📸 #عکس_نوشت | امام جعفر صادق علیه السلام به شیعیانشان فرمودند: «کونوا لنا زینا و لا تکونوا علینا شینا» یعنی شما باید جوری رفتار کنید که به تعبیر بنده مایه افتخار ما باشید. مبادا طوری رفتار کنید که باعث ننگ و عار بشوید، رفتار خوب شما را میبینند میگویند این تربیت شده مکتب امام صادق علیه السلام است.
🏴 @mesbahyazdi_ir
🔰جلسات نورانی ذکر اهل بیت به برکت رهنمودهای امام و فداکاریهای شهدا است
🔸️آيا وضع كشور ما هميشه اين جور بوده؟ يعنى ۵۰ سال پيشتر هم در كشور چنين جلساتى بود، چنين دانش آموزانى با عشق به اهل بيت، با ياد امام مهدى دور هم جمع مىشدند و عاشقانه سرود مىخواندند و اظهار ارادت مىكردند؟ پاسخش منفى است! طبعا سن و سال شما اقتضاء نمىكند كه آن دوران را بخاطر بياوريد ولى امثال ماها بخاطر داريم كه در ۳۰ سال پيش و ماقبل آن نمونهاى از اين جلسات در كشور وجود نداشت.
🔹️دانشآموزان متدين، خانمهاى متدين، كسانى بودند كه در گوشه و كنار خانه خودشان خزيده بودند، جرأت اينكه در اجتماع ظاهر بشوند، خودى نشان بدهند، كارى انجام بدهند، خدمتى ارايه بدهند نداشتند و كسى به آنها مجال نمىداد. بعد از پيروزى انقلاب اين گونه مجالس، اين گونه تشكلها تدريجا شكل گرفت و كم كم به اوج خود رسيد آنچه بر اثر رهنمودهاى امام و فداكارىهاى شهداء پديد آمده بود همين جلسات نورانى است.
۱۳۸۴/۰۶/۰۲
📱 @mesbahyazdi_ir
💠 آداب الهی سرچشمه نیکی هاست
«لَيْسَ الْبِرُّ بِاَنْ تَأْتُوالْبُيُوتَ مِنْ ظُهُورِها وَلكِنَّ الْبِرَّ مَنِ اتَّقى وَ أْتُوالْبُيُوتَ مِنْ اَبْوابِها» بقره ۱۸۹
ترجمه: «و اين كار خوبى نيست كه شما در حال احرام از پشت بام داخل خانهها شويد، بلكه عمل صحيح اين است كه از خدا بترسيد و خانهها را از در درآييد»
🔸️بعضى از جامعهشناسان پنداشتهاند که اخلاق امورى صرفاً قراردادى (در عرف) است و هیچ واقعیتى ندارد؛ بلکه، از آداب اجتماعى سرچشمه مىگیرد، از دیدگاه اسلام پندار درستى نیست. از این دیدگاه «برّ» که در آیه هم آمده ریشه واقعى و منطقى و عقلایى دارد و اخلاق، صرف آداب و رسوم بىاساس یا عرفی نیست. بنابراین کارهاى خرافاتى یا بی اساس عرفی را گرچه در جامعهاى مرسوم باشد نمىتوان و نباید برّ به حساب آورد.
📖 اخلاق در قرآن جلد ۱ صفحه ۶۸
📝 ترجمه آیه از آیت الله مشکینی
#معارف_قرآن
📱 @mesbahyazdi_ir
📸 #عکس_نوشت | چگونه برخلاف سیره انبیا و آیات قرآن بمرور امر به معروف و نهى از منكر (در عرف) كار زشت و بدى میشود؟ مگر مى شود همچنين چيزى؟ بله، وقتى فرهنگ تساهل و تسامح (و بی تفاوتی در دین) رواج پيدا كرد، امر به معروف و نهى از منكر مى شود فضولى! در این عرف وقتی تذکر میدهید می گويند به تو چه!
۱۳۸۲/۰۵/۲۵
📱 @mesbahyazdi_ir
📸 #عکس_نوشت | هنر تبلیغ
🔸️انسان اگر بخواهد در معاشرت بر دیگران اثرگذار باشد، اگر بايد رفتارش طورى باشد كه آنها احساس كنند خيرخواهشان است اگر احساس رقابت كنند هرگز به حرف اينها گوش نمىدهند، تبلیغ یعنی همین.
۱۳۸۳/۰۹/۰۸
📱 @mesbahyazdi_ir
💠تقوا یعنی پروای از خدا
«فَاصْبِرْ اِنَّ الْعاقِبَةَ لِلْمُتَّقین» هود ۴۹
ترجمه: «پس صبر پيشه گير كه عاقبت از آن مردم با تقوا است»
🔸️تقوا از دیدگاه اسلام به این معناست که انسان از خطرى بترسد (و نسبت به آن پروا داشته باشد) که از فعل اختیارى خود یا ترک آن متوجّه سعادت ابدى او مىشود، و بینش توحیدى مىگوید: این خطر در نهایت به دست خداوند به او خواهد رسید، و در برابر این خطر، کارى کند که چنین خطرى متوجّه او نشود. کسى را که در برابر چنین خطرى دست به چنین کارى مىزند (و پروا دارد) «متقى» و این رفتار ویژه او را «تقوا» گویند
📖اخلاق در قرآن جلد ۱ صفحه ۷۰
📝ترجمه آیه از آیت الله مشکینی
#معارف_قرآن
📱 @mesbahyazdi_ir
📸 #عکس_نوشت | وابستگی به دنیا، آغاز هر خطایی است
🔸️حب الدنیا رأس کل خطیئۀ، بیشتر عیبهای ما از اینجا شروع میشود، لااقل سعی کنیم تعلقات دنیا را زیاد نکنیم، آرزوهای دنیا را طولانی نکنیم، جلوی چشم و هم چشمی ها را بگیریم و الا همیشه در اشتباه می افتیم شیطان همیشه منتظر است که یک قدمی کج برداریم او ما را هل بدهد
۱۳۹۷/۰۶/۲۷
📱 @mesbahyazdi_ir
💠 تقوا، ارزش هر عملی است
«اِنَّ اَكْرَمَكُمْ عِنْدَاللّهِ اَتْقیكُم» حجرات ۱۳
ترجمه: «گرامىترين شما با تقوىترين شما است»
🔸️(اینگونه نیست که صرفا رفتار نیکو برای انسان ارزش به بار بیاورد) بلکه تنها ارزشى که براى افعال اختیارى (و رفتار انسان) لحاظ شده تقواست و هر رفتار و عملی تحت این عنوان، ارزش مىیابد. حتى تحصیل علم در صورتى ارزشمند است که مصداق «تقوا» باشد و براى خدا تحصیل شود. کسب ثروت و صرف آن نیز نباید خارج از «تقوا» باشد
📖اخلاق در قرآن جلد ۱ صفحه ۷۸
📝ترجمه آیه از آیت الله مشکینی
#معارف_قرآن
📱 @mesbahyazdi_ir
💠صبر یعنی مقاومت در طاعت، معصیت، مصیبت
«اِنَّ اللّهَ مَعَ الصّابِرین» بقره ۱۵۳
ترجمه: «خدا با صابران است»
🔸️مفهوم صبر، این معنا را تداعى مىکند که گویى عاملى انسان را به سویى مىکشاند و او در مقابل آن، مقاومت مىکند. این عامل ممکن است درونى باشد و یا بیرونى و عامل درونى نیز مختلف است: گاهى یک عامل درونى و کشش نفسانى اقتضاى نوعى فعالیت دارد و چون آن فعالیت، نامشروع است، انسان در برابر آن عامل مقاومت و از انجام آن کار و حرکت، خوددارى مىکند.
🔹️این نوع مقاومت را صبر در مقابل معصیت مىنامند. گاهى برعکس، عامل درونى اقتضاى سکون و ترک فعلى را دارد که انجام آن لازم است؛ چرا که انسان طبعاً راحتطلب است و دنبال فراغت و آسودگى مىگردد و از زحمت و انجام کارهاى مشکل گریزان است، از اینرو، فىالمثل معمولا، مایل نیست به کارهاى سخت و توانفرسا و پرمخاطرهاى چون «جهاد» تن دردهد این نوع مقاومت را صبر در اطاعت گویند. و گاهى حوادثى در خارج از وجود انسان، تحقق مىیابد که آثار نامطلوبى در انسان مىگذارد و او را وامىدارند دست به کارهایى بزند که وى را از مسیر حق، منصرف سازد.
🔸️مثل اینکه مصیبتى براى شخص پیش آید که سبب ناراحتى او شود آنچنانکه بخواهد دست به یک سرى کارهاى عکسالعملى بزند، سر و صدا و بىتابى کند این نوع مقاومت را صبر بر مصیبت مىنامند (و خداوند همراه کسانی ست که این مقاومت را دارند)
📖اخلاق در قران جلد ۱ صفحه ۸۰
📝ترجمه آیه از آیت الله مشکینی
#معارف_قرآن
📱 @mesbahyazdi_ir
⚠️ #عکس_نوشت | این سیاست که در کل دنیا شروع کنند به توهین کردن، کاریکاتور کشیدن، جسارت کردن، تشکیک در مقدسات، برای این است که مردم بیتفاوت بشوند، یعنی بیغیرت [باشید]، بیتفاوت [باشید]، حساسیتی نداشته باشید حالا یکی گفت این دین است،آن دون است، توهین کرد، [حساسیتی نداشته باشید.] باید این را شکست.
۱۳۸۹/۰۳/۱۹
📱 @mesbahyazdi_ir
📸 #عکس_نوشت | من هيچ کاری سراغ ندارم که از عنايت حضرت معصومه حل نشود، گدایی در خانه حضرت معصومه خيلی فايده دارد.
۱۳۹۴/۰۸/۱۸
🌸 @mesbahyazdi_ir
📸 #عکس_نوشت | ارزش این خاک!
اگر مردم میدانستند و قدر #حضرت_معصومه (س) را میشناختند، دور حرم ایشان یک خندق حفر میشد.
یعنی از بس میآمدند خاک های اطراف حرم ایشان را بر میداشتند، یک خندق دور حرم پدید میآمد.
نمیدانند این خاک چقدر ارزش دارد!
۱۳۹۰/۰۷/۲۴
🌸 @mesbahyazdi_ir