هدایت شده از mesaghمیثاق
💢 رئیسی: ایران خواهان عراق قوی، باعزت و متحد است
💬 رئیسجمهور در دیدار وزیر خارجه عراق:
🔻 ایران برادری خود را نسبت به همسایگان بخصوص عراق در دوران سختی و در عمل ثابت کرده است.
🔻 اجرایی شدن سریع راه آهن شلمچه- بصره و تسهیل و تکریم زائران منافع اقتصادی و اجتماعی دو ملت را تأمین میکند.
🔻 کشورهای همسایه اجازه هیچگونه حضور مخلّ امنیت ایران را ندهند.
🔻 وزیر خارجه عراق: عراق خود را همپیمان و دوست ایران میداند، سرزمین عراق هرگز جایی برای اقدام علیه امنیت ایران نخواهد بود.
هدایت شده از mesaghمیثاق
⭕️تقویت تولید
🔹من فقط به طور خلاصه عرض میکنم که رسیدن و دست یافتن به #پیشرفت_عادلانه در اقتصاد و حلّ مشکل فقر در کشور - که ما مشکل فقر و استضعاف مالی را در کشور بخواهیم حل کنیم - فقط از مسیر #تقویت_تولید میگذرد؛ اگر ما تولید را تقویت کردیم که تقویت آن هم به همین #دانش_بنیان_بودن است، این مقصود بزرگ انشاءالله حاصل خواهد شد.
بیانات مقام معظم رهبری ۱۴۰۱/۰۱/۰۱
منبع: وبسایت دفتر حفظ و نشر آثار مقام معظم رهبری
#امام_خامنهای
⭐️☄⭐️☄⭐️☄⭐️☄⭐️
☄
⭕️چرا «وجدان» نميتواند به اندازه «مذهب» جلوی مفاسد اخلاقى و اجتماعى را بگيرد؟
🔷ممكن است كسى بگويد: اگر #وجدان نمى تواند صد در صد مفاسد اخلاقى و اجتماعى را ريشه كن سازد و انسان ها را به يك زندگى صحيح و خالى از هر گونه خلاف كارى سوق دهد، مذاهب هم تاكنون نتوانسته اند چنين كارى را انجام دهند و به اصطلاح يك مدينه فاضله انسانى به وجود آورند. پس اين ايراد تنها متوجه وجدان نيست؛ بلكه گريبانگير مذاهب هم مى باشد. در پاسخ بايد گفت: از نظر #نظارت و #كنترل_اجتماع، #وجدان دچار نارسايى هايی هست. البته منظور ما اين نيست كه بگوييم: مذاهب در هر اجتماعى كه قدم گذارده است مفاسد را به كلى ريشه كن ساخته است؛ بلكه منظور ما مقايسه #وجدان و #مذهب از نظر «مقدار تأثير در اصلاح فرد و اجتماع و مبارزه با مفاسد گوناگون» ميباشد. ما مى خواهيم ثابت كنيم كه: #اثر_ايمان و #عقايد_مذهبى_صحيح در #كنترل_اعمال و #گفتار_انسان به مراتب بيش از تأثير #وجدان است، حتى چندان قابل مقايسه با هم نيستند.
🔷علاوه بر اين، تعليمات پيامبران بزرگ الهی، تأثيرات ديگرى نيز در تكامل فرد و اجتماع ـ غير از مسئله نظارت بر اعمال ـ دارد كه تأثير وجدان از اين نظر در برابر آن صفر است. #نظارت_وجدان، نارسايى هايى دارد كه هيچيك از آنها در #حكومت_عقايد_مذهبى ديده نمى شود. به همين دليل #تأثير_عقايد_مذهبى، #عميق و ريشه دار و #تأثير_وجدان، #ضعيف است. جوامع بزرگى بوده اند كه در سايه #تعليمات_پيامبران_بزرگ، موفق به اصلاحات اساسى و همه جانبه اى در شئون مختلف اجتماعى شده اند، در صورتى كه اگر مى خواستند تنها به نداى وجدان گوش دهند، هرگز چنين موفّقيّتى نصيب آنها نمى شد.
🔷راه دور نرويم. اگر امروزه هم اعتقادات مذهبى، با آن همه تحريف ها! از جوامع بشرى برداشته شود و مردمِ جهان هيچگونه مسئوليتى جز مسئوليتِ وجدانى در خود احساس نكنند، به طور يقين مفاسد كنونى چندين برابر مى شود و حتى عدّه اى از مردم به آدم خوارى خواهند پرداخت! اگر دائماً به وسيله رسانه هاى جهان، يك سرى تبليغات صحيح مذهبى متنوع و مطابق با زبان روز و اصول روانشناسى، به گونه اى اجرا شود كه #عقايد_مذهبى در تمام مردم دنيا زنده و تقويت گردد و #ايمان_به_خدا، #روز_رستاخيز و پاداش و كيفر اعمال، در كانون دل ها جاى گير شود، بدون شك چهره دنياى كنونى عوض خواهد شد و مفاسد اخلاقى و اجتماعى به حدّاقل كاهش خواهد يافت؛ ولى اگر همين تبليغات درباره #وجدان صورت گيرد، مسلماً يك دهم اين تأثير را نخواهد داشت و علت آن، همان #نواقص و نارسايى هاى مختلفى است كه #وجدان در كار خود دارد. بنابراين اگر ما مى گوييم: #وجدان در هيچ قسمت، حتى در قسمت نظارت و كنترل اعمال نمى تواند جاى مذهب را بگيرد، به اين دليل است.
📕رهبران بزرگ، مكارم شيرازى، ناصر، مدرسه الامام على بن ابیطالب(ع)، قم، ۱۳۷۳، چ اول، (برگرفته از) ص ۸۲ الی ۸۴
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
#مذهب #وجدان
💥☄💥☄💥☄💥☄💥
☄
⭕️از ديدگاه قرآن خداوند در قیامت با تمسخر کنندگان «مؤمنین» چه برخوردی ميكند؟
🔷مطابق آیات ۱۰۷ و ۱۰۸ سوره «مؤمنون» از سوى پروردگار به جهنّميان گفته مى شود: «قَالَ اَخْسَئُوا فِيهَا وَ لَا تُكَلِّمُونِ؛ دور شويد در دوزخ! و با من سخن مگوييد!». تقريباً همه ارباب لغت و مفسّران تصريح كرده اند كه تعبير به «اخسأ» تعبيرى است كه در موقع دور ساختن سگ به كار مى رود و به كارگيرى آن در اينجا براى تحقير اين #ظالمان_گنهكار و #مستكبر است؛ بلكه مى توان جمله «لَا تُكَلِّمُونِ»؛ (با من سخن نگوييد) از آن دردناكتر و غم انگيزتر است كه مولاى كريم و رحيم، بنده اى را از خود براند و به او بگويد: هرگز با من سخن مگو! اين همان چيزى است كه در تعبير بسيار لطيفى در «دعاى كميل» به آن اشاره شده: «فَهَبْنِي يَا اِلَهِي وَ سَيِّدِي وَ مَوْلَايَ وَ رَبِّي صَبَرْتُ عَلَى عَذَابِكَ فَكَيْفَ اَصْبِرُ عَلَى فِرَاقِكَ؛ گيرم اى خدا و آقا و مولا و پروردگار من، بر عذاب تو صبر كنم، چگونه مى توانم بر فراق و دوريت شكيبا باشم؟!»؛
🔷چرا آنها به چنين عذاب دردناك روحى در آنجا مبتلا مى شوند، آيات بعد از آن پرده از روى اين مسئله برداشته، مى گويند: «اِنَّهُ كانَ فَرِيقٌ مِنْ عِبَادِي يَقُولُونَ رَبَّنَا آمَنَّا فَاغْفِرْ لَنَا وَ ارْحَمْنَا وَ اَنْتَ خَيْرُ الرَّاحِمِينَ - فَاتَّخَذْتُمُوهُمْ سِخْرِيّاً حَتَّى اَنْسَوْكُمْ ذِكْرِي وَ كُنْتُمْ مِنْهُمْ تَضْحَكُونَ؛ اين به خاطر آن است كه گروهى از بندگان من مى گفتند: پروردگارا ما ايمان آورده ايم، ما را ببخش و بر ما رحم كن و تو بهترين رحم كنندگانى - اما شما آنها را به باد مسخره گرفتيد تا شما را از ياد من غافل كردند و پيوسته به آنها مى خنديديد!». [مومنون، ۱۰۹ و ۱۱۰] نتيجه آن سخريه و استهزاء و خنديدن به افراد با ايمان اين است كه امروز مورد تحقير قرار گيريد و اين در حقيقت تجسّمى است از اعمال خودتان!.
🔷همچنین خداوند در سوره «مؤمن»، آیات ۴۹ و ۵۰ به گوشه ای از ملامت، سرزنش و #تحقير_دوزخيان از سوى خازن دوزخ و مأموران عذاب و كيفر اشاره کرده مى فرمايد: «وَ قالَ الَّذِينَ فِي النَّارِ لِخَزَنَةِ جَهَنَّمَ ادْعُوا رَبَّكُمْ يُخَفِّفْ عَنَّا يَوْماً مِنَ الْعَذَابِ - قَالُوا اَوَ لَمْ تَكُ تَأتِيكُمْ رُسُلُكُمْ بِالْبَيِّنَاتِ قَالُوا بَلَى قَالُوا فَادْعُوا وَ مَا دُعَاءُ الْكَافِرِينَ اِلَّا فِي ضَلَالٍ؛ كسانى كه در آتش دوزخند به خازنان جهنّم مى گويند: از پروردگارتان بخواهيد [لااقل] يك روز عذاب را از ما بردارند - آنها مى گويند: آيا پيامبرانتان با دلائل روشن به سراغ شما نيامدند؟! مى گويند: بلى [آمدند] مى گويند: پس هر چه مى خواهيد دعا كنيد؛ ولى [بدانيد] دعاى كافران جز در ضلالت نيست [و هرگز به اجابت نمى رسد]».
🔷اين تعبيرات همچون شلّاقى بر روح آنها نواخته مى شود و آنها را شكنجه مى دهد. آنها فقط تقاضاى يكروز نجات از عذاب كردند؛ اما پذيرفته نشد، آنها از خازنان تقاضاى دعا كردند؛ ولى خازنان در پاسخ گفته اند: خودتان دعا كنيد، به خاطر اينكه آنها لايق دعا نبودند كه اين خود، نوعى تحقير است و يا دعا كردن براى آنها بايد به اذن خدا باشد و خدا هرگز چنين اذنى نداده و يا اينكه چون اين دعا به اجابت نمى رسد بيهوده است، لذا حتى از دعا كردن نيز مضايقه مى كنند و مى گويند: خودتان دعا كنيد (و بدانيد به جايى نمى رسد) و اين نيز تعبير دردآور ديگرى است.
📕پيام قرآن، مكارم شيرازى، ناصر، تهيه و تنظيم: جمعى از فضلاء، دار الكتب الاسلامية، ۱۳۸۶ش، چ نهم، ج ۶، ص ۳۵۲
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
#قیامت #مؤمن #مؤمنین #گناهکاران #ظالمان #کافران #مسخره_کنندگان #جهنم #دوزخ
⭕️ما محتاج به اصلاح نفس هستیم تا آن دم آخر
🔹از همه بالاتر این است که انسان خودش را اصلاح کند در #ماه_رمضان، ما محتاج به #اصلاح هستیم، محتاج به #تهذیب_نفس هستیم، تا آن دم آخر ما محتاجیم. پیغمبرها هم محتاجند. انبیای بزرگ هم محتاجند، منتها آنها احتیاج خودشان را فهمیدهاند و دنبالش عمل کردهاند، و ما از باب اینکه حجاب داریم نتوانستیم بفهمیم و به تکالیف خودمان عمل نکردیم.
بیانات حضرت امام ۶۳/۰۳/۰۹
منبع: سایت جامع امام خمینی (ره)
#امام_خمینی
⭕️توفیق زیارت، از جذب و انجذاب است
🔹توفیق زیارت ربطی به داشتن پول ندارد. زیرا چنانچه پروانهها در شمع میسوزند، آیا در شمعبودن حضرات معصومین علیهمالسلام اشکال است یا در پروانه بودن ما؛ پس چرا بعضیها آن حضرات را دیدهاند، یا جواب سلام خود را از آنها شنیدهاند و یا با صاحب قبر صحبت کرده و جواب دریافت نمودهاند، و ما اینگونه نیستیم. عجایب و غرایب از کرامات و معجزات مشاهد مشرفه و ضرایح متبرکه دیده و شنیده شده است. اگر اینطور ارتباطات و درهای نور و رحمت به روی اهل ایمان باز نبود، ما را به حال خود میگذاشتند و میرفتند و بهطور مطلق غائب میشدند. با تأکیدی که بر دعوت به توجه و #تمسک به #عترت نمودهاند، معلوم میشود در مشاهده #قرآن و #عترت جاذبیتی است که اگر #لیاقت داشته باشیم، به زیارت میرویم. معلوم نیست که پولدار پروانه این شمع میشود یا بیپول، بلکه این در اثر جذب و انجذاب محبت است. تشکیلات لازم نیست، و برای آنها بین پولدار و ندار، فرقی وجود ندارد.
📕در محضر بهجت، ج۱، ص ٣٢۹
منبع: وبسایت مرکز تنظیم و نشر آثار آیت الله العظمی بهجت (ره)
#آیت_الله_بهجت
دعای روز دوازدهم.mp3
1.76M
🤲دعای روز دوازدهم ماه مبارک رمضان
هدایت شده از mesaghمیثاق
10.52M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
افطاری معاویه ای
واقعا روزه داری با این گونه افطاری موجب میشه انسان درد فقرا و گرسنگان را خوب درک کنه!!! فکر نمی کنم معاویه بدبخت چنین افطاری را هرگز در مخیله اش دیده باشد؛ به یاد تمام گرسنگان جهان. علی برکت الله!!!
#سبکزندگی
#فقرا
#اغنیا
۱۱-درسهایی از چهل حدیث.mp3
18.11M
🔘 درسهایی از چهل حدیث امام خمینی
حجت الاسلام محسن قنبریان
رمضان۱۴۰۱/ جلسه یازدهم
▫️ عمل مصیب۱
• احسن عمل دو ویژگی دارد:
خشیت/ نیت صادق
• خشیت تامین کننده تقواست که :
- هم از مصلحات نفس است
- هم اثر اعمال در قلب را زمینه سازی می کند
• نیت صادق روح عمل است و موجب اصابت به هدف و اثر بخشی به قلب
• میزان، خلوص از تشریک است:
- شرک آشکار، ریای فقهی و عمل برای رضای دیگران؛ که موجب بطلان عمل هم هست
- شرک خفی که برای رضای خود است و موجب عدم قبول و عدم اثر است
- نماز شب برای توسعه رزق و صدقه برای رفع بلا از این قسم است
• رحمت پروردگار در این مقام
#اخلاق
lotf latif_1401.01.26-_2.mp3
6.4M
🔅 جرعه ای از نور/ برنامه لطف لطیف رادیو اقتصاد/ رمضان ۱۴۰۱
#حجت_الاسلام_قنبریان
▫️ لطیفه سیزدهم: انسان اقتصادیِ قرآن۱
• انسان اقتصادی و مباشر در اموال با چنین حدودی، چه خصوصیاتی دارد؟!
- نابالغ و سفیه نباشد!
- رشدش ثابت شده باشد!
سفیه کسی است حفظ مال نمی تواند کند و در میانسالی هم ممکن است با تبذیر و تلف چنین حکمی یابد.
• انسانِ سرمایه داری از اول در بستره بازار: "تنبل" و "طماع" و "سنجش گر" تعریف میشود.
• انسانِ قرآن: بلوغ و عهد با خدایش، عقل و زندگی عقلایی اش، بر بازاری شدنش مقدم است.
- اگر ورشکسته شد در اموال ممنوع التصرف میشود اما قراردادهای عقلایی غیر مالی اش نافذ و تکالیف شرعی اش ساری است.
4_5962952926694476939.mp3
3.92M
💠مناجات با امام زمان عجلالله
#حاج_مهدی_سماواتی