هدایت شده از mesaghمیثاق
⚡️ ابهام در کشته شدن ایمن الظواهری مغز متفکر القاعده در آستانه انتخابات آمریکا
🔹 در حالی که بیش از دو سال از اعلام کشتهشدن «ایمن الظواهری» سرکرده القاعده در افغانستان توسط آمریکا میگذرد، هنوز گمانه زنیها درباره سرنوشت جسد وی مطرح میشود.
🔸 سخنگوی حکومت سرپرست طالبان در افغانستان بار دیگر تأکید کرد که هیچ جسدی در محل ادعایی هدفقرارگرفتن سرکرده القاعده پیدا نشده است.
🔹 «ذبیحالله مجاهد» سخنگوی طالبان روز پنجشنبه گفت تحقیقات درباره کشتهشدن «ایمن الظواهری» سرکرده القاعده همچنان ادامه دارد، «اما هنوز به نتایج مشخصی دست نیافتهایم».
🔸 ذبیحالله مجاهد میگوید هیچ مدرکی مبنی بر وجود جسد سرکرده القاعده در این کشور وجود ندارد. «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا سال ۲۰۲۲ خبر داد که الظواهری در کابل توسط نیروهای آمریکایی کشته شده است.
🔹 مقامات آمریکایی گفتهاند الظواهری در ماه ژوئیه و در حالیکه در بالکن خانهای در کابل پنهان شده بود، با حمله یک پهپاد و شلیک موشک کشته شده است.
🔸 این نخستین عملیاتی بود که از زمان خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان در ۳۱ اوت سال ۲۰۲۱ و بازگشت طالبان به قدرت، توسط آمریکا در این کشور انجام شد.
🔸 این حمله بزرگترین حمله به القاعده از زمان کشتن اسامه بن لادن رهبر سابق این گروه تروریستی توسط نیروی دریایی آمریکا بیش از یک دهه پیش بوده است.
🔸 طالبان که کنترل افغانستان را از سه سال پیش در اختیار دارد، به طور کلی منکر حضور سرکرده القاعده در کابل بوده است. سخنگوی طالبان که با شبکه العربیه گفتوگو میکرد، با اشاره به وضعیت فعلی افغانستان گفت: هیچ گروه افراطی در کشور حضور ندارد و گروه «داعش خراسان» در دوران حضور نیروهای آمریکایی در افغانستان شکل گرفته و نفوذ کرده و حکومت طالبان گزارشهای مربوط به وجود داعش در کشور را نمیپذیرد.
✍ پانوشت:
الظواهری که بهعنوان مغز متفکر القاعده شناخته میشد، نقش اساسی در برنامهریزی عملیات این گروه از جمله حملات ۱۱ سپتامبر داشت و پزشک شخصی بن لادن نیز بود.
با این حساب در آستانه انتخابات امریکا، احتمال دروغ رسانه ای بودن کشته شدن الظواهری بیش از پیش تقویت شد.
🏷 #اسلام_سلفی #سلفیه_جهادی #القاعده
هدایت شده از mesaghمیثاق
⚡️ چنددستگی در تشویق از محمود عباس در مجلس ترکیه
🔹 روز گذشته نمایندگان حزب اسلامی «هوداپار» کردستان در پارلمان از تشویق محمود عباس خودداری و به عکس «اسماعیل هنیه» و رئیس دفتر سیاسی جدید حماس «یحیی سنوار» ادای احترام کردند.
🔸 این تشویق نیم بند محمود عباس در حالی که برخی اعضای حزب عدالت و توسعه ایستاده در حال کف زدن برای وی بودند و سکولارها هم نشسته بر روی صندلی کاملا سکوت کردند.
✍ پانوشت:
حزب اقلیت مطالبه آزاد (هوداپار) یک حزب اسلام گرای کرد و متحد مهم اردوغان است که عملکرد آنها و چسبیدن آنها به عدالت و توسعه همیشه مورد طعن سکولارها بوده است.
هوداپای ضد سکولار، طرفدار مدلی از حکومت است که خواست الهی را بر اراده مردم ارجح دانسته و برآنند که نقش زنان در جامعه با سبک زندگی سنتی متناسب است و باید منحصر به نقش مادری و همسری باشد.
🏷 #اسلام_سیاسی #عدالت_و_توسعه #اردوغان #ترکیه
هدایت شده از mesaghمیثاق
⚡️ افول جایگاه دانشگاههای ایرانی از جهان عرب
📊 بر اساس تازهترین گزارش «رتبهبندی آکادمیک دانشگاههای جهان» موسوم به «رتبهبندی شانگهای»، دانشگاههای «هاروارد» و «استنفورد» در آمریکا همراه با «کمبریج» بریتانیا به ترتیب در صدر بهترین دانشگاههای جهان قرار دارند.
📊 همچنین ۱۲ مورد از بهترین دانشگاههای دنیا، همه در آمریکا و بریتانیا قرار دارند و دانشگاه پاریسساکلی همردیف با دانشگاه کرنل آمریکا در رتبه ۱۲ قرار گرفته است.
📊 با اینحال، امتیاز دانشگاه هاروارد آمریکا با اختلاف چشمگیری از دیگر دانشگاهها بالاتر است.
📊 چنانچه در پست قبلی مسلمنا اشاره کردیم در میان ۱۰۰ دانشگاه برتر جهان تنها نام چند کشور غیر اروپایی و آمریکایی دیده میشود که تقریبا همه آنها از کشورهای کانادا، استرالیا، ژاپن، کره جنوبی و چین هستند.
📊 در خاورمیانه نیز تنها نام دانشگاه ملک سعود عربستان و سه دانشگاه اسرائیل در میان ۱۰۰ دانشگاه برتر جهان دیده میشود.
📊 در میان ۵۰۰ دانشگاه برتر جهان نیز تنها نام دو دانشگاه ایرانی دیده میشود؛ دانشگاه علوم پزشکی تهران و دانشگاه تهران هر دو در رتبه بین ۴۰۰ تا ۶۰۰ جایگاه بهترین دانشگاههای جهان قرار گرفتهاند.
📊 هفت دانشگاه ایران نیز در رتبه ۷۰۰ تا ۱۰۰۰ دانشگاههای برتر جهان قرار گرفتهاند.
📊 آرشیو «رتبهبندی آکادمیک دانشگاههای جهان» نشان میدهد جایگاه دانشگاههای ایران طی چهار سال گذشته به شدت سقوط کرده است.
📊 برای نمونه دانشگاه «علوم پزشکی ایران» در سال ۲۰۲۰ در رده ۳۰۰ تا ۴۰۰ بهترین دانشگاههای جهان قرار داشت، اما اکنون در رتبه ۴۰۰ تا ۵۰۰ قرار گرفته است.
📊 دانشگاههای «امیرکبیر» و «شریف» که چهار سال پیش در رده ۵۰۰ تا ۶۰۰ بهترینهای جهان قرار داشتند، امسال در ردیف ۷۰۰ تا ۱۰۰۰ قرار گرفتهاند.
📊 افول جایگاه دانشگاههای ایرانی در حالی است که برای نمونه دانشگاه ملک سعود عربستان در همین بازه زمانی از رده ۱۰۰ تا ۱۵۰ به رده ۹۰ صعود کرده است.
📊 نمونه دیگر امارات است که در سال ۲۰۲۰ هیچکدام از دانشگاههای آن در لیست ۱۰۰۰ دانشگاه برتر جهان نبودند، اما اکنون سه دانشگاه این کشور در لیست یاد شده قرار گرفته و حتی جایگاه دانشگاه «خلیفه» امارات از دانشگاههای علوم پزشکی شهید بهشتی و دانشگاه شریف ایران نیز پیشی گرفته و با دانشگاه تربیت مدرس ایران برابری میکند.
هدایت شده از mesaghمیثاق
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
هدایت شده از mesaghمیثاق
🎥 درباره فیلم عربستانی شکست تاریخی ایران از اعراب
✍ به قلم: محمدرضا شیری مختصر
🔻 چند سال اخیر خبر ساخت فیلم سینمایی «Desert Warrior: جنگجوی صحرا» توسط شرکت MBC سعودی با بودجهای ۱۴۰ میلیون دلاری با مشارکت دو شرکت JB Pictures و AGC Studios منتشر شده که شرکت سازنده وعده اکران آن در آینده نزدیک را رسانه ای کرد. به همین مناسبت در یادداشت پیش رو به نکاتی در این زمینه خواهیم پرداخت.
🎥 این فیلم سناریوی نبرد سپاه خسرو پرویز با قبایل «بکر بن وائل» به فرماندهی «حنظله بن ثعلبه» در جنگ ِ مشهور به «نبرد ذوقار» است.
🎥 این نبرد در آبگاه ذوقار در نزدیکی کوفه امروزی (حیره پایتخت باستانی لخمیهای ِ تابع حکومت ساسانی) در سال ۶۱۰ میلادی رخ داد.
🎥 علت اصلی این نبرد، کشته شدن «نعمان بن منذر» آخرین امیر لخمیها، به دستور خسرو پرویز بود. این اقدام باعث نارضایتی قبایل عرب و هرج و مرج شد و در نهایت به نبرد ذوقار منجر شد. سپاه ساسانی که شامل چندین لشکر بود، در این نبرد از قبایل عرب شکست خورد.
🎥 این شکست تأثیر زیادی بر روحیه اعراب داشت و باعث شد که آنها در آینده جرأت بیشتری برای حمله به مرزهای ایران ساسانی پیدا کنند.
🎥 نبرد ذوقار به عنوان یکی از اولین پیروزیهای اعراب بر ایرانیان، در تاریخ عربستان بسیار مهم و نمادین است.
🔸 نکتهی جالب آن که برخلاف نبرد قادسیه، گزارش متقنی از وقوع این جنگ در دست نیست؛ اما عربستان سعودی با سرمایه گذاری هنگفت اقدام به ساخت آن کرده است. تصویر برداری این فیلم که در سپتامبر ۲۰۲۱ آغاز شده است، پیش بینی می شود در ماه های پیش رو آمادهی اکران شود.
✍ پانوشت:
به نظر می رسد بن سلمان که در سودای ایجاد هویتی ملی گرا ورای اسلام برای سعودی است، با ساخت این فیلم می خواهد اولین رویارویی اعراب با یک امپراطوری را مبدأ ایجاد یک چهرهی جدید رسانه ای از هویت نوین خود ارائه کند.
این نبرد از این رو مهم است که در تاریخ عربستان پیش از اسلام به عنوان یک پیروزی نمادین شناخته می شود. پیروزی در مقابل یک امپراطوری که قطعا در باز تعریف کردن هویت ملی عربستان کنونی در منطقه در مقابل جمهوری اسلامی که در ذهن پادشاهان عرب منطقه به دنبال یک امپراتوری شیعه است کمک بسیاری می کند.
🏷 #چالش_های_جوامع_مسلمان #ناسیونالیسم #عربستان #ملی_گرایی
هدایت شده از mesaghمیثاق
⚡️کارنامه بی مایه بشار اسد در طوفان الاقصی
🔹 محمد المختار الشنقیطی؛ تئوریسین اخوان المسلمین و استاد روابط بینالملل دانشگاه قطر، فعال رسانه ای موریتانیاییِ الاصل با انتشار پست ذیل عملکرد ضعیف سوریه در ماه های اخیر را به چالش کشید و نوشت:
🔹 در بین متحدان ایران، بشار اسد یک فرد خاص است و به عنوان فردی است که «باری بر دوش همراهانش گذاشته و هر جا که او را بفرستند، برایشان خیری به ارمغان نمی آورد.»
🔸 بشار نه قدرت و استحکام حزبالله لبنان را دارد و نه شجاعت و عزم انصارالله را؛ بلکه فقط یک قاتل حقیر برای مردم سوریه است، بدون هیچ مبنا، مردانگی.
🔹 اگر موقعیت استراتژیک سوریه و پافشاری روسها بر همراهی با او نبود، ایرانیها تا الان کسی دیگر را جایگزین او کرده بودند...
✍ پانوشت:
با توجه به اختلاف جدی اخوان المسلمین سوریه با بشار اسد در سالهای اخیر، انتشار این پست صرفا جهت اطلاع از صحنه جریانات فکری جهان اسلام است و کلیت آن مورد تایید نیست
هدایت شده از mesaghمیثاق
📚 معرفی کتاب
📚 [سفرنامه اربعینی] به صحرا شدم، عشق باریده بود، غلامعلی حداد عادل، دفتر نشر فرهنگ اسلامی، ۱۴۰۲.
📚 اسم کتاب «به صحرا شدم، عشق باریده بود» از یکی از اشعار عطار نیشابوری (متوفی ۶۱۸ قمری) در تذکره الاولیاء وام گرفته شده است.
📚 این سفرنوشت، محصول پیاده روی حداد عادل در اربعین ۱۳۹۶ به اتفاق یک اردوی نوجوانان است.
📚 این کتاب شامل یک پیشگفتار و پنج فصل با عناوین «شبی خوش، سفری خوش»، «همه مهمانهای امام حسین ع»، «به صحرا شدم، عشق باریده بود»، «آتش بدون خاکستر» و «در حدیث دیگران» است.
📚 در فصل «شبی خوش، سفری خوش» مصنف در صدد بیان احساسی متفاوت از پدیده اربعین است که در هفت دهه از زندگی خود با آن زیست نکرده است. وی می نویسد: در اربعین شهودی پیدا کردم و حال عجیبی به من دست داد. تجربه مشابه ای که حدودا شانزده سال پیش در سفر حج داشتم و کتابی درباره حج شبیه به همین کتاب با عنوان «حج؛ نماز بزرگ» نوشتم. شاید آن کتاب، تمرینی برای نگارش «به صحرا شدم عشق باریده بود» بود.
نه
📚 غلامعلی حداد عادل در فصل سوم با مقایسهای از تفاوت عزاداری سیدالشهدا (ع) در دوران قبل و پس از انقلاب اسلامی می نویسد: در زمان انقلاب سی و سه سال داشتم و کاملا دوران قبل از انقلاب را تجربه کردهام. از زمان تولد، در روضه و هیأت و عزاداری بزرگ شده بودم و از این بابت نیز یک تاریخ ۸۰ ساله در ذهن من نقش بسته است. میتوانم معنای اتفاق و تحولی که در عزاداری امام حسین (ع) به برکت انقلاب اسلامی رخ را بهتر درک کنم. در واقع یک تحول مثبت در عزاداریها رخ داده است.
📚 وی می نویسد: در گذشته گفتمان ذلت، غم و غمپروری، گفتمان مسلط بر عزاداری سیدالشهدا (ع) بود. اسلام سیاسی حاکم بر ایران این گفتمان را به گفتمان حماسی تبدیل کرد. گفتمان ذلت به گفتمان عزت تبدیل شد. محتوای عزاداری تصحیح شد، چون حماسی شدن و عزتمند شدن در عاشورا چیزی نیست که امام خمینی (ره) از بیرون به محرم وصل کرده باشد. امام (ره) از درون خود عاشورا این مفهوم را بیرون کشید. آنقدر خاکستر روی آن آتش را پوشانده بود که گرمای مختصری از آن آتش حماسه و عزت خارج میشد. امام خمینی (ره) خیلی حکیمانه این خاکستر را فوت کرده و اجازه داد این آتش جان بگیرد و شعلهور شود.
📚 نویسنده کتاب «به صحرا شدم عشق باریده بود» می نویسد: راهپیمایی اربعین یک بُعد و یک ضلع از اضلاع انقلاب است. جوهر، روح و جان این راهپیمایی، نتیجه تحولی است که نه تنها در ایران، بلکه در همهجا به برکت انقلاب اسلامی اتفاق افتاده و این تحول، زنده شدن مذهب و فعال شدن دین در عرصه سیاست با الهام از نهضت حسینی است.
📚 حداد عادل در فصل آخر هدفش نشان دادن نگاه دیگرانی است که از بیرون به این پدیده بزرگ نگاه میکنند. وی می نویسد: در این راستا، سه منبع پیدا کردم. یک کتاب، ترجمه گزارشی از بخش علوم سیاسی دانشگاه «M.I.T» بود که در سال ۲۰۱۵ منتشر شده و در آن با حدود چهار هزارنفر مصاحبه صورت گرفته و پرسشنامه تهیه شده است. آنها گفته بودند که چنین جمعیت خالصی را در هیچ کجای دیگر از کره زمین نمیبینیم. این جمعیت گدازههای آتشفشان انقلاب اسلامی است. منبع دوم، گزارشی از مرحوم علی سلیمانی و سومین منبع نیز گزارشی از مصاحبه مرحوم نادر طالبزاده با الکساندر دوگین بود.