هدایت شده از mesaghمیثاق
⭕️(مذاکرات دوحه) اتلاف وقت بود
👤رابرت مالی، نماینده آمریکا در امور ایران:
🔹اتحادیه اروپا بهعنوان هماهنگکننده، طرح بسیار مفصلی از آنچه گمان میکرد برآیند منصفانهای خواهد بود روی میز قرار داد و ما گفتیم برای آن توافق آمادگی داریم.
🔹مالی بار دیگر توپ را در زمین ایران انداخت و گفت: طرفی که پاسخ مثبت نداد ایران بود. ایران اگر آمادگی ارائه پاسخ ندارد، مشخص نیست به چه دلیل به مذاکرات آمدند.
🔹ایران در دوحه تقاضاهای جدیدی داشت که ارتباطی به توافق هستهای نداشت. قبلا اعلام کرده بودیم این موضوعات بخشی از مذاکرات هستهای نیست. ایران هنوز تصمیم نگرفته قصد بازگشت به برجام را دارد یا نه اما دیر یا زود باید تصمیمگیری کند.
🔹هنوز زمان برای بازگشت به برجام وجود دارد و امیدواریم ایران چنین مسیری را برگزیند.
⭕️ اگر زمانی که رهبری موافقت کرد مذاکره دوجانبه با آمریکا را سریعا آغاز میکردیم و همراهی می کردند اصلا به برجام نمیرسیدیم
👤 علیاکبر صالحی وزیر خارجه پیشین ایران
🔹در کشور ما برخلاف توصیههای اخلاقی و دینی، نگاه سوءظن مطلوبتر است
🔹سیاست خارجی بر اساس اعتماد بنا نمیشود
🔹الان در مذاکره فنی مشخص شد دست برتر با کدام طرف بوده است. چطور 20 درصد و 60 درصد غنیسازی را داریم، IR-6، فلز اورانیوم، دو نیروگاه و بیمارستان را داریم. اصلا برجام هم نبود بیشتر از این چه میتوانستیم کنیم
🔹من در جده بودم که ریختند سفارت انگلستان را اشغال کردند. بعد از اینکه ما با زحمت دوباره روابط را با انگلیس برقرار کرده بودیم و تنها سه ماه بود که به ایران سفیر فرستاده بودند. شما وقتی از دیوار سفارت انگلیس بالا رفتند، روزنامههای آن زمان را بخوانید، دو سه روز قبل از این اتفاق و یکی دو هفته بعد از آن، خیلی چیزها دستگیرتان میشود.
🔹در کشور ما آرای متفرق زیاد است و افراط و تفریط داریم.
🔹همانطور که در طرف مقابل یک عده تکفیری هستند و واقعا اعتقاد دارند اگر شیعه را بکشند به بهشت میروند، یک عده هم در کشور ما متقابلا معتقدند نباید و به مصلحت نیست با اینها (عربستان سعودی) رابطه داشته باشیم، البته جایگزینی هم ندارند و نمیگویند باید چه کنیم.
🔹فرصت خوبی را از دست دادیم. اگر ما زمانی که مقام رهبری موافقت فرمودند مذاکره دوجانبه با آمریکا را سریعا آغاز میکردیم و دوستان دیگر همراهی میکردند و مذاکره را پیش میبردیم که اصلا به برجام نمیرسیدیم. دو سال فرصت داشتیم.
🔹اگر همکاری کرده بودند، پیش از برجام کار تمام میشد. چون آقای اوباما در آستانه دور دوم انتخابات ریاستجمهوری بود و نگران بود که رأی نیاورد. برای اینکه نظرسنجیها نشان میداد گاهی رامنی 51 درصد و اوباما 49 درصد بود. اینها نگران بودند. نه اینکه نظر من باشد، آمارها وجود دارد.
🔹بنابراین آمریکاییها برای اینکه دست بالاتر را در انتخابات پیشرو پیدا کنند، آمادگی داشتند که طبق یک مذاکره معقول، زودتر این مسئله را بهعنوان یک پرونده مهم بینالمللی حل کنند و آن را روی میز بگذارند و بگویند ما یک پرونده مزمن بینالمللی (که آنها میگفتند پرونده هستهای ایران و من اسمش را میگذارم پرونده ساختگی هستهای) را حل کردیم و مطمئن شوند که انتخابات را برنده میشوند، اما ما نتوانستیم از این فرصت استثنایی حُسن استفاده را بکنیم.
🔹فکر مذاکره با آمریکا ابتدا به ساکن از طرف ما نبود. این فکر از خود آمریکاییها بود که آمدند به عمانیها گفتند به ایرانیها بگویید حاضریم با شما مذاکره دوجانبه داشته باشیم و این مسئله را زودتر حل کنیم./شرق
⭕️تولید خودرو ۳۰۰ درصد رشد کرد
👤قالیباف،سخنگوی وزارت صمت :
🔹 با افزایش تولید، قرعه کشی تا پایان سال حذف میشود.
🔹برنامهای که امسال وزارت صمت از خودروسازان مطالبه کرده، تولید بیش از ۱.۵ میلیون خودرو است که در بهار امسال ۹۸ درصد آن برنامه محقق شده است.
🔹تا ۷ تیر امسال، ۳۰۰ درصد رشد در تولید خودرو کامل نسبت به مدت مشابه رخ داده و با ادامه این برنامه، بهتدریج شاهد حذف قرعهکشی خودرو تا پایان سال خواهیم بود.
⭕️بدم نمیآمد که لاریجانی رییسجمهور بشود/اگر شهید سلیمانی نبود هرگز به وزارتخانه بر نمیگشتم
👤محمد جواد ظریف وزیر سابق امور خارجه:
🗞برشی از گفت و گوی بلند روزنامه صبح نو با محمدجواد ظریف
🔹آقای لاریجانی روزی که از ریاست مجلس کنار رفت، من خواهش کردم ساختمانی را در وزارت امور خارجه، برای کار با چین در اختیار ایشان قرار بدهند. من برای کاری که کردم، توجیه کارشناسی داشتم؛ بعضیها ممکن است فکر کنند من میخواستم آقای لاریجانی را برای ریاستجمهوری لانسه کنم. البته بدم نمیآمد که آقای لاریجانی رییسجمهور بشود
🔹الان در کمال صداقت به شما میگویم که اگر آقای رئیسی هم به من پیشنهاد وزارت خارجه داده بود، برای من دشوار بود که رد کنم؛ احتمالا رد میکردم اما برایم دشوار بود که رد کنم چون من تا الان در برابر مسوولیت، فرار نکردهام. من دو سال، سفیر آقای احمدینژاد در سازمان ملل متحد بودم و تا مرا برنداشتند، در مسوولیتم ماندم
🔹با اینکه میدانستم نه خود آقای رئیسی بلکه اعضای کابینه ایشان چه گرایشهایی دارند و نمیتوانستم دور یک میز با کسانی بنشینم که هشت سال تمام به من خائن و وطنفروش و... گفته بودند، اما اگر چنین پیشنهادی میشد حتما برای اینکه نپذیرم درگیری وجدانی پیدا میکردم
🔹قسم جلاله خوردم که من قصدی برای مشارکت در انتخابات ندارم و خواهش میکنم به این دوستان بفرمایید که برجام را از انتخابات جدا کنند. گزارش دادند که شنودها مبتنی بر این است که ظریف میخواهد رییسجمهور بشود که همگی دروغ بودند.
🔹(چرا نمیخواستید نامزد بشوید؟)بهخاطر تحلیلم از شرایط بود. معتقد بودم کشور به اجماع و وحدت ملی نیاز دارد و این اجماع با حملاتی که دوستان علیه من میکردند، پیرامون من شکل نمیگرفت. دلیل دوم هم این بود که من توان ریاستجمهوری ندارم.
🔹من پنجشنبه خبردار شدم که فایل صوتی درز کرده است؛ آقای [حسامالدین] آشنا به من زنگ زد یا برایم پیام گذاشت که ما اطلاعاتی داریم که فایل درز کرده و امیدواریم که منتشر نشود اما خواستم بدانی که درز کرده است. به آقای آشنا گفتم من که حوصله نمیکنم هفت ساعت صحبتهای خودم را دوباره گوش کنم اما از شما خواهش میکنم که تکست(متن) مصاحبه را برایم بفرستید.
🔹دیدم تکههایی [از نوار را] که انتخاب کردهاند، تکههای کاملا جهتداری است و برای این است که ایجاد فشار کند. دو تا نوار بود؛ یکی، سهساعته و دیگری چهارساعته که فقط سهساعته بیرون آمد. احساس میکردم که یک طراحیای وجود دارد
🔹بعد از سخنرانی حضرتآقا(سخنرانی واکنش به نوار) که آن هم برای خودش داستانی دارد، یک هشتگی شروع شد؛ ظریف تنها نیست. من فورا به همه دوستان رسانهای که داشتم، گفتم که من خواهش میکنم این هشتگ را بردارید چون میگفتم من در برابر چه کسی تنها نیستم؟ ۴۰ سال است که تمام زندگیام را برای دفاع از جمهوری اسلامی و رهبری گذاشته و کتکش را هم خوردهام؛ حالا بیایم و بگویم در برابر آقا تنها نیستم؟ یعنی چه؟ مگر من در برابر آقا هستم که میگویید من تنها نیستم؟ این همان بازی قطبیدگی است که بازی غالب سیاسی است؛ همان قطبیدگی که دوستان تلاش کردند میان ظریف و سلیمانی ایجاد کنند. من واقعا عاشق شهیدسلیمانی بودم و با همدیگر رفیق نزدیک بودیم. اگر شهیدسلیمانی نبود، من هرگز بعد از آن استعفا به دولت بازنمیگشتم.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥به ازای قطع هر مگاوات برق شهرکهای صنعتی، زمینه اشتغال ۹۶ نفر را از بین میبریم/ بسیاری از کارخانجات به فکر مهاجرت از شهرکهای صنعتی افتادهاند!
👤 هرویک یاریجانیان، عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران در گفتگو با «نود اقتصادی»
🔹در شهرکهای صنعتی ۴۸ هزار واحد صنعتی داریم که ۹۶۰ هزار نفر در آنها مشغول به کار هستند.
🔹قطع برق موجب گرانی و کاهش صادرات کالاها میشود و باید فکری اساسی دراینباره کنیم.
🔹 برخی کشورهای خارجی با پیشنهادات اغوا کننده تولید کنندگان ما را به سمت خودشان جذب میکنند.
10.35M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️ هرچه میکشیم از خروج ترامپ از برجام میکشیم! تقصر خودمان است نه ایران
👤 عضو پیشین شورای امنیت ملی آمریکا در دولتهای فورد، کارتر و ریگان:
🔹 مانع اصلی به ثمر رسیدن مذاکرات، خروج یک طرفه و بیدلیل ترامپ از توافق هستهای با ایران است
🔹 این اقدام، آمریکا را بی اعتبار و ایران را به ما بیاعتماد کرد
🔹 بایدن وعده داده بود بلافاصله در تصمیم ترامپ تجدیدنظر کرده و به توافق برمیگردد اما الان در مذاکرات وقتکشی میکند
⭕️دولت ها نرخ ارز را بالا میبرند تا ایران گلستان شود اما نمی شود
👤فرشاد مومنی اقتصاددان
🔹برای اینکه به دولت فعلی بر نخورد من از حسن روحانی مثال می آورم. او میگفت یک عده گفتند اگر نرخ ارز را بالا ببریم ایران گلستان می شود اما نشد.
🔹ما متاسفانه دیدیم همان آدم سال بعد همین کار را تکرار کرد. این کارها مطلقا هیچ منطقی ندارد و کشور را دچار آینده هراسی کرده است که آثار آن را در شیوه خروج سرمایه مادی و انسانی از کشور می بینیم.
🔹در سال 1368 همین وعده ای که به حسن روحانی دادند به مرحوم هاشمی هم پیشنهاد کردند و گفتند نرخ ارز را جهش بده تا به صورت خودکار صادرات افزایش چشمگیر، واردات کاهش و دولت را با وفور ریال مواجه کنید. به این پدیده شوک درمانی میگویند.
🔹سیاست های سه دهه گذشته که با شوک درمانی اجرا شده تا این لحظه شامل حاکمیت زدایی از بازارهای ارز، پول، سرمایه و کار بوده که این مشکل را در یک ابعاد بی سابقه ای به آستانه های بحرانی رسانده است./ جماران
⭕️ ترویج فساد در جامعه اسلامی سازمان یافته است
👤رئیسی، رئیس جمهور در جلسه شورایعالی انقلاب فرهنگی:
🔹دشمنان ایران و اسلام با استفاده از شبکههای گسترده و متعدد ماهوارهای و مجازی با ترویج فساد، استقامت فرهنگی و مبانی ارزشی و دینی جامعه را هدف گرفتهاند.
🔹باید در مقابل این تهاجم سازمان یافته و گسترده اقدامات لازم و بازدارنده صورت گیرد و نهادهای مسئول در این زمینه اقدامات نظاممند و منسجمی به عمل آوردند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 مطمئن باشید اگر توافق نکنیم شرایط بدتر از این نمیشود؛ ما شرایط سخت تر از اینها را گذراندیم/ عدهای در داخل کشور میخواهند برای تسریع در مذاکرات به دولت فشار بیاورند
👤 رضا غلامی، تحلیلگر مسائل اقتصادی:
🔹غربیها دوست دارند برخی از افراد در داخل کشور برای توفق به دولت فشار بیاورند، توافقی که سود بردن کشور از آن قطعی نیست
🔹ممکن است افرادی که روی تسریع در مذاکرات اصرار میکنند ناآگاه یا عوامل خارجی باشند
🔹اینکه قیمت دلار با شروع و پایان مذاکرات بالا یا پایین میشود به دلیل عمق کم بازار است
🔹قیمتهایی که در بازار تغییر میکند سهم بسیار کمی از معاملات دارند./ نود اقتصادی
📮 #توییت
⭕️ سید یاسر جبرائیلی، رئیس مرکز ارزیابی و نظارت راهبردی دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام:
🔹نظرسنجی اخیر دانشگاه هاروارد نشان میدهد ۷۱٪ مردم آمریکا مخالف کاندیداتوری مجدد بایدن در انتخابات ۲۰۲۴ هستند. اخذ تضمین معتبر در توافق با رئیسجمهوری چنین سستموقعیت، شرط عقل نیست؟
🔹البته آنجا که عشق فرمان میدهد، عقل چشم میبندد و سر تسلیم فرود میآورد!
⭕️ رشد خلق پول بانک ها یک دهم شد
🔹آمار بانک مرکزی از عملکرد 2 ماهه نظام بانکی نشان میدهد که رشد مانده تسهیلات اعطایی در دوماه اول امسال به یک دهم رسیده است. همچنین در همین مدت رشد سپردههای بانکی بدون کسر سپرده قانونی به 2.7 درصد تنزل کرده است. باتوجه به این که حدود 98 درصد از کل نقدینگی کشور در قالب سپرده نزد نظام بانکی است، افت رشد سپرده در دو ماه اول سال 1401 نشاندهنده کاهش شدت پمپاژ نقدینگی به اقتصاد است. این موضوع، می تواند به کندشدن یکی از موتورهای اصلی تورم بینجامد./ خراسان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 ابوالفضل ظهرهوند سفیر اسبق ایران در افغانستان و ایتالیا، ضمن اشاره به اقدامات کشورهای منطقه برای بهبود امنیت غذایی گفت: بخشی از غذای اساسی ما از مسیر کشورهای اروپایی تامین میشود که یک نقطه ضعف بزرگ برای ایران است./ مسیر اقتصاد
👤 محمد امینی رعیا، مدیر اندیشکده اقتصاد مقاومتی با اشاره به اظهارات ظهره وند در توییتی نوشت:
🔹تامین غذای اساسی از مسیر شرکتها و کشورهای غربی، بزرگترین نقطه ضعف و پاشنا آشیل نظام مبادلات ارزی کشور است. از این نقطه پس از تحریم بارها ضربه خوردیم، اما هنوز فکری اساسی برای آن نکردیم. حدود ۲۰ میلیارد دلار از واردات اساسی کشور وابسته به این مسیر است و باید تغییر کند.