🔴 اقتصاد دولت روحانی به روایت آمار
🔻رئیس جمهور چندی پیش دولت یازدهم و دوازدهم را دوران گشایش و پیشرفت دانسته بود، این در حالی است که آمارهای رسمی از وضعیت شاخصهای اقتصادی، نه تنها پیشرفت، بلکه ثبات را هم نشان نمیدهد.
1⃣ مرکز آمار رشد اقتصادی در سال ۹۸ را بدون نفت منفی ۰.۶ درصد و با نفت منفی ۷ درصد گزارش داد.
2⃣ بعد از انقلاب، چهارمین موج سهمگین تورمی در سال ۹۷ رقم خورد که با توجه به نوسان شدید ارزی نرخ تورم نقطه به نقطه به ۵۰ درصد رسید.
3⃣ طی ۸ سال اخیر نقدینگی ۶.۴ برابر و پایه پولی به ۴.۱ برابر رسیده است. تازه ترین آمارها نیز از روند افزایشی این دو شاخص خبر میدهد.
4⃣ مرکز پژوهشهای مجلس اعلام کرد: روند صعودی ضریب جینی و نسبت ۱۰ درصد ثروتمندترین به ۱۰ درصد فقیرترین جمعیت از سال ۹۲ نشان میدهدافزایش قابل توجه نابرابری و شکاف اجتماعی در نتیجه رشد اقتصادی منفی و تورم بالای اقتصاد طی این سالها بوده است.
https://eitaa.com/mesagh
🔴 #آمریکا_اروپا_سازمان_ملل | سه ضلع تنش مرکب با ایران‼️
🔻 از وقتی آمریکا از برجام خارج شد، بیش از دو سال میگذرد. در طول این مدت هر چند دیگر شرکای این توافق در کلام با آمریکا همراهی نکردند و علیه خروج آن از برجام و پیامدهای آن ابراز ناخرسندی کردند، اما عملا همراهی کرده و از لابلای مواضع و عملکرد تروییکای اروپا هویدا بود که تفاوتی ماهوی میان خواستههای آنها از ایران با شروط 12 گانه واشنگتن وجود ندارد و تنها تفاوت در شکل بیان و طرح مسائل است.
🔹 هر چه از خروج آمریکا از برجام بیشتر گذشت، اروپاییها به مواضع و شروط این کشور نزدیکتر شدند و در این میان، کاهش تعهدات هستهای از جانب ایران نیز تاثیری در مواضع شرکای اروپایی نداشت.
🔹 در این میان نزدیکی اروپا با آمریکا تا بدان جا پیش رفته است که چند وقتی است دیگر طرفهای اروپایی برجام حتی در مقام کلام نیز ملاحظات را کنار گذاشته، و در قول و عمل با طرف آمریکایی همسو شدهاند.
🔹 تالی این همسویی را میتوان در همراه کردن سازمان ملل با خود در تنش با ایران مشاهده کرد و سازمان ملل چه دبیر کلی آن چه آژانس بینالمللی انرژی اتمی به ضلع سوم این تنش مبدل شدهاند.
🔹 برآیند طبیعی این مساله نیز صرفا بازگرداندن پرونده ایران به سازمان ملل و دادن بعد جهانی و اجماعی به آن است؛ به گونهای که بحث خروج آمریکا از برجام دیگر فرع الفروع مباحث و مسائل هم قرار نگیرد و این دقیقا همان چیزی است که دونالد ترامپ از روز نخست ریاست جمهوری خود و پس از خروج از برجام به عنوان یک هدف دنبال میکرد.
🖌 #صابر_گل_عنبری
https://eitaa.com/mesagh
🔴 افشاگری بولتون و آینده ترامپ
♦️ خلاصه کتاب خاطرات ۵۵۷ صفحه ای جان بولتون که اخیرا با عنوان " اتاق حوادث " روایتگر تجربیات مشاور سابق امنیت ملی آمریکا از همکاری با ترامپ منتشر شده ، به طرز عجیبی در حال اثر گذاری بر افکار عمومی است. این کتاب که قرار است از هفته آینده به بازار عرضه شود بی تردید تاثیری چشمگیر بر آینده سیاسی رئیس جمهور فعلی آمریکا می گذارد.
🔻بولتون در این کتاب مطالبی را در خصوص ترامپ مطرح کرده که نشان دهنده اوج کم اطلاعی و بی تجربه گی او از مسائل سیاسی و بین المللی ست:
🔹این کم اطلاعی تا حدی ست که ترامپ تا قبل از دیدار با نخست وزیر بریتانیا در سال ۲۰۱۸ نمیدانسته که این کشور به سلاح اتمی مجهز است.
🔹همچنین راوی در قسمت دیگری از این کتاب بیان میدارد : ترامپ قصد داشته محدودیت ۲ دوره ریاست جمهوری در آمریکا را مانند چین لغو کند.
گزاره ای که بی شک حساسیت افکار عمومی و نخبگان را در کشور لیبرال ها برخواهد انگیخت.
🔹نکته بعدی آشنا نبودن ترامپ با کشور فنلاند است که بر اساس تصور او فنلاند بخشی از روسیه است.
🔹از بی خبری ترامپ که بگذریم مشی رفتاری او نیز از گزند افشاگری های جان بولتون در امان نمانده و تلاش رئیس جمهور فعلی آمریکا برای دریافت کمک از چین در جهت پیروزی در انتخابات آبان ماه و ستایش اردوگاه های کار اجباری دولت توتالیتر و ضدلیبرال این کشور برای مسلمانان اویغور هم باعث ضربه شدید به وجهه شخصی ترامپ شده است.
🔻 اثر کار بولتون از آن جنبه اهمیت دارد که وی یک سفیدپوست جمهوری خواهِ راست گرای به شدت محافظه کارِ نزدیک به اسرائیل است و نه یک چپ دموکرات و اقلیت. در روزهای نزدیک به انتخابات باید دید آیا اعتماد به نفس و عدم تردیدی که در پس چهره ترامپ دیده می شود همچنان ادامه خواهد داشت یا او نیز جز معدود روسای جمهور یک دوره ای آمریکا خواهد شد؟
🖌 #علیرضا_تقوی_نیا
https://eitaa.com/mesagh
🔴📢اصلاحطلبان فعلا فردی در قد و قواره ریاستجمهوری ندارند
👤سیدناصر قوامی، فعال سیاسی اصلاحطلب
🔹اصلاحطلبان در انتخابات ریاستجمهوری ۱۴۰۰ پایگاه خود را به حراج نگذارند. اگر آنها از فردی غیر اصلاحطلب حمایت کنند، اشتباه بزرگی مرتکب میشوند.
🔹روحانی اصلاحطلب نبود ولی اصلاحطلبان از وی حمایت کردنده و با این کار پایگاه اجتماعی خود را به حراج گذاشتند. مردم هم یادشان نرفته است در سال ۹۴ به افرادی رای دادند ولی آنها عملکرد موفقی در مجلس دهم نداشتند.
🔹اصلاحطلبان درجه یک مثل مصطفی تاجزاده، عبدالله نوری، محمد خاتمی و محمدرضا خاتمی که اگر نامزد انتخابات هم شوند، ردصلاحیت می شوند. افرادی مثل جهانگیری، پزشکیان و عارف هم که امتحان خود را پس دادهاند و فعلا اصلاحطلبان فردی در قد و قواره ریاستجمهوری ندارند./ایسنا
https://eitaa.com/mesagh
16.05M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور: منطقه ۲ آزادراه تهران ـ شمال اردیبهشت ۱۴۰۰ افتتاح میشود
https://eitaa.com/mesagh
🔴📢قانون مالیات بر خانههای خالی بازدارندگی لازم برای ساماندهی بازار مسکن را ندارد/ مالیات بر عایدی سرمایه مهمتر است
👤 فرهاد بیضایی، مدیر گروه سیاستگذاری مسکن دانشگاه علموصنعت:
🔹سال ۹۳ قرار بود قانون مالیات بر خانههای خالی به صورت آزمایشی اجرا شود تا در یك بازه پنجساله ایرادات آن مشخص شود. قانون مالیات بر خانههای خالی بازدارنده نیست.
🔹این قانون زیرمجموعه قانون مالیات بر اجاره است و از آنجا كه میزان درآمد مالیاتی براساس دفترچههای منطقهای تعیین میشود و هنوز قیمت این بخش بهروز نشده، درآمد اندكی از اجرای این قانون نصیب دولت میشود.
🔹 در قانون مالیات بر اجاره، واحدهای زیر ۱۵۰ متر از پرداخت مالیات معاف هستند و بیشتر واحدهای مسكونی احتكار شده و عرضهنشده در این بخش کمتر از این متراژ هستند.
🔹 در كشورهای دیگر دولتهای منطقهای وظیفه كنترل و اجرای این قوانین را دارند اما در ایران از ظرفیت شهرداریها در این زمینه استفاده نشده است.
🔹این قانون به دلیل اینكه بازدارنده نیست ضمانت اجرایی هم ندارد، ضمن اینكه هنوز ساز و كار و جزئیات آن نیز منتشر نشده است. مالیات بر عایدی سرمایه و مسكن مهمتر از مالیات برخانههای خالی است.
🔸 برای كنترل قیمت و افزایش عرضه باید قانون مالیات بر خانههای لوكس اجرا شود. افرادی هم كه دارای دو واحد مسكونی با ارزش بالا هستند، باید در فهرست پرداخت مالیات بر عایدی مسكن قرار بگیرند.
https://eitaa.com/mesagh
🔴📢جزئیات تازه از علت بازداشت مدیرعامل جمعیت امام علی(ع)
🔹شب گذشته بود که خبری در برخی از رسانهها منتشر شد مبنی بر بازداشت «شارمین میمندینژاد» مدیرعامل جمعیت خیریه امام علی(ع).
🔹پیگیریهای فارس، حکایت از صحت این خبر داشته و مشخص شده است که این فرد در پوشش اقدامات عامالمنفعه با مراکز ضد ایرانی همکاری داشته است.
🔸براساس اطلاعات به دست آمده عناصر اصلی این موسسه علاوه بر توهین به مقدسات و ترویج تفکرات انحرافی ضد دینی با رسانههای معاند و بیگانه همکاری داشتهاند.
🔹این در حالی است که دو نفر دیگر از اعضای این موسسه نیز بازداشت شدهاند.
https://eitaa.com/mesagh
جمشید پژویان درگذشت
🔹جمشيد پژویان، «اقتصاد دان» و رئیس سابق شورای رقابت كه به دلیل ابتلا به بیماری کرونا در بیمارستان نیکان تهران بستری بود، درگذشت.
https://eitaa.com/mesagh
🔴 گلابی ها لاشه شد‼️
🔻 #سایت «دیپلماسی ایرانی» حامی برجام و وابسته به صادق خرازی با اشاره به خباثت اخیر تروئیکای اروپایی در تنظیم قطعنامه ضدایرانی در آژانس نوشت:
🔹برجام، تبدیل به لاشهای شده که دولت روحانی جرأت دفن آن را ندارد. با اقدام روز جمعه شورای حکام آژانس در تصویب قطعنامه تروئیکای اروپایی علیه ایران که اولین قطعنامه از سال ۲۰۱۲ میلادی است اکنون این سوال بیشتر خودنمایی میکند که آیا دیگر میتوان از زنده بودن جسم و روح برجام سخن گفت؟
https://eitaa.com/mesagh
هدایت شده از mesaghمیثاق
نتیجه
🔴📢بیولوژیکی امام خمینی
فرزند سید حسن خمینی😒
🔺و نتیجه
🔴📢ایدئولوژیکی امام خمینی
شهید عماد مغنیه👌☺️
https://eitaa.com/mesagh
هدایت شده از mesaghمیثاق
اقتصاد دولت روحانی به روایت آمار
🔹رئیس جمهور چندی پیش دولت یازدهم و دوازدهم را دوران گشایش و پیشرفت دانسته بود، این در حالی است که آمارهای رسمی از وضعیت شاخصهای اقتصادی، نه تنها پیشرفت، بلکه ثبات را هم نشان نمیدهد.
🔹مرکز آمار رشد اقتصادی در سال ۹۸ را بدون نفت منفی ۰.۶ درصد و با نفت منفی ۷ درصد گزارش داد.
🔹بعد از انقلاب، چهارمین موج سهمگین تورمی در سال ۹۷ رقم خورد که با توجه به نوسان شدید ارزی نرخ تورم نقطه به نقطه به ۵۰ درصد رسید.
🔹طی ۸ سال اخیر نقدینگی ۶.۴ برابر و پایه پولی به ۴.۱ برابر رسیده است. تازه ترین آمارها نیز از روند افزایشی این دو شاخص خبر میدهد.
🔹️مرکز پژوهشهای مجلس اعلام کرد: روند صعودی ضریب جینی و نسبت ۱۰ درصد ثروتمندترین به ۱۰ درصد فقیرترین جمعیت از سال ۹۲ نشان میدهدافزایش قابل توجه نابرابری و شکاف اجتماعی در نتیجه رشد اقتصادی منفی و تورم بالای اقتصاد طی این سالهای بوده است./فارس
https://eitaa.com/mesagh
🔰 نقد مقدمه نظریهپردازی
✍️ سید یحیی یثربی
🔸دانش و تکنولوژی و همه دستاوردهای دو سه قرن اخیر انسان باید در زمینه #علوم_انسانی قرار بگیرند و تکیه گاه آنها از علوم انسانی باشد. تمدن امروز بر علوم انسانی استوار است. چنانچه پیشرفتهای انسان در دانش و تکنولوژی نتیجه پیشرفت و تحول او در علوم انسانی بود. بنابراین در جامعه امروزی ما نیز علوم انسانی بنیادیترین ضرورت زندگی است. در علوم انسانی به تناسب روز روزگارمان پیشرفت نکردهایم.
🔹ما از نظر تشکیل یک جامعه الگو و پیشرفته امروزه در عرصه جهانی و #جهانی_شدن افتخارآفرین باشد، کاستیهای زیادی داریم. بنابراین باید هرچه زودتر اهمیت و ضرورت علوم انسانی روزگارمان را در یابیم.
🔸ما در علوم انسانی رشد نداشتهایم، زیرا رشد باید با #نظریهپردازی انجام پذیرد و نظریهپردازی خودش با دو مقدمه لازم، امکان دارد؛ یکی نقد است و دیگری مسئله. ما باید نخست در جامعهمان با نقد رایج و همگانی، کاستیهایمان را مشخص کنیم. در قدم دوم مشکلات خودمان را که همان کاستیهاست مشخص کنیم.
🔹و در قدم سوم با نظریهپردازی به حل آن مشکلات و بنبستها اقدام کنیم تا علوم انسانی بتواند به رشد لازم دست یابد اما دریغا که در جامعه ما نقد خریدار ندارد و تحقیر هم میشود و کسی را که نقد جدی داشته باشد کنار میزنند و تحویل نمیگیرند. چون نقد نداریم شناختی از مشکلاتمان نداریم و چون شناخت از مشکلاتمان نداریم مسئله نداریم و چون مسئله نداریم نظریهپردازی نداریم.
💢برای اینکه بتوانیم در عرصه علوم انسانی نظریهپرداز داشته باشیم، باید اجازه نقد داده و از نقد جدی قدردانی کنیم.
https://eita