✍💊✍💊✍
باسمه تعالی
دکتر رضا زمانی
تحلیل کپسولی مصباح؛
مهمترین کارکردهای دانستن تاریخ
....اتاق فکر معاندان در پروژه براندازی، تلاش می کند تا با👇👇
👈 نشان دادن سیاهی مطلق اقتصادی،
👈 نشان دادن خفقان فرهنگی_فکری،
👈 نشان دادن چهره سرکوبگر ،
و.....چهره ای ناموفق و ناکارآمد از جمهوری اسلامی را جانمایی کند!....و از طرفی در ته ذهن ها، حکومت سلطنتی و وابسته شاه را زیبا و ایده آل جلوه دهد!...
پروژه ای پیچیده، طولانی مدت و ذو ابعاد که به تدریج قلمرو اذهان را تصرف می کند و بحران های اجتماعی پی در پی می آفریند تا پایه های نظام را سست کند!....
به عنوان مثال اخیرا سلطنت طلبان چند عکس از #دیوار گذاشتند که مردم از شدت فقر اجناس خانه را با مایحتاج زندگی معاوضه می کنند!!!
....کسی منکر فقر در جامعه نیست ولی اولاً در #دیوار می شود آگهی فیک هم ثبت کرد! ثانیاً با تورقی در روزنامه رسمی سال ۱۳۵۶ به واقعیاتی بر می خوریم که تکان دهنده است! مثل «فروش قانونی اعضای بدن در بورس»
....اصولاً عملیات فریب و شکل دهی به افکار و اذهان مخاطبین با بی اطلاعی و عدم آگاهی مخاطبین از تاریخ یک جامعه، سریع تر و راحت تر شکل می گیرد! «آگاهی» از عوامل اساسی خنثی سازی پروژه های جنگ رسانه ای است!
متاسفانه مردم ایران و بخصوص نسل جوان ما با تاریخ مانوس نیستند!
اما مهمترین کارکردهای دانستن تاریخ چیست؟!👇👇
۱. هویت سازی؛
تاریخ پیوند هویتی میان نسلی را برقرار می کند و شکاف ها را به شکل طبیعی می پوشاند!
۲.خنثی سازی؛
تاریخ ، عملیات های فریب دشمنان را خنثی می سازد!
۳. تقویت سازی؛
تاریخ همبستگی اجتماعی را در یک جامعه تقویت میکند!
۴. بستر سازی!
تاریخ از مهمترین عوامل بستر ساز تحولات اساسی و تغییر ساختارهای غلط است!....
۵. بصیرت سازی؛
تاریخ از عوامل اساسی بصیرت سازی و بصیرت زایی است!...
.....به قول شاعر ؛ چشم ها را باید شست!... جور دیگری باید دید! ....لباس رزم جنگ امروز ، آگاهی است! ...طرحی نو لازم است تا ما تاریخ خوان شویم!....
#تاریخ_بخوانیم
@mesbah_313_ir
بسم الله الرحمن الرحیم
.....و از جنگ جمل می پرسیم که ام المؤمنین عایشه، آتش آن را برافروخت و خود رهبریش را بر عهده داشت،چطور ام المؤمنین عایشه از خانه اش بیرون می آید در حالی که خداوند به او دستور ماندن در خانه را می دهد و می فرماید:
«و در خانه بمانید، و مانند جاهلیت نخستین، خودنمائی نکنید» . (احزاب-آیه ۳۳)
و می پرسیم: به چه حقی ام المؤمنین، جنگ و کارزار را با خلیفۀ مسلمانان علی بن ابیطالب که ولی هر مؤمن و مؤمنه اي است، روا دانست؟ و مانند همیشه و به آسانی علمایمان پاسخمان می دهند که او امام علی را دوست نمی داشت براي این که در حادثه «افک» به پیامبر اشاره کرده بود که او را طلاق دهد، و اینان می خواهند ما را قانع کنند به اینکه این حادثه-اگر درست باشد-که علی، اشاره به پیامبر کرده بود که او را طلاق دهد، کافی است به اینکه عایشه امر خدایش را نادیده بگیرد و پرده اي را که پیامبر بر او زده بود، کنار زند و شتري که پیامبر او را از سوار شدنش نهی کرده بود و هشدار داده بود که سگهاي«حوأب» بر او بانگ می زنند، سوار شود و مسافتهاي دور و دراز از مدینه تا مکه و از آنجا تا بصره، طی کند و کشتن بی گناهان را اجازه دهد و کارزار با امیر مؤمنان و اصحابی که با او بیعت کرده اند را روا بدارد، و سبب قتل هزاران مسلمان شود همانطور که مورخان نوشته اند. (طبري، ابن اثیر، مدائنی و دیگر تاریخ نگارانی که حوادث سال۳۶ هجري را نگاشته اند.)
تمام اینها فقط بخاطر این بود که امام علی را دوست نمی داشت،چون او اشاره به پیامبر کرده بود که طلاقش دهد، هر چند پیامبر هم طلاقش نداده بود، پس براي چیست این همه دشمنی که تاریخ نگاران موارد دشمنی زیادي را از او نسبت به امام علی یادآور شده اند که تفسیري بر آنها نمی توان پیدا کرد؟ مثلاً نوشته اند که از مکه بازگشته بود که در راه به او خبر دادند عثمان کشته شد، از این خبر خیلی خوشحال و خرسند گشت ولی هنگامی که فهمید مردم با علی بیعت کرده اند، خشمگین شده گفت:
«آرزو داشتم که آسمان بر زمین فرود آید و آن را بپوشاند پیش از آن که علی بن ابیطالب به خلافت برسد» و آنگاه گفت: «مرا برگردانید!» و همچنان آتش فتنه و انقلاب را علیه علی بر افروخت. زیرا همان طور که مورخین ذکر کرده اند، نمی خواست نام علی را بشنود! آیا ام المؤمنین نشنیده بود این سخن پیامبر را که می فرماید:
«دوستی علی ایمان و دشمنیش نفاق است»
(صحیح مسلم-ج۱-ص۴۸)
تا اینکه برخی از اصحاب گفتند«ما منافقین را تشخیص نمی دادیم جز با ام المؤمنین، سخن پیامبر را نشنیده بود که فرمود: «هر که من مولاي اویم پس علی مولاي اوست» و ...؟ او بدون شک همۀ آنها را شنیده بود ولی علی را دوست نمی داشت و نمی خواست نام او را ببرد بلکه آن هنگام که خبر وفات علی را به او دادند، سجده شکر بجاي آورد. (طبري، ابن اثیر و الفتنه الکبري و تمام مورخین که حوادث سال۴۰ هجري را نگاشته اند.)
حال من بحثی راجع به تاریخ ام المؤمنین عایشه نمی خواهم داشته باشم ولی تنها می خواستم استدلال نمایم بر مخالفت بسیاري از اصحاب با اصول اسلام و زیر بار امر رسول خدا نرفتن آنها و از فتنۀ ام المؤمنین همین کافی است که خود دلیلی است قاطع و تمام تاریخ نویسان بر آن اتفاق نظر دارند، نوشته اند:
آن هنگام که عایشه از «آب حوأب»گذشت و سگها بر او بانگ زدند، هشدار رسول خدا «ص» را به یاد آورد که او را نهی کرده بود از اینکه صاحب آن شتر باشد و لذا گریست و گفت: «مرا برگردانید! مرا برگردانید!» ولی طلحه و زبیر پنجاه نفر را آوردند و پس از اینکه به آنها چیزي دادند، آنان هم براي عایشه قسم خوردند که اینجا «آب حوأب» نیست و بدین سان او مسیر خود را تا بصره ادامه داد، و مورخان نوشته اند: «این اولین شهادت زوري بود در اسلام» .
(طبري، ابن اثیر، مدائنی و دیگر تاریخ نویسانی که حوادث سال۳۶ هجري را نگاشته اند.)
ادامه دارد....
@mesbah_313_ir