هدایت شده از mesaghمیثاق
🛑📢داستان «اصحاب الجنه» که در قرآن آمده چيست و به چه سرنوشتی دچار شدند؟
🔹واژه #اصحاب_الجنّه در #قرآن_مجيد زياد تكرار شده، و غالب آنها به معناى بهشتيان است؛ امّا در سوره «قلم» آيه ۱۷ «إِنَّا بَلَوْناهُمْ كَما بَلَوْنا أَصْحابَ الْجَنَّةِ إِذْ أَقْسَمُوا لَيَصْرِمُنَّها مُصْبِحِينَ؛ ما آنها را آزموديم، همان گونه كه «صاحبان باغ» را آزمايش كرديم، هنگامى كه سوگند خوردند كه ميوه هاى باغ را صبحگاهان بچينند» به معناى صاحبان باغ است و همين آيه مورد بحث ماست. اين داستان - كه بسيار عبرت آميز است - در ضمن ۱۷ آيه از آيات ۱۷ تا ۳۳ سوره «قلم» مورد بحث قرار گرفته است. اين گروه، كه مورد آزمايش و #امتحان_الهى قرار گرفتند، از عهده امتحان سرافراز بيرون نيامده و سرنوشت شوم و تلخى پيدا كردند. «قرآن مجيد» ضمن هشدار به دشمنان و مخالفان، سرگذشت «اصحاب الجنّه» را بيان مى كند. قرآن مجيد در مورد تاريخ گذشتگان زياد بحث كرده و درسهاى عبرت آمیز فراوانى از اقوام مختلف بيان نموده است كه مى توان آنها را به سه قسم تقسيم كرد:
🔹تاريخ انبياء؛ «قرآن» به شرح حال تعدادى از پيامبران، و چگونگى مبارزات و مجاهدات آنان، و مفاسدى كه با آن درگير بودند پرداخته است. حضرت ابراهيم (ع)، قهرمانِ بت شكن با بت پرستى، حضرت موسى بن عمران (ع) با ظلم و بردگى، حضرت لوط پيامبر (ع) با مفاسد اخلاقى و شهوترانى، حضرت شعيب (ع) با مفاسد اقتصادى و خلاصه هر پيامبرى با مفاسد موجود در عصر و زمان خود مبارزه كرده، و «قرآن مجيد» تاريخِ تعدادى از آنها را شرح داده است.
تاريخ اولياء الله؛ «قرآن مجيد» گاه تاريخ كسانى از بندگان صالح خدا را كه زندگى آنها داراى درس هاى عبرت آميزى بوده نيز مورد توجّه قرار داده است. مثل «اصحاب كهف» كه پيامبر نبودند، ولى سرگذشت آنها عبرت آميز است؛ يا سرگذشت لقمان حكيم كه پيامبر نبود، امّا حكيم و دانشمند بود و لذا خداوند سخنان عبرت آميز آن مرد بزرگ و مطالبى كه بين او و فرزندش ردّ و بدل شده را برای ما نقل كرده است.
🔹در مورد اشخاص بد و ناشايست كه نمونه هاى متعددى دارد و «اصحاب الجنّة» يك نمونه از آنهاست؛ شرح حال آنها خواندنى و عبرت آموز است. در مورد محلّ «اصحاب الجنّة» در ميان مفسّران اختلاف نظر وجود دارد. عدّه اى معتقدند در نزديك صنعا «پايتخت يمن» بوده است، و عده اى ديگر محلّ آن را «شامات» گفته و صاحبانِ آن را از بنى اسرائيل دانسته اند. گروه سوم «طائف» در سرزمين عربستان را ترجيح داده اند و «حبشه» نظريه چهارمى است كه طرفدارانى دارد. امّا اين مطلب تأثيرى در بحث ندارد، زيرا مهم اصل جريانى است كه «قرآن مجيد» آن را نقل فرموده، نه محلّ آن. اجمال داستان «اصحاب الجنّة» مطابق آنچه از كتب تفاسير، روايات و تاريخ استفاده مى شود به شرح زير است:
🔹«در زمان هاى بسيار دور مرد نيكوكارى وجود داشت كه با ايمان و بسيار با سخاوت بود. او باغ بزرگ و پربارى داشت. در فصل ميوه، همه مستمندان و نيازمندان آن منطقه به باغ او مى آمدند تا از سخاوتش بهره اى ببرند. صاحب باغ به اندازه نياز خود و خانواده اش برمى داشت و بقيّه را در ميان نيازمندان تقسيم مى كرد. سال ها به همين شكل عمل مى كرد و سال به سال ميوه هاى باغ پربارتر و بابركت تر مى شد، تا اينكه اين مرد نيكوكار از دنيا رفت و باغش به ارث به فرزندانش رسيد. فرزندانى كه چيزى از سخاوت پدر به ارث نبرده بودند، جلسه اى گرفته و با يكديگر گفتند: چه معنايى دارد كه محصول باغ ما را عدّه اى فقير و مستمند بدون آن كه متحمّل زحمتى شوند، ببرند و بخورند. پدر اشتباه كرد كه آنها را چنين عادت داد!
🔹امسال ميوه ها را صبحگاهان مى چينيم و در جعبه هاى از پيش آماده شده مى ريزيم و قبل از آنكه مستمندان بيايند همه ميوه ها را براى فروش به بازار منتقل مى كنيم. مقدّمات كار را فراهم كردند، صبح زود با تمام امكانات به همراه كارگران براى چيدن ميوه ها، آهسته و بدون سر و صدا به سمت باغ حركت كردند تا مبادا كسى متوجّه حركت آنها به سمت باغ شود؛ هنگامى كه به باغ رسيدند در كمال تعجّب و ناباورى، نه از درختان خبرى بود و نه از ميوه ها؛ بلكه جز تلّى خاكستر چيزى باقى نمانده بود. گويا شب گذشته صاعقه اى آمده و تمام باغ را تبديل به خاكستر كرده بود و اكنون به جاى درختان و ميوه ها چشم آنها به خاكستر و آتش و دود افتاده است. متوجّه خطا و اشتباه خود شدند، و بدين وسيله نتيجه بُخل را با چشمان خود مشاهده كردند. همان گونه كه در زمان حيات پدر ساليان درازى نتيجه سخاوت و كمك به نيازمندان و فقراء را ديده بودند.
📕داستان ياران، مكارم شيرازى، ناصر، تهيه و تنظيم: عليان نژادى، ابوالقاسم، مدرسه امام على بن ابيطالب (عليه السلام)، قم، ۱۳۹۰ش، چاپ اول، ص ۹۳
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
هدایت شده از mesaghمیثاق
🔴جمعی از مردم غیرتمند در دفاع از هویت ملت انقلابی
📷گزارش تصویری تحصن جلوی مجلس شورای اسلامی برای اصلاح لایحه ضعیف عفاف و حجاب
🔻این تحصن از روز سوم تیرماه آغاز شده و تاکنون تعدادی از نمایندگان مؤثر در مجلس در این جمع حضور پیدا کرده اند.
#نهضت_مطالبهگری
#تحصن_اعتراضی
هدایت شده از mesaghمیثاق
🔴 در هفته قوه قضائیه از رسانه ملی بخواهیم تا در مورد احقاق حقوق عامه در زمینه فرهنگ و عفاف و حجاب از مسئولان عالی دستگاه قضائی که در شبکه های مختلف دعوت می کنند سوال و مطالبه کند.
#رزمایش تلفنی - 162.
#امربه معروف و نهی از منکر تلفنی.
#مطالبه گری تلفنی.
#برخورد با ترک فعلهای دستگاهها توسط قوه قضائیه.
#کمک به جبهه انقلاب.
#اتحاد هرچه بیشتر نیروهای انقلابی.
(تماس همه دغدغه مندان با روابط عمومی رسانه ملی - 162)
هدایت شده از mesaghمیثاق
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴کشاورزی که در خاک جبهه شعر میکاشت تا حماسه بروید!
در خیلی از کشورها معمولا شخصیتهای سیاسی، فرماندهان نظامی یا چهرههای ورزشی و سلبریتیها، بیشترین تاثیرگذاری را در اجتماع دارند؛ به عنوان الگو و #قهرمان مورد تقدیس قرار میگیرند و سوژهی دائمی آثار هنری و رسانهای میشوند.
🔻اما نفس قدسی #امام_خمینی در #انقلاب_اسلامی، عرصهای پدید آورد که خلاف آمدِ رسم جهانی، قهرمانانش #مردم_عادی کوچه و بازار بودند؛ کشاورز و کارگر و معلم و کاسب بودند. و #گمنامی ویژگی مشترک خیلی از این قهرمانان بود.
🔻و جنگ میدانی بود برای میانداری این گمنامان! فیالمثل در طول جنگ بارها شعر جنگ را از زبان رزم آوران جنگ شنیده ایم، همگی صدای گرم آهنگران و اشعارش را میشناسیم، اما خیلیها سراینده اشعارش را نمیشناسند؛ سرایندهای ناشناس که اشعارش آشناترین آهنگ جان و روح ملت ایران در دفاع مقدس بود.
🔺امروز ۴ تیرماه، دهمین سالروز درگذشت #حبیبالله_معلمی شاعر نوحههای حماسی دفاع مقدس است.
هدایت شده از mesaghمیثاق
🔴شهر اسلامی
دیوار نگاره میدان انقلاب تهران
اگر شهر را به بنگاههای اقتصادی و تبلیغاتی نسپاریم... مردم را با فرهنگ دینی بیشتر آشنا کنیم.... فضا بر ولنگاران تنگ خواهد شد.
#مطالبه_فضای_اسلامی
هدایت شده از mesaghمیثاق
🔴شهید بهشتی الگوی بهشتی شدن
ساده زیستی
مقابل تکاثر و فزون طلبی و لذت طلبی است...
⚠️زیاده خواهی ها و دنیاطلبی ها...
انسان را به دنیاگرایی و محافظه کاری و دین فروشی میکشاند.
#نهضت_روشنگری
هدایت شده از mesaghمیثاق
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✔️اذان زنده در پارک_تندرستی کرج _فردیس
#پویش_اذان_زنده_معابر
📎هر جا بودی و اذان داد اذان زنده رو بگو..(کلیپ هاتون را بفرستید)
بهترین نحوه امربه معروف به شیوه غیر مستقیم #اثر_گذار_باش_بر_جامعه_در_حد_توان
🔻ترجیحا نشر با ذکر منبع🙏
💠
_▪️ایدی جهت ارسال اذان خودتان یا دیگران @gharibemadine01
♻️با نشر کلیپ و تبلیغ کانال شما هم در ثواب نشر این پویش شریک شوید🌹
#پویش_اذان_زنده_معابر
💠 کانال پویش اذان زنده معابر👇
@poyesh_azan_zendeh
هدایت شده از mesaghمیثاق
🔴 کنیز مدرن!!!
این روزها حتی در صنف قصابی و تخلیه چاه فاضلاب، اولویت استخدام و حتی انحصار استخدام تحت عنوان منشی، با زنان است!
🔻 اما وقتی از اهداف مراکز و افراد استخدام کننده مطلع میشویم، مسائل هولناک و دردآوری عیان میشود که هیچ نسبتی با جایگاه رفیع زن و نقش منحصر به فرد و ارزشمند او ندارد؛ چه اینکه برخی اتفاقات و فجایع را شرم از بیان داریم!!!
اما سوگمندانه در یک کلام، اگر فاجعه استخدام منشی زن را ترجمان درست داشته باشیم؛ بایست نام این خیانت بزرگ علیه زنان را، کنیز مدرن بگذاریم؛ با این تفاوت که کنیز مدرن هیچ توجهی به استثمار خود توسط سودجویان و سرمایهداران زالوصفت ندارد!!!
#استثمار_زنان
#جاهلیّت_مدرن
#بردهداری_نوین
#ظلم_به_جایگاه_زن
هدایت شده از mesaghمیثاق
ما به عنوان یک ایرانی خواستار کنترل بازار پوشاک هستیم.
با توجه به دغدغه اصلی کشور در مورد حجاب از مسئولان مربوطه می خواهیم کنترل ویژه ای در بازار پوشاک هم از نظر هزینه بالای پوشاک مناسب با شأن و عرف ایرانی به خصوص چادر برای بانوان و هم از نظر کمبود پوشاک مدل های ایرانی اسلامی داشته باشند.
ضمن جلوگیری از واردات و فروش پوشاک غیرعرف و شأن بانوی ایرانی خواهشمندیم از طراحان و تولیدی های با طرح ایرانی اسلامی حمایت شود.
به پویش #کنترل_بازار_پوشاک در فارس من رای بدید 👇
https://www.farsnews.ir/my/c/205652
هدایت شده از mesaghمیثاق
🖋نظریه آشوب
نگاهی به مبانی جنگ ترکیبی
🛑یکی از کاربردیترین جریانهای فکری در راستای جنگهای ترکیبی، «تئوری آشوب» است. استیون مان در سال 1992 میلادی "تئوری آشوب و اندیشه استراتژیک"را برای ادغام این دو مفهوم بهظاهر متفاوت مطرح می سازد: بااینوجود باید گفت که درک وی از هرجومرج ممکن است متفاوت از نگاه خواننده باشد.
🛑او هرجومرج را مترادف با " پویایی غیرخطی " و اعمال " سیستمها با تعداد بسیار زیادی از پازلهای متغیر " (بهعنوانمثال جامعه یا جنگ) میداند و توجه جدی به آن دارد.
🛑اگرچه ممکن است بینظمی به نظر برسد، اما میتوان بهصورت پراکنده شاهد برخی از نظمهای الگویی در هرجومرج، بهویژه در «سیستمهای ضعیف آشوب» بود.
🛑 او این تئوری را تأیید میکند که هرجومرج در جامعه، وابسته به چند متغیر اولیه است و "هنگامیکه به توصیف دقیقی از محیط خود رسیدیم، میتوانیم استراتژیهایی را ایجاد کنیم که منافع ما را پیش ببرد.
🛑این متغیرها به شرح زیر مطرح می شود:
1. شکل اولیه سیستم؛
2. ساختار اساسی سیستم؛
3. انسجام بین بازیگران؛
4. انرژی تعارض بین بازیگران خاص.
آنها فقط به همان اندازه ای که برای انقلابهای رنگی کاربرد دارند برای جنگ نامتعارف نیز مورد استفاده قرار خواهند گرفت.
🛑بهطور مثال، شکل اولیه اوضاع اجتماعی در کشور موردنظر برای انقلاب به همان اندازه اهمیت دارد که شکل اولیه وضعیت فیزیکی، نظامی و زیرساختی برای جنگ نامتعارف است.
🛑در مورد دو متغیر دیگر هم همینطور است. وقتی همه مولفه ها حساس میشوند وقتی آخرین مورد به میان میآید، انرژی تعارض بین بازیگران خاص قابلمشاهده است.
🛑در ادامه،مان مینویسد: "برای تغییر انرژی، درگیری مردم در جامعه کاهش یا هدایت آن از راههای مطلوب در جهت اهداف امنیت ملّی بایستی نرمافزاری انجام گیرد.
🛑همانطور که هکرها نشان دادهاند، مهاجمترین راه برای تغییر و دستکاری نرمافزارها، بهکارگیری "ویروس" است و حال نقش ایدئولوژی چیست؟ بایستی گفت نام دیگری برای تغییر نرمافزار انسانی است.
🛑 اگرچه او این مطلب را با استناد به آنچه "کثرتگرایی دموکراتیک و احترام به حقوق فردی انسان" مینامد، اما معتقد است که در بسیاری از زمینههای دیگر قابلاجراست.
🛑به عبارت سادهتر، بسته به نوع (تمدن و فرهنگ) بهترین راه برای نفوذ در پنج حلقه اجتماعی شهروندان هدف، (انقلاب رنگی) است که میتواند پیام خود را برای ایجاد "ویروس" دلخواه برای کسب پیروزی بر هدف سازگار و در نهایت اعمال کند.
🛑ویروس با تلاش فراوان برای تغییر احساسات سیاسی افراد آنان را "آلوده" میکند و ایده کلی این است که بهمحض یافتن یک "قربانی"، این فرد بهطور فعال ایدههای جدید خود را "به دیگران" انتقال و گسترش دهد و منجر به "انتقال سیاسی" در سطوح مختلف میشود.
💯این موضوع بیشتر ایجاد "گروه" از طریق جنگ شبکه های (اجتماعی) موردبحث قرار می گیرد، اما مهم است که حداقل در این لحظه به دلیل اهمیت موضوع ، به جنبه های استراتژیک آن پرداخته شود.
🔍 مطالعات جنگ هیبریدی