فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 وزیر آموزشوپرورش: رتبهبندی معلمان از ۳۱ شهریور ۱۴۰۰ اعمال میشود و همه معوقات تا به امروز هم پرداخت خواهد شد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 امروز خودروهای لوکسِ قاچاق در انبار سازمان تملیکی خرد شدند
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🇮🇷
📝#یادداشت_کوتاه | پهپادهای حزب الله بر فراز کاریش چه می خواستند؟
🍃🌹🍃
🔻رژیم صهیونیستی مدعی شده که ۳ فروند پهپاد حزب الله بر فراز میدان گازی کاریش (مورد مناقشه با لبنان ) رهگیری و منهدم کرده است.
🔹در این خصوص چند نکته باید ذکر گردد.
1️⃣ حزب الله بدون تردید به عمد این پهپادها را به این منطقه مورد اختلاف ارسال کرده تا هشداری جدی به رژیمصهیونیستی در خصوص استخراج از این میدان داده باشد.
✔️البته تل آویو فعلا استخراج از این میدان را متوقف کرده اما به نظر می رسد مقصود حزب الله از این اقدام تاثیرگذاری بر مذاکرات غیر مستقیم در خصوص تعیین خطوط آبی باشد.
2️⃣ حزب الله قصد انهدام سکو و شناور را نداشته زیرا اگر تمایل به این امر داشت می توانست از طریق اژدر، موشک و یا قایق تندرو به این امر مبادرت کند.
3️⃣ پهپادها به جای حرکت در ارتفاع پایین که از گزند رادارهای رژیمصهیونیستی مصون بمانند در ارتفاعی پرواز کرده اند که به عمد در دید قرار بگیرند تا پیغام سیاسی- نظامی خود را منتقل کرده باشند.
4️⃣ دبیرکل حزب الله تاکید کرده بود که در صورت نظر دولت مستقر در بیروت و نپذیرفتن خواسته های آن توسط رژیم صهیونیستی، مقاومت آمادگی دارد تا حاکمیت لبنان را از طریق نظامی بر میدان کاریش اعمال کند و به نظر میرسد اقدام امروز حزب الله گام اول و هشداری در این خصوص بوده است.
✍علیرضا تقوی نیا
🇮🇷
📝#یک_خبر_یک_تحلیل(۲۳۵)
🔻خبر: با توجه به پایان دور جدید مذاکرات هستهای در دوحه قطر و نبود اراده جدی از سوی آمریکاییها در عمل به تعهدات برجامی، رسانههای منسوب به اصلاحطلبان و دولت سهامی اعتدال سعی در مقصر جلوه دادن دولت انقلابی دارند!
🍃🌹🍃
🔹گزاره خبری:
1⃣ روزنامه آرمان در مطلبی پیرامون مذاکرات دوحه نوشت: «واقعیت این است که هیئت مذاکرهکننده ایرانی میداند، آمریکا نمیتواند برای همیشه تضمین دهد و اگر قرار باشد تضمینی دهد این کنگره است که باید این موافقتنامه را تصویب کند تا به صورت قانون درآید وگرنه اگر الان رئیسجمهور فعلی آمریکا این موافقتنامه را امضا کند، رئیسجمهور بعدی آن را لغو میکند.»
🔸گزارههای تحلیلی:
1⃣ جریانی که دیروز ادعای «امضای کری تضمین است» و «امکان ندارد آمریکا زیر تعهدش بزند و نمیتواند این کار را بکند؟» داشت، امروز به وضوح نقد دیروز دلسوزان نظام را تأیید میکند؛ که تضمین وابسته به تصویب کنگره است و در غیر این صورت، امضای رئیسجمهور فعلی آمریکا توسط رئیسجمهور بعدی لغو خواهد شد، که شد و حال آنکه پاسخ آن ادعاهای خلاف واقع و فرصتسوزی هشت ساله را چه کسانی باید بدهند؟
2⃣ بانیان وضع موجود از تغییر تیم فعلی مذاکرهکننده سخن میگویند و جایگزینی کسانی را مطالبه میکنند که به برجام اعتقاد دارند و اما آیا منظور آنها از برجام همان برنامه جامع اقدام مشترک با عمل به همه تعهدات توسط ایران و دستاورد هیچ در قبال آن است که از آن جز عبرتی به جای نمانده که تیم فعلی به درستی با پند گرفتن از برجام قبلی بر سر میز احیای برجام حضوری هوشمندانه دارد.
🔺نکته پایانی: آمریکا در دور قبل مذاکرات از لغو تحریمها در قبال بازگشت ایران به تعهداتش سر باز زده و به سراغ فشار و تهدید به استفاده از مکانیسم ماشه، ارجاع پرونده به شورای امنیت و در نهایت صدور قطعنامه شورای حکام رفته بود که با مقاومت هوشمندانه دولت انقلابی از این حربه ره به جایی نبرد و با توجه به تشدید بحران انرژی به واسطه جنگ روسیه و اوکراین با یک تغییر تاکتیکی نه راهبردی دوباره به میز مذاکره برگشت تا با سوءاستفاده مقطعی از صادرات نفت ایران و ایجاد توازن در بازار عرضه انرژی، مشکل حاد انرژی در غرب را حل کند بدون اینکه چرخه انتفاع اقتصادی در دایره تحریمها و بازگشت پول فروش نفت به داخل رقم بخورد.
✍جواد خسروی
اگر ناوهای آمریکایی را میزدیم!
قسمت۱
با حمله اسراییل به جنوب لبنان در سال۶۱، پنتاگون نیز ارتش آمریکا را وارد بیروت کرد. امری که گروههای مقاومت لبنانی آن را تجاوز میدانستند.
ّاول آبان۶۲ انفجاری مهیب مقر آمریکایی مارینز را منفجر کرد. ۵دقیقه بعد، انفجار دوم مقر فرانسویها را هم به تلی از خاک تبدیل کرد؛ ۲۴۱ کشته آمریکایی و ۵۸فرانسوی، حاصل این دو انفجار بود. بیشترین تلفات آمریکا بعد از جنگ ویتنام.
دو هفته بعد ستاد نظامی اسراییل در تایر هم منفجر و ۶۰نفر کشته شدند. گروههای جهاد اسلامی مسئولیت این انفجارها را پذیرفت.
تلافات بالای نظامیان آمریکایی، افکار عمومی این کشور را به شدت وحشتزده کرد تا ریگان شبانه دستور خروج نظامیان را از بیروت صادر کند.
«کنت.ام.پولاک» مدیر امور خلیج فارس در شورای امنیت ملی آمریکا در خاطراتش مینویسد:
«حزبالله لبنان انجام حملات را انکار کرد. اما همه متفقالقولند که عماد مغنیه و ایرانیها در پشت این قضیه بودند... در داخل آمریکا بحثی تند بر سر اینکه آیا بایست ضربتی تلافیجویانه زده شود، در گرفت. دولت ریگان عمیقا دچار تفرقه شده بود که نتیجه آن اغلب فقط بینظمی عمیق بود...
بالاخره ایالات متحده رزمناو غولپیکر نیوجرسی را به شرق حرکت داد و بیروت را بمباران کرد... سوریها هم به این جنگ ملحق شدند و به سوی هواپیماهای شناسایی آمریکایی که بر روی لبنان پرواز میکردند، آتش گشودند.. دو هواپیمای آمریکا سقوط کردند و خشم عمومی به سوریه نشان داد که آمریکا نتوانسته است حتی در برابر آتش مواجههی سطح پایینِ نیروهای سوریه ایستادگی کند.
جراید همه به تحقیر بسیار دولت ریگان پرداختند. بالاخره ریگان در ۷فوریه ۸۴ تمامی نیروهای خود را یکجا از لبنان خارج کرد..
طرح اعزام نیروها به لبنان در بهترین شرایطش هم کار پوچ و بیثمری بود. ما اشتباه را با مداخلهمان بر اساس توهمات و اظهار نظرات آریل شارون درباره ملت لبنان و بیخبری از عوامل قدرتمند فعال و کارآمد در آن کشور، مضاعف کرده بودیم.
از زمانی که نیروهای آمریکا وارد لبنان شدند، تنها مدت کوتاهی طول کشید تا سپاهیان انقلاب راهی برای حمله به آنان پیدا کنند. بدتر از همه عقبنشینی عجولانه آمریکا پس از تحمل ۲۶۰کشته بود که این تصور را بوجود آورد که آمریکا تحمل جنگ را نخواهد داشت.
درسی که لبنانیها گرفتند این بود که اگر بتوان بر آمریکاییها درد و رنجی ناچیز وارد کرد، آنها فرار میکنند»
منبع: معمای ایران؛ کنت.ام.پولاک
#جواد_موگویی
اگر ناوهای آمریکایی را میزدیم-۲
پس از کشته شدن ۲۴۱ آمریکایی در مقر «مارینز» در لبنان در سال۶۲، ریگان تحت فشار افکار عمومی آمریکا، دستور خروج فوری نظامیان را از بیروت داد. اما جنگ ایران و عراق ناوهای آمریکایی را دوباره وارد منطقه کرد.
علیاکبر محتشمیپور، وزیر کشور سالهای جنگ و عضو ارشد مجمع روحانیون مبارز در خاطراتش میگوید:
«اواخر جنگ وقتی آمریکاییها آمدند پشت تنگهی هرمز، مقامهای لشکری و کشوری رفتند خدمت امام که با آمریکاییها چه باید کرد؟
امام فرمود «اولین ناو آمریکایی که آمد در خلیج فارس بزنید».
گفتند آقا این خطرناک است، آمریکا موشکهای کروز دارد و بمباران میکند.
امام گفت «آخرین کاری که آمریکا میکند میآید جماران را میزند و مرا از بین میبرد، بگذار ببرد. اولین ناو را بزنید، بگذارید ما در دنیا سربلند باشیم»
گفتند آقا از محالات است، اگر شما از بین بروید، دیگر چیزی نمیماند به عنوان انقلاب و نظام.
امام فرمودند «نظر من این است. شما خودتان بروید با مقامات نظامی مشورت کنید، به هر نتیجهای که رسیدید من قبول دارم». که آقایان آمدند مشورت کردند، بدین نتیجه رسیدند که نزنند. امام هم تابع جمع شدند، امام دیکتاتور نبود که هرچه خودش نظر میدهد و همه مجبور باشند اطاعت کنند.
من روز بعد از این ملاقات رفتم مجلس. نمیدانستم که اینها با امام ملاقات کردهاند. آن موقع وزیر کشور بودم و با آقای هاشمی که رییس مجلس بود ملاقات کردم. با آقای هاشمی صحبت کردم؛
گفتم آقای هاشمی! الان آمریکاییها به شدت در داخل آمریکا در تنگنا هستند. افکار عمومی آمریکا به هیچوجه اجازه نمیدهد که دولت آمریکا قدم در باتلاقی مثل ویتنام بگذارد. بعلاوه آمریکاییها به شدت از ایران و انقلاب میترسند. در لبنان و بیروت رفتند و شکست خورده بیرون آمدند. وقتی حزبالله شکل گرفت و پایگاه نظامی «مارینز» آمریکا را منفجر کرد، آمریکا در جنگ ۱۹۸۲ اعلام شکست کرد.
گفتم وضعیت آمریکا اینجوری است. الان هم که یک هفته است ناوگانش پشت تنگه خوابیده و جرات نمیکند بیاید داخل. لذا تنها راه ما این است که اگر آمریکا خواست بیاید داخل با آن برخورد کنیم، ولو برخورد ما موفق نباشد و ناوگان را نتوانیم غرق کنیم. اما شلیک به طرف ناوگان بکنیم همان، بسیج افکار عمومی آمریکا هم همان. آمریکا دست برمیدارد.
آقای هاشمی گفت: «اِی بابا! تو هم که همان حرفهای امام را میزنی».
به خدا قسم من اصلا نمیدانستم که چنین ملاقاتی صورت گرفته.
#جواد_موگویی
اگر ناوهای آمریکایی را میزدیم!
قسمت۳
محسن رضایی فرمانده سپاه میگوید: «پس از حضور نیروهای آمریکا در منطقه [سال۶۶]، جلسهای با حضور امام تشکیل شد که من در آن جلسه حضور نداشتم. امام فرموده بودند که اگر من به جای شما بودم، نخستین ناو آمریکایی را که وارد منطقه شد، میزدم. آقایان گفته بودند که شما رهبر هستید؛ فرمان بدهید تا اجرا شود. امام پاسخ داده بودند که نمیخواهم مسئلهای را تحمیل کنم. اگر به جای شما بودم، ناو را میزدم».
اما نظامیها و سیاسیون تصمیمشان بر عدم درگیری با آمریکاییها بود.
روز ۲۸ فروردین ۶۷ عراق با حمله گسترده شهر استراتژیک فاو را پس گرفت. فردای آن روز، آمریکاییها سکوی نفتی نصر و سلمان را به کلی تخریب وناوچه سهند و جوشن را غرق کردند.
هاشمی در ۵ اردیبهشت مینویسد:
«فرماندهان نیروی دریایی سپاه آمدند. از نداشتن قایقهای مناسب و شناورهای مورد نیاز و اسلحه لازم برای مقابله با آمریکاییها نالیدند و گفتند که آمریکا و کشورهای جنوب، اخیرا خیلی مزاحم و فعال شدهاند. گفتم بعد از این، برای هر مورد عملیات، اجازه موردی لازم است»
هاشمی چند روز بعد مینویسد:
«جلسه سران قوا مهمان احمد آقا بود. وزیر خارجه و وزیر اطلاعات هم بودند. درباره کیفیت برخورد با آمریکا در مقابل تصمیم به توسعه حفاظت از کشتیها در خلیج فارس بحث شد. امام هم به جلسه آمدند. نظر امام این است که باید سیاست مقابله به مثل ما ادامه یابد، اگرچه منجر به درگیری با آمریکا بشود. اکثر اعضای جلسه به خاطر عواقب احتمالی این درگیری قبل از حضور امام نتوانسته بودند به این نظر برسند، ولی در مقابل نظر امام کسی مخالفت نکرد و بعد از رفتن امام هم بحث ادامه یافت.»
امام برای چندمین بار دستور مقابله با آمریکا را میدهد اما باز هم همانند دفعات قبل، فرماندهان و سیاسیون تصمیم به عدم برخورد میگیرند. هاشمی در ۲۴اردیبهشت مینویسد:
«وزیر نفت اطلاع داد که عراق به لارک حمله کرده و چند کشتی آسیب دیده است. دستور مقابله به مثل علیه عراق دادم و تاکید کردم که سعی کنند با آمریکا درگیر نشوند.»
اما روز بعد خبر میرسد که آمریکاییها در حمله دیروز عراق، با کور کردن رادارهای ایران، به عراقیها برای حمله به لارک کمک کردهاند.
اما باز هم هاشمی در برابر حملات مستقیم ناوهای آمریکایی به نفتکشها، سکوهای نفتی و ناوهای ایرانی تصمیم به خویشتنداری میگیرد.
اما این عدم مقابله به مثل، هزینهای بس سنگین بر دوش مردم گذاشت. آمریکا که حملات متعدد را بیپاسخ میدید، در ۱۲ تیرماه ۶۷ این بار نه هدف نظامی، بلکه هواپیمایمسافربری را با ۲۹۰زن و کودک را با موشک منفجر کرد.
منبع:
خاطرات هاشمی۶۷
سالنامه روزنامه شرق-۹۱
#جواد_موگویی
28.52M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
در فضای مجازی با یک ولنگاری تاسفبار روبرو هستیم
👤 آل داود:
یک جریان غربگرا داخل کشور که میگوید از فرق سر تا نوک پا باید غربی شویم، وقتی به حکمرانی رسانه ای سایبری غرب میرسد، کلا از غربگرایی فاصله می گیرند و فاز خود را تغییر میدهد، فضای مجازی داخل کشور ما مانند یک خانه بی در و دیوار است.
⭕️اگر از فردا صبح بحث بسیار مهم حکمرانی فضای مجازی در کشور ما شروع شود حداقل از آمریکا که از دهه 80 ميلادی به فکر این نوع حکمرانی بوده است عقب تر هستیم.
⭕️در بحث #سواد_رسانه_ای نیز حداقل 45 سال از غرب عقب تر هستیم و شاهد فقر شدید سواد رسانه ای در میان مدیران، مسئولان و مردم هستیم.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽 لینک #مستند دومینو - قسمت چهارم :https://t.me/media_arma/4167 روایت ضربات جبرانناپذیرِ به اصطلاح دوستداران حیوانات به محیط زیست، نسل سایر حیوانات و جان انسانها
🔹از بیماریهای خطرناک مشترک بین حیوان و انسان چه میدانید؟
🔸چقدر با بیماری وحشتناک هاری آشنا هستید!؟
🔻از آمار خطرناک گزش سگ در هر استان در کشور با خبرید!؟
🔗 لینک دانلود قسمت اول🔻
🌐 t.me/masaf/58878
🔗 لینک دانلود قسمت دوم🔻
🌐 t.me/media_arma/3442
🔗 لینک دانلود قسمت سوم🔻
🌐 t.me/media_arma/4083
هدایت شده از mesaghمیثاق
📌نتیجه مذاکرات رفع تحریمها در دوحه چه بود؟
🔹سید رضا صدرالحسینی، کارشناس مسائل بینالملل با بیان اینکه روند گفتوگوها در دوحه قطر نشان داد جمهوری اسلامی قاطعانه به دنبال حفظ منافع ملی است، گفت: در دوحه با توجه به فاصله زمانی که میان این مذاکرات با مذاکرات وین افتاد، نمیتوان آن را شکستخورده ارزیابی کرد، اما میتوان گفت این مذاکرات نتیجهای نداشت.
🔹مذاکرات رفع تحریمها و احیای توافق هسته ای 2015 ایران موسوم به «برنامه جامع اقدام مشترک» (برجام) پس از گذشت بیش از سه ماه وقفه سه شنبه گذشته از سر گرفته شد؛ البته این بار به جای وین، دوحه پایتخت قطر میزبان طرف های مذاکره کننده توافق هسته ای با ایران بود. ترکیب تیم های مذاکره کننده نیز این بار اندکی نسبت به قبل تفاوت داشت و متشکل از جمهوری اسلامی ایران، اتحادیه اروپا و آمریکا بود؛ البته مذاکره مستقیم میان تهران و واشنگتن انجام نشد.
🔹این مذاکرات پس از دو روز خاتمه یافت و به گفته سعید خطیب زاده، سخنگوی سابق وزارت امور خارجه کانال ارتباط میان علی باقری کنی، مذاکره کننده ارشد کشورمان و انریکه مورا، معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا کماکان باز خواهد بود تا ادامه مسیر و مرحله بعدی گفت و گوها طبق روال همیشگی تعیین شود.
🔹جمهوری اسلامی ایران در نشست دوحه و در راستای ادامه روند مذاکرات رفع تحریم ها نظرات و پیشنهادهای عملیاتی خود درباره موارد باقیمانده بر سر احیای برجام را طرح و طرف مقابل نیز ملاحظات خود را ارائه کرد.
🔹به دلیل اختلافاتی که در داخل آمریکا میان بخشهای مختلف به ویژه دولت و کنگره وجود دارد و نیز ناتوانی و نداشتن اراده نزد رئیس جمهور آمریکا برای تصمیم گیری، مذاکرات در وین متوقف شد
🔹برخلاف ارزیابی مثبت جمهوری اسلامی از روند دو روزه مذاکرات دوحه، جریان سازی غربی تلاش می کند تا فضای یأس و نامیدی را از دوحه مخابره کند. صرف نظر از اینکه نمی توان از مذاکرات دو روزه دوحه انتظار حصول نتیجه قابل توجه برسر موضوعات باقی مانده بر سر راه احیای توافق هسته ای را داشت، اما موضع گیری طرف های غربی نسبت به مذاکرات دوحه مؤید این واقعیت است که به جریان افتادن دوباره مذاکرات به کام بسیاری خوشایند نبوده است و چنین جریان سازی پیشداورانه ای نسبت به آینده مذاکرات طبیعی به نظر می آید.
🔹باید به این نکته توجه کرد، تحولات به وجود آمده در حوزه مذاکرات احیای برجام، تقریباً به این دلیل بود که در سه ماه گذشته مذاکرات متوقف شد و توقف روند مذاکرات بی تردید به نفع غربی ها نخواهد بود. دلیل توقف مذاکرات احیای برجام نیز ناتوانی آمریکایی ها برای تصمیم گیری قاطع در زمینه ادامه مذاکرات و دادن تعهدهایی بودد؛ تعهداتی که در گفت و گوهای اولیه در مذاکرات برجام از سوی اروپایی ها اعلام شد حاضر به پذیرش آنها هستند.
🔹به دلیل اختلافاتی که در داخل آمریکا میان بخشهای مختلف به ویژه دولت و کنگره این کشور وجود دارد و نیز ناتوانی و نداشتن اراده نزد جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا برای تصمیم گیری، مذاکرات در وین متوقف شد. البته تحولاتی همچون بحران اوکراین این موضوع را به اروپایی ها ثابت کرد تبعیت محض از آمریکایی ها نمی تواند آنها را در حوزه مسائل بین المللی به نقطه ای برساند که منافع ملی خود را حفظ کنند.
🔹طرف غربی و به ویژه اروپایی ها به این نتیجه دست یافتند موضوع حذف انرژی جمهوری اسلامی در بازارهای جهانی بعد از بحرانی که در منطقه اروپا به وجود آمد، بیشترین ضرر را متوجه غربی ها خواهد کرد.
سفر جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به تهران برای رایزنی با هدف ازسرگیری مذاکرات هسته ای
🔹 غربی ها پس از اتفاقی که در شورای حکام آژانس بی المللی انرژی اتمی افتاد، میخواستند به نحوی از آن عبور کنند و پاسخگوی عمل زشت خود نبودند، زیرا چنین اقدامی بار نخست غربی ها نبود و برای دفعات بعد نمی توانند برای جلوگیری از چنین اقداماتی، حرکتی خلاف دستور آمریکا انجام دهند. درواقع بی تحرکی، اختیاری نداشتن از خود و ناتوانی اروپایی ها بیش از گذشته در حوزه مذاکرات برجام به ویژه در مذاکرات جدید بعد از توقف قابل توجه یک ساله، کاملاً مشهود است. اقدامات متناقض غربیها نشان دهنده تبعیت محض آنها از آمریکاست.
🔹هر دو طرف امیدوار به احیای توافق هسته ای ایران هستند و به همین دلیل جمهوری اسلامی از برجام خارج نشده و دریچه گفت و گو را نبسته است. بعد از پایان یافتن دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ که اقدام زشت، غیر حقوقی و غیر دیپلماتیک خروج از برجام را انجام داد و یک جانبه از برجام خارج شد، دولت جدید آمریکا که به وسیله جو بایدن هدایت می شود، متوجه زشتی اقدام رئیس جمهور سابق شده و هر دو جریان سیاسی آمریکا به دنبال این هستند که به گونه ای برجام را احیا کنند
📌آنکارا تخریب امنیت و حاکمیت دمشق را در دستور کار دارد/ ترکیه به دروغ میخواهد اقداماتش در شمال سوریه را مثبت جلوه دهد/ ایجاد کمربند امنیتی سناریوی پوسیده است
🔹کارشناس مسائل منطقه گفت: ترکیه مدعی ایجاد صلح در سوریه است اما نشریات و رسانههای خودشان همکاری دولت آنکارا با داعش و تروریستهای ارتش آزاد سوریه را تایید کرده است.
«سیدرضا صدرالحسینی» کارشناس مسائل منطقه: قدامات جدید ارتش ترکیه در شمال سوریه و شروع قریبالوقوع عملیات این کشور علیه کردها
🔹بر اساس حقوق بینالملل و اصول مندرج در قوانین اساسی کشورهای عضو جامعه ملل، تمامی دولت – ملتها از حقوق مشخص برخوردار هستند و این یک اصل ثابت و ایستا به حساب میآید. در این میان باید توجه شود آنچه که در سوریه جریان دارد و از سال ۲۰۱۲ میلادی تاکنون به عنوان یک مولفه برهم زننده امنیت و آرامش شناخته میشود، عملاً نقض حقوق ملت و کشور سوریه است. این در حالی است که از ابتدای بحران تروریسم تکفیری در سوریه تا به امروز شاهد آن بودیم که کشورهای مختلف در این بحران به صورت مستقیم یا غیرمستقیم ایفای نقش کردهاند که یکی از آنها ترکیه به حساب میآید.
🔹معتقدم که این حقوق توسط آنکارا نقض شده و ابهامات زیادی از منظر سیاسی و قانونی در مورد کشورهای ضامن و غیرضامن همانند ترکیه که در پرونده سوریه حضور دارند به چشم میخورد اما ما شاهد آن هستیم که تمام اقدامات ارتش سوریه برای آرام کردن کشور مفید واقع شده است. آنچه در این میان به عنوان یک مولفه برهم زننده امنیت تلقی میشود، حضور و عملکرد ارتش ترکیه است. آنکارا نه تنها به صورت علنی در مورد پرونده سوریه دروغ میگوید، بلکه هر روز ادعایی جدید را مطرح میکند و این در حالی است که حمایت بینالمللی از سوریه کاملاً مشهود است. دولت ترکیه هنوز هم با چالشهای جهانی روبهرو است اما سعی میکند مجدداً با بازیهای گوناگون در زمین سوریه، این کشور را با چالش مواجه کند.
🔹به این جهت اگر منطقه غربآسیا میخواهد با چالش جدید و یک جنگ تازه روبهرو نباشد، باید حمایت بینالمللی از سوریه افزایش پیدا کند و ترکیه در این بین مورد هدف قرار بگیرد؛ چراکه ترکیه بازهم سناریوی پوسیده خود در مورد تشکیل و تکمیل کمربند امنیتی در عمق ۳۰ کیلومتری شمال سوریه را مطرح کرده که واقعاً این سناریو را باید یک بحرانزایی عجیب و غریب برای منطقه دانست. به وضوح میبینیم که ترکیه به دنبال آن است تا اقدامات نظامی خود در شمال سوریه را در نشست آتی آستانه قانونی جلوه دهد. به همین دلیل معتقدم که برخوردهای زیادی در آینده نزدیک با ترکیه صورت خواهد گرفت. نکته اینجاست که اصولاً اردوغان و دولت تحت حمایت او انگشت خود را بر روی پروندههایی گذاشتند که سالهای سال است به دروغ آنها را یک تهدید علنی برای خود تلقی میکنند.
🔹به عنوان مثال ارتش این کشور در شمال عراق و سوریه در حال قاچاق نفت و همکاری و هماهنگی با داعش است و طی سالهای گذشته این اقدام بهعلاوه حمایت ترکیه از تروریستهای ارتش آزاد سوریه به صورت علنی حتی در نشریات این کشور منتشر شد، ولی آنها به دروغ خود را ناجی منطقه اعلام میکنند. تمامی این مولفهها به خوبی نشان مییدهد که آنها بدون شک چراغ سبز آمریکا دست به هیچ اقدامی نمیزنند اما رفتار ترکیه میتواند در سوریه به ضرر منافع واشنگتن و حتی مسکو باشد. توجه کنید که تمام نهادهای بینالمللی معتقدند سوریه کشش یک بحران جدید ندارد و به همین دلیل ترکیه را باید برهم زننده نظم و امنیت خاورمیانه دانست. از این جهت باز هم باید تاکید کرد که نهادهای بینالمللی باید نقش خود را در این پرونده پررنگتر از گذشته بازی کنند تا بتوانند از وقوع و شیوع یک درگیری جدید جلوگیری بعمل بیاورند.
📌رد پای جنگهای نیابتی آمریکا در جهان
🔹اسناد جدیدی در رسانههای آمریکایی فاش شده که نشان میدهند پنتاگون به بهانه مبارزه با تروریسم، دستکم در 23جنگ نیابتی در جهان درگیر بوده است
اسناد و مدارک جدید و شهادت مقامات دولتی و نظامی کنونی و سابق آمریکا نشان میدهند نیروهای ویژه عملیاتی آمریکا در آغاز و هدایت جنگهای نیابتی سری، با ابعادی وسیعتر از آنچه در گذشته تصور میشد، دست دارند.
🔹رسانهها پیش از این هم درباره استفاده پنتاگون از مجوزی محرمانه موسوم به مجوز 127e برنامه حمایت از عملیات ویژه برای مقابله با تروریسم در چندین کشور آفریقایی خبر داده بودند، اما اسناد جدیدی که وبسایت تحلیلی «اینترسپت» بهدست آورده، رسما تأیید میکنند که نظامیان آمریکایی با استفاده از این مجوز، به بهانه مقابله با تروریسم، نیروهای محلی در کشورهای مختلف جهان را آموزش داده و درگیر جنگهای نیابتی میکند؛ با این هدف که مقابله با تروریسم برای ارتش آمریکا هزینه جانی و مالی کمتری داشته باشد، اما در عوض، تبعات این جنگها معمولا فراتر از نابودی اهداف موردنظر آمریکاست و شمار زیادی از مردم هم در این درگیریها قربانی میشوند.
چند عملیات در چند کشور؟
🔹اینترسپت براساس اسناد و مدارک جدیدی که با کمک قانون آزادی اطلاعات بهدست آورده، میگوید در سال 2020دستکم 19عملیات تحت مجوز 127e در خاورمیانه و منطقه جنوب شرق آسیا در حال اجرا بودهاند. در مجموع، بین سالهای 2017و 2020 نیروهای ویژه آمریکایی دستکم 23عملیات را تحت پوشش این برنامه در سرتاسر جهان اجرا کردهاند؛ عملیاتهایی که با استفاده از نیروهای خارجی آموزشدیده توسط آمریکا، با سلاحهای آمریکایی و برای حمله به اهداف موردنظر آمریکا اجرا شدهاند و از اینرو میتوان آنها را جنگهای نیابتی نامید.
جوزف وتل، ژنرال بازنشسته ارتش آمریکا ازجمله افرادی است که وجود عملیاتهای پنهانی تحت پوشش برنامه 127e را در مصر، لبنان، عراق، تونس، سوریه و یمن تأیید کرده است. وتل این برنامه را بسیار ارزشمند توصیف میکند؛ زیرا امکان تعقیب اهداف ضدتروریستی آمریکا در موقعیتهای مکانی خاص را با استفاده از نیروهای محلی فراهم میآورد. دیگر مقامات ارتش آمریکا هم باور دارند 127e برای مقابله با تروریسم ابزاری کلیدی محسوب میشود. با این همه، پنتاگون هرگز وجود این عملیات یا استفاده از برنامه 127e برای انجام جنگ نیابتی را تأیید نکرده است.
برنامهای کاملا محرمانه
🔹برنامه 127e درواقع نوعی برنامه تامین مالی است که از سوی کنگره تصویب شده و نیروهای ویژه آمریکایی تحت پوشش آن میتوانند برای اجرای عملیات ضدتروریستی از نیروهای شبهنظامی، نیروهای خارجی یا حتی گروههای ناقض قوانین بینالمللی استفاده کنند. اطلاعات درباره عملیاتها، محل اجرا، تعداد، اهدافی که داشتهاند و نیروهای خارجی که آمریکاییها با اتکا به آنها دست به اجرای عملیات زدهاند، حتی برای عالیرتبهترین مقامات آمریکایی و نمایندگان کنگره ناشناخته است. درواقع بهگفته یکی از مقامات وزارت دفاع آمریکا، تنها تعداد انگشتشماری از نمایندگان در کمیتههای اطلاعاتی و امنیتی کنگره آمریکا به اطلاعات این برنامه دسترسی دارند. این برنامه بهگونهای طراحی شده تا قابل نظارت نباشد و افراد کمی از چند و چون آن مطلع باشند.
آنچه مشخص است اینکه آمریکاییها با کمک این برنامه نیروهای خارجی که لزوما نیروهای ارتش دیگر کشورها نیستند را مسلح ساخته، به آنها آموزش داده و اطلاعات محرمانه در اختیار آنها قرار میدهند. این نیروها در قالب برنامه 127e در عملیاتهایی تحت هدایت آمریکاییها مورد استفاده قرار میگیرند؛ به بیانی دیگر درگیر جنگهای نیابتی آمریکاییها در مناطق مختلف جهان میشوند تا دشمنان آمریکا را هدف گرفته و اهداف آمریکا را محقق سازند. اینترسپت به نقل از یکی از مقامات ارشد دفاعی دولت سابق آمریکا نوشته است: نقش نیروهای خارجی در این برنامه پر کردن فضاهایی خالی است که برای پر کردن آنها نیروی آمریکایی کافی وجود ندارد.
همکاری با ناقضان حقوق بشر
🔹افسران بازنشسته ارتش آمریکا که آشنایی نزدیکی با این برنامه دارند میگویند که این برنامه در کاهش خطر برای نیروهای آمریکایی تأثیر بسزایی دارد. یکی از اسناد جدید نشان میدهد هزینه عملیات جنگهای نیابتی برنامه 127e در مناطق مختلف جهان بین سالهای 2017تا 2020حدود 310میلیون دلار بوده است؛ ادامه👇
https://newspaper.hamshahrionline.ir/id/165097/%D9%BE%D8%A7%DB%8C-%D8%AC%D9%86%DA%AF%E2%80%8C%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D9%86%DB%8C%D8%A7%D8%A8%D8%AA%DB%8C-%D8%A2%D9%85%D8%B1%DB%8C%DA%A9%D8%A7-%D8%AC%D9%87%D8%A7%D9%86.html
📌ظریف: اینها اگر بتوانند دوصفحه توافق بنویسند، بنده در مقابلشان تعظیم میکنم و دستشان را میبوسم.!؟!..
🔹مؤسّسه international cricis group حدود ۱۴ماه قبل از برجام (تأکید میکنيم ۱۴ماه قبل از برجام!) متنی را منتشر کرده بود که دقیقاً شبیه برجام بوده است یعنی همه آنچه که آمریکاییها بیش از یک سال قبل از برجام درنظر داشتند، توسّط تیم ایرانی پذیرفته شده بود و همه مذاکرات و رفت و آمدها و حرّافیها و خودکارپرانیها بیشتر شبیه یک نمایش سیرک ! بوده و هیچ نتیجهای جز قبول پیش نویس تهیّه شده آمریکاییها (در۱۴ ماه قبل) از سوی مدّعیان دروغین پرطمطراق دیپلماسی و مذاکره به دنبال نداشته است!!!
🔹 متن #توافق_وین؛ از چندماه قبل آماده شده، آقایان رفتند فقط امضاء کنند و برگردند!!!. لینک پایین را باز کنید! خیلی جالبه متن برجام هم ۱۴ ماه قبل از امضاء، از سوی همین بنیاد برادران راکفلر #گروه_بحران منتشر شده بود! اینها حتّی متن را نخواندند و فقط رفتند امضاء کردند.!!!.
👇این هم لینک توافق وین که از چندماه قبل از امضاء! منتشر شده بود.!!!.
https://www.crisisgroup.org/fa/middle-east-north-africa/gulf-and-arabian-peninsula/iran/220-iran-nuclear-deal-five-revival
📌فارین افرز: ایران در آستانه اتمی شدن
🔹ماه گذشته ایران وارد یک قلمرو خطرناک جدیدی شد که آن هم دست یافتن به مقدار اورانیوم لازم برای ساخت یک بمب بود. این روند که به عنوان زمان "گریز" شناخته میشود، الان فقط چند هفته دیگر زمان نیاز دارد. پیامدهای این نقطه عطف جدی است. پیش از این جامعه جهانی ماهها یا حتی شاید سالها زمان داشت تا مانع فرار ایران به سمت بمب شود، اما همانطور که راب مالی نماینده آمریکا در امور ایران ماه گذشته اشاره کرد، "قابلیتهای ایران به نقطهای رسیده که میتواند مواد لازم برای ساخت یک بمب را، حتی پیش از آنکه ما بفهمیم، فراهم کند". علیرغم اینکه هم دموکراتها و هم جمهوریخواهان مدتهای طولانی اعلام کردهاند که اجازه دستیابی ایران به سلاح اتمی را نخواهند داد، اما این واقعیت که آمریکا شاید نتواند قادر به جلوگیری از ایران باشد، نگران کننده است.
🔹آسانترین راه برای حل این مشکل که به نظر آمریکا هم روی آن سرمایهگذاری کرده، بازگشت به توافق اتمی با ایران است. این توافق با بازگرداندن بسیاری از دستاوردهای اتمی، زمان میخرد و مدت زمان گریز اتمی ایران را به حدود شش ماه افزایش میدهد. طبق نظر مقامات آمریکایی ایران تنها چند هفته و طبق نظر بعضی متخصصان خارج از دولت تنها ده روز برای تولید اورانیوم با غنای رده نظامی زمان نیاز دارد. بازرسان سایتهای اتمی ایران را هفتهای یک بار بازدید میکنند. بنابراین ایران میتواند این فرار را طوری زمانبندی کند که بازرسان، دیر برسند یا حتی چند روز قبل از آن بفهمند. حتی ایران میتواند یک بهانه جور کند که مانع از دسترسی عادی آنها شود و این تولید را در غیاب آنها انجام دهد.
🔹اگر که گزینه نظامی در این بازه زمانی در دسترس باشد، ممکن است آمریکا بخواهد از "بمبهای نفوذ کننده غول آسای، Massive Ordance Penetrator" خود برای نفوذ به تاسیسات زیرزمینی ایران استفاده کند (بمبهای سنگرشکن) که آن هم توسط بمب افکنهای مستقر در میزوری ممکن است. زمان پرواز این بمبافکنها حدود ۳۰ ساعت است و احتمالا برای جلوگیری از ایران برای ساخت سلاح طولانی خواهد بود. همچنین به سوختگیری مجدد و چند تا از آنهانیاز است.
🔹مسائل تازه پیچیدهتر و زمانبر تر هم خواهد بود. آمریکا احتمالا بخواهد چندین سایت اتمی، رادارها و سیستمهای دفاعی ایران را برای جلوگیری از ساقط شدن هواگردهای خود یا قابلیت موشکی آن را برای مانع شدن از تلافی ایران هدف قرار دهد. بعضی از این گزینهها شاید ناممکن باشند و آمریکا را به کل از انجام دادن آن منصرف کند.
🔹ایران میتواند فرار اتمی را به جای اینکه در سایتهای شناخته شده خود انجام دهد، آن را به سمت سایت غنیسازی ناشناخته منحرف کند. برای این نیاز است که ایران یک سایت غنیسازی مخفی داشته باشد که تاکنون نشانهای از آن وجود نداشته (اگرچه که نبود دسترسی بازرسان آژانس به دوربین سایتهای تولید سانتریفیوژ در ایران، تایید آن را مشکل کرده)، اما برخلاف گذشته که ایران غنی سازی را با سانتریفیوژ های نسل اول و کندتر شروع کرد، اکنون در ساخت سانتریفیوژهای پیشرفته استاد شده و این به معنای آن است که میتواند یک سایت غنیسازی کوچک درست کند که یافتن آن دشوار باشد. آمریکا نیازمند است تا مکان آن سایت مخفی و همینطور مواد اتمی گم شده را بداند تا از قدرت نظامیاش برای مانع شدن ایران استفاده کند. هنوز هم ساخت مواد اتمی شکافتپذیر، چیزی است که سنگینترین نظارتها روی آن قرار دارد و در نتیجه، قابل تشخیصترین بخش از ساخت یک بمب اتمی است. فعالیتهای نظامیسازی ممکن است در چندین سایت پراکنده رخ دهد که در معرض نظارتهای سنگین نیست و ممکن است آمریکا برای تشخیص فرآیند نظامیسازی به تقلا بیفتد.
🔹حتی اگر که ایران هیچوقت سلاح اتمی نسازد، یک ایران قادر به ساخت سلاح هنوز هم چالشهای سیاسی جدی ایجاد میکند. اگر که تهران بداند که میتواند آن را مثل یک شمشیر بالای سر جامعه جهانی نگه دارد، سیاست خارجی ایران جسورانهتر و تهاجمیتر خواهد شد. از طرفی ابهام در برنامه اتمی ایران میتواند متحدان آمریکا در منطقه را به این سو ببرد که بر برنامه اتمی خود اصرار کنند و از آن به عنوان اهرمی برای گرفتن تضمینهای نظامی بیشتر استفاده کنند، استراتژیای که متحدان آمریکا در آسیا مدتها از آن استفاده کردهاند.
ممکن است آمریکا خود را در بین دو گزینه غیر دل چسب، گیر افتاده ببیند؛ تعهدات امنیتی عمیقتر در خاورمیانه در زمانی که ترجیح میدهد توجه خود را صرف جای دیگری کند، یا اینکه دور بایستد و خطر گسترش اتمی و موشکی را بپذیرد.
واشنگتن باید با دقت اطلاعات مربوط به درک ایران از تهدید را پایش کند و به دقت در مورد اقداماتی که باید آشکار کند یا مخفی نگه دارد فکر کند تا اینکه به طور غیر عمد، سناریویی که از آن پرهیز میکند را کلید نزند.
✍️سیدآریا مرتضوی
📌جاسوسی صهیونیستها در کشورهای عربی با پوشش فعالیتهای علمی-فرهنگی/ مرکز اسرائیلی قاهره چگونه تبدیل به لانه جاسوسی و قاچاق مواد مخدر شد؟
🔹علاوه بر نهادهای اطلاعاتی و جاسوسی رسمی، مراکز مطالعاتی و موسسات علمی و فرهنگی رژیم صهیونیستی در کشورهای مختلف همواره پوششی برای فعالیتهای جاسوسی این رژیم بوده است.
🔹جاسوسی مهمترین و بارزترین ابزار رژیم صهیونیستی برای محافظت از بقای این رژیم جعلی از زمان تاسیس آن در سال ۱۹۴۸ بوده است. در واقع صهیونیستها تاریخ خود را در کنار کار جاسوسی بنا و تأسیس کردهاند و سرویسهای اطلاعاتی رژیم صهیونیستی چه در گذشته و چه در حال حاضر وسیلهای بوده اند برای رسیدن به اهداف نامشروع این رژیم. درواقع خود صهیونیسم براساس کار جاسوسی، هویت یافته و رشد و نمو پیدا کرده است. بارزترینِ این سازمانها عبارتند از: آمان، شاباک، موساد، سرویس اطلاعاتی نیروی هوایی و دریایی، اداره اطلاعات پلیس و مرکز تحقیقات در وزارت امور خارجه و... و.
مراکز علمی و تحقیقاتی اسرائیل در خدمت اهداف جاسوسی
🔹اما یکی از نهادهای تاثیرگذار در محافل تصمیم گیری رژیم صهیونیستی مراکز تحقیقاتی این رژیم هستند؛ چرا که در جهت دهی افکار عمومی به سمت برخی موضوعات مهم و سرنوشت ساز نقش محوری ایفا میکنند و تصمیم سازان در تل آویو در اغلب موارد برای اتخاذ تصمیمات حیاتی به این مراکز تحقیقاتی متوسل می شوند.
🔹رژیم صهیونیستی دارای دهها مرکز تحقیقاتی و موسسات مطالعات استراتژیک وابسته به دانشگاهها و وزارتخانههای مختلف این رژیم است و تصمیم گیری در امور مختلف با توجه به تخصص این موسسات به آنها واگذار شده است. اما علاوه بر موسسات پژوهشی و تحقیقاتی فعال در داخل فلسطین اشغالی، رژیم صهیونیستی مراکز و موسسات متعددی با پوشش تحقیقاتی و علمی و فرهنگی و... در کشورهای مختلف به ویژه کشورهای عربی سازشکار دارد که ماموریت اصلی آنها جاسوسی از کشورهای مذکور و دریافت اطلاعات از علایق و گرایش ملتهای عربی و نحوه نزدیک شدن به آنهاست.
جاسوسی صهیونیستها در مصر با پوشش فعالیتهای علمی-فرهنگی
🔹در همین زمینه موسسه موسوم به «آکادمی ملی علوم و ادبیات اسرائیل» که مقر آن در قاهره است در سال ۱۹۸۲ توسط نهادِ به اصطلاح «شورای ملی اسرائیل» به بهانه تبادل اطلاعات فرهنگی و آموزش عالی میان دو طرف تاسیس شد. این موسسه از سال ۲۰۱۶ توسط پروفسور «گابرئیل م. روزنباوم» متخصص علوم زبان و ادبیات و فرهنگ مصر اداره میشود.
موسسه مذکور همچنین از جنبههای دیپلماتیک، اداری و فنی با وزارت خارجه رژیم صهیونیستی در قاهره مرتبط است و به طور مستمر با دانشگاهها و موسسات تحقیقاتی-پژوهشی اسرائیل همکاری دارد.
اما موسسه آکادمی ملی علوم و ادبیات اسرائیل همانند اغلب مراکز مطالعاتی و فرهنگی این رژیم درحالی با پوشش علمی و اجتماعی اقدام به فعالیت در مصر کرده که روابط عمیقی با سرویسهای جاسوسی و اطلاعاتی آمریکا و رژیم صهیونیستی دارد. کشف یک شبکه جاسوسی متشکل از اسرائیلیها، آمریکاییها و برخی مصریها در قاهره که در اوایل در این مرکز کار میکردند نشان میدهد که موسسه مذکور نقطه شروع فعالیتهای جاسوسی آنها بوده است و این اقدامات از آگوست سال ۱۹۸۵ شروع شد.
🔹«شمعون شمیر» و «گابرئیل واربوگ» از جمله برجستهترین خاورشناسانی هستند که از ابتدای تشکیل این مرکز موفق به مدیریت آن شدهاند. تخصص این افراد در زمینه درگیری میان اعراب و رژیم صهیونیستی و همچنین گرایشهای سیاسی و فرهنگی کشورهای عربی است و محیط عربی و سبک زندگی در این جوامع را مورد بررسی قرار میدهند. از جمله کارهای انجام شده توسط این مرکز، تهیه نشریات تحقیقاتی ویژه برای خاورشناسان و پژوهشگران اسرائیلی در زمینههای مختلف است. از جمله این نشریهها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
🔹-یک نشریه رسمی ماهانه به زبان انگلیسی که حاوی خلاصهای از تحقیقات انجام شده در موسسه موسوم به آکادمی ملی علوم و ادبیات اسرائیل و سخنرانیهایی است که در این مرکز صورت میگیرد.
🔹-یک مجله دورهای که حاوی اطلاعاتی درباره برخی امور علمی و فناوری رژیم صهیونیستی و همچنین شامل تحقیق در موضوعات مرتبط با تعامل فرهنگ یهودی و عربی میباشد.
🔹-این مرکز همچنین برخی از مجلات اسرائیلی همانند «مجله آموزش برای صلح» را منتشر کرده و اطلاعاتی درباره فعالیتهای آکادمیک و مطالعات و تحقیقات دانشجویان و محققان اسرائیلی را در اختیار شهروندان و دانشگاهیان مصری قرار میدهد.
متن کامل👇
https://www.mashreghnews.ir/news/1394245/%D8%AC%D8%A7%D8%B3%D9%88%D8%B3%DB%8C-%D8%B5%D9%87%DB%8C%D9%88%D9%86%DB%8C%D8%B3%D8%AA-%D9%87%D8%A7-%D8%AF%D8%B1-%DA%A9%D8%B4%D9%88%D8%B1%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%B9%D8%B1%D8%A8%DB%8C-%D8%A8%D8%A7-%D9%BE%D9%88%D8%B4%D8%B4-%D9%81%D8%B9%D8%A7%D9%84%DB%8C%D8%AA-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%B9%D9%84%D9%85
📌آیا واقعاً یک اتحاد هوایی جدید به رهبری ایالات متحده بر علیه ایران در خاورمیانه در حال شکلگیری است؟
🔹بنی گانتز، وزیر دفاع اسرائیل، هفته گذشته همه را غافلگیر کرد و گفت که اسرائیل و چندین کشور عربی به ائتلاف دفاع هوایی تحت رهبری ایالات متحده با هدف مقابله با ایران پیوستهاند.
اگر بتوان حرف گانتز را قبول کرد، این «اتحاد دفاع هوایی خاورمیانه» (MEAD) چندان جدید نیست. در واقع، او گفت که قبلاً چندین حمله ایران را خنثی کرده است که احتمالاً به سال گذشته بازمیگردد.
🔹تنها دو هفته قبل از اظهارات گانتز، اعضای مجلس و سنا لایحهای را ارائه کردند که در آن خواستار چیزی شدند که بسیار شبیه به MEAD است.
هیچ منبع آمریکایی وجود MEAD را تایید نکرده است و اسامی شرکت کنندگان عرب علنی نشده است (اگرچه بسیاری بر این باورند که میتواند شامل عربستان سعودی، قطر، مصر، امارات متحده عربی، بحرین و اردن باشد که همگی در این برنامه شرکت کردهاند.)
🔹کریستین اولریشسن، یکی از کارمندان موسسه بیکر در دانشگاه رایس، گفت که اعلام گانتز ممکن است یک "استراتژی مدیریت اطلاعات" پیش از سفر جو بایدن به خاورمیانه در ماه آینده باشد.
وی افزود: «به خوبی میتواند تلاشی از سوی اسرائیلیها برای ایجاد روایتهایی پیرامون ایده همکاری منطقهای با کشورهای عربی خلیج فارس، مانند امارات و احتمالاً عربستان سعودی باشد، با توجه به اینکه آنها احساس میکنند تهدید مشترکی از جانب ایران دارند.
"ناتو خاورمیانه" و نارضایتی های آن
نمونه تلاش برای چنین اتحادی، زمانی بود که دونالد ترامپ، رئیس جمهور وقت آمریکا، اتحاد استراتژیک خاورمیانه (MESA) را راه اندازی کرد، که هدف آن قرار دادن شورای همکاری خلیج فارس (GCC)، اردن، مصر و ایالات متحده تحت یک چتر امنیتی یکسان بود.
🔹مشارکت اسرائیل پیچیدگیهای بیشتری ایجاد می کند. بسیاری از کشورهای عربی تمایلی به همکاری علنی با اسرائیل ندارند. اعضای برجسته شورای همکاری خلیج فارس مانند عمان و کویت هرگز روابط رسمی با تل آویو نداشتهاند و عراق اخیرا قانونی را تصویب کرده است که میتواند به حبس ابد برای هر کسی که عادی سازی روابط با اسرائیل را ترویج می کند، منجر شود.
باربارا اسلاوین از شورای آتلانتیک، با این استدلال که چنین چارچوب تحریک آمیزی «عاقلانه» نیست، گفت: «من فکر میکنم که نگرانی در نحوه ارائه آن چیزی است که برای مقابله با ایران و مقابله با ایران طراحی شده است.
🔹اسلاوین ادامه داد: «اما از سوی دیگر، این واقعیت است. این چیزی است که این کشورها را گرد هم میآورد. این عشق به آرمان فلسطین نیست. این ترس از ایران است.»
طبق لایحه پیشنهادی به سنا ، اتحاد دفاع هوایی برای جلوگیری از تجاوز ایران و ایجاد توافقنامه ابراهیم که روابط بین اسرائیل و چندین کشور عربی را عادی میکند، کلیدی است. اما مخالفان نگران هستند که این امر میتواند ایالات متحده را مجبور به حفظ حضور نظامی عمده در منطقه کند و خطر درگیری واشنگتن به مناقشات منطقهای را افزایش دهد.
این لایحه همچنین سوالاتی را در جبهه داخلی ایجاد می کند. عربستان سعودی یکی از اعضای کلیدی هر ائتلاف دفاعی در منطقه خواهد بود، اما برند سلطنتی قدرتمند در سالهای اخیر در میان اعضای کنگره و فعالان ایالات متحده ضربههای زیادی خورده است، زیرا در هفتههای اخیر شایعاتی مبنی بر برنامهریزی بایدن برای ارائه «ضمانتهای امنیتی» به گوش میرسد. سارا لی ویتسون از DAWN به ریاض آن را «تسلیم تحقیرآمیز» خواند.
به گفته کوتس اولریشسن، با افزایش قیمت نفت و کاهش شانس احیای توافق هستهای ایران، کاخ سفید ممکن است در تلاش باشد تا شرکای خود را در حالی که برای جهانی «ناامن تر» پس از برجام آماده می شوند، اطمینان دهد.
https://responsiblestatecraft.org/2022/06/29/wait-is-there-really-a-new-u-s-led-air-defense-alliance-in-the-middle-east
✍️بابک معینی فر
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👈 رژیمصهیونیستی (غده سرطانی)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌 مزدوران سعودی در دام تکتیراندازان یمنی
🔸 "اعلام الحربی" یمن، تصاویری از شکار مزدوران سعودی توسط رزمندگان یگان تکتیراندازان ارتش و کمیتههای مردمی یمن در جبهه "الدریهمی" را منتشر کرد.
🔸 یگان تکتیراندازان موفق به شکار ۶۰۰ مزدور ارتش سعودی در این جبهه شده است.
👈منبع: مکتب سلیمانی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥نفوذیهایی که نمیگذارند حتی درباره ترور فیلم ساخته شود!
امیرعباس ربیعی، کارگردان سینمایی ضد:
🔸نفوذیهایی هنوز وجود دارند که نمیخواهند آثاری درباره شخصیتهای موثر انقلابی ساخته شود.
🔹آنقدر اتفاقات مربوط به ترور شخصیتها داریم که در هر کشوری بود، هزاران فیلم دربارهاش میساختند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👈 اوکراین 🇺🇦
🔹فیلمی جالب از لحظه فرار نیروهای اوکراینی از شهر لیسیچانسک
🔹روس ها هم با اطلاع از مکان فرار اوکراینی ها نامردی نکرده و جاده را زیر آتش توپخانه قرار میدهد
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 اظهارات بیشرمانه مزدوران تجزیه طلب شبکه سعودی اینترنشنال: ایران 2500 سال گذشته اصلا وجود نداشته اما دولت کردستان تحت عنوان امارت اردلان 600 سال وجود داشته است!
استفاده کارشناس پانترک شبکه سعودی اینترنشنال از عبارت جعلی "خلیج" به جای "خلیج فارس" در برنامه زنده برای خوشآمدن کارفرمای سعودی!
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌مصاحبه اختصاصی واحد سیاسی مصاف (نجوا)
👈فراز و فرودهای افغانستان
🔹باتوجه به حملات انتحاری متعدد تا پیش از زلزله در افغانستان که بصورت روزانه اتفاق افتاده و باتوجه به اینکه مسئولیت حملات را داعش بر عهده گرفته، روند مقابله طالبان با داعش را در راستای این حملات چطور ارزیابی میکنید؟
🔹عملکرد طالبان را در حوزههای مختلف در چارچوب استقرار حکمرانی و در راستای ایجاد شرایط حداقلی رفاه برای مردم را تحلیل کنید.
🔹از وضعیت موجود افغانستان باتوجه به زلزله و مشکلات جدیدی که به وجود آمده، توضیح بدید.
👈 کارشناس: علیرضاکمیلی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬 رئيس پیشین موساد:
🔹هر توافقی باید چرخه برنامه هستهای ایران را بازطراحی يا کاملا متوقف و نابود کند/هنوز حامی این مساله هستم که باید در حین مذاکرات به مراکز غنی سازی ایران حمله و آنها را کاملا نابود کرد/مشکل اصلی توافق فعلی محدود بودن آن به زمان است/کاری که ما میتوانیم انجام دهیم کُند کردن برنامه هستهای ایران است نه توقف آن....