دستور العمل تیم مذاکره کننده
حرکت بر مبنای خطوط قرمز نظام
🔹سخنگوی محترم دولت گفت "تحریم در حین مذاکرات، بیانگر #سوءنیت و نشان دهنده جدی نبودن طرف غربی در پیشبرد مذاکرات است".
♦️این ارزیابی، ارزیابی دقیق و درستی است و منطبق بر واقعیات، نشان می دهد که نباید به برخی زبان بازی های طرف غربی اعتماد کرد. طرف غربی و غربگرایان همواره ادعا می کنند که مذاکره جای تعامل و تنازل است و "کوتاه بیایید تا توافق شکل بگیرد"!
🔹اما آنچه در عمل از طرف غربی و آمریکایی دیده می شود، اصرار بر حفظ ساختار تحریم ها و ندادن تضمین معتبر برای تکرار بدعهدی در برجام است.
♦️اعمال مکرر تحریم های جدید، اصرار بر عدم لغو موثر تحریم ها و ندادن تضمین معتبر، و حتی راه ندادن یک خواننده به آمریکا صرفا به خاطر این که مثلا سربازی اش را سی سال قبل در سپاه گذرانده، همگی گواه این مدعاست که آمریکا بنای کاهش تنش را ندارد و صرفا در صدد دسترسی به مکانیسم ماشه در برجام و تحمیل محدودیت های هسته ای به ایران است.
🔹در چنین شرایطی که سوء نیت آمریکا کاملا برای دولت محترم مُحرز است، چرا برخی حامیان -بر خلاف اغلب حامیان دولت- در توجیه "تنازل" از خطوط قرمز اعلامی رهبر معظم انقلاب، قلم می زنند و سخن می گویند؟!
♦️جدا کردن غیر واقعی "اصول و سیاست نظام" از "دستور العمل مذاکرات" و تلقی این که خطوط قرمز برای چانه زنی است و نه ایستادن بر مبنای آن، تحلیل نادرستی است که می تواند ایران را -در اثر رویکرد غلط دولت گذشته و چینش و اجرای خسارتبار برجام- از حداقل حقوق خود محروم کند و کلاهبرداری پسا برجامی آمریکا را احیا نماید.
🔹ما در مذاکرات، بر سود سود طرفین در یک توافق "بُرد- بُرد" (پایاپا و متوازن) حرف نمی زنیم که بتوانیم درباره کم و زیاد شدن این سود چانه زنی و تنازل کنیم یا تخفیف بدهیم؛ بلکه بر سر حقوقی می جنگیم که کف آن هم در برجام تضمین نشده است.
♦️ضمنا دوست و دشمن اذعان دارند چیدمان برجام به نحوی بوده که با وجود انجام همه تعهدات توسط ایران در طول سال های 94 تا اواخر سال 98، آمریکا و غرب توانسته اند زیر تعهدات حداقلی خود زده و دبّه کنند.
🔹بنا بر این واقعیت ها، معنا ندارد که ما سقف مطالبه خود را همان "کف بی تضمین حقوق خود در برجام" بدانیم و بازگشت به قالب کلاهبردارانه را بپذیریم. این در حالی است که آمریکا اراده واقعی ندارد، که اگر داشت، دولت بایدن می توانست راسا خروج آمریکا از توافق را جبران، و تحریم ها را به همان شکل محدود قبل، تعلیق کند.
♦️اجمالا این که به اعتبار یقین به اثبات "سوء نیت طرف غربی"، مسئولیت سیاسیون و رسانه های خودی، مطالبه "عدم تنازل از خطوط قرمز صریح و اعلامی رهبر انقلاب" است؛ و نه توجیه تراشی درباره تنازل از این اصول و القای این که دستور العمل ابلاغی تیم مذاکره کننده، غیر از خطوط قرمز است.
📝پافشاری بر منافع ملی
🔸️سخنگوی وزارت امور خارجه برخلاف برخی افراد غیرمطلع با عدم رد پیشنویس تهیه شده در مذاکرات وین و تاکید درست پافشاری بر منافع ملی ، خواستار خوانش غیرگزینشی متن جهت جلوگیری از تشویش اذهان عمومی شد. لذا جهت تنویر افکار لازم است سیاست قطعی کشور و جزییات متن مورد مقایسه قرار گیرد.
🔸️سیاست نظام در مورد لغو تحریمها و مساله مهم راستیآزمایی از سوی رهبر انقلاب در ۱۹ بهمن ۱۳۹۹ اعلام شده و اگر میخواهند ایران به تعهدات برجامی برگردد، باید آمریکا در عمل تحریمها را لغو کند و ما راستیآزمایی کنیم، آن وقت به تعهدات برجامی بر میگردیم و از این سیاست برنخواهیم گشت.
🔸️ضمن اینکه در اول فروردین ۱۴۰۰ رهبری تاکید کردند این سیاستی است که اعلام شده، مورد اتفاق هم بوده، آن سیاست هم عبارت از این است که آمریکاییها باید تمام تحریمها را لغو کنند، بعد ما راستیآزمایی خواهیم کرد. اگر به معنای واقعی کلمه لغو شده بود، آن وقت به تعهدات برجامی بر میگردیم. این سیاست قطعی است، قول آمریکاییها را هم معتبر نمیدانیم اینکه بگویند ما بر میداریم و روی کاغذ بردارند، این فایدهای ندارد، عمل لازم است، باید در عمل تحریمها را بردارند، ما هم راستیآزمایی کنیم و مطمئن بشویم که تحریمها برداشته شده، آن وقت با تعهداتمان عمل میکنیم.
🔸️حال باید پرسید چطور در بند ۱-۵ متن پیشنویس تصمیم کمیسیون مشترک به جای اخذ تضمین قانونی به عدم خروج آمریکا از برجام، سخنرانی بایدن در ۳۰ اکتبر ۲۰۲۱ به عنوان یک تضمین محکم و روشن مورد قبول واقع شده است؟!
🔸️و جالبتر اینکه طبق بند ۷-۵ این متن، آمریکا نه تنها تعهد و تضمین نداده است که تحریمهای رفعشده را دوباره وضع نکند، بلکه علنا اعلام شده در صورتی که آمریکا تحریمهای رفع شده را بازوضع نماید، صرفا بهشرط پایبندی کامل ایران به برجام، به سرمایهگذاران ۳۶۵روز فرصت خروج از ایران میدهد!
🔸️ضمن اینکه بر خلاف قانون راهبردی مجلس که لازم است ابتدا طرف مقابل نسبت به رفع تحریمها اقدام کند، قبل از رفع تحریم نفتی و بانکی، طبق متن پیشنویس ایران موظف شده تا اقداماتی جهت توقف غنیسازی ۲۰ و ۶۰ درصد، به جز ۲.۵ کیلو غنیشده تا ۲۰درصد، بقیه را به زیر ۵ درصد رقیقسازی کند.
🔸️تاسف برانگیزتر اینکه طبق بند ۱۸، ۱۹ و ۲۵ پیوست بازاجرا، راستیآزمایی رفع تحریمهای آمریکا و اروپا، به عهده خود آنها است و ایران هیچ دخالتی در آن ندارد؛ اما فعالیتهای ایران در زمینه هستهای طبق بند ۲۰ این پیوست، به طور کامل توسط آژانس بینالمللی انرژی اتمی راستیآزمایی میشود!
🔸️در نتیجه، با توجه به اینکه راستیآزمایی اقدامات آمریکا و اروپا در رفع تحریمها به عهده خودشان است، اما راستیآزمایی فعالیتهای ایران باید توسط آژانس شود، براساس بند ۲۸ پیوست بازاجرا، آمریکا بهطور خودکار به برجام بر میگردد و احتمال اعمال مکانیسم ماشه به صورت جدی وجود دارد.
🔸️لذا با توجه به موارد اجمالی بیان شده، آنچه روشن است اینکه خطوط قرمز ترسیم شده از سوی رهبر انقلاب و همچنین قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمها تامین نشده است و با چنین شرایطی نمیتواند مورد تایید مجلس قرار گیرد و حتما لازم است پیش از هر اقدامی مورد اصلاح جدی قرار گیرد.
#علی_خضریان
⭕️ ۶ سوال پیرامون #واردات_خودرو
آیا:
۱.واردات ۷۰ هزارخودرو، قیمت را تعدیل و انحصار را میشکند؟
۲.اصلا انحصار علت اصلی رشدقیمت خودرو است؟
۳.تضمینی وجود دارد واردات ۷۰ هزار خودرو تبدیل به رانتی بزرگ برای سرمایهداران نشود(وقتی خودرو برای مصرفکننده عملا تبدیل به کالایسرمایهای شده)؟
۴.چین و کره و... که برندهای خودروییشان ذیل چندکمپانی محدود است با واردات بازار را تنظیم کردهاند؟
۵.اصلا واردات ۷۰ هزار خودرو میتواند انحصار تولیدکننده با بیش از ۱ میلیون تولید را بشکند یا قیمت را تعدیل کند؟
۶.وضعیت ارزی ما طوری است که بتوان به واردات خودرو اولویت داد؟
⭕️ اوکراین: روسها غیرنظامیان بوچا رو کشتن
روسیه: تکذیب میکنیم
دهباشی: فقط شیرین عقلها حرف روسیه رو باور میکنن
پنتاگون: ادعای اوکراین رو نمیتونیم تأیید کنیم
نتیجه: قبل از اظهارنظر با کارفرماتون هماهنگ کنید!
⭕️ بر سر این عبارت که کشتن بیگناهان جنایت علیه بشریت است در جهان اجماع نظری وجود دارد.اما این روزها زیاد این عبارت را در توئیتر میبینید که:"کشتن بیگناهان محکوم است چه در حرم رضوی چه اسرائیل".پوستین روشنفکری و ادای استقلال فکری اگر در نیاوریم منطق این است:در فلسطین به قاتلینی حمله..
میشود که مهاجرت کرده و به زور ساکن سرزمین مادری حمله کننده شده اند.تصرف عدوانی است و مالک آواره است.دوم اینکه صهیونیستهای بالغ همه کد نظامی دارند.در مشهد کسی قاتل است که ما به او پناه داده ایم و او میزبان را می کشد.هزینه اشغال با هزینه پناه دادن180 درجه باید متفاوت باشد.
✍ عبدالله گنجی
❌#تحلیل_مهم❌
🔴تحولات مرزهای شرقی
🔻 از سال ۹۶ و ۹۷ آمریکا که نیروهای نخبه داعش را از عراق و سوریه به افغانستان منتقل کرده بود روند احیای داعش در افغانستان را در پیش گرفت.
🔻 این نیروها که غالبا در پاییز ۹۶ و در حالی که افکار عمومی منطقه درگیر رفراندوم استقلال کردستان عراق و بازداشت حریری در ریاض بود به وسیله بالگردهای آمریکایی از شرق فرات به جنوب ترکیه، اردن و اسرائیل منتقل شدند.
🔻از آن زمان جمهوری اسلامی که به خوبی متوجه تحرکات در شرق کشور شده بود با دولت اشرف غنی وارد مذاکره برای سرکوب داعش شد اما اتفاق خاصی رخ نداد. این مسئله منجر شد تا تهران با اطلاع دادن به کابل خود مستقیما با طالبان وارد مذاکره شده تا از راههایی سرکوب داعش در نطفه انجام شود.
🔻هلاکت ۳۳ فرمانده مهم داعش در افغانستان که مثابه داغی بر دل میز افغانستان در موساد و سیا بود! از جمله اقدامات مهم کشورمان در این زمینه است.
🔻اما واضح است که دشمن در تلاش برای ناامن سازی و متوجه کردن دستگاههای امنیتی و نظامی کشور به شرق است.
🔻 قدرتگیری طالبان، ماجراهای آب هیرمند، درگیریهای پراکنده مرزی با طالبان، پخش شعارهای هنجارشکنانه در بازار رضا مشهد، حواشی بازی ایران- لبنان در مشهد، رخدادهای سیاسی و احتمالا نظامی در پاکستان و حمله تروریستی امروز در صحن رضوی همگی نشان میدهد شرق کشور محل تنازعی جدید است.
🔻نوع اتفاقات رخ داده نیز کاملا با دو هدف شدت گرفتن اختلافات میان شیعه و سنی+ پروژه تنفرسازی میان ایرانیها و افغانستانیها با هدف نهایی احیای داعش خراسان و انتقال ناامنی و تنش از غرب به شرق کشور حکایت دارد. به صحبتهای امروز وزیر کشور توجه کنید:
✅ وزیر کشور در نشست شورای اداری استان تهران:
🔹️تغییر دولت در آمریکا تفاوتی در رویکرد خصمانه علیه ایران ایجاد نکرد.
🔹️آمریکایی ها با حمایت از گروهک تروریستی در پی ناامن سازی فضا برای ایران بودند اما همه آنها به شکست انجامید.
🔹️امروز دشمن به سمت حملات ترکیبی اعم از جنگ اقتصادی، حقوقی، فرهنگی و اطلاعاتی روی آورده است.
🔹️دشمن به صورت مشخص برای ایجاد گسست های قومی، مذهبی در ایران برنامه ریزی دارد.
🔻البته این فتنه به مسائل مذهبی و قومی نیز خلاصه نمیشود و رخدادهای اخیر بازی ایران- لبنان و موجسواریهای خاص آن حکایت از تلاش برای راهرفتن روی گسلهای سیاسی- اجتماعی و فعالسازی آنها در شرق کشور دارد.
🔻در خصوص مسئله آوارگان نیز باید گفت ابتدا هیچگاه نباید سطح واکنش بهگونهای باشد که منجر به اختلافات قومی و مذهبی شود. اما این یک حقیقت است که وقتی غرب عمدا اجازه به آرامش رسیدن افغانستان را نمیدهد، هدف آن بحران اقتصادی و در پی آن هجوم سیل آوارگان به ایران با هدف بروز رخدادهای تفرقهافکن(مشابه این روزهای فضای مجازی)، امنیتی(فراموش نکنیم حدود ۵۰ هزار نفر افغانی توسط ایالات متحده در افغانستان آموزش داده شدند، یکی از لودهندگان زمان حرکت شهید فخری زاده از ویلای شخصی سرایدار افغانی آن ویلا بود، یکی از امرای این کشور در هنگام سربازگیری و شخصی دیگر هنگام جاسوسی از یک مرکز حساس در یک ساختمان در حال کار دستگیر شدند) و اقتصادی و اجتماعی را در پی دارد. علاوه بر این منجر به جذب مردم به سمت گروهکهای تکفیری و تروریستی میشود.
🔻شهرکهای حاشیه مشهد همواره محل خرید و فروش ملک توسط برخی سرمایهداران عرب بودهاست. باید توجه کرد جریان وهابیت بر روی جریان خاصی از اهل سنت سرمایهگذاری نکند! هوشمندی سران برادران اهل سنت از اهمیت بیش از پیش برخودار است.
🔻وقتی داعش هنوز به خوبی جان نگرفته بود اعضای داعش به سوریه رفته و در مناطق مرزی با برخی افراد آن منطقه پیوندهای خانوادگی برقرار میکردند تا زمان حمله داعش از این ظرفیت استفاده شود!
🔻در این مورد باید اشاره کرد یکی از کارویژههای محور غربی-عبری- عربی در دوران پساآمریکای منطقه، اختلاف افکنی میان ایران و کشورهای همسایه است.
🔻در دوره ترامپ راهبرد آنها منزویسازی بینالمللی ایران بود اما دیپلماسی و مقاومت فعال جمهوری اسلامی این حربه را ناکام گذاشت.
🔻از همین جهت بود که بعد از کشته شدن مایکل دی آندریا، میز ایران در CIA در میز خاورمیانه سیا ادغام شد! یعنی امورات ایران ذیل سایر کشورها بررسی میشود و این همان تفرقه افکنی است که یک چشمه آن را اکنون و چشمه دیگر را در مردادماه ۱۴۰۰ و در خلیج فارس با محوریت ایستگاه سایبری موساد در امارات شاهد بودیم.
طبیعی است که در ائتلاف عربی- عبری، دستور دهنده، طراح و پشتیبان، ضلع عبری است!
#خروج_سپاه_از_فهرست_تروریستی
#وزارت_خارجه_آمریکا
📌بررسی یک پرونده
✍ دکتر امیر عسگر
💥خروج سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از فهرست «سازمانهای تروریستی خارجی» در وزارت خارجه آمریکا، یکی از مهمترین اختلافات باقیمانده ایران و آمریکا در مذاکرات وین است. پرسش اینجاست که ضرورت این امر و دلیل تأکید تیم مذاکرهکننده ایرانی بر آن چیست؟
🔻از منظر انتفاع اقتصادی، سپاه حتی در صورت حذف از این فهرست، همچنان تحت تحریمهای ثانویه آمریکا باقی خواهد ماند. زیرا طبق قانون کاتسا، دولت آمریکا کلیت سپاه پاسداران را به برچسب «حمایت از تروریسم بینالمللی» تحت تحریم قرار داده است. بهانه این امر نیز الصاق همین برچسب به نیروی قدس سپاه در سالهای قبل از تصویب کاتسا بوده است.
⭕️ این برچسب امکان مشارکت اقتصادی با سپاه و شرکتهای تابعه و وابسته را برای دولتها و شرکتهای خارجی اگر نه غیرممکن ولی بسیار دشوار میسازد. زیرا هر فرد یا نهادی که با این شرکتها همکاری کند نیز تحت این برچسب قرار گرفته و سپس مرتبطان با آن فرد یا نهاد نیز تحریم میشوند. این همان «سیاهچاله تحریم» است.
✳️ پس دلیل مخالفت نومحافظهکاران و رژیم صهیونیستی چیست؟ خروج سپاه از فهرست مذکور به مثابه نشانهای از عقبنشینی آمریکا از «فشار حداکثری» تلقی میشود. همچنین مشروعیت اتهامهای به اصطلاح تروریستی به ایران را خدشهدار میسازد.
🔘 به همین دلیل به نظر میرسد آمریکا درصدد برآمده تا در ازای حذف سپاه از این فهرست، تعهدی مبنی بر «کاهش تنش در منطقه» اخذ کند. امری که باید به شدت با آن مخالفت شود. زیرا در این صورت، بقا یا حذف سپاه از فهرست کذایی به ابزاری برای کنترل حدود رفتار و سیاستهای منطقهای ایران تبدیل میشود.
✅ حذف سپاه از این فهرست نباید هیچ ما به ازایی در سمت تعهدات ایران داشته باشد. ایران باید بر این موضوع تأکید کند که این امر را وظیفه طرف مقابل میداند و قرار نیست تغییری در سیاستهای منطقهای ایران از این طریق حاصل شود.
🔴 انگلیس هم دختران پوتین را تحریم کرد!
🔸به گزارش مشرق، انگلیس به تبعیت از آمریکا، امروز (جمعه) از تحریم دختران «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه خبر داد.
انگلیس که بعد از ایالات متحده و اتحادیه اروپا دست به این اقدام زده، در بیانیه ای که از سوی وزارت خارجه آن منتشر شد، اعلام کرد: همانطور که انگلیس دختران بالغ رئیس جمهور ولادیمیر پوتین و وزیر امور خارجه وی سرگئی لاوروف را تحریم می کند، سبک زندگی مجلل حلقه داخلی کرملین از امروز بیشتر هدف قرار خواهد گرفت.
⛔️ کاش اندازه این زن وجدان داشتید!
📽 «اسکارلت جوهانسون» بازیگر سرشناس هالیوود چند سال پیش وقتی فهمید سرمایهگذار فیلمی که به او پیشنهاد شده «بن سلمان» شاهزاده سعودی است، آن را رد کرد.گاردین از قول او نوشته بود «امکان ندارد در فیلم او بازی کنم. این مرد آتش جنگ در یمن را شعلهور نگه داشته و زنان را زندانی کرده است».
👌 آقای ابی کاش اندازه اسکارلت جوهانسون وجدان داشتید!
🔴 پازل ایجاد تنفر بین ایرانی و افغانستانی در حال تکمیل
براتون عجیب نیست درست در زمانی که یک روحانی ایرانی توسط نوجوان ظاهرا افغانستانی به شهادت رسیده و اتفاقات تلخ رفسنجان رو شاهد هستیم،
چندتا کانال طنز ایرانی یهو یادشون میفته که یه کلیپ از مهاجرین افغانستانی بذارن و اونها رو تحقیر کنند؟
چه جریانهایی از نفرت پراکنی بین ایرانی و افغانستانی سود میبرن؟ نهادهای امنیتی بیدارن؟!