🗓 ٢۶ صفر مصادف است با تجهیز لشگر اسامه. در این روز در سال ١١ هجری پیامبر (ص) به عدهای از صحابه (خصوصاً خلفای سهگانه) امر فرمودند برای جنگ با رومیان به امیری اسامة بن زید آماده شوند، آنان از این امر کراهت داشتند و نسبت به فرماندهی اسامه اعتراض کردند. حضرت فرمودند: «خدا لعنت کند کسی را که از لشکر اسامه تخلف کند» ولی با این همه ابوبکر و عمر و عثمان تخلّف کردند و بازگشتند!
https://eitaa.com/mesagh
🎯 پیامبر اکرم (ص) میدانستند واپسین روزهای زندگی مبارکشان در حال سپری شدن است و وجود منافقان در مدینه، خلافت پس از ایشان را به خطر خواهد انداخت؛ از اینرو میخواستند این اشخاص در مدینه نباشند و بهترین راه، لشکرکشی بهسمت موته بود.
https://eitaa.com/mesagh
✡ کسانی میتوانستند به دستور رسول خدا (ص) اعتراض کنند و از حرکت سپاه اسامه جلوگیری نمایند که صاحبان #نفوذ باشند و نیز انگیزهٔ مهمّی در سر داشته باشند!
https://eitaa.com/mesagh
⚔ پیامبر (ص) سپاه اسامه را جهت اعزام به موته بسیج کردهاند تا شکست پیشین در این منطقه را جبران کند. اگر اسامه در این نبرد پیروز میشد، سدّ مستحکم #یهود بهسوی #قدس فرو میریخت. بنابراین یهود باید برای جلوگیری از فتح قدس به دست پیامبر اسلام (ص) دست به کار شود.
✡ از سوی دیگر با شکست یهود، #نفاق نیز در مدینه شکست میخورد و یهود پایگاه امید خویش را از دست میداد. اگر پیامبر تنها یک ماه دیگر زنده بماند، و این سپاه به جنبش درآید، مرگ یهود قطعی است. اینجاست که منافقان مدینه، برای حفظ حیات خویش و یهود، پیامبر را جام زهر مینوشانند. (تفسیر العیاشی، ج١، ص٢٠٠)
https://eitaa.com/mesagh
هدایت شده از mesaghمیثاق
✡ سرپیچی از لشکر اسامه (١)
1⃣ نزدیک به دو ماه پس از حجةالوداع و بیعت غدیر خم، رسولخدا (ص) دچار بیماری سختی شدند که هرچه میگذشت، حال ایشان وخیمتر میشد.
2⃣ در این روزها ایشان لشکری را به فرماندهی اسامة بن زید، برای جنگ به سمت موته مهیا کرد. امام علی (ع) در این زمینه میفرمایند: علت لشکرکشی این بود که منافقان نتوانند خلافت را غصب کنند. (١)
3⃣ پیامبر اکرم (ص) میدانستند واپسین روزهای زندگی مبارکشان در حال سپری شدن است و وجود منافقان در مدینه خلافت پس از ایشان را به خطر خواهد انداخت؛ از اینرو میخواستند این اشخاص در مدینه نباشند و بهترین راه، لشکرکشی به سمت موته بود.
4⃣ #سپاه_اسامه از تمامی مهاجران و انصار نخستین تشکیل شده بود. ابوبکر، عمر، ابوعبیدة بن جراح، سعد بن ابیوقاص، عبدالرحمن بن عوف، طلحه و زبیر نیز در این سپاه قرار داشتند. گروهی به کمی سن اسامه اعتراض کردند. رسولخدا (ص) خشمگین شدند و فرمودند: او لیاقت امیری لشکر را دارد، سپس کسانی را که از این سپاه تخلف کنند، لعنت کردند. (٢)
5⃣ با این حال شماری از لشکریان به اسامه گفتند: به کجا میروی؟ ما در هیچ زمانی احتیاج به حضور در مدینه بیش از اکنون نداشتهایم، رسول خدا (ص) گرفتار بیماری سختی است. منافقان آنقدر کارشکنی کردند که لشکر حرکت نکرد و پیامبر (ص) به ملکوت اعلی پیوست. (٣)
📚 منابع:
🔸١. الخصال، ص٣٧١؛ بحارالانوار، ج٢٨، ص٢٠٧.
🔸٢. السقیفة و فدک، ص٧٧.
🔸٣. ارشاد القلوب، ج٢، ص٣٣٨؛ بحارالانوار، ج٢٨، ص١٠٧.
📖 متن كامل مقاله بههمراه مستندات:
👉 goo.gl/NV1Cuv
https://eitaa.com/mesagh