هدایت شده از mesaghمیثاق
#تنهایی_راهبردی ایران به پایان رسید
این مقاله را «روئل مارک» گرشت مأمور پیشین سیا در زمینه ایران و «ری تکیه» عضو ارشد شورای روابط خارجی در مقاله ای برای وال استریت ژورنال نوشتند را حتماً بخوانید👌
(خوشتر آن باشد که سر دلبران
گفته آید در حدیث دیگران)
ایران برای نخستین بار در چهار دهه گذشته، از حمایت قدرت های بزرگ برخوردار شده است. تهران دارای سانتریفیوژهای پیشرفته، یک انباشت فزاینده از اورانیوم غنای بالا و کادری اصیل از فیزیکدانان و مهندسان هسته ای است. احتمالا هیچ مانع فنی چشمگیری هم پیش روی ایران، برای حرکت به سوی سلاح هسته ای وجود ندارد. اتحادهای رو به توسعه ایران با روسیه و چین نیز به پیشرفت هسته ای تهران یاری رسانده است.
در دوران ریاست جمهوری باراک اوباما، همزمان با سرعت گرفتن برنامه هستهای ایران، آمریکا و اروپا تحریمهای فراوانی را بر ایران وضع کردند که گاه نیز با همراهی چین و روسیه انجام می شد.
امروز، شرایط ژئوپلیتیک - همچنین محاسبات هستهای رئالپلیتیک (سیاست واقع) – برای جمهوری اسلامی بسیار دوستانهتر است. تجاوز روسیه به اوکراین روشن کرد که ولادیمیر پوتین علاقهای به نظم جهانی تحت رهبری اروپا و آمریکا ندارد. چین نیز از موقعیت «سهامدار مسئول» در سامانه تجاری لیبرال و دموکراتیک، عقب نشینی کرده، تلاش دارد نسخه خود برای ایجاد محدوده همکاری و توسعه شرق آسیا را پیاده کند که تا حدود زیادی با هدف سلطه بر تایوان طراحی شده است.
این ائتلاف تجدیدنظرطلب، تنهایی راهبردی ایران را به پایان رسانده است. روسیه، چین و ایران همگی خواهان زایل کردن قدرت آمریکا هستند. آنها درک میکنند که برای دستیابی به اهداف مشترک، نیاز دارند به یکدیگر در بخشهای نظامی و اقتصادی کمک کنند. به همین دلیل، جمهوری اسلامی فن آوری پهپاد و توپخانه به روسیه می دهد تا در جنگی به کار گرفته شود که در نگاه نخست، هیچ منافع اسلامی انقلابی ای در آن نیست. به سختی میشود باور کرد که چنانچه تهران کاستی ای در مهندسی هسته ای داشته باشد، روسیه ای که آماده تحویل جنگنده های پیشرفته Su-35 و سامانههای دفاع هوایی پیشرفتهتر به ایران است، از ارائه تجارب و فن آوری هستهای به تهران رویگردان شود.
برای زمانی دراز، نهادهای سیاست خارجی غرب، این آرامش خاطر را داشتند که روسیه و چین خواهان یک ایران هستهای نیستند. اما ولادیمیر پوتین هیچ مشکلی با بروز یک بحران هستهای در خاورمیانه نخواهد داشت، اگر این مسئله موجب انحراف توجه از جنگ اوکراین بشود. روسیه هم به مانند آمریکا، دهههاست که با کشورهای مجهز به سلاح هستهای در نزدیکی خود زندگی کرده است. تنها نکته تازه این است که بمب اتمی ایران، ضربه شدیدی به منافع آمریکا در خاورمیانه و در سراسر جهان خواهد زد. بیست سال است که دولتهای آمریکا تاکید کرده اند که هیچگاه به ایران اجازه دستیابی به سلاح هستهای داده نخواهد شد. هنگامی که ایران این کار را انجام دهد، ته مانده هیبت آمریکا در خاورمیانه هم بخار خواهد شد.
نیاز چین به نفت خاورمیانه نیز منطقه را آشفته کرده است. شی جین پینگ تقریبا هیچ اشارهای به ناخرسندی از جنگ پوتین برای بلعیدن اوکراین نداشته، جنگی که موجب بی ثباتی دومین شریک تجاری چین یعنی اتحادیه اروپایی می شود. بمب هستهای ایران همچنین میتواند خروج آمریکا از خاورمیانه را سرعت دهد. طبقه سیاسی آمریکا همیشه نسبت به ایده حمله نظامی به تاسیسات هستهای ایران آلرژیک بوده است. تصورش دشوار نیست که چه بسا آنها به این استدلال برسند که بمب هسته ای ایران، چندان تاثیری بر موازنه کلی قدرت نخواهد داشت. یک منطق متعارف رو به رشد در واشنگتن، چرخش به آسیا را توصیه می کند.
محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی، ممکن است انسان بیتدبیر و بیرحمی باشد اما در پذیرش آشتی با تهران که با میانجیگری چین ساخته و پرداخته شد، سنجش معقولی داشت. او متوجه است که رژیم ایران در حال دستیابی به سلاح هستهای است، بنابراین تلاش می کند با دوستان ایران نزدیک باشد. امیرنشین های کوچک خلیج فارس که همیشه تمایل به آرامش و آشتی داشته اند، احتمالاً همین راه را با امتیازدهی های خود دنبال خواهند کرد. خاورمیانه، بدون حضور آمریکا، خود را سروسامان می دهد.
در تمامی این مانورها، رهبر جمهوری اسلامی نقش دارد؛ فردی که کشور خود را در میان انبوه دشمنان رهبری کرد.
هنگامی که او اخیراً گفت که "آمریکا میخواست با استفاده از فشار تحریم، مسئله هستهای را آنطور که دلخواه خودش بود، خاتمه دهد اما شکست خورد"، همچون همیشه واقعگرا بود. این روحانی، کاری را کرد که تنها حکمرانان بزرگ میتوانند انجام دهند: اینکه با دستی ضعیف، بازی هوشمندانه ای انجام داد. خبر آنلاین
ــــــــــــــــ
هدایت شده از mesaghمیثاق
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺️ داستان علامه امینی و مستجاب نشدن دعا
هدایت شده از mesaghمیثاق
سه اصل اساسی در شکلگیری شخصیت #امام_صادق علیهالسلام
امام صادق عليه السلام میفرمایند:
پدرم مرا به ۳چیز ادب آموخت و به من فرمود: پسرم!
۱. هر كه با #دوست بد همنشينى كند سالم نمى ماند
۲. هر كه #زبان خود را مهار نكند پشيمان مى گردد
۳.هر كه به #مکان بدی برود آماج تهمت و بدگمانى مى شود.
تحف العقول : ص ۳۷۶
هدایت شده از mesaghمیثاق
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
برترین تکتیراندازهای هر کشور
و برترین تکتیرانداز تاریخ
جالب بود ببینید
هدایت شده از mesaghمیثاق
22.57M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⚠️ هشدار های مهم دکتر شاهین فرهنگ درباره آثار زیانبار گسترش بی حجابی !!!
⛔️ اونهایی که به اسم روحانی و آیت الله و... حساسیت دارن، این حرف ها رو یه آیت اللّه یا امام جمعه نمی زنه ، بلکه این حرفهای کسی است که با معدل ممتاز از دانشگاه هاروارد آمریکا فارغ التحصیل شده و سخنران برتر موفقیت هم هست !!!
هدایت شده از mesaghمیثاق
💥 مثل گندم باش!!
زیر خاک میبَرنش باز میروید پُرتر ،
زیر سنگ میبَرنش آرد میشود پُر بهاتر،
آتش میزننش نان میشود مطلوب تر ،
"ذات" باید ارزشمند باشد...
هدایت شده از mesaghمیثاق
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تصاویری از حضور امروز رهبر انقلاب در نمایشگاه کتاب
حیفم میاد مقایسه کنم، اما خداییش رهبری که نه فقط یک کتابخوان حرفهای است بلکه در ۸۴ سالگی اینطور برای ترویج فرهنگ کتاب در کشور مایه میزاره، قابل مقایسه با اون اراذل و اوباشی هست که میخواستن از مرگ مهسا امینی، نون و نوایی برا خودشون دست و پا کنند؟
ـــــــــــــــ
هدایت شده از mesaghمیثاق
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
روایت مادر شهید آرمان علیوردی از لحظه خاکسپاری شهید
هدایت شده از mesaghمیثاق
✳️ دلم برای دعای کمیل تنگ شده!
🔻 غروب پنجشنبهای مرا دید که لباس پوشیدهام تا به کانون بروم. گفت: «بهسلامتی کجا؟» گفتم: «دعای کمیل.» گفت: «دعای کمیل چیه؟ منم میتونم بیام؟» گفتم: «برا رفتن به مراسم دعا از کسی اجازه نمیگیرن.» او آن شب با ما آمد. عربی را به واسطهٔ پدری که مراکشی بود و عربزبان، بهخوبی میدانست. تا آخر مجلس نشست. حال خوشی پیدا کرد. توسل آن شب و اشک و انابهٔ او برای ما که مسلمان آبا و اجدادی بودیم، دیدنی بود و جانفزا.
🔸 هفتهٔ بعد، ظهر پنجشنبه از راه رسید؛ با لباس مرتب و معطر. گفتم: «خیره انشاءالله! عزم سفر داری؟» گفت: «نه، اومدم بریم دعای کمیل!» من متحیر و مبهوت نگاهش کردم و گفتم: «الان؟ هنوز تا شب، فرصت زیاده.» گفت: «میدونم، اما دلم برای دعای کمیل تنگ شده.» بیتاب بود. این را همهٔ ما فهمیده بودیم.
🔺 هر کس از او میپرسید: «چه چیز تو را شیعه کرد؟» با صراحت پاسخ میداد: «دعای کمیلِ علی.»
📚 از کتاب #جذبه_مشرقی
📖 ص ۳۶
👤 #حسین_سروقامت
🙏 #مثل_شهدا_زندگی_کنیم
📌 پ.ن: ژروم ایمانوئل کورسل، تنها شهید اروپایی دفاع مقدس متولد فرانسه است که پس از تشرف به دین مبین اسلام به «کمال کورسل» تغییر نام داد.
هدایت شده از mesaghمیثاق
5.33M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
♻️ ناپلئونی رو بیار!
فیلم لو رفته از معامله زمینهای اشغالی توسط اسرائیل در یک املاکی لبنانی با حضور امیر عبداللهیان وزیر امور خارجه ایران
هدایت شده از mesaghمیثاق
✳️ اثر نزدیکی زمانی
🔹تحقیقات نشان داده است که وقتی افراد در تابستان در حال ساختن خانه باشند، تاکید بیش از حد بر این خواهند داشت که خانه استخر داشته باشد. چرا که گرمای تابستان بر ذهن آنها تاثیر گذاشته و اهمیت استخر را بیش از حد فرض میکنند. این در حالی است که خانههایی که نقشه آنها در زمستان کشیده میشود، معمولا فاقد استخر هستند.
🔹چه چیزی تغییر کرده است؟ زمان تصمیم گیری.
نقشه خانهای که قرار است سالها در آن زندگی کنیم - هم زمستان و هم تابستان - بسته به این که در چه فصلی (زمان تصمیم گیری) احداث می شود تحت تاثیر قرار خواهد گرفت!
🔹به این پدیده می گویند: اثر نزدیکی زمانی (immediacy effect)
این پدیده زیر مجموعه خطاهایی است که در آن انسان اکنون را ارزشمندتر از آینده می داند.
🔹این نوع ارزش گذاری یک خطا است، چرا که ارزش آن چیز تغییری نکرده است، بلکه این تصور انسان از آن چیز بوده است که ارزش آن را در ذهن کم یا زیاد کرده است.
🟩 تجویز راهبردی
چه کنیم که در دام این خطای شناختی قرار نگیریم:
1⃣ این خطا را بشناسیم و باور داشته باشیم همیشه در معرض این خطای تصمیم گیری هستیم.
2⃣ در تصمیم گیری ها همیشه افق زمانی را بیشتر از ان چیزی که قدم اول به نظر می رسد در نظر بگیریم.
3⃣ از طریق شبیه سازی ذهنی، خود را در جایگاه های مختلف، زمانهای مختلف و نقشهای مختلف قرار دهیم و سپس تصمیم بگیریم. مثلا اگر شما اکنون مدیر یک شرکت هستید و در نظر دارید در مورد افزایش حقوق کارکنانتان تصمیم بگیرید، حتما لازم است جایگاه خود را به عقب برگردانید و از دید کارکنان شرکت به موضوع بنگرید.
ــــــــــــــــ