نامه آیت الله العظمی #سبحانی به سردبیر محترم #روزنامه_اطلاعات🔻
بسمه تعالی
حضور محترم حجة الاسلام جناب آقاى حاج سيد محمود دعايى (دامت تأييداته)
با اهداء سلام، و عرض تبريك به مناسبت يوم الله 22 بهمن كه سرآغاز حكومت اسلامى است.
تصديع مى دهد: در روزنامه اطلاعات مورخ چهارشنبه 16 بهمن 1398 برابر 10 جمادى الثانى 1441 شماره مسلسل 27493، صفحه 3 گزارشى از نشست «مسأله فرهنگ» نقل شده و آقاى حسن محدثى در اين نشست چنين مى گويد:
ريشه اساسى شكاف بين فرهنگ واقعى و آرمانى ما در اين است كه الگوهاى فرهنگى و رفتارى حاكم بر جامعه ما، اساساً در تضاد با عناصر فرهنگى ذاتى انسان ايرانى هستند و آنها را عموماً سركوب يا ناديده مى گيرند...
نيز مى گويد: حال فرهنگ كلان ما بر اساس اخلاق، دين و عرف سركوبگر، اين موجود را منقاد مى خواهد...
او تصريح مى كند: متأسفانه انسان ايرانى تحت سلطه اخلاقى است كه فقط انسان هاى فرزانه و اسطوره اى را براى او الگو مى كند و به همين دليل مجبور است خواسته ها و نيازهاى طبيعى اش را سركوب كند...
و در پايان توصيه مى كند: بايد انسان، تعيين گر زاده شود، انسانى كه عشق، امر جنسى و...برايش تابو نباشد و بتواند براى خواسته ها و نيازهاى خود تصميم بگيرد.
فراز نخست از كلام او حاكى از آن است كه رفتارهاى حاكم بر جامعه ما كه همان تربيت اسلامى است با عناصر فرهنگى ذاتى انسانى ايرانى در تضاد است يعنى در سرشت انسان ايرانى اين نهفته است كه رفتارهاى اسلامى با فطرت او سازگار نيست و بايد آنها را سركوب كند.
آيا قوانين حاكم بر كشور ما كه نشريات بايد بر آن اساس حركت كنند، اجازه نشر اين افكار را مى دهد؟ و رسماً بگويد رفتارهاى حاكم بر جامعه با فرهنگ انسانى در تضاد است؟
وى در فراز ديگرى پرده از عقيده خود برداشته و مى گويد فرهنگ كلان ما بر اساس اخلاق، دين و عرف، سركوب كر فرهنگى ذاتى انسانى ايرانى است!
خواهشمند است در گفتار ايشان تأمل كنيد چگونه دعوت به اباحى گرى مى كند و مى گويد: بايد انسان، تعيين گرزاده شود، انسانى كه عشق، امر جنسى و... برايش تابو نباشد و بتواند براى خواسته ها ونيازهاى خود تصميم بگيرد.
در خانه اگر كس است يك حرف بس است!
از حضرتعالى درخواست مى شود اجازه ندهيد اين نوع مطالب ويرانگر اخلاق بدون نظارت چاپ شود، خود حضرتعالى افرادى را مشخص كنيد كه بر اين مطالب نظارت كنند. امروز فساد و دعوت به اشباع تمايلات جنسى از هر راه صحيح و ناصحيح، و قانونى و غير قانونى در فضاى مجازى غوغا مى كند، ديگر نبايد روزنامه اطلاعات ناخودآگاه با آنها هماهنگ باشد.
تأسف آنجا است كه اطلاع يافته ام گوينده اين سخن، استاد دانشگاه آزاد اسلامى است! دست پرورده چنين استادى چه خواهد بود؟ خدا آگاه است!
با تقديم احترام
جعفر سبحانى
20/11/1398
هدایت شده از پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
#کرسی
#همایش
#نواخباریان
🔻در راستای برگزاری #همایش جریان شناسی نواخباریان
🔶 توسط گروه #کلام پژوهشگاه برگزار می شود:
🔰 کرسی "تحلیل و نقد #هستی_شناسی عقل در نگره تفکیک"
⚜️ مشروح خبر:
🌐 iict.ac.ir/kalamkorsi
🆔 @iictchannel
نقدی دیگر بر پاسخ آقای حسن محدثی به آیه الله سبحانی
نسبت به پاسخ آقای محدثی به آیه الله سبحانی در رابطه با هشتمین نشست فرهنگ (که متاسفانه مملوء از اهانت به شخصیت مرجع عالیقدر آیه الله سبحانی بود)، نکاتی را به ایشان متذکر میشوم.
آقای محدثی شما در پاسخ خود، از آیه الله سبحانی گلایه میکنید که چرا به گزارش روزنامه نگاران اکتفا نمودهاند و خود را مبرای از اتهام به اباحهگری میدانید، در حالی که فایل صوتی سخنرانی شما به طور واضح نشان میدهد که شما صریحا از مردم میخواهید از سلطهی دین و اخلاق رهایی جسته و تابع فرهنگی شوند که در آن خواستهها و امیال حیوانی بر انسان حکومت میکنند. آقای محدثی، شما در سخنرانی خود صریحا بر این اساس که قیود دینی و اخلاقی مخصوص به گروه خاصی از مردم است، عموم مردم را دعوت به رهایی از قیود دینی و اخلاقی مینمایید و انقیاد دینی و اخلاقی را برای عموم مردم امری ناپسند میدانید. آیا این جز ترویج اباحهگری است؟!
آقای محدثی، مسئله این نیست که فقهاء، انسان مدرن خودتعیینگر را نمیشناسند، بلکه ایشان این انسان را به خوبی شناخته، ولی میدانند که این خودتعیینگری که در آن ارزشهای عالی اخلاقی و دینی نادیده گرفته میشود، انسان را تبدیل به حیوانی میکند که جز به امیال و خواستههای خود به چیزی نمیاندیشد. چه طور شما میاندیشید که انقیاد در مقابل ارزشهای اخلاقی و دینی چیز بدی است، اما انقیاد در مقابل خواستههای حیوانی و جنسی را امری نیکو میدانید؟! البته اسلام هیچجا به انسان دستور نداده که به این امیال بیتوجه باشد، بلکه دستور اسلام بر این اساس بوده که این خواستهها درون مرزهای اخلاق و دین محدود گردند و انسان موجودی متعالی گردد که اسیر امیال حیوانیاش نیست.
آقای محدثی، انقیاد دینی و اخلاقی به انسان تزویر و نفاق نمیآموزد، بلکه این انقیاد از امیال حیوانی است که انسان را تبدیل به موجودی منافق مینماید که این ارزشها را صرفاً در مواجهه با دیگران مزوّرانه رعایت کرده، و در درون خود، خالی از این ارزشها است.
آقای محدثی، شما در پاسخ مکتوب خود، از اسلامی دفاع میکند که راه معقولی برای ارضای نیازهای بشری مطرح میکند، اما در سخنرانی خود، انسان را به عدم انقیاد دینی و اخلاقی دعوت نمودهاید. آیا معقولتر نبود در آن سخنرانی، به جای مبارزه با انقیاد دینی و اخلاقی، از اهمیت ارزشهای دینی و اخلاقی برای عموم مردم سخن میگفتید و به جای حمله به فقه، توضیح میدادید که رعایت این ارزشها منافاتی با ارضای معقول نیازهای بشری ندارد؛ اسلام به نیازهای معقول بشر همیشه توجه نموده است، اما «خودتعیینگری» که شما به آن دعوت میکنید، نیازهای انسانی را در مسیر بیبند و باری، بیاخلاقی و بیدینی سوق میدهد.
آقای محدثی، شما در پاسخ خود چنین نوشتهاید که انتقادتان متوجه دین موجود در جامعه است، نه دین پیامبر اسلام، اما واضح است همان دین پیامبر اسلام، ما را به انقیاد در مقابل دستورات الهی دعوت نموده و از انسان میخواهد خودتعیینگر محض نباشد، در حالی که شما در سخنرانی خود با اساس انقیاد دینی و اخلاقی مخالفت نمودهاند و این انقیاد را مخصوص گروه محدودی از مردم دانستهاید؛ شما در سخنرانی خود با این که عموم مردم امام علی یا حضرت فاطمه را الگوی خود قرار دهید، مخالفت نمودهاید؛ شما صریحا فقه را مذمت نمودهاید و به تمسخر فرهنگ دینی پرداخته اید که در آن، تماس مرد با زن نامحرم حرام شمرده است؛ شما صریحا با نقل قول از اسپینوزا، به مذمت وعد و وعیدهای دینی پرداختهاید؛ آقای محدثی، آیا بهتر نبود به جای این که مرجع عالیقدر آیه الله سبحانی را به خطاهای فاحش متهم نمایید، دوباره فایل سخنرانی خود را گوش میدادید و کمی در معنا و لوازم سخن خویش درنگ میکردید؟!
سید جابر موسوی راد
file0013.mp3
9.88M
پاسخ به شبهه عدم ضرورت مجلس شورای اسلامی با وجود قوانین و احکام اسلامی ؛ حجت الاسلام محمد جعفری
هدایت شده از پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
#پرونده
#نکوداشت
🔻 به بهانه برگزاری #آیین_نکوداشت_استاد_مهدی_گلشنی
📙 معرفی کتاب خداباوری و دانشمندان معاصر غربی
📎 اثر ارزشمند دکتر مهدی گلشنی
🖌 با ظهور ماخ در نیمه دوم قرن نوزدهم و به دنبال آن ظهور پوزیتیویسم منطقی، در دهه 1920 جدایی علم و دین تشدید شد و عدهای بر آن شدند که به زودی دین به افول خواهد گرایید و علم پاسخگو و حلّال همه مشکلات بشر خواهد شد.
🖍 اما در چند دهه اخیر تحولات مهمی روی داده از جمله اینکه تعداد قابل تأملی فیلسوف خداباور در غرب ظهور کردهاند و گروهی از عالمان برجسته غربی دینداری خود را به صراحت اعلام کردند و به عبارت دیگر، امروزه تعداد اندکی از عالمان، پرچم مبارزه با خداباوری را برافراشتهاند. کتاب حاضر به شرح نظرات فیزیکدانان معاصر درباره وجود خدا و خلق جهان میپردازد.
✏️ فصل نخست این کتاب، دیدگاههای مختلف درباره رابطه علم و دین در جهان غرب و نگرش عالمان معاصر غربی به خداباوری را بررسی کرده است. در فصل دوم، شبهات مطرح شده از طرف ملحدان و عالمان دینستیز مانند خلقت جهان، زمان اولیه خلقت، مسئله حیات و روح و نیز مسئله معجزه مورد مطالعه و نقد قرار گرفته است.
🖋در فصل سوم و پایانی کتاب، اسلوب جدیدی از برهان نظم بر وجود خداوند طرح شده و شبهات مخالفان ادیان الهی در این خصوص پاسخ داده شده است. اصل آنتروپیک و قرائتهای متعدد آن، نقد و بررسی نظریه چند جهانی و تعریف تنظیم نظیف از موضوعات مطرح شده در فصل سوم هستند.
📌 این کتاب به قلم مهدی گلشنی و به همت کانون اندیشه جوان منتشر شده است.
#معرفی_کتاب
🆔 @iictchannel
هدایت شده از همایشمعنویتهاینوظهور
به اطلاع طلاب و دانشجویان میرساند:
همایش "معنويتهاي نوظور" که در روز پنجشنبه 8 اسفندماه 1398 در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامي مقرر شده بود، به دلیل شيوع ويروس کرونا و ابلاغيه فرمانداري استان قم مبني بر تعويق کنفرانسهاي علمي و تعطیلی دانشگاهها و مراکز آموزش عالی؛ به فرصت مناسب دیگری موکول میگردد.
ضمن پوزش از علاقهمندان، طلاب و دانشجویان عزیز، زمان برگزاری همایش متعاقباً اعلام خواهد شد.
هدایت شده از طلاب پاسخگو
⁉️ #یوگا از چه زمانی و توسط چه جریانی به عنوان ورزش معرفی شد؟
✅یوگا در حقیقت طریقت عملی عرفان هندوئی است. این مسلک عرفانی تنها کمی بیشتر از ۱۰۰ سال است که به عنوان ورزش در دنیا معرفی شده است. ریشهیابی تاریخی این موضوع ما را به جریان معنوی کاذبی موسوم به «نئوودانتیسم» در شبه قاره هند میرساند.
🔆«رام موهان روی»، موسس فرقه «برهموساماج»، بنیانگذار اصلی نئوودانته محسوب میشود. وی ارتباطات عمیقی با دستگاه استعماری بریتانیا در هند داشت. رهبران این جریان فکری با حمایت دربار انگلیس، سفرهای پر سر و صدایی به کشورهای غربی از جمله آمریکا و انگلیس داشته و با شور و هیجان فراوانی، یوگا را به عنوان سوغاتی خود از شرق اسرارآمیز برای غرب مادیگرا به همراه داشتند. ملاقاتهای این افراد با شخصیتهای محبوب اجتماعی چون بازیگران و هنرمندان و بیان مستندات شبهعلمی برای یوگا، موجب گسترش هرچه بیشتر این محصول در بین تودههای عمومی مردم در کشورهای غربی شد.
🔗 ادامه یادداشت ... https://JamanNews.ir/13980507563
#نقد_عرفانهای_کاذب
#نقد_یوگا
🔴 @Tollabe_pasokhgoo
هدایت شده از افق حوزه
🔰 توصیه می کنم که این پیام را مثل یک #درس مثل یک #کتاب مثل یک #لوح_آسمانی که انسان بایستی هی بخواند و #مکرر بخواند خود من واقعا مکرر خواندم.
🔰 مخصوصا بعضی از بخش های این پیام را که هر چه انسان میخواند احساس می کند روی کلمه کلمه او بایستی #تامل کند و #التذاذ روحی و معنوی ببرد.
🔰 تامل کنند مردم و روحانیون عزیز ما واقعا این ها #فیوضات_معنوی_پروردگار هست بر قلب امام مان و بر ما مردم!
رهبر معظم انقلاب اسلامی 67/12/12
🔰 @ofogh_howzah
هدایت شده از افق حوزه
1557771680417.pdf
8.69M
📜متن کامل پیام به روحانیون، مراجع، مدرسین، طلاب و ائمه جمعه و جماعات (منشور روحانیت)
🔸امام خمینی (ره)؛ 3 اسفند 1367
🔸جلد ۲۱ صحیفه امام خمینی (ره)، از صفحه ۲۷۳ تا صفحه ۲۹۳
#منشور_روحانیت
🔰 @ofogh_howzah
هدایت شده از افق حوزه
♦️ ویژه نامه #الحاد_جدید (2)
❇️ #فرگشت و #الحاد_جدید
⚫️ گفتوگو با دکتر یوسف دانشور نیلو
➕ متن کامل
https://b2n.ir/907948
🔰 @ofogh_howzah
هدایت شده از خبرگزاری حوزه
7.23M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎬 فیلم| پاسخ آیتالله مصباحیزدی به سؤال یک دختر شهید
❗️عاشق باید ببیند معشوقش چه میخواهد!
◽️اگر ما طالب چیزی باشیم که خدا دوست دارد و برایمان فرقی نکند که #شهادت در جبهه باشد یا #وظیفهای باشد که او از ما میخواهد، این ارزشش بیشتر است یا اینکه آدمی بگوید فلان مقام معنوی خاص را میخواهم؟
◽️باز اینکه یک چیز خاص را بخواهی نوعی خودخواهی در آن هست. #عاشق باید ببیند معشوقش چه میخواهد، «من» در آن نباشد.
◽️هیچ کس را ندیدم که مانند #حاج_قاسم عاشق #شهادت باشد.
@HawzahNews| خبرگزاریحوزه