🗨 به طور کلی دو عامل در توجه انسان به رفتارها، انگیزهها، عواقب و نتایج اخروی آنها مؤثر است: یکی معاشرت با کسانی که رفتارشان نشاندهندۀ کمالات، فضائل، خیرات و بالاخره اعتقاد به آخرت است و دیگری مطالعه، اعم از خواندن قرآن، دعاها، مناجاتها، احادیث و کتابهای اخلاقی و دینی.
#توییت
📱 @mesbahyazdi_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌺 ضرورت الگو گرفتن از رسول الله صلیاللهعلیهوآله
قرآن کریم تصریح میفرماید که پیغمبر برای شما اسوه است و باید به او تأسی کنید: لَقَدْ كَانَ لَكُمْ فِی رَسُولِ اللَّهِ أُسْوَه حَسَنَه لِمَنْ کانَ يَرْجُوا اللّهَ وَالْيَوْمَ الْآخِرَ وَذَكَرَ اللّهَ كَثِیراً. یکی از برکات وجود انبیا علیهم السلام ، بهویژه آنها که افزون بر مقام نبوت و رسالت، مقام امامت داشتند، این است که مردم به گفتار و رفتار آنان تأسی میکنند. معنای امام همین است؛ او قدم پیش میگذارد و معتقدان به امامتِ او، از همه گفتارها و رفتارهایش الگو میگیرند.
📚سیمای پیامبر در آئینه نهج البلاغه، صفحه ۱۳۹
#پیامبر_اسلام
📱 @mesbahyazdi_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یک الگویِ کافی
🔸️امیرالمومنین علی علیه السلام درباره تاسی به پیامبر می فرماید: وَلَقَدْ كَانَ فِی رَسُولِاللَّه صلی الله علیه و آله كَافٍ لَكَ فِی الْأُسْوَه وَدَلِیلٌ لَكَ عَلَی ذَمِّ الدُّنْيَا وَعَيْبِهَا؛ برای الگو گرفتن، پیامبر صلی الله علیه و آله برای شما کافی است، او حجتی است بر اینکه دنیا چقدر نارسا و معیوب است زیرا دامن دنیا، از پیغمبر اکرم صلی الله علیه و آله برچیده شد؛ یعنی چیزی از دنیا دراختیار او قرار داده نشد.
📚سیمای پیامبر در آئینه نهج البلاغه، صفحه۱۴۰
🌸 @mesbahyazdi_ir
🗨 توقع اینکه ما همۀ مشکلات عالم را حل کنیم و همۀ مفاسد را برطرف کنیم، تصور واقعبینانهای نیست و تکلیف ما لایُطاقی است که خدا هم از ما نخواسته است؛ اما در حد توان و وسع اگر کوتاهی بکنیم، برای آن هم عذری نخواهیم داشت.
#توییت
📱 @mesbahyazdi_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭐️ اسوه تواضع
🔸️امیرالمومنین علیه السلام اوصافی از پیغمبر صلی الله علیه و آله را که باید به آن تأسی شود ذکر فرمود؛ ازقبیل اینکه بر خاک مینشست؛ متواضعانه مینشست؛ گاهی سوار مرکب بدون زین میشد و همراه خودش کسی را هم سوار می کرد؛ و کفش و لباسش را بهدست خود وصله میکرد.
📚سیمای پیامبر در آئینه نهج البلاغه ۱۵۶
#پیامبر_اسلام
📱 @mesbahyazdi_ir
اسلام، تنها صراط مستقیم
🔹️رسالت پیغمبر (صلی الله علیه و آله) این بود که راه صحیح پرستش را -که در دین مقدس اسلام و در قرآن کریم بیان شده- به مردم تعلیم دهند و به این وسیله، ظلمت ها، ابهام ها و گمراهی ها را از جامعه انسانی بزدایند.
🔹️معنای این حرف این است که تنها راه صحیح، راه انبیاء الهی است که شکل کامل آن به وسیله پیغمبر اسلام (صلی الله علیه و آله) عرضه شد. این تنها صراط مستقیم است. راههای دیگر ولو به عنوان پیروی از پیغمبری از پیامبران الهی باشد، برای بشر سعادتی را تضمین نمیکند.
۱۳۸۹/۰۶/۱۰
#پیامبر_اسلام
🌸 @mesbahyazdi_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⬆️حرکت به سمت قله ایمان
🔸️ما باید بهاندازه توان خودمان، و بگونهای که وضع زندگیمان ایجاب کند، به آن حضرت تأسی کنیم؛ ما قطعاً نمیتوانیم به پیغمبر اکرم صلیالله علیه وآله یا امیرالمؤمنین علیهالسلام اقتدای کامل کنیم؛ اما باید آنها را همچون قلهای درنظر بگیریم و بهسمت آنها حرکت کنیم، و هر اندازه میتوانیم به آنها شباهت پیدا کنیم.
📚سیمای پیامبر در آئینه نهج البلاغه، صفحه ۱۴۱
📱 @mesbahyazdi_ir
🔊 پادکست | شیعه از منظر امام صادق علیه السلام
🔺️شرح حدیثی از امام صادق علیه السلام در مورد ویژگی شیعیان، ۱۳۷۶/۱۲/۱۳
📱 @mesbahyazdi_ir
شیعه از منظر امام صادق.mp3
340.1K
شرط حصول ولایت در کلام امام صادق(علیه السلام)
🔹️ فَواللّهِ لا تُنالُ وِلایَتُنا اِلّا بِالوَرَعِ وَ الاِجتِهاد فى الدّنیا وَ مُواساةِ الاِخْوان فِى اللّه؛ یعنى فریب نخورید! اگر كسانى مى گویند اگر چه كار بكنید ولىّ اهل بیت هستید و ولایت را خواهید داشت به این حرفها گوش ندهید! این كه من مى گویم مطلب این است؛ قسم هم مى خورد كه غیر از این نیست؛ فَواللّهِ لا تُنالُ وِلایَتُنا اِلّا بِالوَرَعِ وَ الاِجتِهاد فى الدّنیا وَ مُواساةِ الاِخْوان فِى اللّه؛ ولایت ما جز با این سه چیز پیدا نمى شود؛ شرط اول؛ وَرَع؛ یعنى اجتناب از گناه. شرط دوم؛ وَ الاِجتِهاد؛ یعنى تلاش براى انجام وظایف که قدر متیقنش واجبات است. شرط سوم؛ وَ مُواساةِ الاِخْوان فِى اللّه؛ همدردى و همكارى با برادران دینى، فكر دیگران باشید.
۱۳۸۶/۱۱/۱۳
#امام_صادق
📱 @mesbahyazdi_ir
✅️راهکاری برای وحدت مسلمانان
آداب مناظره در پرتو قرآن کریم
1️⃣مرحله اول
وقتی میخواهید با مخالفانتان بحث کنید، بحث را با این نکته شروع کنید که ما دو نفر با هم در مسألهای اختلاف نظر داریم که ممکن است من درست بگویم و شما در اشتباه باشید، یا شما درست بگویید و من به خطا رفته باشم. باید با هم به دنبال دلیل واقعی بگردیم و ببینیم کدام سخن درست است.(بر اساس آیه ۲۴ سوره سبأ)
2️⃣مرحله دوم
در مرحله بعد باید سعی کنیم مشترکات را مطرح کنیم. باز این یک اصل روانشناختی است که وقتی میخواهید با کسی بحث کنید اگر از ابتدا اختلافات را مطرح کنید، بحث به جایی نمیرسد. اما اگر اول مشترکات را بگویید و فضا را محبتآمیز کنید و بعد آرامآرام مسائلی را که زودتر قابل حل است مطرح کنید، بهتر به نتیجه میرسید.(بر اساس آیه ۶۴ آل عمران)
3️⃣مرحله سوم
خداوند به ما یاد میدهد که برای بحث کردن با مخالفان نباید ابتدا مسائلی را مطرح کرد که با آنها در آن مسائل کمال اختلاف را داریم؛ چراکه با طرح آنها به جایی نمیرسیم. اگر بخواهیم به نتیجه برسیم، باید از مسائل مورد اتفاق شروع کنیم و بعد آرامآرام تا جایی که شرایط اقتضا دارد پیش برویم.(بر اساس آیه ۴۶ عنکبوت)
۱۳۸۹/۱۲/۰۴
#هفته_وحدت
📱 @mesbahyazdi_ir
راه تقریب مذاهب
🔸️یکی از راه های تقریب این است که در حوزه های مختلف، بحث های سالمی برگزار شود و در هر حوزه با روش و متد خاص خود تحقیق شود. در مباحث کلامی با روش کلامی، در مباحث فقهی با متد فقهی، در مباحث تاریخی با متد تاریخی و ... بحث شود. اینها را عرض کردم تا روشن شود که هدف ما از بحث درباره خطبه حضرت زهرا سلاماللهعلیها دشمنی با کسی نیست؛ بلکه قصد داریم سندی تاریخی را بررسی کنیم که علما و محققان بزرگی روی آن کار کرده و آن را به ثبت رسانده اند.
🔸️شاید بیشترین بخش این خطبه در کتاب شرح نهج البلاغه ابن ابی الحدید آمده باشد. ابن ابی الحدید که یک سنی معتزلی است بسیاری از قسمتهای حساس این خطبه را با سندی که معتبر می داند نقل کرده و گاه در جاهای دیگر از آن استفاده می کند. در ذیل همین خطبه مطالبی را از اساتیدش نقل می کند که واقعا باید انصاف خودش و اساتیدش را تحسین کرد.
#هفته_وحدت
۱۳۹۸/۱۲/۰۴
📱 @mesbahyazdi_ir
خوشحال میشوی یا ناراحت؟
🔹️بهترین هدیه ای که امام صادق علیه السلام از دوستانش میخواهد، این است که بگویند تو فلان عیب را داری، این بهترین هدیه می شود.
🔹️[اما] ما حاضر نیستیم که کسی از ما انتقاد کند و بگوید تو همه عیب ها را داری!
🔹️ما بدمان می آید، اما امام صادق علیه السلام میفرماید این بهترین هدیه ای است که دوستی به من میدهد.
#امام_صادق
📱 @mesbahyazdi_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
گفتگوی سازنده
🔺️راهکار وحدت مسلمانان در بیان آیتالله مصباح یزدی (قدسسره)
۱۳۸۹/۱۲/۰۴
#هفته_وحدت
📱 @mesbahyazdi_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بحث با سایر مسلمانان را از کجا آغاز کنیم؟
🔺️خاطره آیتالله مصباح یزدی از آیتالله بهجت قدس سرهما
۱۳۸۹/۱۲/۰۴
#هفته_وحدت
📱 @mesbahyazdi_ir
🔴پایان مجموعه درس اخلاق «محبت خدا»
🔸️«بالاترین انگیزهای که انسان را وادار میکند در مسیر تقرب به خدا گام بردارد، محبت خداست. هرچه انسان خدا را بیشتر دوست داشته باشد، بیشتر میخواهد به او نزدیک شود. حال این پرسش مطرح میشود که چه کنیم که محبت پیدا کنیم..» (جلسه اول محبت خدا، ۱۳۹۲/۰۸/۲۹)
🔸️سلسله جلسات محبت خدا از ۲۹ آبان ۱۳۹۲ تا 4مرداد1393، در دفتر مقام معظم رهبری، در ۵۱ جلسه، توسط آیت الله مصباح یزدی ارائه شده است.
مجموعه رسانه ای MESBAHYAZDI.IR با مرور این جلسات، به رسم درس اخلاق چهارشنبه های علامه مصباح یزدی(قدس سره) در حسینیه امام خمینی(قدس سره)، برش هایی کوتاه و دیدنی از این جلسات را در مجموعه ای به نام «محبت خدا» در ۱۲۲ قطعه ۲-۳ دقیقه ای، هر چهارشنبه تقدیم مخاطبین محترم نمود.
🔸️همچنین به اطلاع مخاطبین محترم و علاقهمندان به مباحث علامه مصباح یزدی(قدس سره) میرسانیم پس از مدتی کوتاه، درس اخلاق های دیگر ایشان نیز به زودی از طریق صفحات رسمی ایشان به نشانی @mesbahyazdi_ir منتشر خواهد شد.
🔴 صفحه دسترسی به متن، صوت و فیلم درس اخلاق «محبت خدا»، به تفکیک جلسه:
https://mesbahyazdi.ir/node/4913/%D9%85%D8%AD%D8%A8%D8%AA-%D8%AE%D8%AF%D8%A7
🔺️صفحه دسترسی به ۱۲۲ قطعه کوتاه از «محبت خدا»:
https://www.aparat.com/v/T7z0j?playlist=3169873
📱 @mesbahyazdi_ir
💡 #تمثیلات | این زهر، عالم و جاهل نمیشناسد!
🔺️ دام بزرگ کبر و راه رهایی آن
📱 @mesbahyazdi_ir
MESBAHYAZDI.IR
⚠️ این زهر، عالم و جاهل نمیشناسد!
دام بزرگ کبر و راه رهایی از آن
🔸️[با توجه به عبارات خطبه قاصعه،] امیرالمؤمنین(ع) ریشه بسیاری از این مفاسد اخلاقیِ فردی و اجتماعی را «كبر»؛ میداند؛ سپس هشدار میدهد كه مبادا خیال كنیم تكبر و غرور فقط مختص آدمهای متشخص و ثروتمند است؛ یا كسانی كه از روی جهل و غفلت خود را بزرگ میبینند؛ یا آنان كه به دلیل قدرت یا وابستگیهای قومی بر دیگران تكبر میورزند.
🔸️...امام(ع) میفرماید: تكبر، دام گسترده شیطان است كه نه عالم میشناسد و نه فقیر و نه هیچ كس دیگری. شیطان اگر دامش را بر سر راه فقیری هم بگستراند، او هم از هلاكت نجات نمییابد؛ ولو لباس كهنه و مندرس بر تن داشته باشد. عالمانی كه در این دام شیطانی افتادهاند، چه فسادهایی بر پا كردهاند!
🔸️...شیطان آدم را وسوسه میكند كه آقا! شما باید اسلام را حفظ كنید؛ ببینید جوانها دارند از دست میروند! چه كنیم؟ احكام اسلام را تغییر دهید، فتواهای جدیدی صادر كنید؛ چیزهایی را بگویید كه مردم بپسندند؛ و الا همه از دین برمیگردند! ...منشأ این رفتار چیست؟ ریشه مسأله، كبر است كه آرام آرام خودش را به این صورت نشان میدهد.
🔸️[امیرالمومنینعلیهالسلام در خطبه قاصعه میفرمایند:] خدا را در نظر داشته باشید، درباره این كه چه قدر تكبر فرجام هراسناكی دارد. خصلت كبر،گستردهترین دام شكار شیطان و بزرگترین نیرنگ اوست.
🔸️[امیرالمومنین علیه السلام می فرماید:] كبر مثل زهر كشنده وارد خون شما میشود و به قلبتان آسیب میرساند. شاید منظور از این تشبیه این است كه اگر زهر وارد خون شود و به قلب سرایت كند، دیگر نمیتوان چارهای كرد. كبر هم اگر در دل انسان خانه كرد، دیگر درمانی ندارد و انسان را جهنمی میكند. «لَا عَالِماً لِعِلْمِهِ وَ لَا مُقِلًّا فِی طِمْرِهِ»؛ نه عالم از آن زهر كشنده نجات مییابد و نه تهیدستِ كهنهپوش.
🔸️[سپس] امیرالمؤمنینعلیهالسلام به یكی از حكمتهای عبادات اشاره میكنند. در حقیقت، عبادات به گونهای تشریع شده كه از بین برنده كبر باشد. نماز طوری تشریع شده كه انسان بر روی خاك بیفتد. این، اوج خضوع یك انسان است.
🔸️...یكی از بزرگترین حكمتهای نماز این است كه روح تكبر از آدمیزاد گرفته شود...هنگام نماز باید از گوشههای چشم، اشك جاری شود و نهایتاً باید تكبر و نخوت را از دل نمازگزار بزداید. آنان كه آزادهاند و زیر بار هیچ قید و بندی نمیروند، صورتهایشان را فروتنانه برای اظهار كوچكی در برابر خدا بر خاك میگذارند.
🔸️...حضرت [در خطبه قاصعه] میفرمایند: در آثار عبادات بیندیشید و ببینید كه خدا چگونه ریشههای كبر را میخشكاند، تا جوانههای تكبر و فخرفروشی در دل مؤمن جوانه نزند.
🔺️شرح خطبه قاصعه، ۱۳۸۳/۰۸/۱۴
#تمثیلات
#کبر
#اخلاق
#نهج_البلاغه
📱 @mesbahyazdi_ir
🗨 مهمترين مصلحت، حفظ ارزشهای اسلامی و اجرای احکام اسلامی است. امر به معروف و نهی از منکر برای مبارزه با گناه و انحرافات فکری و عقيدتی خيلی واجبتر از امر به معروف در امور مادی است.انحرافات، سعادت ابدی انسان را به خطر میاندازند.
#توییت
📱 @mesbahyazdi_ir