هدایت شده از mesaghمیثاق
🗿مجسمه مؤسس رژیم صهیونیستی که در اسرائیل به آتش کشیده شده است
🛎 شباهت بسیار زیادی به ژانگولر بازی رضا_دوم_پهلوی خودمان دارد ببینید و از این همه عظمت متحیر شوید.😐
🐴 مرد خوشخیال ساده...
هدایت شده از mesaghمیثاق
🔴 چرا اشتباه کردند؟
بخش اول
🔹قریب دوماه است که شبکههای فارسیزبان خارجی،گروهکهای تروریستی تجزیهطلب، سلطنتطلبان وبرخی تحلیلگران سادهاندیش داخلی،هزاران محتوای رسانهای منتشر کردند که قرار است درسالگرد اعتراضات و اغتشاشات ۱۴۰۱ و فوت #مهسا_امینی طوفان بپا کنند و به قول خود انقلاب کنند!
🔸در این بین #شاهزاده_پهلوی بهمراه برخی از این سلبریتیهای همراه، بیشتر از بقیه دچار توهم شده بود و مردم را رسماً دعوت به قیام کرده بود!
اما #شنبه_۲۵_شهریور آمد و رفت و همه از اینکه هیچ اتفاق و جریان عمومی راه نیفتاد تعجب کرده و غمگین و درماندهاند که چرا دچار خطای تحلیل شدهاند؟
🔹مهمترین دلیل این خطای محاسباتی، ندیدنِ واقعیت جامعه ایرانی است. شاید برخی اقدامات امنیتی-اطلاعاتی را مانع هرگونه تحرکی بدانند؛ یا قطع حمایت دولتهای غربی از این گروهکها و لیدرها را دلیل بدانند. اما واقعیت ماجرا چه بود و چرا این همه فراخوان نتیجهای نداده؟ پاسخها متفاوت است.
🔸سال قبل هم، دودسته باتحلیل یکخطی میخواستند ماجرا را تمام کنند. یک عده میگفتند کل اعتراضات وآشوبها، ساخته و پرداخته دست خارجی و صرفاً طراحی بیگانه است؛ درمقابل هم عدهای نقش دولت های بیگانه و گروهکها را در آشوبها و ناامنیها صفر میدانسته و آشوبگران را مردم عادی می خواندند.
🔹واقعیت اما دیدن همه ابعادِ این اتفاقات بود. نباید فقط از دریچه جنگ امنیتی و رسانه ای به آن نگاه کرد؛ باید همه مؤلفه های داخلی و خارجی را بدرستی دید و سهم هر کدام را به درستی تعیین کرد. سهم مسائل اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و نقش تحریم ها و طراحان خارجی باید به اندازه دیده شود.
🔸از انباشت نارضایتی مردم بعلت مشکلات معیشتی و اقتصادی اعم از تورم، بیثباتی، افزایش نرخ ارز و فقر گسترده گرفته تا تبعیض و فساد اقتصادی؛ از تغییر سبک زندگی گرفته تا ایجاد یک طبقه اشرافی و متجدد که ارزشهای دینی برایش مسئله نیست؛ از بحران مسکن گرفته تا گرانی خودرو و سایر اقلام!
🔹از اجرای سیاستهای تعدیل اقتصادی در اردیبهشت ماه 1401 و آزادسازی قیمتها گرفته تا نفرتپراکنی و دوقطبی سازی برخی تریبونداران مسئول و #گشت_ارشاد وبرخی رسانه های اصلاحات در داخل و سایر مشکلات همه در انباشت نارضایتی و انفجار و خشم اجتماعی و آغاز جرقه به بهانه فوت #مهسا_امینی سهم داشتند.
🔸طبقه جدید متجدد فرهنگی با سبک زندگی متفاوت از فرهنگ ایرانی و اسلامی، مسئله دیگری است که باید بعنوان یکی از مؤلفه ها در نظر بگیریم. طبقه ای که ارزش های دینی و تاریخی را ارزش نمی داند و از آزادی بدنبال تعریفی است که امروز در جوامع غربی می بینیم: آزادی جنسی، آزادی در پوشش و ... .
🔹واقعیت این است که انباشت نارضایتی در داخل و دوقطبی فرهنگی، مولفه اصلی و زیربنای آن اتفاقات بود؛ اما به معنای ندیدن دست خارجی نیست! تحریمها بعنوان یکی از علل اصلی بحران اقتصادی سالهای اخیر، مهمترین مؤلفه خارجی بود؛ طراحان تحریم ها بارها گفتند که تحریم ها برای فشار به مردم است تا آنان را مقابل نظام سیاسی قرار دهیم.
🔸کدام تحلیلگر عاقل و منصف است که این نقش بیگانه را در ایجاد بحران ها نبیند یا آن را توهم توطئه بنامد؟ در کنار تحریمها، هزینه های سنگین دولت های غربی برای رسانههای فارسیزبان و حمایت های مالی و تجهیزات ماهواره ای آنان، قابل انکار نیست!
🔹به غیر از اینها، حمایت سیاسی، امنیتی، اطلاعاتی و تسلیحاتی از گروهک های تروریستی مسلح و تجزیه طلب، مؤلفه دیگری است که در آشوب های پائیز 1401 سهم ویژه داشته است. اینکه سهم بیگانه را نادیده بگیریم یا کل اتفاقات را به این دست، حواله دهیم، به نظر حقیر، فرار از واقعیت اجتماعی است.
🔸اگر اتفاقات 1401 را فقط طراحی از سوی دشمنان بدانیم، چگونه است که ماه ها تبلیغ و فراخوان عمومی آنان برای سالگرد آن ایام، با کوچکترین اقبال مردمی همراه نشده؟ واقعیت این است که اگر ما سهم همه عوامل و مؤلفه ها را به اندازه خودشان، در نظر بگیریم به تحلیل درستی خواهیم رسید.
🔹دقت کنید که اتفاقات 88، 96، آبان 98 و 1401، هیچکدام در سالگرد خود، مجدداً تکرار نشدند؛ البته هر کدام باید در زمان و بستر خود تحلیل شود. اما باید بدانیم اگرچه این اعتراضات در سالگردها تکرار نشده، اما با فاصله ای مجدد بیرون زده! چرا؟ چون عوامل اعتراضات در جامعه از بین نرفته!
🔸چه عوامل داخلی چه خارجی؛ زخم و شکاف درداخل وجود دارد و مگس های بیرونی هم روی زخم می نشینند. تا زخم باشد مگس هم هست! سال88 اعتراضات سیاسی بوده، 96 و 98 بیشتر اقتصادی و 1401 سهم طبقه متجد فرهنگی هم اضافه شده؛جنس این اعتراضات باهم تفاوت هایی دارد اما اصل اعتراض بجای خود باقی است.
✅ #داود_مدرسی_یان:
هدایت شده از mesaghمیثاق
🔴 چرا اشتباه کردند؟
بخش دوم
🔹واقعیت دیگری که پاسخ به سؤال اول است که چرا 25 شهریور مردم به آشوبگران و فراخوان دهندگان، نه بزرگ گفتند، این است این مردم دنبال براندازی نیستند. ولو به وضعیت موجود اعتراض دارند و ناراضی هستند اما برای یاری براندازان،سلطنتطلبان و مجاهدین خلق و سایر گروهکها، قدمی بر نمیدارند و آنان را به رسمیت نمی شناسند.
🔸وقتی اعتراض به اغتشاش و آشوب و آتش بازی تبدیل شد و گروهکهای تروریستی و مسلح با افتخار از ورود به فاز مسلحانه علیه نظام سیاسی سخن گفتند و علنی از قاتلین و اشراری که ناامنی ایجاد میکردند اعلام حمایت میکردند و آنان را قهرمان و اسطوره جا میزدند، مردم معترض کنار کشیدند!
🔹وقتی برخی همجنسگراها و کسانی که دنبال آزادی جنسی و ولنگاری جنسی بودند خود را پرچمدار مردم معرفی کردند و شعار #زن_زندگى_آزادى را شعار محوری اعتراض اعلام کردند، مردم عادی کنار کشیدند و از آنها عبور کردند. چون همجنسگرایی و فحشا در بافت فرهنگی اجتماعی جامعه ایران، خریدار ندارد.
🔸آشوب های پائیز1401 روی گُرده نارضایتی مردمی سوار شد و خسارت های فراوان اقتصادی و فرهنگی به کشور وارد کرد. مردم از آن آشوب ها متضرر شدند. آنها دیدند که به مقدسات شان اهانت می شود و زندگی شان ناامن شده و اعتراض از مسیر خارج شده! لذا با اغتشاش و آشوب همراهی نکردند بجز عده ای نوجوان و جوان هیجانی!
🔹جالب تر این بود که هر کدام از این جریانات ضدانقلاب و براندازان، مدعی رهبری این اعتراضات بی سر بودند و خود را بانی و لیدر اصلی معرفی می کردند! اما مردم اینها را لایق پرچمداری اعتراضات خود نمی دانستند و به رسمیت نشناختند لذا با فراخوان های این جریانات و گروهک ها همراهی نکردند!
🔸در پایان، از اینکه مردم در سالگرد آن ایام، به فراخوان آشوبگران لبیک نگفتند، باید خدا را بخاطر این مردم شکرگذار باشیم؛ حتماً دستگاه های امنیتی و اطلاعاتی و دستگاه های مختلف زحمات طاقت فرسایی را متحمل شدند؛ اما باید یادآوری کنیم که این نارضایتی هم اکنون در اقشار مختلف وجود دارد. این بستر در جامعه وجود دارد. اگر همه ارکان حاکمیت اعم از دولت، قوه قضائیه و مجلس و غیره، بسترهای اصلی نارضایتی را از بین نبرند در وقت دیگری و به بهانه دیگری مجدداً این آتش زیر خاکستر، مجدداً زبانه می کشد! والامر الیکم!
هدایت شده از mesaghمیثاق
اگر علاقه به مطالعه اقتصاد سیاسی کلاسیک دارید و می خواهید درک درستی از اقتصاد امروز داشته باشید باید این افراد و آثارشان را بشناسید:
👤 آدام اسمیت Adam Smith
📆 (۵ ژوئن ۱۷۲۳ – ۱۷ ژوئیه ۱۷۹۰) - (معروف به پدر علم اقتصاد مدرن)
📕کتاب "تحقیقی پیرامون ماهیت و اسباب ثروت ملل" 1776 An Inquiry into the Nature and Causes of the Wealth of Nations
👤 توماس رابرت مالتوس (Thomas Robert Malthus)
📆 (۱۴ فوریه ۱۷۶۶ – ۲۹ دسامبر ۱۸۳۴)
📕مقاله ای در باب اصول جمعیت - Essay on The Principles of Population
👤 دیوید ریکاردو (David Ricardo)
📆 (زاده ۱۸ آوریل ۱۷۷۲ در لندن - درگذشته ۱۱ سپتامبر ۱۸۲۳ در لندن)
📕اصول اقتصاد سیاسی و مالیات On the Principles of Political Economy and Taxation 1817
👤 آنتونی آگوستین کورنو (Antoine Augustin Cournot)
📆 (۲۸ اوت ۱۸۰۱ در منطقه اوت-سون فرانسه، مرگ 1877)
📕 تحقیقاتی در باب اصول ریاضی ثروت Researches into the Mathematical Principles of the Theory of Wealth 1838
👤 جان استوارت میل (John Stuart Mill)
📆 (زادهٔ ۲۰ مه ۱۸۰۶ در لندن – درگذشتهٔ ۸ مه ۱۸۷۳
📕 اصول اقتصاد سیاسی Principles of Political Economy 1848
👤 کارل هاینریش مارکس (Karl Heinrich Marx)
📆 ۵ مه ۱۸۱۸ – ۱۴ مارس ۱۸۸۳
📕 مانیفست کمونیست 1848 The Relevance of the Communist Manifesto
👤 ویلیام استنلی جِونز (William Stanley Jevons)
📆 (1سپتامبر ۱۸۳۵–۱۳ اوت ۱۸۸۲)
📕 نظریه اقتصاد سیاسی The Theory of Political Economy 1871
👤 لئون والراس (Léon Walras)
📆 (زاده ۱۶ دسامبر ۱۸۳۴ در اورو، فرانسه - درگذشته ۵ ژانویه ۱۹۱۰ در مونترو، سوئیس)
📕 مبانی اقتصاد سیاسی محض Elements of Pure Economics 1874
👤 آلفرد مارشال Alfred Marshall
📆 (۲۶ ژوئیه ۱۸۴۲ - ۱۳ ژوئیه ۱۹۲۴)
📕 اصول علم اقتصاد Principles of Economics 1890
چه بخواهیم چه نخواهیم این افراد زندگی امروز ما و همه مردم دنیا را تغییر دادند. این جاهلان مدرن که جاهلیت مدرن را "علم" نامیدند و تمام ساختارهای فرهنگی و اقتصادی و سیاسی و تمام روابط فردی و اجتماعی ما را تغییر دادند. و جالب اینکه یک دانشجوی اقتصاد میتواند مدرک دکتری خود را بگیرد بدون اینکه حتی یک مرتبه رجوع کرده باشد به آثار این افراد!
هدایت شده از mesaghمیثاق
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
هدایت شده از mesaghمیثاق
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
هدایت شده از mesaghمیثاق
تقدیم به این لیبرالهایی که این ایام هی حرف از انقلاب میزنن 😂
هدایت شده از mesaghمیثاق
آقای خاندوزی: ما با قدرت از تولید (منظورش پتروشیمی ها و بورس) حمایت میکنیم.
اولا رشد بورس موید رشد تولید نیست. در #دهه_نکبت شاخص بورس 5800% رشد کرد ولی اقتصاد حدود صفر.
ثانیاً پتروشیمیها فقط بخشی از تولید هستند صنایع پایین دست را فدای رانتخواری بالادست کردن حمایت
از تولید نیست. حمایت از خام فروشی است.
لابی گری پتروشیمی ها در حالی که هم محرک بورس هستند هم انحصارگر ارز، مجیز خواندن مدیر دولتی را توجیه میکند.
هدایت شده از mesaghمیثاق
بزرگترین ابزار قدرت طبقات پایین "مصرف" است...
قلب نظام سرمایهداری را میتوان با "نخریدن" از برندها و "خریدن" از تولیدات کوچک و بینشان از کار انداخت.
هدایت شده از mesaghمیثاق
بخشی از تورم عکسالعمل طبقات پایین به تورمیست که سرمایهداران بزرگ و دولت ایجاد میکنند.
شما نرخ ارز را بالا ببر
کارگر هم دستمزدش را بالا میبرد
راننده تاکسی هم همينطور
و...
نئولیبرالها این بخش دوم تورم را میخواهند سرکوب کنند و بخش اول را رها ...