مشکات هدایت
#شبهه #مشورت #امام_علی_علیه_السلام #خلفا ✍شبهه: 🔺یکی از اشکالاتی که اهل تسنن و وهابیت در فضاهای مت
#پاسخ_شبهه #مشورت #امام_علی_علیه_السلام #خلفا
📌پاسخ نقضی:(قسمت اول)
✳️ اگر صرف مشورت دادن فردی به شخص دیگر دلیل بر این شود که عقاید فرد مقابل را قبول دارد و آن را بر حق می داند، پس اهل تسنن و وهابیت در رابطه با مشورت هایی که «حضرت یوسف» به عنوان نبی الهی و فردی یکتاپرست به حاکم کافر مصر داده است چه می گویند؟
🔹خداوند در سوره مبارکه «یوسف آیه ۴۷ و ۵۵» در رابطه با مشورت دادن حضرت یوسف می فرماید:
«[یوسف] گفت: هفت سال با تلاش متوالی زراعت کنید، پس آنچه را درو کردید جز اندکی که خوراک شماست در خوشه اش باقی گذارید...
یوسف [به پادشاه] گفت: مرا سرپرست خزانه های این سرزمین قرار ده؛ زیرا من نگهبان دانایی هستم.»
👈آیا شبهه کنندگان می توانند بپذیرند که «حضرت یوسف» به صرف مشورت دادن به حاکم کافر، او را بر حق دانسته و عقاید کفر آمیزش را قبول داشته است؟
👈اهل تسنن و وهابیت طبق استدلالشان باید قبول نمایند که «حضرت یوسف» آنچنان عقاید کفر آمیز حاکم مصر را قبول داشته، که نه تنها به او مشورت داده بلکه از او درخواست ریاست خزانه داری را هم می کند که دائما در حکومت کفرش حضور داشته باشد. (العیاذ بالله)
🔺ادامه دارد...
🆔@meshkatehedayat
مشکات هدایت
#پاسخ_شبهه #مشورت #امام_علی_علیه_السلام #خلفا 📌پاسخ نقضی:(قسمت اول) ✳️ اگر صرف مشورت دادن فردی به
#پاسخ_شبهه #مشورت
#امام_علی_علیه_السلام #خلفا
❌پاسخ حلی:(قسمت دوم)
✅ بر اساس داستان «حضرت یوسف» ثابت نمودیم، صرف مشورت دادن به فردی دلالت بر پذیرفتن عقیده او نمی کند. بلکه شخصی همانند «حضرت یوسف» میتواند عقیده طرف مقابل را قبول نداشته و آن را بر حق نداند، ولی در حین حال به او مشورت دهد.
👈لذا اگر «حضرت یوسف» به پادشاه کافر مشورت داده نه به این خاطر بوده است که او را قبول داشته، بلکه به دلیل یکسری از مصلحت های دینی (همانند ترویج دین الهی) و عقلایی (همانند حفظ جان مردم) اقدام به چنین عملی نمودند.
👤«ابن تیمیه» در این رابطه می نویسد:
«همنشین شدن و نشست و برخاست کردن با شخص فاجر حرام میباشد. ولی در دو صورت این حکم حرمت برداشته می شود. یکی آنجاست که شخص مومن را مورد اجبار و اکراه قرار دهند تا با فاجری همنشینی کند و دیگر اینکه مقارنت و همنشینی با شخص فاجر موجب کمک به دین خدا شود و دارای مصلحت بیشتری باشد نسبت به زمانی که با او همنشینی نمی کند».
📚(مجموعة الفتاوی، ج۱۵، ص۱۸۹)
🆔@meshkatehedayat
مشکات هدایت
#پاسخ_شبهه #مشورت #امام_علی_علیه_السلام #خلفا ❌پاسخ حلی:(قسمت دوم) ✅ بر اساس داستان «حضرت یوسف» ثا
🔺با توجه به مطالب گفته شده باید بگوییم:
اگر حضرت علی علیه السلام در برخی از امور به خلفا مشورت داده است، بدین خاطر نبوده که آنان را بر حق و یا خلافت آنان را مشروع میدانست؛ بلکه امیرالمومنین علیه السلام به عنوان «امام» برای حفظ اسلام و مصالح عمومی جامعه اقدام به چنین عملی نمودند.
📖در نامه «۶۲ نهجالبلاغه» بعد از آنکه حضرت علی علیه السلام به غصب خلافت بعد از پیامبر توسط خلفا اشاره نمودند، می فرمایند:
«... تا اینکه با چشم خود ديدم گروهى از اسلام بازگشته و مىخواهند دين محمّد صلى الله عليه و آله و سلم را نابود سازند. (در اينجا بود) كه ترسيدم اگر اسلام و اهلش را يارى نكنم بايد شاهد نابودى و شكاف در اسلام باشم كه مصيبت آن براى من از رها ساختن خلافت و حكومت بر شما بزرگتر بود...»
👈ادامه دارد...
🆔@meshkatehedayat
مشکات هدایت
🔺با توجه به مطالب گفته شده باید بگوییم: اگر حضرت علی علیه السلام در برخی از امور به خلفا مشورت داده
📚اسکن کتاب «مجموعة الفتاوی»
📚اسکن کتاب «نهج البلاغة»
🆔@meshkatehedayat
مشکات هدایت
#پاسخ_شبهه #مشورت #امام_علی_علیه_السلام #خلفا ❌پاسخ حلی:(قسمت دوم) ✅ بر اساس داستان «حضرت یوسف» ثا
#پاسخ_شبهه #مشورت
#امام_علی_علیه_السلام #خلفا
🔴 قسمت آخر:
✅ در پست قبلی ثابت نمودیم که حضرت علی علیه السلام نه به خاطر قبول داشتن خلفا بلکه به خاطر حفظ اسلام و اموری که مربوط به دین بوده است، به خلفا در برخی از امور مشورت داده است. برای روشن تر شدن این مطلب به یک مثال اشاره می کنیم:
🔺«فرض نمایید افرادی فرزند خانواده ای را دزدی نمودند. و اتفاقا فرزندی که توسط سارقین دزدی شده بیمار می باشد. و سارقین به همین علت با خانواده فرزند تماس گرفته و از آنان در مورد دارویی که باید این کودک مصرف کند سوال می نمایند. خانواده کودک هم به سارقین اطلاع می دهند که فرزندشان چه دارویی را باید استفاده نماید».
👈با توجه به مثال گفته شده؛ آیا خانواده کودک رابطه خوبی با سارقین داشته و یا هم عقیده با آنان بوده اند که چنین مطلبی را به سارقین گفته اند؟ و یا اینکه فقط به خاطر امری بالاتر که همان حفظ جان فرزندشان بوده اقدام به چنین عملی نمودند؟
👈بنابراین امیرالمومنین هم برای امری بالاتر که همان حفظ اسلام و امور مربوط به دین بوده، در بعضی از امور به خلفا مشورت داده اند. نه اینکه حضرت عقاید و خلافت خلفا مشروع بدانند. در این زمینه به یک نمونه تاریخی از منابع اهل تسنن اشاره می نماییم که امام علی علیه السلام با تذکرشان به عمر بن خطاب جان یک انسان را نجات داده اند.
🔰(ترجمه روایت در اسکن مشاهده شود)
🆔@meshkatehedayat
مشکات هدایت
#پاسخ_شبهه #مشورت #امام_علی_علیه_السلام #خلفا 🔴 قسمت آخر: ✅ در پست قبلی ثابت نمودیم که حضرت علی عل
📚اسکن کتاب «إرواء الغلیل» به همراه ترجمه فارسی
🆔@meshkatehedayat
#نقد_ها_و_چالش_ها #ابن_تیمیه #تهمت
❌ تهمت ناجوانمردانه [۶] ❌
👤ابن تیمیه در کتاب «منهاج السنة» تهمت های فراوانی را بر علیه شیعه مطرح نموده و سعی کرده است که در جاهای مختلف شیعیان را به دروغ به یهود و نصاری تشبیه نماید. در کتاب «منهاج السنة» ج۱ ص۳۱ مینویسد:
«یهودی ها می گویند: خداوند در هر شبانه روز پنجاه نماز برای ما فرض و واجب نموده است. و روافض نیز چنین میگویند».
🔺نقد
1⃣ اگر کسی به کتاب های فقهی و روایی شیعه مراجعه نماید، خواهد دانست که شیعه فقط «پنج» نماز را (نمازصبح، ظهر، عصر، مغرب، عشا) در طول شبانه روز واجب می داند. و جالب اینجاست که حتی اگر تمام نماز های واجب غیر از یومیه در نزد شیعه را بر شماریم به «بیست» مورد هم نخواهد رسید، چه برسد به اینکه شیعه «پنجاه» نماز در طول شبانه روز را واجب بداند. تمام نمازهایی که شیعه آن را واجب می داند؛ نماز عیدین(عید فطر و قربان در صورت حضور امام معصوم)، نماز جمعه(در عصر غیبت واجب تخییری است)، نماز آیات، نماز میت، نماز طواف، نمازی که به وسیله نذر و قسم واجب می شود، نماز استیجاری، نماز قضای پدر برای پسر بزرگتر، نماز احتیاط می باشد.
2⃣💰از تمامی پیروان ابن تیمیه تحدی و مطالبه می کنیم، تهمت و دروغی که امامشان مطرح نموده شیعه در طول شبانه روز پنجاه نماز را واجب میداند را برای ما نام ببرند. هر شخصی از پیروان ابن تیمیه تحدی و مطالبه ما را پاسخ دهد، جایزه نفیسی به او تعلق خواهد گرفت.💰
ارسال پاسخ به آیدی @meshkat_205
3⃣ آیا براستی می توان به دیگر ادعا ها و گفتار های عالمانی که فراوان این چنین دروغ ها و تهمت های ناجوانمردانه و مضحکانه به شیعیان می زنند را با دیده راستی و اطمینان نگریست؟!!
🆔@meshkatehedayat
#شبهه #تبرک #روایات_شیعه
✍شبهه:
📌بر اساس روایات شیعه آیا اهل بیت علیهم السلام سفارش و توصیه به تبرک نمودند؟
🆔@meshkatehedayat
مشکات هدایت
#شبهه #تبرک #روایات_شیعه ✍شبهه: 📌بر اساس روایات شیعه آیا اهل بیت علیهم السلام سفارش و توصیه به تبر
#پاسخ_شبهه #تبرک #روایات_شیعه
🔴قسمت اول:
✳️ اشیائی که در اطرافمان وجود دارند به خودی خود دارای ارزش معنوی نمی باشند. ولی هنگامیکه همین اشیاء منتسب به یک شخص بزرگی شود، از معنویت و توجه فراوانی برخوردار خواهند بود. بالاخص زمانی که برای انبیا و اهل بیت علیهم السلام و صلحا باشد، خداوند اگر بخواهد در آن خیر و برکت هم قرار می دهد.
👈مثلا خداوند در سوره مبارکه «یوسف آیه۹۶» اشاره فرموده است، پیراهن حضرت یوسف موجب شفای چشمان حضرت یعقوب شد.
👈و یا در روایات متعددی از شیعه و اهل تسنن نقل شده است؛ در جنگ خیبر چشمان حضرت علی علیه السلام دارای درد فراوانی شده بود. پیامبر اکرم با قرار دادن آب مبارک دهانشان بر روی چشمان حضرت علی علیه السلام موجب شفای چشمان آن حضرت شدند. بنابراین این قدرت و عنایت الهی می باشد که شفا و خیر و برکت را در اهل بیت علیهم السلام و انبیا الهی و صلحا قرار داده است.
🆔@meshkatehedayat
مشکات هدایت
#پاسخ_شبهه #تبرک #روایات_شیعه 🔴قسمت اول: ✳️ اشیائی که در اطرافمان وجود دارند به خودی خود دارای ارز
🔺در کتاب های شیعه روایات فراوانی در رابطه با تبرک از طریق اهل بیت علیهم السلام به دست ما رسیده است که به چند نمونه از آن اشاره می نماییم:
1⃣ در روایتی معتبر از امام صادق علیه السلام نقل شده که فرمودند:
«هرگاه كنار قبر پيامبر صلّى اللّه عليه و اله دعايت پايان يافت به طرف منبر برو و دست خود را به آن مسح کن و دو قبّه پائين آن را بگير و صورت و ديده گانت را به منبر مسح نما، زيرا گفته می شود که آن شفای چشم است».
📚(الکافی،ج۴،ص۳۱۹)
🔹بر اساس این روایت به طور صریح امام معصوم توصیه می نمایند که زائر از منبر پیامبر تبرک بجوید، زیرا که آن مایه ی شفا می باشد.
🔺 ادامه دارد...
🆔@meshkatehedayat