💢 از مداد علما تا دماء شهدا - ۱
✍ حسن رحیم پور (ازغدی)
بسمه تعالی
1⃣ از دی ۹۸ تا دی ۹۹، یکسال کامل، برگریزان بود. از مداد علما تا دماء شهدا، از ترور مجاهد نبردهای بین الملل و شهید جنبشهای آزادیبخش، قاسم سلیمانی و ابومهدی و ترور فیزیکدان بزرگ و بنیانگذار، فخری زاده و... تا فقدان آیه الله مصباح که قهرمان موشکاف عرصه معرفت و عقلانیت بود، ایران، مردان بزرگی را یک به یک از دست داد و چه بدست آورد؟
در باب سلیمانی، آیه الله عرفان عملی در جهاد کبیر تا جهاد اکبر و از شاهکار برادران گمنامش در سپاه قدس، شهیدان دفاع از مستضعفین جهان و رهایی ملتهای دربند، با دهها سلیمانی بینام که اسماعیل قاآنی، شهید دیروز و فردا، یکتن از آنان است همچنان باید گفت و خواهیم گفت، چه تازه اول عشق است و قافله شهر آشوبان کربلا تا همه جا در پنج قاره جهان خواهد رفت و غافلان و به خواب رفتگان را فرمان برپا خواهد داد.
دیدید ملتها و نسلها در سراسر عالم با پیکر سوخته و دست بریدهاش چه کردند؟ جوانان عالم، باز تشنه الگوی معاصر بودند و یافتند، (الگوهای بیشتری در راهند و تا سال بعد، خدا کریم است!)، انقلابیون مسلمان، "چه گوارا"ی صدپله، الهامبخشتر خود را، و حکومتها، تهدید اصلی بقای خود را، و دولتمردانمان راز محبوب نبودن خود را ی کجا یافتند. جهان نیز اسلام "ترور و خشونت" را در تقابل با اسلام "جهاد و شهادت" شناخت و تفکیک طلا و مطلا، ممکن شد.
هزار سلیمانی باید خاکستر شوند تا مکتب سلیمانی، هربار دوباره ققنوس وار برخیزد، مکتبی که سلیمانی را ساخت، باز هم خواهد ساخت، و مکتبی نبود که سلیمانی ساخته باشد.
ترامپ و پمپئو در آینده، بی حفاظ تر و در تیررس "رزمندگان بدون مرز" خواهند بود و چون سلمان رشدی، دیگر خواب راحت نخواهند داشت اما ضربه اصلی، بر باد رفتن هفت هزارمیلیارد دلار سرمایهگذاری آمریکا و چندهزار جنازه سرباز آمریکایی است که مخفیانه و بدون تشییع، دفن شدند در کنار بزرگترین تشییع پیکر در سراسر جهان و شکست اشغالگران غربی در عراق وسوریه و یمن و غزه و افغانستان و... جای مهر انگشتر سلیمانی بر پیشانی تاریخ.
2⃣ اما رحلت آیه الله مصباح، اتفاق مهمی در حوزه معرفت است و گرچه مردان معرفت، "بیزمان" و بیشتر، مسئله آینده مایند تا گذشته، اما برماست تا داغ او تازه است، به آوردههای ذهن خلاق آن نظریه پرداز بزرگ، ادای احترام کنیم. ملایی اهل معنا و فرهنگساز در معرکه های فلسفی و علوم انسانی، بی پروا در مواضع علمی بدون چرتکه اندازی های رائج، نکته سنج، فریب ناپذیر و متخصص در آسان کردن سخت ترین معقولات و جراح غده های بدخیم و پیچیده در تحریف دین که شاید اگر فداکاری و پایمردی او نبود، موج یک انحراف خطیر در فکر دینی و حاکمیت سیاسی بویژه در دهه هفتاد با پوشش تقلبی "نواندیشی دینی" و با القای سکولاریزم در لباس "عرفان"، و تزریق "لیبرال دمکراسی" در پرده "جامعه مدنی"، در کار تخریب مبانی انقلاب خمینی، حتی بدست معممین درس نخواندهای که به تدریج از گرداب فروپاشیده چپ، به مرداب عفن راست لیبرال درغلتیدند، بثمر می نشست.
آن مقاومتها بود که کینه ها برانگیخت اما هنر "فریب نخوردن" و "دقیق بودن" را به جامعه علمی و سیاسی کشور آموخت و بساط شعبده با دین را برهم زد، دینسازان را رسوا ساخت تا پس ازسالها عوامفریبی با افاضات پوششی و عناوین انحرافی در باب "نسبیت معرفت دینی" و "دین منهای معرفت و شریعت و عدالت"، آنان را بی لباس و بدون گریم و چهره پردازی، انگشت نما کرد، پس معلوم باشد چرا بی بی سی و صدای آمریکا بر پیکر او، جشن گرفته و نقل و نبات می پاشند! بپاشند اما کار از کار گذشت و با عینکی از جنس منطق که مصباح بر چشم نخبگان نهاد، کارایشان بشد.
آن افشای معرفتی اگر نبود، دین ستیزان مخفی شده در پس نقاب "نواندیشی دینی"، تن به خودافشایی نمیدادند که پس ازسالها رنگ و نیرنگ، خود به صراحت، به همانچه مصباح میگفت اعتراف کرده، و انکار کلمه الله، و تحریف وحی و نفی عصمت و رد خطاناپذیری رسول ص و طرد ولایت خدا و اولیائش، و باقی فاضلاب فروخورده دهه هفتاد را عاقبت در دهه نود، بالا آوردند و قرآن کریم را نیز ساخته محمد ص و دیوان شعر او خواندند.
پس از دو دهه نبرد مظلومانه دوباره باید به هزاران برگ تفکر نوبرانه این مرد، نگاهی خیره تر داشت.
ادامه در پست بعدی...🔰
@mesagh
💢 از مداد علما تا دماء شهدا - ۲
✍ حسن رحیم پور (ازغدی)
3⃣ آقای مصباح را شاید پنج، شش نوبت، بیشتر زیارت نکرده باشم و عمده شناخت بنده از مسیر کتابها بلکه کتابخانه نظریات او در دهها موضوع تخصصی بود.
و هر بار برخلاف چهره ای که از او ساختند، ایشان را منصف و نقدپذیر یافتم، خاصه، یک ملاقات که تماما صرف نقد طلبگی بر برخی فرمایشات ایشان کردم و هرچه کردم، ذره ای امتناع و خودبرتربینی که بیماری اخلاقی برخی علمای حوزه و دانشگاه است، در آن مرد اخلاقی و متواضع، نیافته و مثقالی بی انصافی و بی توجهی در آن متفکر صبور ندیدم.
مجتهد در"اصول دین" و بری از بی تفاوتی و بی حسی در دفاع از حق بود، در دورانی که بسیاری فاضلان فضل فروش، فاقد درک تحلیلی از اصول و محروم از مهارت خودسازی و جسارت خودسوزی، و بیشتر گرفتار اظهار خودند تا درد دین.
مصباح از پیشتازان تحول در حوزه و از خط شکنان تحجر و مشعلداران نوآوری و نواندیشی و زخم خوردهی اصلاح طلبی خویش در نظام آموزشی و پژوهشی حوزه نیز بود.
4⃣ پس از سلطنت رضا پهلوی و سپس شهریور ۲۰ و اشغال مادی و معنوی ایران که چیزی از ایران نماند و از هر جهت دچار فروپاشی شد، هسته های مقاومت فکر دینی در کشور بتدریج فعال و در برابر ایدئولوژی اسلام ستیز رژیم شاه، کمونیستها، بهاییت، کسروی گری و... خط دفاعی تشکیل دادند. از جمله، حلقه ای که در قم، برگرد امام و آقای طباطبایی شکل گرفت، از کارآمدترین هسته های مقاومت علمی و عملی بود که تا امروز برکاتش پیداست. دهها متفکر بزرگ و صدها روحانی مبارز، در "معرکه معرفت" و در "جبهه سیاست"، براستی سرنوشت ایران، تشیع و جهان اسلام را ظرف چند دهه تغییرات اساسی دادند. شاگردان مشترک حلقه طباطبایی و مکتب امام، "عقلانیت دینی" را تکثیر و به روز کرد و این جنبش در تفکر دینی، معادله قوا را تغییر داد؛ مطهری و جوادی آملی و مصباح یزدی و حسن زاده و دهها تن دیگر، به رغم فراز و فرودها وتفاوتها، هر یک، جهانی بنشسته در گوشه ای بودند و تاریخ تفکر معاصر را به پیش راندند.
کارکرد تئوریک شهید مطهری در دهه سی تا شصت در برابر التقاط چپ، و کارکرد سیاسی شهید بهشتی در برابر لیبرالیزم مذهبی در ساختار حکومت پساانقلاب، هرچه بود، آقای مصباح از دهه ۴۰ در کنار آنان و از دهه ۶۰ تا آستانه ۱۴۰۰، بار شهیدان را بر دوش کشید، و تداوم همان کارکرد علمی و طبعا هدف همان بمبارانها بود که آنان را نیز تا بودند، یکروز بی نصیب نگذارد.
اهمیت کار مصباح و نقطه زنی او در فلسفه های مضاف و علوم انسانی را همه میتوانستند از شدت کینه ورزی ها حدس بزنند حتی اگر آشنا به دهها نظریات جدیدی نباشند که در ذهن خلاقش در فلسفه، کلام، عرفان نظری، اصول فقه، معرفت شناسی، فلسفه حقوق و فلسفه اخلاق، فلسفه سیاسی و فلسفه علم به ویژه علوم اجتماعی و نوآوری های متدیک در تفسیر قرآن و طبقه بندی سنت به تناسب آخرین پرسشهای جهانی شکفت و رویید و پاسخ گفت و گفت و سوخت و سوخت.
شاید در جهاتی، غرب شناس ترین میان شاگردان علامه طباطبایی بود. نمونهی بن بست شکنی هایش در فلسفه های مضاف و علوم انسانی، شنیدنی است و شاید در آینده بدان بپردازم اما نقدا به مخالفانش پیشنهاد میکنم حال که خیالشان از رفتن او راحت و شاید کینه ها کمی آرام گرفته باشد، آثار و نظریات او را پس از همه افترائاتی که به او بستند، بخوانند و فلسفه موضعگیری های او را دریابند گرچه همچنان منتقد شیوه یا سلیقه ایشان بویژه در سیاست ورزی باشند.
@mesagh
💢 اقتصاد نیوز: واکنش بازارها به کودتای ترامپ/ خرید و فروشها متوقف شد/ وحشت بازارها از طرفداران ترامپ
🔻 بازارها از حمله طرفداران ترامپ به ساختمان کنگره وحشت کردند، خرید و فروشها متوقف شد و برخی بازارها مانند طلا دچار سکته قیمتی شدند.
🔸یکی از سناریوهای پیش روی بازار طلا تنش و مشاجره درباره نتیجه انتخابات آمریکا بود در این سناریو قیمت طلا افزایشی بود. بامداد امروز چنین اتفاقی رخ داد اما طلا نتوانست صعود چشم گیری داشته باشد.
🔸در آمریکا آشوب سیاسی در حال رخ دادن است که برخی آن را «کودتای ترامپ» نیز مینامند. مسلح بودن طرفداران ترامپ و خشونت آنها در ساختمان کنگره، بازار را وحشتزده کرده است. به طوری که به نظر میرسد فعلاً سرمایهگذاران از هر اقدامی دست نگه داشتند.
▫️http://ydac.ir/x2lyt
💢 تنها راهی که برای دهلی نو وجود دارد
🔻 تحقق منافع استراتژیک هند در آسیای مرکزی از کانال ایران
✍️ مریم خالقی نژاد، پژوهشگر میهمان مرکز مطالعات استراتژیک خاورمیانه
🔻 سال هاست که هند دریافته تنها با سیاست امریکا محوری نمی تواند به منافع خود بخصوص اتصال به اسیای مرکزی دست بیابد و به همین دلیل تمرکز بیشتری بر چشم انداز مشارکت راهبردی با این منطقه به خصوص ایران را در دستور کار خود قرار داده چرا که راه های ترانزیتی از شمال و جنوب دسترسی هند را به آسیای مرکزی بسیار هموار می کند که هم از نظر زمانی و هم مکانی بسیار به صرفه است...
▫️http://ydac.ir/zaeei
💢 برآورد استراتژیک تلآویو از تهدید هزاران موشک دقیق لبنان، سوریه، یمن و ایران
🔻انستیتوی مطالعات امنیت داخلی رژیم صهیونیستی: در سال ۲۰۲۰ موازنه امنیت داخلی اسرائیل به هم ریخت و مهمترین چالش ۲۰۲۱ اسرائیل، خروج ایران از برجام و نزدیکی آن به لبه پرتگاه قدرت هستهای است.
🔸روند افول برتری اسرائیل مقابل ایران که در حال پیشبرد پروژه دقت موشکی خود است، ادامه خواهد یافت.
🔸ایجاد روابط مسالمتآمیز با دولت بایدن و تقویت ائتلاف با آمریکا ضروری است. دایره عادیسازی روابط میان اسرائیل و همسایگان باید گسترش یابد.
🔸باید تلاش علیه استقرار ایران در سوریه ادامه یابد و تهدید راهبردی، در هزاران موشک دقیق از لبنان، سوریه، عراق، و ایران است.
🔸اسرائیل باید برای احتمال وقوع جنگ در چند جبهه آماده باشد اما باید تلاشها برای ممانعت از آن و استفاده از گزینههای جایگزین به کار گرفته شود.
▫️fna.ir/f1w4iz
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 تحلیل کارشناس کره ای:
📍ایران از قبل برای توقیف نفتکش ما و پرداخت بدهی ها برنامه ریزی کرده بود/در واقع ایرانی ها دارن میگن خودتون داوطلبانه تشریف بیارید...!
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 اظهارات کارشناسان بلومبرگ درباره دارایی های بلوکه شده ایران در کره جنوبی و توقیف کشتی این کشور...
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 بحث بهت آور شیرزن عراقی با مجری شبکه سعودی
💢 توطئه صهیونیستها برای تخریب "قبة الصخره"
🔻 شیخ محمد احمد حسین مفتی قدس و خطیب مسجد الاقصی، پیشنهاد گروه موسوم به "جماعات الهيكل" به رژیم اشغالگر مبنی بر ارائه طرح یپشنهادی به اوقاف اسلامی قدس و حکومت اردن برای جداسازی مسجد قبة الصخره به منظور بنای هیکل را محکوم کرد ونسبت به تبعات این اقدام هشدار داد و گفت: چنین پیشنهادی، نشانگر هدف اشغالگران و گروههای تندرو برای تخریب مسجد "قبة الصخره" و بنای هیکل یهودی و تغییر وضعیت دینی، تاریخی و قانونی حاکم در مسجد الاقصای مبارک است
⭕️کمیته مشترک مرزی اتیوپی ـ سودان بیانیه ای درباره وضعیت فعلی مرزهای دو کشور صادر کرد.
⭕️کمیته مشترک جمعه در بیانیه ای تاکید کرد که مرزهای اتیوپی و سودان برای بیش از یک قرن محل اختلاف و درگیری بود و تنش در روابط میان دو کشور و دو ملت فقط یک نزاع مرزی بوده است.
⭕️در این بیانیه آمده است که توافقنامه ترسیم مرزها برای نخستین بار در سال 1902 امضا شد. اما طرفین مرزها را تعیین نکردند. سودان در آن زمان مستعمره انگلیس بود و یک انگلیسی به نام جوین برای ترسیم مرزها در سال 1903 تلاش کرد؛ اما اتیوپی آن را نپذیرفت.
⭕️طبق این بیانیه، دو کشور بر ترسیم مجدد مرزها در 18 جولای 1972 توافق کردند و در چندین معاهده مشترک، ملاحظات طرفین نیز رد و بدل شد. و طبق آن دو کشور بر حل اختلاف مرزی به صورت دوستانه و حفظ وضعیت فعلی توافق کردند تا آنکه مرزها با توافق طرفین ترسیم شود.
⭕️دراین بیانیه آمده است که به خاطر دوستی عمیق میان دولت اتیوپی و سودان، مساله مرزهای مشترک چیزی جز دوستی میان دو کشور نبود؛ اما تحرکات اخیر سودان برای عبور از مرزها و تغییر اوضاع با استفاده از زور توافق میان دو کشور را نقض می کند و این امر طبق قوانین بین المللی غیرقابل قبول است.
⭕️کمیته مشترک همچنین افزود: ارتش سودان خسارتهای گسترده ای به کشاورزان اتیوپی که در امتداد مرزها زندگی می کنند، وارد ساخت و بسیاری از آنها را به قتل رساند و آواره کرد. از سوی دیگر برخی فشارها از سوی نیروهای خارجی که خواهان دوستی میان دو کشور نیستند، اعمال می شود. طرف سودانی باید برای دستیابی به راه حلی که با توافق پیشین همسویی و همخوانی دارد، همکاری کند.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@mesagh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 بازتاب رزمایش پهپادی ارتش ایران
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴📢شرایط امنیتی پایتخت آمریکا
🔻 پلیس آمریکا تلاش دارد با قطع راهها مانع از راهپیماییهای خیابانی شود.
💢 سخنرانی سید حسن نصرالله درباره مسائل لبنان
🔻 واکنش سید حسن نصرالله به آشوب اخیر در کنگره آمریکا
دبیر کل حزبالله در ابتدای سخنرانی گفت، اجازه دهید اشارهای کنم به آنچه در آمریکا رخ داد
آنچه در کنگره آمریکا رخ داد، حادثه مهمی بود؛ این حادثه چیزی بود که از یک و نیم سال پیش تلاش میکنند در لبنان ایجاد کنند
آمریکاییها عادت کرده بودند که اتفاقاتی که برای کنگره افتاد، [مشابه آن را] برای دیگر کشورها صادر کنند تا حکومتهای آن را سرنگون کنند
برخی دوستان آمریکا تلاش کردند آن را حادثهای ساده نشان بدهند اما خیر آمریکاییها خودشان بهتر میدانند که چه اتفاقی افتاد
این موضوع تا جایی پیش رفت که برخی در آمریکا خواستار عزل ترامپ شدند
این دموکراسی آمریکاست و این حادثه ماهیت دموکراسی آمریکا را نشان داد
این حادثه نشان داد که ترامپ برای حفظ قدرت حتی حاضر است آمریکاییها را به کشتن دهد.
🔻دموکراسی آمریکا عقیم است
آمریکاییها [در پی حادثه کنگره] نتیجه سیاست ترامپ و آمادگی او برای کشتن و حتی کشتن آمریکاییها برای خاطر حفظ قدرت را خوب درک کردند
ما خیلی وقت است که درباره سیاستهای ترامپ هشدار داده بودیم
آنچه آمریکاییها [در کنگره] مشاهده کردند، نمونه ساده و کوچکی بود از چیزی که آمریکا در یمن، سوریه، عراق، فلسطین، محاصره [تحریم] ایران و ونزوئلا ایجاد کرده است.
دموکراسی آمریکا عقیم است و رسیدن ترامپ به قدرت، نمونهای از این دموکراسی است
ترامپ، شرکا و متحدانش نمونهای از حکام دیکتاتورهای تشنه قدرت است حتی اگر به قدرت رسیدنشان به زیان ملتهایشان باشد.
🔻انفجار بندر بیروت نباید سیاسی یا حزبی شود؛ نتیجه تحقیقات را نباید از مردم پنهان کنند
از ابتدا تلاش کردند حزبالله را متهم کنند و بحث سلاح و انبار مهمات و موشک را مطرح کردند
بسیاری در لبنان تلاش کردند از این موضوع سوءاستفاده کنند
مسئله انفجار در بندر بیروت مسئلهای ملی است و نباید به موضوعی مذهبی، سیاسی یا حزبی تبدیل شود
حزبالله به عنوان یک حزب سیاسی تمام تلاش خود را میکند تا تحقیقات تکمیل و مسئولان محاسبه شوند
تحقیقات ارتش و نیروهای امنیتی در این خصوص تمام شده است
سوال و مطالبه امروز؛ آیا مردم لبنان و خانواده شهداء و کسانی که منازلشان خراب شده، حق ندارند که از نتیجه تحقیق مطلع شوند؟
حقیقت را به مردم بگویید. آیا این انفجار نتیجه وجود سلاح، مهمات، موشک یا مواد انفجاری نظامی بود یا نتیجه چیزی دیگر بود؟
برخی چقدر تلاش کردند که اختلافات مذهبی ایجاد کنند و بهرهبرداری سیاسی کنند
علت چه بود؟ حمله هواپیمایی یا موشکی بود؟ نتیجه خرابکاری بود؟ پنج ماه گذشته و مردم نمیدانند چطور فرزندشان را از دست دادند
چرا نتیجه تحقیقات را پنهان میکنند؟
چه کسی نیترات را آورد؟
🔻حزبالله پرونده انفجار بندر بیروت را تا آخر دنبال خواهد کرد
از ابتدای حادثه تلاش کردند حزبالله را متهم کنند
همه تحرکات آمریکا و اروپا از سال ۲۰۰۵ همه با محوریت [زدن] سلاح مقاومت بوده است
این پرونده نباید سیاسی و حزبی شود
به مردم لبنان قول میدهم که حزبالله این پرونده را تا پایانی عادلانه و صادقانه، دنبال کند
اتهامزنی به حزبالله، سبب میشود که حزبالله آن را با دقت بیشتری دنبال کند تا علت روشن و مسئولانش محاسبه شوند
مسئولان قضایی باید با مردم صریح باشند
از فرماندهی ارتش میخواهم تا مسئولیت خود را بر عهده بگیرد و در خصوص نتیجه با مردم صادق باشد
بازرسهای قضایی نباید صرفا درخصوص مسائل اداری اتهامزنی کنند بلکه باید واقعیت انفجار در بندر را توضیح دهند
بازرس قضایی باید مردم را در جریان علت انفجار قرار بدهد.
b2n.ir/299194
@mesagh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#فائزه_هاشمی فرزند پدری است که مناسبات اشرافیگری، باندبازی، اختلاس، فساد اقتصادی، لیبرالیسم و سیاست خارجه تنشزدایی را در جمهوری اسلامی بنا نهاد.
پدر او بود که تکیه گاه فتنه۸۸ شد و نظام اسلامی را تا لبه پرتگاه پیش برد.
فائزه دختر همان پدری است که ۶ ماه اول دولت احمدینژاد به سران سعودی نامه نوشت نگران نباشید این دولت ۶ ماه دوام نمیآورد!
دختر همان است که تکیهگاه سیاسیونی قرار گرفت که بعد از فتنه۸۸ به آمریکاییها نامه نوشتند حالا نوبت تحریم است!
حرف فائزه که میگوید دوست داشتم ترامپ رای بیاورد تا با فشار و تحریم بیشتر، باعث تغییر سیاستهای جمهوری اسلامی شود، حرف خودش نیست. حرف پدرش است که در کنار سایر سران فتنه، زمینه تحریمها را فراهم کردند و سپس به بهانه رفع تحریمها، دولت را بدست گرفتند!
هم قطاران او هم به اوباما نامه نوشتند هم به ترامپ و درخواست تحریمهای بیشتر کشورمان را داشتند.
و چه مظلوم ملت ایران؛ که برای رفع تحریمها به همینان اعتماد کرد که مثلاً زبان دنیا را بلدند غافل از آنکه اینها وجود و دولتشان را مدیون تحریمها و فشارها هستند!
مشتاق تحریمها بودند اما میگفتند میخواهیم برجام امضا کنیم تا تحریمها رفع کنیم اما در حقیقت با برجام دنبال تغییر سیاستهای نظام و براندازی از درون بودند!
این حرف فائزه سالها سیاست محوری جریان مدعی اصلاحات و براندازان بوده!
@mesagh
ریاستجمهوری خاتمی، حضور معین، کروبی و مهرعلیزاده و حتی هاشمی در انتخابات ۱۳۸۴، همچنان به رسمیت شناخته شد.
حضور موسوی و کروبی در انتخابات ۱۳۸۸ و حضور عارف در انتخابات ۱۳۹۲ نشان دادند که اصلاحطلبان همچنان به رسمیت شناخته میشوند، اما این رسمیتیافتگی درباره شخصیتهای فکری آنان که به «جمهوری» در مقابل جمهوری اسلامی رسیدهاند و کسانی که تلاش میکنند عرفیگرایی را ترویج نمایند و کسانی که در تلاشند ولایت فقیه را تشریفاتی کنند، صدق نمیکند.
بنابراین، فقط منازعه و بحران معرفتی و فکری اصلاحطلبان با نظام نبود که رهبری را میآزرد که طراحی فتنه ۸۸ توسط احزاب مشارکت و سازمان مجاهدین، اصلاحطلبی را به رویارویی با نظام کشاند و غرب را به عملکرد این جریان امیدوار کرد.
🔻 صف پشیمانان از «انقلابیبودن ماهیت نظام» بیشتر شد و توابین لانهجاسوسی هویدا شدند. صدها کتاب و مقاله در نفی عصمت، ولایتفقیه، اسلام سیاسی و فقه نوشته شد. اصلاحطلبان جدید به جای اندیشه امام، هابرماس را به عنوان الگوی چپ به ایران آوردند تا از او الگوی اجتماعی، فلسفی و سیاسی بگیرند چرا که اندیشه او را دارای سنخیت با خود میدانستند. در نقطه مقابل کسی نمیتواند بگوید رهبری از چارچوبهای فکری- معرفتی خود پس از ورود به جایگاه رهبری عدول کرده است. آیا رهبری از جهت نگاه به دین، سبک زندگی شخصی، تقوای سیاسی، نوع سیاستورزی (اعتقاد به اسلامسیاسی)، باورمندی به راه امام، نگاه به غرب، فهم از عدالت و... تغییر کرده است؟
🔻از قضا اصلاح طلبان نیز جز نظارت استصوابی هیچ نقدی را تاکنون رسماً به شخص رهبری وارد نکردهاند. توهم فهمیدگی، عقلانیت و روشنفکری نیز آسیب مضاعفی را بر چپهای دیروز و اصلاح طلبان امروز وارد کرد. مثلاً به آیتالله مصباح بنگرید، بهرغم صدها کتاب و آن سوادکمنظیر وقتی به رهبری میرسیدند با سرعت به سمت بوسیدن دست و حتی پای رهبری میدویدند (البته رهبری هم مانع میشد و فیلمهای آن موجود است)، اما هادی غفاری که از چپ خشن خروج کرده و کاور اصلاح طلبی پوشیده است، میگوید: «آقای خامنهای آنچه تو خواندهای، من هم خواندهام، چرا باید من از تو اطاعت کنم؟» این هم قطع تعلقات عاطفی، هم حسادت و هم عرفیگرایی و منیت است که موجب گرفتاری بسیاری از چپها شد.
🔻البته هیچموقع جسارت آسیبشناسی خود با محوریت اصول اندیشه امام را نداشتند و مشی روشنفکری از آنان جزایر متعددی را ایجاد کرد و به جایی رسیدند که دیگر رفت و برگشت بین روشنفکری و سیاستورزی میسر نشد.
معتقدم نوع مواجهه چپها با رهبری آیتالله خامنهای با صبوری ایشان همراه و آمیزهای از صبوری و مظلومیت بود که موجب عزت بیشتر ایشان شد.
این جماعت هم اصلاحطلبی را (به تعبیر خودشان) راه بدون بازگشت میدانند هم بعضاً تعلقات عاطفی به امام ندارند.
بهکارگیری کلماتی مانند «آقای خمینی» و «آیتالله خمینی» نشان میدهد از امام هم عدول عاطفی کردهاند.
اما معتقدم چپها میتوانند خود را پیدا کنند و به هم بپیوندند.
👇رودربایستی را کنار بگذارند و با سکولارها مرزبندی داشته باشند و سه مسئله را صراحتاً اعلام کنند:
#یکم - نسبت خود با سیاستهای کلی نظام را روشن نمایند. از زمانی که اصلاحطلب شدند نسبت به سیاستهای کلی نظام که تبلور عملی ولایت فقیه در اداره کشور است یا سکوت کردند یا طعنهزننده، گذشتند.
#دوم- در نظام دینی حذف تعلقات عاطفی بین رهبری و همراهان درون حاکمیت آفت های زیادی دارد. نگارنده معتقد است دل رهبری بعد از انتخابات ۱۳۸۸ از این جماعت خون است و حتما نزد امام شکایت بردهاند، اما همچنان صبورانه به پیش میروند.
#سوم - بحران هویت و بحران معرفت را سامان دهند و از تعارضات، تضادها و سردرگمی نجات یابند و نسبت به مشروعیت نظام با عینک دموکراسی و جمهوریخواهی غربی نگاه نکنند و با نظام روراست باشند. تاریخ همیشه حق را نگاه میدارد و بقیه حواشی از حافظه تاریخ زدوده خواهد شد. تقوای جمعی رمز عزت جمعی است.
@mesagh
هدایت شده از mesaghمیثاق
🔸بازداشت شیخ وهابی در غزه
🔹حماس هفته گذشته از بازداشت فردی به نام «الشیخ مجدی المغربی» خبر داد که اقدام به پارهکردن تصاویر شهید سلیمانی در غزه کرده بود.
🔹این شیخ وهابی، فردی ناشناخته نیست و سخنرانیهای داغی علیه تشیع، ایران و جبهه مقاومت، با هدف تحریک جوانان غزه برای رفتن به سوریه و جنگ علیه دولت این کشور، از او منتشر شده است.
🔹«المغربی» هم مانند مفتی اعظم آلسعود، برای تهییج طرفداران خود، شیعیان را کافر میداند و مدعی است که شیعیان خداپرست نیستند.
🔹پارسال و امسال، غزه شاهد مراسمات مختلفی برای بزرگداشت سردار سلیمانی بود تا جایی که خشم و عصبانیت جریان وهابی تکفیری با خشم صهیونیستها نیز همراه شده است.
💥☄💥☄💥☄💥☄💥
☄
⭕️ویژگیهای انسان عاقل و هوشمند (بخش دوم و پایانی)
🔶در طول تاریخ در هیچ مکتب و مذهب و در هیچ حزب و گروهی، بیشتر از مکتب اسلام و خصوصا #مذهب_شیعه و در هیچ کتابی بیشتر از قرآن و در تعالیم هیچ پیامبری، بیش از بیانات پیامبر اسلام حضرت محمد مصطفی(ص) بر #اهمیت_عقل و استفاده از آن و چگونگی شکوفایی آن تکیه نشده است.
💠صبر در برابر رفتار جاهلی
🔷خداوند در یکی از آیات میفرماید: «هنگامی که شخص جاهلی با شما برخورد کرد و شما را با تندی خطاب نمود، شما با سلامت و صبر و بردباری با او رفتار کنید»؛ «و اذا خاطبهم الجاهلون قالوا سلاماً.»[فرقان،۶۳] درباره این آیه تفسیرهای گوناگونی بیان شده است، یکی از آن تفاسیر، تفسیر نمونه است که میفرماید: «و هنگامی که جاهلان آن ها را مورد خطاب قرار میدهند و به جهل و جدال و سخنان زشت می پردازند، در پاسخ آن ها «سلام» میگویند، سلامی که نشانه بیاعتنایی توأم با بزرگواری است، نه ناشی از ضعف؛ سلامی که ناشی از عدم مقابله به مثل در برابر جاهلان و سبک مغزان است؛ سلام و وداع گفتن با سخنان بی رویه آن ها است، نه سلام تحیّت که نشانه محبت و پیوند و دوستی است، خلاصه سلامی که نشانه حلم و بردباری و بزرگواری است.»[۱]
🔷یا در آیه ۳۴ سوره مبارکه فصلت میفرماید: «وَ لا تَسْتَوِی الْحَسَنَةُ وَ لاَ السَّیِّئَةُ ادْفَعْ بِالَّتِی هِیَ أَحْسَنُ فَإِذَا الَّذِی بَیْنَکَ وَ بَیْنَهُ عَداوَةٌ کَأَنَّهُ وَلِیٌّ حَمِیمٌ؛ و به وسیله حق باطل را دفع کن و با حلم و مدارا، جهل و خشونت را و با عفو و گذشت به مقابله با خشونت ها برخیز و هرگز بدی را با بدی و زشتی را با زشتی پاسخ مگوی که این روش انتقام جویان است و موجب لجاجت و سرسختی مُنحرفان میگردد». و در پایان آیه به قسمتی از فلسفه عمیق این برنامه در یک جمله کوتاه اشاره کرده، میفرماید: «نتیجه این کار آن خواهد شد که دشمنان سرسخت همچون دوستان گرم و صمیمی شوند».
💠گذشت از ظلم دیگران
🔷حق کسی که به تو بدی کرده آن است که او را ببخشی و اگر دانستی که عفو مضر است، او را مجازات کنی، زیرا خداوند میفرماید: «هرکس پس از ظلمی که بر او رفته، درصدد انتقام و مجازات باشد، ایرادی به او نیست. ایراد و مؤاخذه تنها بر کسانی است که بر مردم ظلم میکنند و در زمین به ناحق طغیان و شرارت مینمایند. برای آنها عذاب دردناکی است و هرکه بر ظلم کسی صبر کند و (با وجود توانایی بر انتقام) عفو کند، این عمل از کارهای پرارزش و بزرگ است.[شوری،۴۳] و نیز خدای عزوجل فرمود: «هرگاه خواستید مجازات کنید تنها به مقداری که به شما تعدی شده کیفر دهید و اگر صبر پیشه کنید، این کار برای صابران بهتر است.[نحل،۱۲۶]
💠بخشش به معنای بی خیالی نیست
🔷بخشیدن خطای دیگران و نادیده گرفتن آن از بی توجهی، بی اعتنایی یا بی خیالی ناشی نمیشود و آن هایی که فکر میکنند، بخشش، مترادف سستی و زد و بند و مطالبه گری و... است، اشتباه میکنند. بخشش واقعی از عشق حق، ریشه گرفته است و انسان با بخشش به یکی از صفات الهی مجهز میشود و در می یابد که با بخشیدن چگونه می تواند یک گام به انسانیت نزدیک تر شود. به امید آنکه ان شاء الله هر چه بیشتر با مصادیقی که پیامبر اکرم(ص) فرموده اند خود را بیشتر تطبیق داده و در مسیر انسان های عاقل البته به معنای واقعی، زندگی سعادتمندی داشته باشیم.
پی نوشت
[۱] تفسیر نمونه، انتشارات دارالکتب الاسلامیه، ج۱۵، ص۱۴۹
منبع: حوزه نت
⭕️اهداف #جنگ_نرم
🔹 #استحاله_فرهنگی در جهت تأثیرگذاری شدید بر افکار عمومی جامعه مورد هدف، با ابزار خبر و اطلاع رسانی هدفمند و کنترل شده که نظام سلطه همواره از این روش برای پیشبرد اهداف خود سود جسته است.
🔹 #استحاله_سیاسی به منظور ناکارآمد جلوه دادن نظام مورد هدف و تخریب و سیاه نمایی ارکان آن نظام.
🔹 ایجاد #رعب_و_وحشت از مسائلی همچون فقر، جنگ یا قدرت خارجی سرکوبگر و پس از آن دعوت به تسلیم از راه پخش شایعات و دامن زدن به آن برای ایجاد جو بی اعتمادی و ناامنی روانی.
🔹 #اختلاف_افکنی در صفوف مردم و برانگیختن اختلاف میان مقام های نظامی و سیاسی کشور مورد نظر در راستای تجزیه سیاسی کشور.
🔹 #ترویجروحیهیاس و ناامیدی به جای نشاط اجتماعی و احساس بالندگی از پیشرفت های کشور.
🔹 #بیتفاوتکردن_نسلجوان به مسائل مهم کشور.
🔹 #کاهشروحیه و کارآیی در میان نظامیان و ایجاد اختلاف میان شاخه های مختلف نظامی و امنیتی.
🔹 ایجاد اختلاف در سامانه های کنترلی و ارتباطی کشور هدف.
🔹 #تبلیغات_سیاه (با هدف براندازی و آشوب) به وسیله شایعه پراکنی، پخش تصاویر مستهجن، جوسازی از راه پخش شب نامه ها و…
🔹 #تقویتنارضایتیهایملت به دلیل مسائل مذهبی، قومی، سیاسی و اجتماعی نسبت به دولت خود، به طوری که در مواقع حساس این نارضایتی ها زمینه تجزیه کشور را فراهم کند.
🔹تلاش برای بحرانی و حاد نشان دادن اوضاع کشور از راه ارائه اخبار نادرست و نیز تحلیل های نادرست و اغراق آمیز.
🔸 #جنگ_نرم به ابزارها و امکاناتی نیازدارد تا بتواند به اهداف خود جامه عمل بپوشاند.
منبع: قرارگاه سایبری رسام
⭕️ #امام_موسی_كاظم عليه السلام:
💠أبلِغ خَيرا و قُل خَيرا ولا تَكُن أمُّعَةً.
🔷خير برسان و سخن نيك بگو و سست رأى و فرمان برِ هر كس مباش.
📕الاختصاص، ص ۳۴۳
#امام_موسی_كاظم