👤مجید شاکری، کارشناس اقتصادی
🔹يكي از اشتباهات مهم تحريمي ايران در برجام دادن وزن به هواپيما به جاي قطار پرسرعت بعنوان دستاورد عيني بود.در صورتي كه توافقي حاصل شود بعيد مى دانم اين اشتباه تكرار نشود. اميدوارم لااقل اينبار اشتباه " تلاش براي خريد هواپيماي نو" كه باعث تحديد بهره صنعت هواپيمايي از فضاي برجام شد
🔹تكرار نشود و روى خريد يكباره هواپيماهاي دست دوم خطوط هوايي متمركز شويم.( البته بعيد مي دانم حتي اين درس را هم از دوره اجراي برجام گرفته باشيم.)
https://eitaa.com/mesagh
@mesagh
🌴🌴🌴
⭕️ چرا غرب مذاکره را به عرصه رسانه کشانده است؟
▪️هنوز با دستیابی به توافق نهایی فاصله زیادی وجود دارد
▪️نورنیوز:
🔹طی روزهای گذشته و در حالی که مذاکرات وین لحظات بسیار سخت و پیچیدهای را تجربه میکند، مقامات و دیپلماتهای غربی با انتشار برخی گزارهبرگهای یکطرفه در رسانهها سعی در کشاندن گفتگوها به عرصه رسانه دارند.
🔹گزارهبرگهایی که طی چندین روز گذشته در رسانههای جریان اصلی غرب از جمله رویترز و وال استریت ژورنال منتشر شد و به پیوست آن ادعاهایی در خصوص اتفاقات داخل اتاق مذاکره از سوی برخی مقامات غربی و حتی صهیونیستی مطرح گردید شاهدی بر این مدعاست.
🔹این اقدام در شرایطی انجام میشود که تقریبا موضوعی که توافق در مورد آن نیازمند مذاکره باشد، باقی نمانده و نهایی شدن گفتگوها در گرو تصمیم سیاسی ضلع غربی مذاکرات است.
🔹غرب بدلیل فقدان اراده و اختیار لازم برای گام برداشتن در مسیر رفع موانع توافق، تلاش میکند افکار عمومی ایران را نسبت به نتایج گفتگوها شرطی نموده و مذاکرهکنندگان ایرانی را برای اتخاذ رویکرد حداقلی زیر فشار قرار دهد.
🔹گزارههای رسانهای که اینروزها طرفهای غربی منتشر کردهاند دو کلیدواژه اصلی دارد: «قریب الوقوع بودن توافق» و «محدود بودن زمان». این دو کلیدواژه مشخصا در حال القاء این معنا به افکار عمومی است که غرب به ویژه آمریکا آمادگی کامل برای توافق را دارد اما این طرف ایرانی است که با وجود محدودیت زمان، حاضر به اتمام مذاکرات و تن دادن به توافق نیست.
🔹سناریوی مذکور تا حدی کار خود را پیش برده که حتی وقتی دبیر شورای عالی امنیت ملی تلاش میکند طرف مقابل را متوجه مطالبات قانونی و غیرقابل اجتناب ایران نماید، با حملات رسانهای نفوذ کلام او را به حداقل برسانند.
🔹مذاکرات وین به مرحله حساس و بسیار مهمی رسیده که از نظر کمی میتوان گفت بخش اعظم موضوعات اختلافی از طریق مذاکره حل و فصل شده است.
🔹اگرچه این شرایط نمایهای از نزدیک شدن مذاکرات به مرحله توافق نهایی است اما به دلیل عدم توافق بر روی چند موضوع بسیار مهم که در محدوده خطوط قرمز ایران دستهبندی میشوند میتوان با اطمینان گفت که هنوز با دستیابی به توافق نهایی فاصله زیادی وجود دارد.
https://eitaa.com/mesagh
@mesagh
🌴🌴🌴
⭕️ جهش بعدی کرونا خفیفتر از سویه های قبلی است
👤 استفان بانسل، متخصص بیماریهای عفونی و مدیرعامل شرکت مدرنا:
🔹معتقدم سویه بعدی ویروس پس از اومیکرون، به اندازه سویه های قلبی، عفونی و مقاوم به واکسن و خطرناک نخواهد بود.
🔹به احتمال ۸۰ درصد، با تکامل اومیکرون یا تکامل کروناویروس، ما شاهد ویروسهای بدخیم کمتر و کمتری باشیم./ مهر
https://eitaa.com/mesagh
@mesagh
🌴🌴🌴
⭕️ پوتین استقلال و جدایی دونتسک و لوهانسک در شرق اوکراین را با عنوان جمهوری خلق وابسته روسیه به رسمیت شناخت، و در سخنرانی تلویزیونی زنده این سند را امضا کرد/ اوکراین بخشی جدایی ناپذیر از تاریخ ماست
👤پوتین رئیس جمهور روسیه:
🔹 اوکراین مدرن کاملاً به وسیله روسیه ایجاد شده و بخشی جداییناپذیر از تاریخ ماست.
🔹 وضعیت در منطقه دونباس به مرحله بحرانی و حادی رسیده است.
🔹 منطقه دونباس از حاکمیت روسیه خارج شد و به مناطق تحت حاکمیتی اوکراین منتقل شد. ما مجبوریم تصمیمهای سختی درباره شرق اوکراین بگیریم.
🔹 اوکراین همیشه از همکاری با روسیه سود برده و به هیچ تعهدی از سوی خود عمل نکرده است.
🔹 رهبران اوکراین نتوانستند یک کشور باثبات ایجاد کنند که این امر منجر به وابستگی آنها به کشورهای خارجی مانند آمریکا شد.
https://eitaa.com/mesagh
@mesagh
🌴🌴🌴
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 استراتژی دولت رئیسی در روابط با همسایگان اشتباه است!
👤 محمد قاسمی، اقتصاددان و رئیس مرکز پژوهشهای اتاق بازرگانی ایران:
🔹استراتژی دولت در روابط با همسایگان اشتباه است. روابط با همسایگان یعنی محدود شدن به ۶ درصد تجارت جهانی. اتاق بازرگانی به دولت پیشنهاد میکند که اینقدر دنبال ارتباط با همسایگان نباشد و این سیاستش را تغییر دهد!/ نود اقتصادی
https://eitaa.com/mesagh
@mesagh
🌴🌴🌴
⭕️ اوکراین؛ درگیر میان شرق و غرب/ اعتمادآنلاین
https://eitaa.com/mesagh
@mesagh
🌴🌴🌴
⭕️ روسيه وقتي خود را در قدرت ببيند بدتر از امريكا عمل مي كند
✍️ حسن بهشتی پور، کارشناس سیاست خارجی
🔹پوتين در فرماني استقلال دو استان جدايي طلب لوهانسك و دونسك را در شرق اوكراين به رسميت شناخت بايد به او ياداور شد شرق اوكراين كريمه نيست همين اوكرايني ها در كنار روس ها سالها در برابر تجاوز ارتش ناپليون و بعدها هيتلر ميليونها كشته دادند به زمينه سفت رسيدي دوره اينكارها گذشته
🔹فرمان پوتين نقض أشكار توافق الماتي درسال ١٩٩١ است كه مرزهاي درون شوروي بين جمهوريهاي پانزده گانه به رسميت شناخت اين فرمان درعمل توافق مينسك راكه روسيه اين همه بر اجراي ان تاكيد داشت نابود كردپوتين بااين فرمان ريسك بزرگي كرده است بحران اقتصادي ناشئ از تحريم ها به او درس. مي دهد ؟
🔹شعارهاي روسيه در مخالفت با يكجانبه گرايي امريكا درسطح بين المللي باصدور اين فرمان نشان داد روسيه وقتي خود را در قدرت ببيند بدتر از امريكا عمل مي كند پوتين توجه ندارد نقض تماديت ارضي يك كشور اگر رويه شود چه اسيب جدي بر موقعيت شكننده روسيه و بيست منطقه خودمختار اين كشور وارد ميشود/ صفحه توییتری حسن بهشتی پور
https://eitaa.com/mesagh
@mesagh
🌴🌴🌴
⭕️ تورمهای ماهانه، نقطهای و یکساله در دی کاهشی شدند
▪️دنیای اقتصاد:
🔹مطابق گزارش مرکز آمار ایران، سه معیار سنجش تورم، در دی ماه امسال، علامت کاهشی مخابره کردند. بر این اساس تورم ماهانه با کاهش ۳/ ۰واحد درصدی به ۱/ ۲درصد، تورم نقطهبهنقطه با کاهش نیم واحددرصدی سطح ۴/ ۳۵درصد و تورم میانگین نیز با کاهش یک واحد درصدی به ۴/ ۴۱درصد رسیده است.
🔹کارشناسان معتقدند مهمترین عامل افت تورم تغییر جهت انتظارات تورمی است؛ انتظارات مثبتی که ناشی از رفع احتمالی تحریمها در ماههای آتی بهوجود آمده است. در این شرایط فرصت مهار پایدار تورم برای سیاستگذار اقتصادی مهیا شده است.
🔹مهار تورم در گرو اتخاذ سیاستهای مناسب برای تامین کسری بودجه و تعادل بخشی به نظام بانکی است. زیرا از نظر کارشناسان این دو عدمتعادل باعث افزایش رشد نقدینگی میشود.
https://eitaa.com/mesagh
@mesagh
🌴🌴🌴
⭕️ سهم ایران از واردات قطر حتی ۱ درصد هم نیست/ ایران در بین مبادی وارداتی قطر رتبه ۲۸ را دارد
▪️نود اقتصادی:
🔹بررسی آمار سالهای ۲۰۰۹ تا ۲۰۲۰ نشان میدهد طی این مدت واردات کالایی کشور قطر بین ۲۵ تا ۳۲ میلیارد دلار در نوسان بوده است.
🔹در همین مدت صادرات ایران به قطر نیز از حدود ۶۵ میلیون دلار در سال ۲۰۰۹ گرچه به بیش از ۲۰۰ میلیون دلار در سالهای ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۹ رسیده اما این مقدار در دو سال گذشته روبه کاهش بوده و به کمتر از ۱۷۰ میلیون دلار رسیده است.
🔹قابل ذکر است آخرین آمار رسمی واردات قطر مربوط به سال ۲۰۲۰ است که طبق آن، آمریکا با سهم ۱۵/۷ درصدی، چین با سهم ۱۴/۹ درصدی و انگلیس با سهم ۷ درصدی به ترتیب در رتبههای اول تا سوم با بیشترین صادرات به قطر بودهاند.
🔹آلمان، هند، ایتالیا و ترکیه نیز به ترتیب در رتبههای چهارم تا هفتم قرار دارند. اما در این رتبهبندی ایران با سهم ۶۵/. درصدی از کل واردات قطر، در بین مبادی وارداتی این کشور رتبه ۲۸ قرار دارد. به عبارتی صادرات ایران به قطر از ۲۷ کشور کمتر است.
https://eitaa.com/mesagh
@mesagh
🌴🌴🌴
هدایت شده از mesaghمیثاق
♦️سامانه پدافندی سپر، پانستر ایرانی
🔻اینطور که مشاهده کردید ما دو سامانه درحال توسعه داریم یکی عقاب و یکی سپر اما تاکنون هیچ تصویری از این دو منتشر نشده است و این صحبتهای پایین بر اساس احتمالا است.خوب از تصویر اول شروع میکنیم
🔻تصویر اول یک سامانه که بشدت با پانتسیر هم شکل است رو میبینیم این سامانه با تصویری ۲۸ مرداد ۹۸ تطابق زیادی دارد و احتمالا مربوط به سامانهی سپر و احتمال بسیار کمتر عقاب است که با توجه به شواهد و قرائن درحال توسعه است
شکل ظاهری این سامانه به نسخه اس ۱ یا اس ام این سامانه شباهت دارد
🔻پانستیر که ناتو آن را سام-۲۲ (به انگلیسی: SA-22 Greyhound) نامگذاری کردهاست، یک سامانه دفاع هوایی است که از ترکیب موشک زمینبههوا میانبرد و توپ ضدهوایی تشکیل شده و توسط دفتر طراحی تجهیزات کابیپی روسیه تولید شدهاست.
🔻این سامانه احتمالا از ۶تا۱۲ موشک مایل پرتاب بهره ببرد و شباهاتی نیز به نسخهی چینی داشته باشد،موشک سامانه احتمال دارد موشک سامانهی مجید باشد ولی یک موشک که شباهتی به مدل موشک پانتسیری روسی/چینی دارد که در یکنمایشگاه دیده شد برای مثال پانتسیر اس ام دارای موشکی با برد ۳۰ک.م است و قدرت بالایی برخوردار میباشد،و بنظر بنده از ان استفاده میکند،همچنین این سامانه احتمالا از ۲ توپ بهره میبرد که احتمال دارد توپ ۳۵م.م سماوات باشد البته یک مدل جدید توپ۳۵ دیده شده است که بسیار به توپ پانتسیر شباهت دارد،در بحث راداری نمیتوان زیاد نظر داد و احتمالا از رادارهای بومی شدهی خود سامانهی پانتسیر استفاده کند،رادار سامانهی زوبین یا کاشف ۹۹ نیز میتواند به عنوان رادار چرخان این سامانه به کار رود.
🔻سامانه پانتسیر در نمونههای از نظر جنگالی دارای ضعفهایی بود که روسیه با ارتقای ان به نمونههای دیگر پانتسیر دیگری رسید،پس ایران نیز باید در زمینه سامانهی بومی خود را ارتقا دهد،مثلا مثل سامانهی مجید بصورت پسیو بتواند کار کند.
🔻وظیفهی این سامانه احتمالا بیشتر برای مقابله با کروزهای پنهکار و بمبهای بالدار باشد که مهم ترین خطر ارتفاع پست ایران است،البته پهپادهای انتحاری مانند هاروپ نیز خطرات خودش را دارد،ولی خطر اصلی ایران همان کزوزهای پنهکار است آن هم بیشتر برای مقابله با عملیات ضد پدافند دشمن است.
#تسلیحات
#پدافند
#ارتفاع_پست
#مقاله
#ساخت_ایران
#وزارت_دفاع