مشکات هدایت
#خیانت_قلم #بنی_أمیة #تحریف_کتب_اهل_تسنن ❌تحریف حدیث مبغوض ترین قبیله ها(۱)❌ 👈ان شاءالله در ماه
#خیانت_قلم #بنی_أمیة
#تحریف_کتب_اهل_تسنن
❌تحریف حدیث مبغوض ترین قبیله ها(۲)❌
✅ در مطلب گذشته بیان شد که در «مسند أبی یعلی»، جلد۱۳، صفحه۴۱۷ حدیثی نقل شده است که بیان کننده موضع رسول خدا صلی الله علیه و آله، درباره سه قبیله از قبایل عرب می باشد. متن حدیث بدین شرح است:
«حَدَّثَنَا أَحْمَدُ بْنُ إِبْرَاهِيمَ الدَّوْرَقِيُّ، قَالَ: حَدَّثَنِي حَجَّاجُ بْنُ مُحَمَّدٍ، حَدَّثَنَا شُعْبَةُ، عَنْ أَبِي حَمْزَةَ، جَارِهِمْ، عَنْ حُمَيْدِ بْنِ هِلَالٍ، عَنْ عَبْدِ اللَّهِ بْنِ مُطَرِّفٍ، عَنْ أَبِي بَرْزَةَ، قَالَ: «كَانَ 👈أَبْغَضَ👉 الْأَحْيَاءِ إِلَى رَسُولِ اللَّهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ بَنُو أُمَيَّةَ وَثَقِيفٌ وَبَنُو حَنِيفَةَ».
📌ترجمه: «ابوبرزه می گوید: 👈مبغوض ترینِ👉 قبیله ها نزد رسول خدا، بنی امیه، ثقیف، و بنی حنیفه بودند».
(✂️) یکی از اتفاقات عجیبی که حول این روایت رخ داد، آن است که «کنانی شافعی» در کتاب «اتحاف الخیرة المهرة بزوائد المسانید العشرة» این حدیث را در دو موضع از کتابش به نقل از «مسند أبی یعلی» آورده است. اما این حدیث در هر دو جا بصورت مشابه نیامده است.
او در «کتاب الفتن»، «باب فی ثقیف و بنی حنیفة» این روایت را در مذمت این دو طایفه به صورت کامل و تحریف نشده بیان کرده است.
اما همین حدیث در «کتاب المناقب» باب «ما جاء فی الشام و اهله» بدین صورت نقل شده است:
«وَعَنْ أَبِي بَرْزَةَ -رَضِيَ اللَّهُ عَنْهُ- قَالَ: " كَانَ 👈أَحَبَّ👉 الْأَحْيَاءِ إِلَى رَسُولِ اللَّهِ -صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ-: بَنُو أُمَيَّةَ، وَثَقِيفٌ، وَبَنُو حَنِيفَةَ ". رَوَاهُ أبو يعلى الموصلي».
🔰مشاهده می کنید که در این حدیث بجای عبارت «أبغض الأحیاء»، عبارت «أحب الأحیاء» (به معنای محبوب ترین قبیله ها) آمده است، تا معنای حدیث واژگون شده، و باتوجه به موضوع این بخش از کتاب که مربوط به مناقب و فضائل افراد و قبائل می باشد، از حدیث مذمت بنی امیه، به حدیث منقبت و فضیلت برای آن تبدیل شود.
🔹مشخصات نسخه خطی:
نسخه مربوط به کتابخانه محمودیه، مدینه. شماره۱۰۱حدیث، تاریخ نسخ: ۹۵۳ق
🆔@meshkatehedayat
مشکات هدایت
#خیانت_قلم #بنی_أمیة #تحریف_کتب_اهل_تسنن ❌تحریف حدیث مبغوض ترین قبیله ها(۲)❌ ✅ در مطلب گذشته ب
📚اسکن کتاب «مسند أبی یعلی» بهمراه نسخ خطی
🆔@meshkatehedayat
#کتاب_شناسی #عاشورا #محرم
📚کتاب: «نفس المهموم»
📌مولف: «شیخ عباس قمی»
📎 محدث «شیخ عباس قمی» در سال ۱۲۹۴ قمری در شهر قم متولد شدند. ایشان مدارس علمیه مشهد، قم و نجف تحصیل نموده، و از محضر اساتیدی همچون محدث نوری و سید محمد کاظم طباطبایی کسب فیض نموده است.
از جمله تألیفات أرزنده ایشان، کتاب «سفینة البحار» و «منازل الآخرة» و... می باشد.
🔰 معرفی کتاب:
مؤلف ارجمند در این کتاب از ولادت سیدالشهداء علیه السلام شروع کرده و به زندگی اخلاقی و ثواب گریستن بر آن حضرت پرداخته است. و در ادامه بصورت مفصل به واقعه کربلا، نحوه شهادت امام حسین و یارانش، اتفاقات پس از واقعه کربلا مانند: اسارت اهل بیت علیهم السلام، قیام توابین، قیام مختار و... می پردازد.
🔺علامه شعرانی این کتاب را بنام «دمع السجوم» به فارسی ترجمه نموده است. از جمله مزیت های ترجمه ایشان نسبت به دیگر مترجمین اینست که ایشان در پاورقی ترجمه این کتاب، نکات بسیار ارزنده و گرانبهایی در رابطه با مبانی و قواعد تاریخی مطرح نموده، که کمک فراوان و شایانی به علاقمه مندان حوزه مباحث تاریخی خواهد نمود.
✔️فایل PDF کتاب را در پست بعدی مشاهده فرمایید.
🆔@meshkatehedayat
مشکات هدایت
#کتاب_شناسی #عاشورا #محرم 📚کتاب: «نفس المهموم» 📌مولف: «شیخ عباس قمی» 📎 محدث «شیخ عباس قمی» در سال
نفس المهموم شیخ عباس قمی 3 .pdf
18.09M
📚کتاب «نفس المهموم» (عربی)
✍مؤلف: «شیخ عباس قمی رحمه الله»
🆔 @meshkatehedayat
مشکات هدایت
📚کتاب «نفس المهموم» (عربی) ✍مؤلف: «شیخ عباس قمی رحمه الله» 🆔 @meshkatehedayat
Nafasol Mahmoom FARSI [ghasedoon.blog.ir].pdf
15.58M
📚کتاب: «دمع السجوم» (ترجمه فارسی)
✍مترجم: «علامه شعرانی رحمه الله»
🆔 @meshkatehedayat
#شبهه #عزاداری #سالگرد #شیعه
✍شبهه:
🔺برخی از اهل تسنن و وهابیت اشکال می کنند که شیعیان هیچ گونه روایتی برای عزاداری امام حسین علیه السلام در هر سال (سالگرد گرفتن) از طرف اهل بیت و امامانشان ندارند.
👈آیا چنین مطلبی صحیح می باشد؟
🆔@meshkatehedayat
مشکات هدایت
#شبهه #عزاداری #سالگرد #شیعه ✍شبهه: 🔺برخی از اهل تسنن و وهابیت اشکال می کنند که شیعیان هیچ گونه رو
#پاسخ_شبهه #عزاداری #سالگرد #شیعه
🔴 پاسخ: (قسمت اول)
✅ اگر کسی اندکی مطالعه در روایات و سیره اهل بیت علیهم السلام داشته باشد، متوجه خواهد شد که برپایی عزاداری برای امام حسین علیه السلام یک امری مسلم و مورد توجه اهل بیت علیهم السلام بوده است. که شیعیان را به چنین عملی سفارش می نمودند.
در این زمینه به دو دسته از روایات که بصورت «خاص» و «عام» به این امر سفارش نمودند، اشاره می نماییم.
📌روایات خاص:
🔹منظور از روایات «خاص»، آن دسته از روایاتی هستند که اهل بیت علیهم السلام به شیعیانشان سفارش نمودند که در روز عاشورا به گریه و عزاداری برای امام حسین علیه السلام بپردازند. که در این زمینه به دو روایت اشاره می نماییم:
1⃣ در روایتی معتبر امام رضا علیه السلام میفرمایند:
«هر که روز عاشورا کارهای خود را تعطیل نماید، خداوند حوائج دنیا و آخرتش را برآورده کند. هر که روز عاشورا را روز مصیبت و حزن و گریه خود قرار دهد، خداوند عزّ و جلّ روز قیامت را روز خرسندی و شادیش سازد و در بهشت چشمش به ما روشن شود».
📚(الأمالی للشیخ الصدوق،ص۱۹۱)
🔰طبق این روایت امام رضا علیه السلام تصریح می نمایند، که اگر شخصی روز عاشورا را روز اندوه و گریه خود قرار دهد خداوند به او پاداش می دهد.
🆔@meshkatehedayat
مشکات هدایت
#پاسخ_شبهه #عزاداری #سالگرد #شیعه 🔴 پاسخ: (قسمت اول) ✅ اگر کسی اندکی مطالعه در روایات و سیره اهل ب
2⃣ در روایتی معتبر از امام رضا علیه السلام نقل شده است که حضرت فرمودند:
«هر گاه ماه محرم فرا مى رسید، پدرم (موسى بن جعفر) دیگر خندان دیده نمى شد، و غم و اندوه بر او غلبه مى یافت تا آن که ده روز از محرم مى گذشت. روز دهم محرم که مى شد، آن روز، روز مصیبت و اندوه و گریه پدرم بود و می فرمود: در این روز حسین کشته شد».
📚(الأمالی للشیخ الصدوق،ص۱۹۰)
🔰بر اساس این روایت، امام موسی کاظم علیه السلام هر سال از ابتدای محرم (اول محرم) تا حدی محزون و غمگین می شدند که کسی ایشان را خندان نمی دید. و در روز عاشورا ( دهم محرم) به اوج مصیبت و گریه بر امام حسین علیه السلام می رسیدند.
💠نتیجه: طبق این دو روایت معتبر، اهل بیت علیهم السلام سفارش به سالگرد گرفتن، و برپایی گریه و عزاداری برای امام حسین علیه السلام در روز عاشورا نمودند.
🔺 ادامه دارد...
🆔@meshkatehedayat
مشکات هدایت
2⃣ در روایتی معتبر از امام رضا علیه السلام نقل شده است که حضرت فرمودند: «هر گاه ماه محرم فرا مى رسی
📚اسکن کتاب « الأمالی للشیخ الصدوق»
🆔@meshkatehedayat
مشکات هدایت
#پاسخ_شبهه #عزاداری #سالگرد #شیعه 🔴 پاسخ: (قسمت اول) ✅ اگر کسی اندکی مطالعه در روایات و سیره اهل ب
#پاسخ_شبهه #عزاداری #سالگرد #شیعه
🔴 ادامه پاسخ: (قسمت دوم)
📌روایات عام:
🔹منظور از روایات «عام»، آن دسته از روایاتی است که بر اساس آن می توان در هر زمانی برای مصیبات وارده بر امام حسین علیه السلام گریان و محزون بود. که روز عاشورا مصداقی از مصادیق آن می باشد. به دو روایت در این زمینه اشاره مینماییم:
1⃣ امام سجاد علیه السلام در روایتی معتبر در رابطه با ثواب عزاداری برای امام حسین علیه السلام میفرمایند:
« هر مومنی که از چشمانش به خاطر مصیبت قتل حسین علیه السلام اشک جاری شود تا به گونه اش برسد، خداوند او را در غرفه هایی از بهشت به مدت بسیار طولانی سکونت دهد. و هر مومنی به خاطر مصائبی که از ناحیه دشمن در دنیا به ما رسیده است، بگرید و اشکش در صورتش جاری شود، خداوند او را در بهشت در جایگاهی شایسته جای دهد».
📚(ثواب الأعمال، ص۱۰۸)
🔰بر اساس این روایت، اگر مومنی در هر زمانی چه در سالروز شهادت حضرات معصومین علیهم السلام و چه در روزهای دیگر بر مصیبات وارده به آنان اشک بریزد، خداوند ثواب های فراوانی به او عطاء خواهند نمود.
🆔@meshkatehedayat
مشکات هدایت
#پاسخ_شبهه #عزاداری #سالگرد #شیعه 🔴 ادامه پاسخ: (قسمت دوم) 📌روایات عام: 🔹منظور از روایات «عام»، آ
2⃣ در روایتی معتبر امام رضا علیه السلام به ریان بن شبیب می فرمایند:
«ای پسر شبیب، اگر بر حسین گریه کنی تا اشک بر گونه هایت جاری شود، خداوند هر گناهی که مرتکب شده باشی، چه کوچک و چه بزرگ و چه کم و چه زیاد خواهد بخشید... ای پسر شبیب، اگر دوست داری با ما در درجات عالی بهشت همراه باشی، در حزن و اندوه ما محزون و غمگین، و در شادی ما خوشحال باش ».
📚(الأمالي للشیخ الصدوق، ص۱۹۲)
🔰در این روایت امام رضا علیه السلام یکی از راه های بخشیده شدن گناهان را اشک ریختن بر امام حسین علیه السلام مطرح می نمایند. که فرد می تواند چنین عملی را در طول سال (به عنوان آمرزش گناهان) انجام دهد. و از طرفی امام رضا علیه السلام تاکید می نمایند، که اگر کسی می خواهد با ما در درجات بالای بهشت همنشین باشد، در حزن های آنان محزون و در خوشحالیشان شادمان باشد. که مصداق کامل و بارز حزن و مصیبت اهل بیت علیهم السلام در روز عاشورا بوده است. که شخص می تواند بر این اساس سالانه (سالگرد) در روز عاشورا برای امام حسین علیه السلام عزاداری نماید.
🆔@meshkatehedayat