16.65M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
گزارشی از سایت ویکی شیعه
تاسیس 1392
شامل 34 هزار مقاله به 22 زبان
🆔@meshkatnoor
هدایت شده از یادداشتهای اعتقادی _ فاریاب
📌چرا با وجود عملکرد ضعیف حکومت دینی در برخی بخشها، نباید سراغ حکومت غیردینی برویم؟
👈پاسخ
1️⃣وقتی دین برای اداره جامعه، برنامه دارد، پس خداوند از مومنان میخواهد که دین را در جامعه اجرا کنند. اجرای دین در جامعه، فقط با حکومت دینی امکان پذیر است. بنابراین، مومنان باید خواستار حکومت دینی باشند.
2️⃣دین توصیه به رفاه مادی _ نه رفاه زدگی _ دارد. حکومت دینی فارغ از اینکه حاکمان و کارگزارانش چه کسانی هستند، هم به دنبال رفاه مادی است هم بسترسازی جهت پیشرفت معنوی؛ از این جهت برتر از حکومت غیردینی است که صرفاً به دنبال رفاه مادی است. افزون بر آن، چنین نیست که حکومت غیردینی، لزوماً در امور اقتصادی کارآمد باشد.
3️⃣در طول تاریخ، حکومتهای دینی ای بوده اند که عملکرد بسیار درخشانی داشتهاند، مانند حکومت امیرالمومنین (ع) و حکومت آل بویه.
4️⃣ناکارآمدی مقطعی حکومت دینی در برخی بخشها ـ مانند معیشت ـ را نباید به پای دین یا ذات حکومت دینی گذاشت،بلکه باید آن را نتیجه عملکرد ضعیف مسوولان نالایق در آن بخشها دانست نه نتیجۀ عمل کردن آنها به دین.
5️⃣آنچه موجب کارآمدی یک حکومت میشود، انتخاب افراد شایسته، پیگیری مطالبات به حق خود و انتقادهای دلسوزانه و خیرخواهانه است.
6️⃣اگرچه، دینداران در حکومت دینی لایق وضع معیشتی نامناسب نیستند و توجیه و دفاع از ضعفهای عملکرد برخی مسولان در حکومت دینی، بدتر از حمله به آن است، در داوری نسبت به عملکرد کلی یک حکومت، باید پیشرفتها و پسرفتها، در تمام حوزه ها ـ معیشت، امنیت، قدرت نظامی و ... ـ مد نظر قرار گیرند.
7️⃣با وجود ناکارآمدی مقطعی حکومت دینی در بخش معیشت، رفتن به سوی حکومت غیردینی، تصمیمی غیرحکیمانه است، بلکه باید با انتخاب افراد شایسته و انتقادهای سازنده، به ترمیم آن همت گماشت.
✅برای پیوستن به کانال یادداشتهای اعتقادی از لینک زیر وارد شوید:
https://eitaa.com/Faryab110
#معرفی کتاب
📘دفاع تبیینی از خداباوری
بررسی دیدگاه ریچارد سویینبرن
✍🏼نویسنده: منصور نصیری
▪️ریچارد سوئینبرن (Richard Swinburne) متولد ۱۹۳۴، استاد #فلسفه_دین در دانشگاه آکسفورد و یکى از مهمترین فیلسوفان دین و #فلسفه_تحلیلی معاصر انگلستان در دهههاى اخیر محسوب مىشود.
آنچه که باعث شهرت سوئینبرن شده است، تحقیقات او در حوزه فلسفه دین است.
▪️سه کتاب او با نام های انسجام خداباوری، مفهوم معجزه و وجود خدا از تاثیرگذارترین آثار در حوزه فلسفه دین است.
▪️میتوان گفت همۀ پژوهشها و تلاشهایی که تا سالهای اخیر برای دفاع از #خداباوری صورت گرفتهاند، مبتنی بر #اثبات خدا با اتکا بر روش #قیاسی و قطعیت محور بودهاند. اما امروزه متفکرانی در جهان غرب با تأکید بر روشی متفاوت به دفاع از خداباوری میپردازند. این روش همان روشی است که در ارزیابی فرضیههای علمی و دفاع از آنها به کار میرود؛ روشی کاملاً احتمالمحور و مبتنی بر «#استنتاج_بهترین_تبیین» که روشی رایج در ارزیابیِ فرضیههای علمی است.
▪️ریچارد سویینبرن، سردمدار استفاده از چنین روشی است. او با رد روش مرسوم کوشیده است برای دفاع از خداباوری، از این شیوه نو که احتمالمحور است استفاده کرده، خداباوری را چونان فرضیهای در کنار سایر فرضیهها، از جمله فرضیه مادیانگاری، در نظر بگیرد و با کاربستِ معیارهای مطرح در این روش از خداباوری دفاع کند.
کتاب حاضر این روش جدید را با محوریت دیدگاه سویینبرن تبیین و بررسی کرده است.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
📬 کانال فلسفه دین اسلامی
|ایتــــا | تلگرام
🆔@meshkatnoor
#معرفی_کتاب
📙فلسفه دین (دانشنامه فلسفه استنفورد)
💢کتاب «فلسفه دین» ترجمه مدخل فلسفه دین از دانشنامه استنفورد، نوشته «چارلز تالیافرو» است که اولین بار در سال ٢٠٠٣ انتشار یافت.
🔸 کتاب «فلسفه دین» شامل مباحث خداباورانه، توضیح مفهوم شرارت، ویژگی های الهی، تجربه مذهبی، و زبان دینی است. همچنین این موضوع را مورد بررسی قرار می دهد که چه چیزی باعث می شود یک باور، مذهبی باشد، و ارزشهای دینی، هویت شخصی، و مرگ را به مرکز توجه میآورد.
🔸 کتاب علاوه بر پرداخت های آشنا به گفتوگوهای میان خداباوری و خداناباوری، مطالبی را در خود جای داده که به نقطه نظرهای مذاهب غیرخداباور، و تأثیرات هنر، روانکاوی و محیط بر دغدغه های دینی میپردازد.
نسخه دیجیتال این کتاب در کتابخوان فیدیبو در دسترس است.
🆔@meshkatnoor
﷽
🔰 #کارگاه_علمی
سومین کارگاه علمی با موضوع آشنایی با
اومانیسم، لیبرالیسم و سکولاریسم
«در دو جلسه»
🔹با حضـــــــــــور
🔹اســــــــــــــتاد سید مصطفی میرباباپور
(استاد مؤسسه امام خمینی(ره))
📆| زمان برگزاری دوره:
▪️شنبه: ۲۸ /بهمن ماه
▪️چهارشنبه: ۲. /اسفند ماه
⏰ ساعت: ۱۵:٠٠ تا اذان مغرب
✍طلاب عزیز؛ جهت ثبت نام از مورخه ۲۳ تا ۲۶ بهمن به صورت حضوری به دفتر معاونت آموزش مدرسه مراجعه بفرمایند.
❌هزینه ثبت نام جهت طلابِ خارج از مدرسه ۵٠هزار تومان می باشد.
🔰کانون کلام و علوم عقلی
🕌مدرســــه علمیــــه شهیدصدوقی (ره) واحــــد۲
اَللّهُــــمَّ عَجـِّــل لِوَلیِّــــکَ الفَـــــرَج
┄┄┅═✧❁🕌❁✧═┅┄┄
@sadooghi2qom ☜
🆔@meshkatnoor
جلد 17.pdf
631.8K
✏️ متن کامل #امواج_آلوده_شماره_17 ☝️ را دانلود کنید
🔍موضوعات ذیل از مباحث این جزوه است:👇
▫️لوازم مشروعیت نتائج انتخابات خبرگان رهبری
▫️امام علی و انتخابات
▫️دستیابی به حق حاکمیت مردم تنها از طریق انتخابات آزاد، سالم و عادلانه ممکن است
▫️انتخابات نمایشی
▫️در جمهوری اسلامی ایران انتخابات آزاد نداریم
▫️شورای نگهبان صلاحیت احراز صلاحیت علمی داوطلبان مجلس خبرگان را ندارد!
▫️چرا نبايد در انتخابات تحت حاكميت جمهوري اسلامي شركت كرد؟
▫️چرا جمهوری اسلامی، جمهوری نیست؟
▫️دروغی به نام انتخابات در جامعۀ دینی
▫️نمایش انتخابات با بازیگران دست چندم
🌐 مرکز مطالعات و پاسخگویی به شبهات (حوزههای علمیه)
🆔@meshkatnoor
هدایت شده از ديانت و عقلانيت
#نشست_علمی #فلسفه_دین
مجمع عالی حکمت اسلامی برگزار میکند
🔰برهان پذیری خداوند؛ چالشها و تبیینها
ارائه دهندگان:
🎤حجتالاسلام عسگری سلیمانی امیری
🎤دکترمحمد ممحمدرضایی
🎤دکتر یوسف دانشور
دبیر علمی:
✍️حجتالاسلام محمد جعفری
🗓پنج شنبه، ۱۴۰۲/۱۲/۳، ساعت۹ تا ۱۲
🖇حضوری و مجازی
🏢 قم، خیابان ۱۹دی، کوچه۱۰, کوچه۲، اتاق جلسات مجمع عالی حکمت اسلامی
لینک حضور مجازی 👇
https://hekmateislami.com/live
🆔@hekmateislami
🆔@mjafari_ir
📌شبهه :
آیا امکان دارد چند خدا وجود داشته باشد و هر کدام آفرینش مجزا برای خود داشته باشند و هیچ کدام از وجود دیگری خبر نداشته باشند و در حیطهی خلقت دیگری ورود نکنند؟
📌پاسخ: خدا موجودی است که "بینیاز مطلق" و "کامل مطلق" و به اصلاح فلاسفه واجب الوجود باشد.
بنابراین موجودی که ناقص و محدود و نیازمند باشد نمیتواند خدا باشد.
همین که چند خدا وجود داشته باشد و هر کس در محدوده خویش اعمال قدرت و خلق کند همه ناقص و محدود هستند و هیچدام نمیتوانند خدا باشند. همین که از وجود یکدیگر خبر ندارند یعنی عالم مطلق نیستند پس هیچکدام خدا نیستند و همه ناقص هستند.
🔶️ این دو یا چند خدا اگر واقعا دو یا چند موجود باشند به این معناست که هر کدام اوصافی دارند که دیگری ندارد (اگر کاملا مثل هم باشند که در واقع یک موجود هستند). از آنجا که گفتیم خدا واجب الوجودی است که هیچ نقصی ندارد؛ پس هیچکدام از آنها نمیتواند خدا باشد چون نمیتوان خدای واجب الوجودی را تصور کرد که فاقد یک اوصاف کمالیهای باشد. این چند خدا همه اوصاف کمالیهای دارند که دیگری ندارد و هیچکدام نمیتوانند خدا باشند و همه ناقص هستند.
🆔@meshkatnoor
📌چرا گفته میشود که اسلام کاملتر از دیگر ادیان است، در حالیکه حق همه انسانها _ نه فقط انسانهای دوره پیامبر اسلام _ این است که از بهترین دین برخوردار باشند؟
👈 پاسخ
1️⃣اگر دین دارای سه بخش کلی عقاید، اخلاق و احکام است، تفاوت ادیان در بخش احکام است.
2️⃣احکام ناظر به دستورات عملی یک دین درباره زندگی فردی و اجتماعی انسانها است.
3️⃣طبیعی است که انسانها به مرور زمان، به لحاظ فکری و نوع زندگی رو به رشد باشند. مطالعات مردمشناسی انسانها نیز این ادعا را تایید میکند که مثلاً نوع زندگی قبایل بدوی و بربرها و با اقوام بعدی متفاوت بوده است.
4️⃣طبیعی است که انسان در هر دوره، برنامهای خاص برای هدایت میطلبد، چنانکه برنامه تربیتی ما برای کودک و نوجوان متفاوت است.
5️⃣ازاینرو، نمیتوان انتظار داشت که برنامههای عملی دین برای انسان اولیه دقیقا مانند انسانها در دورههای بعدی باشد. فراموش نکنیم که بهترین برنامه تربیتی برای نوجوان، میتواند بدترین برنامه برای کودک باشد. ازاینرو، هر دینی برای مردم دوره خود، بهترین برنامه است.
6️⃣بعلاوه اینکه، گاهی تحریفاتی که در یک دین رخ میدهد، چنان است که کارآیی آن دین برای هدایت را مخدوش ساخته است، ازاینرو ضرورت پیدا میکند که دین جدیدی بیاید
7️⃣البته آنکه تشخیص میدهد چه اندازه تغییرات در زندگی انسانها حاصل شده که تغییر دین را ضروری ساخته، خداوند متعال است، ازاینرو نمیتوان اعتراض کرد که چگونه برنامه تربیتی اسلام در ۱۴۰۰ سال برای انسان امروزین نیز مفید است، چراکه وقتی حقانیت اسلام و خاتمیت آن ثابت شد، روشن میشود که خداوند با علم مطلق خود، میداند اسلام برای هدایت انسانها تا قیامت کارآمد است، چراکه در غیر این صورت، اسلام را آخرین دین اعلام نمیکرد.
✅برای پیوستن به کانال یادداشتهای اعتقادی از لینک زیر وارد شوید:
https://eitaa.com/Faryab110