🔴 درباره خطاهای جمهوری اسلامی
👤 #محسن_مهدیان
🔹 خطاهایی که در ذهن تان از جمهوری اسلامی دارید را فهرست کنید: هواپیمای اوکراینی، اختلاس ها، تخریب خانه زن کرمانشاهی، برجام، طبری، گرانی ها و بدسلیقه گی در برخورد با بیحجاب و بی تدبیری در آبان....عقب تر برویم. ماجرای اعتراف مازیار ابراهیمی، کهریزک، کرسنت، کوی دانشگاه، قتل های زنجیره ای، ماجرای همسر سعیدامامی و...
🔸 با این خطاها چطور باید برخورد کنیم؟ این خطاها نشانه چیست؟ اگر همین دست خطاها در آمریکا بود برخورد ما چگونه بود؟ آیا در بوق وکرنا نمی کردیم؟ اساسا انقلاب کردیم که به اینجا برسیم؟
✅ در اصل سوال دقیقتر و از منظر سوادرسانه اینست که چه وقت می توان این خاطره های تلخ در جمهوری اسلامی را خطا دانست و چه وقت خط؟ چه وقت موردی است و چه وقت نمادی؟ چه وقت از این و آن است وچه وقت از ساختار و نظام؟
🔹 پاسخ را باید در تعمیم جست. قواعد تعمیم چیست؟ چطور می توان از یک آسیب به یک جریان رسید؟
🔸 5 گام برای تعمیم مدبرانه وجود دارد.
1️⃣ رویداد را کامل ببینیم. مثلا اگر قصاص نوید افکاری را ببینیم اما درخواست مادر مقتول را نبینیم دچار خطای تحلیل در فهم مصداق شدیم.
2️⃣ برای تعمیم جزء به کل باید نمونه های تکرار شده را با دقت رصد کنید. چندتا مازیار ابراهیمی؟ چند تا هواپیمای اوکراین؟
3️⃣ تکرار را باید در ابعاد زمانی و مکانی ببینیم. مثلا چند نمونه از قتل های زنجیره ای در 40 سال انقلاب داشتیم؟
4️⃣ آیا خیز اصلاح وجود دارد یا خیر؟ حرکت رو به جلوست یا خیر؟ مثلا نظام چه کرد که کهریزک تکرار نشود؟. برای تحلیل پیشرفت ها و یا پسرفت ها حتما باید موانع نیز به عنوان یک متغیر کلیدی دیده شود. جالب اینکه در تمام خطاهای صورت گرفته طی سالهای اخیر خود جمهوری اسلامی پیشرو در کشف و برخورد باآنها بوده است.
5️⃣ و از همه مهمتر. نسبت خطا را با ساختار ببینیم. اینکه خطا از فرد است یا ساختار یا نظام؟ خطای فرد و ساختار ممکن است. چون نه فرد عصمت دارد و نه قواینن ما. اما آیا نظام ما هم دچار خطای راهبردی است؟ مثلا اگر ظلمی در کلبه پیرزن کرمانشاهی رخ می دهد و در این خطا هم فرد مقصر است و هم قواینن شهرداری، آیا این خطا مورد تائید نظام است؟ آیا خیز اصلاح نداشته و ندارد؟
برای استدلال استقرایی باید این 5 گام را در کنار هم تحلیل کرد.
✅ جمهوری اسلامی مدعی حکومت عصمت نیست. حکومت معصوم نیز عصمت نداشت؛ ما که جمله خاک پای قنبریم. ما حتا در تحقق عدالت بسیار عقب مانده ایم. عقب نه به معنی عقبگرد؛ بلکه به معنی جاماندن از قله های عدالت.
اما اصل اینست که در حال حرکت ایم و جهت درست است. با این حال این حرکت را باید با همین مردم انجام داد. خودمانیم. هرچه هست از ماست و نه بیرون ما. بضاعت مان را ببینیم. موانع را نیز. دشمنی ها را که هر روز عمیق تر و پیچیده تر می شود.
🔹 حالا این تعمیم را با کازینوی سرمایه داری و اوباش در ابعاد جهانی مقایسه کنید.
🔸 پلیس 8 دقیقه و 46 ثانیه به گردن جورج فلوید فشار می آورد و این در حالی است که او در دو دقیقه و 53 ثانیه آخر کاملا بی هوش شده است. اما فشار زانوی پلیس همچنان ادامه دارد. گوئی از ابتدا قرار است بمیرد و ماجرا تنها یک حادثه از سر عصبانیت نیست. جالب اینکه وقتی مردم معترض به خیابان ها می ریزند؛ در همان ایام خبر چند تجاوز نژادپرستانه دیگر توسط پلیس منتشر می شود. گوئی کشتار نژادپرستانه یک خط است نه خطا.
💢 آمار هم نشان می دهد: 1109 قتل نژادپرستانه تنها در سال 2019 در آمریکا.
🔴 جوانان و متخصصان هر استان در طرح و ارائه راهکار مسائل خود، پیشگام باشند.
👤 #سعید_جلیلی
🔹 یکی از تاکیدات ما همواره این بوده است که متخصصان، جوانان و پیشکسوتان هر استان باید در شناخت و طرح مسائل خود پیشگام شوند و در جلسات مشترک با یکدیگر راهحلها را به اشتراک بگذارند تا پاسخ صحیح مسائل به صورت جمعی معین گردد.
🔸 این پیشگامی و رسیدن به راهکار مشترک توسط نخبگان نیز مورد استقبال مسئولان کشور است و میتواند مصداق روشن مشارکت دادن مردم در اداره کشور تلقی گردد.
✅ جلسات همفکری حتما باید به خروجی مشخص ختم شود؛ فعالان استانی نباید به حداقلها و گعدهها اکتفا کنند بلکه باید با دعوت از متخصصان و رسیدن به راهکارهای متقن و مشخص، به هدایت عملیاتی موضوعات جاری کمک نمایند.
🔹 هم در «رفع مشکلات و یافتن پاسخ مسائل» و هم «ارائه طرحهای ایجابی» برای ارتقاء مولفههای اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی باید نقشآفرینی داشت.
🔸 از جمله بحثهای استان کهگلویه و بویراحمد، رفع مشکلات عشایر و همچنین تامین مطلوب نیازهایی اولیه نظیر بهداشت، مسکن و آموزش است که میبایست با ارائه مدل و الگوی بومی، زیست شایسته را برای این خانوادهها فراهم نمود.
✅ زمینه ارائه این الگوی بومی با پیشگامی خود جوانان و متخصصان بومی استان فراهم خواهد شد.
🔹 فعالان استانی باید بودجه را بشناسند و با نمایندگان استان خود پیرامون بهسازی ردیف بودجههای مربوطه تبادل نظر کنند و در این راستا نقطهنظرات کارشناسی خود را به مجلس و سازمان برنامه و بودجه منتقل کنند.
🔸 بودجه حوزه سلامت، اشتغال و ... از جمله مواردی است که میتواند مورد مطالبه و نقد فعالان استانی قرار بگیرد.
✅ تعیین اینکه چه اولویتی میتواند به پیشرفت بیشتر استان و ایجاد شغل بیشتر منجر شود، میتواند از جمله پیشنهادهای شما به مسئولان استان و کشور باشد.
🔹 معرفی مزیتهای نسبی استان نظیر جنگلهای بلوط، گیاهان دارویی و به تبع آن صنایع تبدیلی مربوط میتواند موجب محور شدن هر استان در سطح ملی برای برخی موضوعات باشد. چنانکه برخی شرکتهای دانشبنیان پیشنهاد شکلگیری صنایع تبدیلی برای استفاده از محصول درخت بلوط به عنوان نهاده دامی را دادهاند.
🔸 صیانت از میراث فرهنگی و قابلیتهای فرهنگی این استان بسیار ارزشمند است که نباید در لابلای مسائل و مشکلات اقتصادی کمرنگ شود.
💢 همچنین پیش از سخنان دکتر جلیلی جمعی از فعالان استان کهگیلویه و بویراحمد به ارائه نقطه نظرات خود پیرامون مسائل استان پرداختند.
10.05M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 چگونه حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها اجازه ندادند عدهای تاریخ را لوث کنند؟
👤 #شهیدمطهری
✅ چرا محل قبر تنها دختر پیامبر(ص) مجهول مانده است؟
15.53M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 شخصیت منتظری حلقه وصل لیبرالها و منافقین بود.
👤 #سیدیاسر_جبرائیلی
✅ نحوه پیوند اینها چگونه است؟
10.48M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 آیا میتوان کل اموال را قبل از مرگ وصیت کرد؟
✅ همهچیز درباره پروسه انحصار وراثت.
17.77M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 ۱۰ تصمیم برای بازار سرمایه در جلسه ستاد اقتصادی دولت
👤 #خاندوزي
1️⃣ در سال ۱۴۰۱ سقف گاز خوراک معادل قیمت گاز صادراتی حداکثر ۵۰۰۰ تومان سقف سوخت صنایع فولادی و معادل ۴۰% خوراک پتروشیمی و حداکثر ۲۰۰۰ تومان.
2️⃣ مقرر شد مالیات شرکت های تولیدی 5% کاهش داشته باشد
3️⃣ در سال ۱۴۰۱ فرمول حقوق معادن تغییر نکند.
4️⃣ در سال ۱۴۰۱ معادل مالیات نقل و انتقال سهام جهت تقویت تثبیت برگردانده شود.
5️⃣ مبلغ ۳۰ هزار میلیارد تومان جهت افزایش سرمایه صندوق تثبیت بازار تخصیص داده شود.
6️⃣ 10% وجوه حاصل از عرضه اوليه سهام دولتی جهت بازارگردانی اختصاص پیدا میکند.
7️⃣ انتشار اوراق دولتی در بازار منوط به جریان ورودی ۵۰% به بازار سرمایه شده است.
8️⃣ بانک مرکزی نرخ تسعیر بانکها را معادل ۹۰% نرخ نیما در 6 ماهه گذشته اعلام میکند.
9️⃣ رئیس سازمان بورس برای جلسات ستاد اقتصادی و تصمیم گیری برای انتشار اوراق دعوت می شود.
🔟 بانک مرکزی موظف شد در بازار بین بانکی و بازار ثانویه مداخله کرده و سقف نرخ سود را در ۲۰% نگه دارد.
8.3M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 روسها از دست دولت قبل ناراحت شدند و محصولات کشاورزی ما را برگشت زدند!
👤 #داریوش_سالمپور، مجری طرح توسعه گلخانهها
🔹 در اواخر دولت قبل، روسها به وزارت جهاد کشاورزی نامه نگاری کردند که بیایید استانداردهای محصولات کشاورزی دو کشور را با هم تطبیق بدهیم.
✅ متاسفانه وزارت کشاورزی وقت، به نامه روسها بی توجهی کرد و این بیتوجهی ما، آنها را ناراحت کرد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 جوانان، خودتان را برای مدیریت کشور آماده کنید.
👤 #حضرت_آقا
✅ مراقب باشید که بر همین صراط مستقیم پیش برید. یعنی همین انگیزه را حفظ کنید.
9.38M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 ساختمان پلاسکو چه بود و چه شد؟
✅ روزشماری برای افتتاح ساختمان جدید پلاسکو.
13.51M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 اسرائیل توانایی نابود کردن برنامه هستهای ایران را ندارد.
💬 #نیویور_تایمز:
✅ مسئولان اسرائیلی توانایی عملی کردن تهدیدهای خود علیه ایران را نداشته و بزرگنمایی میکنند...
#توئیت
💠 پیشنهاد خطرناک. دست دزد را باید قطع کرد نه اینکه باز گذاشت!
#مشق_شب
💠 دربارۀ عشق
۴۲. عشق در قرآن (۱۵) خدای لطیف
آیات متعددی در قرآن است که خدای سبحان را به «لطیف» وصف میفرماید: «اللَّهُ لَطِيفٌ بِعِبادِه» [شوری: ۱۹] «إِنَّ اللَّهَ لَطِيفٌ خَبِيرٌ» [حج: ۶۳؛ لقمان: ۱۶] و «إِنَّ رَبِّي لَطِيفٌ لِما يَشاءُ» [یوسف: ۱۰۰] در معنای «لطیف» دو ویژگی دقت و رقت و رفق و مدارا را میتوان دریافت. او به بندگان خود لطیف است، یعنی خدای سبحان به همۀ بندگان خود احاطه دارد و در همۀ آنها نفوذ و در باطن ایشان حضور دارد و با آنان با دقت و رفت و رفق و مدارا رفتار میکند.
آری لطف خدای سبحان به همۀ موجودات زمینی و آسمانی است و همه در احاطه و نفوذ او هستند و با همه با رقت و مدارا رفتار میکند. اما نسبت به انسان این لطافت و رفاقت مشهود است، چنانچه از زبان یوسف علیه السلام نقل میکند: «إِنَّ رَبِّي لَطِيفٌ لِما يَشاءُ» [یوسف: ۱۰۰] «پروردگار من به هرکه بخواهد لطف کند» چنانچه همواره او همواره نسبت به من احاطۀ حبی داشت و در باطن من نفوذ کرد و حضوری کارساز داشت و دست عنایت و منت او بر سر من بود و از بلاهای مختلف رهانید و سختیها و محنتهای طاقتفرسا را آسان کرد، و با دقت و رفاقت و ملاطفت مرا از همۀ سختیها و محنتها رهایی داد، سختیها و محنتهایی که هریک میتوانست موجب نابودی من شود، اما همۀ آنها را به در جهت غیر آنها بکار برد، نه بردگی مانع شد، و نه زندان؛ بلکه آنها موجب عزت و شوکت من شدند و این لطافت پروردگار من بود که اگر بخواهد نسبت به همۀ بندگان خود إعمال میکند.
این حقیقت عشق پروردگار عالم به بندگان خود است که با احاطۀ علمی و قدرت خود نفوذ کند و آنان را از سختیها و محنتها نجات دهد و عزت و آقایی بخشد: «كَذلِكَ حَقًّا عَلَيْنا نُنْجِ الْمُؤْمِنِين» [یونس: ۱۰۳]
🔸لینک مطلب در سایت رسمی حجت الاسلام والمسلمین سید سعید لواسانی🔻
https://www.hosseinilavasani.com/1400/09/27/%d8%af%d8%b1%d8%a8%d8%a7%d8%b1%db%80-%d8%b9%d8%b4%d9%82-%db%b4%db%b2-%d8%b9%d8%b4%d9%82-%d8%af%d8%b1-%d9%82%d8%b1%d8%a2%d9%86-%db%b1%db%b5-%d8%ae%d8%af%d8%a7%db%8c-%d9%84%d8%b7%db%8c%d9%81