روزه_قضا
#منبرک_احکام
#منبرک_بین_الصلاتین
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
سلام علیکم.
بسم الله الرحمن الرحیم
امام صادق (علیه السلام) در ضمن روایتی در خصوص فضیلت روزه ماه شعبان می فرمایند: هر کس دو روز از ماه شعبان را روزه بگیرد، خداوند متعال در دنیا، هر شب و روز، و در بهشت پیوسته، به او نظر لطف کند. (... مَنْ صَامَ یَوْمَیْنِ(مِنْ شَعْبَانَ) نَظَرَ اللَّهُ إِلَیْهِ فِی کُلِّ یَوْمٍ وَ لَیْلَةٍ فِی دَارِ الدُّنْیَا وَ دَامَ نَظَرُهُ إِلَیْهِ فِی الْجَنَّة..ِ..) (وسائل الشیعه؛ ج10 ص: 489)
چند روز دیگر از ماه شعبان باقی نمانده است. کسانی که تاکنون موفق به روزه ماه شعبان نشده اند این فرصت باقی مانده را غنیمت بشمارند. ماه شعبان همان ماهی است که رسول خدا (صلی الله علیه و اله) برای نماز و روزه در شب ها و روزهای آن کوشش بسیار داشت. "يَدْأَبُ فِي صِيَامِهِ وَ قِيَامِهِ فِي لَيَالِيهِ وَ أَيَّامِهِ" لذا چند نکته کوتاه درباره روزه قضا (مخصوصا برای افرادی که از ماه رمضان گذشته روزه قضا دارند) بیان می شود:
1. کسی که روزه قضا دارد نمی تواند روزه مستحبی بگیرد و همچنین کسی که مسافر است و نمازش شکسته است نمی تواند روزه بگیرد. (1)
2. کسی که بابت ماه رمضان سال گذشته روزه قضا دارد به نظر اکثر مراجع چنانچه توانایی روزه گرفتن دارد باید تا قبل از ماه رمضان سال جدید روزه قضای خودش را بگیرد. (2) و چنانچه فرد توانایی روزه گرفتن داشته و بدون عذر روزه قضا را نگیرد علاوه بر لزوم قضای روزه در سالهای بعد، باید یک بار به تعداد روزه های قضای همان سال کفاره تاخیر بدهد یعنی به ازاء هر روز 750 گرم نان یا برنج و مانند اینها به فقیر بدهد. (3)
3. کسی که می داند روزه قضا دارد اما تعدادش را نمی داند همان مقدار حداقل یقینی را، بجا بیاورد کافی است. مثلا فردی می داند روزه قضا دارد اما نمی داند پنج روز است یا هفت روز، همان پنج روز یقینی را بجا بیاورد، کافی است. (4)
خداوند متعال به همه ما توفیق انجام وظایف دینی را عنایت فرماید به برکت صلوات بر محمد و ال محمد.
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
نکات توضیحی و منابع:
(1) (رساله مراجع م 1563)
(2) حضرت امام، رهبری، گلپایگانی، وحید: احتیاط واجب. فاضل، مکارم: فتوی. خویی، سیستانی: احتیاط مستحب (جزوه روزه ص158 و رساله آموزشی رهبری، احکام روزه قضا م 6)
(3) نکته: نسبت به لزوم کفاره تاخیر در جایی که با عذر روزه قضا را نگرفته، تفاوت فتوی وجود دارد.
(4) (رساله مراجع م1679)
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
منبرهاے✌دقیقہاے
#مرجعتولیدمحتوایمنبرک (متمم)
➣ @menbars2m
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
شنبه: ۱۴۰۲/۱۲/۱۹
#چهارعمل_بدتر_از_خود_گناه
#منبرک_بین_الصلاتین
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
سلام علیکم
بسم الله الرحمن الرحیم
یکی از کارهایی که قبل از رسیدن ماه مبارک رمضان باید انجام دهیم توبه کردن و استغفار است.
هرچقدر خانه دل پاکتر و مصفیتر باشد حظ و بهره بیشتری از میهمانی خداوند خواهیم برد از جمله اموری که سبب پاک شدن خانه دل می شود، توبه از گناهان و استغفار است.
در همین رابطه باید گفت:
گناه به خودی خود، بد است؛ اما برخی اعمال مرتبط با گناه هستند که زشتی و بدی آنها بدتر از زشتی گناه است و از آنها نیز باید توبه و استغفار کرد؛
رسولخدا (صلی الله علیه وآله) میفرماید:
«أَرْبَعَةٌ فِی الذَّنْبِ شَرٌّ مِنَ الذَّنْبِ الِاسْتِحْقَارُ وَ الِافْتِخَارُ وَ الِاسْتِبْشَارُ وَ الْإِصْرَارُ؛ (مستدرک،ج۱۱،ص۳۴۸)
چهار عمل در رابطه با گناه، بدتر از خود گناه است:
کوچک شمردن گناه، (الِاسْتِحْقَارُ)
افتخار کردن به گناه، (الِافْتِخَارُ)
شادمانی کردن به گناه (الِاسْتِبْشَارُ)
و اصرار بر گناه». (الْإِصْرَارُ).
خداوند به ما توفیق پاکسازی دل و توبه از گناهان را مرحمت بفرماید تعجیل در فرج حضرت ولی عصر (عج) صلواتی بر محمد و آل محمد
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
منبرهاے✌دقیقہاے
#مرجعتولیدمحتوایمنبرک (متمم)
➣ @menbars2m
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
یکشنبه: ۱۴۰۲/۱۲/۲۰
#آداب_ورود_به_میهمانی_خدا
#سهراه_زدودن_زنگارهای_دل
#منبرک_بین_الصلاتین
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
سلام علیکم
بسم الله الرحمن الرحیم
برای ورود به یک میهمانی، برخی آداب و اعمال قبل از ورود به میهمانی است. برخی در زمان میهمانی است. در آستانی ورود به میهمانی خداوند هستیم. در این میهمانی خدا، سفره ای پهن شده است و خدا از بندگانش پذیرایی می کند و آنها را مشمول رحمت خود می سازد. انسانها در این میهمانی به فراخور معرفت و پاکی دلشان از آن بهره مند می شوند. هرچقدر خانهی دل پاکتر باشد میزان دریافتیاش از رحمت الهی بیشتر خواهد بود.
از این رو در این فرصت اندک باقیمانده باید تا می توانیم این زنگارهایی که بر قلب و دل ما نشسته از صفحه قلب و دل خود بزداییم.
#سهراه_برای_زدودن_زنگارهای_دل_و_قلب
1. توبه و استغفار از گناهان
گناه تیرگی و آلودگی است. این آلودگی ها و تیرگی ها را باید با گناه شست. کسی که از گناهانش استغفار کرد و رابطهاش را با خدا اصلاح کرد در ماه رمضان این ضیافت الهی، بیشتر مورد توجه قرار خواهد گرفت و بالتبع، بهره اش از رحمت الهی بیشتر خواهد بود. یکی از بهترین دعاها و مناجات که اگر کسی تاکنون موفق نشده با آن انس بگیرد و خوب است در این فرصت کم باقیمانده ماه شعبان، بخواند مناجات شعبانیه است. اگرچه اختصاصی به ماه شعبان ندارد ولی یکی از بهترین دعاها برای خلوت کردن با خدا و توبه و انابه است.
2. تلاوت هرچه بیشتر قرآن
تلاوت کلام خدا و انس با قرآن سبب از بین رفتن زنگارهای قلب می شود. پیامبر (ص) می فرماید:
إنّ هذهِ القُلوبَ تَصدَأُ كما يَصدأُ الحَديدُ إذا أصابَهُ الماءُ . قيلَ : وما جَلاؤها ؟ قالَ : كَثرَةُ ذِكرِ المَوتِ، وتِلاوَةِ القرآنِ. اين دلها همچنان كه آهن اگر آب به آن رسد زنگ مى زند، زنگار مى بندد. عرض شد: صيقل دادن آنها به چيست؟ فرمود: تلاوت قرآن. (کنزالعمال،ح42130)
3. بخشیدن دیگران و از بین بردن کینه نسبت به دیگران.
کسی که از دیگری کینه در دل دارد اولین آسیب را به خود وارد می کند زیرا آرامش و صفای قلب را از خود می گیرد. چنین قلبی پذیرای معنویت و رحمت الهی نیست. باید این تیرگی ها را بیرون ریخت تا همچون آینه ای شفاف، پذیرای رحمت الهی گردد.
این سه تا از سفارشات امام رضا (علیه السلام) خطاب به اباصلت بود.
خداوند به ما توفیق کسب آمادگی هرچه بیشتر برای ورود به ماه میهمانی خدا را مرحمت فرماید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
منبرهاے✌دقیقہاے
#مرجعتولیدمحتوایمنبرک (متمم)
➣ @menbars2m
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
دوشنبه: ۱۴۰۲/۱۲/۲۱
#زمان_نیت_روزه
#منبرک_احکام
#منبرک_مناسبتی
(شب اول ماه مبارک رمضان)
#منبرک_بین_الصلاتین
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
سلام علیکم.
بسم الله الرحمن الرحیم. ضمن عرض تبریک فرا رسیدن ماه مبارک رمضان
رسول خدا صلی الله علیه و آله به مناسبت فرا رسیدن ماه رمضان در خطبه ای فرمودند: أَیُّهَا النَّاسُ إِنَّهُ قَدْ أَقْبَلَ إِلَیْکُمْ شَهْرُ اللَّهِ بِالْبَرَکَةِ وَ الرَّحْمَةِ وَ الْمَغْفِرَةِ .... . اى مردم، همانا ماه خدا، همراه با برکت و رحمت و آمرزش، به شما روى آورده است؛ ماهى که نزد خدا برترینِ ماهها و روزهایش برترینِ روزها، شبهایش برترینِ شبها و ساعاتش برترینِ ساعات است. (وسائل الشیعة، ج10، ص: 313)
به مناسبت فرا رسیدن ماه مبارک رمضان چند نکته درباره نیت روزه خدمت شما عرض می شود:
1. روزه از عبادات است و لازم است که با قصد تقرب به خدا انجام شود؛ معمولا این ایام از نیت روزه سوال می شود که چگونه باید باشد؟ در پاسخ می گوییم لازم نیست که نیت عمل به زبان بیاید یا از ذهن بگذرد (آنچه در نیت مهم است همان است که همه شما مومنین آن را رعایت می کنید مثلا برای کسی که بر می خیزد و سحری می خورد و با شروع اذان دیگر چیزی نمی خورد و قصد گرفتن روزه برای انجام تکلیف الهی را دارد نیت محقق است و دیگر هیچ فکر یا دقت و گذراندن از قلب و ... نیاز نیست) لذا در نیت خودمان را درگیر نکنیم و بسیار آسان و راحت است (در باقی عبادات هم نیت همین است). (2)
2. با توجه به مطلب اول پس کسی که از همین آغاز ماه انشالله قصدش روزه گرفتن کل ماه است یعنی همه ماه را نیت دارد و هیچ کار دیگری برای نیت لازم ندارد. (3)
3. قصد روزه لازم است تا پایان روز ادامه داشته باشد بنابر این اگر کسی در بین روز به طور یقینی قصد کند که دیگر روزه نباشد ولو چیزی هم نخورد روزه اش باطل است. (4)
خداوند متعال همه ما را جزء روزه داران واقعی ماه مبارک رمضان قرار دهد به برکت صلوات بر محمد و ال محمد.
منابع:
(1) سیستانی: از روی تذل و بندگی در پیشگاه خداوند.
(2) (رساله مراجع تقلید، م1550)
(3) (رساله مراجع تقلید، م 1551)
(4) (العروه الوثقی، کتاب الصوم، فصل فی النیة، مسئلۀ۲۲؛ توضیح المسائل مراجع، مسئلۀ۱۵۷۰و۱۵۷۱.)
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
منبرهاے✌دقیقہاے
#مرجعتولیدمحتوایمنبرک (متمم)
➣ @menbars2m
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
40.79M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💢 #روش_محاسبه_سن_شرعی
🍀 ضمن تبریک پیشاپیش حلول ماه مبارک رمضان
💫 از ثواب انتشار احکام و مطالب فقهی در گروه ها و کانال ها بهره مند شوید.💫
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
منبرهاے✌دقیقہاے
#مرجعتولیدمحتوایمنبرک (متمم)👇
➣ @menbars2m
➣ @menbars2m
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
سهشنبه: ۱۴۰۲/۱۲/۲۲
#زمان_نیت_روزه
#منبرک_احکام
#منبرک_بین_الصلاتین
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
موضوع: #نماز و #روزه #مسافر
سلام علیکم.
بسم الله الرحمن الرحیم
رسول خدا صلی الله علیه و آله به مناسبت فرا رسیدن ماه رمضان در خطبه ای فرمودند: أَیُّهَا النَّاسُ إِنَّهُ قَدْ أَقْبَلَ إِلَیْکُمْ شَهْرُ اللَّهِ بِالْبَرَکَةِ وَ الرَّحْمَةِ وَ الْمَغْفِرَةِ ... هُوَ شَهْرٌ دُعِیتُمْ فِیهِ إِلَى ضِیَافَةِ اللَّهِ وَ جُعِلْتُمْ فِیهِ مِنْ أَهْلِ کَرَامَةِ اللَّهِ ... . اى مردم، همانا ماه خدا، همراه با برکت و رحمت و آمرزش، به شما روى آورده است؛ ماهى است که در آن به میهمانى خدا دعوت شدهاید و از شایستگانِ کرامت الهى قرار داده شدهاید. (وسائل الشیعة، ج10، ص: 313)
در مساله 11 رساله مراجع تقلید بیان شده مسائلی را که غالبا انسان به آن نیاز دارد واجب است بیاموزد؛ الحمد الله برای همه ما توفیقی حاصل شده و باری دیگر ماه مهمانی خداوند متعال را درک کرده ایم؛ لذا چند نکته درباره احکام نماز و روزه شخص مسافر که مورد نیاز است تقدیم می شود:
1. کسی که در ماه رمضان مسافر است و در سفر نماز های چهار رکعتی اش را باید دو رکعتی بخواند هیچ روزه ای نمی تواند بگیرد ولی نمازهایی که در وطنش قضا شده است می تواند در مسافرت بخواند اما باید به صورت کامل بخواند. (1)
2. اگر کسی بعد از اذان ظهر از وطن یا جایی که قصد ده روز کرده است مسافرت کند روزه اش صحیح است ولی نمازش را چنانچه نخوانده باید در حال سفر شرعی شکسته بخواند. (2)
3. کسی که در ماه رمضان، قبل از ظهر، به وطن خودش یا جایی برسد که می خواهد ده روز بماند چنانچه در حال مسافرت مبطلات روزه را انجام نداده مثلا چیزی نخورده باید نیت روزه کند و روزه بگیرد. (3)
خداوند متعال توفیق عبادت و بندگی در ماه مبارک رمضان را به همه ما عنایت فرماید به صلوات بر محمد و آل محمد.
نکات توضیحی و منابع:
(1) (رساله مراجع تقلید، م 1714)
(2) (رساله مراجع تقلید، م 1721)
(3) (رساله مراجع تقلید، م 1722)
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
منبرهاے✌دقیقہاے
#مرجعتولیدمحتوایمنبرک (متمم)
➣ @menbars2m
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
چهارشنبه: ۱۴۰۲/۱۲/۲۳
#ثواب_تلاوت_قرآن_در_ماه_رمضان
#منبرک_مناسبتی
#منبرک_بین_الصلاتین
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
سلام علیکم
بسم الله الرحمن الرحیم
ماه مبارک رمضان ، بهار قرآن است و یکی از سنتهای پسندیده در این ماه عزیز، برگزاری محافل جزءخوانی قرآن کریم است.
رسول خدا (صلی الله علیه وآله) در خصوص فضیلت تلاوت قرآن در این ماه عزیز می فرمایند:
مَنْ تَلا فیه آیَةً مِنَ القُرْآنِ، کانَ لَهُ مِثْلُ اَجْرِمَنْ خَتَمَ القُرْآنَ فى غَیْرِهِ مِنَ الشُّهُورِ.
(کسى که در ماه مبارک رمضان یک آیه قرآن بخواند پاداش او همانند کسى است که قرآن را در ماه هاى دیگر ختم کرده است) (1)
با آغاز ماه مبارک رمضان الحمدلله به برکت انقلاب اسلامی ایران این محافل در مساجد و محافل برگزار می گردد.
در روایت است که پیامبر فرمودند: المؤمنُ كَيِّسٌ فَطِنٌ حَذِرٌ، مؤمن، زيرك و با هوش و هشيار است. (2)
با یک تیر دو نشان می زند. از همان ابتدا سعی می کند ثواب تلاوت قرآنش را هدیه به چهاردهم معصوم به ویژه امام زمان (عج) نماید. این کار سبب می شود علاوه بر اینکه ثواب تلاوت قرآنش به ایشان هدیه نماید چیزی از ثواب قرآنش از خودش نیز کاسته نشود.
در کنار ائمه علیهم السلام می تواند تمامی شهدای عزیز، اموات مؤمنین و مؤمنات، بدوارثان و بی وارثان، حقداران را نیز نیت نماید.
این کار هم سبب جلب محبت بیشتر معصومین (علیهم السلام) به خود می شود و سبب می شود بیشتر و به طور خاص تر، مشمول دعای خیر ایشان قرار گیرد.
سبب میشود ذوی الحقوقینی که بر گردنش حقی اگر دارند در روز قیامت از او راحت تر بگذرند.
سفره رحمت الهی در این ماه عزیز پهن شده است سعی نمایید علاوه بر بهره مندی خویش از این سفره، دیگران را نیز سر این سفره میهمان نمایید.
خداوند به ما توفیق انس هر چه بیشتر با قرآن و محشور شدن با قرآن را مرحمت نماید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد.
┄┅┅
منابع:
1. جامع الاخبار1/329
2. كنز العمّال ح689.
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
منبرهاے✌دقیقہاے
#مرجعتولیدمحتوایمنبرک (متمم)
➣ @menbars2m
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
#چهارشنبه۱۴۰۲/۱۲/۲۳
#روزه_دختربچه
#منبرک_احکام
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
سلام علیکم.
بسم الله الرحمن الرحیم
از امام صادق عليه السلام نقل شده است: كه آن حضرت حتی كودك «نابالغ» را در ماه رمضان به روزه گرفتن دعوت می کرد و چون تشنگى و گرسنگى بر كودك غلبه می کرد روزه اش را مى گشود.
می بینید تمرین دادن بچه ها به روزه قبل از سن تکلیف روش ائمه نیز بوده است که الان در بین خانواده ها به عنوان روزه "کله گنجشکی" رواج دارد. ([دعائم الاسلام1: 194])
اما مسئله ای که امروز عرض می کنیم راجع به روزه دخترانی است که تازه به سن بلوغ رسیده اند:
1. شخصی که مکلف می شود همه تکالیف الهی مثل نماز، حجاب، و ... بر عهده او واجب است بله، اگر مثلا واجبی از واجبات مثل روزه برای یک تازه تکلیفی ضرر دارد، نباید روزه بگیرد. (1)
2. نکته دوم که نکته اساسی در مسئله است این است که اگر برای دختر بچه ی مکلفی روزه ضرر ندارد ولی به دلیل ضعف بدن در بین روز دچار بی حالی شدید می شود مطابق نظر اکثر مراجع نمی تواند از اول روز غذا بخورد و آب بیاشامد (بلکه باید قصد روزه کند ولو اینکه می داند مثلا تا ساعت 2 یا 3 بعدظهر بیشتر تحمل ندارد) و اون موقعی که در بین روز به حالت بی حالی و ضعف شدید رسید و ادامه روزه برایش سختی بسیار زیادی داشت که معمولا قابل تحمل نیست، افطار کند و روزه اش باطل می شود . (2) و بعدا هم به نظر اکثر مراجع تقلید باید قضای روزه را بگیرد. (3)
3. چنین دخترانی اگر بتوانند با استفاده از راههای متعارف خود را تقویت کنند که بتوانند روزه بگیرند به تصریح برخی از فقها باید روزه خود را بگیرند مثل اینکه سحریِ مقوی بخورند یا فعالیت بدنی خود را در طی روز کاهش دهند یا استراحت بیشتر داشته باشند، انجام چنین کارهایی لازم است. (4)
خداوند متعال توفیق عمل به تکالیف الهی را به همه ما عنایت فرماید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد.
نکات توضیحی و منابع:
(1) (رساله مراجع تقلید، م 1743 و م 1744)
(2) مشهور: فتوی یا احتیاط واجب در ادامه امساک کند. حضرت امام، رهبری، مکارم: امساک در بقیه روز واجب نیست. (رساله مراجع تقلید م 1581 و 1583 ؛ عروه الوثقی، فصل فی شرائط صحه الصوم، الامر السادس ؛ رهبری، سایت، احکام روزه، سوال 8 و 9 و 10 و 12 و 77 ؛ توضیح المسائل جامع م 1914 ؛ مکارم، استفتائات سایت، وجوب روزه، روزه دختران تازه به بلوغ رسیده)
(3) خویی، تبریزی، مکارم: اگر تا ماه رمضان آینده توانایی قضا نداشت دیگر قضا واجب نیست و پرداخت مد طعام کافی است. (اجوبه الاستفتائات، س 731 ؛ مکارم، استفتائات، ج 2 ، س 439 ؛ بهجت، استفتائات، ج 2 ، 2893)
(4) (توضیح المسائل جامع، م 1914 ، مکارم، سایت)
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
منبرهاے✌دقیقہاے
#مرجعتولیدمحتوایمنبرک (متمم)
➣ @menbars2m
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
پنجشنبه: ۱۴۰۲/۱۲/۲۴
#فضیلت_ماه_رمضان
#منبرک_مناسبتی
#منبرک_بین_الصلاتین
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
سلامعلیکم
بسم الله الرحمن الرحیم
ماه مبارک رمضان برترین ماه سال است و احادیث در باب فضیلت این ماه عزیز بسیار است.
گاه ممکن است برخی افراد حرمت ماه مبارک رمضان را رعایت نکنند از این رو به مناسبت برخی از فضایل این ماه عزیز خدا بیان می شود:
1. ماه مبارک رمضان ابتدایش رحمت و میانه اش مغفرت و پایانش آزادى از آتش جهنم است.
2. در ماه مهمانی خدا درهاى آسمان در شب اول ماه رمضان باز می گردد و تا شب آخر آن بسته نخواهد گردید.
3. چنانچه بنده «پروردگار» اهمیت ماه رمضان را می دانست [که چه برکتى وجود دارد] آرزو می کرد که تمام سال، ماه مهمانی خدا باشد.
4. اگر شخصی در ماه مبارک رمضان تنها یک از آیه از قرآن را بخواند، مانند این است که در سایر ماه ها کل قرآن را قرائت کرده است.
5. تقدیر اعمال در شب های قدر رمضان صورت می گیرد.
6. در ماه مبارک رمضان درهای جهنم بسته و درهای بهشت گشوده می شوند و شیطان به بند کشیده می شود.
خداوند به ما توفیق استفاده حداکثری از این ماه عزیز را مرحمت فرماید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
منبرهاے✌دقیقہاے
#مرجعتولیدمحتوایمنبرک (متمم)
➣ @menbars2m
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
پنجشنبه۱۴۰۲/۱۲/۲۴
موضوع: #نماز_و_روزه_مسافر
#منبرک_احکام
#منبرک_بین_الصلاتین
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
سلام علیکم.
بسم الله الرحمن الرحیم
ضمن آرزوی قبولی طاعات و عبادات شما بزرگواران، در روایتی نقل شده است که نبی مکرم اسلام صلی الله علیه و آله به اصحاب خود فرمودند:
آیا شما را از چیزی خبر بدهم که اگر به آن عمل کنید شیطان از شما دور شود، همچنان که مشرق از مغرب دور است؛ اصحاب عرض کردند: بله یا رسول الله. حضرت فرمودند: الصَّوْمُ یُسَوِّدُ وَجْهَه... . روزه روی شیطان را سیاه می کند. (الکافی (ط - الإسلامیة) ؛ ج4 ؛ ص: 62)
الحمدلله برای همه ما توفیقی حاصل شده و دو مرتبه ماه مهمانی خداوند متعال را درک کرده ایم؛ لذا چند نکته درباره احکام نماز و روزه شخص مسافر که مورد نیاز است تقدیم می شود:
1. کسی که در ماه رمضان مسافر است و در سفر نمازهای چهار رکعتی اش را باید دو رکعتی بخواند هیچ روزه ای نمی تواند بگیرد. (1)
2. اگر کسی بعد از اذان ظهر از وطن یا جایی که قصد ده روز کرده است مسافرت کند روزه اش صحیح است ولی چنانچه نمازش را نخوانده باید در سفر شرعی آن را شکسته بخواند. (2)
3. کسی که در ماه رمضان، قبل از ظهر، به وطن خودش یا جایی برسد که می خواهد ده روز بماند چنانچه در حال مسافرت مبطلات روزه را انجام نداده مثلا چیزی نخورده باید نیت روزه کند و روزه بگیرد. (3) (دوستان عزیز در صورت داشتن زمان مسئله را با مثالی دو مرتبه تبیین نمایید)
خداوند متعال توفیق عبادت و بندگی در ماه مبارک رمضان را به همه ما عنایت فرماید به صلوات بر محمد و آل محمد.
نکات توضیحی و منابع:
(1) (رساله مراجع تقلید، م 1714)
(2) (رساله مراجع تقلید، م 1721)
(3) (رساله مراجع تقلید، م 1722)
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
منبرهاے✌دقیقہاے
#مرجعتولیدمحتوایمنبرک (متمم)
➣ @menbars2m
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
کتابچه ساده رمضان.pdf
2.18M
🔖ادعیه🔖
📜 عنوان: کتابچه ساده رمضان
📖 ادعیه ماه رمضان
✅ نشـراین پیامصـدقهجـاریهاست.
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
منبرهاے✌دقیقہاے
#مرجعتولیدمحتوایمنبرک (متمم)
➣ @menbars2m
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
جمعه: ۱۴۰۲/۱۲/۲۵
#فضیلت_جمعه_ماه_رمضان
#منبرک_مناسبتی
#منبرک_بین_الصلاتین
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
سلام علیکم
بسم الله الرحمن الرحیم
رسول گرامی اسلام حضرت محمد مصطفی (صلی الله علیه وآله) می فرمایند:
إِنَّ لِرَبِّكُمْ فِي أَيَّامِ دَهْرِكُمْ نَفَحَاتٍ أَلاَ فَتَعَرَّضُوا لَهَا. همانا از سوى پروردگار شما در طول عمرتان نسيم هايى مى وزد ، پس خود را در معرض آنها قرار دهيد. (بحار،۶۸/۲۲۱)
فرصت ماه مبارک رمضان این ضیافت الهی از بهترین نسیمهای رحمتی است که در طول عمر انسان نصیب و روزی آن می شود که باید از آن به بهترین نحو استفاده کرد.
اما امروز نیز روز جمعه است. اولین جمعه ماه مبارک رمضان. خود روز جمعه در میان سایر ایام هفته سیدالایام است. برترین روز هفته که ثواب اعمال در آن مضاعف است.
با توجه به تقارن فضیلت جمعه با ماه مبارک رمضان این فضیلت، دوچندان می شود. در روایتی از امام محمد باقر علیه السلام نقل شده است که حضرت فرمودند:
إنَّ لِجُمَعِ شَهْرِ رَمَضَانَ عَلَی جُمَعِ سَائِرِ الشُّهُورِ فَضْلاً کفَضْلِ شَهْرِ رَمَضَانَ عَلَی سَائِرِ الشُّهُورِ؛
فضیلت و برتری جمعههای ماه رمضان بر جمعههای سایر ماه های سال، همچون فضیلت و برتری ماه رمضان بر سایر ماه های سال میباشد.
در ثواب الاعمال آمده: مانند فضیلت رسول خدا (ص) بر پیامبران دیگر.
(الکافی، ج 3 ص 429؛ثوابالأعمال،ص 39)
پیش از آنکه فرصت ها بگذرند و مایه حسرت ما شوند از اینکه چرا آنگونه که باید از این فرصتهای ناب استفاده نکردیم قدر بدانیم و از کارها و مشغله های غیرضروری خود بکاهیم و برای تلاوت قرآن و عبادات دیگر در این شب و روزها وقت بگذاریم.
تا چشم روی هم بگذاریم آخر ماه مبارک می شود و فرصت میهمانی و ضیافت الهی رو به پایان.
روز جمعه است جهت تعجیل در فرج مولایمان حضرت ولیعصر عج صلواتی بر محمد و آل محمد
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
منبرهاے✌دقیقہاے
#مرجعتولیدمحتوایمنبرک (متمم)
➣ @menbars2m
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
دوشنبه: ۱۴۰۲/۱۲/۲۸
#معنای_دربند بودن_شیطان_در_رمضان
#منبرک_مناسبتی
#منبرک_بین_الصلاتین
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
سلام علیکم
بسم الله الرحمن الرحیم
یکی از ویژگیهایی که در مورد ماه مبارک رمضان بیان شده، این است که حضرات معصومین (علیهم السلام) در روایات متعددی فرمودند در ماه مبارک رمضان شیاطین در غل و زنجیر هستند. ممکن است برای برخی این شبهه ایجاد شود که اگر دست و پای شیاطین در غل و زنجیر است پس چگونه این گناهان واقع میشود؟!
احتمالات مختلفی را برای پاسخ به این سؤال دادند اما شاید بتوان به عنوان مهمترین پاسخی که در این زمینه داد گفت این تعبیر کنایه از آن است که زمینه برای جولان دادن شیاطین بسیار اندک می شود. با توجه به فضای معنویتی که در ماه مبارک رمضان حاکم است وسوسه های شیطان کمتر در وجود شخص روزهدار اثر می کند. همه جا ذکر و یاد خدا و انس با قرآن است. خود روزه، عرصه را برای فعالیت شیطان تنگ می کند.
روزه باعث میشود شهوت انسان شکسته شود و قوه عاقله بنده تقویت گردد و شخص قدرت بر ترک امور مخالف با امر الهی پیدا میکند. سپس ایشان روایتی را از نبی مکرم اسلام (ص) نقل میکنند که شیطان مانند خون در رگهای بنی آدم جریان دارد. با روزه داری راه را بر او تنگ کنید.(روضة المتقین فی شرح من لا یحضره الفقیه ج ۳، ص: ۲۷۱)
انسان بالوجدان درک میکند که ماه مبارک فرصتی ویژه برای بندگی و قرائت قرآن است که در ماههای دیگر با اینکه شرایط مساوی است اما آن عبادات واقع نمیشود.
پس نباید در این ماه از مکاید ابلیس خود را در امان بدانیم، لذا امام سجاد (ع) در دعای ورود به ماه مبارک این طور از خدای متعال در خواست میکنند: وَ إِنِ اشْتَمَلَ عَلَیْنَا عَدُوُّکَ الشَّیْطَانُ فَاسْتَنْقِذْنَا مِنْهُ. اگر در این ماه دشمن تو شیطان بر ما مسلط شد ما را از دست او رهایی ببخش.
از خدای متعال و از امام عصر (ع) توفیق روزهی روزه داران واقعی و استجابت دعا و بهره مندی از باقیمانده ماه مبارک و لیالی قدر را خواستاریم.
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
منبرهاے✌دقیقہاے
#مرجعتولیدمحتوایمنبرک (متمم)
➣ @menbars2m
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
دوشنبه: ۱۴۰۲/۱۲/۲۸
#روزه_دختر_بچه
#منبرک_مناسبتی
#منبرک_بین_الصلاتین
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
سلام علیکم.
بسم الله الرحمن الرحیم
از امام صادق عليه السلام نقل شده است : كه آن حضرت حتی كودك «نابالغ» را در ماه رمضان به روزه گرفتن دعوت می کرد و چون تشنگى و گرسنگى بر كودك غلبه می کرد روزه اش را مى گشود. [دعائم الاسلام 1: 194] می بینید تمرین دادن بچه ها به روزه قبل از سن تکلیف روش ائمه نیز بوده است که الان در بین خانواده ها به عنوان روزه "کله گنجشکی" رواج دارد.
اما مسئله ای که امروز عرض می کنیم راجع به روزه دخترانی است که تازه به سن بلوغ رسیده اند:
1. شخصی که مکلف می شود همه تکالیف الهی مثل نماز، حجاب، و ... بر عهده او واجب است بله، اگر مثلا واجبی از واجبات مثل روزه برای یک تازه تکلیفی ضرر دارد، نباید روزه بگیرد. (1)
2. نکته دوم که نکته اساسی در مسئله است این است که اگر برای دختر بچه ی مکلفی روزه ضرر ندارد ولی به دلیل ضعف بدن در بین روز دچار بی حالی شدید می شود مطابق نظر اکثر مراجع نمی تواند از اول روز غذا بخورد و آب بیاشامد (بلکه باید قصد روزه کند ولو اینکه می داند مثلا تا ساعت 2 یا 3 بعدظهر بیشتر تحمل ندارد) و اون موقعی که در بین روز به حالت بی حالی و ضعف شدید رسید و ادامه روزه برایش سختی بسیار زیادی داشت که معمولا قابل تحمل نیست، افطار کند و روزه اش باطل می شود . (2) و بعدا هم به نظر اکثر مراجع تقلید باید قضای روزه را بگیرد. (3)
3. چنین دخترانی اگر بتوانند با استفاده از راههای متعارف خود را تقویت کنند که بتوانند روزه بگیرند به تصریح برخی از فقها باید روزه خود را بگیرند مثل اینکه سحریِ مقوی بخورند یا فعالیت بدنی خود را در طی روز کاهش دهند یا استراحت بیشتر داشته باشند، انجام چنین کارهایی لازم است. (4)
خداوند متعال توفیق عمل به تکالیف الهی را به همه ما عنایت فرماید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد.
نکات توضیحی و منابع:
(1) (رساله مراجع تقلید، م 1743 و م 1744)
(2) مشهور: فتوی یا احتیاط واجب در ادامه امساک کند. حضرت امام، رهبری، مکارم: امساک در بقیه روز واجب نیست. (رساله مراجع تقلید م 1581 و 1583 ؛ عروه الوثقی، فصل فی شرائط صحه الصوم، الامر السادس ؛ رهبری، سایت، احکام روزه، سوال 8 و 9 و 10 و 12 و 77 ؛ توضیح المسائل جامع م 1914 ؛ مکارم، استفتائات سایت، وجوب روزه، روزه دختران تازه به بلوغ رسیده)
(3) خویی، تبریزی، مکارم: اگر تا ماه رمضان آینده توانایی قضا نداشت دیگر قضا واجب نیست و پرداخت مد طعام کافی است. (اجوبه الاستفتائات، س 731 ؛ مکارم، استفتائات، ج 2 ، س 439 ؛ بهجت، استفتائات، ج 2 ، 2893)
(4) (توضیح المسائل جامع، م 1914 ، مکارم، سایت)
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
منبرهاے✌دقیقہاے
#مرجعتولیدمحتوایمنبرک (متمم)
➣ @menbars2m
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
سهشنبه: ۱۴۰۲/۱۲/۲۹
#مرور_و_محاسبهاعمال
#منبرک_مناسبتی
#منبرک_بین_الصلاتین
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
سلام علیکم
بسم الله الرحمن الرحیم
در روز آخر سال شمسی هستیم.
چشم به هم زدیم سال ۱۴۰۲ هجری شمسی نیز گذشت. یک سال از پیمانه عمر ما و آنچه برای ما از مقدار عمری که در این دنیا تعیین شده کاسته شد. سالی که هیچ بازگشتی دیگر به آن نخواهد بود. شب و روزهای عزیزی از عمر ما سپری شد که دیگر هرگز بر نمی گردند. تنها اعمالی که در این شب و روزها از ما صادر شده در نامه اعمالمان ثبت شد. اعمالی که روزی در پیشگاه خداوند متعال باید پاسخگوی آن باشیم.
چه خوب است در این ساعتهای واپسین از سال ۱۴۰۲ خلوتی با خود و خدای خویش کنیم و اعمال سالانه خود را مروری نماییم.
اگر عملی از ما سر زده که مخالفت امر الهی بوده و موجبات ناخشنودی خدا و رسول و امام زمان عج را فراهم نمودیم توبه نماییم. اگر دلی از خود رنجاندیم،
اگر دلی شکستیم، اگر حقی از کسی ضایع کردیم، حلالیت بطلبیم و با دلی پاک و قلبی آرام وارد سال جدید شویم.
خوبی این شب و روزهای آخر سال تقارن آن با ماه میهمانی خداوند است و خداوند توبه بندگانش را سریع می پذیرد و آنها را غریق رحمت واسعهی خویش می کند.
اگر دلی را شاد کردیم، اگر گرهی از کار کسی گشودیم اگر طاعتی از ما سر زد که دل خدا و رسول و امام زمان عج را به واسطه آن شاد کردیم از خداوند توفیق روزافزون آن را بخواهیم.
خداوند به ما توفیق محاسبه اعمال و عاقبت بخیری را در دنیا و آخرت عطا فرماید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
منبرهاے✌دقیقہاے
#مرجعتولیدمحتوایمنبرک (متمم)
➣ @menbars2m
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
سهشنبه: ۱۴۰۲/۱۲/۲۹
#نماز_و_روزه_مسافر
#منبرک_احکام
#منبرک_بین_الصلاتین
┄┅┅❅💠❅┅┅
سلام علیکم
بسم الله الرحمن الرحیم
در روایتی نقل شده که نبی مکرم اسلام صلی الله علیه و آله به اصحاب خود فرمودند: آیا شما را از چیزی خبر بدهم که اگر به آن عمل کنید شیطان از شما دور شود، همچنان که مشرق از مغرب دور است؛ اصحاب عرض کردند: بله یا رسول الله. حضرت فرمودند: الصَّوْمُ یُسَوِّدُ وَجْهَه... . روزه روی شیطان را سیاه می کند. (الکافی (ط - الإسلامیة) ؛ ج4 ؛ ص: 62)
چند نکته درباره احکام نماز و روزه شخص مسافر که مورد نیاز است تقدیم می شود:
1. کسی که در ماه رمضان مسافر است و در سفر نمازهای چهار رکعتی اش را باید دو رکعتی بخواند هیچ روزه ای نمی تواند بگیرد. (1)
2. اگر کسی بعد از اذان ظهر از وطن یا جایی که قصد ده روز کرده است مسافرت کند روزه اش صحیح است ولی چنانچه نمازش را نخوانده باید در سفر شرعی آن را شکسته بخواند. (2)
3. کسی که در ماه رمضان، قبل از ظهر، به وطن خودش یا جایی برسد که می خواهد ده روز بماند چنانچه در حال مسافرت مبطلات روزه را انجام نداده مثلا چیزی نخورده باید نیت روزه کند و روزه بگیرد. (3) (دوستان عزیز در صورت داشتن زمان مسئله را با مثالی دو مرتبه تبیین نمایید)
خداوند متعال توفیق عبادت و بندگی در ماه مبارک رمضان را به همه ما عنایت فرماید به صلوات بر محمد و آل محمد.
نکات توضیحی و منابع:
(1) (رساله مراجع تقلید، م 1714)
(2) (رساله مراجع تقلید، م 1721)
(3) (رساله مراجع تقلید، م 1722)
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
منبرهاے✌دقیقہاے
#مرجعتولیدمحتوایمنبرک (متمم)
➣ @menbars2m
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
پنجشنبه: ۱۴۰۳/۰۱/۰۲
#وفات_حضرت_خدیجه_س
#منبرک_مناسبتی
#منبرک_بین_الصلاتین
┄┅┅❅💠❅┅┅
سلام علیکم
بسم الله الرحمن الرحیم
امروز دهم ماه مبارک رمضان، سالروز وفات یکی از چهار بانوی نمونه در اسلام، حضرت خدیجه (سلام الله علیها) است. رحلت یار باوفای رسول اکرم (ص) را به ساحت مقدس ایشان و امام زمان (سلام الله علیه) تسلیت عرض می نماییم.
حضرت «خدیجه کبری (س)» همواره حامی معنوی «پیامبر اکرم (ص)» بودند. در ماجرای محاصره شعب ابی طالب، اموال حضرت «خدیجه کبری (س)» در حمایت از بنیهاشم مصرف شد، تا آنجا که در روایت آمده است، «ابوطالب و حضرت «خدیجه کبری (س)» همه اموال خود را برای حفظ اسلام و محاصره شدگان انفاق نمودند. در جریان محاصره شعب ابی طالب، حکیم بن حزام برادرزاده حضرت «خدیجه کبری (س)» شترها را میآورد و با آن شترها، گندم و خرما را حمل میکرد و با زحمت و خطر زیاد، آنها را به بنیهاشم میرساند. این بخشش به گونهای بزرگ و خالصانه بود که خداوند آن را گرامی داشت و این کار بزرگ حضرت «خدیجه کبری (س)» را در ردیف نعمتها و مواهب بزرگ پروردگار قرار داد و «پیامبراکرم (ص)» نیز همواره از بخشندگی و ایثار ایشان، با عظمت و بزرگی یاد میکردند.
#جرعهای_از_فضائل_حضرت_خدیجه_(س)
1. یکی از چهار زن برتر بهشتی
رسول خدا (ص) حضرت خدیجه را یکی از برترین زنان بهشت نامیده است. می فرماید: «برترین زنان بهشت چهار نفرند: خدیجه دختر خویلد، و فاطمه دختر محمد(ص)، و مریم دختر عمران، و آسیه دختر مزاحم». (اتحاف السائل،1/74)
2. خداوند و جبرئیل به او سلام رسانیدند.
حضرت «خدیجه کبری (س)» چنان مقام والایی داشتند که خداوند متعال بارها بر ایشان درود و سلام فرستادند. پیامبر اکرم فرمود:
وقتی که در شب معراج، جبرئیل مرا به سوی آسمان ها برد و سیر داد، هنگام مراجعت به جبرئیل گفتم: آیا حاجتی داری؟ جبرئیل گفت: حاجت من این است که سلام خدا و سلام مرا به خدیجه(س) برسانی. پیامبر وقتی که به زمین رسید، سلام خدا و جبرئیل را به خدیجه(س) ابلاغ کرد. (بحار،16/1)
سالی که حضرت «خدیجه کبری (س)» وفات یافتند سال عام الحزن نامیده شده، چون در این سال «پیامبراکرم (ص)» هم عموی بزرگوار خود حضرت «ابوطالب (ع)» را از دست دادند و هم همسر مهربان خود حضرت «خدیجه کبری (ص)» را و سالی سخت را پشت سر گذاشتند. بنا بر روایات اسلامی، «پیامبراکرم (ص)» پس از وفات حضرت «خدیجه کبری (س)» ابتدا با ردای خود و سپس با ردای بهشتی، حضرت «خدیجه کبری (س)» را به خاک سپردند.
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
منبرهاے✌دقیقہاے
#مرجعتولیدمحتوایمنبرک (متمم)
➣ @menbars2m
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
جمعه۱۴۰۳/۰۱/۳
#نشانه_ایمان_واقعی
#منبرک_قرآنی
#جزء_یازدهم
#منبرک_بین_الصلاتین
┄┅┅❅💠❅┅┅
سلام علیکم
بسم الله الرحمن الرحیم
ایمان واقعی نشانه هایی دارد.
بسیاری از کسانی که دم از ایمان می زنند به هنگام آزمایش و در بزنگاههای زندگی، نمره چندانی از ایمان خود دریافت نمیکنند. ایمانهای ما نوعاً ادعایی است.
و به تعبیر قرآن ایمان هنوز وارد قلبهای ما نشده است. (حجرات/۱۴)
هر کسی باید ایمانش را بسنجد و ببیند تا چه حد پای ایمان خویش ایستاده است.
آیا راهی برای تشخیص واقعی بودن ایمان ما وجود دارد؟
در آیه ۲۴ سوره مبارکه توبه، یکی معیار برای ایمان واقعی بیان شده است:
خداوند خطاب به پیامبرش می فرماید:
به مردم بگو «اگر پدران و فرزندان و برادران و همسران و طايفهی شما و اموالى كه به دست آوردهايد و تجارتى كه از كساد شدنش مىترسيد، و خانههايى كه به آن علاقه داريد، در نظرتان از خداوند و پيامبرش و جهاد در راه او محبوبتر است، در انتظار اين باشيد كه خداوند عذابش را بر شما نازل كند! و خداوند گروه فاسقان را هدايت نمىكند»
قُلْ إِنْ كانَ آباؤُكُمْ وَ أَبْناؤُكُمْ وَ إِخْوانُكُمْ وَ أَزْواجُكُمْ وَ عَشيرَتُكُمْ وَ أَمْوالٌ اقْتَرَفْتُمُوها وَ تِجارَةٌ تَخْشَوْنَ كَسادَها وَ مَساكِنُ تَرْضَوْنَها أَحَبَّ إِلَيْكُمْ مِنَ اللهِ وَ رَسُولِهِ وَ جِهادٍ في سَبيلِهِ فَتَرَبَّصُوا حَتَّى يَأْتِيَ اللهُ بِأَمْرِهِ وَ اللهُ لا يَهْدِي الْقَوْمَ الْفاسِقينَ)
اگر محبت و علاقه شما به پدر و فرزند و برادر و زنان و اموال و ثروت و خانه ها و کلاً علاقه شما به مادیات و متعلقات دنیوی از علاقه شما به خدا و رسول الله و اوامر آنها بیشتر است آماده نزول عذاب الهی باشید.
#پیام_آیه:
گاه رضایت و خواسته خداوند با رضایت پدر و مادر و زن و فرزند در تعارض است خواسته و رضایت چه کسی را ترجیح می دهیم؟
گاه به خاطر خدا باید از تعلقات دنیوی خویش بگذریم. از مال و ثروت، خانه و کاشانه، از ایل و تبار و زن و فرزند و ... .
مؤمن کسی است که رضایت خدا بر رضایت همه کس و همه چیز ترجیح میدهد و این نشانه ایمان واقعی است.
دو مثال:
۱. اگر حکم خدا این است که خمس مال پرداخته شود اما تعلقات مادی اجازه نمی دهد بدانیم ایمان ما واقعی نیست و ادعایی بیش نیست.
۲. اگر رضایت خداوند به این است که در برابر نامحرم حجاب و پوشش کامل داشته باشی اما همسرت دوست دارد با شرایط خاصی در برابر نامحرم حاضر شوی که با شرع مقدس اسلام در تعارض است رضایت چه کسی ترجیح داده میشود؟خدا یا همسر؟
خداوند به همه ما ایمان واقعی عطا فرماید تعجیل در فرج حضرت ولیعصر عج صلواتی بر محمد و آل محمد
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
💢نشر و بیانِ پیام، صدقه جاریه است
منبرهاے✌دقیقہاے
#مرجعتولیدمحتوایمنبرک (متمم)
➣ @menbars2m
┄┅┅❅💠❅┅┅┄