باسمه تعالی
تاریخ تحلیلی اسلام (قسمت ۵۵)
..... از آن پس در سراسر حکومت بنی امیه داستان جنگهای دوره پیغمبر صلی الله و احتمالاً اخبار دوره خلافت تا سال چهلم هجری دستکاری شده و آنجا که به سود انصار بود دگرگون گشته است. زبیر بن بکار متوفای سال ۱۷۲ هجری در کتاب خود المُوَفقیات از اَبان بن عثمان داستانی آورده است که این نظر را تایید میکند. خلاصه آن داستان این است که:
سلیمان بن عبدالملک به هنگام ولایتعهدی خود به مدینه رفت و پس از دیدن میادین جنگ پیغمبر صلی الله در آنجا از ابان بن عثمان که همراه او بوده بود خواست تا کتاب درباره جنگهای پیغمبر صلی الله نوشته شود. ابان گفت چنین کتابی نزد من است. سلیمان دستور داد از آن نسخه بردارند. لیکن چون کتاب را خواند و در آن وصف انصار را دید نپسندید و دستور داد کتاب را بسوزانند. چون به شام بازگشت، داستان را با پدر خود عبدالملک در میان نهاد، عبدالملک گفت کار پسندیدهای کردی، چه مصلحت نیست شامیان این سخنان را بشنوند و از فضل انصار آگاه گردند.
در صورتی که این داستان درست نباشد میتوان گفت زبیر آن را در دولت عباسیان برای خوشایند موفق و پدر او متوکل پرداخته است. ولی در هر دو صورت یک حقیقت روشن میگردد و آن اینکه در پذیرش اسناد قرن اول و دوم (دوره قبل از اسناد مکتوب) تنها به نقل راویان نباید بسنده کرد، بلکه هر روایت را با دیگر شاهدها و قرینههای خارجی مقابله نمود. در مورد یهودیان بنی قریظه قرینههای خارجی عموماً وقوع چنان کشتار جمعی را دسته جمعی را رد میکند.
به نظر میرسد داستان بنی قریظه سالها پس از تاریخ واقعه و هنگامی که نسل حاضر در آن محاصره برافتاد به وسیله داستان گویی که از تیره خزرج بوده است دستکاری شده و به تحریر درآمده باشد، تا بدین وسیله نشان دهند که حرمت طایفه اوس نزد پیغمبر صلی الله به اندازه طایفه خزرج نبود و برای همین است که پیغمبر همپیمانهای خزرج را نکشت، اما همپیمانان اوس را گردن زد. و نیز خواسته است نشان دهد که رئیس قبیله اوس جانب همپیمانهای خود را رعایت نکرده است....
ادامه دارد...
#کتاب_بخوانیم 📚
@mesbah_313_ir
#شهید_سید_ابراهیم_رئیسی🌷
....مجری مناظره گفت؛به افراد غائبی که اسمشان برده می شود، فرصت پاسخ جداگانه داده می شود!...
....حاج آقا، اسم شما این روزها، زیاد برده می شود و عده ای هم با گستاخی، بی احترامی می کنند!...😔 آیا شما قصد دفاعیه از خودتان را ندارید؟!...😭
شادی روح مطهرش صلوات🕊
#به_وقت_سید_ابراهیم
@mesbah_313_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🕛 ساعت تحلیل #مصباح
دکتر رضا زمانی
⏳ وقتی ظریف افسار پاره می کند!
از نعمات انتخابات در جمهوری اسلامی، شناخت بهتر شخصیت هاست!
برای ظریف الدوله ای که بیشتر عمر خود را در فرنگ و در منصب گذرانده، دوری از قدرت، سخت و آزاردهنده است! او عمری خود را سیاستمدار زیرک، خوش اخلاق، مردمی و ملی جانمایی کرده بود اما امروز نقاب از چهره افتاده! او بغض فروخورده خود را هوار می زند!
دروغ پراکنی، وارونه نمایی، دوقطبی سازی و...ظریف را چه شده که چنین افسار پاره کرده!...
موضوع از زاویه روانشناسی سیاسی، پاسخ ویژه ای دارد؛
ظریف زیرک، ظریف زبان دنیا فهم، ظریف مردمی، ظریف ملی، با افتضاح برجام فرو ریخته و شخصیت یک عمر ساخته خود را مخدوش و سرکوب شده می بیند!
امروز به لطف برجام و دولت ذلیله روحانی، ظریفِ خنگ، ظریف بیسواد و ظریف ناکارآمد به اذهان متبادر می شود و این نقطه جوش یک دیپلماتیست که همه چیز را از دست رفته می بیند!
ظریفی که یک عمر تلاش کرد تا چهره ملی با استانداردهای شخصیت ملی باشد، امروز خود را در حد دفاع از نامزدی فرو کاسته که می داند قواره ریاست جمهوری بر تن او گشاد است!
ظریف با تمام آبروی خود به میدان آمده تا بلکه زیر کت پزشکیان از حیثیت خود دفاع کند! او ریسک بزرگی کرده و تمام داشته های خود را در سبد پزشکیان و اصلاحات گذاشته! انتخابی که برای او حکم مرگ و زندگی سیاسی است!
غلظت گفتاری_رفتاری بیشتری از ظریف را در روزهای باقیمانده پیش بینی می کنیم!
انسانها در موقعیت هایی خود واقعی خود را برور می دهند.
#انتخابات
#سرطان_اصلاحات
#سندروم_ظریف
@mesbah_313_ir
تحلیل واژگانی بخشهایی از بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار رئیس و مسئولان قوه قضائیه:(۱۴۰۳/۴/۲)
۱.تاکید بر شجاعت برای اجرای عدالت
👈 قوه قضائیه باید با شجاعت و بدون ملاحظه عدالت را اجرا کند.
۲. تاکید بر نقش عدالتخانه برای قوه قضائیه
👈باید طوری عمل شود که افکار عمومی قوه قضائیه را عدالتخانه تشخیص دهند.
۳. تاکید بر صدور احکام اسلامی بر مبنای حقوق اسلامی
👈قضات نباید برای احکام خود به مبانی حقوق بشری غربی استناد کنند.
۴.تاکید بر پیگیری برای بازدید میدانی
👈بازدیدهای میدانی رئیس قوه قضاییه مفید و لازم است اما باید همراه با پیگیری باشد تا به نتیجه برسد.
#هفته_قوه_قضائیه
@mesbah_313_ir
🗣 پاسخگو
دانشگاه علوم پزشکی تبریز درباره اظهارات دکتر مسعود پزشکیان، کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در تاریخ ۱۴۰۳/۳/۳۰ بیانیه ای صادر کرد ؛
باسمه تعالی
جناب آقای دکتر مسعود پزشکیان کاندیدای محترم انتخابات ریاست جمهوری؛
ضمن عرض سلام و گرامیداشت یاد و خاطره شهدای خدمت و آرزوی سلامتی برای مقام معظم رهبری و تمام خدمتگزاران نظام جمهوری اسلامی؛
اظهارات حضرتعالی در برنامه میزگرد فرهنگی مورخ ۱۴۰۳/۳/۳۰ حاوی نکاتی بود که دانشگاه علوم پزشکی تبریز را بر آن داشت که جهت روشنگری و رفع ابهامات، جوابیهای خدمت مردم شریف ایران ارائه نماید.
۱- حضرتعالی در سخنان خود از بکارگیری افراد تازه کار در مسئولیتها انتقاد نمودید و فرمودید مگر میشود یک نفر دانشیار را مسئول استاد قرار داد. بایستی بگوییم، در انتصابات روسای دانشگاهها، قوانین و مقررات شورای عالی انقلاب فرهنگی مراعات می شود و اگر مغایرتی باشد، انتصاب صورت نمی گیرد. گفتنی است وقتی در سال ۱۳۷۳ بر مسند ریاست دانشگاه علوم پزشکی تبریز منصوب شدید، یک استادیار ۴۰ ساله تازه کار بودید و حال آنکه در آن زمان، اعضای محترم هیات علمی، در سابقه و سن و رتبه علمی بالاتر از جنابعالی بودند و در انتصاب های جنابعالی در مسئولیت های سنگین و حساس نیز، سابقه، تجربه و صلاحیت علمی مهم نبودند
۲- حضرتعالی یکی از اعضای جذب هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تبریز بودید و می دانید که در این دانشگاه، در طی دولت شهید رئیسی، نهایت دقت برای رعایت قانون در جذب هیات علمی شده است و حتی یک مورد جذب سلیقه ای اتفاق نیفتاده است.
شایان ذکر است در دوران تصدی ریاست دانشگاه توسط جنابعالی و معاونت آموزش وقت دانشگاه، با گزینش سلیقهای، تعداد زیادی از قبول شدگان در آزمون دستیاری رد صلاحیت شدند و به جای آنها نفرات دیگر با نمرات بسیار پایین که همفکر جنابعالی بودند جایگزین شدند، که این افراد به « قبول شدگان با سهمیه پزشکیان » معروفند!.
آیا این اقدام را در جهت اجرای عدالت انجام دادید؟! یکی از این قبول شدگان از هموطنان ارمنی بود که با وجود چند نوبت قبولی در آزمون دستیاری قربانی گزینش سلیقهای سیستم آموزشی جنابعالی شده و چند سال از ادامه تحصیل بازماند. (افراد مذکور و مستندات، حاضر و آماده ارائه هستند)
۳- فرمودید که رئیس و برخی معاونین دانشگاه علوم پزشکی تبریز فارغ التحصیل دانشگاه آزاد اسلامی هستند و اساتید زمان تحصیل جنابعالی از آمریکا و اروپا آمده بودند. از نظر شما تحصیل در آمریکا خوب است یا بد؟ نوسان های شدید و تندروی های غیرمنطقی در اعلام موضع جنابعالی جای تامل دارد چرا که در مواضع تان در دهه ۷۰ بسیاری از همین اساتید تحصیل کرده در آمریکا و اروپا را ضد انقلاب خطاب کرده و همین جریان افراطی منجر به فرار بخشی از نخبگان از کشور شد!.
آیا منظور شما این است که هر کس در دانشگاه آزاد اسلامی تحصیل نموده حق انتصاب در مسئولیتی را ندارد و یا مشکلی از بابت صلاحیت علمی و یا اخلاقی دارد، در صورتی که دانشجویان علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی، امتحان علوم پایه و پرانترنی و آزمونهای تخصص و فوق تخصص را با دانشجویان دانشگاههای دولتی میگذرانند و تعدادی از آنها حائز رتبههای برتر در این آزمونها هستند و رئیس و معاونینی که شما از ایشان صحبت به میان آورده اید، فارغ التحصیلان پزشکی عمومی دانشگاه آزاد اسلامی بوده و مدارج تخصص، فوق تخصص و فلوشیپ خود را در بهترین دانشگاههای وزارت بهداشت سپری نموده اند، که مسئولین و اساتید دانشگاهها، شاهد کیفیت تحصیلی و کاری شان می باشند.
🔹آیا این موضوع که شما فارغ التحصیلی از کشورهای امریکا و اروپا را نشانه ارزش و باسوادی میدانید، نشان از خودتحقیری ندارد؟! چرا که بسیاری از متخصصین و اساتید دانشگاههای کشور عزیزمان ایران بویژه دانشگاه بزرگی همچون دانشگاه علوم پزشکی تبریز از نظر دانش و رتبه علمی، بالاتر از فارغ التحصیلان کشورهای غربی میباشند و این شایستگی خود را در مجامع علمی بین المللی به اثبات رساندهاند. بی تردید کسی که میخواهد سکان دار نظام مدیرتی کشور شود، باید بیش از همه به استعدادها و بنیه علمی درون کشور اعتماد و اتکا داشته باشد.
در پایان، ضمن دعوت خود و همه به تقوای الهی و حق گویی و حق طلبی و تاسی عملی از سیره امیر مومنان حضرت علی (ع)؛ علو درجات روح امام راحل و شهدای جنگ تحمیلی و مدافع حرم، سلامت و امنیت و بهترین روزها را برای ملت شریف ایران از خداوند متعال مسالت می نماییم.
روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تبریز -
۱۴۰۳/۳/۳۱
🟢 پزشکیان، مجموعه ای از تناقضات گفتاری و رفتاری است که با سفسطه رفقا هم حزبی اش، در پی بازگشت به عقب هستند! او مصداق بارز ارتجاع داخلی است!
#دولت_سوم_روحانی
#انتخابات
#به_عقب_بر_نمیگردیم
@mesbah_313_ir
توئیت برگزیده #مصباح
رویکرد اصلاح طلبان در مسأله زنان، منافقانه و فریبکارانه است!
⚠️مراقب باشیم!
#سرطان_اصلاحات
@mesbah_313_ir
باسمه تعالی
تاریخ تحلیلی اسلام (قسمت ۵۶)
فتح آشکار یا صلح حُدَیبیه
نبرد احزاب، تسلیم یهودیان بنی قریظه و دو سه جنگ که در سال ششم هجری رخ داد و به سود مسلمانان پایان یافت غنیم و غنیمتهای جنگی که نصیب آنان شد، قدرت اسلام را در دیده ساکنان شبه جزیره بالا برد، چنانکه بسیاری از قبیلهها مسلمانان و یا فرمانبردار اسلام شدند.
وقت آن رسیده بود که پیغمبر صلی الله حشمت اسلام را به مردم مکه نشان دهد و آنان را به مسلمانی بخواند. اگر قریش سر سختی نشان نمیدادند و مسلمان میشدند به سود آنان و مسلمانان بود. چه از یک سو رستگاری آنان در مسلمانی بود و از سوی دیگر اسلام مردم این شهر، که در دیده عربها مقامی ارجمند داشتند برای آینده اسلام خالی از اهمیت نبود. در ذوالقعده سال ششم هجری پیغمبر صلی الله با ۱۵۰۰ تن از مردم مدینه برای ادای عُمره روانه مکه شد. قریش چون از قصد پیغمبر صلی الله آگاه شدند برای ممانعت وی آماده گردیدند. نخست خالد بن ولید و عِکرمه بن ابی جهل را روانه کردند تا او را از رسیدن به مکه بازدارند. پیغمبر صلی الله در جایی که حُدیبیه نام دارد و آغاز سرزمینهای حرم است فرود آمد و به مردم مکه پیغام داد ما برای زیارت آمدهایم نه برای جنگ، قریش نپذیرفتند. سرانجام مصالحه نامهای بین او و نماینده مردم مکه امضا شد که به موجب آن برای ۱۰ سال جنگی بین این دو طرف نخواهد بود. در این سال مسلمانان نباید به مکه داخل شوند، اما در سال آینده همین موقع مردم شهر سه روز از مکه بیرون میروند و شهر را برای مسلمانان خواهند گذاشت تا زیارت کنند. یکی دیگر از مواد این پیمان نامه این بود که هر کس از مردم مکه نزد محمد صلی الله آید باید به مکه برگردانده شود، اما اگر کسی از مدینه به مکه رفت قریش الزامی ندارد او را بازگرداند. دیگر ماده پیمان نامه این بود که هر قبیله آزاد است که در پیمان قریش باشد یا در پیمان محمد صلی الله.
بعضی یاران پیغمبر (ص) چون نمیتوانستند عمق این پیماننامه و عواقب آن را دریابند برآشفتند و آن را برای خود شکستنی دانستند. اما در حقیقت امضای این پیمان پیروزی بزرگی برای مسلمانان بود. زیرا مشرکان مکه که تا آن روز پیغمبر(ص) و پیروانش را به حساب نمیآوردند و میخواستند آنان را از روی زمین بردارند، حالا علاوه بر آنکه او را به رسمیت میشناختند با او مانند همتا و طرف مقابل معامله میکردند. نیز در این پیماننامه آمده بود که قبیلهها آزادند به پیغمبر صلی الله بپیوندند یا به قریش، در این صورت اگر مسلمانان یا قریش با هم پیمانان خود به جنگ برخاستند، این پیمان لغو خواهد شد. آنچنان که خواهیم دید قریش با رعایت نکردن این شرط موجب فتح مکه را پدید آوردند. اندکی پس از امضای پیمان یکی از مردم مکه که مسلمان شده بود طبق پیمان حدیبیه به مردم مکه تسلیم شد، اما او در بین راه از چنگ محافظان خود گریخت. ولی به جای آنکه به مدینه بیاید در نقطهای که بر سر راه کاروان قریش به شام است موضع گرفت. اندک اندک عدهای از مسلمانان به او پیوستند و برای کاروان قریش خطری جدی پدید آوردند. چون هیچ قانونی وجود نداشت که پیغمبر صلی الله این عده را به مردم مکه برگرداند، ناچار پس از چندی بدو متوسل شدند که آنان را به مدینه بخوانند و مسئله پس دادن پناهندگان منتفی شد. مهمتر آن که نقض یکی از مواد پیمان نامه از جانب قریش چنانکه خواهیم دید موجب گشودن شهر مکه شد...
ادامه دارد....
#کتاب_بخوانیم 📚
@mesbah_313_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌷شهید حاج قاسم سلیمانی:
✅«عزت ما امروز بر هر چیزی ارجحیت دارد»
#به_وقت_حاج_قاسم
#در_محضر_شهداء
#انتخابات
@mesbah_313_ir
💡خبر خوش
🕯موفقیت ایران در مهندسی معکوس موتور هواپیما
متخصصان ایرانی یک شرکت دانشبنیان با تلاش شبانهروزی، موفق به مهندسی معکوس موتور جت CFM۵۶ به عنوان پرتیراژترین موتور هواپیمای مسافربری جهان شدند.
این دستاورد بزرگ، نقطه عطفی در صنعت هوایی کشور محسوب میشود.
این موتور امروز رکورددار ساعت پروازی در کل ناوگان هواپیمایی مسافربری جهان است و عمدتاً در خانواده ایرباسهای A۳۱۹ ،A۳۲۰ و A۳۴۰ های ۴ موتوره و بوئینگهای ۷۳۷ کلاسیک نصب شده و در حال خدماترسانی در ایرلاینهای سراسر جهان است.
ایران_قوی🇮🇷💪
ایران_پیشرفته
@mesbah_313_ir
باسمه تعالی
دکتر رضا زمانی
🕛 ساعت تحلیل #مصباح
⏳وقتی ظریف افسار پاره می کند! (۲)
در بخش اول تحلیل روانشناسی سیاسی ظریف گفتیم؛ انسانها وقتی در مقابل اجتماع، در شرائط اضطرار روحی قرار می گیرند، غالبا خود واقعی شخصیت شان را بروز می دهند این واکنش به جهت دفاع از خود بروز می یابد؛!
ظریف، این روزها فرصت را برای تخلیه روح پریشانش، مناسب دیده و بازی پر ریسکی را شروع کرده،!
♻️ گفتیم! او آنچه را در اذهان کاشته بود، سرما زده و آفت زده دید! عملکرد او در برجام و نوع فعالیت دیپلماسی او، تمام آن امتیازات ویژه را برای او لغو کرد!فرجام زیست سیاسی اش شد چون فرجام برجام!
💥وقتی ظریف زیرک، ظریف مردمی و ظریف ملی، در فرایند آگاهی بخشی و رشد سیاسی مردم با جهاد تبیین فرو می ریزد، و او از امیر کبیر و قوام السلطنه به انسان خائن و و خائف تنزل می یابد، دچار نوعی اضطراب توام با افسردگی می شود!....
❇️ در این حالت، نمی توان خود واقعی را مخفی کرد! پس ناگهان گفتار و رفتاری از خود بروز می دهد که مسبوق به سابقه نیست!...
.
♨️حال و روز ظریف الدوله ما همینگونه است:!....
او قافیه را باخته!،..با اسب سرکش نفس تاخته!از نظر روحی، شرم و حیا را آویخته!، حرفها را پرداخته! راست و ناراست را در هم آمیخته! چون آتشفشان گداخته! از اعماق بغضِ خود ساخته! گدازه مذاب را روان ساخته!....حال با چهره ای برافروخته، آنچه را اندوخته!، چشمها را بر اباطیل دوخته! تشت رسوایی بر زمین انداخته!.....گلو می درد! هوار می زند! بلوا می کند!....
♻️گفتیم این گفتارها و رفتارها تداوم می یابد! تا بلکه آتش خشم ناشی از سرخوردگی اش به خاموشی گراید!....
💥واقعیت این است که ظریف به پزشکیان محتاج ترست! تا بلکه از سکوی او بالا رود! تا بلکه القاب و انصاب خود را بازپس گیرد!
💥او این روزها ذره بین به دست،دنبال کوچک ترین نقطه های سیاهی و تاریکی منتسب به دولت انقلابی است تا از کاه، کوه بسازد و از قطره، دریا !....
🔰ظریف در پاسخ اقلیتی که میخواهند جلسه سخنرانی او را برهم بزنند، جیغ بنفش می کشد و ندای ؛ هیهات من چای دبش! سر می دهد!....
♻️قبلا گفته بودیم او مأمور است و معذور!...
این بار او مأمور التیام بخشی به نفس اماره ای است که عمری با القاب پرطمطراق، چاق و فربه شده بود! او معذور نفس قدرت طلبش شده! پس تقلا می کند!....
او مأمور است تا ریز بینی کند تا بلکه درشت دیده شود!....
ما به حکم نوع دوستی برای ظریف الدوله ها دعا می کنیم؛
"اللهم اشف مرضانا المریض المنظور!" 🤲
#انتخابات
#سرطان_اصلاحات
#سندروم_ظربف
@mesbah_313_ir
🔰دستورالعمل جامع و مجمل
✍ مرحوم علامه حسن زاده آملی رحمة الله علیه:
خواهى که شود دل تو چون آیینه
ده چیز برون کن از درون سینه
حرص و حسد و بخل و حرام و غیبت
بغض و غضب و کبر و ریا و کینه
#در_محضر_بزرگان
@mesbah_313_ir
🧩 یک پازل تحلیل #مصباح
دکتر رضا زمانی
🎯 منافق کیست؟!
نفاق و منافق لازمه و اقتضای حکومت اسلامی است! عرصه سیاست فضای مستعدی برای دو رویی، سیاسی کاری و نفاق است!
بدون تعصب، باید اصلاح طلبان را منافقین عصر حاضر نام نهاد! آنها در ظاهر و باطن، فوق العاده بدقلمون صفتند!....
✔️کسی که دَم از وفاق ملی، انسجام درونی و دولت ملی می زند اما در عمل، برخورد او جناحی افراطیست!...
✔️کسی که در جایی از ارادت به شهید می گوید اما در جایی دیگر به او اهانت می کند!....
✔️کسی که به هر طریقی برای کسب رای تقلا می کند!...
✔️کسی که از قرآن و نهج البلاغه می گوید و خلاف آن عمل می کند!...
✔️کسی که از مقام معظم رهبری می گوید ولی تفرقه پراکنی می کند!...
✔️کسی که برای رای آوری، هر کاری می کند!...
✔️کسی که از دوستی و گذشت می گوید و از انتقام می نویسد!...
آیا اینها، مصادیق نفاق نیستند؟! ...
#انتخابات
#سرطان_اصلاحات
#منافق
@mesbah_313_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🕌 پای منبر امام
....خدایا ما هیچیم!!
#در_محضر_ولایت
@mesbah_313_ir
باسمه تعالی
تاریخ تحلیلی اسلام (قسمت ۵۷)
جنگ خَیبَر
موقعیت یهودیان خیبر از نظر مسلمانان مشکوک بود، و میبایست خاطرشان از ناحیه آخرین دسته متشکل یهودیان نیز آسوده گردد؛ چه آنان پس از پایان کار بنی قریظه به توطئه و کارشکنی پرداخته بودند و چنان که بعض تاریخ نویسان تصریح کردهاند خیال حمله به مدینه را داشتند. پیغمبر صلی الله در سال هفتم هجرت آنان را محاصره کرد. پس از چند روز سرانجام قلعههای ایشان یکی پس از دیگری تسلیم شد، ولی پیغمبر صلی الله به جای آنکه مردم خیبر را تبعید کند با آنان پیمانی بست که بر سر زراعت خود باشند و در سال نصف محصول را به مدینه بفرستند.
زیارت خانه خدا
در ذیقعده سال هفتم هجری به موجب پیمان حُدَیبیه پیغمبر صلی الله روانه مکه شد. ورود پیغمبر صلی الله و مسلمانان به مسجدالحرام و انجام اعمال عمره شکوه مراسم و حرمتی که مسلمانان به پیغمبر خویش مینهادند در دیده ی قریش بزرگ جلوه کرد و تقریباً بر آنان مسلم شد که دیگر نیروی مقابله با محمد صلی الله را ندارند و آنان که دوراندیشی بیشتری داشتند دانستند دوره بزرگی سران قبیله و بازرگانان به سر آمده و درِ تازهای به روی مردم گشوده شده است. بدین جهت دو تن از بزرگان آن تیره خالد بن ولید و عمرو بن عاص خود را به مدینه رساندند و مسلمان شدند.
جنگ مُوته
در سال هشتم از هجرت، رسول خدا صلی الله کعب بن عُمیر غفاری را به ذات اَصلاح فرستاد. فرستادگان با گروهی برخوردند و آنان را به اسلام دعوت کردند لیکن نپذیرفتند و مسلمانان را تیرباران کردند و تنها یک تن از آنان که در میان کشتگان افتاد، شبانه گریخت، و خود را به مدینه رسانید.
ذات اصلاح در حدود مرزی شام است. این سریه از آن جهت اهمیت دارد که مسلمانان به سرزمینهای بیرون جزیره میروند.
در جمادی الاول سال هشتم پیغمبر صلی الله لشکری را به موته فرستاد. موته* در سرزمینی که جزء متصرفات امپراتوری روم بود قرار داشت.
فرماندهی سپاه را زید بن حارثه به عهده داشت و پیغمبر(ص) گفت اگر زید کشته شود جعفر بن ابی طالب فرماندهی را به عهده بگیرد و اگر او نیز کشته شود عبدالله بن رَواحه امیر لشکر باشد. این لشکر در معان از آمادگی دشمن آگاه شد. ابن هشام شماره سپاهیان امپراتوری را یکصد هزار تن نوشته است. مسلمانان پس از این آگاهی به مشورت پرداختند که چه کنند. عبدالله بن رواحه آنان را به جنگ تشویق کرد که یکی از آن دو قائده، شهادت یا پیروزی را خواهد داشت. در این جنگ هر سه فرمانده شهید شدند. و لشکر خالد بن ولید را به امارت گزیدند و او به هر صورتی بود آنان را به مدینه رساند....
ادامه دارد...
-----------------------------------------------------
موته: جایی است در جنوب شرقی بحرالمیت و اکنون جز کشور اردن است.
#کتاب_بخوانیم 📚
@mesbah_313_ir