*باسمه تعالی*
*از منشور حسینی تا منشور مهدوی (۳۰)*
*#بانوی کرامت **
...افضل فرزندان موسي بن جعفر عليه السلام!( بعد از امام رضا علیه السلام) .. سيده جليله معظمه، فاطمه بنت موسي عليه السلام، دختر امام، خواهر امام و عمه امام!... نام مبارکش #فاطمه کبری، ملقب به #معصومه، از جانب برادر امامش!.. آن حضرت، از معدود امامزادگانی است که پنج تن از معصومین علیهم السلام، در عظمت شأن او سخن گفته اند!.. در زيارت نامه حضرت معصومه عليها السلام، حضرت به عنوان دختر رسول خداصلي الله عليه و آله وسلم، دختر فاطمه عليها السلام، دختر خديجه عليها السلام و … معرفي شده است.
.... کرامت و عظمت #بانوی قم، بر کسی پوشیده نیست.! امامزاده ای که شمع محفل علماء و بزرگان حوزه تشیع جهان اسلام است. ايشان، ذاتاً والامقام و داراى موقعيتى متفاوت از ساير امامزادگان هستند و اين علوّ مقام، ايشان را به مقام عظيم معصومانعليهم السلام نزديك كرده است. يعنى علاوه بر اينكه اثرگذارى و تلاش ايشان در حفظ و تقويت اسلام، به آن بزرگوار عظمت داده كمالات ذاتى و نفسانى ايشان نيز خصوصيت ويژهاى است كه در كمتر كسى ديده مىشود.
حضرت امام #موسي كاظم عليه السلام درباره حضرت معصومه عليها السلام فرمود: " *فداها ابوها*" پدرش به فدايش». كه نشان از مقام علمي حضرت معصومه عليها السلام دارد.
#امام صادق عليه السلام فرمود: «براي خداوند حرمي است وآن مكّه است. براي پيامبرصلي الله عليه وآله وسلم حرمي است و آن مدينه است، براي اميرالمؤمنين عليه السلام حرمي است و آن كوفه است. براي ما حرمي است و آن شهر قم است. به زودي، زني از فرزندان من به نام فاطمه، درآن شهر مدفون خواهد شد كه هركس او را زيارت كند، بهشت بر او واجب مي شود».
در این روایت، دو مقام مهم براى حضرت معصومه عليها السلام بيان شده است: يكى *مقام شفاعت* عام خانم است.
... از فضايل حضرت معصومه عليها السلام، مقام شفاعت در روزي است كه «لا تنفع الشفاعة عنده الا لمن اذن له»
حضرت معصومه عليها السلام بعد از فاطمه زهرا عليها السلام، دومين زني است كه به نصّ اهل بيت عليهم السلام، داراي مقام شفاعت است. يكي از اين نصوص، اين سخن امام صادق عليه السلام است «زني از فرزندان من(درقم) از دنيا مي رود كه نامش فاطمه است و به شفاعت او، همه شيعيان وارد بهشت مي شوند"
در زيارت نامه حضرت معصومه عليها السلام كه امام رضا عليه السلام بيان نموده، آمده است: «يا فاطمة اشفعي لي في الجنة» وعلت اين شفاعت چنين بيان شده است: «فان لك عندالله شأناً من الشأن». «شايد مراد حضرت از شأن، رابطه اي از رابطه هايي است كه اولياي خداوند با ذات مقدس ربوبي داشتند، اين بانوي جليل القدر هم از سنخ همان رابطه هارا دارد!
و ديگرى *وجوب بهشت رفتن زائر آن حضرت است*
اگر چه مقام عصمت از گناه و مصون بودن از لغزش«در عين قدرت برخطا» مقامي است كه مختص به انبيا و ائمه اطهار عليهم السلام مي باشد، اما با اطاعت خالصانه از خدا و مبارزه با هواي نفساني مي توان به درجه اي ازعصمت كه مصونيت از گناه است، رسيد. حضرت معصومه عليها السلام نيز كه پرورش يافته مكتب ائمه اطهار عليهم السلام است، نمونه عالي از طهارت وپاكي است؛ چنانكه امام علي بن موسي الرضا عليه السلام فرمودند: *"مَنْ زارَ المعصومةَ بقم كمن زارني"* هر كس حضرت معصومه عليها السلام را در قم زيارت كند، همانند آن است كه مرا زيارت كرده است».
با توجه به اينكه، نام آن حضرت فاطمه است و امام عليه السلام هرگز در مورد وصف شخصي مبالغه نمي كند، مي توان مقام عصمت را براي حضرت فاطمه معصومه عليها السلام ثابت كرد. مقام شفاعت حضرت معصومه عليها السلام نيز نشانگر اين است كه آن حضرت معصوم است.!
#بانوی برکت، از دو جهت به #بانوی آب و آیینه، فاطمه الزهراء شباهت دارند!
*۱.#بانوى محدثه*
در راستاى دفاع از ولايت و اثبات حقانيت اهل بيتعليهم السلام يكى از مهمترين راويان حديث غديرخم و حديث منزلت (يا على انت منّى بمنزله هارون من موسى) حضرت معصومهعليها السلام است. ايشان اين دو حديث مهم را از فاطمه دختر امام صادقعليه السلام و او از فاطمه دختر امام باقرعليه السلام و او از فاطمه دختر امام سجاد عليه السلام و او از فاطمه دختر امام حسينعليه السلام و او از ام كلثوم دختر فاطمه زهراعليها السلام روايت مىنمايد. اين سلسله سند در مجموعه روايتهاى حديث غدير به «روايت فواطم» مشهور شده است.
*۲. #بانوی مدافع ولايت*
شباهت ديگر حضرت معصومهعليها السلام با حضرت زهراعليها السلام، دفاع از ولايت تا سرحدّ شهادت است. اين مورد را مىتوان از فضائل اكتسابى حضرت دانست. حضرت معصومهعليها السلام در راستاى دفاع از ولايت حضرت رضاعليه السلام و به امر ايشان، همراه كاروانى از امامزادگان، از مدينه هجرت كرده و به سوى خراسان حركت نمود. سرپرستى اين كاروان به عهده ابراهيم و هارون پسران بزرگوار امام موسى بن جعفرعليه السلام بود
. در راه رسيدن به ساوه، گروهى وابسته به خلفاى عباسى، به كاروان حمله كردند و هارون و جمع ديگرى از امامزادگان را به شهادت رساندند و جمعى را مجروح نمودند. حضرت معصومهعليها السلام- در اثر غم و اندوه اين واقعه يا غذاى مسمومى كه به وى خورانده شد- بيمار شد و تقاضا كرد او را به قم ببرند و بعد از هفده روز اقامت در قم رحلت نمودند!!
خاضعانه، شاکریم ازخداوند منان حکیم، بخاطر نعمت وجود چنین گوهر نابی در سرزمین ایران عزیز!
*اللهم صل علی محمد و آل محمد!*
*اللهم عجل لولیک الفرج!*🤲
دکتر رضا زمانی
**اگر قرار باشد از اسلام، یک* *تصویر به جهان مخابره شود بزرگترین حرمی که مسلمانان* *شیعه و علمای اسلام، بعد از حرم ائمه، زیارت میکنند، حرم یک دختر است. دختری عفیفه و عالمه که تمام علمای اسلام در مقابل ایشان سر تعظیم فرود میآورند حال مقایسه کنیم با غرب!!**.
*#حضرت_فاطمه_معصومه*
*باسمه تعالی*
*مهدویت*
(۳۱)
*غیبت صغری*
*غیبت صغری و نواب اربعه*
غیبت صغری یا غیبت کوتاهمدت نخستین مرحله از زیست مخفیانه امام دوازدهم است که در سال ۳۲۹ق به پایان رسیده است. این دوره بنابر اختلاف درباره زمان آغاز آن ۶۹ یا ۷۴ سال طول کشیده است. گروهی از عالمان شیعه همچون شیخ مفید (م ۴۱۳ق) در کتاب الارشاد[۱۵] و طبرسی (م۵۴۸ق) در کتاب اعلام الوری مدّت غیبت صغرا را ۷۴ سال و زمان آغاز آن را سال ۲۵۵ق و تولد امام مهدی(ع) دانستهاند. گروهی دیگر آغاز غیبت صغری را سال ۲۶۰ یعنی سال آغاز امامت امام زمان(ع) میدانند که ۶۹ سال طول کشیده است.
در این دوران امام مهدی از طریق چهار نفر (نواب اربعه) که به ترتیب عهدهدار وظیفه نیابت بودند، با شیعیان ارتباط داشتند و شیعیان نامهها و درخواستهای خود را از طریق این افراد به امام مهدی(عج) میرسانند و از همین طریق نیز پاسخ خود را دریافت میکردند. در این دوران افراد متعددی نیز با امام دوازدهم دیدار داشتهاند.
ادامه دارد....
*اللهم عرفنی حجتک*🤲